Keresés

Részletes keresés

godlock Creative Commons License 2012.09.16 0 0 75127
Pálinkás jó reggelt.

Igen duplafalu lesz ;). A fórumot minden nap olvasom és csendben tanulok.

Sok információt tőletek kaptam, amit nagy szépen köszönök.

üdv. Miki
Előzmény: deszegregator (75124)
dórahappy Creative Commons License 2012.09.16 0 0 75126

Alszeszt lehet tárolni műanyag hordóban? Ha igen, akkor meddig áll el minden baj nélkül?

kerivili Creative Commons License 2012.09.16 0 0 75125

Sziasztok!

Én túlérett, összetöppedt (már majdnem aszalt) szilvából készítettem kb. 150l cefrét. Kiforrt, de igen sűrű lett. A bunda erjedés végén tuti megszűnik? A sűrű leszáll az aljára? Mert én ezt most nem tapasztaltam. Jól gondolom, hogy az ilyen cefréből kevesebb mennyiségű, de jobb minőségű pálinkát kéne nyernem?

deszegregator Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75124

Jó kis masina lesz ez, úgyis duplikálni fogod ha gyakran benézel erre a fórumra :-))

Előzmény: godlock (75115)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75123

Egy kis marketing, ha vki nem hallotta volna.

 

 

Üdv,

 

CT

bujukcekmece Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75122

Akárminek is használható:)

Előzmény: Mr.Stratos (75120)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75121

Biztos a nagy örömben megkavartad a hűtővizet, és összeroskadt a gőz, ez szívja meg:)

Vagy a sisak hűlt le hírtelen, de ha a vízzárba hideg vizet pótolsz, akkor is ezt teszi. Mivel elég nagy a deflegmátorod űrtartalma sokkal érzékenyebben reagál a hírtelen bekövetkező környezeti hatásokra. Akár egy huzat hideg levegővel. stb

Ha jobban tüzelsz alatta, akkor az áramlás gyorsabb, ezáltal kevésbé érzékeny ezen hatásokra.

Előzmény: godlock (75119)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75120

Jó estét Urak !  A szigetszentmiklósi autós-motoros börzén láttam ezt a rézüstöt, 35 literes,elég jó állapotban.

godlock Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75119

Igen már gondolkozok rajta, most annyit csináltam hogy a hordóba kivágtam a gázrózsát és jobban behelyezkedik a hordóba így kevesebb fog elmenni a levegőbe.

Egy kérdésem azért lenne. Az üst és a réz sisak találkozásnál víz szigetelés van, a főzés közben egyszer csak egyik pillanatban beszívta az összes vizet az üst, ez mitől lehet? Vákuum keletkezet és eltűnt a víz, kb 2x csinálta utána már nem. 

 

Előzmény: vf1 (75116)
kupeci Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75118

Igen a 8 a legszűkebb.

Előzmény: jatti1 (75117)
jatti1 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75117

Ez egy régi konstrukció, az akkori lehetőségeknek megfelelően. Sajnos a kijövő nyílás 

Ø8 mm. Na ez kicsi. A többi se sokkal nagyobb, a páracső Ø 12-es, a hűtő Ø 10mm-es.

Mire mindent összeszedtem, hogy felbővítsem Ø 20 mm-re, addigra új üst megépítésének a gondolatával kezdtem foglalkozni és remélem el is készül a következő szezonra.

jatti

Előzmény: kupeci (75071)
vf1 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75116

Jól néz ki!

Gondolkozz egy hőszigetelő burkolaton, sok energiát takaríthatsz meg.

Előzmény: godlock (75115)
godlock Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75115

Pálinkás jó estét :D.

 

Elkészült a sörös projekt :D.

 

 

Ma meg volt az első főzés ami 4L 20% ecet és 10L víz volt.

A tisztítás megérte mert ilyen szép zöld párlat jött ki :D

 

 

Holnap szilva cefrével fogom felavatni egy kezdetleges leégés gátlóval.

 

 

   

 

 

 

csalitos Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75114

   Ne öncsé hozzá. Miklós leírta nagyon tiszteségessen. Ne kavargasd. Néha nyomkodd le a kalapot. Kézzel az egész szemeket szét tudod nyomkodni. Az egész szem is kierjed de lassan. A CO2 réteget igyekezz megtartani. Átmered és hagyjál erjesztési űrt.

Előzmény: Cross80 (75112)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75113

- Vigyázz a sütőélesztőre, ha nem friss bizony árthat, nem jó lesz az erjedés...

- Permetezés érés táján? Nagyon kényszerű dolog lehet az, őszibaracknál hallok ilyesmiről. Én akkortájt nem permetezek, hiszen nem eladni akarom, nem kell pöpecül kinézni a gyüminek, de nincs is komolyabb gond ilyentájt. Akinek ilyenkor kell agyonpermetezni a fát, az valamit elmulasztott, mégpedig a legkifizetődőbb dolgot, a szükséges, ésszerű  mértékű megelőző permetezéseket. (lemosó, monília elleni megelőző, almavarasodás...stb..) Legfőbb dolog talán a "pálinkafáknál" a régi jól bevált, viszonylag igénytelen, de jó minőséget adó fajták termesztése.

Előzmény: Feriba51 (75070)
Cross80 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75112

És ha öntök hozzá még 15liter vizet azzal nem rontom el? 3 napja már a kádban van!

Hú a fenébe én meg jól meg kavargattam!

Jövőhéten hoznak hordót!

addig csak ez lesz!

 

Feriba51 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75111

Üdv Cross80!

 

Hát egy kicsit túlcukroztad. Én még lazán beletöltenék 15 liter vizet. Gyorsabban kierjed.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Cross80 (75105)
Gasparius Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75110

egyébként oda se neki, valamennyi páleszed biztosan lesz belőle, szilvaíze is lesz valamennyire hidd el, tanulságnak jó lesz, hogy hacsak lehet nem kell a cukorhoz nyúlni, nem érett gyümölcsből meg nem lesz semmi,  legközelebb meg majd jobb lesz

Előzmény: Cross80 (75102)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75109

 

Helló Albinolynx88!

 

Nézz ide is be:

http://schnapsbrennen.at/anlagen.php

Jó nedűt!

Előzmény: albinolynx88 (75093)
Gasparius Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75108

ne kavargasd, csak nyomkodd le, de azt is óvatosan, a kavarással sok levegőt viszel bele.

A fedésnek pedig hacsak lehet légmentesen záródónak kéne lennie, de ha nem tökéletesen zár, attól még lehet jó a cefre, egyébként is, amíg intenzív a forrás, el kel távoznia valahol a CO2-ek

Előzmény: Cross80 (75106)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75107

Hali ehhez csak annyit fűznék,hogy a páracső vörösréz legyen.

Előzmény: albinolynx88 (75093)
Cross80 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75106

szüretelő kádban van de fóliával levan kötve!az nem jó?És nyomkodjam le a bundát vagy kavargassam jól át?

 

Előzmény: Miklós1 (75104)
Cross80 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75105

és ez még fog levet engedni?

mert szerintem 150kg szilvából és 15liter vízből ha max 100-110liter cefre lett

 nem kevés az?

Előzmény: csalitos (75103)
Miklós1 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75104

-Próbáld az egész szemeket kihalászni belőle, és egy 10-15l-es vödörben szétturmixolni, ha 100-200kg-ot turmixolsz, mindig marad egész, az nem erjed ki csak hetek múlva.

-kemény szilvát máskor ne cefrézz, nincs benne aroma, se cukor.

-ha már benne van a cukor nem baj, kicsit lecsökken a pálinkád íze, mert a cukorból íztelen tisztaszesz lesz.

-Nehogy nyitott kádban erjeszd, szerezz tiszta hordókat, fedéllel

-Ha már felaprítottál minden szemet lekvárszerűre, tegyél bele 1 kocka budafoki élesztőt 1l vízben eliszapolva

-Ha már erjed a cefre ne jusson eszedbe, fúrószárral szétcsapatni semmit benne, kézzel nyomkodd le a bundát naponta egyszer kétszer.

-Mostantól ne hallgass azokra, akik a hülye tanácsokat adták, kattints itt feljebb "...ERRE AZ OLDALRA", onnan vedd a tanácsokat.

Előzmény: Cross80 (75095)
csalitos Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75103

   Nagyon nem rontottad el, csak dupla mennyiségű cukrot tettél bele mint a max. megszokott. Mehet bele az élesztő, talán pektinbontó is, ha van. Ha nincs az sem baj. Szépen ki fog forrni, de számits rá, hogy jóval hosszabb ideig fog forrni.

 

Előzmény: Cross80 (75099)
Cross80 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75102

és most mit csináljak?

 

Előzmény: csiba00 (75101)
csiba00 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75101

Azért mert egy gyümölcsöt nem érzel édesnek nem jelenti azt, hogy nincs benne cukor. Gondolj bele, hány olyan alma van, ami kb az ember seggét is összehúzza, mikor beleharap :)

Én azt mondom, hogy cukor nélékül van csak jó pálinka! Mármint hozzáadott cukor nélkül. Ami nekünk kell, az a gyümölcsben mind benne van.

 

 

 

 

 

Előzmény: Cross80 (75099)
Cross80 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75100

Így igaz nagyon az elején! Még sosem csináltam pálinkát de lehet nem is fogok! :(

Elrontottam nagyon valamit?Szilvát nem tudtam nagyon szétszedni még géppel sem mert nagyon kemény volt!

Előzmény: norris53 (75096)
Cross80 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75099

Én kolbász tudok csinálni meg hurkát!:))))

Cefrét még életemben nem csináltam! :(

Csak volt 150kg magvaváló szilva!

Azt mondták ha a cukorszirupot csinálnék 7kg cukorhoz 15liter vizet akkor jobban fog forrni!És cukor nélkül nincs jó pálinka!?

 

 

Nem volt édes a szilva!

Előzmény: csiba00 (75097)
Cross80 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75098

Másik kérdésem! vettem egy 50literes rozsdamentes söröshordót!

Pálinkafőzőt szeretnék belőle csináltatni!Ki tudna nekem segíteni?

Mit kellene venni hozzá?Vagy esetleg aki meg is tudná csinálni?

Azt mondták 2db rézbogrács és rézcső kellene még!

VÁROM VÁLASZOTOKAT!kÖSZÖNÖM!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!