Keresés

Részletes keresés

barkasarja Creative Commons License 2017.05.01 0 0 5956

Egy nagyon jó írás Sabin Gherman tollából, kár, hogy kevés ilyen ember akad Romániában...

 

Sabin Gherman: Újra el akarják tőlünk venni Erdélyt a magyarok

2017.04.30.

 

Minden alkalommal, amikor éppen valami nagy tolvajlás zajlik, a Román Akadémia rendszeresen színre lép és a magyaroktól félti Romániát. Februárban a tereken forrongtak az emberek, a Román Akadémia pedig hadba hívta a polgárokat Románia területi integritásának (!) megvédéséért, most a PSD (Szociáldemokrata Párt – a szerk.) zúzza porrá az egész román kutatást, az Akadémia pedig arról beszél nekünk, hogy Magyarország újrakezdi a Románia elleni propagandáját (...)

 

Nem a mi dolgunk, hogy Magyarország siratja a történelmét – mindegyik ország ezt teszi, mi is. Igen, Magyarország csaknem száz évvel ezelőtt elvesztette Erdélyt és ez még mindig nyílt seb, az övé. De azért gondoljuk csak végig: ha – ad absurdum – holnap elveszítenénk Moldvát, mi nem ugyanezt tennénk? Sitty-sutty, túllépnénk ezen? (...)

 

Ahelyett, hogy Erdélyben egy kiteljesedést látnának, ezek a nagy akadémikus urak az egészet gyűlöletre és rettegésre szűkítik le, és a gyűlöletet és rémületet azok felé irányítják – na, ki felé? –, akik felépítették azokat a városokat, melyekkel ma mi, románok büszkélkedünk. Ez az őrület, hogy Erdélynek muszáj piros-sárga-kéknek lennie, szintén a rrrománizmusnak ezektől a vállalkozóitól származik – valójában amennyire román Erdély, ugyanolyan mértékben magyar is, meg német is, de ha Bihar egyes szegleteibe mész, akkor még szlovák Erdélyt is találhatsz, ha meg Szamosújvárra – a hajdani Armenopolisba – mész, akkor láthatod az örmény örökséget. Olyan nehéz megérteni, hogy Erdélyben a kultúrák egyenlők és kiegészítik egymást? Nem vagy képes felfogni, hogy elmúlt száz év és itt az ideje előre tekinteni?

 

Amilyen gonoszak a magyarok, a debreceni kórházakban románul kezelnek, a nyíregyházi állatkertben románul is kapsz az állatokról tájékoztatást; Budapesten a helyi tömegközlekedés jegyautomatái román nyelven is eligazítanak. Amilyen gonoszak a magyarok, a gyulai román középiskolán a román elnevezés az első és a román trikolór is ki van tűzve az épületre. (...)

 

 

 

 

barkasarja Creative Commons License 2017.04.29 0 0 5955

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 607. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Zavarja a kétnyelvűség a Kovászna megyei prefektust

2017.04.26.

 

A Kovászna megye önkormányzata által civil szervezeteknek, egyházaknak és sportegyesületeknek nyújtandó támogatások kétnyelvű pályázati űrlapját kifogásolta Sebastian Cucu, a megye prefektusa.

 

Tamás Sándor megyei önkormányzati elnök egy szerdai sajtótájékoztatón beszélt a prefektus fellépéséről és arról a dilemmáról, amely elé ez az önkormányzatot állította – közölte a Maszol.ro portál. Az RMDSZ-es politikus elmondta, hogy az elmúlt években ugyanennek a kétnyelvű pályázati űrlapnak a kitöltésével lehetett a megyei önkormányzat támogatását igényelni, akkor ez nem zavarta a kormány Kovászna megyei képviselőjét.

 

Sebastian Cucu prefektus arra hivatkozva kifogásolta a pályázati űrlapot, hogy a kétnyelvűséget a magánszemélyek számára kell biztosítani, az önkormányzat pályázatai viszont civil szervezeteknek, sportegyesületeknek és egyházaknak, tehát jogi személyeknek szólnak.

 

Tamás Sándor elmondta: a megyei tanácsnak arról kellett döntenie, hogy ragaszkodik-e a kétnyelvűséghez. Ha ugyanis a pereskedés útját választja, fel kell függeszteni a pályázati támogatásokról szóló önkormányzati határozat végrehajtását, és ez mintegy 600 civil programot sodorhat veszélybe. Végül az a döntés született, hogy engednek a prefektus felszólításának, és román nyelvű pályázati ív kitöltését kérik az önkormányzat hárommillió lejes (210 millió forint) keretére pályázó szervezetektől.

 

A politikus azonban hozzátette: nemzetközi fórumok elé viszik az ügyet, hiszen a Románia által tíz éve elfogadott Regionális és Kisebbségi Nyelvek Chartája világosan leszögezi, hogy a hatóságoknak és intézményeknek gondoskodniuk kell arról, hogy a nemzeti kisebbségek írásban és szóban is használni tudják nyelvüket. A Kovászna megyei tanács felhatalmazta Grüman Róbert alelnököt és Keresztély Irma megyei tanácsost, hogy készítsenek memorandumot az ügyről az Európa Tanács önkormányzati kongresszusa számára, és készítsenek jelentést a Regionális és Kisebbségi Nyelvek Chartájának 25. évfordulójára."'

 

MTI

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206443&cim=zavarja_a_ketnyelvuseg_a_kov%C3%A1szna_megyei_prefektust

 

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2017.04.24 0 0 5954

"az anyanyelv szerinti hátrányos megkülönböztetésnek ugyanolyan megítélés alá kellene esnie, mint a rasszizmusnak és az etnicizmusnak."

Előzmény: Ec pec kimehecc a (5953)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2017.04.24 0 0 5953
barkasarja Creative Commons License 2017.04.23 0 0 5952

Miért kell mindig a magyaroknak meghunnyászkodniuk?

Erre sajnos nagyon egyszerű a válasz: azért, mert az erdélyi magyarságnak egy fos politikai vezetése van, és azért, mert nekünk is csak egy fos magyar kormányunk van... :(

Előzmény: egy hazafi (5949)
egy hazafi Creative Commons License 2017.04.23 0 0 5951

Gondolom az oroszok miatt nem tudják rátenni a mancsukat Moldovára vagy legalábbis annak teljes egészére (ott van belőle pl. az oroszokhoz húzó Transznyisztria).

Előzmény: Törölt nick (5950)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.23 0 0 5950

Románok már ekézik az oroszokat. Eddig csak kommentekben, de kb ez lehet a hivatalos vélemény is. Fosnak valamitől?

egy hazafi Creative Commons License 2017.04.23 0 0 5949

De miért a magyaroknak kell mindig meghunyászkodniuk, visszavonulniuk, még egy nyomorult zászlóügyben is?

Tényleg kellett volna (kellene) az a magyar védhatalmi státusz Erdély és az ottani magyarság felett...

Előzmény: barkasarja (5948)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.23 0 0 5948

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 606. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Mikóújfaluban is levetetik a székely zászlót

2017.04.22.

 

A székely zászló eltávolítására kötelezi a mikóújfalusi polgármestert a prefektúra. Egy rutinellenőrzés során fedezték fel a kormányhivatal munkatársai, hogy a községháza előtti világháborús emlékművön ott lobog a székely zászló, és azonnal hivatalos felszólítást küldtek a községvezetőnek.

 

Az átiratban arra hivatkoznak, hogy közterületről lévén szó, tilos a székely zászló kitűzése, és felszólították Demeter Ferencet: április 30-áig távolítsa el a kék-arany lobogót. A polgármester eleget tesz a prefektúrai felszólításnak, mivel kollégái hasonló perek egész sorát veszítették el, és mások példáját követve egyházi területre költözteti a székely zászlót."

 

Háromszék

 

Glavingojn Creative Commons License 2017.04.22 -2 0 5947

Az RMDSZ létjogosultságát az adja, hogy ezt a pártot támogatja az erdélyi magyarok többsége. A Fidesz korábban próbálkozott saját szatellitszervezet létrehozásával, de az kudarcos vállalkozás volt. Szlovákiában már "jobb" eredményt értek el, sikerült a piszkos pénzükkel megosztani a magyarságot, bár az általuk támogatott MKP csak egy parlamenten kívüli párt.

Előzmény: egy hazafi (5945)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.21 0 0 5946

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 605. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Az alkotmánybíróságon emelt óvást az ellenzék a kórházi nyelvhasználat-törvény ellen

2017.04.20.

 

Megtámadták az ellenzéki pártok az alkotmánybíróságon azt a törvénymódosítást, amely a kisebbségek anyanyelvét ismerő személyzet alkalmazására kötelezi a kórházakat és a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményeket – közölte csütörtökön a Maszol.ro hírportál.

 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) 124 képviselője a taláros testülethez küldött keresetében azt állítja, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által kezdeményezett módosítás nem biztosítja a törvény előtti egyenlőséget a társadalomban.

 

(...)  Az RMDSZ csütörtökön kiadott állásfoglalásában érthetetlennek és elfogadhatatlannak minősítette az ellenzéki pártok pálfordulását.

 

„Ez a hozzáállás, sajnos, azt bizonyítja, hogy ezen pártok részéről nem érvényesül az a nyitottság és a kisebbségek iránti tisztelet, amelyet képviselőik gyakorta használnak szólamok szintjén nyilvános szerepléseikkor" – olvasható a közleményben.

 

Az RMDSZ szerint sajnálatos, hogy saját európai pártcsaládjával is szembefordul a PNL és a PMP, hiszen az Európai Néppárt elvei és értékei között kiemelt helyet kap a kisebbségek védelme. „Úgy véljük, ha segíteni nem tudnak, legalább ne akadályozzák munkánkat, kisebbségi törekvésünket mondvacsinált érvekkel. A PNL, az USR és a PMP alkotmányossági kifogásai egyértelműen kisebbségellenesek" – zárul az RMDSZ állásfoglalása."

 

MTI

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206418&cim=az_alkotm%C3%A1nyb%C3%ADr%C3%B3s%C3%A1gon_emelt_%C3%B3v%C3%A1st_az_ellenzek_a_k%C3%B3rh%C3%A1zi_nyelvhaszn%C3%A1lat_t%C3%B6rveny_ellen

 

egy hazafi Creative Commons License 2017.04.20 0 0 5945

"Az erdélyi atyafiak köszönik szépen, de nem kérnek belőletek."

 

Beszéltél velük, és olyan jól érzik magukat az erdélyi magyarok a román uralom alatt?

Vagy csak az RMDSZ-ről van szó, amely politikai párt létjogosultságát éppen az adja, hogy jelenleg Erdély Romániához tartozik?

Előzmény: Glavingojn (5939)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.20 0 0 5944

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 604. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...


"Marosvásárhelyi iskolaügy – Folytatódik a szülők ügyészségi kihallgatása

2017.04.18.

 

Marosvásárhelyen folytatódik a Római Katolikus Gimnáziumban tanuló diákok szüleinek az ügyészségi kihallgatása – tájékoztatta kedden az MTI-t Kincses Előd ügyvéd, akitől egy beidézett szülő kért ügyvédi segítséget.

 

Kincses Előd elmondta, olyan szülő kereste meg, akit szerdára idézett be kihallgatásra a korrupcióellenes ügyészség (DNA), mely a Római Katolikus Gimnázium létrehozásának a körülményeit vizsgálja.

 

(...) Csíky Csengele elmondta: február végén mintegy száz szülőt idéztek be az ügyészségre, a magyar szervezetek tiltakozó nyilatkozatai, valamint a Legfelsőbb Bírói Tanácshoz benyújtott panasz következtében azonban a kihallgatási hullám elcsitult. Hozzátette: a mostani jelek arra utalnak, hogy újabb hullám következik. A civil aktivista úgy vélte, tűrhetetlen ügyészségi túlkapásról van szó. Hozzátette: már látszik, hogy a magyar politikai szervezetek nem képesek kezelni ezt az ügyet, ezért további civil lépéseket terveznek.

 

Kincses Előd az MTI-nek adott korábbi nyilatkozatában megfélemlítési szándékot tulajdonított az ügyészségnek. Úgy vélte: az ügyészség a tömeges kihallgatásokkal azt akarja elérni, hogy a szülők álljanak el attól a szándékuktól, hogy a katolikus gimnáziumba járassák gyermekeiket. Hozzátette, az ügyészek azt sugallják a szülőknek, hogy gyermekeik két évig egy nem létező iskolába jártak, és nem fogják elismerni a tanulmányaikat.

 

Az ügyvéd nyomatékosította: nem indokolt a szülők kihallgatása, hiszen az ügyészség az iskolaalapítás során elkövetett állítólagos törvénysértést vizsgálja, a szülők pedig a már megalakult iskolával kerültek jogviszonyba. Hozzátette: ezt abban a panaszban is elmagyarázta, amelyet a meghurcolt szülők nevében az Országos Bírói Tanácshoz intézett. Megjegyezte, a panaszra egyelőre csak annyi választ kapott, hogy a tanács az ügy kivizsgálását az illetékes részlegére bízta.

 

A DNA tavaly november elején indított eljárást Tamási Zsolt iskolaigazgató és Stefan Somesan volt Maros megyei főtanfelügyelő ellen, mert szerinte annak ellenére járultak hozzá a Római Katolikus Gimnázium működéséhez, hogy tudták: valójában az iskola nem rendelkezik a működéshez szükséges engedélyekkel. Az igazgató elleni eljárás hónapokra ellehetetlenítette a tanintézet működését. A Maros megyei tanfelügyelőség február végén arról rendelkezett, hogy a vizsgálat miatt bizonytalan jogi helyzetűnek vélt tanintézet nem vehet fel diákokat a cikluskezdő osztályokba."

 

MTI

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206406&cim=marosv%C3%A1s%C3%A1rhelyi_iskolaugy_folytat%C3%B3dik_a_szulok_ugyeszsegi_kihallgat%C3%A1sa

 

Glavingojn Creative Commons License 2017.04.18 -2 0 5943

Ejnye te Sarj!

Előzmény: barkasarja (5942)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.18 0 2 5942

A tények közlése veled kapcsolatban nem gyűlölködés.

A gyűlölködés az, amit te művelsz itt a fórumon. Ezt nem csak én állítom, hanem mindenki, aki már megismerte a "módszereid" tudja, hogy gyógyíthatatlan lelki kórságban szenvedsz...

Előzmény: Glavingojn (5940)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.18 0 1 5941

Miket habogsz itt össze-vissza, soknickű?!

Próbáld már felfogni, hogy miről szól a cikk! Vagy az elvakult gyűlölködéstől már nem érteni mátyár njelf, csák tót njelf?... :)

Előzmény: Glavingojn (5939)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.18 -4 0 5940

Egy hete már megint felforrt az agyvized. Szar lehet ennyi gyűlölettel élni az életet, ahogy te műveled.

Előzmény: barkasarja (5934)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.18 -3 0 5939

Az erdélyi atyafiak köszönik szépen, de nem kérnek belőletek.

Előzmény: barkasarja (5938)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.18 0 0 5938

Sajnos az rmdsz ismét megmutatta az igazi arcát!

Mikor ébredtek fel már végre, erdélyi magyarok?!

 

"Továbbra sincs megoldva a magyar nyelv használatának joga az egészségügyben

2017.04.18.

 

Félrevezetőnek és károsnak nevezte a nyelvi jogok bővülésének „ünneplését" a romániai egészségügyi törvények múlt heti módosításával kapcsolatban az erdélyi Identitás Szabadságáért Jogvédő Csoport (AGFI) keddi közleményében, a csoport szerint ugyanis törvénymódosítás nem biztosít új nyelvi jogokat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az AGFI a törvények áttanulmányozása után arra hívta fel a figyelmet: tévesen tájékoztatták a magyar közvéleményt arról, hogy a törvénymódosítások következtében a magyarok által is lakott erdélyi településeken kötelezővé válna az egészségügyi és szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményekben a magyar nyelv használata.

„Az RMDSZ és a sajtó értékelésével ellentétben ezek a törvények nem rendelkeznek a kisebbségekhez tartozó páciensek anyanyelven történő ellátásának biztosításáról (...)


A csoport hozzátette: a hatályos romániai jogszabályok értelmében a román nyelv ismerete hiányában a pácienst egy általa ismert nyelven kell ellátni. Nyomatékosította: a kisebbségi nyelvi jogok lényege viszont pontosan az, hogy a román nyelv ismeretétől függetlenül is használható legyen a magyar nyelv.

Az AGFI arra hívta fel az erdélyi magyar politikai elit figyelmét, hogy félrevezető „a nyelvi jogok bővülését ünnepelni" a törvénymódosítás kapcsán, és ez a megközelítés gyengíti a közösség jogtudatosságát. (...)


A román képviselőház a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kezdeményezésére április 11-én ellenszavazat nélkül fogadta el az egészségügyi törvények módosítását, (...)


A törvénymódosításról az RMDSZ azon a címen számolt be, hogy „lehetővé tettük a magyar nyelv használatát az egészségügyben és a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményekben".

Az AGFI korábban a marosvásárhelyi Civil Elkötelezettség Mozgalommal (Cemo) együtt nyújtott be árnyékjelentést az Európa Tanácshoz a kisebbségvédelmi keretegyezmény tiszteletben tartásáról készített román kormányjelentéshez."

MTI

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206403&cim=tov%C3%A1bbra_sincs_megoldva_a_magyar_nyelv_haszn%C3%A1lat%C3%A1nak_joga_az_egeszsegugyben

 

barkasarja Creative Commons License 2017.04.12 0 2 5934

Igen, ezek igaz magyar emberek és minden tiszteletem az övék! Százszor inkább az ilyen embereknek adnék állampolgárságot, mint egyszer az olyan magyargyűlölő, sunyi, aljadék alakoknak, mint pl. neked!... :(

Előzmény: Glavingojn (5930)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.12 0 2 5933

Továbbra is aljas módon rágalmazol és hazudsz, soknickű!

Ha valaki ugyanis bombát akar készíteni, azt már időben elkészíti, és nem hagyja az utolsó napra! Ráadásul nem petárdákból szoktak elkészíteni egy bombát, már csak az ezekben alkalmazott gyenge hatás miatt is, hanem valódi robbanóanyagot használnak fel az elkészítéshez.

Mindezek a körülmények azt igazolják, hogy a "bombás" történetet a román nyomozóhatóságok találták ki, hogy mégjobban befeketíthesék a két székely "terroristát". Ez szerencsére nem sikerült nekik, mivel semmi olyan eszközt nem találtak, ami bombakészítésre alkalmas lett volna, viszont "büszkék" lehetnek magukra, mert "sikerült" elérniük, hogy fokozzák a magyarellenes hangulatot, azaz a románokra amúgy is jellemző soviniszta idegengyűlöletet... :(

Előzmény: Glavingojn (5929)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.04.12 -2 0 5932

Tényleg ilyen alakoknak adunk magyar állampolgárságot....hat Orban-elvtarsek,osztogatjak ott arrafele boldog-boldogtalan megkaphatja,csak az a problema vele hogy a Unokaoccs-hoz hasonloan,ezek ugyan nem csalni de lopni jarnak ide:),es termeszetesen a szabad hatarnyitas attjarhatosag meg lovat ad ezek ala:),es hirdetik a szekely-szabadsagot,na persze ez meg a szociba visszavezetheto problema,volt mikor Budapesten-felszalltunk a vonatra ilyen-magyar-roman beszedu emberek ,ilyen feketezok,jottek fel a felenk jovo gyorsra egy kicsit szokatlan volt a ilyen oltozetekben megjeleno egyenek erre:)..mikor azt šturovon-/Parkany- mar mindegyiket a salyat batyuja melle allitattak a felszalo hataroreink.:)Puntik.

Előzmény: Glavingojn (5930)
egy hazafi Creative Commons License 2017.04.12 0 0 5931

"Tényleg ilyen alakoknak adunk magyar állampolgárságot?"

 

Olyanoknak, akik akarnak, mernek tenni, kockáztatni és áldozatot hozni a magyar revízió ügyéért? Természetesen!

Előzmény: Glavingojn (5930)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.11 -3 0 5930

Tényleg ilyen alakoknak adunk magyar állampolgárságot? 

Előzmény: Glavingojn (5929)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.11 -4 0 5929

Nem készültek el vele, már akkor megfogták a díszes társaságot, amikor a bombához szükséges robbanóanyagot halmozták fel.

 

Ezért volt rövidebb a kirótt börtönbüntetésük.

 

Előzmény: barkasarja (5928)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.11 0 1 5928

A "barátunk" ismét hazudik, mint a bűn!

Ugyanis semmiféle bombát nem találtak a nyomozók, csak rájuk fogták, hogy a petárdákból azt akartak csinálni...

Előzmény: egy hazafi (5925)
barkasarja Creative Commons License 2017.04.11 0 1 5927

Kik, és mikor csináltak bombát?

Vagy csak hazudsz megint, mint a románok, sunyi soknickű!?

A hazugságoddal szemben, semmiféle bombát nem találtak a vádlottaknál, pedig nagyon keresték...

Előzmény: Glavingojn (5924)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.11 -3 0 5926

A terrorizmust mindenütt elég szigorúan büntetik. 

 

Budaházy Györgyék ellen titokban rögzített, leleplező hangfelvételek szolgáltak bizonyítékként egyebek mellett. Gyermekkori barátjának vallotta be a csoport egyik tagja, hogy ők állnak a politikai indíttatású támadások, merényletek mögött.

 

– Mi vagyunk a Magyarok Nyilai.
– Az mi?
– Mi verettük meg a Csintalant, mi dobáltuk a Molotovokat az országgyűlési képviselőkre, mi robbantottunk a Szilvásynál, én lőttem a Hiller házára. Mit akarsz még? – hallható az egyik felvételen.

 

Az ügyészség 17 embert állított bíróság elé, közülük 16-an követtek el terrorcselekményt a vád szerint  bűnszervezetben. Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék valamennyi vádlottat bűnösnek találta.

 

Így aztán 13 év fegyházbüntetést kapott első fokon. Folyt. köv.

Előzmény: egy hazafi (5925)
egy hazafi Creative Commons License 2017.04.11 0 1 5925

"Nem kellett volna bombát csinálni."

 

Milyen cinikus vagy; az a néhány petárda azért elég messze van egy bombától.

Amúgy szerinted ezek a szegény románok még egy bombát sem érdemelnének meg tőlünk hálából azért a sok jóért, amit okoztak-okoznak a magyarságnak?

Előzmény: Glavingojn (5924)
Glavingojn Creative Commons License 2017.04.11 -3 0 5924

Nem kellett volna bombát csinálni.

Előzmény: barkasarja (5923)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!