Keresés

Részletes keresés

Macika Creative Commons License 2009.06.03 0 0 32224
Nem hívja magát Lasik Klinikának a Focus Medical.
Sosem hívta (nem is hívhatta) magát annak, hiszen az a név foglalt, a ma Optimum néven futó klinikáé.
Előzmény: Városi Vadász (32219)
Macika Creative Commons License 2009.06.03 0 0 32223
Aztamindenit!!!
Frissen regisztráltál és leírtad első hozzászólásodként a vegytiszta igazságot!!!
Elsőként szeretnék gratulálni a teljesítményedhez.

Tudod az, akinek SEMMIFÉLE SAJÁT tapasztalata, tudása nincs egy témában, az elkezdi figyelni mások megnyilvánulásait. És mivel alapból tudatlan, ezért a legtöbbet olvasott dologról hiszi azt, hogy az az igazság.
És maga sem veszi észre, hogy tudatlansága folytán rútul megvezették.
Jó példa Amerika, magam is éltem kint rövidebb időt, ideális hely a tudatlanok számára (No school, no job, no problem!), mindenkinek megmondják, mi a jó nekik. Pontosabban mi a jó azoknak, akik irányítják őket.
De persze ezt a nép egyszerű balga fia nem tudja, örömmel és önként követi a trendit, mert hiszen az a divatos, az a modern, tutira az a jó.

Igaz, hogy itthon a két vezető (TÉNYLEG VEZETŐ!!!!) klinika évek óta nem végez LASIK eljárást, mert a szövődményi ráta annyira magas.
De tudod mit?
Biztosan nem ezért nem végeznek LASIK-et, hanem azért nem, mert olvastak engem itt a fórumban. :)
Ugye így gondolod?
Vagy hozzájuk (OM és FM) még nem jutottál el a linkek böngészésében???

Szerintem volt már sikeresebb, sokkal kisebb mellénnyel bíró friss belépő itt a fórumban, aki később - mivel a tévedését belátni nem volt képes/hajlandó - szégyenteljesen eloldalgott.

Vérlázító az önbizalmad, mert SEMMIFÉLE tudásod nincs a témában, egyetlen fegyvered az egy óra alatt összeguglizott oldalak listája, és már osztod is a tanácsokat a hozzád hasonló tudatlanoknak, mennyivel jobb lesz nekik, ha ők is a hype-ot, a trendit követik.

Szerintem nem kéne...
angol-magyar szotar Creative Commons License 2009.06.03 0 0 32222
Hát, te is jól megmondtad, Totyasrác.

Miért is kellene meglepődnöd? Hiszen az eljárásokról beszélgetünk. Akkor miért is baj, hogy az url-ben benne van, hogy lasik?

Vagy azt akarod mondani, hogy: EGY WEBCÍM NEM HITELES, HA BENNE VAN AZ A SZÓ, AMIRŐL SZÓL?

Tényleg ennyire láma vagy? Akkor az indexen egyetlen cikk sem hiteles a logikád szerint... Mondjuk nem hiteles az a alink, hogy www.index.hu/gyurcsany_lemondott, mert benne van a gyurcsany szó???? (csak egy példa volt)

Most aztán jól megmondtad!

Egyébként pedig vagyok meglepődve, hogy a SOTE mit csinál. A magyar kórházak le vannak maradva vagy 20 évvel. Most volt egy vakbélműtétem, úgyhogy tudom, sajnos saját tapasztalatból. Kölcsénkért antibiotikum, stb.
Szóval ez nem meglepő.

De valamit nagyon félreértettél: nem vagyok egyetlen eljárás mellett sem.

1. Azt mondtam, hogy olyan klinikát érdemes választani, ahol minden elérhető.
2. Azt mondtam, hogy olyan orvost érdemes választani, aki hozzáértő.
3. És azt mondtam, hogy olyan eljárást érdemes választani, ami neked jó. Ezt meg mondja meg az orvos.

Leírtam azt is, hogy a Lasik például kinek nem jó (túl nagy pupilla, túl vékony szaruhártya), és leaírtam azt is, hogy az eljárások egyaránt biztonságosak, viszont a prk a régi technológia, ami fájdalmas, és lassabban gyógyul.

Én ezeket tudtam kideríteni egy kis utána járással.

Nagyon szívesen veszem, ha te is belinkelsz dolgokat, de lécci, ész érvekkel vitatkozz, ne az alapján, hogy egy url-ben milyen szavak vannak...

Ez elég vicces érv volt....

Egyébként meg azt gondolom, hogy a mi felelősségünk a tájékozódás, annak az állapotnak az elérése, hogy ne tudjanak megvezetni minket olyanok, akiknek érdekükben áll, mert mondjuk csak az egyik eljárást csinálják.

Ennek érdekében pedig keresni kell a neten, nem pedig butaságok alapján vitatkozni.
Az nem érv, hogy egy url-ben milyen szavak vannak, és az sem érv, hogy a szomszéd mari néninek milyen műtétje volt, az sem érv, hogy találsz egy rémtörténetet, hogy az egyik műtéti eljárástól valakinek kifolyt a szeme, vagy a lézer levágta a fülét.... Az sem érv, hogy szerinted mi hülyeség és mi nem. Az egy vélemény.

A statisztikailag hiteles, nagyszámú adatokon nyugvó tanulmányoknak viszont hiszek, úgyhogy ezennel bátorkodom kérni minden fórumozótól, hogy amennyiben ilyenről van tudomása, ossza meg velünk.

üdv mindenkinek...

Előzmény: Totyasrác (32220)
Városi Vadász Creative Commons License 2009.06.03 0 0 32221
No, a képet valamiért nem töltöte fel, pedig a szerkesztői felületen megjelenik. Mindenesetre a keresőbe beírva a Lasikot, Lasik klinikaként jelenik meg...
Totyasrác Creative Commons License 2009.06.03 0 0 32220
Hát, öcsém(?), most jól megmondtad a tutifrankót...

Maradjunk annyiban, hogy más is tud itt angolul (szótár nélkül is :P), de ha egy weboldal URL-je xxxx.xxxx.com/xxxxx/LASIK, akkor nem fogok meglepődni, hogy a LASIKról szól.

Az meg, hogy érdekmentes klinikát találj... Menj a SOTE-ra. Ők ~önköltségi áron dolgoznak. És, milyen érdekes, csak PRK-t :D

Na mindegy, "örülök", hogy a hangulat töretlen, mostanában kevesebb időm van fórumozni. Legyen topictali, jó az idő, igyunk egy sört valahol ;) Aztán lehet élőben pocskondiázni, avagy tényekkel megcáfolni bárkit ;)
Előzmény: angol-magyar szotar (32218)
Városi Vadász Creative Commons License 2009.06.03 0 0 32219

Macika!

Az Optimum lehet, hogy azért változtatott nevet, mert több eljárás is elérhető náluk, nem pusztán a LASIK. Viszont a FocusMed miért hívja még mindig magát lasik klinikának? (l. kép)

angol-magyar szotar Creative Commons License 2009.06.03 0 0 32218
Sziasztok,

Én is gondolkodom a lézeres szemműtéten, úgyhogy utána mentem egy kicsit a dolgoknak.

Elolvastam ezt a fórumot is, és úgy látom, hogy elég nagy az eltérés itt, és a között, amit a világ fejlettebb részein gondolnak.

Azt vettem észre, hogy Macika itt nyomul, és mindenkit megrpróbál rádumálni a prk-ra. Ráadásul kérdéses is ez számomra, mert a hozzászólásaiból az derül ki, hogy 10 éve van a szakmában, és az egyes lézeres klinikákat olyan szinten ismeri, hogy még azt is tudja, milyen lézerrel műtenek. Bocsánat, Macika, de pont ezért nem hiszek neked. Nem tudom, hogy hol dolgozol, és milyen érdeked fűződik a dolgokhoz, de azt veszem észre, hogy nagyon egyetlen eljárásra, a prk-ra próbálod meg rádumálni az embereket.

Eközben nézzük meg, hogy mi történik, ha megnézzük, mondjuk mit ajánlanak az Egyesült Államokban.

Ha rákeresek arra mondjuk, hogy lézeres szemműtét, los angeles, akkor megtalálom, hogy a legelterjedtebb eljárás a lasik. Mondjuk itt: http://www.castervision.com/about_lasik.php

Vagy egy másik kereséssel mondjuk itt: http://www.fda.gov/MedicalDevices/ProductsandMedicalProcedures/SurgeryandLifeSupport/LASIK/ucm061358.htm

Itt pedig megtalálom a különböző sebészeti eljárások fejlődéstörténetét:
http://www.allaboutvision.com/visionsurgery/other.htm

Ezt is érdemes elolvasni: http://www.allaboutvision.com/resources/statistics-laser-eye-surgery.htm

És ezt is: http://www.aboutlasereyesurgery.com/laser-surgery-statistics.html
mindkettő statisztika a lasikról.

De vannak más érdekességek is, például itt:
http://www.allaboutvision.com/visionsurgery/blade-vs-bladeless.htm
http://www.lasikpatientguide.com/the-statistics-to-know.htm

És a lényeg, hogy végül mindenhol megtalálod ezt az információt:

1. Az egyes eljárások biztonságossága azonos. Nincs szignifikáns különbség abban, hogy melyik engedélyezett eljárás biztonságos.

2. Nem az eljáráson, hanem a sebészen múlik a siker legnagyobb része. Azok az felfújt esetek, amikor valami rosszul sikerült, visszavezethetőek az emberi mulasztásra.

3. A PRK és a Lasik között különbség van abban, hogy a PRK fájdalmasabb.

4. A PRK és a Lasik között különbség van abban, hogy a Lasik nem mindenkinek ajánlott, így a különösen nagy pupillával vagy különösen vékony szaruhártyával rendelkező embereknek nem ajánlott.

5. A PRK és a Lasik között különbség van abban, hogy a PRK a régi, a Lasik az új. - Ha engem kérdez valaki, akkor technikai berendezésből, orvosi eljárásból tuti az újat választanám.

Szóval a lényeg, amit én leszűrtem magamnak, hogy:

1. OLYAN HELYRE MEGYEK, AHOL NEM ELKÖTELEZETT A KLINIKA VAGY AZ ORVOS AZ EGYIK ELJÁRÁS IRÁNYÁBA SEM, HANEM SZEMÉLYRE SZABOTT MEGOLDÁST JAVASOL, AZT, AMI NEKEM A LEGJOBB.

2. OLYAN HELYRE MEGYEK, AHOL MINDKÉT ELJÁRÁS ELÉRHETŐ, NEM CSAK AZ EGYIK, ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY AZ ELFOGULTSÁGOT KIZÁRJAM.

3. REFERENCIÁK ALAPJÁN FOGOK VÁLASZTANI, ÉS RAGASZKODNI FOGOK A LEGJOBB ORVOSHOZ.

Hát ennyi, a tanulság, amit kedves fórumozó társaimmal meg szerettem volna osztani, hogy érdemes körülnézni - természetesen a megfelelő körültekintéssel - a nagyvilágban is, mert Magyarország bizony sok szempontból érdekes hely...

A Lasikkal kapcsolatban természetesen van egy csomó rémtörténet is. Álljon itt zárásként egy:

http://www.allaboutvision.com/visionsurgery/when-lasik-goes-wrong.htm

A helyzet az, hogy aki tud angolul, és végig olvassa a cikket, az rájön, hogy felelőtlen emberek tolták el ezt az esetet is, nem pedig az eljárás. A lézeres szeműtét technológia folyamatosan fejlődik, és nem állt meg a 80'-as évek és a PRK szintjén. Az pedig, hogy az egyes új eljárásokkal kapcsolatban vannak rémtörténetek, természetes, hiszen ilyen az internet.

Hoaxkábel is van, nemde?

üdv mindenkinek...

ronya1 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 32217
azért írtam ezt a szemizom sportot mert nem a jobbra-balra-stb mozgatót kell edzeni
szemüvegem is azért volt mert a szemizom már nem tudott korrigálni annyit mint előtte
akkor mondjuk a vonatozás lenne a legjobb mert ott sok mindenre lehet fókuszálni
de ez is sánta mert napi 100km vonatozás többnyire megvan

macikát meg nem fikáztam, ha fikázok köcsög vagyok, most meg szerintem még egész elfogadhatóan voltam illedelmes :):)
Előzmény: fistic (32215)
Macika Creative Commons License 2009.06.02 0 0 32216
Nem fikázás az, hanem csak nem érti.
Ő nem csinálna olyat, amiből nincs anyagi haszna.
Főleg nem >10 éve...
És nem érti, hogy én miért csinálom, ha nekem sincs belőle anyagi hasznom.
Vagy mégis van, csak hazudok?

Na, és itt van az a pont, amit nem ért... :)
Előzmény: fistic (32215)
fistic Creative Commons License 2009.06.02 0 0 32215
amikor fokuszalsz akkor a szemizmod segítségével teszed. Ha bemerevedik, nem tudsz fókuszálni. innentől kezdve nem kell túl sok ész ahhoz hogy rájöjj miképpen lehet tornáztatni, de ha beütöd a témát a googlebe akkor kapsz választ is bőven.

Ha nincs türelmed szemtornához esetleg nezegethetsz sztereogramokat. A fikázásodat meg nemigazán dijazom Macika irányába.
Nekem is az volt az első benyomásom róla hogy kissé unalmas a szövege, de fikázás helyett utánaolvastam a témának és frankón alátámasztva látom az általa mondottakat.
Előzmény: ronya1 (32213)
ronya1 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 32214
csodálom a kitartásod, de nem értem.........
mindegy, nem vagyunk egyformák

esetleg van összefüggés a fókuszálás és egy olyan dolog között, hogy ha világosabb felé nézek akkor szabálytalan, sötétebb, áttetsző foltokat látok? mondjuk ilyen volt régen is de mintha egyre több lenne
ahogy mozog a szem úgy mozognak a foltok is
Előzmény: Macika (32211)
ronya1 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 32213
torna?? pl ha futok fut velem a szemizom.....

kávét nem ittam már vagy 20éve de nem is fogok
Előzmény: fistic (32212)
fistic Creative Commons License 2009.06.01 0 0 32212
a szemizmod merev. HA tornaztatod az segithet. Esetleg egy kave
Előzmény: ronya1 (32210)
Macika Creative Commons License 2009.06.01 0 0 32211
macika a lasik ellenes ügynök :)
én már tuti nem tépném a szám(kezem)
csinájjad vazzeg oszt vakujjá..........

Tudod, az első diplomám tanári.
És javíthatatlan vagyok, bízom a tájékozatlan emberek megváltoztathatóságában... :)

Amit a továbbiakban írsz, az igen érdekes.
Bő 1,5 évvel PRK után nem hallottam még ilyen problémáról...
Előzmény: ronya1 (32210)
ronya1 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 32210
macika a lasik ellenes ügynök :)
én már tuti nem tépném a szám(kezem)
csinájjad vazzeg oszt vakujjá..........

hanem
járt valaki úgy hogy fókuszálása megváltozott?
szemüvegben mindig az volt, hogy ide néztem jó volt, odanéztem ott is
most meg ránézek valamire és mint a kamera képe 0,5-1-1,5 (kb) másodperc és éles lesz
pl nézem a csillagokat, vagy valami számokat olvasok le 1-2 méterről (áruházak polcai)
mindegy hogy reggel-este mindig ez van, csak általában nem venni észre, ha nem kell minden részletre figyelni
Előzmény: Macika (32200)
mad-R Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32209
MOst van ilyen UV mérős akció az ofotért üzletekben, s ott ahol én mérettem a szemüvegem, a készülék egy ledsorral jelzi vissza a mért eredményt, lehet következtetni a műszer pontosságára :)
Egyébként az a szemüveg, amit munkára szeretnél használni, szerintem kevés lenne. Inkább körül kellene nézni a munkavédelmi boltokban is vagy utánanézni a neten.
Ismerettségi körömben dolgoznak olyan berendezéssel, amelyben 1000W-os UV fényvető van, sterilizálás céljából. Itt mondanom sem kell, hogy ha rövid ideig is éri a fedetlen bőrt a sugárzás, akkor ott lehet a fenekén növeszteni a bőrt, hogy legyen mit átültetni...
Előzmény: lunae (32208)
lunae Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32208
:) nem. kémiában analitikai eljárás során előhívásra használják. illetve használnám
Előzmény: Macika (32207)
Macika Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32207
Az tuti!
Még az egészséges, műtetlen szemet is tönkrevágja.

Nyomólemezmásológép? :)
Előzmény: lunae (32206)
lunae Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32206
Nem tudom, mert nem ismerem hogyan működik a berendezés. De azt tudom, hogy az uv lámpa ami ellen használni kell tuti nem tenne jót a szememnek.
Előzmény: Macika (32205)
Macika Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32205
Szerinted az az 1 tized százalék nincs belül a mérőműszerek tűrésén?
Előzmény: lunae (32204)
lunae Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32204
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy: Van egy munkavédelmi szemüvegem (nem napszemüveg, teljesen átlátszó), amire az van írva, hogy 99,9%-ban szűri az uv-t. Elvittem bevizsgáltatni, ahol azt mondták, hogy 100%. Nem értem, lehet, hogy csak azért írta a gyártó a 99,9%-t, hogy védje magát, vagy egyszerűen nem számít az a 0,1%.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Macika Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32203
Értem, tehát akkor egy szemműtétre váró ember nézze versenyjogi szempontból a két klinikát... :))))
Előzmény: fistic (32202)
fistic Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32202
versenyjogiszempontból azonosnak tekintendő.
Előzmény: Macika (32199)
Macika Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32201
Most megint kioktató leszek, hiszen rám céloztál.

Szerintem ameddig a műtétek lényegével, az eljárások pontos menetével sem vagy kellőképpen tisztában, addig ne törj pálcát egyik cég felett sem.

A Sasszem-kezelés NEM egy konkrét eljárást jelöl (ellentétben a Zyoptix-szal), hanem - ahogy írtad is - "mindössze" annyit, hogy hullámfront-elemzés is történik.
A flying spot (így az igazi, az eredeti) lézer pedig 2000. nyár vége óta alapértelmezés minden fővárosi klinikán.

A Zyoptix pedig egy felcicomázott LASIK-et takar. Amit IGENIS TUDATOSAN nem neveznek pl. B&L LASIK-nek, igenis tudatosan kerülik a LASIK szó használatát, mert nagyon jól tudják, hogy egy igen elavult műtéti típust favorizálnak.
Elmondom azt is, hogy az Optimum Klinika leánykori neve LASIK-Klinika volt.
Nem véletlen volt a névváltoztatás is, már akkor sem csengett jól.

Ja, és szaruhártya topográfiát sima PRK-hoz anno 2000. áprilisában rajtam is végeztek. Csak máshol nem írják bele a listába, mert evidens.

A Zyoptix eljárás annyiban különbözik attól a SIMA LASIK-től, amit >2 éve nem végeznek már sem az OM-nél, sem az FM-nél, hogy nem Zeiss, hanem B&L gépeket használnak. Egyébként meg jó a marketingje. :)

Egyébként pedig igen furcsa hypermodern műtéti beavatkozásként aposztrofálni a Zyoptix-et, hiszen legalább 5-6 éves (bár - természetesen - tökéletesen karban tartott) géppel végzik.
Eléggé érdekes dolog az összehasonlítás az OM/FM nem egész 1 éves MEL-80-asaival...
Előzmény: Bodza1980 (32197)
Macika Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32200
Zyoptix = LASIK.

És ezzel elmondtam mindent.
Kerülendő.
Előzmény: Bodza1980 (32196)
Macika Creative Commons License 2009.05.29 0 0 32199
Nem egy cég, csak a tulajdonos befektetőcsoport azonos.
Vagy akkor az értelmezésed szerint már egy cég?
Előzmény: fistic (32194)
Noriss Creative Commons License 2009.05.28 0 0 32198

Szia!

Eddig úgy tűnik, hogy fél óránként beírogatsz valami "érdekeset"(legalábbis ezen a fórumon már nem az) és felteszel kérdéseket, miközben azt mondod, hogy erről is meg arról is olvastál már.

Hidd el, ha csak innen visszaolvasol kb. 2-3 hónappal ezelőttig, vagy használod a "gyorskeresés innen" funkciót, akkor minden kérdésedre választ kapsz. A Te érdeked természetesen csak segíteni akarok. A legjobb nyilván az lenne, ha az egész topicot elolvasnád, pár nap alatt megvan. 

Előzmény: Bodza1980 (32196)
Bodza1980 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 32197

Az Optik-med meg kitalálta a SasszemKezelést, ami nem más, mint repülőpontos lézerkészülék + Hullámfron-mérő. Ez sem új, csak kombinálták, és adtak neki egy nevet.

Zyoptix meg repülőpontos lézer + hullámfront-elemzés + szaruhártya topográfia. Nem tudom, hogy jobb-e vagy sem (bár komlexebbnek tűnik az utóbbi).

Amúgy nem az Optimum találta ki a Zyoptix elnevezést, hanem a Bausch&Lomb bejegyzett "márkaneve". (Ők kreáltál a gépet.)

Tehát, ha úgy tetszik, mindkettő egy fantázianév... (Hogy melyik alkalmas megtévesztésre, melyik nem, azt mindenki döntse el maga.)

Előzmény: Macika (31986)
Bodza1980 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 32196

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy választotta-e valaki a Zyoptix módszert. Jó lenne erről is olvasni...

Találtam egy blogot: a srác részletesen leírja, hogyan, miért döntött a Zyoptix mellett.

http://szemmutet.blogter.hu/

Mellette van egy IntraLasik-blog is, azt még nem olvastam el...

Bodza1980 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 32195

Szia Frakklány! Lehet, elsiklottam a beírásod felett, de hogy sikerült a műtéted? Erről nem írtál, legalábbis nem találtam bejegyzést. Jó lenne Lasik-élménybeszámolót is olvasni. Egyelőre ezen a fórumon a PRK-val kapcsolatban találtam véleményeket. Amit annak is be lehet tudni, hogy 100 műtöttből kb. 80 PRK-s (az oldalon is feltüntetett, Index Fórum alapján összeállított statisztika alapján). Ennek hátterében bizonyára több dolog áll: legrégebbi, legeszközigénytelenebb, tehát olcsó (mindkét félnek megéri), lehet, a legbiztonságosabb. (Én egyelőre megnézem a többi módszert is, a szemműtétet elhamarkodni nem szeretném.)

A stílus pedig néha valóban kioktató egyes Hozzászólók részéről, ezt már én is észrevettem... De szerintem ezzel nem kell törődni... Talán csak nagyon akar segíteni, de nem épp a legjobb modorban teszi...

A döntés viszont valóban nehéz...

Mindenesetre bízom benne, hogy minden jól ment, és hamarosan jelentkezel. Én nagyon örülnék.

Előzmény: frakklany (32028)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!