Keresés

Részletes keresés

Glavingojn Creative Commons License 2017.04.18 -4 0 5940

Egy hete már megint felforrt az agyvized. Szar lehet ennyi gyűlölettel élni az életet, ahogy te műveled.

Előzmény: barkasarja (5934)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.18 -3 0 5939

Az erdélyi atyafiak köszönik szépen, de nem kérnek belőletek.

Előzmény: barkasarja (5938)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.18 0 0 5938

Sajnos az rmdsz ismét megmutatta az igazi arcát!

Mikor ébredtek fel már végre, erdélyi magyarok?!

 

"Továbbra sincs megoldva a magyar nyelv használatának joga az egészségügyben

2017.04.18.

 

Félrevezetőnek és károsnak nevezte a nyelvi jogok bővülésének „ünneplését" a romániai egészségügyi törvények múlt heti módosításával kapcsolatban az erdélyi Identitás Szabadságáért Jogvédő Csoport (AGFI) keddi közleményében, a csoport szerint ugyanis törvénymódosítás nem biztosít új nyelvi jogokat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az AGFI a törvények áttanulmányozása után arra hívta fel a figyelmet: tévesen tájékoztatták a magyar közvéleményt arról, hogy a törvénymódosítások következtében a magyarok által is lakott erdélyi településeken kötelezővé válna az egészségügyi és szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményekben a magyar nyelv használata.

„Az RMDSZ és a sajtó értékelésével ellentétben ezek a törvények nem rendelkeznek a kisebbségekhez tartozó páciensek anyanyelven történő ellátásának biztosításáról (...)


A csoport hozzátette: a hatályos romániai jogszabályok értelmében a román nyelv ismerete hiányában a pácienst egy általa ismert nyelven kell ellátni. Nyomatékosította: a kisebbségi nyelvi jogok lényege viszont pontosan az, hogy a román nyelv ismeretétől függetlenül is használható legyen a magyar nyelv.

Az AGFI arra hívta fel az erdélyi magyar politikai elit figyelmét, hogy félrevezető „a nyelvi jogok bővülését ünnepelni" a törvénymódosítás kapcsán, és ez a megközelítés gyengíti a közösség jogtudatosságát. (...)


A román képviselőház a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kezdeményezésére április 11-én ellenszavazat nélkül fogadta el az egészségügyi törvények módosítását, (...)


A törvénymódosításról az RMDSZ azon a címen számolt be, hogy „lehetővé tettük a magyar nyelv használatát az egészségügyben és a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményekben".

Az AGFI korábban a marosvásárhelyi Civil Elkötelezettség Mozgalommal (Cemo) együtt nyújtott be árnyékjelentést az Európa Tanácshoz a kisebbségvédelmi keretegyezmény tiszteletben tartásáról készített román kormányjelentéshez."

MTI

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206403&cim=tov%C3%A1bbra_sincs_megoldva_a_magyar_nyelv_haszn%C3%A1lat%C3%A1nak_joga_az_egeszsegugyben

 

barkasarja Creative Commons License 2017.04.12 0 2 5934

Igen, ezek igaz magyar emberek és minden tiszteletem az övék! Százszor inkább az ilyen embereknek adnék állampolgárságot, mint egyszer az olyan magyargyűlölő, sunyi, aljadék alakoknak, mint pl. neked!... :(

Előzmény: Glavingojn (5930)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.12 0 2 5933

Továbbra is aljas módon rágalmazol és hazudsz, soknickű!

Ha valaki ugyanis bombát akar készíteni, azt már időben elkészíti, és nem hagyja az utolsó napra! Ráadásul nem petárdákból szoktak elkészíteni egy bombát, már csak az ezekben alkalmazott gyenge hatás miatt is, hanem valódi robbanóanyagot használnak fel az elkészítéshez.

Mindezek a körülmények azt igazolják, hogy a "bombás" történetet a román nyomozóhatóságok találták ki, hogy mégjobban befeketíthesék a két székely "terroristát". Ez szerencsére nem sikerült nekik, mivel semmi olyan eszközt nem találtak, ami bombakészítésre alkalmas lett volna, viszont "büszkék" lehetnek magukra, mert "sikerült" elérniük, hogy fokozzák a magyarellenes hangulatot, azaz a románokra amúgy is jellemző soviniszta idegengyűlöletet... :(

Előzmény: Glavingojn (5929)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.04.12 -2 0 5932

Tényleg ilyen alakoknak adunk magyar állampolgárságot....hat Orban-elvtarsek,osztogatjak ott arrafele boldog-boldogtalan megkaphatja,csak az a problema vele hogy a Unokaoccs-hoz hasonloan,ezek ugyan nem csalni de lopni jarnak ide:),es termeszetesen a szabad hatarnyitas attjarhatosag meg lovat ad ezek ala:),es hirdetik a szekely-szabadsagot,na persze ez meg a szociba visszavezetheto problema,volt mikor Budapesten-felszalltunk a vonatra ilyen-magyar-roman beszedu emberek ,ilyen feketezok,jottek fel a felenk jovo gyorsra egy kicsit szokatlan volt a ilyen oltozetekben megjeleno egyenek erre:)..mikor azt šturovon-/Parkany- mar mindegyiket a salyat batyuja melle allitattak a felszalo hataroreink.:)Puntik.

Előzmény: Glavingojn (5930)
egy hazafi Creative Commons License 2017.04.12 0 0 5931

"Tényleg ilyen alakoknak adunk magyar állampolgárságot?"

 

Olyanoknak, akik akarnak, mernek tenni, kockáztatni és áldozatot hozni a magyar revízió ügyéért? Természetesen!

Előzmény: Glavingojn (5930)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.11 -3 0 5930

Tényleg ilyen alakoknak adunk magyar állampolgárságot? 

Előzmény: Glavingojn (5929)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.11 -4 0 5929

Nem készültek el vele, már akkor megfogták a díszes társaságot, amikor a bombához szükséges robbanóanyagot halmozták fel.

 

Ezért volt rövidebb a kirótt börtönbüntetésük.

 

Előzmény: barkasarja (5928)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.11 0 1 5928

A "barátunk" ismét hazudik, mint a bűn!

Ugyanis semmiféle bombát nem találtak a nyomozók, csak rájuk fogták, hogy a petárdákból azt akartak csinálni...

Előzmény: egy hazafi (5925)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.11 0 1 5927

Kik, és mikor csináltak bombát?

Vagy csak hazudsz megint, mint a románok, sunyi soknickű!?

A hazugságoddal szemben, semmiféle bombát nem találtak a vádlottaknál, pedig nagyon keresték...

Előzmény: Glavingojn (5924)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.11 -3 0 5926

A terrorizmust mindenütt elég szigorúan büntetik. 

 

Budaházy Györgyék ellen titokban rögzített, leleplező hangfelvételek szolgáltak bizonyítékként egyebek mellett. Gyermekkori barátjának vallotta be a csoport egyik tagja, hogy ők állnak a politikai indíttatású támadások, merényletek mögött.

 

– Mi vagyunk a Magyarok Nyilai.
– Az mi?
– Mi verettük meg a Csintalant, mi dobáltuk a Molotovokat az országgyűlési képviselőkre, mi robbantottunk a Szilvásynál, én lőttem a Hiller házára. Mit akarsz még? – hallható az egyik felvételen.

 

Az ügyészség 17 embert állított bíróság elé, közülük 16-an követtek el terrorcselekményt a vád szerint  bűnszervezetben. Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék valamennyi vádlottat bűnösnek találta.

 

Így aztán 13 év fegyházbüntetést kapott első fokon. Folyt. köv.

Előzmény: egy hazafi (5925)
egy hazafi Creative Commons License 2017.04.11 0 1 5925

"Nem kellett volna bombát csinálni."

 

Milyen cinikus vagy; az a néhány petárda azért elég messze van egy bombától.

Amúgy szerinted ezek a szegény románok még egy bombát sem érdemelnének meg tőlünk hálából azért a sok jóért, amit okoztak-okoznak a magyarságnak?

Előzmény: Glavingojn (5924)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.11 -3 0 5924

Nem kellett volna bombát csinálni.

Előzmény: barkasarja (5923)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.11 0 1 5923

Az már csak "természetes", hogy te kiállsz a soviniszta, román diktatúra mellett, és véded ezeket a sunyi patkányokat!

De, ha még nem lenne világos, a két székelyt koholt vádak alapján fogták perbe és ítélték el! Tehát ez egy koncepciós per volt, amilyeneket a kommunista diktatúrákban volt szokás alkalmazni ártatlan emberek ellen! Ez azt bizonyítja, hogy Románia nem jogállam! Ha ugyanis jogállam lenne, akkor az igazságtalanul perbefogottaknak legkevesebb kártérítést kellene fizetnie, mint ez a demokratikus jogállamokban szokás!

Előzmény: Glavingojn (5922)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.10 -8 0 5922

Ez gyakran megtörténik Magyarországon is. Problémát jelentene, ha a bűnöző rövidebb börtönbüntetést kapna, mint amennyi ideig előzetesben ült. Még kártérítést kérne.

Előzmény: barkasarja (5921)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.09 0 1 5921

Kibújt a szög a zsákból!

Miután nem tudtak semmit rábizonyítani a két székely "terroristára", koholt vádak alapján éppen annyi börtönbüntetést kaptak, mint az eddigi jogtalan fogvatartásuk ideje. Ráadásul pénzbirsággal is sújtották őket. Sajnos így működik a román "igazságszolgáltatás": ha magyar vagy sohasem lehet igazad!... :(

 

"Ítélet született Beke Istvánék perében

2017.04.07

 

Alapfokon 10 hónap és 8 nap, illetve 11 hónap és 6 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte ma a Bukaresti Ítélőtábla Szőcs Zoltánt és Beke Istvánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi, illetve kézdivásárhelyi szervezetének vezetőjét, akiket azzal vádoltak meg, hogy bombát akartak felrobbantani 2015. december 1-jén, a román nemzeti ünnep alkalmából tartott kézdivásárhelyi rendezvényen.

 

Az igazságszolgáltató testület ugyanakkor megállapította, hogy a két vádlott már letöltötte büntetését, amíg előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben voltak. Mindkét vádlottnak 10.000 lejes perköltséget kell fizetnie. Az ítélet nem jogerős."

 

agerpres.ro

barkasarja Creative Commons License 2017.04.08 0 1 5920

Nagyon jó írás, le a kalappal!

Nagy kár, hogy az ilyen román gondolkodók elenyészően kevesen vannak, pedig nagy szükség lenne rájuk. A nemzeti gyűlölködéssel kapcsolatos résznél, csak a pontosság kedvéért, annyit jegyeznék meg, hogy ezt sajnos a románok indították útjára - mint ahogy a szerző is helyesen állapítja meg - a légbőlkapott dákóromán koholmányukkal, aminek egyértelműen megyarellenes éle van...

Előzmény: Ec pec kimehecc a (5919)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2017.04.05 0 0 5919

I. P. Bratianu írása, mely először angol nyelven a

"Transylvania and the Hungarian-Romanian problem" című amerikai kiadványban

(Danubian Press) jelent meg,

majd a torontói Magyar Élet 1980. március 1-i számában magyarul is napvilágot látott,

egy nagyon tisztességes, európai műveltségű, humanista román tudós álláspontját tükrözi. 

 

http://csikiakklubbjamindenkiakicsiki.network.hu/blog/csikiak-klubja-hirei/egy-roman-tudos-realis-vallomasa

https://erdelyimagyar.wordpress.com/2012/10/07/egy-roman-tudos-vallomasa-marturiile-unui-om-de-stiinta-roman/

http://www.szaszregen.ro/2013/03/egy-roman-tudos-vallomasa/

barkasarja Creative Commons License 2017.04.04 0 1 5918

Mintha az rmdsz egy kicsit erőteljesebben kezdené bírálni a román kisebbségpolitikát. Ez, ahhoz képest, hogy eddig lapítottak, pozitív irányú elmozdulásként is értékelhető. Sajnos, az autonómiáról még mindig nem mernek nyíltan beszélni, ami teljesen érthetetlen, mindenesetre az idő majd igazolja, hogy komolyan gondolják-e ezt az irányt...

 

"RMDSZ: Románia folyamatosan megsérti a kisebbségi jogokat

2017.04.04.

 

„Országunk következetesen ideális képet fest a kisebbségek itthoni helyzetéről, nem veszi komolyan sem saját törvényeit, sem a nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségeit. Romániának a nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény alkalmazását bemutató jelentése sok pontatlanságot és ferdítést tartalmaz, hamis képet sugall arról, hogy itthon a kisebbségi jogokat hogyan tartják be. Ezt mi nem tudtuk elfogadni, hiszen a valóság teljesen más, ezért készítettük el egy évvel ezelőtt árnyékjelentésünket” – jelentette ki Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök április 3-án, Kolozsváron azon a találkozón, amelyen az RMDSZ szakértői az Európa Tanács delegációjának bemutatták, miként ülteti gyakorlatba Románia a Kisebbségvédelmi Keretegyezményt, valamint ismertették a Szövetség, az ország vállalásai kapcsán elkészített árnyékjelentésének alappilléreit, a tavaly benyújtott dokumentum aktuális kiegészítéseit.

 

Az ügyvezető elnök felidézte, Románia jelentése úgy készült el, hogy a külügyminisztérium nem konzultált a magyarság képviselőivel, nem vette figyelembe az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának két évvel korábban benyújtott észrevételeit sem.

 

Szerinte, a kisebbségi és nyelvi jogok betartása fakultatív ebben az országban, Románia pedig az alkotmánymódosítás után több mint egy évtizeddel sem fogadta el a kisebbségek jogállására vonatkozó törvényt, amely tartalmazná az identitás megőrzésének, kifejezésének és fejlődésének garanciáit. „Ezt a megállapítás nemcsak a keretegyezmény, hanem a Kisebbségi Nyelvek Európai Chartájának romániai alkalmazásáról szóló árnyékjelentésünk és az amerikai külügy Romániáról összeállított legutóbbi országjelentése is alátámasztja” – mondta, majd reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a tájékozódni jött szakemberek a helyszínen is meggyőződhetnek az RMDSZ dokumentumában foglaltak hitelességéről.

 

 

A, a román nyelv külön rendszer szerinti tanítása, a sz oktatás területén az tapasztalható, hogy a tanfelügyelőségek gyakran semmibe veszik a magyar tannyelvű iskolák sajátos problémáit, hatályos törvényeket nem ültetnek gyakorlatbapeciális tankönyvek és tantervek hiányában pedig akadozik. Magyari Tivadar oktatásért felelős ügyvezető alelnök bemutatójában a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) helyzetét emelte ki, ahol mai napig nem indították el a magyar oktatási vonalat, annak ellenére, hogy 2012. január elsejétől erre törvény kötelezi az intézményt. „A marosvásárhelyi katolikus gimnázium esetében politikai döntést – az óvodától az egyetemig való anyanyelvi tanulás törvényes előírását – érvénytelenítenek akkor, amikor korrupciós vádakat és ügyészi eszközöket használva lehetetlenítik el az iskola működését és ezzel 400 gyermek sorsát pecsételik meg” – jelentette ki az alelnök.

 

Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöki tisztségének várományosa a találkozón elmondta, „Romániában az anyanyelvhasználat korlátozásának kiemelt területei a közszolgáltatások, az egészségügy, az igazságszolgáltatás, de a helyi közigazgatásban is súlyos problémák észlelhetőek: az intézményekről feliratokat távolítanak el, hiányoznak a kétnyelvű utca és helységnév táblák, formanyomtatványok, a közérdekű információkhoz magyarul nem lehet hozzáférni, az ügyintézést sem lehet magyarul végezni.” A bizottságnak a kolozsvári táblaügy aktualitását ismertetve elmondta: bár két bírósági döntés kötelezi a kétnyelvű várostábla kihelyezését, és a legtöbb helyi politikai párt, civilszervezet sürgeti a megoldást, a polgármester továbbra sem hajlandó lépéseket tenni.

 

A kultúra, a tömegtájékoztatás és a visszaszolgáltatások területén észlelt problémákat a találkozón Hegedüs Csilla kultúráért felelős ügyvezető alelnök mutatta be. Kiemelte, a román állam nem ismeri el a magyar közösség épített örökségét, erre például szolgál az, hogy „Románia ellenkampányának köszönhetően” a csíksomlyói búcsút nem vették fel az UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára, ugyanakkor az is, hogy bár törvény írja elő, a magyar műemlékek csupán egy százalékán áll többnyelvű felirat. „A kommunista rezsim által jogtalanul elkobozott ingatlanok visszaszolgáltatása lelassult, majd teljesen leállt, a kereskedelmi média által generált gyűlöletbeszédet – amelyre az elmúlt hónapokban több alkalommal is feljelentés útján felhívtuk a hatóságok figyelmét – továbbra sem szankcionálják megfelelőképpen” – sorolta az alelnök, majd kiemelte: az állami költségvetésből aránytalanul kevés támogatást kap a magyar közszolgálati média, míg a marosvásárhelyi és kolozsvári közszolgálati rádiók 24 órás magyar nyelvű műsort közvetíthetnek, a televízió esetében csak napi néhány órás a magyar tartalom.

 

A Székelyfölddel kiemelten foglalkozik a jelentés, itt tervszerűen kivitelezett, folyamatos jogtiprásról lehet beszámolni. Ezekről Benkő Erika, az RMDSZ Kovászna megyei képviselője tartott rövid ismertetőt: „a Kovászna, Hargita és Maros megyéből származó példák etnikai alapú diszkriminációra vonatkoznak. Ha arra gondolunk, hogy országszerte bátorítják és támogatják – és ezt nagyon jól teszik – a regionális identitás megerősödését, akkor azt látjuk, hogy Romániának egyetlen olyan régiója van, ahol ez nem történhet meg, és az Székelyföld, ahol mindezeket a jogokat megtagadják a magyar közösségtől” – jelentette ki, majd példaként megjegyezte, míg Románia más régióiban, Moldvában és Dobrudzsában használhatnak regionális szimbólumokat, a székely zászló használata ellen folyamatos hadjárat van.

 

Az ügyvezető elnök ismertette az RMDSZ parlamentbe benyújtott törvénytervezetét, amely március 15-ét hivatalos szabadnappá nyilvánítaná Romániában. Bemutatta a Szövetség által kidolgozott, hamarosan benyújtásra kerülő törvénymódosítást is, amely a jelentésben megfogalmazott problémák egy részére megoldást nyújtana, anyanyelv-használat kiterjesztése által. A közigazgatásban alkalmazandó törvénymódosítás 20 százalékról 10 százalékra csökkentené a küszöböt, a települések, utcanevek, intézmények, közterületek magyar feliratozását és a közérdekű információkhoz való magyar nyelvű hozzáférését, hivatali magyar nyelvű írásos és szóbeli kommunikációt írná elő, be nem tartása esetén pedig szankciót róna ki."

 

Közlemény

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206305&cim=rmdsz_rom%C3%A1nia_folyamatosan_megserti_a_kisebbsegi_jogokat

 

barkasarja Creative Commons License 2017.04.02 0 1 5916

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 603. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Háromszéki magyar intézményvezetőt váltottak le

20107.03.31.

 

Felháborodásának adott hangot szerdán Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának és az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke annak kapcsán, hogy a mezőgazdasági miniszter aznap különösebb indoklás nélkül felmentette tisztségéből Szakál Andrást, a vidéki beruházások támogatásáért felelős ügynökség vezetőjét.

 

A megyei képviselő-testület vezetője szerint a kormányzó Szociáldemokrata Párt berkeiben született döntésről van szó, amely nagy valószínűséggel Horia Grama háromszéki szociáldemokrata politikus „érdeme”. Tamás Sándor szerint kár, hogy politikai megfontolásokból egy igencsak rátermett, hozzáértő szakembert korábban már alkalmatlannak bizonyult vezetőre váltanak le csak azért, hogy az SZDP megyei számításai bejöjjenek.

 

Szakál András rátermettségét bizonyítandó Tamás Sándor elmondta: Kovászna megye élen jár a vidékfejlesztési pályázatoknál, a hegyvidéki agrártevékenységet, fejlesztéseket támogató programra az össze­sen benyújtott negyven kérelem fele Háromszékről érkezett. Ez az eredmény csak úgy volt lehetséges, hogy Szakál András és az által vezetett intézmény tevékenyen részt vett a népszerűsítésben, a pályázatok előkészítésében, benyújtásában.

 

Az RMDSZ politikusa rámutatott: szakmai és politikai szinten mindent megtesznek azért, hogy Szakál András visszanyerje tisztségét, mivel egy jó szakemberről van szó. A kormánykoalícióval kötött megállapodásra alapozva értesítik a szaktárcavezetőt és a kormányfőt a helyzetről. Tamás Sándor szerint feltételezhető, hogy Petre Daea miniszter úgy írta alá a felmentésről szóló határozatot, hogy nem ismerte a helyi viszonyokat, állapotokat, ezért alaposan tájékoztatni fogják."

 

Nagy D. István

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206278&cim=h%C3%A1romszeki_magyar_intezmenyvezetot_v%C3%A1ltottak_le

 

egy hazafi Creative Commons License 2017.04.02 0 1 5915

"az a baj,hogy a románok forumot sz@rják le"

 

Az egy dolog, de a másik, hogy ennek a szomszédos országnak a magyarsághoz való viszonyáról szinte csak e fórumon keresztül tájékozódhatunk. Ezért kéne szárazon tartanunk a maradék puskaport, mert ilyenekkel vagyunk körülvéve.

Előzmény: honiipar (5912)
barkasarja Creative Commons License 2017.03.31 0 1 5914

Hiányoztál már, mint ablakos tótnak a hanyattesés, ezekkel az "okosságaiddal"...

Előzmény: honiipar (5912)
Laja73 Creative Commons License 2017.03.30 0 0 5913

Mintha már írtál volna hasonlót (vagy nem te, de már akkor is óriási poén volt)

Beszélgetni szeretnél? :)

Előzmény: honiipar (5912)
honiipar Creative Commons License 2017.03.30 -1 0 5912

Tiltakozom.

Ma is.

Holnap pláne.

Vasánap leköpök egy krajovai rendszámú autót.

Csak az a baj,hogy a románok forumot sz@rják le:-))

barkasarja Creative Commons License 2017.03.30 0 1 5911

A Nyugat sajnos egy álszent, kétszínű politikát folytató közösség, és kisebb gondja is nagyobb annál, minthogy az európai kisebbségek helyzetével törődjön. Ezt a szemforgató magatartását, sajnos már számtalan esetben bizonyította. Egy sunyi, jellemtelen, kettősmércés banda!... :(

Előzmény: Laja73 (5909)
barkasarja Creative Commons License 2017.03.30 0 1 5910

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 602. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Lemázolták a magyar feliratokat Maroshévíz helységnévtábláin

2017.03.30.

 

Ismeretlenek lemázolták Maroshévíz kétnyelvű helységnévtábláinak magyar feliratátadja hírül a Maszol.ro.

 

Bodor Attila Béla, az RMDSZ maroshévízi szervezetének elnöke elmondta, hogy többéves huzavona után sikerült tavaly ősszel kihelyezni ezeket a táblákat, és máris megrongálták. Többen gyermekek vandálkodására gyanakodnak, az RMDSZ-es tanácsos szerint azonban biztos, hogy felnőtt személy a tettes, hiszen a város kijáratai közötti távolságot nem tudta volna autó nélkül olyan rövid idő alatt megtenni, mint amilyen gyorsan megjelent a festék a táblákon.

 

A elnök tájékoztatása szerint az ügyben a helyi rendőrség már vizsgálódik, amelyet azonban megnehezít az, hogy egyik tábla közelében sem helyeztek ki térfigyelő kamerát, holott az igényt többször is megfogalmazták a helyi tanácsüléseken. Bodor Attila Béla hozzátette, hogy a következő lépésük az lesz, hogy kapcsolatba lépnek a Hargita Megyei Prefektusi Hivatallal is, akiktől határozott fellépést és segítséget várnak."

 

Marosvásárhelyi Rádió / Maszol.ro

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206273&cim=lem%C3%A1zolt%C3%A1k_a_magyar_feliratokat_maroshev%C3%ADz_helysegnevt%C3%A1bl%C3%A1in

 

Laja73 Creative Commons License 2017.03.30 0 0 5909

Egyszer mondaná már ki végre egy nyugati történész vagy politikus, hogy "Románia" egy múlt nélküli lopott ország, megkímélnék magukat a kínos bukaresti látszatvizitektől. Már most tele van románcigánnyal az EU, haza lehetne őket zavarni a picsába. Sajnos a nyugatnak is van elég baja, nem fordítanak erre energiát, meg hát a "naaagy EU testvériség", nem sértjük meg a másikat...ugyanaz, mint a szovjetúnió idején.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (5908)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2017.03.30 0 0 5908

"ROMÁNIA NÉPSZERŰSÍTÉSÉÉRT" KAPOTT KITÜNTETÉST KÁROLY HERCEG - AKI IGAZÁBÓL ERDÉLYÉRT RAJONG

http://alfahir.hu/2017/03/29/romania_erdely_gunyhatar_karoly_herceg_klaus_iohannis_berxit

barkasarja Creative Commons License 2017.03.24 0 0 5907

Sajnos az EU egy nagyon kétszínű politikát folytat kisebbségi ügyekben, amit az is bizonyít, hogy semmiféle olyan hatályos törvénnyel vagy jogszabállyal nem rendelkezik, amivel rákényszeríthetné az adott államokat a kisebbségek jogainak betartására.

Ugyanis, ha az EU komolyan venné a kisebbségek problémáinak megoldását, már rég meghozhatta volna azokat a törvényeket, amelyek ezen a téren akár szankcionálhatnák is az adott államot, a kisebbségi jogok be nem tartása miatt...

 

Előzmény: Ec pec kimehecc a (5905)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!