Egy jó króm lökhárító bizony igazi kincs, már a GTL-ekből is. Mi amit feltámasztottunk GTL-t,azon eloxidálódtak, Apám kiment a közeli bontóba,ott meg, miért nem jöttél tegnap? ma reggel szedtük szét...hibátlan elős-hátsó lökhárító ott feküdt összehajlítva, de legalább a lökhárító végi műanyag darabok megmaradtak :)
Ne is mond. Tegnap megvágtak Komáromban 3000 Ft-ra, mert a Wartburg forgalmija volt nálam viszont OFF-fal voltam. Rendőr dumája: "hát el is engedhetnénk, de az nem lenne elég tartós emlék, inkább helyszíni bírság".
Meg majdnem kifektettek a motorháztetőre egy Lidl-ös dinamós elemlámpa miatt, mert azt hitte hogy sokkoló. Utána meg kb a végbél motozás is meg volt, meg szétszedték az egész kocsit... :( Pedig alapvetően nincs maffiózó fejem.
Igen , a kerekablakos az a Charade ( G10 -es ) volt amit 77-81-ig gyártottak.
Árultak sokáig a neten egyet.
El is mentünk megnézni.
Gyönyörű metálbordó volt,1981-es,3 ajtós szép bordó ( nagyon retrós ) belsővel ezres 3 hengeres motorral.
450 volt az ára és nem volt alkuképes.
Akkor nagyon törtem a fejem rajta,hogy megveszem de nem mertem beleugrani.
Valószínű az tántorított el ,hogy a két hátsó ívet a veteránvizsgához javítani és fényezni kellett volna illetve volt még néhány apróság amit a fényezésen javítani kellett volna.
Erre a fényező barátom a lakatolással együtt akkor 100-150 körüli összeget mondott.
Amúgy egy gyönyörű kis autó volt.
Azóta már eladták én meg egy öreg Zastavát vettem helyette.
Remélem jó kezekbe került mert igazi japán klasszikust lehetett volna faragni kis ráfordítással.
Bepróbálkoztam Laci barátomnál,hogy megveszem téli autónak de mivel több mint 20 éve a családjukban van és néhány drága csemege lett már beépíteve mint pl. új fűthető hátsó szélvédő, 4 tárcsafékes futómű,finom motor ,ha el is adná nem a 2-300 ezres kategória volna.
De hát sajna nem eladó...
Természetesen a fényezéshez egyáltalán nem nyúlnék...
Olyan mintha a egy kaliforniai bontóban sütötte volna már a nap 30 éve vagyis számomra gyönyörű!!!
Bocsánat, annyi munka jött össze az utóbbi hetekben, hogy képtelenség utolérni magam. Majdnem 700 képet fotóztam, de az előbbi ok miatt most nem fogok tudni töltögetéssel foglalkozni. Amúgy a Tatra motorteréről van még pár kép, a külső fotókon mindig útban van valaki, azok a fotók értékelhetetlenek. A képtár, vagy az ott lévő képek linkjét viszont bátran szúrd be, rád bízom!
Hallottam én is, hogy ez volt az utolsó, mert anyagilag nem éri meg, talán a rengeteg látogatón felbuzdulva a szervezők meggondolják magukat. Meglepő volt számomra a 200Ft-os beugró. Én még az ötszázat sem tartottam volna soknak, és akkor mindjárt rentábilis lehetne a rendezvény, főleg ilyen látogatottság mellett.