Keresés

Részletes keresés

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76782

Akkor majd összefutunk egyszer, mert én is.

 

Na jó éjt mindenkinek!

Előzmény: sogi01 (76780)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76781

Nekem budaörsön van tekkem

 

Előzmény: truffle (76776)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76780

Elég közel Érden:))

 

Előzmény: Csakaházi (76778)
stapika Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76779

Szerintem Te még szűkebb helyen,ha már egy "G" nem fért el.:-))

Előzmény: jhjenő (76770)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76778

Nem mert dolgozni kell mennem. Miért, te is arrafelé laksz?

Előzmény: sogi01 (76775)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76777

Köszi. Magam példáját írtam, olyan 25 évesig csak a pia volt fontos. Összeittunk minden lőrét. Aztán rájöttem, hogy nekem az igazi a házi .. meg a sör. Egyébként nem vagyok egy nagy piás, csak társaságban iszogatok.

Előzmény: Prophet09 (76768)
truffle Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76776

Vác.

 

Előzmény: jhjenő (76773)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76775

Ott leszel a holnapi érdi piacon?

Előzmény: Csakaházi (76772)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76774

Lehet hogy tudok segíteni van egy kis telkem az erdőben ott azt lehet mindet

Előzmény: truffle (76771)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76773

hol laksz panelben melyik városban ? vagy a város melyikrészén ?

 

 

Előzmény: truffle (76771)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76772

Lehet, Rézműves is ott főz. Lásd alább a képeit.

Előzmény: truffle (76771)
truffle Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76771

Még nem főztem soha csak az elméleti dolgokat tanulgatom, de első kérdésem ez volt a topikon. A panelházban lehet-e főzni?

Panelben lakom...most mit csináljak?

Előzmény: jhjenő (76770)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76770

hol élsz hoy te panelben főzöl ?

 

Előzmény: truffle (76769)
truffle Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76769

Nyilván én is mindenféle EU szabályt be fogok(tudok) tartani az első emeleti panel lakásomban;)

Nah, még nézhetem át ezeket a rettentő fontos dolgokat is...gondolom 1-2 oldal:).

Előzmény: Csakaházi (76767)
Prophet09 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76768

Mi számít fiatalnak? Én 28 vagyok. Ettől függetlenül nekem az volt a legnagyobb élmény, hogy a barátaimat a saját pálinkámmal ajándékozhattam meg. Rendben hogy az ember főz, de az alapanyagokat a piacon veszi. Ez viszont egészen más. A legjobb értelemben.

Az előző hsz.-ből lemaradt, hogy én is gratulálok hozzá, nagyon szép ajándék! Még nagyon sok ilyet kívánok! :)

Előzmény: Csakaházi (76767)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76767

Hát engem is egy megfoghatatlan jó érzés kerített hatalmába az ELSŐ cseppek láttán. Azután betöltötte a szigorú uniós szabvány szerint készült főzőműhelyt (garázst) a finom illat. :)

Az biztos, hogy ehhez sosincs késő. Lehet, hogy semmihez, de ehhez főleg nem. Sőt kell is bizonyos érettség hozzá, mert fiatalon az ember 'mindegy mit iszik csak ártson'.

Előzmény: truffle (76766)
truffle Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76766

 Sose gondoltam volna, hogy 45 éves koromra még ebbe is belekezdek.

 

Neeeegyvenöööt? "Kis taknyos"!:D.  Én 52 évesen nulla felé konvergáló hozzáértéssel most kezdtem el nézegetni a topikot, meg gyűjteni az infókat, nézegetni a technikát. Szeretnék én jövő őszre olyan pálinkát főzni mint a tiéd! Lehet, hogy az első csepp rézelejét meg is siratom:).

Egyébként meg nagy gratula! 

 

Előzmény: Csakaházi (76745)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76765

Szia ! kérlek irj a freemakilomra és kérnék egy telcsi sazámot mert a a főző nagyon jol sikerűlt,halecky@freemail.hu előre is köszönöm . Jenő.

Előzmény: hal65 (76627)
Prophet09 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76764

Azért feketefehér, mert csak lézernyomtatóm van itthon. Végül egy másolós üzletben nyomtattattam, mert a cserkó itthon nagyon pixeles lett. De így legalább vastagabb papírt választhattam hozzá. Az aláírás kézzel készült. :)

Előzmény: Csakaházi (76759)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76763

Köszi a tanácsot , én ezt nem tudtam

 

Előzmény: firekiller (76761)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76762

Menjen a pi.. -fenébe. Mert az "úri" liberálisoknak a házi disznótor is ugyanolyan mocskos és maradi, mint a legízesebb pálinka. Nekik adjon az unió 1%-os pálinkatartalmú bevizsgált, zárjegyes levet, azt igyák! :)

Előzmény: firekiller (76758)
firekiller Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76761

Legtöbb almának van egy kesernyés alapíze, ha más baja nincs apálinkádnak akkor kb fél év múlva összesímul és múlik a keser.

Előzmény: jhjenő (76756)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76760

Van még némi gyümölcsöm ami csak körte , barakc szilva és szöllő , ennek az illata is más mint az alma cefrének , bízom benne hogy nagyon jó pálesz lesz . Ja én megcsinálom de ki fogja meginni ?

Előzmény: jhjenő (76756)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76759

Gyönyörű! Gratulálok. A cimkét mivel csináltad?

Előzmény: Prophet09 (76757)
firekiller Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76758

Felénk a legtöbb házit egy vegyész kolléga úgy jellemezte, hogy 60 fokos alkohol, 20%-os ecet és egy strandpapucs összefőzve:)))

Előzmény: Csakaházi (76754)
Prophet09 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76757

Én is! Én is! Ugyan már a harmadiknál tartok, de sosem feledem az elsőt. :)

Előzmény: Csakaházi (76739)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76756

Sziasztok !  A 40 az tul fiatal hozzám , én pedig 56 éves koromban keztem el a pálinka főzést az meg az idén volt . Almábol próbáltam de valami nem jött ösze mert fura az íze , ez volt a kezdet

 

 

Előzmény: firekiller (76751)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76755

Énmeg 30 felett:)

Előzmény: firekiller (76751)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76754

Én szerettem, de csak a házit. Hát volt köztük rosszabb mint az én elsőm, de sokkal finomabb is. De a saját lé élményéhez nincs fogható. :)

Előzmény: firekiller (76751)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76753

Természetesen a cefre szerintem is a legfontosabb. Hiába a csilivili technika, mit sem ér jó alapanyag nélkül.

Ennek ellenére van különbség a párlatok között, íz és illat dominanciában. Sajnos a "versenyre főzésen" túl ez is probléma a pálinkástársadalomban, mivel a lobby hatás itt is érvényesül.

 

Agárdon pl., annak ellenére, hogy tornyos rendszert üzemeltetnek az a vélemény, hogy egy erősítő feltétes kisüsti a nyerő. Vannak, akik a csonthéjasok kapcsán nem tartják elfogadhatónak csak a 2x lepárlást. Ízlések s pofonok s a hagyomány.

 

A Zwack pálinkákkal csak óvatosan, érhetik meglepetések az embert :(

 

 

Üdv,

 

CT

 

 

Előzmény: templomhegyi (76735)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!