Keresés

Részletes keresés

egy hazafi Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5990

"Szerintem te nem vagy tisztában azzal, hogy milyen erőt képvisel ma a magyar hadsereg, s mekkorát a román."

 

Gondolom arra akarsz kilyukadni, hogy ha a román hadsereg nagyobb a magyarnál, akkor emiatt egy háborút már eleve a románok nyernének.
Hát közlöm veled, hogy a világtörténelemben számos esetben győzött már le kisebb állam kisebb hadserege nagyobbat (ettől persze még valóban ráférne Honvédségünkre az újjáépítés). Lehet bármilyen nagy a hadsereg, ha a katonái nem harcolnak szívvel-lélekkel.
Másrészt meg a Bécsi Döntéseket is békés úton érte el az ország, és éppen azért, mert bátran, szókimondón és egységesen emlékezett és emlékeztetett a nemzet Trianonra. Ha ebből a mostani posványból kibillenne már az ország és pl. valódi Trianon-emléknapunk lenne, az már óriási lépés lenne a revízió megvalósítása felé.

 

"Magyarország elfogadja a mai határokat"

 

Legfeljebb a fideszesek + a ballibek. De egyébként sem készült erről közvéleménykutatás vagy nemzeti konzultáció.

 

"a románok sem akarják már elfoglalni a Tiszántúlt"

 

Nem? S mióta?

 

"A XX. századi meccs eredménye 2:1 a románok javára. Román hadsereg kétszer járt Budapesten"

 

De csak segítséggel és mások engedélyével. Nem mások ezek, mint közönséges ágyútöltelék dögkeselyűk.

 

"Jelenleg mindkét ország a NATO és az EU tagja"

 

Nem mondod? És akkor mi van? Annakidején mindkét ország a Tengelyhatalmak szövetségese volt, és azok legalább kezelték a területi vitáinkat. Ma erre a NATO és az EU miért nem képes? Ennyire bénák a Tengelyhatalmakhoz képest?
Egyébként meg manapság is jónéhány ENSZ, NATO meg EU tagországnak van területi vitája más ilyen országgal szemben, akkor meg kit érdekel, hogy ki milyen tag?

 

"Barátok vagyunk."

 

Mint a helyzet mutatja, egyáltalán nem vagyunk azok. Egy barát nem a másik rovására növeli a saját tulajdonát és főleg nem a másik házatáján ünnepli a rablást, hogy csak egy példát említsek, illetve idézzek tőled ("a románok meg időnként Budapesten ünneplik az országuk egyesülésének ünnepét").

Előzmény: Glavingojn (5975)
Tömegtajtékoztatás Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5989

Az aljas hazugság. De tőled mást nem is kell várni.

Előzmény: Glavingojn (5987)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.04 -3 0 5988

Korábban még harcoltak a románok ellen, egy székely század egészen Egeresig jutott el. 

Előzmény: Glavingojn (5987)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.04 -3 0 5987

A Székely Hadosztály ahelyett, hogy felvette volna a harcot román hadsereggel, hogy kiűzze a betolakodókat Erdélyből, inkább Budapestet akarta elfoglalni Antant, illetve román segítséggel. Amikor ez nem jött össze, többségük gyáván megadta magát a románoknak.

Előzmény: barkasarja (5986)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5986

"Sajnos a Székely Hadosztály sohasem érkezett meg a Sóvidékre, árulók lettek, letették a fegyvert a románok előtt."

 

Minden józan godolkodású embernek kifordul a gyomra attól az ocsmány, és beteges hazudozáaidtól,  alattomos rágalmaidtól, amit itt a fórumon előadsz! És ahányszor csak előadod e szokásos beteges, és gyűlölködő, mocskos hazugságaidat, annyiszor lesznek megcágolva!... :(

 

Ellentétben az ismételt aljas hazudozásaiddal, az áruló, és egyben hazaáruló az a Károlyi-kormány volt, amely a haza védelme helyett lefegyverezte a magyar hadsereget, és ezzel olyan mérhetetlen anarchiába süllyesztette az országot, ami józan ésszel egyszerűen felfoghatatlan, érthetetlen, és elképzelhetetlen. Ennek a kormánynak "köszönhető" az is, hogy regnálása után a hatalmat az a csavargó, Kun Béla-féle vörös csőcselék ragadta magához, amelynek legkisebb gondja is nagyobb volt a haza védelménél - ezt a fogalmat nem is ismerték ezek a kommunista gazemberek -, viszont az ország további lezüllesztését, és kiszolgáltatottságát, sajnos még képes fokozni...

 

Ebben a teljesen kiszolgáltatott, és morálisan lezüllesztett helyzetben egyedül a Székely Hadosztály jelentette még az egyetlen reménysugarat, és esélyt az ország megmentésére, amely a kezdetektől fogva szembeszállt a betolakodó, rabló oláh csürhe túlerejével, és becsülettel helytállva megpróbálta a lehetetlent. Sajnos azt a kevés esélyt is, ami még megvolt, a Károlyi-kormány semisítette meg azzal, hogy ezt az egyetlen harcoló magyar egységet is elárulta, mivel a többszöri sürgető kérésére sem küldött semmiféle támogatást neki... ?( 

 

 

Előzmény: Glavingojn (5985)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5985

A sóvidéki lázadás azzal kezdődött, hogy a deményházi vasútállomásra 1919. március 29-én távirat érkezett, mely szerint „a magyar állami vasút alkalmazottjainak a román hatóságok az eskü letételét elengedték." (Bencze János: Deményháza monográfiája. Kiadatlan kézirat., 1976/27) Ezt a táviratot a vasúti munkások úgy értelmezték, hogy megszűnt a román megszállás. 


A székely vasúti munkások a kocsmában ünnepelték meg a hírt, melyet a magyar hadsereg közeledtével magyaráztak. Délután egy román csendőrt, aki a lovak rekvirálásából Nyárádszeredából Remete felé tartott, a felkelő székelyek megtámadtak, késsel megsebesítették (Balogh Lajos visszaemlékezése, 1921; Bencze, 1976/28). A sebesült csendőrt társai feltűzött szuronnyal kísérték az orvoshoz. 

 

A deményházi, tévesen értelmezett távirat híre megbolydította az egész felső Nyárádmentét.

 

Nyárádmentén Kovács Andor, Kováts György és Ernő a felfegyverzett remetei férfiakkal megtámadták a csendőrőrsöt. Lefegyverezték és egy pincébe zárták a román csendőröket. Küldöncöket menesztettek a nagy- és kis-nyárádmenti falvakba, csatlakozásra szólították fel a frontharcos székely férfiakat. A Nyárád felső folyásának falvaiban gyorsan terjedt a mozgalom, amely céljául Marosvásárhely felszabadítását és a román katonaság lefegyverzését tűzte ki. A felkelők abban reménykedtek, hogy a Székely Hadosztály Erdély nyugati területeiről megindítja offenzíváját és így sikerül felszabadítani Magyarországot az idegen uralom alól.

 

Sajnos a Székely Hadosztály sohasem érkezett meg a Sóvidékre, árulók lettek, letették a fegyvert a románok előtt.

 

barkasarja Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5984

Hagyhatnád már ezt a mantrádat a magyar vöröshadsereggel kapcsolatan, mert a hadereje a visszafoglalt Felvidék szégyenteljes feladása után, mér egy kalap szart sem ért. Kunbéci és bandájának ugyanis csak a hatlmuk megtartása volt a fontos, olyan fogalmat, hogy nemzet vagy haza, sohasem ismertek...

 

Előzmény: Glavingojn (5980)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5983

Elfelejted azt az "apróságot", hogy a székelyek a szülőföldjükön élnek már több mint ezer éve, míg Erdély megkaparintása után (amit a románok hazugságokkal és nagyhatalmi segítséggel kaparintottak meg), éppen a homogenizálás érdekében, rengeteg románt telepítettek be. Ezek nem őslakói Erdélynek, és ha nem tetszene nekik a magyar környezet, nyugodtan visszamehetnének őseik földjére a Regátba...

Előzmény: Glavingojn (5979)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5982

Tudod te jól, de a topikra tévedő fiatalok kedvéért cáfolom a szánalmas sztoridat. Magyarország 1918 novemberében letette a fegyvert, a románok magyar hadsereggel nem találkoztak csak vörösökkel, akiket nem érdekelték a határon túli területek, az első szóra feladták azt a keveset is amit a szerencsétlen honvédeink visszafoglaltak. Azonkívül a román hadsereg az antant eszköze volt, nem önálló nemzeti hadsereg, olyan ugyanis sosem volt nekik. Azt sem tudják, mi az a háború. 

Előzmény: Glavingojn (5980)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5981

Nem kéne ez a nagy arc a román hadsereg erősségéről, mert nem eszik olyan forrón a kását, ahohy te azt elképzeled. Csak emlékeztetnélek, hogy mi már lényegesen erősebb hadsereggel szemben is keményen ellent tudtunk állni (pl. 1956-os forradalom és szabadságharc), és zavarba tudtuk hozni, úgyhogy egy fityfasz román csürhe gyorsan a rövidebbet húzná, ha meg merné támadni hazánkat. Mint az előbb írtam, most lenne ellenállás, és vissza is lőnének...

Előzmény: Glavingojn (5975)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5980

1919 tavaszán az erdélyi magyarok még reménykedtek abban, hogy majd a magyar Vörös Hadsereg felszabadítja Erdélyt, de azóta már egy évszázad telt el.

Előzmény: Laja73 (5977)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5979

Ez a véleményed a kisebbségben maradt magyarokról is? Mi lenne, ha a románoknak eszükbe jutni homogenizálni Székelyföldet arra hivatkozással, hogy a többség úgyis magyar állampolgárságú hazaáruló?

 

Nem lenne az jó senkinek.

Előzmény: barkasarja (5978)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5978

Igen, Sopron esetében többségi alapon döntöttek. Néhány helyen meg a fegyveres ellenállás döntött a javunkra, lásd pl. Balassagyarmat esetét.

Amúgy meg sajnos a nagyhatalmi erőszak döntött, ami leszart mindenféle többségi- és történelmi jogot. Ha akkor meg lehetett csinálni ezt az égbekiáltó aljasságot, akkor egy későbbi időben vissza is lehet állítani a természetes rendet. És tök mindegy lesz, hogy melyik népcsoport van éppen többségben az adott területeken. Ha nem tetszik nekik, majd elmennek az anyaországaikba. Mondjuk a tótoknál ez probléma lesz, de őket majd befogadják a cseh testvéreik...

Előzmény: Glavingojn (5967)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5977

Na, azt szorozd be kettővel.

Előzmény: Glavingojn (5976)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5976

Volt magyar felkelés is (sóvidéki lázadás) halálos áldozatokkal.

Előzmény: Laja73 (5974)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5975

Szerintem te nem vagy tisztában azzal, hogy milyen erőt képvisel ma a magyar hadsereg, s mekkorát a román.

 

De szerencsére ilyesmi nem fog megtörténni. Magyarország elfogadja a mai határokat, s a románok sem akarják már elfoglalni a Tiszántúlt. A XX. századi meccs eredménye 2:1 a románok javára. Román hadsereg kétszer járt Budapesten, magyar (pontosabban osztrák-magyar erős német támogatással) egyszer Bukarestben.

 

Jelenleg mindkét ország a NATO és az EU tagja, és egyiknek sem jut eszébe megtámadni a másikat. Barátok vagyunk. Gondold meg, hogy a magyar miniszterelnök Romániában szervez nyári tábort az ottani magyar fiataloknak, a románok meg időnként Budapesten ünneplik az országuk egyesülésének ünnepét.

Előzmény: egy hazafi (5971)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5974

Milyen milliókat :D:D:D

Hány magyar ment neki a román karhatalomnak Trianon után?

Na, azt szorozd be kettővel, kb ennyi harcias románra kell felkészülni.

A többi csak morogna a bajsza alatt.

Előzmény: Glavingojn (5967)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5973

Magyarország elfoglalása most nem lenne olyan egyszerű az oláh csürhének, mivel ez a hullarabló banda csak akkor nagy "hős", ha nincs ellenállás. Most lenne, és vissza is lőnének...

Előzmény: Glavingojn (5969)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5972

"S mi lesz, ha nem tetszik nekik a magyar uralom, s felkelnek ellene?"

 

Ha nem tetszene a románoknak a magyar államban élni, akkor minden további nélkül kivándorolhatnának az anyaországukba. Ilyen egyszerű ez sunyikám...

Előzmény: Glavingojn (5965)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5971

Lehet, hogy te ijedtedben kétfelé futnál, ha meglátnád őket, de sokan vannak, akik szívesen szétcsapnának a sehonnai oláh között. Nem lenne már olyan könnyű dolguk, mint Károlyi meg Kun idején. Beletörne az a nagyravágyó pofájuk a mi országunkba, csak próbálkozzanak!

Előzmény: Glavingojn (5969)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5970

Nem bárki fogja visszacsatolni, hanem mi magunk, magyarok. Mert a miénk volt és a miénk is lesz, a mi hazánkat fogja erősíteni és gyarapítani. A románok meg takarodhatnak vissza a Kárpátokon túlra, ha ez nem tetszik nekik. Vagy zokogják ki magukat a franciák vállán. Semmi jogalapjuk nincs Erdélyre, főleg nem a Székelyföldre. Ha egyszer létrejöhettek Bécsi döntések, akkor majd kellő kitartással és propagandával elérünk még újabbakat. Ezért fogok egy hazafias kormány létrejöttén segédkezni a szavazatommal.

Előzmény: Glavingojn (5967)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5969

Vagy esetleg elfoglalják egész Magyarországot, ahogy azt 1919-ben tették, s bevezetik a románt mint államnyelvet.

Előzmény: egy hazafi (5968)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5968

A felkelésükkel csak indokot adnának nekünk ahhoz, hogy kivágjuk őket Erdélyből, mint a taknyot. Ez hiányzik nekik?

Előzmény: Glavingojn (5965)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5967

Milliókat fogsz halomra lőni?

 

A történelmi jogokra hivatkozva lehetne csak elérni Erdély visszacsatolását. Viszont már 1921-ben is többségi alapon döntöttek (lásd Sopron).

 

Miért csatolna bárki egy, a mai Magyarországnál nagyobb területet, ahol a lakosság 80%-a román Magyarországhoz?

Előzmény: Laja73 (5966)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5966

Mi vagyok én, jós? Gondolom ami ilyenkor szokott lenni. Tárgyalgatunk meg minden, Strasbourg...mennek majd az évek. Végső esetben halomra lőjük a lázadókat. Első a biztonság.

Előzmény: Glavingojn (5965)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5965

S mi lesz, ha nem tetszik nekik a magyar uralom, s felkelnek ellene?

Előzmény: Laja73 (5964)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5964

Nem tudom mennyiben kapcsolódik a hozzászólásomhoz az általad (amúgy már kb századszor) feltett kérdés, de azért válaszolok: ugyanazt, mint a magyarokkal. Beszedném tőlük az adót. 

Előzmény: Glavingojn (5963)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5963

Mégis mihez kezdenél a 6 millió románnal, aki ma Erdélyben él?

Előzmény: Laja73 (5962)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5962

Azért akik ezeket kitalálják, nem annyira hülyék, mint akiknek az üzenet szól. Az egyszerű embereket könnyen lehet ijesztgetni mindenféle titokzatos ellenséggel, aki éppen a hazára tör. És akkor nem baj ha nem emelkednek a bérek mert előbb meg kell nyerni a háborút. A jelenség ismerős lehet.

egy hazafi Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5961

Úgy látszik, bár lenyelték, de megemészteni nem tudták maradéktalanul a románok Erdélyt. Igaz, amíg ilyen kormányaink vannak, amilyenek most és ezelőtt, addig nemigen kell félniük attól, hogy Erdély visszakerül a magyar anyaországához, de addig is szerez egy kevéske örömet, míg magukat cukkolják mindenféle vélt ellenségképpel.

Előzmény: barkasarja (5960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!