Keresés

Részletes keresés

godlock Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75264

Szia

Kezdésnek ez a megoldás lesz, legalább ezt a szezont bírja ki a masina, aztán korszerűsítve lesz. Nem szeretném, hogy a cefrém tönkre menjen. Természetesen minden biztonsági dolgot felteszek. Már csak a fenekelés van hátra, oldalán lesz egy cső nyomásmérő órával és egy lefújó szeleppel. Na de mekkora legyen a lefújó szelep?

Ilyen műszert tervezek beletenni.

 

Előzmény: deszegregator (75243)
jatti1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75263

Na most össze lettem zavarva. :(  Biztos, hogy cukorcsfrétől hullanak?

jatti

Előzmény: csalitos (75260)
manta-z Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75262

Annyi metil volt abban a cuccban ami nem származhatott hibás cefrézésből. Ott valószínű valami denszeszes okosság történt.

Előzmény: csalitos (75260)
jatti1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75261

Ezt kérdeztem én is! De SM már megválaszolta, hogy a cukorból lesz a legtisztább etil. Igaz azt is írta, hogy nem a legfinomabb, de itt a fórumon elfogydott a 3% napfény a jobb ízkihozatal miatt. Ha emlékeim nem csalnak, akkor ez egy vak teszt alapján lett meghatározva.

jatti

Előzmény: jhjenő (75257)
csalitos Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75260

   Az ám, hogy hullanak a csehek, mint ősszel a legyek. Meg már a szlovákok is. És mitől? A metiltől! Igy jár minden elveteműlt aki issza, meg aki szaporitja, ráadásul cukorral...

Előzmény: jatti1 (75256)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75259

Ez nem méregkeverő topik hanem pálinkás.

Ha metilalkohol lenne bármiben nem ajánlanánk. A cukorból van a legtisztább etilalkohol.(nem a legjobb)

Előzmény: jhjenő (75257)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75258

Köszönöm válaszod!

 

Előzmény: Feriba51 (75242)
jhjenő Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75257

Akkor nem szabad bele cukrot tenni ?

 

Előzmény: jatti1 (75256)
jatti1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75256

"De lehet, hogy még cukorcefre sem" A cukor cefrében van sok-sok metil? Ez komolyan kérdezem! Mert akkor ha cukrozom a cefrét, akkor metilt szaporítok. Tudom a 3 % nem sok, de több mint a semmi. 

jatti

Előzmény: Babar66 (75196)
jhjenő Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75255

Árnyék ban van és sötét hordóban töbször megkeverem és már jó kesernyés

jhjenő Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75254

Sziasztok ! Pálinkát csak pálinkával

 

Kérdésem lenne hozzátok egy 250-es cefréhez menyi cukrot kell teni . Részben alma és egy kevés vegyes van benne.

Baracilin Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75253

ez vadalma, nem sima...cukorvolt benne 3% az azért dob rajta, de amikor tiszta gyümölcs kihizatalát írom a hozzáadott cukrot levonom. Nálam az ilyenekből (vadalma vadkörte) több L cefre lesz mintahány kg a gyümölcs.

Előzmény: Bugsyy (75246)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75252

Szűrt napfény? :))

Előzmény: norris53 (75251)
norris53 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75251

És ha kissé felhős akkor szúnyoghálót kell rá tenni ? :-)

Pálinkás jó estét ! Mester taníts :-))))

Előzmény: Tan-csi (75248)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75250

Ésha mindezt feketehordóval tettük akkor fűthetünk is vele:)))

Előzmény: Tan-csi (75248)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75249

Ne ugrasd már! Ha szatyoral hordja be ugyis jó!:)

Előzmény: Tan-csi (75248)
Tan-csi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75248

Neem?? Kinyitod a hordót amikor süt a nap, ha beborul, becsukod.:))

Mint a Legényanyában amikor hordták be a világosságot a házba.:))

Előzmény: Bugsyy (75241)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75247

Köszi a választ. Kimagozom, ez a kisebb mennyiség előnye, aprólékosabb tud lenni az ember:) 

Szeretem a különlegeségeket majd meglátjuk milyen lesz.

Előzmény: Baracilin (75245)
Bugsyy Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75246

Nem karcsú egy kissé 100 kg almából mindössze 4 liter? Cukor volt benne? (Illetve a 100 kg alma, nem egyenlő 100 liter cefrével ugye - lehet hülyeséget kérdezek:S )

Előzmény: Baracilin (75245)
Baracilin Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75245

A tavaj készült pálinkában az alma brutális fanyarsága jelent meg,illatában is visszaköszön a fanyarság...4,4L 50%-os pálinka/100kg gyümölcs kihozatallal.

 

Az idei sokkal soványabban adott, 3,1L / 100 kg pedig érettebb volt és a kotyogó sem dolgozott már. Az idei ízében és illatában erős magzamat van benne a fanyarság mellett.

Előzmény: Cernunnos, (75237)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75244

cukor:)

Előzmény: Bugsyy (75241)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75243

Igen, volt itt egy tag aki úgy csinálta, persze ilyen kis felületű hőközlésnél magasabb hőmérsékletű/ nyomású gőz szükséges. Ráadásul csak valami olvadófém betét volt nyomástérben, se nyomásmérőóra, se lefúvó szelep. Az utóbbi 2 elengedhetetlen szerintem. A nagy felületű hőközlés kisnyomással a jó megoldás! Ilyenek a főzdék is... Nem jó nagynyomású gőzzel szórakozni, főleg nem biztonsági berendezések nélkül. Persze meg lehet csinálni az általad is említett módon is, de akkor legyenek meg a bizti berendezések!

Előzmény: godlock (75177)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75242

Szia Kariboy107!

 

Minden évben főzök almát és inkább a sűrűség (nem használok pektinbontót) miatt teszek hozzá cukrot. Minden kiló cukorhoz 5 liter vizet. Így egy sűrű káposztaleves állagot kapok, amit könnyen lehet főzni. Főzéskor sem kap több vizet. A 2-4 % napfény megfelelő.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Kariboy107 (75238)
Bugsyy Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75241

Üdv,

 

Napfényt hozzáadni? Ilyenről még nem hallottam :)

Előzmény: Kariboy107 (75238)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75240

Köszi. Olyan az enyém is. Akkor kipróbálom :)

Előzmény: Tan-csi (75239)
Tan-csi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75239

Tavaly főztem, apró, kb. ringló nagyságú sárgásra érő fajtából. Érdekes, kissé semleges nem a többi almára hasonlító íze van.

Előzmény: Cernunnos, (75237)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75238

Tanácsra volna szükségem ismét :/

 

Almacefrémmel így állok most: 220-as hordóban kb. 180 liter ágaprítóval darálva, 5 liter vízben oldott Budafokit, majd 5 liter vízben oldott Zimopec pektinbontót (túladagolva, egy fél dobozzal beletettem) tettem eddig bele, amennyire tudtam összekavartam átalakított festékkavaróval, de tök száraz az egész..

 

Hogyan tovább, tegyek hozzá vizet, vagy édes vizet (kb. 4% napfényt szánok bele), vagy csak döngöljem le, és hagyjam úgy?

Mikor kell az almához egyébként a napfényt hozzáadni, azzal is várni kell, vagy az mehet bele egyből?

 

Köszi előre is a segítséget!

Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75237

A vadalma pálesz milyen ízű? Ma szerztem kb 10kilot belőlle. Egy kis kostolot kiad, szeretem az új dolgokat.:)

Előzmény: Baracilin (75153)
kupeci Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75236

Valóban alkalmas erre is, de egy kicsit töri a kocsányt a szőlőbogyózóhoz képest.

Előzmény: Wassernyolcas (75210)
barkócza Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75235

Cukortartalma kicsi, cefréje iszonyú sűrű, rengeteg vizet vesz föl, a pálinkája igazi kuriózum, mazsolás utóízzel. Meg kell vele szenvedni. Az idén rengeteg a galagonya, csak időm nincs rá.

Előzmény: pálinkás-doszi (75233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!