Keresés

Részletes keresés

Destroy Creative Commons License 2008.03.31 0 0 128
Most lehet meg fox lepődni, de szerintem ne ez alapján döntsél. Amit ők leírtak az díszesen volt becsomagolva, én csak kibontottam, viszont ha tényleg az van benne, mint amit leírtak, akkor nem biztos, hogy rosszul jársz.

Nézd, az hogy bútorlapbúl vannak a szekrénytestek, az nem jelenti azt hogy szar is. Miért miből legyen? Fából? A gatyád ráfizetnéd (400K helyett 800K)! Aminek nézzél utána az az élzárás. Próbáld meg elintézni, hogy 2mm vastag ABS élzáró legyen a szekrényeken és a mozgató vasalatok (fiókcsúszók, pántok, kihúzható kosarak) ne kínaiak legyenek, mert akkor hamar bosszantó hibák jöhetnek elő a bútoron. Elfogadható márkák pl.: Blum, LAMA, Grass, Salice.

Az ajtóid valószínűleg furnérozott keretléces (?), furnérozott betétes (vagy valami plattolt betét vagy sima 4mm-es rétegelt lemez) bútorajtók. Ez nem éppen a putri kategória. 10-es skálán min. 7-es, de szerintem még jobban is jársz vele, mint a fa ajtókkal, mert a furnérozott MDF ajtók nem száradnak össze, nem vetemednek, stb...
Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.30 0 0 127
Vágom!! Köszi a fordítást. Asszem ezt a konyhát ebben a formában nem fogom kérni!
Kiváló minőségű egyszerű bútorlap. Köszi.
Előzmény: Destroy (126)
Destroy Creative Commons License 2008.03.30 0 0 126
Hai!

Majd én fordítok :-) A szekrények bútorlapból, pontosabban fogalmazva laminált forgácslapból vannak, bükk (valószínűleg a kronogroup 381 PR típusú) dekorral. Ez lényegtelen, vagyis ez a minimum, de többet ne is várj. Viszont a lényeg az, hogy milyen az élzárása! Sima papírfólia ( az ő nyelvükön melamin alapanyagú dekor élzárás), vagy 2mm vastag ABS élzárás, ami garantál egy bizonyos minőségi szintet.

A konyhád bükk bútorlapból (részleteket lásd fent) , és vélhetően furnérozott MDF keretléces ajtóval, furnérozott 4mm-es rétegelt lemez betéttel, lakkozva.

"A szekrények kiváló minőségű, többrétegű, mindkét oldalukon melamingyanta bevonattal ellátott forgácslemezekből (egy szóval bútorlapból :-P) készülnek. A szekrények külső és belső felületei � beleértve a polcokat és a hátlapot � texturált bükk rétegborításúak (bútorlap, oszt csá). A konyhabútor frontja bükk keretszerkezettel és bükk furnérozású betéttel készül (mivel csak a betétre írta hogy furnérozott, ezért előfordulhat, hogy sima melamin fóliás ajtókeretléccel dolgoznak, de a betétnek az írás szerint furnérozottnak kell lenni)."

Vágod? :-)
Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.30 0 0 125
Sziasztok!
Látom, vannak itt tapasztaltak :)
Segítenétek, hogy ez mit jelent alább, milyen minőséget kb? Új lakás vásárlására adtam a fejem, a műszaki leírásban ez szerepel:
A szekrények kiváló minőségű, többrétegű, mindkét oldalukon melamingyanta bevonattal ellátott forgácslemezekből készülnek. A szekrények külső és belső felületei – beleértve a polcokat és a hátlapot – texturált bükk rétegborításúak. A konyhabútor frontja bükk keretszerkezettel és bükk furnérozású betéttel készül.
Erzsébeti Creative Commons License 2008.03.29 0 0 124
nem is kicsit tűnik egyszerű reklámnak a tevékenységed...
Előzmény: evenich72 (123)
evenich72 Creative Commons License 2008.03.29 -1 0 123
Én úgy gondolom, ha az asztalosnak nincsenek olyan referenciái amivel meggyőzhet akkor inkább profi konyhabútor gyártóval csináltatom meg a konyhabútort.
pl.: az ÉMOS konyhabútor náluk több mint 9 féle stilus közül lehet választani ami nekem nagyon tetszett.
Zeszter79 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 122

... na ja... :)

Valóban költői...

Fárjem örülne egy Ferrarinak, de ezeken az utakon nem lehetne használni, úgyhogy csak nézegetné, tehát a Trabi jobb...az legalább mehet... :)

Köszi. :)

Előzmény: Erzsébeti (121)
Erzsébeti Creative Commons License 2008.03.06 0 0 121
Gondolom ez a kérdés egyfajta "költői kérdés" lenne...

Szal mindegy milyen autót veszel, mert a trabi is pont ugyanaz mint a ferrari.
pont négy kereke van van benne kb 3 pedál, egy kormány, és ajtói is vannak.. ergo nem fogod azt sem megérteni, hogy miért drágább egy cseppet a ferrari...
De mivel a palettán van még egy rakás autó, így belátható, hogy a variációk tárháza majdhogynem végtelen, ha élhetek a költői túlzással.

Ha szó szoros értelmében nézed sosem fogsz egyedi dolgot birtokolni-használni, mivel minden dolog valaminek a variációja, ill. olyan dolog ami ha nem is minden részletében, de néhányban biztosan meg van más dolgokban is, akár anyagban akár eszmei értékben...
Szóval filozófiai síkon nem is létezik egyedi dolog...

Erzsébeti
Előzmény: Zeszter79 (120)
Zeszter79 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 120
...ezek szerint... csak amikor mi szerettünk volna konyhát, akkor többen állították, hogy az asztalos náluk olcsón, szépen dolgozott, és eszembe sem jutott, hogy egy Ikeába menjek. De legalább most már értem... Csak azt nem tudom, hogy ha "csak" összeszereli a bútort, az miért annyira egyedi... :)
Jancsii Creative Commons License 2008.03.06 0 0 119

Nem értem, hogy ez neked miért újdonság. A sorozatban 100 000-es szériában gyártott termékek mindíg olcsóbbak, mint az egyedileg készített dolgok.

Előzmény: Zeszter79 (118)
Zeszter79 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 118

Helló!

Csak megjegyzem: Mi asztalossal szerettünk volna konyhabútort csináltatni, de drágábban jött volna ki, mint a jelenleg Ikeás! Azt hittük, hogy olcsóbban úsznánk meg, ha egy szakember csinálja meg, de mdf-es lapokból drágábbra jött volna ki, mint az Ikeás fenyő konyhabútorunk. Sokkal szebb, jobb lett. Igaz, asztalossal rakattuk össze (amit megbántunk...), mert sürgetett az idő. Sajna Anyuéknál is drágábbra jött ki az asztalos munka (két különböző munka, két különböző asztalossal), mint más konyhabútorok. Szóval egyelőre sajnos nem szakemberre bízom a bútoraimat, hanem az Ikeára... Biztos sokan felháborodnak ezen sorok olvasása közben, de gondoltam megosztom a véleményemet, ha már van erre lehetőség...

Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.02 0 0 116
Konyhabútor és tolóajtó rendszerek, egyedi bútorok.

mi megoldjuk, nem kerül semmibe, hívjon.

A rendeléstől számitva 2 - 3 hét alatt kivéve az ünnepek alatt

Ingyenes felmérés, 3D tervezés, árajánlat készítés Budapest, Pest megye és aglomeraciója

MDF konyhabútor már 55.000 Ft / fm -tól [Alsó és felső szekrény, 28 mm vastag matt Munkalap, alap foganytú]

m studio Creative Commons License 2007.11.20 0 0 115

"valaki" közreműködésének köszönhetően egyre nehezebben találhatóak de, ha nagyon érdekel: www.mstudiodesign.hu

---------------------------------------------------------

Aki esetleg konyhabútort keres jó tanácsként ajánlom, hogy az M Studio Design Kft.-vel semmiképpen NE csináltassa mert, mi már megjártuk velük.

A Bútorg Kft. nevű  összeszerelő céggel dolgoztatnak, de ők is teljesen megbízhatatlanok!! Bővebben az http://m-studio.extra.hu/ weboldalon!

Ha estleg valaki belebotlott már az M Studio Design Kft-be még időben mondja vissza ha nem akar rosszul járni, ha pedig már nem tud kiszállni nagyon vigyázzon velük mert amint megkapják a pénzt már nem fognak foglalkozni semmivel!!!

Remélem tudtam segíteni!

NO M Studio Design Kft!!!

Előzmény: Törölt nick (114)
Dunit Creative Commons License 2007.11.15 0 0 112
  Csak boltból !!!
m studio Creative Commons License 2007.11.15 0 0 111

Aki esetleg konyhabútort keres jó tanácsként ajánlom, hogy az M Studio Design Kft.-vel semmiképpen NE csináltassa mert, mi már megjártuk velük.

A Bútorg Kft. nevű  összeszerelő céggel dolgoztatnak, de ők is teljesen megbízhatatlanok!! Bővebben az http://m-studio.extra.hu/ weboldalon!

Ha estleg valaki belebotlott már az M Studio Design Kft-be még időben mondja vissza ha nem akar rosszul járni, ha pedig már nem tud kiszállni nagyon vigyázzon velük mert amint megkapják a pénzt már nem fognak foglalkozni semmivel!!!

Remélem tudtam segíteni!

Előzmény: m studio (110)
m studio Creative Commons License 2007.11.08 0 0 110

Remélem tudtam segíteni!

NO M Studio!!!

killmark Creative Commons License 2007.09.19 0 0 109

elszívó alja ,és a főzőlap között gáznál 80cm-t hagyunk el.

javítottam olyan konyhát amit a nagynevű konyhagyártók(koryna) 60valahánycentis távval szereltek,és így kigyulladt.

az elszivó nem játék,a zsírszűrő ha begyullad,úgy ég mint a fáklya!!!

Előzmény: Törölt nick (93)
vwaircult Creative Commons License 2006.11.08 -1 0 108

Karácsonyi ajándéka az Ében bútorszalonnak:

10% kedvezmény minden bútorból!

www.ebenbutor.hu

MZ/Y Creative Commons License 2006.10.27 0 0 107
Én Ytong-ból építeném meg az alsó részt. Tud valaki esetleg ezzel foglalkozó helyet a net-en? Én sehol sem találtam... :o(
bagolyhu Creative Commons License 2006.10.26 0 0 106
Köszi!
Előzmény: CsDA (105)
CsDA Creative Commons License 2006.10.22 0 0 105

www.liko.hu

Üdv

CsDA

Előzmény: bagolyhu (104)
bagolyhu Creative Commons License 2006.10.04 0 0 104

Szia CsDA!

Remélem látogatod még a fórumot! Nekem is ilyen asztalosra lenne szükségem sürgősen. Már egy párszor pórul jártam, most szeretném azt kapni a pénzemért, amit én akarok.

Előzmény: CsDA (89)
the-godfather Creative Commons License 2006.09.12 0 0 103

>talán 2 ponton a falhoz lett rögzítve L alakú vasakkal.

Ezen gondolkodom én is

szilva Creative Commons License 2006.09.11 0 0 102
Amikor a gyárit visszabontottam, én sehol nem láttam, hogy rögzítve lettek volna a falhoz. A sajátomat pedig úgy raktam össze, hogy amikor a "dobozok" a helyükre kerültek és ki lettek szintezve, akkor a dobozokat rögzítettem egymáshoz bútorlapüösszehúzókkal. A munkalap pedig az alsó dobozokhoz van csavarozva alulról, és talán 2 ponton a falhoz lett rögzítve L alakú vasakkal.
Előzmény: the-godfather (101)
the-godfather Creative Commons License 2006.09.11 0 0 101

Üdv mindenkinek!

Az alsó szekrényeket illetve a munkalapot hozzá kell e erősíteni a falhoz?

Évek során el fog mozdulni?

mljava Creative Commons License 2006.09.11 0 0 100
Ha valaki asztalossal csináltat, de maga szeretné megtervezni:
http://www.kitchendraw.com/

Haláli program. Könnyen tanulható én ezzel teveztem meg a konyhát és a fürdőt az asztalos már kész tevet kapott tőlem rajzokkal, fotórealisztikus képekkel.
szilva Creative Commons License 2006.09.09 0 0 98
A lakótelepi konyha adottságaiból kifolyólag csak nagyjából arra a helyre lehetett tenni a mosogatót, és mivel balra sarok van, a medencét oda betenni nem lett volna jó. a sarokban 90 fokkal elforgatva sem lett volna igazán jó (akkor jöhetett volna jobbról a csap, viszont akkor a gáztűzhely és a mosogató között maradt volna egy használhatatlan méretű terület. Ezért ez lett a kompromisszumos megoldás. a kétmedencés megoldást is elvetettük, mivel akkor a második medence alatt egy kihasználhatatlan (vagy csak nagyon bonyolult beépítéssel kihasználható) tér keletkezett volna. Így viszont a szárító rész alá benyúlik a kép bal szélén látható szekrény, és a falnál csak egy 20 centis sáv maradt bepítetlenül a csöveknek. Az annak idején körbekérdezett bútorkészítők közül ezt a megoldást egyik sem akarta megvalósítani, mindegyik azt erőltette, hogy a mosogató alá egy "kétrészes" szekrény kerüljön, aminek az alja a "vizesblokk", és a sarokba eső részt maximum tisztítószertárolásra lehetett volna használni. Ezzel ellentétben most "vizes" rész csak a mosogatómedence alatt van, és a bal oldali, kb 55 centi széles szekrény meg lett toldva egy 30-40centis, a szárító alá benyúló résszel. Ritkán használt edényeknek teljesen jó, és a vizes csövek sem mennek keresztül szekrényeken. Elég sokat törpöltünk anno, hogy hogyan lehetne megoldani, ez tűnt a leghasználhatóbbnak. Mivel a konyha a csupasz vasbetonig vissza lett bontva, mindegy lett volna, hogy mit hová és hogyan teszünk.

A csaptelepet vízvezetékesek szerelték fel, tehát annak a rögzítésének a módját csak nagyjából láttam. Az biztos, hogy a mosogató-szárítónak egy nagy téglalap alakú kivágást kellett a munkalapra csinálni, a hozzá adott rajzban a pontos méretek is le voltak írva. A csaptelep pedig csak a mosogatóra van rögzítve, ott nincs alatta munkalap. Emlékeim szerint a rögzítéshez a vizesek kifúrtak egy jó nagy lukat a mosogatón, majd alulról egy olyan korong került a csaptelep alá, ami felfeküdt a luk peremére, és a korongon volt egy luk a csaptelep rögzítőcsavarjának. Gondolom, ha úgy van kialakítva a bútor, hogy a csaptelep alatt van munkalap is, akkor is elég ez az egy nagy luk, és annak az aljára fekszik majd fel a rögzítő korong. Egészen pontos technikát és méreteket vizesektől kellene mindenképpen megkérdezni.
Előzmény: Törölt nick (97)
szilva Creative Commons License 2006.09.09 0 0 96
Tudom, de még nem sikerült olyat csinálnom, ami a kívánt pontossággal vezet - tudom, hogy az én hibám, de mivel ez csak nálam tényleg csak szabadidős tevékenység, olyan nagy hangsúlyt nem fektettem a dologra...
Előzmény: PETYUS (95)
PETYUS Creative Commons License 2006.09.08 0 0 95
Fúrósablont kell használni, amely nem engedi elvezetni a fúrószárat.
Előzmény: szilva (94)
szilva Creative Commons License 2006.09.08 0 0 94
Én ugyan nem vagyok asztalos, ezért szaktudás és megfelelő szerszámok híján csavarozással raktam össze a konhabútort.

Az élek illesztésénél derékszögű sarokszorítót alkalmaztam, faragasztóval végigkentem az illeszkedő felületeket, összeszorított állapotban fúrtam elő a pozdorjacsavarnak, aztán a csavarral húztam végleges állapotra, úgy hagytam megszáradni. Mivel ez egy sor, egymás mellett lévő "doboz", az oldalról történő csavarozás csak a legszélső elemnél látszik, ha egyáltalán szem elé kerül. Szerintem teljesen jó lett, kollegáim (akik szintén nem asztalosok) is hasonló technikával raktak össze több bútort maguknak.

A magasságok nálunk a következőképp alakulnak: mivel elég magas mindenki a családban, a boltban árult bútorok mind alacsonnak tűntek nekünk, így úgy döntöttünk, hogy a munkalap szintjét kb. 5 centivel a "gyáriak" fölé tájoljuk be - nem bántuk meg (főleg a mosogatóba történő benyúlás tud deréktörős lenni, ha alacsony a munkalap szintje) - így a bútor (a "dobozok") teteje 87.5cm-en van, erre jön a 3cm-es munkalap, azaz 90.5cm a munkafelület magassága a talajtól. A felső rész alja a munkalaptól 59cm, ami soknak tűnhet, de a felső rész alá került egy nyitott polc , ami 12cm belmagasságú (+2 bútorlapszélesség a teljes magassága) és 45 fokban lecsapott a frontja, hogy ne lógjon be a munkatérbe. A polc legalja így 43.5 centire van a munkafelülettől. Azt hiszem, összességében sikerült a méreteket, távolságokat jól belőni, mert elég kényelmessé vált a konyhai tevékenység ebben a környezetben.

Most éppen készülőben van egy cipősszekrény, aminek a vázát köldökcsapokkal raktam össze, jelenleg a fiókok és a cipősszerkezetek, meg az ajtófrontok vannak munka alatt. Sajnos megfelelően precíz szerszámok híján még nagy odafigyeléssel is léthatóan pontatlanabbak az illesztések, mint a sarokszorítós-csavarozós megoldásnál. Sajnos a bútorlap élébe befúrni pontosan jó sablon nélkül merész vállalkozás, egyrészt a merőlegesség kérdése merül fel, másrészt a rostok szépen eltaszigálják a fúrót. Próbálok mindenféle okosságot kitalálni, talán már jobban is megy, mint az első csapnál, de nem egyszerű. Valamelyik jövőbeli bútornál ki szeretném majd próbálni a lamellos technikát is, hátha azzal jobb az eredmény.

Szakmabeliek minden megjegyzését nagyon szívesen venném én is.

Előzmény: Törölt nick (93)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!