Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2005.07.04 0 0 54
Hát ez baromi szép! Talán még jól is jártatok, zavartalan napsütésben nem lettek volna ilyen festői felhők.
AgentOrange Creative Commons License 2005.07.04 0 0 53
AgentOrange Creative Commons License 2005.07.04 0 0 52
jaja, csak rettenetesen lusta vagyok képeket válogatni, átméretezni, és feltölteni, de igyekszem:-)))
Előzmény: H_G (50)
Gracioso Creative Commons License 2005.07.04 0 0 51
Huhh, ez nagyon izgalmasan hangzik! Sajnálom, hogy így betett nektek az időjárás...
Előzmény: AgentOrange (49)
H_G Creative Commons License 2005.07.04 0 0 50
Ezt nevezem élménynek! Fotóztál is?

Előzmény: AgentOrange (49)
AgentOrange Creative Commons License 2005.07.04 0 0 49

Nnna, a hétvégén megvolt a Schneeberg túra, jó volt, csak az idő volt szar az

első félidőben.
Pénteken reggel indultunk, a vonat a mozdony döglődésének, és a vasutasok

töketlenkedésének köszönhetően két és fél óra alatt gyűrte le a Győr-Sopron

90km-es távolságot, így némileg késve indultunk - Sopron határátkelés, aztán le

Klingenbach-ba, majd Draßburg (itt elkezdett esni az eső, és esett is a nap

további részében) - Pötsching - Wiener Neustadt - Gerasdorf - Willendorf -

Unterhöflein - Oberhöflein, innen megpróbáltam egy rövidítő utat találni a "Hohe

Wand" aljában az erdő közepén fekvő panzióhoz, ami össze is jött, némi

eltévedéssel, megérkezés -vacsora -szárítkozás - alvás.
Másnap felhős, esős időre ébredtünk, bődületes széllel, áttekertünk Puchberg am

Schneeberg-be, vásárlás - reggeli, indulás tovább Unterberg - majd a "römerweg"

en feltoltuk a bringát a hegyre (kb 350m szintkülönbség), itt már szépen esett

az eső, fent a "mamauwiese" fogadónál hullámokban vitte a szél az esőt,

borzasztó vihar volt, be is menekültünk egy gyors szárítkozásra, aztán

legurultunk a "Klostertaler gscheid"-hez az országútra, ilyen meredek úton mág

nem gurultam, nem mertem 20km/h-nál jobban gyorsulni a gépet, mert

sziklafal-szakadék-patak kombó volt általában az út mentén.
Az országúton a szakadó esőben feltekertünk a hágóra (kb. 50m szintkülönbség),

majd gurulás, útközben annyira eláztunk, hogy bementünk ebédelni egy útszéli

vendéglőbe, delután háromra elállt az eső, egyre jobb hangulatban gurultunk a höllental-ban, Kaiserbrunn-ban megnéztünk a raftingosokat, és a vízművet, gyönyörű gurulás volt majd 50km-en keresztül, le Hirschwang, Reichenall, aztán tovább Gloggnitz, Ternitz-en keresztül mindenféle falukon keresztül másztunk vissza a szálláshoz, tegnap pedig ismét át Puchbergbe, aztán a Sieringtal-ban legurultunk Ternitz-be, inen Neunkirchen-en át haza.
Persze jól megsültünk, és elfáradtunk, mert a szél hogyhogynem ismét oldalt-szembe fújt.

AgentOrange Creative Commons License 2005.06.18 0 0 48

Na tekertem ma is egy jót!

Szerencsére ismét van nyári-korai vonat, Győr-Siófok, 5:37-kor indul, tök üres volt, király, ráadásul csak pár helyen áll meg, nem úgy, mint a többi:-))
Szóval, elvonatoztam zircig, onnan tekerés bakonybélbe, majd tovább a gerence völgyében huszárokelő pusztáig, ott a sorompó megkerülésével be az erdészeti útra, végig egészen Farkasgyepűig, az erdő általában teljesen kopasz, a fákrók hatalmasra nőtt szőrőshernyók potyognak, az út néhol vastagon van borítva velük, serceg a kerék, ahogya az ember gurul rajtuk:-). szép szakasz lenne ez, ha nem lenne ilyen természeti katasztrófa, leírhatatlan, remélem túlélik a fák.
Farkasgyepüről erdészeti úton (meglehetősen szar) mentem Döbröntéig, Döbrönte előtt iszonyat sáros volt az út, kerülni sem lehetett, valszeg a patak öntött ki az esős időben, aztán felmentem a sípályához, és a várromhoz, majd visszagurultam a 83-as főútra, és tapolcafőn keresztül mentem be pápára, innen vonattal akartam hazatérni, de persze az csak 1:40perc múlva ment, így a rettenetes szembeszél ellenére a hazatekerés mellett döntöttem....nagyon szar volt, nagy forgalom, viharos szembeszél hazáig (ez meg is látszott az átlagon:-))
tot. dist: 121km
avg. speed: 17,6km/h
A vonattal, amivel pápáról hazajöttem volna, győr-ménfőcsanakon találkoztam, úgyhogy nem vesztettem időt, de megspóroltam a vonatjegyet (és kikészültem a szembeszélben:-).
Összességében jó volt, aggasztóak a bakonyi állapotok, de az erdészeti utak kitűnőek a tekergésre.

magellanpyxis Creative Commons License 2005.05.26 0 0 46

Hello bicajosok!!!!!!!

Jó hogy ilyen sokan vagyunk..

Sinbiciklis Creative Commons License 2005.05.25 0 0 45
Isten bizony!!: Juni 20-21/21-22 Fertő tó, 24/25 Rajka-Komárom(a Bécs-Pozsony-Rajka tavaly aug.-ban +volt). Szóval ezt is köszi. De ha tud valaki, jó és olcsó kempinget, Fertőd környékén, azt előre is köszi, mert akkor 2az1-ben menne. Most már csak 1 Miskolc-Tiszalök-Balsa-Sárospatak beszámolót várok.
Előzmény: Gracioso (44)
Gracioso Creative Commons License 2005.05.25 0 0 44
Akit érdekel, felkerült a 7végi bemelegítő bringatúránk leírása és képei a weblapunkra. Az új szakasz a Komárom - Pozsony, a link: http://bringatura.uw.hu/. Ha kérdésetek van, keressetek nyugodtan :)
Sinbiciklis Creative Commons License 2005.05.24 0 0 43
Köszi. Én tavaly voltam Salzburg környékén, ott is hasonlóak voltak az árak, a "kerékpáros" vendéglőkben.
Előzmény: Deville (42)
Deville Creative Commons License 2005.05.24 0 0 42
Lássuk csak... amire konkrétan emlékszem, rántott camembert 6.30 volt, levesek 2-3 körül, főétel 6-10 között. Mármint ahol mi ettünk, egyik esetben ugye szállásadónk ajánlotta a helyet, egyik fele füstös kocsma, mi a különteremben ettünk, szóval azért színvonal is volt :). Utolsó esetben (az eső miatt) szintén nem sokat válogattunk, ott volt ennyi a camembert, ott teraszon ültünk, de az étterem bent elég flancos bőrös-foteles helynek tűnt...:). Legelső kajánk (a corn flakes-es) áraira nem emlékszem, azok is valami ilyesmik lehettek.
Előzmény: Sinbiciklis (41)
Sinbiciklis Creative Commons License 2005.05.21 0 0 41
Pont arra. Mármint sacc/kb. 1 éttermi ebéd árára. Köszi.

Előzmény: Deville (40)
Deville Creative Commons License 2005.05.20 0 0 40
Milyen árakra vagy kíváncsi? Az írottakon kívül csak az éttermekben (abban a kettőben) költöttünk :-)
Előzmény: Sinbiciklis (39)
Sinbiciklis Creative Commons License 2005.05.17 0 0 39
Köszi! Nagyon teccet a leírás, már csak azért is, mert nekem junira van betervezve ez. Az árakról irhattál volna kicsit többet. De tényleg jó volt.
Előzmény: Deville (38)
Deville Creative Commons License 2005.05.17 0 0 38
Hétvégén megvolt a Fertő tó körüli túra, akit érdekel: http://www.consultexim.hu/privat/ferto.htm
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.17 0 0 37
Sziget kerékpáros Teljesítménytúrák

2005. május 28 /Szombat/

A Szigethalmi TE  kerékpáros szakosztálya és a Szigetbecsei Sziget Csücske Turistaegyesület 2005. május 28-án szombaton kerékpáros túrát rendez a Csepel- szigeten melyre mindenkit szeretettel várunk!

A túrák 95 és 35 km-es távon kerülnek megrendezésre Szigethalmi és Szigetbecsei indulással. Az Utvonal aszfaltozott uton halad végig kivéve a Bewcsei 35 km-es távot.

A 95 km-es távon 800-900-ig lehet indulni Szigethalomról a Szent István Általános iskolából  /Szabadkai út 64/.

900-1000 között pedig Szigetbecséről a Művelődési házból

A nevezési díj 800 Ft melyért útközben édességet, frissítőt és hideg élelmet biztosítunk a sikeres teljesítők pedig emléklapot és kitűzőt vehetnek át.

Az útvonal:

Szigethalmi indulással: Szigethalom – Tököl – Szigetújfalú – Ráckeve – Lórév – Szigetbecse – Tassi-zsilip – Ráckeve – Szigetcsép – Tököl – Szigethalom

Szigetbecsei indulással:

Szigetbecse – Tassi-zsilip – Ráckeve – Szigetcsép – Tököl – Szigethalom - Tököl – Szigetújfalú – Ráckeve – Lórév – Szigetbecse

A szintidő 10 óra

A 35 km-es távon 900-1000-ig lehet indulni Szigethalomról a Szent István Általános iskolából /Szabadkai út 64/.

1000-1200 között pedig Szigetbecséről a Művelődési házból

A nevezési díj 500 Ft melyért útközben édességet, frissítőt  biztosítunk a sikeres teljesítők pedig emléklapot és kitűzőt vehetnek át.

Az útvonal:

Szigethalmi indulással:

Szigethalom – Tököl – Szigetújfalu - Szigetcsép – Tököl – Szigethalom

Szigetbecsei indulással:

Szigetbecse – Tassi-zsilip – Ráckeve - Lórév – Szigetbecse

A szintidő 5 óra

Minden távra:  Magyar Turista Kártyával a nevezési díjból 20 % kedvezményt adunk!

Nagyobb csoportok indulását kérjük előre jelezni!

A túrával kapcsolatos információk megtalálhatók a www.szigethalmite.hu honlapon

Részletes információ kérhető:

Szabó József               20/210-9337                matrakekesteto@freemail.hu

Nagy Imre                   30/310-5994
Gracioso Creative Commons License 2005.05.16 0 0 36
Én két változat között vacilláltam 1 év és 2000 km után: vagy veszek rá alkatrészeket (felni, hajtómű (végre 48-as), első váltó) vagy még viszonlag árában eladom és veszek másik bringát. A 2-ik verzió lett, de ez a bringa mostmár évekig maradni fog, remélem kényszerűségből nem kell megválnom tőle. Na de nem akarok itt OFF-olni.
7végén voltam én is egy röpke túrán, Debrecen - Hajdúnánás - Debrecen :D Nos senkinek sem ajánlom,sokat kell forgalmas és rossz úton menni, kevés helyen van csak bringaút. Mi is csak a barátnőm rokonságát látogattuk, amúgy vannak jobb helyek is tekerni :)

Jövő héten Komárom - Pozsony a Duna mentén a gáton, már alig várom!
Előzmény: AgentOrange (35)
AgentOrange Creative Commons License 2005.05.16 0 0 35
hja, van neki, érdemes lecserélni rajta egyből a V fékeket, fékpofákat, felnit, küllőket, gumit, markolatot, leszedni a kitámasztót, vágni a kormányból, mert túl széles, tenni rá szarvat, alsóvilla védőt, + ami később ráér, az a teljes hajtáslánc cseréje, az agyak cseréje, valamint a váltó-fékkarok cseréje (ami jó, hogy tárcsafékre elő van készítve, így az meggondolandó a későbbiekben), szóval a lényeg, hogy a váz, és a teló király.-)))
Előzmény: Gracioso (34)
Gracioso Creative Commons License 2005.05.16 0 0 34
Pöccre ugyanilyen bringám volt, és nagyon szerettem, bár volt 1-2 hiányossága. :)
Előzmény: AgentOrange (32)
AgentOrange Creative Commons License 2005.05.15 0 0 33
AgentOrange Creative Commons License 2005.05.15 0 0 32

Trekking, eredetileg Merida 5800sx, de idővel egyre kevésbé hasonlít majd eredeti önmagához.-)))

Ma asszonnyal voltunk ugyanezen az útvonalon, azzal a kivétellel, hogy csak bakonyszentlászlóig gurultunk le, onnan hazavonatoztunk, főleg mivel a kőris-hegy csúcsáról elindulva szép "pang!!" hangjelzés kisérletében elszakadt egy küllő a hátsó kerékben (2000km után), úgyhogy döntöttem, kukába vágom az eredetileg rajta levő x-rims (nagyon gagyi, szimpla, de jól bírta eddig) felniket, és a küllőket is, csak az agyak maradnak meg.

Szerencsére a hátsó fék kiiktatásával a hatalmas nyolcas ellenére sikerült végigmenni a táv hátralevő részét.

Holnapután új kerekeket fűzetek, (asszem rigida zac 2000-et, vagy vuelta airline 3-at, még nem döntöttem el), remélhetőleg hamar kész lesznek a kerekek.

Előzmény: Törölt nick (31)
AgentOrange Creative Commons License 2005.05.14 0 0 29

Ma pörgettem egy gyorsat.

Győrből vonattal Zirc, ott bringára fel : Bakonybél--Száraz-Gerence--Kisszépalmapuszta--Kőris-hegy kilátó (709m)--Kisszépalmapuszta--piros kereszt jelzésű erdészeti út--Hódos-ér völgye--vinye/fenyőfő/bakonyszentlászló kereszteződés--Bakonyszentlászló--Bakonygyirót--Románd--Bakonypéterd--Ravazd--Écs--Nyúl--Győr

trip distance: 96.75km

trip time: 4:55

max speed: 57.4km/h

average speed: 19.6km/h

Brutál jó volt, komoly a kőris-hegyre vezető szerpentín, jól lehet mászni rajta, onnantól gyakorlatilag győrig gurulás:-))+ hátszelem is volt.

A magas-bakonyban irgalmatlan pusztítást visz végbe a gyapjaslepke hernyója, minden levélen hemzsegnek, az utat helyenként zöld levéldarabok borítják, pár fiatal fa már most teljesen kopasz:-(( (A leveleknek csak az erezetét hagyják meg a hernyók).

badbandi Creative Commons License 2005.05.14 0 0 28
Szia mindenkinek. Az utóbbi időben nem beszéltünk arról, tud-e valaki jó társaságot közös túrákhoz ? Egyesület, szakosztály, haveri társaság is érdekelne, hétvégi egy-két napos, meg hosszabb túrák is. Bp. környéki csapat lenne jó. Segítség!!!!
Gracioso Creative Commons License 2005.05.12 0 0 27
Frissítettünk egy kicsit a bringatúrás honalpunkon, immár 3 túra leírását és képeit tartalmazza. (Morva menti túra Pozsonyból Csehország felé; Passauból hazafelé a Donauradwegen; Balatoni túrakerülés (ez a friss))

Nemsoká újra bővül, hisz terveink szerint másfél hét múlva Komárom - Pozsony!

A link: http://bringatura.uw.hu
AgentOrange Creative Commons License 2005.05.08 0 0 26

Ma tekertünk egy jót.

Győr-vonat-Fertőszentmiklós-bringára fel-Fertőd-Pamhagen határátkelő hazai oldala, eddig böszme oldalszél volt, aztán elfordultunk jobbra, és hajrá, bődületes hátszél hazáig!!-Tőzeggyármajor-Öntésmajor-Osli-Földsziget-Acsalag-Bősárkány-Lébény-Mosonszentmiklós-Öttevény-Kunsziget-Pinnyéd-Győr: 82km

Gracioso Creative Commons License 2005.05.04 0 0 22
Ahh, akkor elnéztem. A michelin.com-on néztem a Sopron - Grünbach távot és úgy látszik másik Grünbacgot találtam, mert az durvább távolságra volt. Így tényleg nem olyan vészes.
Előzmény: AgentOrange (20)
AgentOrange Creative Commons License 2005.05.04 0 0 21

Most nem kempingben gondolkodom, ezt a szállást találtam: http://www.seisertoni.at.tt/

állítólag a vízvédelem miatt nincsen kemping a környéken.

Előzmény: H_G (19)
AgentOrange Creative Commons License 2005.05.04 0 0 20
Inkább kelet-ausztriának mondanám (niederösterreich-alsó-ausztria), Soprontól 70m Grünbach am Schneeberg, onnan 90km a kerülő, tehát nem olyan vészesen hosszú.
Előzmény: Gracioso (18)
H_G Creative Commons License 2005.05.04 0 0 19
Tudsz ott bevált szállást? Egyszer én is kerestem (mármint térképen) és úgy tűnt, pont a Schneeberg környéke kempingmentes.

Csinálj majd szép alapos beszámolót!

Előzmény: AgentOrange (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!