Ez a topic gyűjtőhelye mindazoknak, akik gyermeket szeretnének.
Mielőtt hozzászólsz, olvass vissza pár oldalt!
A topikban vezetett tábláról a leírást megtalálod ebben a hozzászólásban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=67769219&t=9026561
Hehe, én meg már pont kezdtem örülni, hogy múlik a barnázásom, az előző 2 ciklusban már csak minimális volt. Elkezdtem kb. 2 hete a b.cserjét és 3 napos barnázással jött a banya, és ahogy most állok, menni is kb. úgy fog... Úgyhogy vmit tuti okoz:-)
Jaj, még egy fontos infot kihagytam...decemberig napra pontos 28napos ciklusaim voltak, és a barátcserje szedésétől kezdve 31-32 napos lett! Szóval valamit biztos dolgozott a szervezetemben.
Végül a nőgyógyim azt mondta, szerinte Premens inkább, elég a 20 mg, napi 1-szer 3 hónapig.
Aztán elmentem a homeos dokimhoz(belgyógyász egyébként) ő is ugyanezt mondta, hogy maradjon a kisebb, 20 mg-os dózis, és 3 hónap után áttérhetek a barátcserje homeos kivonatára (c9es pot.ban) de erre már nem volt szükség :)
Én elmondom mit tapasztaltam, sajnos azt egyáltalán nem tudom, hogy a barátcserje miatt történt-e így...
Legalább 4-5 éve mensi előtt 4-6 napos barnázásom volt, a dokik mindig csak legyintettek rá, és azt mondták normális ez, ne törődjek vele.
Decembernen otthon elment a nődokimhoz, pont peteérés előtti nap voltam, látott 1 db tüszőt a bal petefészkemben, és különben minden oké volt, a pecsételésre szedjek Premenst 3 hónapig.
Dec.20-a körül kezdtem el szedni, és dec.31én jött meg, 0 nap pecsételéssel!!!Csak úgy, simán első napra megjött a piros, éve óta ilyen nem történt velem! Úgy örültem a szilveszetri mulatságon:))
Február 1-jén jött meg legközelebb, talán 1 napos pecsételéssel, nagyon elégedett voltam. Igen ám, de mensi után 2 hétig folyamatosan pecsételtem...akkor elkeseredtem, és átmenetileg abba is hagytam pár napra a barátcserjét, még kérdeztem itt is, hogy esetleg boríthatta-e ez ennyire fel a ciklusomat?
Aztán febr. közepén elmentem nődokihoz, véletlenül pont peteérés előtt voltam ismét, és dugig volt mindkét petefészkem tüszőkkel, meg se bírta számolni:o) . Fogalmam sincs, hogy a decemberi uh és a februári uh ekkora eltérését okozhatta-e a barátcserje.
Ezen felbuzdulva még kb.10 napig szedtem tovább, majd pozitívat teszteltem:))
Aztán ugye volt megint ez a 3 hetes pecsételésem, szóval mindent összevetve én azt gondolom valami progeszteron zavar tuti állt/áll a háttérben! Csak sose vizsgáltattam ki...
Hogy a barátcserje segített-e ezen, azt a fene sem tudja :o)
Ciklus 1. napjától pé-ig tartó szakasz, a tüszőérés.
Az lehetséges, hogy nem érik meg kellőképp a tüsződ, ezért gyengébb a lut.fázis/kevés a progeszteron. De uh-val 2 naponta monitorozva kéne ezt megállapítania a dokinak. Mondom ezt pont én, az uh nagy barátja, hehe :-)
Azért a többségnél rendesen műxik az uh, sőt néha még nálam is ;-)
De minden kiegészítő "kuruzslást" így a barátcserje szedést is érdemes az orvossal megkonzultálni, még akkor is, ha alapvetően nincs probléma, pláne így, hogy egyéb hormondifid van.
Köszi a tanácsot RB! Pajzsmirigyemre szedek gyógyszert csak. Amúgy meg a progeszteronommal van gond még, valószínűleg, illetve hát az a gond, hogy kevés. Meg hogy még nem sikerült rájönni, hogy van-e peteérésem. Azt mondták, hogy azoknál, akiknél ilyen ronda a görbe, mint nálam, a barátcserje sokat segíthet. Egyébként most 22 napos volt a ciklusom, és totál barnázok, úgyhogy ezért gondoltam rá, hogy a barátcserje talán javíthat. Mi az a follikuláris fázis?
Azért ez így leegyszerűsítése a dolgoknak: a barátcserje ciklusszabályzó, a maga természetes hatásaival a kisebb-nagyobb hormondifiket korrigálhatja. Ha a peteéréshez szükséges hormonok rendben vannak, akkor várható, hogy jó minőségű tüsző/petesejt érik meg, és ebből a jó tüszőből kialakult sárgatest elegendő progeszteront fog termelni, ami ovu után kb. 14 napig fenntartja a luteális fázist. Ezért, ha vkinek sárgatest-elégtelensége van, kvázi "progihiány", akkor elsősorban a follikuláris fázis minőségén kell javítani. Szóval ez kb. a hatásmechanizmusa. Progit pótolni lehet (utrogestannal/duphastonnal), de az már teljesen más kategória.
Ha jól emlékszem, a hormonjaid miatt orvosi kezelés alatt állsz, azért kérdezd meg a dokidat, hogy javasolja-e neked a barátcserjét, nehogy bekavarj vele, ha adott szedsz gyógyszert esetleg!
Toria, én még sose voltam babás, de én azt olvastam, hogy van, akinek még hónapok múlva is szövetdarabok, meg vér jön, főleg a menzesz ideje alatt. Nem emlékszem, hogy hol, de tuti, hogy olvastam, úgyhogy ne szomorodj el! Megy a drukk ezerrel! ++++++++++++++
+++++++Toria, nagyon drukkolok neked! Én az a típus vagyok, aki a csodákban is hisz :) és mert szövetdarabos volt, még nem feltétlenül vetélést jelent! Lehet csak egy kis adag nyálkahártya lelökődése is!
Nekem is 1 hétig folyamatos szövetdarabos volt, 2 hétig "sima" pecsételés, nekem a doki itt azt mondta amíg nem bőséges, piros, görcsökkel jár, addig ne essek kétségbe. Úgyhogy én nagyon szurkolok értetek+++++
Én premenst szedtem, 2 hónap után kellett abbahagynom :o) . Nekem a doki azt mondta premenset 3hónapig kell szedni folyamatosan, a tájékoztatóban is ez van.
Ebben 20 vagy 30mg a barátcserje kivonat.
Zafírban pedig 200 mg , azaz 10szeres dózis, szerintem ezért lehet eltérő a kezelés hosszúsága. Ebből a kezelés ajánlott időtartama valóban 1-2 hónap. Szerintem a gyártó utasítását érdemes betartani, de menetközben úgyis érzi az ember, ha valamiért jó/nem jó a hatása.
Hm, minden más forrás (Felicitászt kérdezték sokan ezügyben, premens, Babatervezők...) a 3 hónapot/ciklust javasolja, és úgy általában minden gyógynövény/homeókúrára min. ennyi időt javasolnak és csak utána a szintentartást. Ártani biztos nem fog :-)
Érdekes, amit írsz, ugyanis a tájékoztató papírján az van, hogy1-2 hónapig folyamatosan kell szedni, utána pedig ha fenn akarjuk tartani a hatását, akkor havi pár napig kell szedni.
"Gyógyászati alkalmazása : menstruációs panaszok enyhítése, menstruációs ciklus szabályozása. Első alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1 – 2 hónapig folyamatosan szedni, később 10 -15 napos kúrák is elegendőek a kedvező hatáshoz"
A barátcserjekúrának úgy van értelme, ha legalább 3 hónapon keresztül eszed, azután lesz bármilyen pozitív hatása. Nekem anno a premens nem hozott különösebb javulást, de ez egyéni, kinek milyen homeós szer jön be, próbálkozni kell.
Obsoleta, viszont ez nem kifejezetten progeszteronra jó szer, nem tudom, ezt honnan vetted? A barátcserje az egész ciklust szabályozza.
toria
nem tudom mit mondjak, tudod, realista vagyok... Csak annyi, hogy mihamarabb legyen vége a bizonytalan helyzetnek!
sziasztok, ma csak labor volt, megvárom az eredményt és utána megyek dokihoz . Ma éppen megint a vetélési hit felé hajlok, vérzés mellett ma jött először szövetdarab, egyből egy jó adag... úgyhogy :-(
Évi, gratula, további problémamentes pocakosodást!
Meg szeretném kérdezni, hogy valaki Zafír barátcserje kapszulát szed-e közületek? ha igen, akkor milyen dózisban kell elkezdeni, proginövelés céljából szedném.
Mi ugy tunik, maradunk itt meg jo ideig. Lehet, h vegleg, de ez meg nem tisztazott. Ha itt vagyok, hianyzik Mo, ha otthon vagyok, akkor hianyzik az itt :-) Sehogy se jo :-))
Remélem 4. próbálkozásra sikerül elküldeni ezt az üzenetet.
Tervezzük, hogy megyünk haza, de ugye a mai gazdasági helyzet otthon...meg azért itt is kell most változnia pár dolognak, hogy haza tudjunk menni. Lehet, hogy 1 év és már otthon leszünk, de lehet, hogy kell öt év, ki tudja. :(( Ezért gondoltuk úgy, hogy a baba projectbe kezdjünk bele itt, legalább ezt ne halogassuk a még bizonytalanabb jövőbe.
Ti letelepedtetek kint vagy szeretnétek haza menni majd?
Sziasztok! Csak eletjelet szeretnek adni. Voltam endokrinologusnal, minden hormoneredmenyem jo, az inzulinra pedig dietat kell betartanom, meg napi mozgas. 1-2 napon belul jon a banya, es utana probalkozhatunk elesben vegre :-) sokat olvaslak titeket, mindenkinek hajra!!
Persze, hogy meg tudnak látogatni, de azért jobb lett volna közelebb hozzájuk.
Tényleg nem lehet olcsó ott, ha inkább onnan ingáztok. Mi még ott nem tartunk, hogy tudjuk melyik az olcsóbb babagyár szempontjából, remélem nem is kell majd. Megpróbálok életemben egyszer optimista lenni!
Na, Maca rendelés leadva otthon, mire megyek meglesz. :)
Mi a masik nagy angolul (??:-))) beszelo orszagban, a nagy pocsolyan tul :-) Nalunk is volt hasonlo dilemma, de aztan kiderult, hogy nehezitett palyan kell haladnunk a gyermekaldas fele, ugyhogy ingazunk es otthon jarunk a babagyarba, nem itt, mert itt elegge borsos az ara. Anglia nincs olyan messze, a csalad is meg tud benneteket latogatni, mehetnek majd babazni :-)