kösz az infókat. Ami azt illeti PC-k és elektronikai műszerek között ülök soxor napi 12-14 órát. Futni utálok. Fiatal koromban úsztam és tekertem. Egy óra úszás 2.5 órába kerül, 1 óra tekerés csak 1 óra 15 percbe. Ez még valahogy belefér. Muszáj beleférnie.
Fertő tó: szállást konkrétan tudsz mondani osztrák oldalon? Nem ismerem ott az infrastruktúrát, felteszem jó, de azért foglalnék előre szállást ha lehetne.
Meg megszervezném rendesen. Nincs időm kétszer nekifutni :-))
Mi tegnap jottunk vissza a Ferto to koruli bringazasbol.
Elore bocsatom, irigykedve olvastam a heti 100+ km-t, amire csalad mellett meg jut idod. Na ebbol kiindulva, azt gondolom, nagyon kenyelmesen fogjatok harom nap alatt lehajtani a Ferto kort.
Mi ket fel kort terveztunk. Egy osztrak es egy magyar felet. Ebbol a baromi hoseg miatt a magyar resz elmaradt. Az osztrakot viszont megcsinaltuk. Utvonal: Rust-Wienden (itt piheno)-Illmitz-Morbisch-Rust. Illmitz es Morbisch kozott komppal jottunk at. A tura 76 km volt, 10:00 indulas, 18:00 erkezes. A piheno kb: 1 ora, a komp atkeles kb:30 perc. Tiszta bringazo ido: 4 ora. Volt meg tovabba egy valto szereles is ami ujabb fel orat jelentett. A tobbi ido pedig azzal telt, hogy szakaszonkent bevartuk a lemaradokat. Az utak nagyon jok, szinte vegig aszfalt vagy beton ut. A to keleti oldalan van nehany kilometer apro szurke kavics.
A tervedben egyedul a szallas ami gond lehet, ugyanis ott most duhong a foszezon. Egy bor es szoba ertekesitessel foglalkozo rusti, magyar holgy mondta, hogy szallas mar inkabb csak 20-a utan van. Nem mondom, hogy lehetetlen talalni valamit, de elore foglald le, mert erhet meglepetes.
Ja, a kornyeken rengeteg jo bort lehet kapni. 4 euroert mar 2-3 eves nagyon finom feheret es/vagy voroset adnak. Gyerekeknek van szolole (traubenzaft), ami -szinte hihetetlen- nem muanyagbol keszult.
Új vagyok itt, 2-3 órája már írtam ide, de nem láttam megjelenni.
Most megismétlem, hátha most sikerül:
Én középkorú aktív biciklis vagyok, heti 100-150km-rel, de túrát sosem csináltam.
Most túrát tervezek a családommal (két tini gyerekkel) a tó körül.
Kocsival oda, magyar oldalon egy éjszaka. Utána kocsi otthagy, 30-70 km osztrák oldalon szépen lehajt, majd egy éjszaka valahol, de nem sátorban. Utána megint 30-70 km lehajt, majd megint egy alvás valahol. Utána harmadik részlet folyamán vissza Mo-ra és vissza a kiindulási helyre a kocsiért. Ott megint egy éjszaka. Ennyi.
Ha van valakinek tapasztalata, tippje szállásra, útvonalra, nevezetességekre, és bármire ami hasznunkra lehet, kérlek írjátok meg.
Csak most bukkantam erre a topicra, de én is megtettem, már egy-két kilométert a bicajommal. Lelkes túrázó vagyok, légyszi irjatok weboldalakat/elérhetőségeket, melyeken kisebb-nagyobb belföldi/külföldi bicikli túrákról kaphatok információt.
khm. A betyárját! Nem semmi távot mentetek, és naponta átlagban több 100 km-et, ha jól tévedek! :o Nagyon király. Gratulálok hozzá, nagyon szép teljesítmény! Milyen bringákkal voltatok? Képek lesznek?
Egy rövid beszámoló, idei nagy túránkról, szavakban és számokban (képek később, még nem tudom mi módon): Budapest- Antwerpen(Doel)- Budapest 32 nap, 3418 Km nyeregben. Az útvonal: fel a Duna mentén Szlovákia, Csicsótól a "Donauradweg"-en (az infót kösz bmw the m3-nak) Kelheim-ig, onnan az Altmühl, a Tauber, a Majna, majd a Rajna mentén Sinzig-ig, itt átvágtunk Hollandiába (Roermond) és a csatornák mentén Antwerpen, egy nap ki a Schelde partjára, majd haza. Az időjárás nem kedvezett, középtájt volt 3 hét hogy így vagy úgy de szinte mindennap kaptunk esőt, ebben volt 4 folyamatos esős nap, amikor nem tudtuk a holmit kiszárítani, talán 10 nap volt hogy nem fújt vmilyen szintű szembeszél, és ebből csak 3-4 hogy rendes hátszelünk volt, szerencsére az utolsó ilyennek adódott, úgyhogy Vajkától hazáig le is szaladt 204 Km, meg aztán az ünnepi vacsora is húzott :-)
Amint kiérünk kishazánkból, onnan utak is vannak, a Duna Menti Kerékpárút túlnyomórészt aszfaltozott, szuper, de mentünk Németországban, murván, sóderen vagy buckás-kátyús-rázós műkövön, ami 2 nap után nem üdítő.
Hazafele még külön vidám programot nyújtottak az árvíz miatti terelések is.
Végig gyönyörű helyeken jártunk, és sok kedves és segítőkész emberrel találkoztunk.
Ami talán a legnagyobb benyomással volt rám, hogy micsoda fantasztikus kerékpáros (és amúgy egyéb közlekedési) kultúra van arrafele. Egy kiragadott példa: a kamionos megáll az emelkedőn tekerő bringásnak, pedig elsőbbsége van, és megvárja míg elvánszorog.
Én is egy túránkat szeretném bemutatni Nektek, annyira nem volt látványos, mint AgentOrange kollega útja, de az időjárás hasonló volt, valamit mindannyiunknak nagyon tetszett. A hétvégén letekertük a Tokaj - Szolnok szakaszt, végig a Tisza mellett. A túra leírása és képei megtalálhatóak itt: http://bringatura.uw.hu/
Nnna, a hétvégén megvolt a Schneeberg túra, jó volt, csak az idő volt szar az
első félidőben. Pénteken reggel indultunk, a vonat a mozdony döglődésének, és a vasutasok
töketlenkedésének köszönhetően két és fél óra alatt gyűrte le a Győr-Sopron
90km-es távolságot, így némileg késve indultunk - Sopron határátkelés, aztán le
Klingenbach-ba, majd Draßburg (itt elkezdett esni az eső, és esett is a nap
további részében) - Pötsching - Wiener Neustadt - Gerasdorf - Willendorf -
Unterhöflein - Oberhöflein, innen megpróbáltam egy rövidítő utat találni a "Hohe
Wand" aljában az erdő közepén fekvő panzióhoz, ami össze is jött, némi
eltévedéssel, megérkezés -vacsora -szárítkozás - alvás. Másnap felhős, esős időre ébredtünk, bődületes széllel, áttekertünk Puchberg am
Schneeberg-be, vásárlás - reggeli, indulás tovább Unterberg - majd a "römerweg"
en feltoltuk a bringát a hegyre (kb 350m szintkülönbség), itt már szépen esett
az eső, fent a "mamauwiese" fogadónál hullámokban vitte a szél az esőt,
borzasztó vihar volt, be is menekültünk egy gyors szárítkozásra, aztán
legurultunk a "Klostertaler gscheid"-hez az országútra, ilyen meredek úton mág
nem gurultam, nem mertem 20km/h-nál jobban gyorsulni a gépet, mert
sziklafal-szakadék-patak kombó volt általában az út mentén. Az országúton a szakadó esőben feltekertünk a hágóra (kb. 50m szintkülönbség),
majd gurulás, útközben annyira eláztunk, hogy bementünk ebédelni egy útszéli
vendéglőbe, delután háromra elállt az eső, egyre jobb hangulatban gurultunk a höllental-ban, Kaiserbrunn-ban megnéztünk a raftingosokat, és a vízművet, gyönyörű gurulás volt majd 50km-en keresztül, le Hirschwang, Reichenall, aztán tovább Gloggnitz, Ternitz-en keresztül mindenféle falukon keresztül másztunk vissza a szálláshoz, tegnap pedig ismét át Puchbergbe, aztán a Sieringtal-ban legurultunk Ternitz-be, inen Neunkirchen-en át haza. Persze jól megsültünk, és elfáradtunk, mert a szél hogyhogynem ismét oldalt-szembe fújt.
Szerencsére ismét van nyári-korai vonat, Győr-Siófok, 5:37-kor indul, tök üres volt, király, ráadásul csak pár helyen áll meg, nem úgy, mint a többi:-)) Szóval, elvonatoztam zircig, onnan tekerés bakonybélbe, majd tovább a gerence völgyében huszárokelő pusztáig, ott a sorompó megkerülésével be az erdészeti útra, végig egészen Farkasgyepűig, az erdő általában teljesen kopasz, a fákrók hatalmasra nőtt szőrőshernyók potyognak, az út néhol vastagon van borítva velük, serceg a kerék, ahogya az ember gurul rajtuk:-). szép szakasz lenne ez, ha nem lenne ilyen természeti katasztrófa, leírhatatlan, remélem túlélik a fák. Farkasgyepüről erdészeti úton (meglehetősen szar) mentem Döbröntéig, Döbrönte előtt iszonyat sáros volt az út, kerülni sem lehetett, valszeg a patak öntött ki az esős időben, aztán felmentem a sípályához, és a várromhoz, majd visszagurultam a 83-as főútra, és tapolcafőn keresztül mentem be pápára, innen vonattal akartam hazatérni, de persze az csak 1:40perc múlva ment, így a rettenetes szembeszél ellenére a hazatekerés mellett döntöttem....nagyon szar volt, nagy forgalom, viharos szembeszél hazáig (ez meg is látszott az átlagon:-)) tot. dist: 121km avg. speed: 17,6km/h A vonattal, amivel pápáról hazajöttem volna, győr-ménfőcsanakon találkoztam, úgyhogy nem vesztettem időt, de megspóroltam a vonatjegyet (és kikészültem a szembeszélben:-). Összességében jó volt, aggasztóak a bakonyi állapotok, de az erdészeti utak kitűnőek a tekergésre.
Isten bizony!!: Juni 20-21/21-22 Fertő tó, 24/25 Rajka-Komárom(a Bécs-Pozsony-Rajka tavaly aug.-ban +volt). Szóval ezt is köszi. De ha tud valaki, jó és olcsó kempinget, Fertőd környékén, azt előre is köszi, mert akkor 2az1-ben menne. Most már csak 1 Miskolc-Tiszalök-Balsa-Sárospatak beszámolót várok.
Akit érdekel, felkerült a 7végi bemelegítő bringatúránk leírása és képei a weblapunkra. Az új szakasz a Komárom - Pozsony, a link: http://bringatura.uw.hu/. Ha kérdésetek van, keressetek nyugodtan :)
Lássuk csak... amire konkrétan emlékszem, rántott camembert 6.30 volt, levesek 2-3 körül, főétel 6-10 között. Mármint ahol mi ettünk, egyik esetben ugye szállásadónk ajánlotta a helyet, egyik fele füstös kocsma, mi a különteremben ettünk, szóval azért színvonal is volt :). Utolsó esetben (az eső miatt) szintén nem sokat válogattunk, ott volt ennyi a camembert, ott teraszon ültünk, de az étterem bent elég flancos bőrös-foteles helynek tűnt...:). Legelső kajánk (a corn flakes-es) áraira nem emlékszem, azok is valami ilyesmik lehettek.
Sziget kerékpáros Teljesítménytúrák
2005. május 28 /Szombat/
A Szigethalmi TE kerékpáros szakosztálya és a Szigetbecsei Sziget Csücske Turistaegyesület 2005. május 28-án szombaton kerékpáros túrát rendez a Csepel- szigeten melyre mindenkit szeretettel várunk!
A túrák 95 és 35 km-es távon kerülnek megrendezésre Szigethalmi és Szigetbecsei indulással. Az Utvonal aszfaltozott uton halad végig kivéve a Bewcsei 35 km-es távot.
A 95 km-es távon 800-900-ig lehet indulni Szigethalomról a Szent István Általános iskolából /Szabadkai út 64/.
900-1000 között pedig Szigetbecséről a Művelődési házból
A nevezési díj 800 Ft melyért útközben édességet, frissítőt és hideg élelmet biztosítunk a sikeres teljesítők pedig emléklapot és kitűzőt vehetnek át.
Az útvonal:
Szigethalmi indulással: Szigethalom – Tököl – Szigetújfalú – Ráckeve – Lórév – Szigetbecse – Tassi-zsilip – Ráckeve – Szigetcsép – Tököl – Szigethalom
Szigetbecsei indulással:
Szigetbecse – Tassi-zsilip – Ráckeve – Szigetcsép – Tököl – Szigethalom - Tököl – Szigetújfalú – Ráckeve – Lórév – Szigetbecse
A szintidő 10 óra
A 35 km-es távon 900-1000-ig lehet indulni Szigethalomról a Szent István Általános iskolából /Szabadkai út 64/.
1000-1200 között pedig Szigetbecséről a Művelődési házból
A nevezési díj 500 Ft melyért útközben édességet, frissítőt biztosítunk a sikeres teljesítők pedig emléklapot és kitűzőt vehetnek át.
Az útvonal:
Szigethalmi indulással:
Szigethalom – Tököl – Szigetújfalu - Szigetcsép – Tököl – Szigethalom
Szigetbecsei indulással:
Szigetbecse – Tassi-zsilip – Ráckeve - Lórév – Szigetbecse
A szintidő 5 óra
Minden távra: Magyar Turista Kártyával a nevezési díjból 20 % kedvezményt adunk!
Nagyobb csoportok indulását kérjük előre jelezni!
A túrával kapcsolatos információk megtalálhatók a www.szigethalmite.hu honlapon
Részletes információ kérhető:
Szabó József 20/210-9337 matrakekesteto@freemail.hu
Nagy Imre 30/310-5994
Én két változat között vacilláltam 1 év és 2000 km után: vagy veszek rá alkatrészeket (felni, hajtómű (végre 48-as), első váltó) vagy még viszonlag árában eladom és veszek másik bringát. A 2-ik verzió lett, de ez a bringa mostmár évekig maradni fog, remélem kényszerűségből nem kell megválnom tőle. Na de nem akarok itt OFF-olni. 7végén voltam én is egy röpke túrán, Debrecen - Hajdúnánás - Debrecen :D Nos senkinek sem ajánlom,sokat kell forgalmas és rossz úton menni, kevés helyen van csak bringaút. Mi is csak a barátnőm rokonságát látogattuk, amúgy vannak jobb helyek is tekerni :)
Jövő héten Komárom - Pozsony a Duna mentén a gáton, már alig várom!
hja, van neki, érdemes lecserélni rajta egyből a V fékeket, fékpofákat, felnit, küllőket, gumit, markolatot, leszedni a kitámasztót, vágni a kormányból, mert túl széles, tenni rá szarvat, alsóvilla védőt, + ami később ráér, az a teljes hajtáslánc cseréje, az agyak cseréje, valamint a váltó-fékkarok cseréje (ami jó, hogy tárcsafékre elő van készítve, így az meggondolandó a későbbiekben), szóval a lényeg, hogy a váz, és a teló király.-)))