Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75576

Köszi, Feribá és Amateur! Egyenlőre öntöttem a 25 liter cuccra 48 liter langyos vizet, jól összekevertem, +kapott 2 kocka élesztőt. Ha nem indul meg holnapra, akkor még hígítok rajta, és újra élesztőzöm, de remélem beindul, mert ha így kiforrna, 2 főzésből pont meglenne.

Előzmény: Feriba51 (75540)
barkócza Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75575

A vigyorjel kéretik nem figyelmen kívül hagyni! :-)

Előzmény: gombászok (75574)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75574

Na én kiszállok,untok?

Előzmény: barkócza (75573)
barkócza Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75573

Atya világ! Csak nehogy unalomba fulladjon a topic. :-)

Előzmény: gombászok (75572)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75572

Most látom mi a helyzet! Remélem azért nincs harag!

Előzmény: hal65 (75544)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75571

Bocs Feribá, egy lukkal elnéztem, nem Neked szólt, de megnyugtató, amit írtál!

Előzmény: Feriba51 (75570)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75570

Helyzet sincs és harag sincs!!! Vélemények vannak:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: gombászok (75568)
barkócza Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75569
Előzmény: Bugsyy (75566)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75568

Most látom mi a helyzet! Remélem azért nincs harag!

Előzmény: Feriba51 (75543)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75567

Ámen! Szeretem gyorsan lerendezni a dolgokat

Előzmény: hal65 (75546)
Bugsyy Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75566

Az mit jelent?

Előzmény: barkócza (75559)
barkócza Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75565

Már ma add hozzá az élesztőt!!!!! Az a legfontosabb. Persze, hogy beindítja az erjedést, de éppen ez a jó, konkurrál az egyéb mikroorganizmusokkal, és ezzel gátolja a káros gombák-baktériumok szaporodását.

 

Én magam egyébként a hozzáadott élesztő nélküli, spontán erjesztés híve vagyok, de az szigorúan haladó tananyag, csak tapasztaltaknak!

Előzmény: franyo01 (75564)
franyo01 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75564

Okés köszi az infót!

Összevágtam darabokra a körtét, de akkor holnap felpépesítem aztán rakok hozzá pektinbontót, majd a többi körtét már pépesítve keverem a többi cefrealaphoz.

Az élesztőt még nem adom hozzá, tudtommal az jobban beindítja az erjedést, én meg még pár napig gyűjtögetek hozzá körtét. 

Előzmény: barkócza (75526)
csalitos Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75563

   Maradok a hernyótalpasnál...

Előzmény: stapika (75562)
stapika Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75562

"Aki meg nem ért hozzá, az meg ne mukkanjon, nem szeretném ha beültetnének a hintába."

    Akó most mi légyen?Hintalovat akarsz inkább?:-))

Előzmény: csalitos (75560)
csalitos Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75561

Jelölik még: SS304  Összetétel: C 0.08 Si 0.75 Mn 2.0 Cr 18/20 Ni 8/10,5 P 0.045 S 0.03

EN 1.4301 – ASTM 304

Tulajdonságok: ausztenites, króm-nikkel rozsdamentes acél • a korrózióálló anyagok leginkább használt fajtája • jól hegeszthető és hidegen akítható • nagyon jó szilárdságú alacsony hőmérsékletig • jól polírozható és mélyhúzható • ellenálló képessége 300°C-ig garantált, magasabb hőmérsékleten a titánnal stabilizált 1.4541 anyagminőséggel való helyettesítése javasolt • megmunkálását magasan ötvözött acélból vagy keményfémből készült szerszámokkal javasolt elvégezni (a keményedésre való hajlam miatt) • kristályközi korrózióval szemben ellenálló , viszont hegesztés után instabillá válik az ellenállósága • jó korrózióálló tulajdonságokkal rendelkezik (elsősorban természetes környezetben) • ellenáll az 52%-os salétromsavnak, a hidegen hígított organikus savaknak, a lúgos kémhatású oldatoknak és a sóoldatoknak (ami nem klorid, szulfit vagy szulfát)

Alkalmazási terület: vegyipar • élelmiszeripar (sajtgyártás, tejüzem, vörösbor, ecet stb.) • gyógyszeripar • papírgyártás • petrokémia • textilipar • háztartási eszközök gyártása • belsőépítészet • autógyártás • hőcserélők, bojlerek csővezetékeinek gyártása

Előzmény: Piszra (75507)
csalitos Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75560

   Te legalább bevallod, de a többiek hallgatnak, mint süket disznó a búzába... :-)

Előzmény: Feriba51 (75555)
barkócza Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75559

Azt tudod, hogy az almát fagyasztás előtt "blansírozni" kell, mert egyébként megkeseredik?

Előzmény: Bugsyy (75558)
Bugsyy Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75558

Igen, más célra lett felhasználva :S Télre almás süteményhez lett fagyasztva. Köszönöm a válaszokat, már öntöm is bele a héjat! :D  Nem én hámoztam...sajnos :)

Előzmény: barkócza (75557)
barkócza Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75557

Komolyan, mehet bele. Jól értem, az alma húsa valami egyéb, nemtelen célra lett fölhasználva? Remélem, vastagon hámoztad. :)

Előzmény: Bugsyy (75549)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75556

Viccet félretéve, komolyan gondolod hogy a gyümiket meg kell hámozni?

Az almamag is belemehet. Okosít!

 

Most küldtem vissza 200 kg alma hélyat. Lehet hogy rosszul tettem. (országtotrábólmaradt)

Előzmény: Bugsyy (75549)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75555

Pedig úgy beleszóltam volna, de sajnos pont ehhez nem értek.:-))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: csalitos (75554)
csalitos Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75554

   Mostannék aztán bezavartatok ám piszkosul! Mivan most, kell mágnesezni a harckocsit vagy nem kell. Ha fogja akkor mit csináljak? Lőjem ki? A hernyótalpnak mér jó a magány? Én úgy tudom, hogy van magányos meg nem magányos, meg van szeme (valami csapszege) Akkor az nem jó, mert csapszem lenne. Összekevertem a láncszemmel. Mit tanácsoltok, szereljek a főzőre magányos hernyótalpat, vagy ne? De az gyorsan kéne ám! Aki meg nem ért hozzá, az meg ne mukkanjon, nem szeretném ha beültetnének a hintába.

   Minden jót

   Józsipapa

albinolynx88 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75553

Sisak, vastag páracső + szűkítés oké. Köszi!

 

Előzmény: Feriba51 (75551)
rézműves1 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75552

...nehéz is lenne (meg drága is) 1mm-nél vastagabb falúból összeválogatni...tökéletesen elég a 

vizeseknél kapható félkemény 1milis cső...a fittingek is ezekhez passzolnak és ólommentes lágyforrasszal könnyedén forrasztható, még egy kis barkács lámpával is...

Előzmény: Piszra (75550)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75551

Szerintem a sík üstfedő nem zavar semmit. Kicsit csökken a fedő deflegmáló hatása, de ezt pótolni tudod egy sisakkal, egy vastagabb és később szűkülő páracsővel. Azt persze be kell tartani, hogy nem töltöd az üstöt a fedőig. Hagysz egy kis részt a habzásnak.

Jó nedűt!!!!!

Előzmény: albinolynx88 (75548)
Piszra Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75550

Még egy dolog nem tisztázódott bennem a "csövekkel" kapcsolatban.

Megfogadva a tanácsod maradok a 22-es páracsőnél és ahogy leírtad folyamatosan csökkentem 12-re a spirálba.

Kérdésem:

A rézcső falvastagsága a páracső esetében 1,5-ös(vagy vastagabb??) legyen és csak a spirálnál váltsak 1-esre ? Vagy mehet végig 1-esel a rendszer?

Köszi

Piszra.

Előzmény: rézműves1 (75495)
Bugsyy Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75549

Üdv,

 

a viccet félretéve - mert komolyan kérdeztem - a héj adja az almapálinkának a illatot, zamatot? Tehát akkor mehet bele nyugodtan?

Előzmény: barkócza (75518)
albinolynx88 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75548

Köszönöm! 

 

 

Te mit gondolsz a sík üstfedőről?

Ha sík lehetne, akkor vörösrézből lenne. Ha nem, akkor rozsdamentesből. Sisakja lenne természetesen mindkét esetben (vörösréz).

Előzmény: Feriba51 (75543)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75547

...."a szűkülettől nem."

 

Itt nem értünk egyet. Amint írtam a szűkület egy nagy sebességcsökkenéshez vezet az előtte levő csőszakaszban. Emiatt a flegma ami olyan párarészekből áll "((ez esetben alkoholban szegény folyadék)" ami nehezebb, részben kiválik és "leesik", nem viszi tovább a "páraszél".

A többivel egyetértek.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: barkócza (75545)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!