Köszi. Magam példáját írtam, olyan 25 évesig csak a pia volt fontos. Összeittunk minden lőrét. Aztán rájöttem, hogy nekem az igazi a házi .. meg a sör. Egyébként nem vagyok egy nagy piás, csak társaságban iszogatok.
Mi számít fiatalnak? Én 28 vagyok. Ettől függetlenül nekem az volt a legnagyobb élmény, hogy a barátaimat a saját pálinkámmal ajándékozhattam meg. Rendben hogy az ember főz, de az alapanyagokat a piacon veszi. Ez viszont egészen más. A legjobb értelemben.
Az előző hsz.-ből lemaradt, hogy én is gratulálok hozzá, nagyon szép ajándék! Még nagyon sok ilyet kívánok! :)
Hát engem is egy megfoghatatlan jó érzés kerített hatalmába az ELSŐ cseppek láttán. Azután betöltötte a szigorú uniós szabvány szerint készült főzőműhelyt (garázst) a finom illat. :)
Az biztos, hogy ehhez sosincs késő. Lehet, hogy semmihez, de ehhez főleg nem. Sőt kell is bizonyos érettség hozzá, mert fiatalon az ember 'mindegy mit iszik csak ártson'.
Sose gondoltam volna, hogy 45 éves koromra még ebbe is belekezdek.
Neeeegyvenöööt? "Kis taknyos"!:D. Én 52 évesen nulla felé konvergáló hozzáértéssel most kezdtem el nézegetni a topikot, meg gyűjteni az infókat, nézegetni a technikát. Szeretnék én jövő őszre olyan pálinkát főzni mint a tiéd! Lehet, hogy az első csepp rézelejét meg is siratom:).
Azért feketefehér, mert csak lézernyomtatóm van itthon. Végül egy másolós üzletben nyomtattattam, mert a cserkó itthon nagyon pixeles lett. De így legalább vastagabb papírt választhattam hozzá. Az aláírás kézzel készült. :)
Menjen a pi.. -fenébe. Mert az "úri" liberálisoknak a házi disznótor is ugyanolyan mocskos és maradi, mint a legízesebb pálinka. Nekik adjon az unió 1%-os pálinkatartalmú bevizsgált, zárjegyes levet, azt igyák! :)
Van még némi gyümölcsöm ami csak körte , barakc szilva és szöllő , ennek az illata is más mint az alma cefrének , bízom benne hogy nagyon jó pálesz lesz . Ja én megcsinálom de ki fogja meginni ?
Sziasztok ! A 40 az tul fiatal hozzám , én pedig 56 éves koromban keztem el a pálinka főzést az meg az idén volt . Almábol próbáltam de valami nem jött ösze mert fura az íze , ez volt a kezdet
Természetesen a cefre szerintem is a legfontosabb. Hiába a csilivili technika, mit sem ér jó alapanyag nélkül.
Ennek ellenére van különbség a párlatok között, íz és illat dominanciában. Sajnos a "versenyre főzésen" túl ez is probléma a pálinkástársadalomban, mivel a lobby hatás itt is érvényesül.
Agárdon pl., annak ellenére, hogy tornyos rendszert üzemeltetnek az a vélemény, hogy egy erősítő feltétes kisüsti a nyerő. Vannak, akik a csonthéjasok kapcsán nem tartják elfogadhatónak csak a 2x lepárlást. Ízlések s pofonok s a hagyomány.
A Zwack pálinkákkal csak óvatosan, érhetik meglepetések az embert :(