Ezt mind tudom Vera. De az e-mailben írnak 1.300 ft szállítási díjat. Ezzel együtt a végösszeg 1.300 ft. Ebbe nincs benne az adminisztrációs díj. Ezért tettem fel a kérdést. Én utalok.
Te csekken fizettél, de csak 1.300 ft-ot. Akkor mit nem fizettél? Szállítási díjat, vagy adminisztrációsat?
A honlap nyitólapján 1. Kezdőlap, - 2 .Az igénylés menete- itt tájékozódhatsz. 1.300 Ft-ot írnak kts-nek, ezt lehet utalni, /számlaszámot írják itt / s lehet sárgacsekken fizetni, ezt a csomagban küldik.
Hatalmas -de hatalmas csalódás ért! A NÖDIK-től nem lehetett elefánt fokhagymát kérni, pedig milyen régen sóvárgok utána. 😥
Rendeltem cirkot 3 félét, fehérherét és cukorrépát.
Azt írja, a szállítási költség 1.300 ft. Nincs szó az e-mailben az adminisztrációs díjról amit az oldal ír. Utaljam az 1.300 ft futárdíjat és a szintén 1.300ft adminisztrációs díjat?
Elég nagy növény. Mindegyikből pár szem, az már nagy terület. Kérdés, hogy egy bizonytalan használhatóságú növénnyel érdemes-e annyi helyet elfoglalni a kertből.
Szélporzású növény, nem tudod olyan messze ültetni őket egymástól, hogy ne porzódjanak át. Ha magot akarsz fogni, akkor szerintem egyszerre csak egy fajtát érdemes ültetni, akkor biztos, hogy ugyanolyan lesz. Különben nem biztos.
Nem tudom mennyit küldenek 1 féléből. Nem akarom mindet elvetni, csak pár szemet mindből. Kóstolónak jó lesz. Amelyik beválik, annak a mostaniból hagyott magját vetem jövőre. Mivel nem nézhetek utána a fajtáknak, nem tudom melyiket válasszam, azért kérném mindet.
Ez is tetszik. A cikk alatt palacsinta receptet is találtam amiben kukorica liszt van. Lehet ezt is kipróbálnám cirok liszttel, mert a kukoricalisztben gyorsan felszívódó szénhidrát van, a cirokba meg lassú, és nagyobb a beltartalmi értéke is.
A gluténérzékenyeknek az a legnagyobb problémájuk, hogy az olcsóbb gluténmentes lisztekben gyorsan felszívódó szénhidrát van. Én nem vagyok érzékeny, de szívesen fogyasztok olyan ételt amiben nincs, vagy kevesebb a glutén.
Az előzőleg mutatott receptedben látni, hogy a főtt cirok szemek meg vannak nyílva. Kíváncsi vagyok, mennyire kemény a héja. Ha nem rontja az étel élvezeti értékét, érdemes lesz bevezetni.
Amelyik cirok belseje üveges-viaszos nagyobb tápértékű, amelyik lisztes, nem annyira.
A cirkot sokoldalúan használják fel és fogyasztják, biztos elterjedtebb lesz nálunk is.
Minden esetre kérni fogok vetőmagot, a kerítés mellett végig jó lesz. A másik háznál homokos talaj volt, seprű cirkot vetettem elég sokat, öntözve sosem volt. Igénytelenebb a kukoricánál, a víz igénye is kevesebb, a tápanyagösszetétele pedig kedvezőbb. Kipróbáljuk.
Én most indiairecepteket néztem, itt is használják egész szemes állapotban is, indiai kölesnek is nevezik. Rengeteg zöldséggel, fűszerekkel egészítik ki. /Jowar dosa recipe, jowar upma recipe/ -köles, rizs, hajdina megoldásokhoz tudnám hasonlítani. Receptleírásban megjegyzik, hogy az éjszaki áztatás után a főzése inkább lassú legyen. A szemek rágósan darabosak, nem pépesek. - Ki lehet próbálni, meg lehet ismerkedni vele. ---Más a kínaiak cirokpárlatot pálinkát is készítenek belőle. Végül kiderül, hogy egy sokarcú növény.