Koszi. A doboz nekem is nagyon megtetszet, csak rohatt draga volt a ket hattamaszal is, de nem baj, most mar le van a gondom sokaig. Meg rendeltem oldaltasakot a luis.de oldalon, mert a felesegem fel, hogy nem tugunk majd bepakolni a horvat tengerparti utazasra:-)
En Nove Zamy-ban azaz ersekujvarban elek. Ami a hidat illeti, nincs semmi aktualis info. Itt nalunk nem nagyon latni sw-t-t, sok a burgman meg a t-max, majdnem en is aszt vettem, de most mar nembanom. elotte nem vol soha motorom az egyik kepen lathato vespa 200-ast gyurtam, kolcsonbe volt, es nagyon megszerettuk a felesegemmel egyut a mocizast, igy hat kaptam a huzsadik hazassagi evfordulora egy sw-t 400-ast. Nekem nagy szerencsem volt a vetelkor, mert a sracnak szuletett gyerek es gyorsan szabadulni kellet a mocitol. A vetelar 2550euro volt (1EUR=310HUF). Leellenoriztettem a hondaba, ot volt szervizelve, baj nem volt vele. Uj festek van a mocin, amitol feltem is, de kiderult hogy a elso tulaj fujatta a kovek veget, esve nem volt vele. 2009-be volt legyartva, 19000e tenyleges km volt rajta a vetelkor. Amugy a nopokba neztem egy 2009-es sw-t, kernek erte 4100eurot. Lehet szerezni olcsobban is, de az meg nincs szlovak papirokon.kuldom a fotokot, az elso ket kep a vetel napjan keszult, az utobi meg mult heten, ekkor kapott a moci egy uj shad sh48-as dobozt, uj gumikat elol hatul pirelli diablo scooter, uj NGK gyertyakat es nissin hatso fekpofakat. 20000km-nel volt olaj csere ipon 10W30 es gyari szuro.
Laci vagyok Szlovakiabol, most fedeztem fel a forumot es remelem bevesztek engemet is. Bocsi ha rosz a helyesirasom. Mult ev augusztusban vettem en is eszt a gyonoru moczit (sw-400). Ha bevesztek kozetek kuldok kepet is😀.
A szíj névleges mérete (táblázat ) 28 mm, ez a valóságban alulról súrolja a mért 27 mm-t
1 mm a kopás lehetősége, de mért 26.2 nél ajánlatos cserélni.
Tapasztalati mérésem, 6000 túrakilométer( nem város) alatt 0.22 a kopás, erről korábban írtam.
A szíj rendkívül sokat kibír, elrettentő példa a fotón,( olasz szerelő publikálta) a kopással kis mértékben emelkedik az azonos km/ ó sebességnél a fordulatszám.
28mm a névleges, de a valóságban 27,4-27,6 körül van az új Mitsuboshi. Nehéz pontosan mérni mert a felső éléből pici le van csapva és azt is hozzá kell számolni. Mindenesetre 26mm alatt már semmiképp nem célszerű használni már csak az anyagfáradás, öregedés miatt sem. 24k km a csereintervallum de szerintem egy jobb minőségűnek 35k-t is lazán ki kell bírnia.
Azért látszódik ha már fárad mert a bordák közt repedezik. Ha nem tudod pontosan mennyit mehetett és látszik, hogy nem keveset akkor mindenképp cseréld.
Szombaton kihasználtam a szép időt, és tettem egy kört a Megyeri híd felé ahol ki tudtam próbálni hogy viselkedik 100km/h körül. Elég rugalmas, 80-90 körül is határozottan indul, lassításkor a motorfék szépen megfogja. Amin viszont meglepődtem hogy óra szerint stabil 100km/h tempónál a fordulatszám kb 4750, pedig a szíjban (ha valóban nem volt még cserélve) már 35000km van. Az új Mitsuboshit már megrendeltem, a héten megjön viszem is a szervizbe, mindenesetre a régi szíjat, görgőket el fogom kérni, kíváncsi vagyok.
A Km. órák már csak ilyenek, autónál is csalnak kicsit felfelé, 150 nél a 10-15 km + kényszerűségből elfogadható, ilyen szórással állítják, nehogy valamelyik késsen. A hajtott kerék gumikopása kicsit elviheti, de nem ennyire.
Neked a 25 km eltérés kicsit sok, valami rossz,jeladó, kijelző stb. már nem mechanikus spirál hajtja.
A gps kb. 10 méterenként vesz mintát, helyzetet, abból számol, valószínűleg jól.
Angliában általánosságban minden drágáb a valutájuk miatt, tehát nem hinném, hogy onnan az eredeti Honda alaktrész olcsóbban jönne be ennyivel, főleg, hogy van rá ismert olcsóbb utángyártott forrás...