A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
A 8-ast mindenképp le kell hozni, szerintem a Móriczig (Villányira), és mindkét irányban a Nagyszőlősön járatva, az 53-as pedig mindkét irányban a Hamzsabégin járna, utóbbit asszem tervezik is visszahosszabbítani a Karinthyira (mivel a 33-as végállomása felszabadul, a 33-ast szerintem a Bosnyákig akarják vinni a metró után, nekem legalábbis nagyon az jön le a 7-esek és a 33-asok átszervezési tervéből).
Minden esetre nem egyedi a dolog, én már végállomáson kérdeztem meg jvezt, hogy nem jó az új berendezés és csak annyit mondott rá, hogy jó az, csak hülyeség.... ja mondom, ok. Ha az én alkalmazottam mondaná ugyanezt a kijelzőre a buszában és kibaszna helyette az ablakba egy táblát, kapna akkora picsánrúgást, hogy öröm lenne nézni.... remélem, hogy a BKVnál a szokásos 33Ft/óra vagy mennyi minőségi prémium megvonása helyett lesz valamivel több megvonás is, mert az nem egy nagy érvágás az a havi bruttó 4-5 ezer...
Hidd el nekem, az ilyen hozzáállásnak hamarosan meglesz a böjtje. Nem is kicsit lesz fájdalmas a fennt említett kategóriába sorolható járművezetők ilyen irányú hozzáállásának a büntetése.
Jó ez a Futár... utazok de. egy 260-nal ami fel van szerelve, működik rendesen bemondja a hangot... szemem előtt végbe megy a jvezek váltása, a délutános jvez. meg szarik az egész futárra, hallottam amikor azt mondta a váltójának, szarok én arra, ne is mond... pedig csak a kolléga arról számolt be mennyire tetszik neki. A délutános meg kihozott 3 táblát a forgalmiból, azt jónapot, futárt kikapcsolta, a fülkében meg virított a kijelző, a BKK futás logóval.... ezért azt megéri...
Nem baj, akkor most meg lett említve n+1-szer, gonolom kibírod. Nem vezetek statisztikát róla, hogy mely téma hányszor lett és milyen mértékben kitárgyalva. Amit megemlítettem, csupán egy érv volt egy állítás mellett, nem a FUTÁR témakörének újratárgyalása. Én is tudom, hogy voltak buszok, melyek pélául az 1999-2000-es átrenszámozáskor összesen pár hétre-hónapra kaptak új rendszámot, és még 2000. 12.31 előtt selejtek lettek. Az sem volt logikus. Ezzel együtt részemről ez volt az érv, hogy talán nem dolgoztak vele feleslegesen, akár ha csak 2-3 munkaórát jelent is a dolog.
Végül is 2001-ben állt forgalomba...kemény 6 évet bírt, aztán elemeire hullott? Örömteli látni, hogy ilyen szuper, megbízható buszokra költik el a kemény 10 milliókat. (Mert ha még legalább utasbarát kialakításúak lennének egy icipicit...)
Te is tudod, hogy nem erről van szó! Én nem kifejezetten a Futárra gondolok, hanem minden szinten. A másik szolgáltatónál meg aztán tényleg bevett szokás.
Ebben igazatok van, hogy az sem jó, ha ordít és tényleg az lehet a jó megoldás, ha teljesen nem lehet lehalkítani.
Egyébként én pl. csak 260-asba hallom, hogy ordít. Ma is a 10-60-on szépen működött. (egyszer lefagyott, de aztán újra lett indítva, akkor megtalálta, hogy hol tart és nem ordít). Kiírja, hogy mikor indulunk, dátumot, stb.
Ha tényleg eljutunk arra a szintre, hogy ebből egy kerek, működő rendszer lesz, akkor az tényleg érezhető javulás lesz az utasok életében és ez a BKV kizárólagos gondozásában nem jött volna létre ezt is be kell látni.