Nnna, a hétvégén megvolt a Schneeberg túra, jó volt, csak az idő volt szar az
első félidőben. Pénteken reggel indultunk, a vonat a mozdony döglődésének, és a vasutasok
töketlenkedésének köszönhetően két és fél óra alatt gyűrte le a Győr-Sopron
90km-es távolságot, így némileg késve indultunk - Sopron határátkelés, aztán le
Klingenbach-ba, majd Draßburg (itt elkezdett esni az eső, és esett is a nap
további részében) - Pötsching - Wiener Neustadt - Gerasdorf - Willendorf -
Unterhöflein - Oberhöflein, innen megpróbáltam egy rövidítő utat találni a "Hohe
Wand" aljában az erdő közepén fekvő panzióhoz, ami össze is jött, némi
eltévedéssel, megérkezés -vacsora -szárítkozás - alvás. Másnap felhős, esős időre ébredtünk, bődületes széllel, áttekertünk Puchberg am
Schneeberg-be, vásárlás - reggeli, indulás tovább Unterberg - majd a "römerweg"
en feltoltuk a bringát a hegyre (kb 350m szintkülönbség), itt már szépen esett
az eső, fent a "mamauwiese" fogadónál hullámokban vitte a szél az esőt,
borzasztó vihar volt, be is menekültünk egy gyors szárítkozásra, aztán
legurultunk a "Klostertaler gscheid"-hez az országútra, ilyen meredek úton mág
nem gurultam, nem mertem 20km/h-nál jobban gyorsulni a gépet, mert
sziklafal-szakadék-patak kombó volt általában az út mentén. Az országúton a szakadó esőben feltekertünk a hágóra (kb. 50m szintkülönbség),
majd gurulás, útközben annyira eláztunk, hogy bementünk ebédelni egy útszéli
vendéglőbe, delután háromra elállt az eső, egyre jobb hangulatban gurultunk a höllental-ban, Kaiserbrunn-ban megnéztünk a raftingosokat, és a vízművet, gyönyörű gurulás volt majd 50km-en keresztül, le Hirschwang, Reichenall, aztán tovább Gloggnitz, Ternitz-en keresztül mindenféle falukon keresztül másztunk vissza a szálláshoz, tegnap pedig ismét át Puchbergbe, aztán a Sieringtal-ban legurultunk Ternitz-be, inen Neunkirchen-en át haza. Persze jól megsültünk, és elfáradtunk, mert a szél hogyhogynem ismét oldalt-szembe fújt.
Szerencsére ismét van nyári-korai vonat, Győr-Siófok, 5:37-kor indul, tök üres volt, király, ráadásul csak pár helyen áll meg, nem úgy, mint a többi:-)) Szóval, elvonatoztam zircig, onnan tekerés bakonybélbe, majd tovább a gerence völgyében huszárokelő pusztáig, ott a sorompó megkerülésével be az erdészeti útra, végig egészen Farkasgyepűig, az erdő általában teljesen kopasz, a fákrók hatalmasra nőtt szőrőshernyók potyognak, az út néhol vastagon van borítva velük, serceg a kerék, ahogya az ember gurul rajtuk:-). szép szakasz lenne ez, ha nem lenne ilyen természeti katasztrófa, leírhatatlan, remélem túlélik a fák. Farkasgyepüről erdészeti úton (meglehetősen szar) mentem Döbröntéig, Döbrönte előtt iszonyat sáros volt az út, kerülni sem lehetett, valszeg a patak öntött ki az esős időben, aztán felmentem a sípályához, és a várromhoz, majd visszagurultam a 83-as főútra, és tapolcafőn keresztül mentem be pápára, innen vonattal akartam hazatérni, de persze az csak 1:40perc múlva ment, így a rettenetes szembeszél ellenére a hazatekerés mellett döntöttem....nagyon szar volt, nagy forgalom, viharos szembeszél hazáig (ez meg is látszott az átlagon:-)) tot. dist: 121km avg. speed: 17,6km/h A vonattal, amivel pápáról hazajöttem volna, győr-ménfőcsanakon találkoztam, úgyhogy nem vesztettem időt, de megspóroltam a vonatjegyet (és kikészültem a szembeszélben:-). Összességében jó volt, aggasztóak a bakonyi állapotok, de az erdészeti utak kitűnőek a tekergésre.
Isten bizony!!: Juni 20-21/21-22 Fertő tó, 24/25 Rajka-Komárom(a Bécs-Pozsony-Rajka tavaly aug.-ban +volt). Szóval ezt is köszi. De ha tud valaki, jó és olcsó kempinget, Fertőd környékén, azt előre is köszi, mert akkor 2az1-ben menne. Most már csak 1 Miskolc-Tiszalök-Balsa-Sárospatak beszámolót várok.
Akit érdekel, felkerült a 7végi bemelegítő bringatúránk leírása és képei a weblapunkra. Az új szakasz a Komárom - Pozsony, a link: http://bringatura.uw.hu/. Ha kérdésetek van, keressetek nyugodtan :)
Lássuk csak... amire konkrétan emlékszem, rántott camembert 6.30 volt, levesek 2-3 körül, főétel 6-10 között. Mármint ahol mi ettünk, egyik esetben ugye szállásadónk ajánlotta a helyet, egyik fele füstös kocsma, mi a különteremben ettünk, szóval azért színvonal is volt :). Utolsó esetben (az eső miatt) szintén nem sokat válogattunk, ott volt ennyi a camembert, ott teraszon ültünk, de az étterem bent elég flancos bőrös-foteles helynek tűnt...:). Legelső kajánk (a corn flakes-es) áraira nem emlékszem, azok is valami ilyesmik lehettek.
Sziget kerékpáros Teljesítménytúrák
2005. május 28 /Szombat/
A Szigethalmi TE kerékpáros szakosztálya és a Szigetbecsei Sziget Csücske Turistaegyesület 2005. május 28-án szombaton kerékpáros túrát rendez a Csepel- szigeten melyre mindenkit szeretettel várunk!
A túrák 95 és 35 km-es távon kerülnek megrendezésre Szigethalmi és Szigetbecsei indulással. Az Utvonal aszfaltozott uton halad végig kivéve a Bewcsei 35 km-es távot.
A 95 km-es távon 800-900-ig lehet indulni Szigethalomról a Szent István Általános iskolából /Szabadkai út 64/.
900-1000 között pedig Szigetbecséről a Művelődési házból
A nevezési díj 800 Ft melyért útközben édességet, frissítőt és hideg élelmet biztosítunk a sikeres teljesítők pedig emléklapot és kitűzőt vehetnek át.
Az útvonal:
Szigethalmi indulással: Szigethalom – Tököl – Szigetújfalú – Ráckeve – Lórév – Szigetbecse – Tassi-zsilip – Ráckeve – Szigetcsép – Tököl – Szigethalom
Szigetbecsei indulással:
Szigetbecse – Tassi-zsilip – Ráckeve – Szigetcsép – Tököl – Szigethalom - Tököl – Szigetújfalú – Ráckeve – Lórév – Szigetbecse
A szintidő 10 óra
A 35 km-es távon 900-1000-ig lehet indulni Szigethalomról a Szent István Általános iskolából /Szabadkai út 64/.
1000-1200 között pedig Szigetbecséről a Művelődési házból
A nevezési díj 500 Ft melyért útközben édességet, frissítőt biztosítunk a sikeres teljesítők pedig emléklapot és kitűzőt vehetnek át.
Az útvonal:
Szigethalmi indulással:
Szigethalom – Tököl – Szigetújfalu - Szigetcsép – Tököl – Szigethalom
Szigetbecsei indulással:
Szigetbecse – Tassi-zsilip – Ráckeve - Lórév – Szigetbecse
A szintidő 5 óra
Minden távra: Magyar Turista Kártyával a nevezési díjból 20 % kedvezményt adunk!
Nagyobb csoportok indulását kérjük előre jelezni!
A túrával kapcsolatos információk megtalálhatók a www.szigethalmite.hu honlapon
Részletes információ kérhető:
Szabó József 20/210-9337 matrakekesteto@freemail.hu
Nagy Imre 30/310-5994
Én két változat között vacilláltam 1 év és 2000 km után: vagy veszek rá alkatrészeket (felni, hajtómű (végre 48-as), első váltó) vagy még viszonlag árában eladom és veszek másik bringát. A 2-ik verzió lett, de ez a bringa mostmár évekig maradni fog, remélem kényszerűségből nem kell megválnom tőle. Na de nem akarok itt OFF-olni. 7végén voltam én is egy röpke túrán, Debrecen - Hajdúnánás - Debrecen :D Nos senkinek sem ajánlom,sokat kell forgalmas és rossz úton menni, kevés helyen van csak bringaút. Mi is csak a barátnőm rokonságát látogattuk, amúgy vannak jobb helyek is tekerni :)
Jövő héten Komárom - Pozsony a Duna mentén a gáton, már alig várom!
hja, van neki, érdemes lecserélni rajta egyből a V fékeket, fékpofákat, felnit, küllőket, gumit, markolatot, leszedni a kitámasztót, vágni a kormányból, mert túl széles, tenni rá szarvat, alsóvilla védőt, + ami később ráér, az a teljes hajtáslánc cseréje, az agyak cseréje, valamint a váltó-fékkarok cseréje (ami jó, hogy tárcsafékre elő van készítve, így az meggondolandó a későbbiekben), szóval a lényeg, hogy a váz, és a teló király.-)))
Trekking, eredetileg Merida 5800sx, de idővel egyre kevésbé hasonlít majd eredeti önmagához.-)))
Ma asszonnyal voltunk ugyanezen az útvonalon, azzal a kivétellel, hogy csak bakonyszentlászlóig gurultunk le, onnan hazavonatoztunk, főleg mivel a kőris-hegy csúcsáról elindulva szép "pang!!" hangjelzés kisérletében elszakadt egy küllő a hátsó kerékben (2000km után), úgyhogy döntöttem, kukába vágom az eredetileg rajta levő x-rims (nagyon gagyi, szimpla, de jól bírta eddig) felniket, és a küllőket is, csak az agyak maradnak meg.
Szerencsére a hátsó fék kiiktatásával a hatalmas nyolcas ellenére sikerült végigmenni a táv hátralevő részét.
Holnapután új kerekeket fűzetek, (asszem rigida zac 2000-et, vagy vuelta airline 3-at, még nem döntöttem el), remélhetőleg hamar kész lesznek a kerekek.
Győrből vonattal Zirc, ott bringára fel : Bakonybél--Száraz-Gerence--Kisszépalmapuszta--Kőris-hegy kilátó (709m)--Kisszépalmapuszta--piros kereszt jelzésű erdészeti út--Hódos-ér völgye--vinye/fenyőfő/bakonyszentlászló kereszteződés--Bakonyszentlászló--Bakonygyirót--Románd--Bakonypéterd--Ravazd--Écs--Nyúl--Győr
trip distance: 96.75km
trip time: 4:55
max speed: 57.4km/h
average speed: 19.6km/h
Brutál jó volt, komoly a kőris-hegyre vezető szerpentín, jól lehet mászni rajta, onnantól gyakorlatilag győrig gurulás:-))+ hátszelem is volt.
A magas-bakonyban irgalmatlan pusztítást visz végbe a gyapjaslepke hernyója, minden levélen hemzsegnek, az utat helyenként zöld levéldarabok borítják, pár fiatal fa már most teljesen kopasz:-(( (A leveleknek csak az erezetét hagyják meg a hernyók).
Szia mindenkinek. Az utóbbi időben nem beszéltünk arról, tud-e valaki jó társaságot közös túrákhoz ? Egyesület, szakosztály, haveri társaság is érdekelne, hétvégi egy-két napos, meg hosszabb túrák is. Bp. környéki csapat lenne jó. Segítség!!!!
Frissítettünk egy kicsit a bringatúrás honalpunkon, immár 3 túra leírását és képeit tartalmazza. (Morva menti túra Pozsonyból Csehország felé; Passauból hazafelé a Donauradwegen; Balatoni túrakerülés (ez a friss))
Nemsoká újra bővül, hisz terveink szerint másfél hét múlva Komárom - Pozsony!
Győr-vonat-Fertőszentmiklós-bringára fel-Fertőd-Pamhagen határátkelő hazai oldala, eddig böszme oldalszél volt, aztán elfordultunk jobbra, és hajrá, bődületes hátszél hazáig!!-Tőzeggyármajor-Öntésmajor-Osli-Földsziget-Acsalag-Bősárkány-Lébény-Mosonszentmiklós-Öttevény-Kunsziget-Pinnyéd-Győr: 82km
Ahh, akkor elnéztem. A michelin.com-on néztem a Sopron - Grünbach távot és úgy látszik másik Grünbacgot találtam, mert az durvább távolságra volt. Így tényleg nem olyan vészes.
Inkább kelet-ausztriának mondanám (niederösterreich-alsó-ausztria), Soprontól 70m Grünbach am Schneeberg, onnan 90km a kerülő, tehát nem olyan vészesen hosszú.