Ahogy elnézem a forum nem halott így tennék fel egy pár kérdést . Pár hónapon belül szeretnék kocsit cserélni . Néztem sokat de valahogy a Kia ceed kombi ami megfogott. Ebben kérnék véleményeket. Ami számomra vagy a válaszolásban érdekelt a következők. Évjárat az használt 4.5 fél év alatti (ár)a ??Csak benzin 1.6 szerintem ekkora kell egy kombihoz ,nem kell(ne) sok extra . Minden véleményre kíváncsi lennék . Mindenkinek előre is köszönöm ha segít .
Szia! Az első kérdésedre nem tudok érdemben válaszolni, ha eddig nem csinálta, akkor irány a szerviz! Ami a második kérdést illeti, a lemezeknek a fékdugattyúk felől, tehát belül kell lenniük. De ha te cseréled, látni fogod a régin.
Szerintetek,ha egy Start stopos kiába sima,de nem gyenge Varta akkut cserélek,akkor mi történik? Hozzáteszem,már jelenleg sem működik az a start stop,de nem is kell,h működjön.. Épp ezért akarnék sima akkut bele.. De ez nem zavarja meg a rendszert?
Nem tudom mi van benne, de meglepően hamar bemelegszik a motor is, igazából nincs szignifikáns különbség az off 2 literes szívóbenzines autóim, és a Ceed között.
"Hamarabb nyomja már a langyos levegőt, mint hogy érezné az ember az ülésfűtést..."
Ez nem azt jelenti, hogy langyos levegőt nyom.
A kocsi nálunk csillaggarázsban áll. Nálam a nagyobb problémát a hideg kormány okozza. Máskülönben nem szoktam fázni.
Az tény, hogy vannak olyan esetek, hogy télen a benyás E12-esünk már "üzemmeleget" mutat, míg a Ceed mutatója alig mozdul meg. Ez akkor jön elő, amikor reggel 30-as övezetben kell kullogni.
Pont ebben a típusban nem, de másikban éltem együtt dízellel és kiegészítő fűtéssel. Lehet, hogy a KIA ebben (is) nagyon jó, de a pár száz Wattos elektromos rásegítés elég gyengécske. Langyos, ahogy te is írod :-), ha nincs túl hideg kinn.
Tasztaltad, hogy 12 km keresztül fáztál télen egy crdi-ben?
Én nem, mivel a diesel kiegészítő fűtéssel rendelkezik. ;-)
Hamarabb nyomja már a langyos levegőt, mint hogy érezné az ember az ülésfűtést...
Sziasztok.2 dolog miatt irok:1.a klimám 2000 fordulat alatt ki ve kapcsolgat,töltve volt és akkor is.ez normális vagy valami hiba lehet?(digit klima 1.6 crdi 2008).2.első fékbetét cserénél van 2db betétén lemez azt kivülre vagy belülre kell rakni a féknyeregnél?
De nem mindegy? Gondolom van alatta egy tömítés, azt kell cserélni. Illetve akkor nem mindegy, ha maga a szenzor teste ereszt, mert akkor vagy barkácsolni kell, hogy ne folyjon, vagy ki kell cserélni.
Meg tudnátok mondani, hogy ez milyen szenzor lehet az olajszűrő mellett?
Nálam ez teljesen olajos, és mivel ahogy korábban írtam nagy az olajfogyasztásom (6dl / 1000km, 2008 SW 1.6-s benzines), arra gyanakoszom, hogy itt elfolyhat.
Itt azzal engedtek utamra a szalonból, hogy találkozunk 24 hó vagy 30000 km múlva. Ahogy a műszerfal is mutatja. Persze igyekszem a 15000 körüli cserékhez tartani magam, csak nem voltam tisztában a garanciális feltételek ezen részével. Mindegy. Most lesz az olajban 17300 körül, aztán a 30000-es átvizsgálásnál meg kb 10000. Csak az vígasztal abban, hogy kidobom a kb 10000-et futott olajat majd tavasszal belőle, hogy az a téli üzem után lesz. Így nem zavar annyira.
Sajnos ebben a témában tanácstalan vagyok. És sajnos bárhova viszem, felmelegszik annyira, hogy semmit ne tudjak már érzékeltetni. Igyekszem a lehető legtöbb infót összeszedni. A szelephézag ellenőrzését mindenképp megcsináltatom a héten. A tipikus az egészben az, hogy mire kimegyek a szervízhez tuti lecsendesedik, nem tudom ez mennyire fogja befolyásolni az szelephézag ellenőrzését, amit azonnal megcsinálnak
Korábban írtam a 2007-es 1.4 benzin ceed hidegindítási hangjáról. (kicsit dízelesen zakatol)
Közben történt egy olaj+olajszűrő csere, mindkettő gyári. Bár a hangja jobb lett az autónak, a hidegindításkor jelentkező zakatolás nem lett jobb, de továbbra is teljesen megszűnik 10 perc üzem után, és utána csak a következő hidegindításkor jelentkezik. Teljesítményproblémákat nem érzékelek, és hangon kívül semmiféle negatív effektus nem jelentkezik.
Szerintem mindenképp beszélj a szervizzel. Amikor én is csináltattam 5000-nél az első olajcserét(be sem írták a rublikába, csak a papír szélére jegyezték fel..) akkor azt mondták hogy 1 év a vásárlástól, vagy 30.000km erre vonatkozik +- 1 hónap és +-500km tolerancia. Szerintem ezekre mindenképp figyelj, hogy ott milyen kondíciókat mondanak, nem érdemes kockáztatni...
Véleményem szerint ha sokáig szeretnéd használni az autódat üzemanyagtól függetlenül 15.000km től többet ne menj egy olajjal.
Ha ennyire ért a szerelőd a típushoz, hallgass rá, kérdezd őt.
De ha hozzá nem értő, mint pl. én :-) véleményére vagy kíváncsi, én nem vennék dízel vagy turbós benzines autót 8-9 éveset. Kivéve, ha ismerném az előéletét, a gazdáját - azt az egyet, aki volt neki. Még egy dolog a dízel kapcsán: Napi 50 km az gondolom, jó esetben egy 25 km-es út oda-vissza. Télen ennek a felében fázni fogsz a dízelben.
Szeretnék CEED-et vásárolni, mert nagyon megtetszett az SW. Sajnos a limitem 1,8-2 M, ebbe csak 2008-2009 körüliek férnek bele. Benzines párti vagyok, de meggyőzhető.
Eddig egy 1.4-es benzinest próbáltam ki, nem tűnt rossznak élményre, nem vagyok versenyző Azt leszámítva nem volt rossz, hogy a szerelőm azonnal lebeszélt a németből behozott összetákolt, vezérléscsere érett hulladékdombról.
Általában 50-50 % pálya-város fogom használni napi max. 50-60km és kb 4-5 évig nem tervezném cserélni.
Szeretnék hallgatni az okosabbakra ezért minden építő jellegű tanács jól jön: honnan (magyar v. külföldről), mennyi km-el érdemes még megvenni, milyen felszereltségűt, milyen motorral (szervízigények és típushibák is jól jöhetnek) illetve tanácsok, hogy a vásárlás előtt mire érdemes odafigyelni.
Előre köszönöm mindenkinek, aki szán rám pár percet!!!
Ráálltam már az elejétől, de egyrészt az első csere 2700-nál bezavart, másrészt meg úgy adódnak a következő hónap dolgai, hogy megszalad a km kicsit. De ha jól értem a "sugalmadat", akkor legyen meg most 20000-nél ahogy terveztem, aztán ne menjek túl a 30000-en, hanem kb tavasszal amikor másfél éves lesz és elérem ezt akkor vigyem szervízbe olajcserére és átvizsgálásra. Csak gondoltam ha kicsit elnézőek akkor nem dobnék ki belőle egy 10000 km-t hajtott olajat hanem két éves koráig benne hagyom amikor már viszont 4-5000-el túlfutok rajta. Logisztikailag is egyszerúbb lett volna ha egybe tudom fogni az évet és az olajcserét, mert ugye gazdaságosabb Magyarországon csináltatni. Azért köszi a tanácsot! Üdv!
Hát nem egyszerű történet az biztos, sajna a szervizek sem képviselnek egyforma álláspontot. Én is cseréltettem 3000 km-nél, /07.20/ és a szerviz szerint nem ehhez kell viszonyítanom az 1 éves olajcserét, hanem a garancia füzetbe beírt dátumhoz, ami 05.19. Nem sok logikát látok benne...... Ami a Te problémádat illeti, szerintem válaszd az 1-es pontot, mert probléma esetén hivatkozhatnak arra, hogy nem jelentél meg a 30000-es szervizre! Mert ugye a gari füzetben is benne van, hogy "amelyik hamarabb bekövetkezik". Ha 10 hónap alatt megy bele a 30000 nincs mese, menni kell! Kicsit talán lehet "trükközni" mert a szervizek által elfogadott a +- 1 hónap, ill. 1000 km, én is élni fogok vele :-)
állj rá a 15 ezres szervizciklusra tehát most egy olajcsere, 30-nál komplett szerviz, 45-nél majd megint olajcsere (csak ekkor majd ne csússz le róla mint mint most), 60-nál megint "hivatalos" szerviz, stb. a komplett szerviz olajostul mindenestül azért fontos mert ha jelentősebb garis ügyed lenne akkor a fába is bele kötnek, nemhogy a kötelező szerviz teljeskörűségébe a köztes szervizek bejegyzése a szervizkönyvbe kizárólag a jövendőbeli vevőd lelkének megnyugtatására szolgál, én annó ezeket nem is márkaszervizben csináltattam mert minek