És persze az állam kiszámíthatatlan beavatkozása (lásd etanol), tervezhetetlenné teszi a dolgokat, ezért nem invesztálok százezreket gázos cuccba. Nem bízom abban, hogy kisvártatva nem jut az etanol sorsára.
Igen, van egy cél, egy pénztárca a vételre és fenntartásra. Ezekből lehet megfrankóztatni a tipust, évjáratot, stb. Azon már hosszas, parttalan vitát lehet folytatni, vajon melyikünk cseszte el és miért.
Egyet kell értsek veletek. Nem 170-re találták ki, nem is arra méretezték. Pont. Ha 170-el akarok menni( nem akarok, mert nem érzem nagyfiúnak magam tőle) veszek egy arra alkalmas vasat. Meg aztán pont a"smartság" lényege veszik el szerintem. Kicsi, aranyos, bulikocsi.
Nekem stabil 4.1-4.2 a fogyasztásom, max 100, vegyesben, full nyitott tetővel, leengedett ablakkal ha lehet.
Arra a célra autót is vehetett volna. Egyébként innen származnak a tapasztalatok, melyek szerint a dízel is hamar megadja magát, nem bír többet a benzinesnél.
Nézd, olyan embertől nem vennék autót, aki 7 literrel jár egy 0.8 dci-vel. Faláb, kíméletlen bánásmód, nem érzi az autót, vagy csak a kocsi nagyon szar. Mi érdekem lenne hazudni? Nem árulom a kocsit, de van olyan állapotban, amikor nagyobbat vettem, majdnem ezt számították be. Mindenütt azt mondták vidéken, ha idáig eljött vele, nem lehet gond, amúgy pedig ránézésre tetszett nekik, inkább a nepperek portékáival volt a hirdetéshez képest problema. Aztán tulajdonostól vettem a 607-est. Nem is becsapós.
Nekem az egyik legnagyobb érv volt, h a szmart mellett döntöttem az a fogysztása, ebből kifolyólag nagyon is nem mindegy, h 4.1-et eszik, vagy 3,5-et! A többi az már plussz :)
Elhiszem, az enyém is evett már 6 körül, amikor a visszafolyócső csöcse letört, és az alsó borító műanyag megtelt gázolajjal. Fékezéskor fröccsent előre. Nem tudom, hogyan csináltad.
Le szoktam mérni időnként a fogyasztást, önmagam meggyőzésére, hogy van értelme tartani a Smartot. Mérete és fogyasztása számomra a szempont. Igaz, egy 206 1.4 HDI sem eszik sokkal többet, de nem férne be a helyére.
Ja igen, maradt egy diesel kuplungom eladó. (akkor vettem amig meg volt a kocsi, de ez itt maradt. beépitve nem volt, nem tudom milyen) 15ezerért bárkinek a társa lesz.