Macs: és amíg te ott parkolsz, addig az én nagyim, hogy fog kontrollra menni? Vagy zárjuk le az egész utcát?
Csepel: Csepelt elérheted autóval, de amikor vissza jössz, állj meg a Kökinél és gyere metróval! Nem csepelen kell tömegközlekedni (ezt senki nem mondta), hanem a belvárosban.
Ugylaccik nem erted. A kek metroval szepen elmesz a kocsidig, es azzal mesz tovabb. Valoszinu hogy napkozben sok esetben meg gyorsabb is, + egy csomo stressztol mentes, amit a belvarosi parkolokereses okoz. Csepelen + valoszinu lesz parkolohely...
"segito szemelyzet" = rokon, barat vagy ismeros
Mellesleg ha telleg 5 perc, akkor megallsz valahol addig amig a fent elmlitett szemely kisegiti es elkiseri a nagyit (ezert meg a rendor se fog megbuntetni), es utana elmesz szepen egy normalis parkolothelyet kereseni. Visszafele ugyanez.
(Egyebkent ha telleg olyan sokaig tart a ki- es beszallas, akkor mar lehet hogy erdemes elgondolkozni a mentos beszallitason. Biztos varni kell, lehet hogy valamennyit fizetni is kell erte, de a kezeloorvos ki szokta ilyen esetben keresre kuldeni. Es meg a nagynak is sokkal kenyelmesebb ugy utazni)
Persze, amíg Nagyi sápítozik mellettem, hogy "látod, mondtam, hogy nem lesz parkolóhely", kábé öt perc (!), amíg ki tudom szedni az autóból és nem hajlandó elfogadni a személyzet segítségét, mert akkor pénzt kell adni. Ja. és a Fiumei úton egyszer sem találkoztam olyan rendelőszemélyzettel, aki a legkisebb segítési hajlandóságot mutatta volna.
Csepelt könnyen útba ejteni... Ez az év vicce. Ha a kék metro vonaláról három tömegközlekedési eszköznél kevesebbel és egy órán belül el tudsz jutni a Csepeli temetőhöz (azzal szemben dolgozom), akkor minden elismerésem a tiéd.
Bocs Macs, de ezt tudod hogy kell csinalni? Viszel magaddal megvalakit, megallsz pont a rendelo elott (index szepen kiteve persze) es a segito szemelyzet szepen bekiseri a nagyit az orvoshoz. Ezt kovetoen pedig szepen elmesz parkolot keresni. Az egesz muvelet kb. 15 mp. Ennyit meg akkor is ki kell birni mindenkinek, ha a muvelet kozben teljesen elzarod a sajat savod.
Rosszul hiszed hogy ilyen esetek mentesitenek, mert altalaban mindenre van megoldas, csak az emberek szeretik mindig a konyebb vegenel megfogni a dolgokat. Ilyenkor azert azt is vegig kellene gondolni, hogy mikozben 1-2 orara lezarod a jardat, hany embert (sok olyan idos embert is mint a nagymamad) teszel ki kozvetlen balesetveszelynek, mert ki kell mennie az uttestre egy olyan szakaszon ahol az autosok nem szamitanak ra.
A Csepel-es dolog amit irtal megint csak eroltetett egy kicsit. Nem igaz hogy a kek-metro deli szakaszan ne tudnal valahol kenyelmesen megallni, ahonnan aztan konnyen utba lehet ejteni Csepelt!
Autos lanyok es fiuk!
Kicsit hatrebb az agarakkal! Nekem is van autom, amit nagyon szeretek, de idonkent az en zsebemben is beindul az a bizonyos kepzeletbeli flex, mert neha dobbenet egyesek mit meg nem engednek maguknak. Ha nem lehet leparkolni a belvarosban, azt tudomasul kene venni, es inkabb kivul keresgelni normalis helyet.
Nekem erro"l egybo"l az az egeres kisérlet jutott eszembe, amikor egy zárt helyen (vö: Budapest) elkezdték szaporítani az egereket. Pontosabban szaporodtak azok maguktól is. Eleinte szépen gyarapodott a pouláció, majd kezdett elfogyni a rendelkezésre álló élettér. Egy kritikus pontnál az egerek elkezdtek egymásnak ártani (vö: kerékleeresztés), konkrétan egymást kezdték harapdálni. Az ideges légkörben a szaporodás leállt, az elhullás megno"tt, a populáció kipusztult. Pont.
Macs:
A kontrollvizsgalat annyira eletbevago, hogy minden masodperc szamit?
Amugy lehet, hogy vannak ilyen esetek is, de tuti, hogy a legtobb ember nem ilyen esetekkel jon. Plane nem a varosi terepjaros emberek ;-)
Az, hogy te csak akkor parkolsz a jardara, azt jelenti, hogy legalabb te korrekten allsz a dologhoz ;-)
Bocs, de az régen volt. A jelenlegi KRESZ szerint 1,5 m-t kell hagyni a faltól... Nem igazán jellemző, hogy a műcsótánytulajdonosok betartják ezt az előírást...
Pár éve egy Föld Napja bulin a Piknik 2000 tagjai babakocsis vetélkedőt rendeztek az autókkal zsúfolt járdán, meg autótetején-futást...
Szelidebb módszer, amikor a körfűrész helyett csak megjelölöd krétával (esetleg festékkel) a másfél métert az autó motorházán...
Jellemző példák. Legutóbb akkor parkoltam járdára féloldalasan felállva, mikor Nagyimat vittem orvoshoz (combnyaktörés utáni kontroll). Nagyívben lesz@rtam, hogy hogy parkolok, az volt a lényeg, hogy minél közelebb.
Dan:
Addig stimmel, hogy eleg zavaroak ezek a jardat elfoglalo autok, de a megoldasod kicsit drasztikusnak tunik...
Lehetne esetleg egy kicsit engedni a kerekbol, hogy menjen az auto, de mindenkeppen meg kelljen allnia a kov. benzinkutnal...
Vagy lehetne csak a papirt otthagyni, hogy ellenorizze a guminyomast... meg mondjuk elvinni a szelepsapkat ;-)
Amugy ezek a peldak, hogy "epp a haldoklo nagymamahoz sietett" meg "jajj csak a suket gyerekkel rohant a koncertre" nem jellemzo peldak. Messze nem, sot...
Akinek van kocsija, az tudja, hogy Budapesten a parkolás egy katasztrófa. Nem elég, hogy a várost lovaskocsikra méretezték, és parkolóházakat nem építenek, de ráadásul a rendőrség a szabálytalan parkolás szankcionálását következetlenül és kifejezetten pénzbeszedés jelleggel csinálja.
Két-három évvel ezelőtt változott meg a törvény (mostmár a járdán csak ott lehet megállni, ahol kifejezetten engedélyező tábla van), viszont az engedélyező táblákat nem helyezték ki (az önkormányzatnak nincs rá pénze). Igy a Bp.-en parkoló kocsik 90%-a tiltott helyen parkol. A rendőrség csak a joghézagból szabálytalanul parkolókkal foglalkozik csak, és a forgalmat és a gyalogosokat ténylegesen akadályozó járműveket nem szállítja el. Állítólag az a nyerő stratégia, ha az ember nem parkol, hanem megáll az út közepén vészvillogóval, mert akkor a rendőrök nem foglalkoznak vele. (Ez teljesen komoly!)
(mA)
pint válasz erre | adatok | e-mail 1999-06-14 22:48:19 ,
csak közben még egyszer hozzászóltál.
Naszóval: megígérem, hogy toleráns leszek a gyalogosokkal (csak ha nem rohangálnak előttem az úttesten) és továbbra is rendesen parkolok, de a káromkodás jogát fenntartom magamnak, ha közlekedési kultúrájuk nem üti meg az általam kívánatosnak tartott mértéket.
Oké, egyezzünk ki! Az önbíráskodás tényleg helytelen. Én sem fogom levágni az autók elejét, de bizony jól esne, mert baromi dühös vagyok arra a fajta bunkóságra, ami mások leszarásában teljesedik ki. Szóval nuku önbíráskodás, de azért megérdemelnék (megérdemelnétek? nemtom, te tudod.)
ui: az önbíráskodás többnyire ott jön elő, ahol más remény veszett. A rendőrökre ugyan várhatunk, az autósok nagy része meg bunkó, és az is marad. Ezért halmozódik a méreg.
pint:
Az a baj, hogy amikor szabálytalanul mész át, és véletlenül elgázol valaki, és megpurcansz, anyukádat egyáltalán nem fogja megnyugtatni a tudat, hogy te saját akaratodból, dacolva a veszéllyel mentél át, hanem ügyvédet szerez, és meghurcoltatja a gázoló gépkocsivezetőt. És nem a te szüleid lennének az elsők akik így tesznek, hidd el, volt már ilyen a családunkban.
Már bocs, de kinek ártok azzal, ha átmegyek szabálytalanul, ha ezközben nem veszélyeztetek senkit?
Viszont az már az én dolgom is, ha egyszerűen nem tudok a járdán menni, mert 10(!) cm-re állnak a faltól. Akkor nekem az úton kell mennem, ami már egyértelműen veszélyes.
Sot tovabb megyek: a varosban monterrel kell kozlekedni, mert akkor nem kell megallni a pirosnal, sot a szuk utcaba is be lehet hajtani, max egy kicsit hepehupas...
Na ide nekem a rozsdas bokot!
(jolvanna mostmar abbahagyom itt akis maganszamom)
A hülyeség alatt mire gondolsz pint? Nem hiszem, hogy itt bármelyik autós szeretne jogot formálni arra, hogy a rokkant parkolóban parkoljon, vagy elállhassa a gyalogosok útját. Én az önbíráskodástól vagyok nagyon kiakadva. A legtöbb esetben teljesen igaztalanul történik, és ha még jogos is, akkor sem hiszem, hogy ezt a sunyi, terrorista módszert kellene alkalmazni.
(mA)
Ki mondta, hogy a belvárosba autóval kell menni? Azért van a város szélén rengeteg parkoló, hogy aztán onnan tömegközlekedéssel mehessél tovább.
A parkolásnak szabályai vannak, és azokat nem önkényurak alkották, hanem azért van, hogy a gyalogosok is tudjanak közlekedni. Ha nem tudsz parkolni, az a te bajod, nem háríthatod rám.
Ha, mint mondtad, úgy állsz meg, hogy a gyalogos elférjen, akkor az más tészta, akkor nincs semmi gáz. De akkor minek vetted magadra.
ui: a kresz szerint a járdából 1m-t kell szabadon hagyni. Én rugalmas vagyok, de pl a 40 cm az már flex-eset.
Büszke nem vagyok semmire, de az tény, hogy a kezét irgalmatlanul eltöröm annak, akit elkapok, hogy hozzáér a kocsimhoz...
Szerintem szokjál le iziben a neked jópofinak tünő önbíráskodásról, mert könnyen rajtaveszthetsz, aztán akkor sirathatod, na meg cseszheted az igazadat. Szar ám törött kézzel piszkálni az orrodat!
Azert SDS, meg kell valljam, azt hittem tobb eszed van!
De a tobbiek is!
Valaki bedob valami ritka hulye temat, erre mindenki ugrik, meg egy kicsit varunk, (mig lejon a 20 mega) es mar tepi is egymast a ket tabor.
Gratulalok!
Mike (Knight) + KITT
:)
(azert meg nem adom fel)
:)
Szerinted a belvárosban milyen parkolási lehetősége van a "bunkó" autósnak? A Dohány utcában dolgozom, ott fizetős parkoló van. 8 óra egy ezres. Ha a Síp utcában állok meg, az nem fizetős, viszont nem sok hely marad a járdán. Nekem nincs felesleges havi 20 rugóm parkolásra. Egyébiránt viszonylag normálisan - értsd párhuzamosan, nem a falig felállva a járdára - szoktam parkolni. Szvsz a kerékleeresztés bunkóság.
ne mondjad már, hogy nem vetted észre, és elmentél vele. vagy csak pumpa nem volt kéznél? manapság már 1 szar csavarhúzót sem adnak a szupertuti járgányokhoz.