Köszi, Feribá és Amateur! Egyenlőre öntöttem a 25 liter cuccra 48 liter langyos vizet, jól összekevertem, +kapott 2 kocka élesztőt. Ha nem indul meg holnapra, akkor még hígítok rajta, és újra élesztőzöm, de remélem beindul, mert ha így kiforrna, 2 főzésből pont meglenne.
Már ma add hozzá az élesztőt!!!!! Az a legfontosabb. Persze, hogy beindítja az erjedést, de éppen ez a jó, konkurrál az egyéb mikroorganizmusokkal, és ezzel gátolja a káros gombák-baktériumok szaporodását.
Én magam egyébként a hozzáadott élesztő nélküli, spontán erjesztés híve vagyok, de az szigorúan haladó tananyag, csak tapasztaltaknak!
Összevágtam darabokra a körtét, de akkor holnap felpépesítem aztán rakok hozzá pektinbontót, majd a többi körtét már pépesítve keverem a többi cefrealaphoz.
Az élesztőt még nem adom hozzá, tudtommal az jobban beindítja az erjedést, én meg még pár napig gyűjtögetek hozzá körtét.
Jelölik még: SS304 Összetétel: C 0.08 Si 0.75 Mn 2.0 Cr 18/20 Ni 8/10,5 P 0.045 S 0.03
EN 1.4301 – ASTM 304
Tulajdonságok: ausztenites, króm-nikkel rozsdamentes acél • a korrózióálló anyagok leginkább használt fajtája • jól hegeszthető és hidegen akítható • nagyon jó szilárdságú alacsony hőmérsékletig • jól polírozható és mélyhúzható • ellenálló képessége 300°C-ig garantált, magasabb hőmérsékleten a titánnal stabilizált 1.4541 anyagminőséggel való helyettesítése javasolt • megmunkálását magasan ötvözött acélból vagy keményfémből készült szerszámokkal javasolt elvégezni (a keményedésre való hajlam miatt) • kristályközi korrózióval szemben ellenálló , viszont hegesztés után instabillá válik az ellenállósága • jó korrózióálló tulajdonságokkal rendelkezik (elsősorban természetes környezetben) • ellenáll az 52%-os salétromsavnak, a hidegen hígított organikus savaknak, a lúgos kémhatású oldatoknak és a sóoldatoknak (ami nem klorid, szulfit vagy szulfát)
Igen, más célra lett felhasználva :S Télre almás süteményhez lett fagyasztva. Köszönöm a válaszokat, már öntöm is bele a héjat! :D Nem én hámoztam...sajnos :)
Mostannék aztán bezavartatok ám piszkosul! Mivan most, kell mágnesezni a harckocsit vagy nem kell. Ha fogja akkor mit csináljak? Lőjem ki? A hernyótalpnak mér jó a magány? Én úgy tudom, hogy van magányos meg nem magányos, meg van szeme (valami csapszege) Akkor az nem jó, mert csapszem lenne. Összekevertem a láncszemmel. Mit tanácsoltok, szereljek a főzőre magányos hernyótalpat, vagy ne? De az gyorsan kéne ám! Aki meg nem ért hozzá, az meg ne mukkanjon, nem szeretném ha beültetnének a hintába.
...nehéz is lenne (meg drága is) 1mm-nél vastagabb falúból összeválogatni...tökéletesen elég a
vizeseknél kapható félkemény 1milis cső...a fittingek is ezekhez passzolnak és ólommentes lágyforrasszal könnyedén forrasztható, még egy kis barkács lámpával is...
Szerintem a sík üstfedő nem zavar semmit. Kicsit csökken a fedő deflegmáló hatása, de ezt pótolni tudod egy sisakkal, egy vastagabb és később szűkülő páracsővel. Azt persze be kell tartani, hogy nem töltöd az üstöt a fedőig. Hagysz egy kis részt a habzásnak.
Itt nem értünk egyet. Amint írtam a szűkület egy nagy sebességcsökkenéshez vezet az előtte levő csőszakaszban. Emiatt a flegma ami olyan párarészekből áll "((ez esetben alkoholban szegény folyadék)" ami nehezebb, részben kiválik és "leesik", nem viszi tovább a "páraszél".