Keresés

Részletes keresés

csanya. Creative Commons License 2003.04.23 0 0 20624
Tapirka

A Mountex a forgalmazója a Lafumának ott keresd.
csanya

Előzmény: tapirka1014 (20590)
larzen Creative Commons License 2003.04.23 0 0 20623
Franken!
> - Cserehát 105
Huhh, ez ijesztően hangzik. Mesélnél róla bővebben?

Bénó!
Rendezőknek írtam Tátralátó ügyben, még nem válaszolt.

cserlaci Creative Commons License 2003.04.23 0 0 20622
Sárkány okádott tűzet?
Előzmény: Franken (20619)
Bénó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 20621
Ezt a túrát sajnos nem ismerem, a környéken már voltam, tényleg szép. Sajnos inkább Budapest környéki túrákon voltam eddig, de mostmár szemezgetünk egy-két távolabb levővel is. Kár, hogy ez a túra is elmarad, elmentem volna szívesen.
A reményt még nem adtam fel, hogy a Tátralátót megrendezik, remélem csak a könyvből maradt ki.
Előzmény: vulpes (20607)
Franken Creative Commons License 2003.04.23 0 0 20620
Hát, igen. Nem minden a teljesítménytúra. Én sajnos nem tudok írni sehova a lengyel és szlovák sörözésekről, illetve magashegyi élményekről.
Előzmény: Tibet (20605)
Franken Creative Commons License 2003.04.23 0 0 20619
Elnézést fiúk-lányok a szellős hozzászólásokért, de az elmúlt héten Prága és Krakkó utcáit koptattam, némi Cseh óriáshegységi és Magas-tátrai túrákkal fűszerezve. Higgyétek el, ez sem rossz (csak arról nem itt kell beszélgetni).

Szóval elolvastam ezt a szösszenetet, megnéztem, hogy kiről van szó, aki 12× képes volt végig menni, és rájöttem, hogy nem ismerem.

Én nem vagyok annyi, csak 4×-es, és nem is fogok elmenni 12×. Soha. Ha szeretitek a 100-as túrás kihívásokat, akkor ajánlom a Rozsnyó és Kassa közötti 100 km (mért adatok szerint 90-92 km) és 2900 m (mért adatok szerint 3300 m) leküzdését, Rozsnyói 100-as vagy Rudohorská 100-vká néven.

Vagy ha ahhoz kell csatlakozni, hogy ki-mit-hányszor, akkor említenék néhány túrát:
- Cserehát 105
- Petrik 115
- Mecsek 90

Esetleg még a Mátra 115, ahol sajnos csak 1× vettem részt.

Előzmény: altvizsla (20593)
sétáLós bácsi Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20618
Menő-manó!
Szombaton mikor érkezzünk Sátoraljaújhelyre, 17.57 v. 20.21!(2-kor v. 4.kor kell indulnod, Vgy-n nincs csatlakozás) Én a későbbit javaslom, mert a másikon nagy a nyomulás, ezt az Öreg Bencéről tudhatod. Szállás 600-ért van, de 100 Ft.-ért lehet "bivakolni" is. Szerintem bivakoljunk (sátor talán nem is kell) a szállásról úgysem hallottam túl sok jót. A jövő hétre kb. meg van oldva a közlekedés.
sétáLós bácsi Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20617
Figyelem!
Nem hiszem, hogy sokatokat érintene, de a Zsuzsi 25 a szombati munkanap miatt vasárnap lesz, ma beszéltem a rendezővel. Én a Zemplén 50-nel dupláztam volna meg, de ez most nem jött össze.
pozo Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20616
A turbolya kb. 1 méter magas, virágzata fehér, ernyős. Kicsit hasonlít az ánizsra, még az illata is. Nitrogénben gazdag talajt kedveli (akárcsak a csalán), május környékén virágzik, ezért nem láthattad, éppígy csalánt se sokat láthattunk (szerencsére). Bizony a Rózsa Sándor barlang csak akkora amekkorának láttad. A cseppkőképződménye is csak cseppkőfolyás. Kissé látványosabb a Sárkány-barlang farkasfogas cseppkődrapériája, látványosságban azonban meg sem közelíti pl. a budai cseppkőbarlangok cseppköveit. Ez inkább egyfajta érdekesség.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (20521)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20615
Akkor neked is szól a #20574. :-)
Előzmény: Törölt nick (20612)
larzen Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20614
Szolgálati közölmény!
Felkerült egy jó nagy adag teljesítménytúra a naptárba, nevezetesen a
Szellemes lélek nappali tájékozódási teljesítménytúrától a BEAC Maxiig.

Ha valakinek lenne egy kis szabadideje, és összehasonlítaná a túranaptárral, a szokásos köszönetre számíthat. :) Nagy része az esti órákban készült, úgyhogy lehet benne hiba.

thx.

vulpes Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20613
"Bányahegyre egy szusszal mentem fel, ennek következtében a pontnál leültem pár percre. A ponttól lefelé menet gyönyörű héricseket láttam, idén először."

Róluk majd még képeket is láthatsz. :)

Előzmény: Ryan (20572)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20612
Sajnos az en lemaradas50 beszamolom is hiaba varat magara, ugyanis egyeb husveti csaladi program miatt sehogy se tudtam elmenni, nem ertem volna idoben haza. /Tavaly jobb volt az idozites mert ugyanilyenkor a PVV tura volt autos hazarepitessel :)/
Helyette bringaztam egyet. Bar ezzel nem mondok meg tul sokat, de eletem leghosszabb bringas turajat tettem meg reszben terepen /ennek nyomai lathatoak is rajtam tobb helyen is:))/ Hetfon viszont teljesseggel alkalmatlan utcai cipoben kirandultunk a cuha patak volgyeben.(8 km mentunk csak de azt eros telj.turatempoban kulonben elment volna a bzmot, es varhattunk volna orakat a kovetkezore) El is gondolkoztam azon mennyire sok mulik a helyes felszerelesen, es mennyivel nagyobb teljesitmeny azoke akik nem megfelelo cipoben tudnak gyorsan sokat menni.

Szoval a lenyeg amit akarok irni en is gratulalok a gyorsaknak, a lassuaknak a hosszu tavuaknak es a rovidebbeknek is es mindenkinek aki ezt a szep tavaszi unnepet tobbe vagy kevesbe a termeszetben toltotte el:)

vulpes Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20611
Jó lenne tudni hogy mi történt ezekkel a túrákkal...
Előzmény: larzen (20610)
larzen Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20610
Ha már hiánylista: Szép Ilonka...
Előzmény: vulpes (20607)
h-alga Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20609
"Hogyan lettél sztár?"

Lekameráztak. Megint erjúvoltak.
Megkérdezték, minek nekem síbot.
Meg ilyesmi.
(Sejtésem: Ki fognak vágni.)

Előzmény: Snipper (20559)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20608
()H.G. pilisi túrabeszámolóján fellelkesülve meghirdettem vasárnapra a Pilis-Pilis Maratont kerékpárral. Részletek a Kerékpáros topikban!
vulpes Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20607
Bénó, én meg a Szén-patak 35-öt nem találom, pedig annál szebb tájakon vezetö útvonalú túrával (Szén-patak völgye, Galyatetö, Mátraszentimre) eleddig nemigen találkoztam. :(
Előzmény: Bénó (20600)
Güsziológus Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20606
Sajnos, még az utolsó (10-es) kategóriába se férek bele:o)

Megpróbáltam képbe kerülni (szép a mai termés), ennek alapján én is csatlakozok Tibet-hez.
De hogy a hozzám hasonló, többszörösen nem ttúrázók (see below: G50 és recenziói:o)) is örülhessenek, kívánok mindenkinek túrákban gazdag, szép tavaszt.
A Mátra csodálatos, rengeteg apró kis madár teszi-veszi magát és már ott is dagadnak a rügyek.

Azért a hét végén már ott leszek az Alföldön, meglátogatom a kvte és csapata rendezte túrát. Ha minden igaz, május 2.-án KÁLI 30. Addig csak AK.

Előzmény: Tibet (20605)
Tibet Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20605
TT helyett három csodás napot töltöttem a barátaimmal a Zemplénben (KékTúra és 700m feletti csúcsok hódítása). Leírás majd a KékTúrázókban lesz, jelenleg ott is csak párszavas.

Gratulálok minden 100-as, 75-ös, 50-es, 25-ös, 20-as 10-es teljesítőnek :-)))
Tibet

emgergo Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20604
De a legutóbbi Vasárnapi Hírekben is voltak medvehagyma-receptek... :-)
Előzmény: lükepék (20594)
Snipper Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20603
A Tátralátó tényleg kellemes túra..
Előzmény: Bénó (20602)
Bénó Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20602
Annak nagyon örülnék, ha megrendeznék. Majd szólj, ha biztosat tudsz.
Előzmény: larzen (20601)
larzen Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20601
jó, hogy szólsz. sajnos a rendezőnek nem jutott eszébe!
tudtommal azért nincs a naptárban, mert akkor még úgy volt, hogy idén nem kerül megrendezésre.
most úgy tűnik, tényleg lesz.
mindenesetre a honlap a frissebb, tehát úgy tűnik, megrendezik. majd írok nekik...
Előzmény: Bénó (20600)
Bénó Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20600
Tudom, hogy augusztus még messze van, de kerestem a túrák között kiírva a Tátralátó túrát, és sajnos nem találtam rá. Eszembe jutott a honlapjuk, ott pedig látom, hogy kiírták augusztus 10-re. Most akkor mi az igazság? Lesz túra, csak kimaradt a kiírásból vagy idén elmarad?
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20599
Megfogott az ötlet, mert Újvárfalván maradt abba, de előtte keveregtem egy csomót. Azonban HG időben szólt, hogy Zöldgömb. Ez szinte kizáró ok.
Előzmény: HEV (20581)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20598
Tudtommal a polgárőrnek semmiféle jogosítványa nincs, közönséges állampolgár, csak a jelen esetben az átlagosnál sötétebb. Nem viselkedhet rendőrként.
Előzmény: (budai-)H.G. (20595)
cserlaci Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20597
Hiába no, itt a TAVASZ!
Előzmény: (budai-)H.G. (20595)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20596
Lemaradás 25 - amiről nem maradtam le

Előzetes telefonos egyezetés alapján 2 tál gulyáslevessel melegítettem be a túrára. A rajtnál találkoztam Jávor Zolival ill. Herczegfalvi Zoliékkal, akik sajnos már abbahagyták a túrát. Egy különleges, a szokásostól eltérő időpontban rajtoltam: 0:00-kor. A várost elhagyva a Nagy-Remete-dűlőn közeledtemre egy sündisznó gömbölyödött össze. A jól ismert úton értem a Bolnokai-erdőbe, majd a hosszú völgyön végigsétálva értem a Nagytarcsai műúthoz. Az ep-t elhagyva néhány eltévedt túrázót igazítottam el, majd Pécelre érve Rolandék bélyegezték itineremet. Ezután következett a túra legszemetesebb szakasza, majd Rákoscsaba ep-től már hamar (5:47-kor) beértem a célba. Pécelig egyedül, onnan egy 100-as résztvevő társáságában túráztam. Hangulatos hajnali túra volt.
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.04.22 0 0 20595
DOLINA 50 - kevés aszfalt, sok emelkedő

A Nyugatiból az 5:25-ös vonattal érkeztünk Albertirsára (B. Vali, N. Tamás és ?.(szemüveges) Tibor. Sikeres nevezés után még a rajtban találkoztunk Nagy Lajossal és klasszikus csapatával. A szervezők az itiner mellé egy kicsinyített (kb. 1:32000-es) FF katonai térképmásolatot is adtak, így a tájékozódás nem okozott gondot. A tájékozódás szempontjából még kijelenthetem, hogy ez volt az eddigi legjobban szalagozott + táblázott teljesítménytúrám. A rendezők e téren néhol már túlzásba is estek: egymással párhuzamos utakat, valamint a kispistázási lehetőségek jelentős részét is kiszalagozták.

Az 1. ep-t elhagyva a tájházhoz értünk, ahol -bár nem volt ellenőrzőpont -, teával, üdítővel és pattogatott kukoricával, valamint a tájházban idegenvezetéssel vártak minket. Egy halastavat érintve hagytuk el a települést, majd a 4-es főutat kissé mogorva polgárőrök irányításával kereszteztük. Itt játszódott le az alábbi szituáció:
Nincs közeledő kocsi a közelben, Nagy Lajos (NL) készül átkelni az úttesten.
PŐ(polgárőr): Állj! (kezét feltartja és Lajost megállítja)
NL(kissé meglepődve): Miért álljunk meg???
PŐ: MERT AZT MONDTAM!!!
NL: Hát ez elég meggyőző...

(Közben odaért a legközelebbi kocsi kb. 1 km távolságból. Utána engedélyt adott az átkelésre, ekkor azonban kissé futnunk kellett, mert a következő kocsi már elég közel járt...)

Alapvetően füves, szép utakon, egy újabb horgásztó érintésével értünk Pilis község szélére, egy lovasparkhoz, ahol a 2. ep-n üdítővel kínáltak. Már indultunk volna tovább, amikor szóltak, hogy várjunk egy kicsit, mert mindjárt hozzák kocsival az ördögfánkot. Érdemes volt, mivel a szolgáltatások tárháza rövidesen kolbászos szendvicsekkel + a fent nevezett, friss, tájjellegű sütemények korlátlan mennyiségével bővült. Ezenkívűl szemtanúi lehettünk egy kanca és egy csődör között lejátszódó szexuális jelenetnek.

A falut elhagyva a vidék legmagasabb pontja felé vettük az irányt, ahol a geodéziai toronyba (3. ep.) a rendezők által biztosított alumínium-létrákon lehetett felmászni.

A továbbiakban dimbes-dombos vidéken haladtunk egy pincesor érintésével a Hosszú-völgy felé (előtte B. Valiék egy előre el nem tervezett kitérővel felkeresték a "Szopókás" névvel illetett területet.

Két falu, Káva és Pánd érintésével kanyarodtunk vissza Albertirsa felé. Ezen a szakaszon valahogy kevesebb volt az ep-k száma, és a szolgáltatások is. Hosszú szakasz után, a gyönyörű Hársas-völgyben jutottunk legközelebb vízhez. A völgy végében egy újabb ep-n a rendezők paprikáskrumlival kínáltak. Itt jobbra fordultunk a Szentmártoni műúton és kb. 5 km-nyi aszfalttaposással értünk a gyógyfürdőhöz. Itt először egy 10 km-es távról szóló oklevélre írták rá a nevemet, de hamarosan korrigálták a tévedést. Zsíroskenyér és üdítő, valamint a langyos, kb. 32 fokos vízzel töltött szabadtéri medence biztosította a felfrissülést. A végén pedig a rendezők kocsival elvittek a 2 km-re lévő vasútállomásra.

Összességében nagyon jól éreztem magam, és nem bántam meg, hogy ezt a túrát válaszottam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!