Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.23 0 0 429

Képzelj el egy olyan tüznemváltót,ami minden normális képkarabélyon meg géppisztolyon van.Ha valakinek kell a tisztán sorozatlövés,az a tüznemváltó karját lejjebb nyomja egy rugó ellen.Nem tudom lerajzolni és beszkennelni,de úgy képzeld el,hogy amikor teljesen lenyomtad,akkor az a hüvelykujjnak alakjából és ellentartásából kifolyólag plussz stabilitást ad.A Glock 17-nek a hüvelykujjtámaszt eleve kiöntik.Nálam meg ez a biztosítókar.

Szóval biztos nem lenne jó egy olyan biztosító,ami fent 0,lejebb de még mindig pozícionált állásban 1 és még +2,legalsó nem pozicionált  (nem rögzített állapotban)

3 vagy a vevö  igénye szerint 4 vagy végtelen sorozatot adna le?De ha nem nyomod le,akkor visszaáll 1 +2 állásba.Szerintem ez nem bonyolultabb,hanem egyszerübb és biztonságosabb.Volt egy ismerösöm,aki 5 azaz ötöt lött a plafonba a laktanyában amikor fegyvertisztításhoz készülödött.Tényleg nincs töltetlen fegyver.

Tehát a biztosítókarnak van egy biztosított és egy kibiztosított állása,és rugóerö ellenében egy nem rögzíthetö állás rögzített vagy folyamatos sorozatlövésnek.

Előzmény: radom1 (428)
radom1 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 428

A billentyű elhúzási hosszától függő tűznem választás - bár vitathatatlanul vannak előnyei - , nekem nemigen jön be. Az általad vázolt sokállású billentyű, meg az egyéb kezelőszervek pedig úgy elbonyolítanák a cuccost, hogy jaj a felhasználónak...

Előzmény: Törölt nick (426)
radom1 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 427

Halovány emlékeim szerint az AMP csőtorkolatán nincs menet (vmilyen rugóztatott csöccsel van rárögzítve a trombon). Ezért a PBSZ nem szerelhető rá egyszerűen. Emlékezet kiesés (tévedés) joga fenntartva.

Az AMP egyébként nem rosszul sikerült fegyver. Rövid sorozatnál az összes 7,62x39-

es AK verziónál barátságosabbnak mondják, mivel az amortizátoros előagy és a válltámasz 2-3 lövésig megkajolja a hátrarúgás elentős részét, ami a csőtorkolat nem kívánatos emeledését okozná. A kumulatív gránátjáról azonban azt hallottam, hogy nem igazán pontos. Egyébént készült hozzá még könnygázgránát is a repesz, a kumulativ és a lőtéri gyakorló gránátok mellett.

Előzmény: Törölt nick (423)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.21 0 0 426

Érdekes,neked hogy tetszett?Szerintem a G11-et nagyon lehúzta.Meg azt mondja,50-es a tárja,ami tudtommal 45 lett,másik,meg az öngyulladást tudtommal megoldották.

A folyékony hajtóanyagu fegyver kvázi visszalépés arra az időre,amikor nem volt egybeszerelt lőszer.Az meg,hogy szabályozható szerintem nem sokat izgatja a harc hevében a katonát,akinek a feladatát kell teljesíteni és szeretne életben maradni.Az biztos nem akar vacakolni a teljesítmény szabályozásával,meg azzal,mennyi van még a folyadékból.Talán egy nagy támogató fegyvernél lehet értelme de szerintem egy egyéni fegyver maradjon egyszerű,primitív és brutálissan hatékony.Minnél kevesebb találat legyen elég arra,hogy a célpont kikapcsolódjon az akcióból.

Az egy lövésre kilőtt tőbb nyillövedék meg kizárja a döntésből a katonát,egy nyíl vagy több.Én inkább egy olyan fegyvert fognék,amelyik tűznemváltójának van két állása:

-0 biztosított

-1+2 az elsütőbillengyű rövid úton egyet lő,hosszabb úton még kettőt.3 lövést adjon le kb. 0.3 sec. körül,

-vagy a hüvelykujj lenyomja a tűznemváltót,akkor kapásból 3-at lö,de ha nem nyomja,akkor visszacsúszik az 1+2 állásba,de akkor ide jó ergonómia is kell.

A támogató változata legyen képes sorozatot lőni,de legyen benne lassító.Akkor 600 lövés per perc tűzgyorsaságra legyen képes.

Előzmény: Cerberusz (414)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.20 0 0 425

Kösz.

Az általam csak A1 modulnak jelzett elem úgy néz ki,mintha a levegőben lógna,

vagy a tár és a markolat tartaná.Olyan rossz szögből mutatják,hogy aki nem tudja

micsoda,azt hiszi  a helyén van.

Előzmény: HUNTERKILLER (424)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2004.08.20 0 0 424

Az is egy éjszakai irányzék.

A Kalasnyikov oldalára (a felhúzókarral átellenben) lehet felszerelni, úgyanúgy mint a felsőt mival az is csak a levegőben lóg.

A pontos típust nem tudom ,csak azt hogy szovjet gyártmány és hogy a magyar hadseregnek is van.

Általában a legtöbb szovjet gyártmányú gyalogsági fegyverre felszerelhetőek.

AK-család

PKM

SZVD

RPK

RPG-7 család,stb.

Előzmény: Törölt nick (421)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.20 0 0 423
Más.
Az AMP-nek van a gázátömlő furatának csapja.Valamelyik magyar alakulat (terrorelhárítás;Bercsényi László Felderítő Zászlóalj;stb) nem használja csendes fegyvernek,mert a gázátömlő furatnál a csap (poén) egycsapásra ismétlő fegyverré alakítja,ami hangtompítóval még csendesebbé teszi.

Bocs,hogy ilyen sok vagyok,de sajnos sok az időm (rossz egészség).

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.19 0 0 422
MAG 95 Cal. 9x19. Self-loadingKlick1Klick2

Előre jelzem,offtopic leszek,de a FÉG ARMY miért nem csinál a kor designjának megfelelő
pisztolyt,mint ez?
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.19 0 0 421

És az általam csak A1 modulnak aposztrofált elem micsoda?
Előzmény: gvass1 (420)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 420
Éjellatóval kombinált ejszakai iranyzek imho.
Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.19 0 0 419

Arra kérek valakit,mondja már el,hogy hívják a megjelölt lészülékeket,és mire valók.
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 418
Ezeket a posztereket érdemes lenne nagy méretben letölteni (ha lehetne),aztán több darabban kinyomtatni.Klick.
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 417

Kösz a segítséget.Már éppen nézegetem az egyik gépkarabély elemeit.:)

Előzmény: belic (415)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 416
Igazad van.Igazi igényes anyagot találtál.Rendkívül érdekes.
Előzmény: Cerberusz (414)
belic Creative Commons License 2004.08.18 0 0 415
Hello!

A neten találtam néhány oldalt amik pénzérz adnak tervrajzot,nem pont AK-ról vagy klónjairól,de ennyire nem vagyok fanatikus.

A www.biggerhammer.net-et mar nezted?

Bel
Előzmény: Törölt nick (384)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.18 0 0 414

Daf!

Nézd meg a kettővel lejjebb általam ajánlott pdf-et, ott 3 oldal ezt a témakört taglalja. (puskagránát csőből indítva - puskagránát gázelvételezéssel indítva - cső alá szerelt gránátvető... ) Ott mindhárom mód előnyét-hátrányát kifejtik...

Előzmény: Törölt nick (413)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 413

Mondjuk annyit,hogy melyik a jobb megoldás,melyik életképes.

Pl.:a puskagránát nem lett egy elterjedt megoldás a világháborúk óta,a gépkarabélyra szerelt gránátvető jobban terjedt.Ez így önmagában nekem mint laikusnak már sejteti,életképesebb ötlet.Ezt nem kell készpénznek venni,de mintha valahol hallottam volna,az M79 után a vietnamban harcoló amerikai alakulatok kimondottan pozitívan fogadták az M203-at.De hogy ettől hanyatt estek azt nem tudom.Egy laikus ritkán találkozik első kézből kapott info-val.

Vagy ha a gépkarabély használhatatlan lesz akkor a puskagránát is haszontalan a gránátvető meg dolgozik tovább.

A FA MAS-ról meg azt,hogy a puskagránát kilövésekor vigyázni kell a hátsó kéz hüvelykujjára,mert akkora a reakcióerő,ami eltörheti.Az eltérő lőszerrel indított puskagránátokat a harc hevében könnyen összekeverik a katonák és felrobbantják magukat.

Nem tudom volt-e lehetőség összehasonlítani a két különböző megközelítést.Azt se tudom mikor készült az AMP.

Laikus vagyok.

De érdekel,miért választották azt az utat,ami valamiért zsákutca lett.A technika miatt?Pénzhiány miatt?Nem tudom.Szerintem bennetek is izgat a kérdés,amikor az AK és klónjainak képességét növelni akarták,akkor milyen megfontolások miatt választották a szovjetek a saját útjukat,mi és a jugoszávok meg egy másikat.

Rövid akartam lenni.Bocs.Nem sikerült.De érted mit firtatok.Mi miért puskagránátot,mások miért gránátvetőt,és melyik a hasznosabb?

Előzmény: gvass1 (410)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.18 0 0 412

Na mégegyszer a link: http://www.hmhti.hu/htfuz/htfuz4.pdf

Ebben nagyon jól körüljárt az integrált egyéni fegyverek témaköre is...

Cerberusz Creative Commons License 2004.08.18 0 0 411

Még egy nagyon jó magyar anyag az egyéni sorozatlövő fegyverekről és a jövőről..

www.hmhti.hu/htfuz/htfuz4.pdf

gvass1 Creative Commons License 2004.08.18 0 0 410

"Azért is voltam kiváncsi melyik volt előbb,hogy vajon a magyar mérnökök meríthettek-e tapasztalatot a másik kettöből."

Ize, hogy a fenebe merithettek volna, mikor a ket megoldasnak ZERO koze van egymashoz?

Ez oylan, mintha a szemelygepkocsitervezo egy vasuti gozmozdony terveibol tanulna...

Előzmény: Törölt nick (406)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 409

Természetesen nem M209,ez hibás.

A helyes megnevezés M203.

Előzmény: Törölt nick (408)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 408

Cerberusz 2004.08.18 09:42:57 (405)-ös hozzászólásában elmondta a hátrányát.Érdekes,a franciák nem tanultak és a FA MAS-hoz puskagránátos megoldást terveztek.Ráadásul 2 típusu gránátot,és az egyiket vaktölténnyel a másikat éles lőszerrel kellett kilőni.Ma úgy tudom az M209-est használják.

Ok. kicsit offtopic voltam.

De a magyar megoldás vaktöltényes indításu tudomásom szerint is.Van egy csap,amivel a gázátömlő furatnál elzárható a gázok útja a dugattyú felé.

Előzmény: Cerberusz (405)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.18 0 0 407
a http://www.mimi.hu/xcikk/kalasnyikov.html oldalon lévő TDK-dolgozat tanulsága szerint kb. egyidőben jelent meg az M-203-al, de teljesen más technikai megközelítésből... 
Előzmény: Törölt nick (406)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 406
Azt tudom,a működésük nem azonos.Azért is voltam kiváncsi melyik volt előbb,hogy vajon a magyar mérnökök meríthettek-e tapasztalatot a másik kettöből.
Előzmény: Cerberusz (403)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.18 0 0 405

Tudomásom szerint vaklőszeres.

Kétféle reaktív, tehát rakétahajtású gránátot fejlesztettek ki hozzá, egy kumulatív (PGK-69) és egy repeszhatású (PGR-69) puskagránátot, amelyek közül az elsőt főként fedezékek és járművek ellen, míg a második élőerő ellen ajánlott.

A maximális irányzott lőtávolság négyszáz méter, a vaklőszereket befogadó tár hat darabos.

A probléma vele szerintem, hogy vagy éles lőszerrel használod, vagy vaklőszerrel...

Harctéren pedig elég gázos variálni a tárral+a csőben lévő lőszert külön üríteni.

Viszont a gránát röppályája nagyon nagy szögben variálható(fedezék mögötti cél...)

Összességében tudomásom szerint a Rendőrség és a Munkásőrség nagyon szerette, a katonaság használatát nem ismerem... (De egy katona fórumtárs véleményére kíváncsi lennék...)

Előzmény: unguided (404)
unguided Creative Commons License 2004.08.18 0 0 404
Az AMP nem lövedékcsapdás volt?
Előzmény: Cerberusz (403)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.18 0 0 403

Helló DAF11!!!

Azt nem tudom, hogy előbb vagy később, azonban - bár bizonára Te is tudod - nem azonos működésűek. A másik kettő egy független 40mm-es gránátvető+gépkarabély kombináció, mig az AMP a csőbe tollható nyúlvány+vaklőszer segítségével indított. Szerintem ez a módszer nem is nagyon terjedt el.... 

Előzmény: Törölt nick (402)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 402

Azt kérdezem,a mi gránátos gépkarabélyunk előbb készült mint a másik kettő?
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 401
Sajnálatom a hozzászólásom kinézetéért és hála azért ,mert nem én ujítottam meg a fórumot.Két különböző böngészővel kell használnom és még így is néha félresikerül a hozzászólásom külalakja.
Előzmény: Törölt nick (400)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 400
OC-23 DrotikOC-23 Drotik

<a href="http://www.army.lt/new/index.php?module=Static_Docs&func=view&f=guns/pist/p_rus4.htm" target="_blank">http://www.army.lt/new/index.php?module=Static_Docs&func=view&f=guns/pist/p_rus4.htm</a><a href="http://www.flashpoint.ru/forum/showthread.php?threadid=9608" target="_blank">http://www.flashpoint.ru/forum/showthread.php?threadid=9608</a>http://guns.apatity.ru/hg/oc23_drotik.htm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!