Helló-Helló! De jó! örülök!!! Nagyon! M7esről le Érdnél, aztán a második lámpánál jobbra! vagy ha nem az M7ről jössz akkor T.bálintól tovább egyenesen át a 4es kereszteződésnél(lámpánál) Ez a fő út először Szovátai majd Lőcsei u.lesz, ezen végig mindaddig amíg el nem érkezel e legvégére,a fő út baloldalán óvoda van,jobbra közért. tehát a fő út legvégén jobbra kell kanyarodni ez lesz a Kossuth L.utca és aztán a Bagoly utcáig menni .. a Bagoly u. arról ismered meg hogy a bal oldalán egy kocsma, játékterem,biliárd szalon van. De nem balra kell kanyarodni hanem jobbra,azt hiszem a 5.ik kereszt utca talán! Ki van táblázva az utca név!Remélem érthető voltam! :o)
Bozita Sensitive Bárányos Rizses Véleményem szerint ez a legjobb! Talán megkapod a Fress Napfs-ban is! De a szamóca Állatpatikában biztosan! Törökbálinton van egy üzletük a Corában!
Nem akarom kihagyni semmiképpen, már várom nagyon. Jó sok yorki(L) Remélem Kamilla a jobbik énjét fogja elővenni és nem mutatkozik be a kis ördögfajzat. Úgy szerveztem direkt a jövő hetünket, hogy vasárnapra visszaéjünk:)
Tényleg, valaki csináltatott már titert a kutyusának? Sikerült elsőre? Mennyit vártatok a veszettség oltás után. Én oltás után 2 héttel viszem, remélem, hogy sikerül elsőre... Mennyi idővel a vérvétel után lesz eredmény?
Jajj itt nem kell állítgatni! Ez most arról szól ki mennyire van összhangban a kutyusával! Persze számít a standard-hez való hasonlóság is! De itt pontosan azoknak a kutyusoknak szeretnék esélyt adni akik nem tudnak egy MEOE-s versenyen nem vehetnek részt!!! Illetve még ami előny ha tud valamit a kutyusod!!! Mármint ül,fekszik,hozd,marad....stb... Barátnőm és én leszünk a bírák! Három helyezett lesz,apró ajándékkal, amit én szponzorálok!!! :o) :o) Remélem sokan leszünk mint tavaly májusban!! Mindenki szorítson ne legyen eső!!!!Egy pár fotó a 2009.májusi buliról!
Majd meggondolom:P Ha addigra stabilan be tudom szépen állítani akkor talán. Ruhát ugye nem kell ráadni, mert azt nem szereti:) Még egy masnit a hajában elvisel...
szóval akkor Ti is jöttök a találkozóra! Szuper! Megnézem persze a szőrét! Nem szeretnéd esetleg benevezni a szépség versenyre!??!?!?!? HMMM???? a weboldalon minden infót megtalálsz! http://www.baranyivarga.hu/panzio
Köszönöm:) Azóta mióta a kép készült, csináltunk egy hónapos Dermoscent kúrát, és látszik, hogy a tövénél sokkal sűrűbb, csak úgy sajnálom, hogy elrontottam az elején azzal a kefével a tájékozatlanságom miatt. Ha nincs ilyen speckó szer, akkor jó, majd helyrejön idővel. Azóta nagyon figyelek a szőrére:) Hiába nem tekergetem neki, ő meg nem kíméli még soha nem kellett végni a végéből sem, mert nincs eltöredezve. A szőre textúrája is nagyon jó, de yorki talin megnézed majd neki, hátha lesz valami hasznos tanácsod amit még nem próbáltam ki;)
Találtam Neked egy ilyet! Ayurvet AyuPet Charmaid kapszula 30db Szőr és bőrregeneráló tabletta Gyártó: Ayurvet Kiszerelés: 30db / Doboz Nettó ár: 864 Ft + Áfa Ez az egy ami szörre van! Írd be a google-ba és kidobja a további infót! pusz
Szióka! Igazából nem nagyon hallottam ilyen szerről ami esetleg megdúsítaná a szőrt! Vagy csak nem is nézelődtem még! Gyönyörű a kutyusod... mi a problémád vele!?!?! Álom szép a szőre is! lehet hogy kevés... de ő ezt örökölte!! Nekem a fiamnak is ilyen a szőre... ez teljesen normális! Szerintem gyönyörű Kama... álomszép! Édes a pofija!!! Minden rendben vele! az meg hogy a szőre vékony hát istenem....Héry termékek között érdemes még körbe nézni!!! hátha találsz valamit! De szerintem hagyd a csudába!!! Gyönyörű a kutyus hidd el!! :O)
Lehetne egy olyan kérdésem, hogy mikorra áll helyre a szőre a kutyának, ha még olyan 5 hónapos korában sok szőre kijött a babaszőrével együtt? Sajna rossz fésűt ajánlottak a boltban még az elején, így rácsomósodott a babaszőre a rendes szőrére és már csak így tudtam rendbehozni neki:(( Lentebb van kép róla, valami spec cuccot tudsz rá ajánlani, amitől hamarabb visszasűrűsödik neki? Nem tekerem neki, mivel kiállításra nem fog menni, tenyészszemlére, meg nem szükséges.
Köszönöm mindenkinek a bókokat Kama nevében is;) Mandy és Nózi is nagyon cukker:))
Érden keresek kozmit! Láttalak iwiwen is és nagyon szimpatikus vagy nekem! Meg úgy veled kapcsolatban az egész minden szimpatikus! A kutyusaid a környezet minden! Helyileg merre laksz Érden? Megadom az email címem ha esetleg itt nem akarod megírni! nikozia07@freemail.hu
Szia-szia!!! Köszönöm szépen!!! Kedves vagy! Nagy nagy szeretettel várlak Benneteket a találkozón! Igen foglalkozom! Immáron 4,5 éve csak yorkikat nyírok! Valami baj van? Írj!!!!!!!
Szia Zsuzsi! Megnéztem a honlapod nagyon szépek a kutyusaid! :))) Egy kérdésem lenne kozmetikázással is foglalkozol? A Yorki talin mi ott leszünk 100%!
Davideee!!! Nagyon szépek a bébik!!!! Sok-sok egészséget és boldogságot kívánok! Ha tudok megbízható családod aki babát szeretne vásárolni adom az infót! :O)
Valóban a le nem szállt herét időben ki kell vetetni! Mert a későbbiekben komoly problémát okozhat! Speciál én tudok ajánlani egy nagyon megbízható állatorvost... Dr.Pórfy Tünde! Ha beírod a google keresőbe megtalálod az elérhetőségét! Szép napot mindenkinek!
Velünk történt egy jó dolog! Van egy spánielem is,neki is csak az egyik heréje volt leszállva! Készültünk is hogy majd hasi műtétje lesz! Aztán történt egy csoda nyolc hónaposan leszállt neki a másik is! Hát a doki meglepődött,mert azt mondta 6 hónapos korig max leszokott szállni! Így nem lesz nagy műtét hála az égnek! De én is kikérném másik doki véleményét nózi a nem leszállt herével kapcsolatban mert veszélyes ha fent marad neki! Később elrákosodhat!
már sokkal jobban van Szemi! De azért még néha köhög, ma megyünk megint szurira, 2 napont akell kapnia. Állítólag még kb kettőt. Attól, hogy most kölyökként harapdál nagyobb korába is fog harapdálni????
Én nem vagyok állatorvos de a sógoromék goldijának se szált le az eggyik herélye az ő órvosuk a kivétel mellett döntött mert szerinte ahogy öregszik nagyobb az elrékosodásának az esélye a hasba maradt herék miatt és kicsinek könnyebben viseli a mútétet mint a felnött kutyák.Szerintem érdemes lenne 1-2 másik állatórvos véleményét kikérni az ügyben.
Köszönöm mindenkinek a segítséget,ivartalanítás kérdésében.
Meggyőztetek,így ma még melegében megkerestük "Nózi" orvosát.
Hát nem volt sima az ügyünk...
Kiderült , hogy az egyik here valahol a hasüregben megrekedt. Ebben az esetben, a meglévő golyó eltávolításával nem jutnánk eredményre. Ugyanis attól még biológiai szempontból a fennt rekedt here ugyanúgy termeli a hormonokat.
Hasi műtét lenne a megoldás és így megkeresni az eltévedt golyót...
Nem javasolta a doki a kutya "szét trancsírozását" (Ő mondta így)
Ebben az esetben egy úgy dolgot javasolt.
Suprelorin implantátum a neve. Bőr alá, egy fecskendővel,mintha szurit kapna,ültetik be,és ideiglenes ivartalanítás lesz belőle. Kb.1-1,5 évig van hatása. Ha akarjuk ismételhető,ha nem,akkor minden visszaáll a régi kerékvágásba.
Altatás nélkül,simán, pár pillanatos művelet.
Háát,belementünk!
Nózi megkapta! Kb. 1-2 hét alatt lesz teljes a hatása.
Remélem jól cselekedtünk!!!!
Bocs ha sok voltam,de szerettem volna megosztani veletek!
Kerestem,de nem találtam régebbi hozzászólásodat,így nem tudom,mióta beteg a kutyid. Hány vagy hasmenése van? Ha hasmenése van,akkor nyákos rízst adj neki száraz csirkével. Semmi mást,csak ezt kisebb adagokra elosztva. Ha viszont hány is vidd el a dokihoz. Van állítólag most egy ilyen "járvány" féle amikor hánynak,meg hasmenésük van. Kap egy-két szurit,de már az első után jobban lesz! ÍÍ
Sziasztok!Pamacs még mindig nincs jól, ma is kiment belőle a rizs, amit ehetett... Már el vagyok keseredve, mi lehet ez.Péntek óta van szarul. de hétvégén javult az állapota...aztán hétfő délután megint rosszul lett.Pedig most óvom, nehogy megegyen valamit a földről.Volt már valaki így a kutyival?Mennyi ideig tarthat el egy ilyen betegség?Szegénykémet annyira megviseli, látni rajta hogy fogyott :( Szerintem már a rizst is unhatja, meg a virslit...de egyszerüen nem tudom mit adhatok neki, amivel nem ártok.
Ma voltunk kutyakozmetikusnál és ő kért meg arra, hogy az alábbi segítségkérést tolmácsoljam.
Egy 9 éves mini yorki kan várja, hogy szerető gazdi befogadja. A mostani gazdájának ki kell költöznie Németországba, és akitől a házat bérli majd, nem engedi, hogy a kutyusát magával vigye. Ajándékba adná, egyet kötött ki, hogy nagyon szeresség a kis kutyáját, Yupit. Nyíregyháza és környéke az ahonnan a gazdi jelölteket várja.
Sammyit mi is ivartalanítattuk. Elkezdet jelölgetni hála az égnek neki nem vált szokássá azóta nem jelöl, és nem is kufircol:) nem nyüszzik a csajszik után és ő is szofogadóbb lett.
nekünk 13000+foghuzás+ gallér...össz18000Ft volt.
Mi is kiengetük a saját udvarunkba, ki mentem vele cigizni semmi baja nem lett..:) de figyeltem meg amugy se hagyom egyedül nem akkarom, hogy elopják és az ördög nem alszik hiába van zárva akapu:S
Mi 9 hetes kora óta kivittük a saját udvarunkra a mi kutyáink teljes oltási programot megkapják minden évbe a macsekok meg a bajszukat se merik betenni az udvarra.Azért elég fárasztó volt mert mindig rajta tartotta valamelyikünk a szemét nehogy baja legyen.Igy is belepottyant a kerti tóba már a második nap de semmi baja nem lett.Talán ezért is sikerült 5 hónaposra szobatisztaságra nevelni.Télen nyáron kimegy elvégezni a dolgát hiába volt lent a pelus nem volt hajlandó használni.Így utólag örülök már neki de annó teljesen kiborultunk volt ,hogy 5 percenként mire levetkőztünk már kéreckedett is ki.
sziasztok! mi még új yorki gazdik vagyunk! Vasárnap óta van nálunk a kutyus,8 hetes, elvittük állatorvoshoz beadta neki az oltást, és este ki kellett hívnunk az állatorvos ügyeletet, mert kiderült, hogy lappangott benne egy betegség:( Az oltás legyengítette az immunrendszerét. Annyira köhögött szegényke, nagyon megijedtünk. Az orvos adoot neki antibiotikum szurit, és még kell is kapnia majd, de már sokkal jobban van, de még mindig köhög szegényke. Még az a jó, hogy eszik meg iszik. Jó sokat alszik:) Valakivel volt ilyen már?
szerintem elég ha megszaglássza/nyalogatja a földön a pisit/kakit, de nem ragozom, ők tudják. én nem vittem ki, nem is bántam meg, mivel még életben van :)
féreghajtást többször meg kell ismételni, zserbó is kapott annak idején pasztát. ha az anyuka vérében valószínűleg benne voltak a giliszták, mert zserbóban is volt. kb 3. alkalommal már nem jött belőle. még ha zárt az udvar, sem vinném ki, mert a macskáknak egy kerítés nem akadály.. belenyalhat pisibekakiba, macskasz**nál kevés károsabb dolog van sztem egy kutyának. 6 hetes kortól úgy tudom bármikor lehet ivartalaníttani. egy link erről : http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm
Ha nem akarsz kiskutyákat ajánlott. Később sok kellemetlenségtől kímélheted meg magatokat. Fiúk esetében minél hamarabb ajánlott, 6 hónapos kora körül már viheted. Az árak változóak, 10-15e körül van az ára, attól függ hol csináltatod. Érdemes az ivartalanítási akciókat is figyelni.
Ha zárt az udvar és nincs másik kutya, akkor kiviheted nyugodtan. Vidd el megint a dokihoz, úgy is már a második oltása is esedékes lassan és megint kérjél neki féreghajtót, valami erősebbet és szeélesebb spektrumút lehetőleg mint az előbbi. Az ilyen kicsiknek a féreghajtó paszta a legjobb. Miután megkapta vidd vissza 1 hét múlva megint féreghajtásra, hogy tutira kiírtson belőle mindent. Utánna elég lesz minden oltásnál kapnia kölyök korában.
Szia, hű, akkor rosszat csináltam? Ne vigyem az udvarra?
És mit tudok csinálni, hogy ne legyen gilisztás? Féreghajtót már kapott, a doki azt mondta van benne úgy látja, de én a székletében nem találtam egyet sem. Nem értem.
szia, nálatok szerintem ez még nem jelölgetés. 8 hetesen ő még olyan pici, hogy nem tudja kordában tartani a pisikakit. jelölgetés majd ivaréréskor jelentkezik. úgy tudom. nem lehet hogy azért nagy a pocak mert gilisztás? én a helyedben 8 hetesen nem vinném udvarra, akármilyen betegséget összeszedhet. mi is kivártuk amíg megkapta a szükséges oltásokat.
nagyon sokat olvasgatom a hozzászólásaitokat, sok jó infót kaptam már.
2 hete kaptunk a tesómtól egy kisfiút, aki most 8 hetes. Nekem vizslám volt régen, ráadásul kislány. Ezzel a jelöléssel és szobatisztasággal kapcsolatban vagyok én is gondban. Mondjuk ő még elég pici, 8 pisiből 2 megy a pelusra, a többi éppen oda, ahova akarja. Nagyon sokat vagyunk kint a kertben, olyankor mindig megdicsérem, ha ott végzi el a dolgát.
Nálunk az a gond, hogy reggel eljövünk és csak 5 órára érünk haza, addigra kb 8 pisi van összevissza a lakásban. Ti mit tanácsoltok? Tudom elég hülye kérdés, de hátha vki ugyenebben a cipőben volt és tud nekem tanácsot adni.
Amúgy amikor picik a yorkik, akkor nektek is olyan nagy volt a pocakjuk? Olyan, mintha mindig tele lenne. :-)
Igazából a gyerek akar kutyát, ami nevetséges ezzel a reakcióval. Tényleg rendesek és szeretjük is Őket, de a gyerek nevelése is hagy kívánni valót maga után (az Én szüleim nevelési módszerét alapul véve). A pisi, kaki témát ismerik, mert kiskorában Cody egyszer bepisilt és bekakilt náluk :) Ők csak azt látják, hogy sétálunk vele, megvan minden játék, felszerelés neki és jó minőségű táppal van etetve. Persze azért is megszóltak, hogy mért veszek ilyen tápot, egyen húst, meg párizsit....Úgyhogy a kutyás tapasztalatokról ennyit:(
júúújjjj ne is folytasd!! :(( És mégis hogy vennének rá egy terriert, hogy legyen nyugis?? Érdekelne az elméletük:P (bár lehet beledőlnék a kardomba ha hallanám) Nem is ilyen jellegű kutyát képzeltek el maguknak és mégis yorkit akarnak venni??? Elképesztő:)) Nem akarom bántani az ismerőseideit, biztosan nagyon rendes emberek, csak állatot ne tartsanak.
Minek akarnak kutyát a gyereknek, ha fél még Codytól is? Egyáltalán a gyerek akar kutyát? Őszintén remélem, hogy nem jutnak kiskutyushoz, már bocs:S
Próbáld meg elvenni a kedvüket. Mond azt, hogy a szobatisztaságra nevelés baromi macerás, sokáig be fog pisilni és a pelust sem biztos, hogy használni fogja.(ez igaz is) Majd megrágcsál mindent és ha nem megfelelő kaját kap menni fog a hasa, a végterméket pedig nem lesz kellemes a szőnyegből kiszedni... Találj ki ilyeneket, ez általában hatni szokott azoknál, akiknek csak azért kell kutyus, mert másnak is van.
Örülök, hogy nem csak Én gondolkozom így! Azt hittem, hogy csak túl elfogult vagyok és Én viszem túlzásba ezt a kutyatartási mizériát. Mi nagyon szeretjük Codyt és mielőtt megvettük nagyon sokat gondolkoztunk, terveztünk..stb. Szerencsére nálunk a párom a munkájából adódóan állandóan itthon van. Én sajna munkanélkülivé váltam, de ha akad meló, Codyval akkor is van, aki napközben foglalkozik. Cody amúgy is nagyon aktív és imádja a gyerekeket, erre ők közölték, hogy úgy kell nevelni, hogy ne legyen ilyen ugrálós. Persze, mert egy terriert csak úgy le lehet beszélni a mozgásigényről!!! Megpróbálom Őket valahogy lebeszélni erről a kutyavásárlásról.
Sziasztok, Egy tv-műsorban azt mondták, hogy a westi-méretű vagy annál kisebb kutyákat gyerekek mellé csak nagy körültekintéssel vásároljunk. Teljesen egyetértek vele, hogy ez nem egy olyan fajta, kiből bohócot lehet csinálni, rajzolni lehet a bundájára, rángatni lehet ide-oda. Arra ott vannak a nagyobb testű kutyák. Aztán ott van az, hogy sokan nem fogják fel, hogy egy kutya tartása majdnem ugyanannyi időt és törődést igényel, mint egy gyermek. (kinek több, kinek kevesebb)
2long: szerintem ha esetleg így is kimerült vagy és nincs túl sok időd, akkor vegyél inkább egy kevésbé igényes kutyát.
6 éves gyereknek szerintem sem való kutya. főleg így, hogy a szülei sem alkalmasak a kutyatartásra :S azt a kutyát nem csak simogatni kell és ha meguntam, bedobom a sarokba. én nyolcadikas voltam általános iskolában, akkor kaptam az első kutyámat, egy tacsit. ha vesznek akkor ne a gyereknek vegyék, hanem maguknak, mit várnak egy 6 éves gyerektől :S plüsskutyát vegyenek neki inkább. de pont az ilyeneknek nem lehet megmagyarázni. hány embertől elvenném a kutyáját. a kutyatartáshoz is vizsgát kellene tenni :D itt nálunk sokan 1 méteres kerítés mögött tartanak rotweilert, tárva-nyitva a kapu, vagy láncon a kutya az udvarban... sorolhatnám... annyi felelőtlen ember van. na ezen megint felidegeltem magam :D
Teljesen egyet értek azzal, amit a kutyatartásról írtál. Pont most van egy dilemmám. Az egyik ismerős család a kisfiuknak (6 éves) akar venni egy kis yorkit, onnan, ahol mi is vettük. A baj ott kezdődik, hogy nem bízom bennük kutyatartás szempontjából. Félek attól, hogy a gyerkőcnek csak addig lenne fontos a kutyus, amíg újdonság. Codyval sem tud bánni, sőt fél tőle. Nem mer vele játszani, ha az ölébe ugrik, sikít, hogy szedjük le róla. Attól tartok, gőzük sincs egy ilyen kutya tartásáról és neveléséről. Nekem sem volt saját kutyám, csak mamáméké, akit úgy szerettünk, mint a sajátunkat és aktívan részt vettünk az életében. Páromnak volt 2 labrador kutyája, de neki is újdonság volt ez a picur. Sok türelem (ami nekik nincs) kell a kutyusokhoz ezt mi is megtanultuk. Legszívesebben lebeszélném őket a kutyavásárlásról, legalábbis erről a fajtáról. Nem hiszem, hogy a gyerek, vagy a szülők, naponta leállnának tanítani, fésülgetni, megfelelő táppal etetni (Codynak is állandóan össze - vissza adnának mindent enni)...stb. Szerintük mi is elkényeztetjük Codyt, pedig csak azok vannak neki megvéve, ami a legszükségesebb.
Igen, nagyon fontos, hogy olyan helyről hozd a kutyát, ahol egészséges, biztonságos környezetben nevelték. Egy ilyen kiskutya rengeteg törődést igényel (kutyakozmetikába kell hordani, minőségi tápokkal kell etetni és persze el kell halmozni szeretettel, mert Ők aztán nem sajnálják ránk a szeretetüket :). Nagyon nagy felelősség egy ilyen kutya, de ahogy olvastam a hozzászólásodat, biztos, hogy Te tisztában vagy vele mi is az a felelősség. :)
Nekünk most születtek bébik. Egy kisfiú és egy kislány (ma 9 naposak). A kislánynak úgy néz ki, hogy meg van a gazdája, de a kisfiúnak még nincs. Felteszek egy képet a kisfiúról. Ha érdekelne a dolog részletesebben, akkor írj nyugodtan erre az e-mail címre: silvershine.kennel@gmail.com .
ha nem rögzült a szokás akkór jó esélyed van arra,hogy a teritoriális jelölgetést elhadja.De ha sokat vársz akkór már késöbb is jelőlni fog.Ha úgyse fogod tenyésztésbe megéri az ivartalanítást választani mert a gondodon kívül más egészségügyi ,viselkedésbeli problémákat elkerülheted .A kanoknál nem túl nagy a műtét mint a lányoknál ahol ugye egy nórmális ivartalanítás nem csak a petevezeték elkötését hanem a méh eltávolítását vagyis egy komplett hasi mútétet jelent.Kb 1,5-2 hét múlva már nem is fogjátok látni a mútét utóhatását.Csak az első 1-2 nap problémás.
Én elég későn, azaz Porci 2 éves kora után ivartalanítottam. Bár jelzem, nálunk nem volt jelölgetés, de annál inkább hiszti, ha valamelyik lányzó tüzelt a téren, nem lehetett vele bírni, és mindig pórázon kellett sétáltatni.
Az ivartalanítás óta sokan nem változott, ugyanaz a rosszcsont maradt mint volt, bár végre ÚJRA szófogadó, és a műtét óta nem nagyon használtuk a pórázt.
Remélem kicsit tudtam segíteni, és ha tényleg nem akarjátok tenyészteni, akkor mindenképpen ajánlom a műtétet, én nem bántam meg.
Sziasztok tudnátok segíteni, sokat vagyok egyedül (vagyis anyukámat ápolom akinek olyan bénulása van hogy se írni se beszélni nem tud ) kertes házba lakom és egy kis yorkshirt szeretnék és nem tudom mire kell figyelni, vagy csak elég ha jó a tenyésztő, és hol keresek-érdeklődjek? előre is köszönöm a segítséget András
Hát... megnéztem a videókat. Úgy tűnik Beni a falkavezér. Nálunk reggel fél6-6kor ébresztő van, illetve csak a páromnak kezdi el rágni a fülét meg a kezét meg ami épp kilátszik belőle. Előttünk megy pórázon, és ajtón is előttünk megy be. De Flóránál már résen vagyunk.
Ma Flóra keményen megugatott egy kerítésen belül lévő vizslát. Megszülettek Beni barátnőhének a kiscicái. Hozzá rendeszeresen járt egy tarka cica bunyózni, kergetőzni, és kb 3 hete már nem jött mert terhes volt... Beni tiszta beteg volt, de ma újra találkoztak. Hogyan lehet leszoktatni a falkavezérségről? Köszi
Ohh akkor Kami már valóban nagy lány :) itt is ez a problem a cicákkal, támadásnak vélik az apró ugatásokat, meghát mégiscsak kutya, bárkit bármit mondd(igaz egyik cicc már szokta kergetni és akkor játszanak, próbáltam már felvenni videóra mert írtó édes,de mindig kiszaladnak a képből :D )
Valaki érdeklődött,hogy lesz e yorki. Igen,május 16-án Érden. Részletek: http://baranyivarga.hu/panzio/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=4
Az enyém már 11 hónapos nagy lány:) Kami is ugatós volt mindig, de tüzelés óta nagyon komoly házörzőnek adja elő magát:P A macskákat Kami szeretné , csak a macskák nem csípik őt. Nagyon különböző nyelvet beszélnek. Azt hiszi ha felfújják magukat és morognak, akkor játszani akarnak. A farkuk tetszene neki nagyon, de imádja őket kergetni is:))
Kevin épp tegnap lett 5 hónapos :) Hasonló nálunk is a helyzet, amég én reggel ki nem megyek a mosdóba el se megy pisilni, csak ha felkelek, akkor jön ő is :)érdekes h ennyire megszokta ezt a rendszert is :) már ő is kezdi próbálgatnio a hangját, ugat más kutyusokra, a macskákat próbálja terrorban tartani de tisztes távból :) Te kutyusod most mennyi idős?
Köszi,megnyugodtam:-)!Tegnap vettem neki másik tápot,mert amióta a csirkéset eszi azóta vannak ezek a rohamok!Tegnap már az újjat ette és nem is fulladozott egyszer sem.Meglátjuk mi lesz.
Én a Bogyót mindig elengedem, és minden kutyához odaengedem, DE csak akkor ha a másik kutya meg van kötve (és a Bogyó nincs, mert akkor el tud menekülni). Rendkívül társasági lény, igényli hogy más kutyákkal bohóckodjon, de keretek között. Szeretném látni mindig, hogy a másik gazdi le tudja állítani a kutyáját ha durvul a helyzet. Szerintem ugyanarról beszélünk, csak más nézőpontból :-) Bogyó picike is, vékony is, meg még sérves is, így én egy kicsit óvatosabb vagyok, mintha egy 3 kilós picurom lenne.
Tény az, hogy a kutyáknak megvannak a maguk hierarchikus törvényeik. Valamikor azonban lehet hogy szükség van emberi közbeavatkozásra.
Mennyi idős Kevin? Kami olyan 5 hónapos kora körül próbálgatta magát, hogy akkor átveszi a falkavezér szerepet és majd innentől kezdve ő diktál, persze kudarcba fulladt minden kísérlete:) Azóta már csak kutyákon gyakorolja a dominanciáját, érdekes látvány mikor rávicsorog egy nagy kutyára, az meg lefekszik neki, vagy arrébb szalad:P Olyan élénk észjárású kutya, hamar a fejünkre nőtt volna, ha nem vagyunk vele konzekvensek, de annyira szeretem(L) Ő is addig alszik érdekes módon mint mi, de sokszor még délelőtt 10-kor ébreszteni kell, hogy ugyan menjünk már pisilni egyet:)
Igen logikus csak nem gondolunk bele sokszor milyen következményei lehetnek a cselekedeteinknek...:) szerencsére Kevin még nincs elrontva :) szófogadó kis eb, ahogy nézem sorra a vidiket a falkavezérséggel sincs még gond... nem kunyizik, később is kel,nem ébreszt fel hajnalba sőőőt még nekem kell keltegetni, kis cukorpofa :D
Elengeded és nem jön vissza, akkor utánna mész, a nyakánál megfogod a bőrt és megrázod egy kicsit. Hiába kis testű kutya, nem fáj neki. Ha visszamegy, akkor jutalmazod.
Hiába picik, sokkal fürgébbek mint a nagyobb kutyák:)) Nem olyan egyszerű azért összetaposni őket.
Ma voltunk először sétálni Flórával.. és nagyon ügyesen jött pórázon, pedig tegnap előtt adtunk rá először hámot. Egész kultúráltan tudtak együtt sétálni.
Benit picinek vittük kutyaoviba, ahol nagy kutyák is voltak, kölykök... ott muszály volt elengedni, de végigizzadtam azt az órát... nagyon féltettük, hogy az a pici kutya a sok inkább farkaskutyakölykök között. Azóta még 2 szer vittük, de az már 8 hóapja. Keresztanyáméknak van egy keverék kutyájuk, vele jól elvan, meg már anyumék tacsija is megtűri őt morgás nélkül. Mi itt lakunk csepelen a dunaparton... és nem szoktuk elengedni mert rengeteg szófogadatlan kutya van szabadon, de szegénykémen most láttuk hogy Flóra idekerült, nem valami szocializált. Ja meg Benikének pici korától van egy olyan szokása, hogy minden állatnak belemászik a fejbe, és nyalogatja és nem száll le a fejükről, és ezt kevés állat birta, igy ,mindig vicsorgás lett a vége, mi meg ugye egyből megijedtünk. De érdekes Flórával teljesen már, mintha érezné hogy gyerek, és vigyázni kell rá. Van hogy úgy tépi a farkát meg a fülét, hogy Beni már maga után vonszolja, és nem morog rá. Flóra tökös kis csaj lesz. Ja meg sajnos Beni se nagyon hallgat ránk, ha pl. utcán hivjuk, mert épp kilóg a kapun, se hall se lát, megy a szomszéd kutyához csókolózni, és nem jön vissza.
Hogy lehet erre megtanítani őket, hogy igenis fogadjanak szót? Köszönöm a tanácsokat előre is!
tényleg nagyon jók vannak benne még nem néztem meg minden részt, de sok hibát elkövetek én is ezt nézve.. nem mondd hülyeségeket, köszike hogy bemásoltad ide a linket :)
a pihegős lemaradt bocsi :) eddig utálattal csak a cukisag.blog.hu-n találkoztunk, névtelenül könnyen megy :) azt megkérdezték már hogy milyen processzorral meg milyen elemmel működik, meg milyen sűrűn kell az elemet cserélni, de ők aranyosak voltak. általában mindenki simogatná :)
sziasztok :) rég írtam... zserbót csütörtökön visszük kozmihoz, már nagyon ráfér. a hajgumit, hajcsatot nem tűri, már szemébe lóg, de nem akarok belenyiszatolni, nem áll jól kezemben az olló. éééés lett zserbókámnak barátnője. anyumék németjuhásza. egyfolytában puszilgatják egymást :) itt egy mai malaclopós és egy pihegős kép:
Nekem természetes volt az első pillanattól kezdve, hogy megadjam neki a lehetőséget, hogy kutyaként viselkedhessen. A tenyésztőnk is mondta, hogy nyugodtan vigyem kutyák közé, sőt kicsinek szokja meg. Választásom meg nem volt, hogy nagy testű kutyák közé vigyem vagy picikhez, mivel a krnyékünkön a yorkikat és a legtöbb kicsi kutyát pórázon sétáltatják, kínosan ügyelve rá, hogy nehogy más kutyával érintkezzen. Senkit nem akarok meggyőzni, én a kutyámon látom, hogy jól döntöttem, mikor megfogadtam azok tanácsát, akik ugyanezt mondták mint ez a doki, de mindenki el tudja dönteni, hogy elengedi vagy sem, vagy hogyan reagál rá, ha másik kutyával találkozik a kutyusa. Ezen vitázni fölösleges, mert ez nevelés kérdése. Lehet így is meg úgy is, kinek melyik a szimpatikus;)
Sziaaa, Okés, hétvégén többnyire itthon vagyunk, vagy péntek este, szóval mindenképp üzenj:-)
A majom laptopos... Pár hónapja egy kisgyerek fejberúgta Bogyót, de azóta nem volt ilyesmi. Néha ilyen biciklis helyivagányok direkt közel mennek hozzá hogy megijesszék, de ilyenkor mindig kilépek hirtelen eléjük :-):-)
torokgyulladás/mandulagyulladás/idegentest amit lenyelt/ allergia valami pázsitfélére nekem is ezeket mondták "nyugtatásnak" másnap elvittem a dokihoz és az első 2 volt a baja. remélem meggyógyul mihamarabb!
Szia, Na, ez a doki se lopta be magát a szívembe, aki ilyet mond. Szerintem oda ne engedd olyan kutyához, akit nem ismertek, illetve nincs megkötve. Egy ilyen pici kutyának elég egy "játszásiból" erősebb pofozkodás egy pl. spánieltől, és komoly következménye lehet. Én eddig csak akkor hagytam futkozni, ha látom hogy a gazdája visszafogja a kutyáját. Múltkor véletlenül hagytam hogy egy tacskó odafusson Bogyómhoz. Majdnem nekirontott, amikor félelemből egy olyan éleset visítottam rá, hogy megállt a tacskó... nagyon vigyázni kell ilyen antiszoc kutyákkal. (Főleg az öreglányok neveletlen kutyái ilyenek...)
A pisi ügy ne aggódj előbb utóbb úgyis menni fog! Daisy 8 hónaposan lett szobatiszta Kira 4 hónaposan
Nekünk ez az elengedés nem jött be Daisynél , kb 4 hónapos lehetett , 5 méteres pórázon kiengedtük, h először azon legyen- bármi történik ne fusson el... egy ideig el is volt játszott a többi kutyával, aztán jött egy nagy kutya , csak játszani akart , de úgy eltaposta Daisyt , h mai napig , ha meglát egy nagy kutyát fél tőlük :((( kiló méterekről elkezdi ugatni őket, de már úgy, h remeg a kutya, ha meg már ott van mellette akkor is olyan ,mint a kocsonya és kidobja magát) és hát ez az emlék örökre benne marad sajnos.
A kisebbik kutyinál meg se próbáltuk, h nagy kutyákkal játszón, el van más yorkikkal , westivel, bichonnal stb......
ez csak a mi tapasztalatunk. Én úgy vagyok vele : jobb félni, mint megijedni.... Meg sajnos sok rosszat hallottam..
Aranyos nagyon a kis szőrgombóc:) Biztos nagyon picúr lehet, ha 65 dkg-s:)) Mennyit eszik egy ilyen pindúrka?
Én úgy csináltam az enyémmel, ahogy a dokitok ajánlotta nektek. kb 3 hósan vittem le előszőr, másfél hétig nem nagyon akart odamenni egy kutyához sem, utánna viszont egyik napról a másikra el kezdett velük rohangálni és kergetőzni. Azér tmert kicsik, tudnak ők vigyázni magukra.
A behívást tanítsd meg neki. 14 hetesen azért már hallgatnia kell a nevére, lehet csak akkor figyel rád oda, ha neki éppen kedve van hozzá.
Az almot is ki próbálhatod, bár vannak kutyák, akik nem szeretik egyiket sem, majd megoldódik a pisi téma, ha szobatiszta lesz. Addig meg türelem:)
Új vagyok itt, most írok először, lenne egy pár kérdésem hozzátok :]
Ő itt Luella vagyis Lulu, 14 hetes http://i41.tinypic.com/28quhzl.jpg hatalmas 65dkg-os kislány.
Most lett sétaérett, egy hete sétál de csak a belvárosban, utcán, pórázon. Az állatorvos szerint kezeljem úgy mint egy 'rendes' kutyát, vigyem ki a ligetbe, engedjem el póráz nélkül, és hagyjam hogy játszanak vele a nagy kutyák, mert legalább megtanulja, hogy nem szabad szemtelenkednie. Viszont egy nagyobb testű kölyök vagy egy agresszívabb felnőtt kutya egy mozdulattal kitörné a nyakát, a nevére még nem hallgat ha nagyon megindul, és ha elfutna nem biztos hogy visszajönne, szóval nem tudom mi lenne az optimális. Nektek mi a tapasztalatotok?
A másik, hogy a pelenkát csak véletlenszerűen használja, hiába pakolom rá akció közben is már másfél hónapja, nem akar sikerülni. Használ valaki almot? Mert én mindenképpen ott szeretnék kikötni, hogy lakáson belül is megoldja egyedül, mert nem lesz mindig időm és lehetőségem levinni.
Ismerösöm szeretne egy yorkit, itt Törökbliton. Érdeklödnék , hogy akiknél most született pici mennyiért adják, mert jó helyről szeretnék és itt ugye jő helyről vannak.
Ma lettek egy hetesek a babák. Mindketten egészségesek és gyönyörűek.
Mivel tisztában vagyok vele, hogy borzalmasan nehéz megfelelő gazdit találni, így lassan neki kell látnom a dolognak. (Már előre tudom, hogy iszonyatosan fog fájni, amikor elviszik majd Őket, de legalább azt szeretném elérni, hogy a lehető legjobb helyre kerüljenek.)
Arra szeretnélek megkérni Titeket, hogy ha van olyan családtagotok, barátotok, ismerősötök, aki szeretne Yorkshire terrier-t, akkor említsetek meg Minket.
Leírok pár dolgot, amit érdemes tudni.
A kicsik fajtatiszták, a szülők törzskönyvesek, kiváló vérvonallal rendelkeznek (OF SUPERIOR, OF NEW DEAL stb.). Mivel április 26-án születtek (és minimum 8 hetet a mamájukkal kell tölteniük), június végén lehetne elvinni Őket. /Oltási könyvvel (koruknak megfelelő oltással), többször féregtelenítve, mikrochippel, száraz és nedves kutyatápra szoktatva, szobatisztaságra előnevelve/ Igény szerint törzskönyvvel!
Érd.: 06/20-45-556-45 vagy silvershine.kennel@gmail.com!
Büntetni, csak abban a pillanatban szabad amikor épp csinálná a meglepit!
Mi most Flórával vagyunk így a vezetékekkel... Ahogy lát egy vezetéket letámadja, ha a konnektorba dugunk valamit szintén, tegnap elmentünk egy órára, és elvelejtettük kihúzni az állólámpát... de szerencsére nem volt gáz. Boldog szülinapot Porcinak!
Ti miylen gyakran fürdetitek a kutyitokat?
Múlt héten Flóra is fulladozott, és olvastam hogy kamillateát lehet nekik adni mézzel. Reggel adtam neki, meg este lefekvés előt és azóta lekopogom nem csinálta. De ő lehethogy csak beszippantott valamit és köze sincs a teának a javuláshoz. Jóbbulást!
Mira egyre gyakrabban fulladozik,zihál,tegnap is egy akkora roham jött rá,hogy azt hittem kész vége mindjárt megfullad!Kb 1 hete csinálja ezt de egyre gyakrabban ,először csak napi egyszer de mára már 3-4-szer rájön egy nap!
Teljesen kétségbe vagyok esve,mi baja lehet?Amúgy ha elmúlik neki ez a roham játtszik tovább mintha semmi nem történt volna.Holnap viszem orvoshoz,addig tud valaki valami nyugtatót mondani?
Nozo2009:Én is csak azt tudom tanácsolno mint yorkib.Ha nem kapod rajta fölösleges a büntetés.A lemosás se biztos legfeljebb átmeneti segítség .ne félj az ivartalanítás nem rossz felé szokta megváltoztatni a kutyusokat,inkább bújós,szófogadobb lesz nem hívja a természet szaga így jobban rád figyel.De az is lehet nem fogsz észrevenni semmi változást.Persze ha tenyésztésbe szeretnéd vonni az nehezebb dió.
Én is csak azt tudom írni mint yorkibeauty, azaz nem biztos hogy változni fog a kutyus ivartalanítsá után.
Én is sokáig vártam vele, Porci már 2 éves is elmúlt mikor tavaly +csináltattam a műtéte. ÍRTÓRA féltem, mert sok mindent hall az ember, de visszagondolva ÖRÜLÖK hogy +csináltattam. Végre ismét szófogadó, nem őrjítik meg a lányok, és azóta póráz nélkül sétálunk, és ahogy szólok már láb mellett van, megérte :D
Az ivartalanítástól nem hátrányára változik (ha egyáltalán változik) a személyisége. Mivel 8 hónapos lesz, hamar döntened kell a témában. Minél később kerül sor a műtétre, annál kisebb lesz az esélye, hogy megoldja a problémátokat. Ha nem tenyésztési céllal vettétek, csak előnyére válik a kutyusnak meg nektek is. Nem kell figyelnetek a tüzelő szukákra séta közben és nem fog megbuggyanni olyankor stb...
Csak akkor szidd meg vagy büntesd, ha pont jelölésen kapod, mert másképp nem tudja mit csinált rosszul. Igazából ezért büntetni se lehet nagyon, mivel kan és a kanok jelölgetnek:S Esetleg megpróbálhatod áttörölni ecettel, vagy valami erős szagú tisztító szerrel a bútorokat meg az ajtófélfákat, hogy ne érezze a saját szagát rajta.
Szia, mi szerencsére még nem jártunk így, (hogy taplón viselkednének velünk) sőőőőőőt mindenki rajong érte nemtől függetlenül sőt talán több férfi áll meg kutyázni mint nő :D bár a gyerekek rettegnek Kevintől :D nem tudom miért hisz pici és cuki a pofija,nem is ugat meg senkit, csak kutyikat azt is jóóó távoltól mert ha közel jönnek bújik anyu szoknyája alá :D
8 hónapos lesz a mi kutyánk,pisi-kaki szinte hiba nélkül (utcán vagy papírra a lakásban),viszont jópár baleset történt fotel oldalán,szék lábára , falra, kislányom könyvére... az utóbbi egy hétben!
Kan kutya módjára,pár cseppes vagy kicsit több "jelölés"!
Szégyenli magát,ha megszidom,lapít,mégis csinálja pár óra múlva újra...
tanácstalan vagyok,nem szeretném ha így maradna!
Nem kaptam rajta közvetlenül,mindig már csak az eredményre találtam rá. Ezért is vagyok dilemmába. Más volna ha rajta kapnám.
Amúgy nagyon édes,nem akarom emiatt elveszíteni a kedvem!!!
Karácsonykor vettük a kislányomnak "Nózi-t",4 hónapos volt akkor. Most 8 hónapos lesz a hónap közepén.
Pisi - kaki utcán vagy papírra , viszont jópár alkalommal lebukott az utóbbi időben,hogy fotel oldala...,szék lába...,ajtó szárfa... jelölte--kankutya módjára!
Frászom van a gondolattól....
Különben édes kutyus,de ez a dolog nem hagy nyugodni!!!!
Az ivartalanítástól tartok,félek hogy a személyisége megváltozik.
B&A! Bocsi, nem volt időm fórumozni. Legközelebb, ha megyünk haza és megyünk Szhelyre, üzenni fogok és tudunk találkozni, sztem biztosan örülnének a picik:)
Ma úgyis olyan kis szerencsétlenül jártunk. Szokásos esti séta, jön egy srác sok táskával - és ugyan nem direkt - de úgy hozzávágta a kutyimhoz a laptop táskáját, hogy szegényke elesett...és még csak annyit sem mondott, hogy bocs vagy vmi, ment tovább, én meg persze beszóltam neki, erre ő elküldött engem ide meg oda.. Olyan tahó emberek vannak!!!
Járt már valaki így? Azt tapasztaltátok már, hogy némely emberek milyen ellenszenvvel viseltetnek a yorkiek iránt?
Örülök hogy jobban van a piciurka. Milyen tápot adsz neki?
Cs.Judit: Kipróbáltuk a struccos tápot, úgy jártunk mint Te - nagyon nem eszi- csak éppen én sehol sem tudtam próbatápot kapni... A fura az, hogy a gyógytápot (Hills i/d) azt nagyon szereti...más konzervet viszont nem szeret. Gyógytápot meg mégse adhatok neki örökre....Fura...
A méret tényleg nem számít, Csombi igazi nagy yorki, de mi így is imádjuk. Igaz így több fejtörést okoz, mert sok mindent elér, nagyobbat harap, viszont így sokkal erősebb. Simán elmerem engedni az oviban a nagy bernáthegyik, kuvaszok, berni pásztorok közt. Csomi is nagyon ügyes, remélem mi is hamarosan eljutunk az alap engedelmességi vizsgáig.
Képzeljétek, kiestek az első fogacskái, de nem találtam meg egyet sem.
Sziasztok!Mára a kis Pamacsunk már jobban van, doki szerint valami olyat evett, amivel elrontotta a pociját, ő hajra gyanakszik.Ma kapta a harmadik szurit, de a doki úgy mondta még holnap kap egyet,aztán meglátjuk.Ha jól lesz, akkor kedden márcsak olyan port kell a tápjához kevernem. 2 napig csak főtt rizst ehetett, ma már kaphatott kis tápot...remélem nem fog fájni tőle a hasija.Egy kicsit még ma is kókadt, sokan pihen, de gondolom ez a a szuritól is lehet...de azért már van kedve játszani, mert szaladgált a papucsokkal egy picit...
Az utóbbi 2 nap már teljesen jól telt (de azért még lekopogom). Az éjszakák már teljesen nyugodtak. Egyszer sem kezdte el cipelni a kicsiket és, ha a a bébik összebújva elaludtak a cumizás után, akkor kijön hozzánk és még játszik is. :) Lehet, hogy vége a "lidérces" időszaknak...?
A kicsik szépen gyarapodnak. Aldó egy igazi haspók (kis dömpernek hívjuk, mert, ahogy megérzi, hogy a mama visszaugrott a ládába, már rögtön "szalad" cumizni). Mira is szépen eszeget, de érdekes, hogy Ő általában megvárja, amíg Aldó végez, és csak utána megy a cicihez. Persze előfordul, hogy együtt is esznek.
Remélem, hogy a továbbiakban már tényleg nem lesz semmi gond és továbbra is ilyen szépen haladnak majd a dolgok, mint az utóbbi 2 napban.
Beninek is kb 6 hónaposan volt egy ilyen időszaka, hogy jelölgetett a lakásban. Mi amikor láttuk hogy emeli a lábát nem a kutyára, henm a falra csaptunk egy légycsapóval egy picit, vagy újsággal, vagy összecsaptuk a kezünket. Akkor mindig kizökkent a műveletből, és el is felejtette hogy hol is tartott, mit akart. Kb egy hét mulva már meg sem próbálta, és még a kertben sem jelöl. Most Flórával meg azt csináljuk... ő amikor nyitva van az ajtó már kimegy pisilni, ezt 2 nap alatt sikerüólt elérni úgy hogy mikor bepisilt a lakásba, feltöröltük egy papírral, és egyszerre a pisis papírt és a kutyát is kitettük a fűbe, ahol elszagolgatta egy ideig:) Éjszaka sajnos még mindig bepisil:( Ráadásul Benivel egyből a jelölgetés megkezdése után 2 héttel mentünk ki Svájcba rokonokhoz, ugyhogy nagyon féltünk, mert ott egy macska is volt ráadásul a lakásban. Napi 3-4 szer vittük le ott és egyszer pisilt csak be az egy hét alatt. Bocsánat a regényért!
Üdv a fórumon! Hogy érted a jelölgetést?szó szerint vagy csak össze vissza pisil-kakil?Mennyi idős-mert ha karácsonykór vetted kb.3 hónaposan akkór már kezdödhet a felnöttéválása és a területét jelölgeti.Ha így van sűrgős ivartalanítás ajánlott mert különben rögzül a szokás és az idősebb korban történt ivartalanítással se fogja abbahagyni.Az én 10 hónapos Zsebim nem jelől csak az utcán még az udvaron se ez egyéntől függő.Ha mégis rájön én is kénytelen leszek ivartalanítani.A németjuhászunkal 2 éves koráig vártunk sajna elkéstünk vele már 8 éves de mindent jelölget az udvaron.Ha egy locsolókanna vagy bármi új kerül az udvarra annak annyi.
Totál új yorkisok vagyunk,karácsonyra vettünk a kislányomnak egy kan kutyust.
Küzdünk nagyon a szoba tisztasággal. Eddig jól haladtunk,viszont a napokban mintha minden eddigi tudománya elszállt volna,jelöl minden felé a lakásban. Kész vagyok....
Adjatok valami tuti ötletet,mert kezdek besokallni!!!
Vidd kozmihoz,csak arra ügyelj tiszta megbízható helyre vidd és ne hagyd ott.Beszéld meg elöre lehetőleg te legyél az első és ne tedd le a földre csak az öledbe és az asztalon legyen.Egy gyórs igazítás fül,popsi ,szem körül és a kőrme meg a talpacskája,hogy ne csúszkáljon a kövön.Ha nórmális a hely nem lesz baja.
Lola még 3 hónapos se volt amikor elvittük lenyíratni a füléről a szőrt!3 és fél hónapos volt kb amikor a fenekéről,szeméről,lába körül nyírták neki a szőrt.Te tudod,hogy mikor szeretnéd elvinni kozmetikushoz,de nekünk a kozmi sokkal ügyesebben és szebben letudja vágni .Amikor meg mi próbálkoztunk vele,hogy lenyírjuk pl. a szeme körül,összevissza ficánkolt.
Nagyon aranyos a kis csaj:) A kutyámmal vetekedik, ő is elrágta a laptop töltőjének a kábelét 3 hónaposan... A mai napig egy valódi rossz csont, pedig tegnap volt 11 hónapos és esze ágában nincs lenyugodni.
Dannynek jobbulást, én is mandula gyulladással nyomom az ágyat:( Azért ma összeszedtem magam és Kamival csaptunk egy 3 órás sétát. Rengeteg régi ismerős volt ma a gellérten, el is repült az idő. A kis bolond egy német vizslával akart játszani, össze vissza puszilta, pedig le se tojta Kamit, még rá is morgott, de a kutyimat ez nem hatotta meg::oo)) Mikor még pár hónapos volt, akkor kinézte magának már ezt a vizslát. Azóta töretlen a rajongás, bár viszonzásra nem talál:) Sikeresen megtámadott egy boxert is, mert oda akart menni ismerkedni, Kama meg azt hitte a tobzát akarja elvenni, amit egy kutya sem tehet meg, ha kedves az élete:P Olyan vicces, mikor ilyen nagy kutyákat el tud ijeszteni (persze ilyenkor megszidom a viselkedése miatt, de azért rajtam kívül mindenki nevet a kis törpillán) Ő a legkisebb kuytus a társaságban, de a legnagyobb hangú és a legelevenebb. Ma nem volt már agyam tovább dobálni (másfél óra játék után) az agyonrágott csupa nyál tobozát, erre felváltva hordta a többi gazdihoz, akik persze szívesen átvállalták a feladatot.
Szerintem sem túlzás, tegnap előtt is megkönnyeztem amit irtál, meg most is. Mi minden h9rcs9g9mnek, papagályomnak, macskának komoly temetést tartottunk. És ha pl. fészekből kiesik egy fióka, őt is eltemetjük. Nagyon aranyosak a képen.
Ez a kis Flóra olyan mint egy kisördög. Ma először egyedül hagytuk őket 2 órára... hát Flóra felszedte a ragasztócsíkot, amivel le volt ragasztva a szőnyeg széle, hogy még Beni ne bontsa le. Mindkettő tiszta ragasztócsík volt, Flórának áztatni kellet a lábáról, úgy hozzáragadt. Este meg a laptop töltőjének a zsinorját rágta meg, egy helyen lecsupaszitotta, még jó hogy nem az adapter előtt rágta... belegondolni is szörnyű mi történt volna. Ha valamit a konnektorba dugunk ő már ottvan, és rágná... Ja és tépi Beni bajszát és farkát. Ez egy életrevaló boszorkány, látszik hogy 25 kutya között kellet megállnia a helyét.
Csatolok pár képet akis gézengúzról
Remélem jobban van má Denny, jóbbulást a betegeknek! Szép hétvégét!
Danny ma megkapta a második szuriját a torokgyulladására, nem nagyon akar múlni neki. Amúgy ha lenn vagyok vele, olyan mint általában, izgatott, játékos. Ha fenn vagyok vele a lakásban, alszik egész nap. hajnalban rájön a krákogási roham, alig tudok aludni ilyenkor, sajnálom szegényt, tuti nagyon fáj neki mert ma már alig evett valamit, pedig kis szemű tápot vettem neki meg konzervet. most éppen a műcsontját rágogatja, úgyhogy nem viselte meg a szuri. jaj nekem kellett lefogni a fejét, olyan rossz volt, de csak kicsit visított. bocsi, ha könyvet írtam, de ki kellett írni magamból :) Mostanában csak gyors élménybeszámolókra van időm, olvasni alig tudlak titeket, de remélem mindenkinek rendben van a kutyija!!
Szia Zsu, Együttérzek veled, én is minden alkalommal ugyanígy kikészülök amikor a pocinak ilyen hányós hasmenős rosszullétei vannak. Majd kérlek írd le hogy mit mondott a doki...
Sziasztok! Sajnos szomorú vagyok a mai nap.A kis Pamacsom beteg, reggel még jó kedve volt, reggelizett, aztán délután mintha kicserélték volna.Az ebédjét csak megszagolta, és visszafeküdt az ágyába.Na akkor már sejtettem valami nincs rendben.Rá fél órájára hányt, majd ment a hasa szegénykémnek.Gyorsan hívtam az orvost, most várom hogy megérkezzen.Szórítsatok hogy minden rendben legyen.Nagyon imádom a kisbetyárt,. nem élném túl ha valmai érné őt...Remélem nincs komoly baja, lehet valamit felevett a földről, amit nem vettem észre...
Nálam anno 6 pici született, és az egyik elpusztult 3 nap után, ha jól emlékszem. Ő is gyenge volt, én etettem, mert szopizni sem bírt. Ez borzasztó dolog, én is napokig sírtam utána. De szerencsére a többiek erősek voltak és 5 kis gézengúzt felneveltünk Jennyvel! :))))))
Flóra jól van. Rendesen eszik és iszik, és napról napra kicsit többet marad kinn a pisilés után. Onnan indultunk, hogy a láda elé pisilt, aztán már jelzett, hogy ki akar menni (ki is ment de épphogy leért máris jött vissza), így 5 nap után már valamennyit szaladgál is.
Ez csak természetes, hogy eltemettétek. Ezt bárki megérti akinek, már volt/ van valamilyen házikedvence, akit szeret. Ismerem ezt az érzést, de valamiért nem akarta a sors, hogy a picúr tovább éljen. Hidd el, ha teljesen egészséges és fejlett lett volna, túléli. A legkisebbek lesznek a legnagyobb haspókok, mert hamarabb megtanulnak enni, mivel nem hagyják a többiek szopni nyugodtan. Ti mindent megpróbáltatok, de majd a másik két kis manó sok örömöt fog okozni nektek. Lehet, ha császáral születnek, a doki elaltatja rögtön a születése után, ha jól megvizsgálja. Sőt, innen is látszik, hogy Flóra milyen kis gondoskodó, mert általában nem is engedik szopni az anyák azt a picit, amelyiket nem érez elég életre valónak, vagy fejlettnek.
2 nagyon szép kiskutyátok van, most rájuk figyelj. Flóra amúgy már jobban van? Eszik rendesen?
Amikor megszülettek és láttuk, hogy Aurora (a kicsi, aki kedden meghalt) milyen kis picike és gyenge a másik két kölyökhöz képest, akkor szinte megbeszélés nélkül mindannyian arra gondoltunk, hogyha életben marad, akkor Őt biztos, hogy megtartjuk, de sajnos nem bírt tovább küzdeni. :(
Csak egy napig élt, de úgy megszerettük és annyira akartuk, hogy éljen... :'( Úgy gondolom, hogy soha nem fogjuk Őt elfelejteni. A virágoskertünkben temettük el egy kis dobozkában. Raktunk mellé egy Bibliai idézetet (Dávid 23. zsoltárát, mert temetéseken ezt szokták mondani) és egy kis névjegyet, amin a neve van és az, hogy mettől meddig élt. Gyújtottunk neki mécsest és a mai napig viszünk virágot a kis sírjára.
Tudom vannak, akik túlzásnak tartják az ilyen jellegű dolgokat, de nem érdekel, mert mi ilyenek vagyunk és kész. A szomszédunk is majdhogynem nevetett, amikor látta, hogy 19 éves férfi létemre, ordítva ásom a kis gödröt és anya is ott sír mellettem... De nem tudok az ilyen emberekkel foglalkozni... Én legalább tudok szeretni. Nekik meg még az életben egy egerük sem volt...
Ez tényleg kutya függő! Codynak sem tetszett a hám, amikor először ráadtuk. Vettünk egy kis nyakörvet, az rajta volt éjjel nappal egy pár napig, aztán ráadtuk a hámot és már nem is nagyon érdekelte, hogy mi van a nyakában. Mi a lépcsőházban gyakoroltunk. Rögtön szalad és nem is foglalkozott azzal, hogy pórázon van. Őt az idegesítette, ha séta közben megálltam. Akkor unalmában megrágta a pórázt:)
Nekünk is így kezdődött,nem akart megmozdulni aztán jutalomfalattal csalogattam + szóban agyondicsérés,ájuldozás,hogy ő milyen ügyes:-D és pár napig így sétáltunk a lakásban 3-4 nap alatt megszokta a hámot és a pórázt,de ez a kutyától is függhet.
Az én picimnek is Amira a neve,de csak Mirának becézzük:-)
Vannak ezek a fogkefe alakú rágcsálók,na ő szokott néha kapni ilyet és az neki akkora kincs hogy sosem akarja megenni csak állandóan eldugni és úgy félti óvja hogy az valami hihetetlen,de attól még biztonságban érzi magát.Ő is nyugtalanul mászkál vele a lakásban ide-oda közben nyüszít egyfolytában és keresi a helyet hova tudná eldugni,általában fél óra múlva sikerül is neki egy párna mögé beejteni vagy takaró alá betenni.Ezt csak érdekesség képpen gondoltam leírom.
Szerintem el fog múlni ez Flóránál csak egyelőre nagyon óvni akarja őket,ami természetes.De ez csak az én véleményem,még nem voltam ilyen helyzetben.
Csináltam pár képet a bébikről. Aldóról sikerült külön képet csinálnom, de az amin Amira van egyedül sajnos elmosódott. Majd pótolom a hiányt.
Egyenlőre úgy tűnik, hogy minden rendben van velük, és remélem, hogy ez a jövőben is így lesz. Az egyetlen gond az, hogy Flóra néha gondol egyet; a szájába vesz egy kölyköt és nyugtalanul, nyöszörögve kaparni kezd vagy elkezd vele járkálni. :( Az állatorvos szerint lehet, hogy nem érzi magát biztonságban, de nem igazán értem ezt, mert eddig akármilyen gond volt (pl.: tűzijáték, amitől retteg, mindig arra a helyre menekült, ahol most vannak...). Tényleg nem értem, mert az esetek többségében olyan nyugodtan elvan a kicsikkel... Remélem leszokik majd erről.
Sziasztok, Ey kis segítséget szeretnék kérni.Most hám és póráz ügyben.Mennyire megy nehezen h megszokja a dolgot h sétálunk?Igaz tegnap volt rajta először.A hámmal még úgy nincs baja,de ha póráz is van rá kötve,akkor ledermed és semmerre sem hajlandó jönni,semmilyen invitálásra sem.
Sziasztok, SZMG nem értettél félre semmit, másfél éves a kutya, nem Jecserika?
Érdemes felkeresned azt az embert, akitől vetted, mert ha a korában hazudott, akkor lehet van még más is a tarsolyában (eltitkolt betegség). Ha pedig másfél évesen kihullottak a csontfogai... az azért elég durva.
Szerintem mininek akarta eladni a régi gazdi, és behazudta a korát. Kb most 6 hónapos. Nőttek ki fogak a helyén? És hány kiló a kutya?
Ja és ha kell a statisztikához: 6 hónapos és 4,07 kg! :D nem lesz kis termet az már biztos. a tesójával találkoztam múltkor (lehet már írtam, akkor bocs) ő dupla ekkora magasságra meg hosszúságra, úgyhogy nagy yorkik leszünk!
Dannyt tegnap vittem orvoshoz, mert 3 napja krákog, horkant és tüsszög ilyen rohamszerűen. Kapott szurit és holnap is kap, mert nem akar elmúlni. Megvizsgálták és torok és mandulagyulladása van. nem is tudtam hogy van ilyen. kamillateát és mézet kell adnom neki. mézet főleg estére, mert egy bevonatot képez a torkán és kevésbé irritálja. Ma nem ette meg a nagyszemű Hill's z/d tápját, így vettem neki Yorkis Royal Canint, azt keverem a konzervhez, mert lehet nem nagyon tudja lenyelni a torka miatt a nagy szemeket. Remélem tudtam segíteni.
Képzeljétek kiesett az összes foga! :) az utolsó szemfogát a doki körömmel kihúzta mert már annyira mozgott...hála istennek nem kell altatni majd! úgy örülök. 7 tejfogat találtam meg, azt el is raktam emlékbe.
Szia Az én uszkárom két napig morgott Bogyóra utána és azóta imádják egymást.A spánielem 2 hónap után is morog rá ,mert ez a kis tökfej mindig nyalná-falná ő meg nem szereti de soha nem bántaná az biztos. 1 hét után hagytam őket egyedül ( a három kuty) 8 órára, semmi baj nem történt. Bár én is paráztam egy kicsit a két kutya simán megnyúzhatta volna a kicsit .Bíztam bennük hisz ismerem őket és nem hiába.
Komolyan nem értem az ilyen gyerekeket. És még hergelte a másik kiskölyköt is, aki persze eldobott mindent ami a kezében volt, hogy megsimogathassa Codyt, de Ő addigra már azt is támadásnak vélte. Cody csak akkor reagál így, ha ellene irányul a dolog. Imádja a gyerekeket. Tavaly nyáron egy 2 éves kislány fogta magát, leült Codyval itt a ház előtt a földre és játszottak. Haláli volt. Az anyuka mesélte, hogy nekik is van egy yorkijuk, úgyhogy hagyjam, hagy nyalogassa, puszilgassa, hozzá van szokva a gyerek:) Még jó, hogy ebből a fajta gyerekből van több, nem a puskásból.
Szia Steflil: Köszi a részletes beszámolót, nagyon tanulságos. Örülnénk ha néha összefuthatnánk, gondolom nektek se könnyű játszópajtást találni. Nekünk itt a Derkovitson 500 m-es körzetben van kb 6 yorki is, de ők soha nem abban az időben járnak sétálni mint mi... szinte sose látom őket - pedig rendesen vadászunk rájuk :-):-) Ugyanígy vadásszuk a családját a Bogyónak, mert ha legalább tudnánk hogy mi a baja, akkor nem kínoznám mindenféle neki nem megfelelő táppal... de hát sikertelen. Te honnan hoztad a kislurkód?
Szia Nyinya: köszi a tippet, utánanézek
Szia Judit: Bogyó a görkoris, kismotoros, dömperes gyerekektől készül ki. Én mindig hagyom ugatni. Pár hónapja fejberugta egy 3 éves kisgyerek, azóta nem szólok rá, tessék az agresszív kisgyerekeket jó besz*ratni :-) Egyébként a Bogyó hihetetlen módon megszűri az embereket - a gyanús alakokat mindig megugatja, ugyanakkor a kedves kisgyerekeknek mindig hízeleg...
A mi utcánkban is van egy kölök, aki rendszeresen ránkfogja a puskáját... és hozzáteszi hogy megöllek... jó nevelés..felháborító. Szegény Cody.
Mit gondoltok, ha eddig nem volt vasárnap óta veszekedés, csak játlkból morgás meg ugatás, itthon hagyhatom őket együtt 2 órára? Nem fogja kihazsnálnia nagy és bántani a picit?
Komolyan most nagyon mérges vagyok! Én nem értem azokat a gyerekeket, akik élvezik, hogy a hülye játékpuskájukat (speciel én nem vennék a gyerekemnek) ráfogják egy ártatlan kiskutyára és heccelik vele. Sétálni voltunk Codyval és a házunk mögötti játszótéren egy idétlen gyerek majd halálra rémítette szegény kutyát. Belőle kitört a terrier vér és elkezdett ugatni. Alig tudtam megfogni szegényt, úgy vert a kis szíve, azt hittem kiesik. Odajött egy kislány az anyukájával, na mikor már a kislány is simogatta és nyugtatgatta, akkor kezdett kicsit megnyugodni.
Jónak tűnik ez a táp. Mennyibe kerül kimérve? Megírnád az üzlet címét. Nem vagyok ismerős a 9. kerületben.
Most olvasom, hogy szombathelyi vagy!! Én körmendi, de csak hétvégén, mert hétköznap Pesten dolgozom.
Egyszer, ha van kedvetek összehozhatnánk a tökmagokat játszani, sokat járok Szhelyre hétvégenként. Viszont nemcsak ezért írok. Az én kis picurim is kb. akkora mint Bogyó csak idősebb, lassan 2 éves lesz. Ő kisfiú és 1,7 kg. Nálunk is állandó probléma volt a bélgyulladás az utóbbi pár hónapban. Havonta 1 hétig hányás és véres hasmenés. Azon kívül, hogy anyagilag sem volt éppen olcsó, a picurt is baromira megterhelte a sok antibiotikum. 3 hete egy kicsit elfogott az ideg és elvittem az állatorvosi egyetem klinikájára. Nagyon rendesek és kedvesek voltak, nem csak a pénzt látták az emberben (mint az előzőek) hanem tényleg a kutya baját akarták megállapítani. Nagyon alaposan megvizsgálták, elküldték vérvételre és ultrahangra. Több betegséget gyanítottak (májdaganat, addison kór, krónikus bélgyulladás, ételallergia). Hát hál'Istennek úgy néz ki, hogy ételallergia méghozzá a szárnyasokra meg persze egy rendkívül érzékeny pocak. Ez sem jó, de a lehetőségek közül mégiscsak a legjobb.
A doki mondta, hogy ételallergiától (pontosabban étel intoleranciától) simán lehet véres széklet és hányás. Megjegyzem, azért csúcs, hogy máshol meg simán nyomatták volna bele mindig az antibiotikumot.
Most hypoallergen diétán van 6-8 hétig, kizárólag sertéshúst kap rizzsel vagy tésztával, utána próbálkozhatok majd más fehérjeforrással is. Szerintem próbáld meg, hogy Bogyónak is ezt adod pár napig, hátha használ és neki sem bélgyulladása van mindig, amikor ilyen tüneteket produkál. Azt is mondta a doki, hogy tápot ne adjak neki (na nem mintha az enyém megenné, meg a jutalomfalatot sem) mert tele van adalékokkal, ami árthat az ilyen érzékeny gyomrú kutyáknak.
Ami még nálam bevált az egy bizonyos probiotikum (CANIKUR PRO) ezt még a szhelyi állatkórházban ajánlották, mikor anyukámék yorkieja lett beteg. Nálunk kizárólag ez a probiotikum vált be, bár többel pl. porokkal is próbálkoztunk. Illetve amit még most immunerősítésként adok a kutyának egy 30 ml-es oldat, az a neve, hogy VETRI DMG. Nem olcsó, mert 30 ml kb 7-8 ezer Ft, viszont használ!!!!! 2 cseppet kell adni a picurkámnak naponta, úgyhogy a 30 ml kb 1 évig elég lesz:)))
Bocsánat, hogy ilyen kisregényt írtam, de bízom benne, hogy nemcsak Anikónak és Bogyónak, hanem másoknak is tudtam segíteni a történetünkkel. Egyébként tényleg felháborító, hogy amíg idáig eljutottunk kb. 80 ezr Ft-ot dobtam ki az ablakon és nem kicsit lett "megterhelve" a kutya szervezete a rengeteg antibiotikummal.
Kicsinek nem vetted észre, hogy váltotta volna a fogait? Így nehéz megállapítani, hogy most melyik fogai potyognak ki. Mikor elhoztad és a mostani fogméretei között van különbség? A maradandó fogak sokkal nagyobbak és vastagabbak is mint a tejfogak. A nyelésnek meg a fogváltásnak nincs köze egymáshoz:S Nem érezted, hogy büdösebb a lehellete? A fogkő okozhat ínygyulladást, ami következtében kipotyoghatnak a fogai, de ez egy 1,5 éves fiatal kutyánál nagyon csücskös lenne. A fogköves fog viszont nem fehér, legalábbis a töve el van szineződbe. Mivel eteted?
Bakker! Bocsi, de mivel a "tegnap vettem" után nincs semmi a sorban, én mondat végének olvastam, tehát hogy TEGNAP VÁSÁROLTAD!!! FÉLREÉRTETTEM AZ EGÉSZET!! BOCSÁNAT!! :-)) Ezek után megkérdezem, mennyi idősen vetted?
Hát ez több mint rejtélyes! Látsz új, kinövő fogakat? Ha igen, akkor biztos nem másfél éves. Mondjuk ez azért furi, mert általában egy kutyát fiatalabbra szoktak hazudni, nem öregebbre (igaz van kivétel, de gondolom, ez esetben nem ilyen-olyan győztes tenyészkutyának kikiáltott kutyát vettél horror áron). Ha nincsenek új fogak, akkor az egyik ok lehet, hogy a helytelen táplálkozás, és a yorkikra jellemző fogkövesedés miatt hullott ki a foga. Ez azért érdekes, mert korai lenne másfél éves korban (bár lehet), és hogy hogy láthattál tiszta fehér fogakat egy hónappal ezelőtt. Persze kihullhatott más okokból kifolyólag is, egy viszont biztos ÍGY VAGY ÚGY, DE SAJNOS ÁT LETTÉL VÁGVA!! Én a helyedben sürgősen dokihoz vinném, és felkeresném az eladót is!!
Cody is érzékeny, bár nála nem a hasmenés, hanem a vakarózás jelenik meg. Kiskorában RC - t kapott, akkor kezdődött a vakarózása. Vettem csirke és gabonamentes Acana és Orijen tápot, azóta azt ette. Az utóbbi hetekben viszont rá se bagózott a tápra, azért is gondoltam, hogy keresek más tápot, amiben szintén nincs csirke és gabona, főleg szója és kukorica. A Happy Dog Africa és Irland tápban nincs. Az Africa nem jött be neki a másikat még nem próbáltuk. A Biomill nagyon jó minőségű svájci táp, amiből szintén van érzékeny kutyusoknak való. Nézd meg a honlapjukat, ott részletesen le van írva mindegyik fajtájának az összetétele. Az egyik tápsorozatukat a Fressnapfban is lehet kapni. Legutóbb vettem Acana tápot, amiben van csirke és szerencsére nem tért vissza a vakarózás, úgyhogy valószínű a kukorica és szója a ludas. 1 - 2 havonta szoktam váltogatni neki, amikor észreveszem, hogy már nincs oda azért az ízesítésért. Igen, a kiszereléssel nekem is gondjaim vannak. Van egy állateledeles, ahol van kimérve Acana táp, pont azok, amiket venni szoktam. Ráadásul sokkal olcsóbb is, mintha rendes kiszerelésben venném. Viszont sajna más hipoallergén tápokat csak 2 - 3 kilós kiszerelésben árulják. Csinálhatnának kisebbet is, hogy ki lehessen próbálni. Ha most megveszek 5 - 6 ezer forintért egy 3 kilós tápot és a kutya rá se bagózik mit csinálok vele????
észre,hogy kieseett a szemfoga,éppen azt rágcsálta.Amikor legutóbb kb egy honapja néztem a fogait tökéletes apró fehér kis fogacskák voltak.Most azonban megdöbbentett,hogy hiányzik a másik szemfoga is felül meg még több rágófog is.Azt mondják fél évesen váltanak fogat,hát azon már jóval túl vagyunk.Ha valaki tud segitsen már, arra gondolok,hogy esetleg most van nála a fogváltás.Eléggé duzzad az inye is,sőt úgy látom a nyelés is nehezére esik.
Tényleg nem szerette? Óóó, remélem Bogyónak tetszeni fog, mert ilyen hatalmas zsákkal lehetett csak kapni.
Egyébként itt Szombathelyen általános probléma, hogy a legisebb kiszerelésű kutyakaják kb 2kg-osak. Ráadásul ilyen különleges termékek, minthogy antiallergén, meg érzékegygyomrú...stb csak rendelésre lehet venni. Akkor meg már megveszem a neten, ráadásul ott van választék...vicc...
Biomill? Az milyen? És ezt a három fajtát váltogatva adod neki időszakonként, vagy reggel ezt - este azt?
Szerintem mandulagyulladás / torokgyulladás, és a slejm akadozik. Bogyó is fulladozott, amikor be volt gyulladva a mandulája. Véleményem szerint vidd dokihoz.
Jó kis éjszakán vagyunk túl... Flóra fél3-tól 4 ig, kisebb megszakításokkal fulladozott, de ő nem kapkodta a levegőt, hanem mintha a nyakában lett volna valami amitől fulladozott. Közbe csomószor elaludt, de 2 perc után megint fulladozásra riadt.. Nagyon megijesztett minket, és még csak május 6án lesz 4 hónapos. Olyasmi volt, mint a videón is. Mitől lehet ez neki ilyen picinek? Gondoltam rá hogy félrenyel, de este 8 kor evett, ok hogy akkor habzsolt mint aki sose kapott még kaját, de ez fél 3 kor volt éjjel. A kaját is mindig megmelegítjük neki, nem hűtőből kapja közvetlenül. Vigyem orvoshoz? Az a baj hogy nem siekrült felvenni videóra, csak telefonon rögzítettem hangrögzítővel, de nem nagyon hallani azon se.
KÖszönöm szépen a beszámolókat.Kezdek megnyugodni..
HOgy ne menjen minden olyan simán..tegnap voltam Mayácskával a dokinál, mert egy hete ezerrel kaparászik és a cickéje meg volt dagadva..kiderült hogy álvemhesek vagyunk...ami a műtéttel megszűnik viszont ilyenkor vérbő a cicije és vérzékenyebb a műtét során uhogy le kell apasztani...5 napig adom a Galastop-ot aztán hétfőn kontroll.Azt mondta a doki hogy szte van ciszta is a petefészkében.Na ettől nyugodtam meg igazán...
Egy dologtól félek még hogy a drágám nagyon ugri bugri kanapéról,ágyról le fel.. A műtét után vagy elbarikádozom mindegyiket vagy leköltözöm a földre . VAgy lehet nem is lesz kedve ugrálni? Gallérunk már van sajnos egy előző rettenet miatt, azt nagyon jól viselte.Kb 10 perc volt amíg lefagyott és nem mozdult semerre, aztán amikor meglátta a játékát már nem volt akadály... :-)
Nekünk nem ilyen horkoló hangot adott ki hanem amolyan fulladozás szerűt,hirtelen roham szerűen jött rá és kapkodta,szívta be a levegőt,ahhoz tudnám hasonlítani mikor az ember sokáig van a víz alatt,már alig bírja levegővel és hirtelen a felszínre tör és végre levegőhöz jut,na ilyesmit csinált de sokat egymás után kb 10mp-ig,tökre megijedtem.Eddig kétszer csinálta ha megint lesz ilyen mostmár elviszem az orvoshoz,tápot is váltottunk lehet hogy attól van,ráadásul csirkésre,lehet hogy alergia?
Szegény kis Auróra! Nagyon sajnáljuk:( Kriszta, sok puszi az okos lánynak:) Én is a struccos Happy Dog tápot akartam venni Codynak. Kaptam a boltba tápmintát, hát nem eszi meg. Ráadásul hatalmas a tápszemcse mérete, így négyfelé kellett neki vágni, de így sem eszi meg.
Beni súlyát épp most néztem vissza 15 hetesen 1300gr volt, Flóra most 15 hetesen 1460gr. Beni mostani súlya kb 3 kg, de nem nagy, inkább erős.
Beni pont úgy csinál mint a videón, és mi is a lgcsőszűkülettől félünk. És ma Flóra is fulladozott, nagyon megijesztett, kb 10 percig kisebb megszakításokkal köhécselt... De ezt leszámítva még mindig uralja Benit. Beni mindent megenged neki, még a kedvenc kajáját is otthagyja neki, és megeheti Flóra. Nő uralom lesz úgy látom.
Hallottam, hogy sertés húst főzve sem lehet adni. De mástól meg azt, hogy ad nekik. Ti mit tudtok erről?
Szia Kriszta! Tényleg rég jártál itt a fórumon, de örülök, hogy jól vagytok és gratulálok a vizsgához, nagyon ügyik vagytok!:)
Nekünk egy hónapja volt a műtétünk. Mikor úgy döntöttük, hogy ivartalaníttatjuk, nekem voltak kétségeim, ezt itt a fórumozók tudják is, hogy nagyon aggódtam. De egyáltalán nem bántam meg, sőt....
Egy csütörtöki délután 1 órára vittük Pankát, előtte való este már nem ehetett, másnap már inni sem volt szabad! Odavittük, megvártuk, hogy elaltassák és 4 órára kellett érte mennünk, addig megfigyelték, hogy rendesen magához tér-e, stb. Mikor odaértünk már teljesen ébren volt, nem volt "kómás", kicsikét bágyadt, fáradt volt, de ez természetes! Nekünk nem varrták a sebét, hanem ragasztották, mert ezáltal nem viszketett neki a seb, nem húzta a cérna. Így nem is kellett gallér neki! Gyógyszert nem kaptunk, azt mondta az orvos, nem kell, nem fog neki fájni. Azt is mondta, hogy aznap még lehet, hogy nem fog enni, inni, de ha fog is, ne ijedjünk meg, ha kihányja. Hát Panka csak este evett egy kis főtt husit (azt csináltam neki, mert az a kedvence) ivott is, de szerencsére nem hányt! Sokat aludt, pihent. Másnap kontroll volt, minden rendben volt. Aznap is még fáradt volt, de utána szép fokozatosan visszatért a régi énje. :) Talán még "jobb" is lett! Azelőtt barátságtalan volt a kutyusokkal, félt tőlük, most már érdeklődik a kutyák iránt. Az étvágya nagyon jó lett, végre nem kell belekönyörögni a tápot. :) És sokkal játékosabb, kiegyensúlyozottabb lett. Azóta mindig jó a kedve, előtte volt olyan, hogy csak feküdt, nem volt kedve a játékhoz!
Szóval összességében nekem nagyon jó tapasztalataim vannak. Minden jót nektek is, szerintem minden rendben lesz!!!! ;)
Hát tényleg rég voltál pedig annó igen aktívan fórumoztzál.
Gratula a kicsilány eredményéhez.Ami az ivartalanítást illeti a yorki kisokosban bruercsi részletesen leírta az egész folyamatot .Ajánlom figyelmedbe!Azért várjuk a beszámolót Mayácska gyógyulásáról!!!
Most voltunk oltáson, kombi korona vagy mi a neve. Ez után mennyi idővel lehet levinni a kutyust? Mert eddig ahány ember annyi infó...És a doki szerint 2 hét múlva kellene mennünk a veszettség elleni oltásra. Akitől vettük azt mondta, hogy ezt majd elg lesz fél éves korában.....Most akkor mi is az igazság? :D
Szia! Én Daisyt nem rég ivartalanítottam (1 éves) Én is nagyon féltem!!!! Péntek 12 re kellett menni , előtte csütörtökön du.5-től már ételt, vizet nem kaphatott. elmentünk 12 re , beadta neki az altatót, és mondta, hogy 1 óra múlva már jöhetünk érte. Hogy én mennyire aggódtam :) visszamentünk , már hamarabb :D bementünk hozzá ott feküdt ,rossz volt úgy látni :( kinn a nyelve, a szeme nyitva. Kapott műkönnyt , és ébresztő szurit. mondta figyeljünk arra ,hogy kint legyen a nyelve , húzogassuk neki ki , ha betolja, mert lenyelheti, na akkor is frászt kaptam, állandóan figyeltem haza fele, de még a sarokig se jutottunk el visszarohantunk , hogy állandóan beakarja húzni, hiába veszem ki neki, aztán mondta a doki, hogy már látja, h kezd magához térni, nincs semmi baj!! hazaértünk nagyon kába volt állandóan csak billegett a feje , felakart kelni , de nem tudott szegénykém. kb 3-4 óráig ez volt közben hányt is fehér habosat is , de azt mondta a doki ez normális lesz. kb 4 napig fel se kelt csak nézelődött , én tettem pelusra pisilni..... ha leraktam ,h menjen 1 kicsit egy helyben állt nem moccant. És remegett nagyon sokáig. Fel hívtam a dokit , h ez normális e , h nem kell fel már napok óta, azt mondta nem baj, ha eszik,iszik rendesen.. meg azt is mondta , h sértődött , meg biztos kihasználja, hogy szó szerint kinyaljuk a popsiját :) Ami nálunk nagy gond volt az h a gallér ( cica méret) nagy volt. leszedte, hiába kötöttük rá. Így ruhát adtunk rá, azt meg eltolta, vettünk neki levegőzős tapaszt és az volt rajta, meg néha fásli. De így is sikerült 1 varratot kiszednie. Meg az is baj volt , hogy a kisebbik yorkink Kira soha nem hagyta békén. De már kb 2 hete ennek és ugyanolyan , mint eddig!!!! Jó kedvű, semmi nem változott!
Hát ez az én tapasztalatom :)
De biztos más kutya máshogy reagál. Azt is mondták minden második kutya piszkálja a sebet, lehet Mayácska nem fogja Ha vmi kérdésed lenne amit esetleg nem írtam le kérdezz nyugodtan
Hát a kutyaoviba én is szívesen elvinném,de itt Dunaújvárosba még nem hallottam,hogy lenne ilyen...Lola most 4 hónapos,ennyi idősen ti kutyitok is megugatott szinte minden járókelőt?Mindenki után elfutna,hogy figyeljenek rá,vagy nem tudom miért.
Sziasztok, De ügyes!!! Gondoltam rá én is, hogy elviszem kutyaoviba...100-ból 91 szerintem nagyon szép teljesítmény. Gratula!!!
Voltam venni kutyakaját, kipróbáljuk a struccos&krumplis Happy Dog-ot. Igazából a többi tápmárka (Eukanuba, Acana, Purina Pro Plan, RC...stb) mind vagy rizst vagy csirkét tartalmaz, és soknak csak a zsírtartalma alacsony, és a nyersfehérje % normál... az meg a dagi kutyáknak jó, Bogyó gizda. Próba szerencse... strucc... kíváncsi vagyok mit dobnak legújabban majd piacra... pingvineset?? :-):-)
Szegényke :( Úgy érzem mi normális orvost találtunk. Vasárnap elvittük Fantit, mert kedvtelen volt és a kakijában is voltak fehér apró bogyók, ami nagyon idegesített. Mondta a doki, hogy valószínűleg a megemésztetlen rizs volt vagy féregpete, de inkább a rizs. Adott neki egy szurit is+adott féreghajtót is és összeségében nem fizettünk sokat sztem. 3800 ft-ot.
Mayácskát jövő héten pénteken ivartalanítják.... :-( a segítségeteket szeretném kérni, akinek már volt ilyen hogy a műtét után mire számíthatok... Lécci aki már túl van rajta írja le nekem hogy veletek hogy volt...
Jelentem Mayácska vasárnap alapfokú engedelmességi vizsgát tett apukájával.100 ból 91 pontot kaptak, kitűnően megfelelt :-) Naon büszkék vagyunk rá..októberben jöhet a középfok :-) Kutyasulit mindenkinek tudom ajánlani!!
Bogyó is furcsa hangokat ad ki néha. Az Animal Planet egyik kutyás műsora szerint ha ilyen horkolós hangot adnak ki, az teljesen ártalmatlan, az nem légcsőszűkület. Bogyó ilyen akadozó hangot adott ki, mintha valami ide-oda mozogna a nózijában...de soha semmi baja tőle (kicsit olyan mint amikor az ember zokog...). Persze ez rögtön légcsőszűkület volt a dili-dokinak (még régebben) fel is ajánlotta a torkán ledugós tüdő-kukucskálást:-)
A normális dokink azt mondta a légcsőszűkületre, hogy speckó kagylós tengeriherkentyűs vitaminnal, meg hormonokkal kordában lehet tartani, de ha nem okoz nagyobb gondot a kutyinak, eléldegélhet vele sokáig ezek nélkül is. Legfeljebb ha később súlyosbodik, akkor max 1 ávvel rövidíti meg az életét...
Már váltottunk 1x dokit, amikor coli fertőzése volt és azt mondta hogy nem lehet infuziózni, mert olyan pici a vénája.. .a hurka gyökérje... Most az állatkórházba járunk, ott van 4 doki, abból 3 ilyen sügér, a 4. normális ő nem a pénzt lesi, és nagyon kedves Bogyóhoz.
Értem Sajnálom h Mayán így jött ki én csak azt mndtam amit az orvosom mondot szerencsére Sammyinek télleg nem komoly. Amikor rá jön ez a valami az mindig alvás közben..
Nem rég meséltem hogy Maya fulladozót meg sípot a tüdeje. Mikor mondtam neki hogy volt már ilyen,de ti megnyugtattatok hogy ez azért van mert túl közel van a földhöz amit most mondtál, közölte velem hogy ez baromság. Sajnos yorki betegség a légcsőszűkület is és Mayának az van! sajnos:(((( Ezt nem lehet megoperálni sem gyógyítani, csak csökkenteni tudják infúziós kezeléssel szóval ahogy ez kijön a Mayán én rohanok a dokihoz kezelésre, még jó hogy közel van az orvosi rendelő, jól felszerelt! Amúgy a 11.kerületben van.Nagyon aranyosak és megértőek a dokik, látták hogy pánikólok meg minden és rögtön megnyugtattak. :))) Meg kellet röntgenezni,nem jól tűrte Mayám, már butítót akart neki adni,de látta hogy nem nagyon szeretném ezért addig próbálkozott amíg jó nem lett a röntgen.
Igen! megrgenézte azt mondta neki nincs! Előfordul az ilyen pici kutya fajtáknál, hogy felhörögnek.
Hála az égnek a mi dokink nem ilyen (a fönöke az viszont igen ő sem szereti a Yorkikat alergia vizsgálatot akart jó sok pénz ugye 3 hónapo kutyánál, mikor kiderült h csak gombás fertőzése vol 2 szuri és meg is gyogyult de ezt is a msik doki csinálta) Mindig kérdésekkel bombázom és mosolyogva válaszol azt mondja hogy semmi baj inkább kérdezzek mint hogy baj legyen vagy hülyeséget csináljak Sammyi az első yorkim az ,hogy egy csomo minden elolvastam roluk nekem nem volt elég az életbe akadnak olyan szituációk amikor azt se tudom mit csináljak... Én is örülök , hogy itt ez a fórum, Sokat segítetettek:).
Pontosan tudom, hogy milyen nagy kincs egy hozzáértő és elhivatott állatorvos, aki nem a malacperselyt látja a páciensekben. Én a helyedben már biztosan réges rég otthagytam volna ezt az embert és kerestem volna mást. Megterheli annak a csöppségnek a szervezetét mindenféle szarral, de semmilyen javulást nem ér el. Felháborító!!
Amúgy tapasztaltam olyat is, hogy van olyan doki, aki utálja az ilyen kis testű kutyákat. A múltkor egy budapesti állatorvos beszélt velem olyan degradáló hangnemben a kutyámról, hogy full idegesen jöttem ki a rendelőből. A lényeg az volt, hogy már annyira nem evett a tüzelés miatt, hogy elvittem egy elég jó nevű 11. kerületi dokihoz (nem volt időm levinni nyiregyre), hogy adjanak valami étvágynövlőt, vagy mondjon valami tanácsot, mert már majd megőrültem. Olyan volt a kutya, mint aki egész egyszerűen nem érez éhséget. Erre közölte velem, hog ymég így is 2kg-os ez yorkiknál nagyon jó súlynak számít. Amúgy is ez a fajta olyan hülye, hogy nem eszik és kész. Etessem azzal amit éppen meg akar enni!!!!! Erre mondtam, hogy viszont nem szeretném a tápról leszoktatni, mert fél évente nem akarom fogkőleszedésre hordani az alatatás miatt. Erre a válasz: nyugodjak bele, hogy előbb vagy utóbb úgy is kipotyognak a fogai, mert a yorkik már csak ilyenek és full fogkő lesz a kutya foga, ebbe jobb beletörődni már most..... Nem akartam hinni a fülemnek:)
Szia, Köszi az együttérzést a felháborodásban :-), múltkor elengedték egy infúziónak az árát, mert megemlítettem hogy viszem majd a lágyéksérvműtétre (25 ropi)... ennyire durván nyomják... most azért akadtam ki nagyon, mert lehet hogy csak érzékeny gyomrú a kutya, és a táp készíti ki, de fel sem merült bennük hogy körüljárják a témát... vegyek pár gyógykonzervet 900 Ft.-ért a saját gyógyszertárukban... jézusom...
Most még azon is elgondolkoztam, hogy kihuzatom-e a fogait... komolyan mondom, hogy az egyetlen hiteles forrás számomra az amiket itt olvasok a fórumon. Jobb orvosok vagytok, mint akármelyik (általunk látogatott) állatdoki!!!! Teljesen kikészültem ettől...bocsi mindenkitől a nyilvános kiborulásomért...
A kis tücsköm most alszik a sok gyógyszertől, remélem hamarosan jobban lesz. Most du. veszek a Fressiben neki ilyen spéci tápot, aztán meglátjuk hogy attól volt e minden... adok neki ilyen por-probiotikumot is...aztán meglátjuk...
Sziasztok.Én még új vagyok,de már nagyon régóta olvasom a fórumot.Ezért gondoltam,hogy meg kérdezném hát ha valaki tudja,hogy mi a tekerö papír hivatalos neve.Már elég sok helyen utána néztem de nem találtam még rá.Ha valaki tudja írja már meg légyszi. Eöre is köszönöm. Éva
Szerencsére nekünk még egyszer sem kellett orvoshoz menni,lekopogom...csak az oltások miatt jártunk eddig, (ő csak akkor reszket ha fázik,ami elég gyakran van ilyen pici testecskénél) bár mostanában már kétszer volt olyan hogy elkezdett fulladozni vagy kapkodni a levegőt vagy nem is tudom hogy írjam le,kb 10mp-ig tartott,nem tudom hogy ez mitől lehet,remélem nem légcső szűkűlete van.Nam tudja valaki ez lehet annak a jele és ez ebben a korban is kialakulhat?
Szegényke:(( Miért kell belenyomni 2 szurit, ha nincs semmi baja?? Nem is tudommit csinálnék egy ilyen akció után a dokival, hogy az én beleegyezésem nélkül csak oltogatna jobbra balra (és még nem is mondja miért!), de nem tenné zsebre az tuti. Az altatás részleteit beszéld meg vele jóval előre a foghúzáshoz!
Ma hogy van? Összeszedte már magát egy kicsit a kis pirinyó? Gondolom, ha találnátok megoldást erre a hasmenésre, nem lenne semmi más baja? Arra nem gondolt még az orvos, hogy valamire érzékeny?
Az nem segítene, ha visszakapná a mamakutya a régi körülményeket? Mármint normálisan enne, mindenki ott aludna ahol eddig... stb.
Azt hallottam, hogyha ilyen betegség/szülés/kutyi testét-lelkét megviselő esemény történik, akkor a túlzott símogatás, illetve a bánat rögzítése a kutyát jobban megviseli. A gazdi a mentsvár, tudnia kell a kutyának hogy semmi extra nem történt. Ha tudja hogy minden úgy lesz mint régen, akkor megnyugszik.... ugyan még nem voltam ilyen nehéz helyzetben, mint Te, de betegség utáni felépülésre ezt a tanácsot kaptuk...
:)) ő akkor tényleg nagy! A barátnőm 6 hónapos havenese is csak 3,70kg:P Valószínűleg ő nagyon jó étvágyú típus és mindig is vissza kell majd fognod, hogy ne hízzon el. Vannak ilyen kutyik, hogy addig ennének, amíg ki nem folyik a szájukon a kaja:)
Lehet váltja a szőrét, de rendes felnőtt szőrből is marad a fésűben.
Azért nem rakom be a vizet, mert amikor megpróbáltuk nagyon vizes lett a pokróc és féltünk, hogy megfáznak a kicsik. Az ételt meg mikor, hogy eszi. Van olyan, hogy megeszi a tálból, de általában inkább tenyérből eszi.
Az alsó 4 cicije van megdagadva. Szerintem van teje, mert láttam, hogy szopnak a kicsik, és ők elég kis dagik. (De le is kopogom a dolgot, mert én már semmit nem merek kijelenteni).
Szia, :-) Az enyém 11 hónposan 1,4 kg...gondolhatod... persze van előnye is a kicsiségnek (nem tesz kárt semmiben, nem tud sehova felugrani...stb), de a túltenyésztés következtében nagyon beteges (mostanában megint)
Tegnap vittük vissza kontrollra, már nem volt hasmenése, a k*kija és a viselkedése is a régi volt, erre bumm, a doki benyomott neki megint 2 szurit (valami antibiotikum meg egy másik). El se mondta hogy mit ad be miért, az elsőnél is úgy legyengült, hogy összecsúszott a padlón... meg se kérdezik... bele se gondolok, hogy nemsokára foghúzás lesz...szegény mackóm. Annyira reszket már a váróteremben, hogy majdnem kiesik a kezemből...
Nagyon sajnálom Aurorát, együttérzek Veled!!! Szerintem mindent megtettél amit lehet, Aurorának az égi vadászmezőkön volt hivatása...Gondolunk rátok!!!
Az én picikém 3 hónaposan 1kg volt és most 7 hónaposan 1,8,de már 1 hónapja tartja ezt a súlyt lehet hogy ő már ilyen picike marad sajnos!Na ő aztán mini és engem kicsit ez zavar mert nagyon picike kis törékeny és nagyon kell óvni.De én is ismételni tudom a többieket,hogy teljesen mindegy mekkora ez lényegtelen dolog mert én így is úgy is imádom hisz ő az én életem :-)
Szerintem is a tied normál méretű lesz és az jobb is hidd el!És jól mondod kg-ban fog látszódni nem cm-ben,2,5 kg tuti lesz.
Flóra jobbra-balra szaladgált, kaparászott és nyöszörgött, úgy, hogy hol az egyik, hol a másik baba volt a szájában... Vajon a kicsit kereshette... Nem tudom. :(
Már nem jön ki inni és enni, hanem benn van a kicsikkel és egy kanállal itatjuk és tenyérből etetjük. Pisilni nagyon-nagyon ritkán pisil most már. De akkor rengeteget. Szerintem akkor is csak azért, mert már nem bírja tovább tartani.
Ami még idegesít az az, hogy az ellés óta nem kakált. Pedig rendesen eszik azóta...
Csak reménykedni tudunk, hogy lassan minden rendbe fog jönni és Flóra és a 2 bébi épek és egészségesek maradnak.
Az tény, hogy nagyon szereti a hasát, szerintem nem tudnék neki olyat adni, meg annyit, hogy ne enné meg. :) Csombi 4 hónapos és majdnem 5 kg, de szerintem nem duci, csak nagy méretű. Nincs más állat, akitől féltenie kellene a kajáját, pl engem sem enged a közelébe, ha eszik. :( Nagyon mohó, a Lavet kalciumot is van, hogy egybe lenyeli. Napi 100-110 g tápot kap 3 felé osztva és vacsira valamit a táp mellé, meg amit napközben összekunyizik, de ez nem sok. Nem hányt még, csak egyszer ellopott egy leesett gomba darabot és később az kijött, de csak az a pici gomba, semmi más.
Sziasztok! Ismét rég jártam erre. Sütinek igencsak bevállt(lekopogom) a Real Nature táp..picvi hengerek vannak benne..illata borzasztó színe is de neki bejön:).. ami nálunk egy csoda :D konzervből pedig a kedvenc most a Von Feistentől a Szárnyas pulykaszíves. Remélem mostmár nem lesz gond a kajálással. Nem lesz mostanság Sopron környékén Yorki Találkozóó? Jolenne..ugyis jön már a Jóóó IDőőő :):) Puszi Nektek :)
Szia az enyém 3 hónaposan 1,30 kg volt most 5és fél hónapos 2,4 kg szerintem ő normál .Bár én is mininek vettem nem bánom hogy normál ,mert így is olyan kicsi az uszkárom mellett aki 9 kg. A legfontosabb hogy egészséges A nagyon kicsik elég kényesek.20 cm magas volt a mar magassága most 22 cm.
Szerintem csak szereti nagyon a hasát és nagyon falánk:) Nem szoktad észrevenni, hogy később kihányja és úgy lassabban feleszi? Még biztosan 3x kap 1 nap enni, ettől gyakrabban nem nagyon tudod etetni. Általában azok a kutyik csinálják ezt, akik 1 nap 1x esznek, ezért jobb reggel- este etetni felnőtt korban is, mert azzal megszűnik a habzsolás, de nálatok biztosan nem erről van szó. Cica vagy másik kutya nincs a közelében, tőlük is féltheti. Vagy lehet nem elég neki az a kaja mennyiség amit kap és jobban kiéhezik. Táp mellé kap még valamit?
Valaki tudna tanácsot adni, hogy miért nem rágja meg Csombi a tápot? Kisebb korában sem rágta, csak nyeli, mint kacsa a nokedlit. Egy adag kajánál kb 3-szor rág. A narancsot, sajtot, is képes egyben lenyelni, akár mekkorát adok neki. Most lassan elkezdődik a fogváltása, mert már az első pici fogai mozognak, de nem hinném, hogy ettől van, mert mondom, korábban sem rágott. Próbáltam már nagyobb szemű táppal is, de semmi változás.
Persze olvastam azt is, hogy az extra mini is, hogy "készül"....De azért akartam csak minit, mert az azért mégsem annyira kicsi. Bár van aki azt mondta, hogy gyorsan nőtt, de nemsokára megáll.
Persze, hogy nem baj, attól még szeretni fogom :) Csak kicsit becsapva érezném magam, mert úgy adták el, hogy mini. Centikben mennyi várható még? (Majd töltök fel róla képet)
Köszönöm mindenkinek a tanácsot, kapott most főtt tojást. Annak is a fehérje részét, ízlik neki :) 3 hónapos és 1,6 kg. Mini yorkie. Szerintetek mekkorára fog megnőni? Vagy lehet, hogy nem is cm-ben, hanem inkább kg-ban fog ez látszódni?
Szia! Jó tanácsként írom le,hogy a kicsike a leggyengébbet 2óránként cicire tenni kell de előtte a legerősebb kicsit odatenni leszivja az elötejet, és utána odatenni a legkisebbet igy kapja a ciciből a zsiros dúsabb tejet ami erősiti,mert hamar elfárad a szopásnál igy csak előtejet szivja ki mire jönne a dúsabb tej addigra már elfárad és elalszik és gyüjti az erőt alvással a kővetkező szopásnál,remélem érthetően irtam le. Nekem is volt 2picim 6dkg-san született,orvos mondta 50% hogy életben marad,én ezt csináltam amit leirtam előbb. Gyorsan szépen gyarapodtak 7ik napon már annyira erősek voltak hogy egyedül hagytam szopizni amikor éhesek.
Ezt azért teszi,hogy megmutassa neked milyen ügyes.Ne izgúlj még fiatal jól tanítható.Az biztos tudnia kell ki a főnök.Márpedig az csak te vagy a párod lehet.A yorki kisokosban találsz tippeket ,irodalmat olvasgasd és legyél vele következetes.Most még meg is van zavarodva az új helyzet miatt.ragd rá rendszeresen a kialakított helyre Pl:alvás, evés után ha sikere van tessék örömködni megdícsérni 1-1 jutifalattal díjazni.De ha máshova megy és rajtakapod alaposan dórgáld meg.Találj ki 1 vezényszót amit mondogadsz neki az almon az késöbb a kínti esetben is alkalmazhatod.A körmét meg vágd le neki és reszeld meg akkór kevésbé karmól.
köszönöm,hogy írtál,remélem elmúllik ez az agresszió nála,bár kétlem,pedig határozott vagyok, nem engedek neki,sőt 1 hete van egy helye ahol csinaltunk egy alom félét ha betesszuk oda csinalja a dolgat,de amugynem,és ahogy észre vettem szórakozasnak vesz fel. volt olyan , hogy oda kakilt ahová kellett , de utana fogta magat és a szajaba oda hozta nekem az agyba és kiköpte előttem...
Ebben a problémában tapasztalatlan vagyok. remélem sikerül megnevelni, nekem volt egy ilyen kutyám,de nem yorki hanem egy hászki na most képzelheted hogy ha neked ilyen sérüléseid vannak nekem milyenek voltak :S De ez most lényegtelen!(én elajándékoztam, és boldogan él és vadászatra betanított nagyon okos kutyus lett) Szerintem addig nem tudod megnevelni amíg be nem bizonyítod neki hogy te vagy a falkavezér! A bepisiléssel kapcsolatban Maya is inkább egész nap visszatartotta csak kint ne kelljen pisilni,de ahogy elkezdett tüzelni és vége lett már pisilt és kakilt kint ez nem tudom miért volt! Nem nagyon segítettem ezzel neked gondolom,de érdekesnek találom az esetedet és nagyon szurkolok hogy sikerüljön megoldani! Remélem írsz még nekünk arról hogy álltok!
Volt már egy kutyusom akit felneveltem betanitottam amire csak kell, de Ironnal minden mas, nagyon önfejű valami hihetetlen, harap karmol morog, 1 hete van nalam de 2 napja bele pisil az agyba, napi 2-3 órat sétalunk ,annyit igényelem, és képzeljétek el ,megvárja még haza érünk és kaki, pisi a szőnyegre, én még ilyet nem láttam. 10 hetes koraba hoztuk el, pesten élt egy rossz körülmények között élő csaladnal ahol soha nem vitték le, nem tudom ,hogy nevelték mit csinaltak vele, de nem tudom mit tegyek, a kezem tiszta karcolas, tegnap már vérzett is , és neveletlen, pedig tudom ,hogy kell nevelni egy kutyat, ha valaki hasonló helyzetbe volt vagy valami, kérlek segítsetek, mert nem tudom mit tegyek,félek fejemre nő, és hamar meg kell tanulnia mit szabad és mit nem.
Szia! Fel a fejjel, nincs mg semmi veszve! Én 8 hónaposan hoztam el az első kutyusomat, addig Friskis táppal meg csirkével volt etetve, 1,4 kg volt a súlya. 3 hónap alatt összeszedte magát, centire ugyan nem nőtt, de a súlya 1,9-2 kg között mozog. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy még ebben a korban is tudnak erősödni. :-)))
Köszönöm a segítséget, kipróbáljuk ha végre rendbejön...
Sokszor egyébként kételkedek a dokiban, hogy valóban az állaton akar-e segíteni. Egy kis bódítás a röntgenhez... adjunk neki infúziót, vegyél almaecetes vizet a klinika saját gyógyszertárjában... Ezek egy egészséges kutyának nem ártanak. Viszont a dokiknak nagyon jó biznisz. Miért kérdezné meg a tudatlan gazditól, hogy milyen tápot kap a kutya... mert néha egy kis hasmenéssel visszamegy a bolondja... lehet hogy ez most paranoidnak hangzik, de nem egyszer fordult meg ez a fejemben amikor itt olvasok néha olyanokat...almaecetes víz... Nagyon bízok benne hogy nem erről van szó... adnék nekik olyan almaecetes beöntést az orrukon keresztül... :-)
Ne essél azért ennyire kétségbe, már azért ilyenkor nem produkálnak olyan nagy mértékű növekedést. Még biztosan fog erősödni egy kicsit. Nálunk a tüzelés okozott problémákat, 8 hónaposan nem érte azt a súlyt el, amit 6 hónaposan! Azóta rendbejött. Majd kialalkul nálatok is, csak figyelj rá oda, ha ilyen érzékeny az emésztőrendszere és semmi baj nem lesz. Tényleg nagyon tudom ajánlani az activiát. Az aloésért odáig meg vissza van a kuttyom. Ha nem is akarsz neki minden nap, heti 2-3x simán adhatsz neki. Jó hatással lehet a bélflórájára.
Davidee: semmi gáz, nem azét írtam, el tudom képzelni milyen fáradt lehetsz!! Kitartást, nemsokára minden normalizálódik biztosan. Jó a kutyusaidnak, hogy ilyen lelkiismeretes gazdija van.
Yorkibeauty: nagyon szépen köszi a cikket... most kipróbálok egy érzékeny emésztésű tápot, és ha ez volt a probléma... bele se gondolok, hogy etetem a kutyám azzal, amit nem szabadna ennie...szegény kutya nem hiába köpködi ki. Mindjárt elsírom magam...jézusom... én meg azt hittem, hogy fehérjehiányos, azért tuningoltam neki csirkével...lehet ezért nem nő szegényke. Már 3 hónapja 1,4 kg...aztán még csak 10,5 hónapos, még javában nőnie kéne...
Ha a hús önmagában elég lenne a kutyáknak, akkor a tápokban is szinte csak fehérjének kellene lennie, nem? De mind 1, mindenki látja mi a jó a sajátjának. Találtam neked egy cikket a fehérjetúletetésről és a hatásairól: http://www.eukanuba.hu/html/kutya/kutya_egeszseg_feh_tulet.html
Dina és Brunomami, köszi a tippet, ma megyek és megveszem a Fressiben. Már vettem neki Laktifermet (vagy mi a neve - az a probiotikum por), most Hills gyógykonzervet kap. Most már a megelőzésre koncentrálok, mert nem normális hogy igazából bármi is ennyiszer legyengíti. (Igazából egy pici galamkakit ki kéne védnie az immunrendszerének). Múltkor egy jó ideig nagyon masszív volt - láttam hogy mennyi mindent megevett, és semmi baja nem lett... most meg... a fene érti...
Sziasztok, Ezt jó hogy most olvasom tőled, mert én is arra gyanakodtam, hogy a túl sok fehérje nem jó a kutyáknak. Nemrég kérdeztem itt a fórumon, hogy valaki szerint káros-e a túl sok fehérje a kutyákra, ugyanúgy mint az embernek (ketózis), és aki válaszolt mind azt mondta, hogy nem. Az igazság az, hogy szerintem viszont nem jó. Én mindig csirkehúst adok Bogyónak a tápjával, és rendszeresen hasmenése lesz, és mehetünk injekcióra. Amint diétás kaját kap, máris rendben lesz minden... persze ez is minden kutyánál más... a mi Bogyónk rendkívül érzékeny gyomrú. Normál esetben lehet hogy nem gáz (masszív kutyáknak lehet hogy kimondottan jó a sok fehérje), de a picike érzékeny kutyáknak tuti hogy nem jó.
Nekünk az orvos mondta, hogy ezek a dolgok elég "szépen" meghajtják a kutyákat.
Nem volt valami könnyű az éjszaka. Szegénykém szinte semmit nem aludt, velem párhuzamban. Megmértem őket. Aldó nagyon dagi (10,9 g), Amira is duci (8,5 g), Aurora viszont nagyon-nagyon picike (7,5 g) érte nagyon aggódunk. A két nagyobbik folyamatosan félrelöki szegénykémet. Flóra is próbálja őt segíteni és mi is, de nem tudom, hogy mi lesz vele. Remélem idővel erőre kap.
A zöldség és gyümölcs jó ötlet, nálunk Cody imádja a sárgarépát, kaliforniai paprikát, almát, epret. Bár mostanában ezeket próbáljuk minimalizálni, mert nem hajlandó tápot enni. Beleszagol a tálkájába és otthagyja. Bezzeg a sajt, párizsi és ehhez hasonlók nagyon mennek neki. De inkább tápot kellene ennie, egyrészt a fogkő, másrészt a megfelelő tápanyagszükségletek miatt.
Nemmagamtól találtam ki, hanem az állatorvosunk mondta. Mivel azóta jó pár kiskutyánk is született, megkérdeztem, hogy ez kutyákra is vonatkozik, vagy csak macskákra... Azért említettem a cicánkat, mivel vele ez megtörtént és szegényt csak egy hetes kezelés hozta rendbe teljesen. Nem azt írtam, hogy ne adjon mást egy szoptatós anya kutyának, hanem KÖZVETLENÜL a szülés után csak tápot kapjon pont a méhlepény evészet miatt. Ha már rendbejött, akkor egyen, de más sem hiányzik 1 szoptatós kutyának mint 1 frankó hasmenés közvetlenül szülés után.
A halat meg frissen készítettük el a macskának. Amúgy a kutyám is kap minden nap, semmi baja tőle. A hal az egyik legegészségesebb fehérjeforrás szerintem.
Honnan veszed azt, hogy hasmenése lesz???? Nálunk nem volt hasmenése., pedig megette az összes méhlepényt, kapott túrót is úgy, ahogy leírtam. Ne húst, meg tápot adjatok ilyenkor, mert azok lassan szívódnak fel. Azt majd holnaptól!
Nekünk pont az állatorvos ajánlotta közvetlen szülés után, mivel Kyra is teljesen kimerült. Semmi baja nem lett a fehérjedús kajától, viszont tényleg gyorsan összeszedte magát. Szerintem nem lehet egy macskával összehasonlítani egy kutyát. Lehet, hogy a hallal nem stimmelt valami. A hal könnyen romlik, és valóban rosszul lehet tőle lenni.
Szoptatós kutyusnak szerintem nem elég a táp. Oda kell figyelni az etetésére, különben a kicsik nagyon legyengítik a mamát. Én is így csináltam, és minden rendben volt.
Nagyon nehéz napon vagyunk túl... Ha túl vagyunk egyáltalán... (le is kopogom...)
Délután eljött az állatorvosunk, hogy ellenőrizze, hogy minden bébi megszületett-e és beadott egy injekciót a Flórának, ami elősegíti a méhben maradt anyagok kiürülését (nehogy begyulladjon).
A Flóra már jobban néz ki valamivel, bár még mindig harmatgyenge. Hál'Istennek az ételt elfogadja és inni is rendszeresen jár. Szegénykémnek nagyon gyakran pisilni kell, de nagyon szépen jelzi. Olyankor kinyitom az ajtót, de mire mennék utána már jön is vissza, mert sietve már el is végezte a dolgát.
Amitől tartok az a hasmenés (ami még nem következett be...). Egy méhlepényt hagytunk neki megenni (az elsőt). Félek, hogy fájni fog szegénykémnek a kakilás. :(
Úgyhogy most megyek és kiköltözöm hozzájuk egy matraccal, hogyha éjjel bármi gond lenne akkor velük legyek.
Amilyen kis aprócskák, olyan rosszcsontok ezek a kis tökmagok. Már elneveztük őket. A fiú Aldó, a két kislány pedig Aurora és Amira. Hárman vannak, de 6 felé mászkálnak a ládában... Szegény mamájuk mire kettőt odarak a cicihez a harmadik már rég távol jár...
Majd holnap fényképezkednek (ma nem volt hozzá lelki erőnk...).
Szia! Én a Béres Minera cseppet ajánlom! Nagyon jó immunerősítő,megelőzi a fertőző betegségeket! Gyenge immunrendszerű és legyengült kutyáknak ajánlott! Nagyon sok mindenre jó! Kúraszerűen kell alkalmazni!
Adj neki joghurtot vagy kaukázusi kefírt rendszeresen. A dokink ajánlotta, mikor Kami felnyalt a múltkor valamit és ment egy picit a hasa. Minden nap megeszik egy fél doboz joghurtot legalább és soha nincs hasmenése. A hidegen sajtolt extra szűz oliva olajnak is van immunerősítő hatása és a szőrének is jót tesz. Abból is adok neki naponta 1 teáskanállal.
Davidee: Gratulálok az új kutyikhoz!! És köszi a részletes történetet, nagyon jól leírtad... jó egészséget és kitartást kivánok a kutyamaminak is.
Cs.Judit: Boldog szülinapot Codynak, édes kis csöppség!
Bogyó már 4 napja tüzel de nagyon rosszkor jött. Sajnos megint valami bélfertőzése van... mindig amikor kimondom hogy minden rendben - jön valami franc.
Van valakinek valami tippje, hogy az érzékeny bélrendszerű kutyáknál hogyan lehet megelőzni a hasmenéses legyengülést?
Szia! Gratulálok a kis tesóhoz! Kívánom sok örömed legyen benne! Az jó ha nincsenek beilleszkedési problémái! Eleven boldog kiskutyus és nagyon édesek mindketten! Beni idővel,nagyon fogja szeretni, szerintem nem lesz gond!:)
Szerintetek, ha holnap el kell mennem 5 órára, de ugye még nem szabadna őket együtt hagyni. Az egyiket elvinném a nagyihoz. Szerintetek lesz ebből gond, hogy ki marad itthon? Vagy ennyire nem gyerekek? Köszönöm!
Tegnap megérkezett a tesó. Maradt a törzskönyves neve : Flóra
Halljátok... ez egy kis terrorista. Beni behúzott farokkal menekül előle, mert ugatva, morogva kergette őt. Minden játékát elveszi, de éppen csak akkor ha Beni játszani szeretne épp azzal a játékkal. A kajájába is beleeszik, szinte eleszi előle, ez a kis majom meg hagyja. Semmi beilleszkedési problémája nincs. Éjszakát is átaludta, be se pisilt... Beni nagyon türelmes vele, de féltékeny. mikor a picit felveszük, úgy viselkedik mintha a kedvenc kajáját tartanánk a kezünkben, meg van őrülve.
Mellékelek egy képet is róluk, anyukám kezében vannak.
A fehérjedús kajáktól kímélni kell a mamákat fialás után. Mi a cicánkkal rontottuk el kb 5 évvel ezelőtt, kapott halat meg joghurtot estére, másnap reggel vittem a dokihoz, annyira rosszul lett és szurira kellett hordani 1 hétig:S. Kiderült, hogy nem szabad ilyenkor ilyesmit adni, mert a magzatburok fehérjében nagyon gazdag. A doki mondta ilyenkor is elég a táp, bár abból lehet juniort adni a szoptatási időszakban.
Gratula a bébikhez!A mama bíztos hamar összeszedi magát a sok folyadék nagyon fontos a szőlőcukór jó ötlet.
Más:A ti kutyusotok a zajokra, hogy reagál?Zsebi a hétköznapi zajokra csak érdeklődni szokott.De tegnap este a váci utca kőrnyékén sétáltunk ,voltak utcazanészek nem volt baj vele.A Deákon viszont fúvósok voltak nagyon ideges lett, teljesen felzaklatta magát összevissza ugatott felugrált ránk végül őlbe kellett elmenni.Amikór már nem hallatszott a zene letettem szépen ment ahogy szokott pórázon de időnként felnézett rám és megint ugatott és ágaskodott.Csak a kocsiba nyugodott meg végleg.Hazajöttünk átaludta az éjszakát 8-kór kimentünk elvégezni a dolgát és azóta is csak alszik néha felnéz átfekszik máshová majd megint alszik.Nagyon kimerítette az élmény.
Nagy gratula!:))))) Ahogy olvastam, mintha a novemberi események ismétlődtek volna, mikor Kyra szült.
Adjatok a mamának egy kis szőlőcukrot (lehet vízben feloldani), vagy egy kis tejfől, túróval, mézzel keverve. Ezek gyorsan felszívódnak és nem lesz olyan kimerült a mama.
Gratulálok nektek és Flórának is! Biztosan hamar összeszedi magát és minden rendben lesz. Tudom milyen érzés ez a gazdinak is, de már túl vagytok rajta;)
Az unokatestvérem weimári vizslája meg péntek délután kezdett el fialni és szombat reggel 7-ig tartott neki. 5 picikét láttak uh-n és 9 lett:O Rendesen szült ő is, így Stella is ki volt merülve a szülés után, de vasárnapra már minden ok volt vele, úgyhogy biztosan Flórával sem lesz a továbbiakban semmi gond:)
Szia! Szívből gratulálok a kis picurkákhoz! Biztosan minden rendben lesz velük! A mama is összefogja szedni magát,ilyenkor természetes hogy így kimerül szegény! Majd várjuk a képeket! Biztosan nagyon kis édesek a kis drágák! Örülök hogy minden simán ment! Jó babázást kívánok nektek!
Nagyon-nagyon nehéz éjszakán és reggelen vagyunk túl... Szegénykém éjjel 02:00 h körül elkezdett vajúdni. Nem találta a helyét, lihegett nyöszörgött... Aztán elkezdődtek a fájások is. Hajnal 06:30 körül bement az elletőládájába és egyre gyorsabban követték egymást az összehúzódások. Hirtelen elfolyt a magzatvíz és rá 1,5 percre szegénykém visított egy hatalmasat és kinn volt két lábacska meg egy popsi. A következő összehúzódásnál hirtelen kipottyant az első kölyök. Egy kisfiú. Szépen elkezdte bontogatni a burkot, tisztogatta a kicsit. Aztán amikor letisztogatta, a kicsi hirtelen elkezdett nyöszörögni és Flóra halálra rémült tőle. Elszaladt a szoba másik végébe és nyüszíteni kezdett. Nem tudta mire vélni a dolgot. Mondanom sem kell... Iszonyatosan megijedtünk. Rögtön telefonáltunk az orvosnak. Azt mondta, hogy először ellő kutyáknál ez előfordul és, hogy meg kell nyugtatnunk és lassan kell hozzászoktatni a dologhoz. A kicsit így mi melegítettük. Aztán kb. 30 perc múlva megindultak az összehúzódások újra... Kijött a második bébi, ő is farral. Ő pedig egy kislány. Őt is elkezdte nyalogatni, de tőle már nem félt. Így megpróbáltuk, hogy elfogadja-e már az elsőszülöttet. És hál'Istennek őt is magánkívül elkezdte nyalogatni. 40 perc múlva jött az utolsó baba, ő már fejjel kifelé. Ő is kislány. Szegény Flórám iszonyatosan kimerült. Anyát és engem is eléggé megviselt a dolog. Egyáltalán nem azért, mert nem bírtuk a látványt, hanem azért mert láttuk, hogy a Flóra nagyon kimerült és már alig bírja.
Most a mama próbál aludni (a kicsik nem igazán hagyják). Délután jön az orvos, hogy megnézze, hogy minden rendben van-e.
Fényképezni nem fényképeztem. Ez volt az utolsó dolog amire gondolni tudtunk akkor.
Majd, ha már tudom, hogy minden oké. Akkor lefotózom őket.
Szurkoljatok, hogy minden rendben legyen a továbbiakban!
Nem neked szántam, valószínüleg nem választ, csak egy véleményt kellett volna írnom, és nem a te hozzászólásodhoz. Nem gondoltam,hogy meg fogsz bántódni. Bocsi.
Ezt most tényleg nekem szántad? Engedd meg nekem, hogy válaszoljak egy olyan embernek akinek itt többen próbálunk segíteni, s az a köszönet, hogy "itt kurva okos mindenki". Nem hiszem, hogy ilyen reagálásra te nem írnál vissza valamit. Egyébként sem vagyok az a fajta, aki tudja, hogy igaza van, de nem szól egy kukkot sem, csak azért, hogy béke legyen.
Egyébként gondolkodtam rajta, hogy hogyan történhetett ez a hányás dolog. Ugye, Bius azt állítja, hogy lent a sétáltatásnál figyelte a kutyust, ott biztos evett meg semmit. Ha valóban minden percben figyelt rá, akkor csak az lehetett, hogy már a séta előtt elvégezte a dolgát, de félt, hogy kikap, ezért megette. Ezt a variációt tudom még elképzelni. Egyébként azért írtam az előző hozzászólásomban, hogy pillanatok alatt tudnak brmit egyben lenyelni, eltüntetni, mert a saját szememnek nem hittem amikor Kyrának a babái születtek. Ugyanis úgy tüntette el a méhlepényt, hogy észre sem vettük, pedig ott ültem mellette, és csak rá figyeltem!!! Minden babánál vártam, hogy megszületik a méhlepény, de nem! Felhívtam a dokinkat, mert féltem, hogy a kutyában maradt, s abból nagy baj lehetne, de megnyugtatott, hogy biztos, hogy megette a mamakutya. Kénytelen voltam elhinni annak ellenére, hogy ott ültem, hasaltam vele a földön s minden pillanatát figyeltem! Hát csak ennyit arról, hogy mire képesek pillanatok alatt!
Sziasztok! Szerintem ez a kaki dolog egy kissé félre lett nézve-értve. Nálunk mikor kisebb volt Lüszi, ha túl sok tápot evet és megterhelte a kis gyomrát akkor kihányta. És ez pont úgy nézett ki színre, formára mint aminek hátul kell kijönni. Szerintem ha azóta nincs semmi baja a kutyinak akkor ez történhetett. De ne veszekedjetek tovább, mert ez tönkre teszi az egész fórumot. A régiek közül,akiktől 8-10 hónapja én is sokat tanultam,már sokan nem is írnak ide, szerintem pont ezért. Üdv mindenkinek.
szombaton 2 óra felé nem voltatok a Szunyog-szigeten? Mikor a hídon mentünk át, a kép alapján mintha a Fugát láttam volna. Mi kutya nékül voltunk, és a szokásomtól eltérően nem mentem oda kutyizni.
Képzeld, nekem is minap azt modták újságpaírral fenyítsem.Nekem eddig ez meg sem fordult a fejembe.Nem szoktam verni, csak mérgesen szólok hozzá ha rosszat csinál. Azt ajánlották, ha rossz helyre pisil, tekerjek össze egy újságpapírt, itassam fel vele a pisit, dörgöljem az orra alá, maj csapjak a fenekére vele...na mit mondjak, még nem alkalmaztam, azóta /2napja/ mintha érezné mire készülök, most még nem pisilt rossz helyre...
Most már én is beleszólok ebbe a kaki kijött a száján dologba. A kaki nem tud kijönni a száján,a belekből a nyelőcsőbe nem tud visszamenni mert még ott a gyomor. Ennek alaposan utánanézem mert már 6 oldal ment el azaz hogy ilyen hülyeségen veszekedtek. Nem akarlak megsérteni, de tényleg,de ha ennyien támadnak azzal hogy ez hülyeség mért nem nézel utána a netten hogy van e olyan betegség vagy jelenség amit állítasz. Én nem vagyok több 23évesnél,de tudom ha valamit nem értek utánanézek hisz erre van a nett.
A kutya segreverésével kapcsolatban: Soha nem fegyelmezünk és szidunk a kezünkkel hisz azzal kapja az ennivalót. Ha fegyelmezni akarod ott az újságpapír az nem fáj csak csattan, nem mondom azt hogy agyba főbe kell verni a kutyát,de a nevelés érdekében néha előfordult nálunk is mikor elővettük az újságpapit.
Ez nem bántás, de most már szálljunk le erről a témáról.
"Ne haragudjon meg senki, de itt minenki kurva okos. A kutya nem evett kakit, ismétlem nem evett."
Ja! Itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter! Nem pár hónapja van yorkim, s az éveim száma is a duplája a tiednek. Ezen kívül mivel tanultam belgyógyászatot is, így nem tudod nekem megmagyarázni, hogy a kutyád nem evett kutyagumit, de azt hányt! Ha ennyire okos vagy akkor mi frásznak írsz kétségbeesve ide, hogy mi történt a kutyáddal? Ha nem evett, hát nem evett. Ennyi! Viszont csak egy esetben lehet székletet hányni! Ez pedig a bélcsavarodás. Ez az embereknél is így van és az állatoknál is. Ha elolvastad volna amit leírtunk és értelmeznéd is, akkor rájönnél, hogy oltári nagy baromságot állítasz. "Ez egy különleges eset, amihez mi nem értünk csak az orvos." - Minden bizonnyal különleges!:) Csak neked, csak a te kutyád, csak most,......:)
"A kuytát nem verem meg....sosem bántanám a fenekére kap de az nem verés. " - Akkor az minek számít? Dicséretnek?
De tudod mit? Pont nem érdekel senkit ez a téma, örülj neki, hogy minden rendben a kutyussal. Nem kell feleslegesen paráztatni itt az embereket hülyeségekkel.
Hát a ti dokitok nagyon korrekt volt! Szerintem minden dokinak ilyennek kellene lenni,de némelyiket nem is érdekli,mi lesz a kutyival,csak gyorsan végezzen azt ennyi! Hát úgy néz ki mi is megyünk majd foghúzásra,már előre félek mi lesz! De megpróbálok jó dokit keresni,nehogy baj legyen!
Nálunk is mikor Codynak húzták a fogát, akkor a doktornő kétszer is átszámolta a mennyiséget, sőt még nekünk is leírta és megmagyarázta, hogy mit miért kap...stb. Nem is volt gond. Teljesen épen, egészségesen hoztuk haza, ahogyan odavittük.
Szörnyű lehetett,szegény kiskutya!:( Milyen orvos az ilyen aki csak úgy találomra ad be altatót! Én megőrülnék ha Mandyvel ilyen történne,nem tudom mit csinálnék az ilyen orvossal!
Szegénykémmel nagyon elbánt a doki! Én már azt nem értettem, hogy csak találomra adott Mancsinak altatót, nem pedig súly alapján számolta ki a megfelelő mennyiséget. Szegény, amíg ott voltunk két napig, addig csak nyögdécselt, sírdogált, aludt. Cody sem értette, hogy miért nem játszik vele:)
Szia! Én is így tanítom behívásra a kutyim! Viszek magammal jutifalatot,párom megfogja,én elszaladok,ő elengedi és ha odajön hozzám megdícsérem és odaadom neki a jutifalatot! Ügyesen meg tanítható így a behívás! Sok sikert nektek a kutyaoviban!:)
ma lesz 3 napja, hogy benne volt a kullancs...egyenlőre még semmi kétségbeejtőt nem tapasztaltam. Eszik, játszik, jó kedvű és a lázát is figyelem. Remélem nem lesz semmi gond...
Én is gondolkodom ezen a nyakörv témán, bár most megintcsak advantax-al locsoltam be a kutyát..de már nem tudom mi lenne a jó:S
Fül témához csak annyit, hogy az én Dollykámnak sem áll a füle. 12 hetesen hoztuk el a tenyésztőtől, akkor még kalciumot evett, és rendesen ragasztották neki, vágtuk a szőrt mindent....de nem állt fel neki, pedig az anyukájának és a apukájának is állt a füle.... Az orvos azt mondta, hogy gének.....amúgy engem nem érdekel, én így is imádom:) szerintem tündérek kajla füllel is:)
Nagy élménnyel gazdagodtunk ma: elvittük Csombit kutyaoviba, nagyon jól éreztük magunkat. Igaz sok olyan feladat volt, amit mi már itthon gyakoroltunk, de még más kutyusokkal nem nagyon találkozott, főleg ilyen sokkal nem. Mikor először mondta az oktató, hogy na akkor most mindenki vegye le a pórázt a kutyusáról, kicsit be voltam tojva, mert volt hatalmas berni pásztor, labradorok, foxik, de elengedtem és semmi gond nem volt. Egyáltalán nem félt, a végén már a leghatalmasabb kutyussal is kekeckedett. Csombi volt a legfiatalabb és a legkisebb is, de az oktató azt mondta, hogy a legügyesebb is. :)
Dorina86: kérdezted, hogy milyen lenne ha nem megy oda a kutyid, megrázod a grabancát és ráteszed a pórázt, majd akkor engeded vissza, ha lenyugodott. Ma a kutyaoviban a behívást is tanultuk és azt mondták, hogy nem szabad rögtön rátenni a pórázt, még akkor sem, ha odamegy, mert akkor megjegyzi, ha odamegy vége a szabadságnak. Mi úgy tanultuk, hogy megmutattam Csombinak, hogy van nálam jutifalat, valaki fogta, én elszaladtam és hívtam, hogy gyere, a másik pedig elengedte, ha odajött megkapta a jutifalatot. Bocsi, ha kicsit érthetetlen, de ezt tanultuk ma, nálunk bevált (eddig). :)
Tegnap viszont egy rossz élményünk is volt: A drága Kiltix nyakörv ellenére megint találtam babában egy kullancsot, bár még ez sem szívott vért, de így is nagyon kiakadtam, hogy belemászott. :(
Cody is kis hiperaktív és imád barátkozni kutyusokkal is és emberekkel is. Nagybátyámék kutyusával hatalmasakat tudnak hancúrozni. Séta közben sok kutyussal találkozunk és amelyiket már jobban ismeri, azzal nagyon lelkesen kezd játszani.
Szia! Hát igen nagyon barátságos a kis drágám,ami nem baj én örülök hogy ilyen boldog kiskutya! Csak én is félek attól hogy ha másik kutyival találkozunk az nem fogadja ilyen jól,hogy ő ennyire örül! De póráz nélkül nem engedem el,pont ezért! Itthon nagyon szeretik egymást a spánielemmel,jókat játszanak,birkóznak! A lényeg hogy akkor nem csak ö ilyen kis buzgómócsing! Nekem ugatni nem szokott egyáltalán,bár én örülök ennek hogy nem ugat össze vissza!
A füléről kopaszra le kell nyírni a szőrt,majd feltapasztani neki közben Lavet vagy Gimborn kálciumos vitamint adj neki.A ragasztás 2-3 nap legyen rajta majd 2 nap szünet és ha lekonyul,akkor újra tapasztani. Adok egy linket hogyan kell feltapasztani.Itt minden le van írva,hogy mit kell a fülével csinálni,hogy felálljon neki.
Zsebikém is ilyen kis közvetlen emberrel álattal.Othon is 2 nagy kutyával él eggyüt és a németjuhászunk eleinte mindig kitért előle de már megszokta és jó pajtások.
Anyuméknak karácsonyra vettem 1 kis yorkit,ő is az elsö1-2 találkozáskór végig bújt Zsebim elől de ma már nagy kergetőzés ,bírkózásba torkollik a találkozás.Szerintem ez jobb mintha mindenkitől félne.Én se engedem az utcán póráz nélkül el.Pedig kieggyensújozott nyugudt de ugyanakkór kíváncsi természetű.És az őrdög nem alszik hiszen ők is csak állatok akiket az ösztönük vezényel hiába néha úgy érezzük mintha a babánk lenne.Vettem 5 méterig kiengedhető pórázt és ha úgy látom messziről ,hogy idegen kutya jön behívom jön is és csak ha úgylátom bíztonságos a találkozás engedem ki újra.Nem tudhatod az ismeretlen miként reagál az örömködésére.Messziről meg egy kis pukkancs mindenkit megugat de ha közel ér már nyali-fali már játszana is.
12 hetesen még nem késő,hogy áljon a füle.Kívűl belül lenyírtad a szőrt a füléről?A fogzástól is lekonyulhat adj neki kálciumot amíg minden foga ki nem jön.Milyen táppal eteted? ez se mindeggy.A neten találsz útmutatást a fül felragasztásától,de valaki itt a fórumon bíztos tudja a kenel nevét ahol képekkel is ilusztrálva van,hogy kell csinálni.
Nyílván magának kell eldöntenie, hogyan neveli meg a kutyusát, de az nem megoldás, hogy csak pórázon sétáltatja, vagy olyan helyen engedi el, ahonnan nem mehet el. Lehet a te kutyusod nyugogtabb, de pl az enyémből kiindulva, ha nem fogtam volna vissza néha egy kicsit jobban, akkor egy valódi terrorista lenne mára. Mivel hallgat rám, nyugodtan elengedhetem, ha kutyákkal van, vagy játszik vagy akármit csinál mindig behívható és így élvezet számára is a séta meg a játék odakint. Az, hogy rászólsz, vagy visszafogod ha túlzásba esik, nem fogja felborítani a kutya lelki egyensúlyát, csak tanul belőle. Ráadásul a yorkik nagyon okosak és könnyen taníthatóak, csak folyamatosan következetesnek kell lenni velük, kár minden egyes kutyáért akit elbutít a gazdája(nem rátok értem, de az az általános, h nem engedik nagy kutyák közé, meg pórázon tartják őket)
Az meg megint más tészta, hogy valamitől megijed és odakap, vagy a gazdája kezéhez kap oda egy kutty. Lehet duzzogni, majd megbékül, de azért mert nem nyalogathat szemetet az utcán, ne kapjon oda kazdijához.
Az én kutyámnak is ki van nyalva az a kis feneke, bármit feltétel nélkül megteszek érte, de neki is alkalmazkodnia kell, hogy minden jól működjön. Tudja, hogy mi az a pár dolog amit elvárunk tőle, ezért cserébe viszont mi is megteszünk neki mindent amit ő szeretne. Eszerint neveltük és úgy látszik, be is jött az ő esetében. Kamilla nagyon aktív még yorkik között is, de ha nyugton kell maradnia, akkor uralkodik magán. A kozmetikában ott vagyok vele, mert a kozmira nem hallgat, de nem is kell, hogy más parancsait teljesítse. Imádja a kutyakozmetikus is, mert csak ámult legelőször mikor 6 hónaposan elvittem, milyen egyszerű dolga van vele. Addig én tartottam rendben, mert nem a kozmetikus dolga megtanítani a helyes viselkedésre szépítkezés közben.
Értem már mit szeretnél. Szerintem a másik kutyával van probléma, nem a tieddel. Nekünk is vannak ilyen kutyus-ismerőseink, de hát ők ilyenek. Mi emberek sem jövünk ki mindenkivel... Szerintem nem kell erről leszoktatnod... Teljesen boldog, kiegyensúlyozott, bátor kutyád van! :-)
Sziasztok! Én nem szeretném az örömködésről leszoktatni a kutyimat,isten mencs! Örülök hogy nem agresszív meg ilyenek,hanem barátkozó típus! Én csak pórázon sétáltatom őt! A spánielemmel is jól kijön,mindent megenged neki,ezzel nincs is probléma! De más kutyákkal is ezt csinálná és ennek nem minden kutyi örül!
A múltkor itt volt látogatóban egy barátnőm és hozta a kis yorkyját,hogy majd játszik a két kutya! Hát a játékból semmi nem lett mert az amúgy barátkozós kis kutya félt az én Mandykémtől! 3 órán keresztül csak bujkált előle! Mandyke játszani akart puszilgatta ,szeretgette birkózni akart vele és a másik kiskutya meg nem akarta! Túlságosan kis buzgó mócsing,életvidám kiskutya! Én csak kérdeztem,másnak is ilyen -e a kiskutyája!
Igazából nem értem, hogy az öröm kifejezéséről miért kell leszoktatni a kutyát... Azzal teljesen egyetértek, hogy vannak hierarchikus szabályok, amiben szigorúnak kell lenni a kutyával - ennek van célja. De nem értem hogy miért baj az, ha egy kutya ismerkedős, kiváncsi, életvidám eb ?? Az teljesen érthető, hogy az ember félti a kutyáját más kutyáktól (olvashattunk itt már jó sok negatív tapasztalatot) - de akkor tegyétek pórázra (bár ha egy antiszoc kutya közelít- ez sem segít).
Szerintem ez a kutya-megközelítősdi úgy kellene hogy működjön, hogy vagy nagy ívben kerüld el a másik kutyát - és akkor szerintem még rá sem kell szólnod és nem megy oda, vagy ha már keverednek a territóriumok - akkor meg eleve nincs mit tenni: ha rászólsz, akkor az rögzül a kutyában, hogy minden kutya veszélyforrás...
Nem tudom...lehet én vagyok óvatlan. Bogyó 15 cm hosszú és egy bullterrier a legjobb pajtása. A környékünkön minden gazdi úgy sétáltat, hogy ha messziről lát egy másik kutyát jönni, akkor rögtön pórázra teszi a kutyát. Szerintem ez így OK...
Szia Dorina, Szerintem nem keseredj el - tedd azt, amit úgy érzed hogy jó a kutyának és Te is megnyugszol tőle. Én személy szerint még kiabálni sem kiabálok a kutyával soha, nemhogy rángatom a grabancát - mindenkinek másképp működik. Én egész egyszerűen vagy odaengedem mindenkihez - ami szerintem egészséges lenne minden kutyánál (hogy barátkozik, és nem pedig agresszív más kutyákkal); vagy pedig pórázon van és úgy engedem oda más kutyához.
Szerintem fogadd el, hogy a yorki alapvetően egy kíváncsi természet. Én mindig engedem megszagolni mindent, odaengedem mindenkihez, és úgy érzem teljesen boldog. Én nem vagyok híve a túlzott fegyelmezésnek, és nem tudom hogy ennek következtében - vagy csak jó természete van Bogyónak - de teljesen nyugodt a kutya. A kutyakozmi is mondta, hogy ennyire nyugis yorkit még nem láttak.
Véleményem szerint ne másoknak akarj a kutyaneveléssel megfelelni (habár nagyon jó tanácsokat kap az ember-amit ha úgy érzed fogadd meg), hanem magadnak és a kutyinak, hogy boldog játszópajtások legyetek.
Jah, az odakapás valószínűleg félelemből van - Bogyó is sokszor ellopott ezt-azt (wcpapír, zsepi, almahéj..stb) de most már otthagyom hadd játszon vele - és furcsa módon úgy már nem is kell neki. Irigy kutya.... :-):-)
Ha ennyit van lent, akkor meg fogd keményebben mint eddig, mert nem az a baj, hogy végre kiszabadul a lakásból. Rá fog jönni, hogy jobban jár, ha megteszi amit kérsz tőle. Ne foglalkozz más kutyatartók véleményével, ők is csak megtanították valahogy viselkedni a sajátjukat.
Még az jutott az eszembe, hogy ha valaki tudna segíteni neked, akkor tartsa a kutyát a hámjánál fogva, te meg hívd magadhoz. Akkor engedje csak oda hozzád, ha már nagyon nem bír magával és menni akar. Ha nincs senkid, próbáld meg azt, hogy bent hagyod a kutyafuttatóban, te meg kimész a kerítésen kívülre és onnan hívod. Akkor meg a kerítés miatt nem fog tudni odamenni hozzád. Akkor is csak akkor engedd ki magadhoz, ha már nagyon menne hozzád. Az sem baj ha van több kutya, lehet kell majd neki akár egy fél óra is, hogy rád figyeljen, de a kutyafuttatóból elszaladni sem tud, mivel zárt. Hagy vegye észre, hogy nem ő fogja meghatározni mikor kegyeskedik a behívásodra reagálni, vannak más külső korlátok is. És minden más tekintetben, ha rosszat csinál, kezd el büntetni. Úgy hamarabb fog benne tudatosulni, hogy minden rosszaságot fegyelmezés fog követni. Elég ha kitalálsz egy tiltó szót magatoknak, és az elején mindig használod, mikor arra kerül a sor, hogy meg kell egy picit rázni. Hamar megtanulja párosítani a negatív élményt a szóhoz és elég lesz rászólnod.
Sziasztok! A témához kapcsolódva a nyakbőr rázással szerintem is tanítható a kutya! Nálunk bevált! Mondjuk Mandynél nem kellett alkalmazni még, mert szót fogad,de van spánielem is és ő ha nem fogadott szót hát megráztam a nyakbőrét és onnantól kezdve szót fogad és figyel rám!
Viszont nekem is lenne egy kérdésem! Mandyke nagyon okos kislány nincs vele különös probléma,ezt az egy dolgot kivéve! Ha másik kutyival találkozunk azonnal letámadja örömében a másik kutyit! Össze vissza nyalja falja,rámászik,hentereg stb! Erről szeretném leszoktatni! Nem hagy érvényesülni más kutyákat,nem is akarnak barátkozni vele,mert túl buzgó a kis drága! Tudom hogy csak játszani akar,meg nagyon örül,csak néha zavaró,mert a másik gazdik furán néznek rá emiatt! Van valaki akinek hasonlóan viselkedik,viselkedett a kutyikája? Adjatok tanácsot légyszi,hogy mit tegyek! Előre is köszi!
Naponta 5ször leviszem, mert még nem bírja ki napközben a pisitartogatást 3 óránál tovább. a tanítást megpróbálom valami eldugott helyen, de az a baj, hogy a kutyatársaságban másként viselkedik. amikor ketten vagyunk odajön mert látja hogy kaja van a kezemben és megcsinálja. most lesz különben fél éves. amivel gondba vagyok az a parancsszó ha elkapom a grabancát. mert ha odamegyek a sok kutya közé és rámorgok hogy "marad" akkor lehet nem érti mit akarok (maradjon a kutyák között? ) az beválna szerinted, ha odamegyek, megfogom és rákiabálok, hogy "gyere", póráz rárak, elmegyünk messzebbre a kutyásoktól és ott leültetem várok majd azután ismét elengedem? ha meg ismét rakoncátlankodik megismétlem a műveletet. (nagyon kegyetlen leszek a kutyások körében előre látom..kis város sok begyöpösödött emberrel sajna)
Szerintem itt fejezzük be a témát. Mindenki segíteni próbált neked, ebben a helyzetben és minden hozzászólás vége az volt, hogy vidd orvoshoz. Nem hiszem/ük, hogy meg kellene várni a második ilyen alkalmat azzal, hogy megmutasd egy dokinak. Senki sem kívánja, hogy baja legyen a kutyusodnak, vagy hasonlók. Tény, hogy a terrierek elég nyakasak és folyamatos nevelést igényelnek. Én a mai napig rászólok Codyra az utcán, ha valami eldobott kajához közelít, hogy Fújj, nem szabad!!! Pedig tudom, hogy tudja, de nem árt az ismétlés. Ez nem ciki és nem a neveletlenség jele.
Ne haragudjon meg senki, de itt minenki kurva okos. A kutya nem evett kakit, ismétlem nem evett. De komolyan ha olvasod a kommenteket azt is olvashattad ha megesz valamit belenyulok a szájába és kiszedem..... de mindegy ezek szerint biztos nem olvastad. Igen azt is jol irtad ha kutynak olyan nagy baja lenne már nem élne. De a kutyánál csak egyszer fordult elő és mondom semmi baja azota. Én elolvasom mindenki véleményét és örülök h mindenki ilyen lelkesen ir visza.
Csak az huz fel h megmagyarázzák egyesek h más kutyakakit hányt ki.....amit megevett. De ha a kuyta megrágná és azt hányta volna ki akkor az szétrágott kaki lett volna. De ismétlem magam egyben volt. ÉN már nem bizonygatom magam. Majd elviszem orvoshoz ha ugy látom. Ez egy különleges eset, amihez mi nem értünk csak az orvos. Majd az orvos meg mondja h mi a baja. ennyi
A kuytát nem verem meg....sosem bántanám
a fenekére kap de az nem verés. De most már eljutottunk odáig h ha rászolok tudja h rosz és nem bántja. Meg azt is megemlitem, lakásba nem kakil,nem pisil be. Kint végzi a dolgát. Az én kutyámat nem kell nevelni. Ne adj nekem ilyen tanácsot, neveld meg.....már ne is haragudj Nem tudom ha másnak irnál ilyet mit szolna? Talán azt h ne szolj bele (ha jot akarsz, lehet másképp is fogalmazni) Már lassan ott tartunk h a kuyta már láthatalan kakit eszik és olyan vak vagyok h nem veszem észre és szegény még nevelésre szorul...szép
Nem azért mondom de ha rászolok nem eszi már meg a kakit.
Én nem veszekszem csak vannak olyan dolgok amibe nem értek egyet.
Szia! Hát már állnia kellene, az én kutyáimnak 6 hetes korukban állt a füle. Sokan írták, hogy kötözgették a fülét, de, hogy az milyen korban volt, azt sajna nem tudom.
Új vagyok itt! Kérdezni szeretnék, mert a gyönyörű állattorvos nem tud semmit... Közel 3 hónaposok vagyunk a mini yorkimmal, és nem tudom ,hogy mikor kéne felállnia a füleinek.Szüleim kutya tenyésztők , de yorkikkal nem foglalkoznak, remélem ti tudtok segíteni.
:-))) Utána néztem én is, és ha nem gond idézem az egész hozzászólást:
"Sziasztok!
Kapcsolódnék a témába.(kaki evés).Régebben amikor még nem volt szobatiszta és nem volt vele itthon senki sajnos megette a kakiát.Most már szobatiszta.De ha talált más kakit simán megeszi ha nem veszem észre.Rászólok,akkor elmegy onnan,de utána ugyanugy viszamegy.Akkor odaszoktam neki kicsit csapni.De nem tanul belőle.Az utcán sem lehet nagyon odafigyelni.Nem akarok mindig a nyomába lenni és rászólni ,,nem szabad".De hát akkor ez van ha nem szólok neki."
Szia! Magam részéről köszönöm, hogy utána néztél a hozzászólásoknak, bár nekem jutott volna eszembe. Mondjuk szinte mindegy, úgyis megmagyarázta volna, hogy én vagyok az érthetetlen, vádaskodó hülye, aki csak felidegesítem őt.
Szépen a fejedre nőtt és azt csinál amit éppen szeretne. Ne add fel, legyél vele szigorú, ha olyat tesz, amit nem kellene. Egy terriert nagyon nehéz átnevelni később. Nem lesz rossz kutya belőle. Nincs arra lehetőséged, hogy olyan helyen tanítsd ahol csak ketten vagytok? Hátha akkor jobban figyelne rád. Hányszor viszed le egy nap és mennyi időre? Játszatok előbb és utánna foglalkozzatok a tanulással. Mennyi idős most?
Azért mert fegyelmezed nem lesz agresszív, ettől ne félj. Ahhoz ütnöd- verned kellene, amiről persze szó sincs. Nagyon kevésszer kellett fegyelmezni, ő szerencsére az a típus aki inkább megpróbál a szóból érteni, mégis olyan 5 hónapos kora körül éppen hajvágóval akartam befejezni a szőrnyírást a fülén és rámmorgott és még oda is kapott a kezemhez, mert neki éppen nem volt kedve hozzá. Kapott egy kis seggest és rászóltam. Gondoltam ezután folytatom, megint eljátszottuk ugyan ezt még 2x. 4. nekifutásra sikerült csak lenyírnom a szőrt a füléről persze nagy duzzogva. Mivel terrierek, sokkal hevesebb vérmérsékletűek és bármit megpróbálnak, hogy az ő akaratuk érvényesüljön. Szerencsére a tenyésztőnk még időben figyelmeztetett, hogy ne hagyjam magam palira venni:)) Ha akkor engdek neki, senkinek nem engedi meg soha többé, hogy lenyírja a füléről a szőrt, mert másra nem is nagyon hallgat.
Hát az, hogy elmegyek tőle nem vált be...pedig nagyon messze elmegyek tőle, de fel se néz..ha meg felnéz akkor se érdekli, hogy messze vagyok és szólongatom. (10 esetből 2-szer ha felfigyel és odajön, akkor mindig jutifalat, de a piszok ahogy lenyeli fut vissza játszani és ismét fél óra nem odafigyelés a gazdira).
A grabancrángatást tegnap alkalmaztam, felvettem és 3 lépésig visított a kezemben aztán letettem. erre minden kutyatulajdonos odafigyelt és hát "miért bántom nem csinált semmi rosszat, ez nem a megfelelő nevelés stb." ki lettem oktatva a sok öreg kutyatartó által és még én éreztem rosszul magam a végén. ja ráadásul este még levittem a ház elé pisiltetni és elkezdett egy rohadt tejesdobozt nyalogatni..erre grabancrángatás és a válasz nem a meghunyászkodás volt, hanem gonosz morgás és odakapás...na erre pofon utána nem szólt vissza. (tehát leszűrtem, hogy ha sokszor rángatom, agresszív lesz és odakap a kis szaros. emiatt kezdek kiborulni és már nem egyszer sírtam miatta..néha kis patkány tud lenni ám) :(
nagyon nehéz a kutyatartás ha nem láttad sose hogyan kell csinálni...nem akarok rossz kutyát belőle.
Te frankón hülyének nézel itt mindenkit?????? Megnéztem az eddigi hozzászólásaidat, amiknek száma pontosan 44 darab eddig. Nem nagy kunszt, nem kell keresgélni semmit, bárki megnézheti, ha rákattint a nicknevedre. S lám! Mit találtam a 63684-es hozzászólásodban? Idézem: "Sziasztok!
A mi kis manónk 8hónapos lesz és 2kg körül van.
Kivisszük a kutyust sétálni és megeszi más kutyának a kakiját ha nem figyelünk.Mit csináljak vele?Töbször leszidtam,,nem szabad" de mindig ugyanez....."
Most akkor mi van?
Valószínűleg még mindig nem sikerült megnevelni, vagyis leszoktatni erről a rossz szokásáról a kutyusodat.
Ha valóban bélcsavarodása lenne a kutyusodnak, akkor már a hányás óta nem élne. Más betegség viszont nem magyarázza az ilyen jellegű hányást! (eü-s vagyok)
Csak azt nem értem, miért bizonygatod, hogy biztos vagy benne, hogy nem ette meg! El sem tudod képzelni, hogymilyen pillanatok alatt képesek "eltüntetni" dolgokat! Viszont egy jó tanács: Soha, de soha ne büntesd azért a kutyát, mert bekakil a lakásba esetleg! Kölyökkutyáknál ez előfordul, de idővel megtanulja, hogy hol kell elvégeznie a dolgát. Viszont ha megvered ezért, az egyenesen oda vezet, hogy a későbbiekben inkább "eltünteti" a végterméket, csak ne kapjon ki! Nem lehet, hogy ez van/volt a háttérben?
Ha nem megy vissza, menj utánna és fogd meg a bőrt a nyakán és rázd meg 1 kicsit. Mikor rád hallgat, meg jutalmazd sajttal vagy sonával, vagy vmi olyan dologgal amit nagyon szeret. A kezdeti szófogadás után, Kami is elrohangált a haverokkal, 2x mentem utánna, 3adjára elég volt elindulnom utánna, máris sprintelt vissza hozzám. Neki sokkal jobb póráz nélkül, mikor tüzelt állandóan nézett rám, mikor engedem már el:S Nem is élvezte úgy a sétát annyira. A környékünkön kuttyafuttató sincs, ahhoz meg, hogy a gellérten szabadon garázdálkodjon, meg kellett tanulnia, hogy jöjjön, ha szólok.
A másik hatásos módszer, ha elfut tőled egy kicsit távolabra, fordíts neki hátat és indulj el az ellenkeő irányba. Így megtanulja, hogy te is otthagyhatod őt, nem csak ő téged. Ha meg annyira szaglászik vagy belemerül valamibe, de pont nem érdekli mit szövegelsz neki, bújj el egy fa mögé, hogy ne lásson meg rögtön, ha felnéz.
Ez műkszik, Kama soha nem szalad nagyon előre, de akkor is mindig megáll, hátra néz, ha nem vagyok túl messze megint szalad tovább, ha lemaradtam megvár egy helyben.
Bogyó ugyanilyen... ő is odafut minden bolond kutyához is. Én vagy nem engedem el egyáltalán, vagy csak ott, ahol biztosan nincs más kutya sem. Sajnos a mérete miatt ő nem tud még a barátkozós tacskó-méretű kutyákkal sem játszani, mert rátaposank vagy felpofozzák "játszásiból" és mindig sírás a vége. Így legtöbbször el sem engedem. De így is élvezi. Ha el van engedve, akkor sem fut el 1-2 méterrel odébb - persze ha kutya van a környéken vagy ember akkor ez pont úgy van, ahogy ezt leírtad.
Szerintem otthon gyakorold jutifalattal a "marad" paracsot.
csak egy gyors kérdésre van időm. Danny most lesz fél éves. Problémánk van a kutyafuttatón a viselkedésével..minden kutyával túlságosan is barátságos, ami nem lenne alapjában gond..viszont amint meglát a távolban egy kutyát (és ugye a futtatón póráz nélkül viszem mert miért ne legyen boldog) azon nyomban odafut, hátra se néz rám hogy kikérje a véleményem. ha hívom magamhoz rám se bagózik..de olyan szinten nem érdeklem, hogy tobzódhatok fél órát is de addigra megunom és én tipegek oda hozzá rárakni a pórázt. ez így elég gáz dolog, mert a falkavezér ilyet ugye nem tehet meg, hanem hozzá kellene odajönnie a falka többi tagjának. de hiába megyek el hihetetlen messze tőle, még csak nem is keres. ti hogyan oldjátok meg ezt? hogyan lehet belénevelni hogy hallgasson rám? (a gyere ide parancsot már 90%-ban tudja, de amint elengedem ez érvényét veszti) HELP! :) köszönöm előre is!
Bogyó is így evett sokáig, aztán elegem lett belőle. Kicsit provokált még, de nem érdekelt, így odament a tálkájához és megette... persze mostanában sehogyan sem eszik, úgyhogy tésztát főzök neki és abba teszem bele a tápját...
Sziasztok, Képzeljétek, tegnap a fülén pisilt Bogyó.....
A viccet félretéve: Ercsi: jobbulást a picikédnek. bogyó is sérves, de én nem nagyon akarom megműttetni, így várom a további fejleményeket a kutyiddal kapcsolatban.
Yorkibeauty: köszi a választ, ma már jobban volt, már szemtelenkedett is - azonban még most is sokszor leül a fnekére csak úgy, mintha elfáradna... azért biztos a kutyáknak is okoz fájdalmat a mensi... remélem hamar elmegy ez a 2 hét.
Most éppen távdobálós kutyavacsora van (csak úgy hajlandó megenni, ha eldobom neki a szemeket - ok tudom a kaja nem játék, de kiköveteli, mert odaül a táp mellé és ugat) Ha meg elgurul, szökdécselve ugrál utána (amit nem találunk meg az a hangyáké)
:-) Jogos. "Begugliztam", de ide már rossz bekezdést másoltam be. Végül is igazad van, tök mindegy, Bius szerint úgyis én vagyok az érthetetlen. :-)))))
Csombi babánk ma 4 hónapos, 4,9 kg :), háthossza (fekve, fültőtől-faroktőig) 48 cm, marmagassága (szintén fekve) 32 cm. Sajna ébren nem áll meg addig sem míg megmérem, így muszáj volt megvárnom, míg elalszik. A súlyméréssel is gondjaink lesznek, mert csak 5 kg-ig mér a konyhai mérleg, a szobamérlegünk pedig nem digitális. Ma észrevettem, hogy mozognak az első pici fogai. Mikorra várható, hogy kiesik, ha már szemmel láthatóan mozognak?
És itt egy kép, ahol Csombi épp ráizgult a fényképezőre .
Optimista ember vagyok. Azt hittem vége a véleménykülönbségnek. Behoztam a késő esti vacsimat a gép elé, gondoltam eszegetek, közben olvasgatok. Az első falat megállt a számban. Jelentem: nem vagyok éhes:-(
Valakinek valami aranyos kutyiképe, valami pozitív gondolat?
A gyomor- vagy bélcsavarodás az más, attól nem fog ürüléket hányni. Max bélelzáródásról lehet szó, de felesleges itt filózni, hogy mi lehet a kutyus baja, ha szerinte minden a legnagyobb rendben, hiszen csak egyszer hányt ürüléket. Orvoshoz kellett volna már vinni, ez nem kérdés, vagy legalább felhívni a dokit és megkérdezni, hogy ez miért történhetett.
Már lentebb írtam a kakihányásról,hogy normális esetben ez nem lehetséges.Szerintem is vidd a hétvége előtt orvoshoz ne akkór keljen rohangászni ügyeletet keresve mikór már rosszúl van a kicsi.Inkább 1 felesleges látogatás az órvosnál mint utólag okolni magad.Ha pedig a dokid nem vesz komolyan oda ne is menj többé.Én is a multkorába kéthetente szaladgáltam hozzá mikór Zsebibe kullancsot talált és pánikoltam.Azt mondta inkább töbszőr mint későn.Még pénzt se kért a vakriasztásért.
Ami meg a többiek reagálását illeti mindenki segítő szándékkal szólt hozzád nem okoskodás vagy piszkálási szándékkal.ERRE van a fórum segíteni a másiknak.De már a gazdin múlik mit fogad meg belőle.
"Gyomorcsavarodást, vagy bélcsavarodást a kutya nagy mennyiségű vagy emészthetetlen táplálék elfogyasztása utáni erős mozgásnál kap általában. A nagytestű kutyák könnyebben mint a kicsik. A kutya levert, hány, öklendezik, nem eszik, nem kakil. Nagyon gyorsan orvoshoz kell menni vele, legtöbbször csak az azonnali műtét segít."
Velem balhézol, hogy hány éves vagyok, (egyébként 38) és értsem már meg végre amit bizonygatsz, de az nem tűnik fel, hogy más is azt írja, hogy NORMÁLIS KUTYA NEM HÁNY ÜRÜLÉKET? Bizonygatod, hogy minden hiperszuper dolgot megkap a kutyád (nem vonta senki kétségbe), és jó gazdi vagy ( ennek ellenkezőjét sem mondtam), ennek ellenére vagy nem egészséges a kutyád (nyilván az, ha semmi más tünetet nem produkál, Te pedig rögtön dokihoz viszed, bármi baj van), vagy nem ürüléket hányt! Ezt, mint ahogy más is mondta, értsd már meg végre.
Tudnál esetleg képet feltenni Gézáról, mert a szomszédba délután találtak egy kisfiút, de ő fiatalabbnak néz ki. Mi a IV. ker.-ben lakunk. Nem biztos, hogy a te kutyusod, elvitték dokihoz, de nincs benne chip, hirdetni meg nem akarják, mert így bárki jelentkezhet. Szeretnének biztosak lenni, hogy az igazi gazdinak adják vissza. Illetve, ha volt rajta esetleg valami ismertető jel, vagy bármi, hám, nyakörv stb. az segítené beazonosítani a kutyust, akkor írd meg azt is, légyszi. Én átérzem, az izgalmat, meg hogy jó lenne ha a te kutyid került volna meg, de ők szeretnék az igazi gazdinak vissza adni. Küldök neki tápot, mert nagyon éhes szegényke, így biztos jó helyen lesz míg meg nem találjuk akinek hiányzik. És egyben ha valaki más is keresi a kutyusát, esetleg a IV.ker.-ben, akkor küldjön képet, és megpróbáljuk beazonosítani a kutyust.
Én a mai napig minden Cody esetében "nem normális" reakció esetén elviszem a dokihoz. Már féltünk, hogy a doki kiakad, az állandó aggódásért, de ellenkezőleg. azt mondta, hogy inkább aggódjunk feleslegesen, ne pedig túl későn keseregjünk. Én meg sem álltam volna az orvosi rendelőig, ha Codynál ilyen előfordul.
Az ürülék hányás, súlyos probléma jele... http://www.famkat.hu/orvos/gut.htm minden gazdi maga dönti el, hogy mikor viszi állatorvoshoz a kutyáját, de azt sose felejtsük el, hogy a kutyánk élete sok esetben ezen az egy, gyorsan meghozott döntésen múlik, amiért csakis a gazda felelős, de bizonyos betegségeknél és tüneteknél nincs min gondolkozni, azonnal cselekedni kell!
Egy normális kutya nem fog ürüléket hányni, ezt értsd már meg pls. Az előbb írtad, hogy egy hasmenés vagy hányás miatt orvosért kiáltassz, ebben az esetben meg kivársz?? Mondom, nekem 8 mit csinálsz, de ne ringasd abban magad, hogy a te kutyád egészséges.
Azt tudom még mondani, hogy volt egy kutyám gyerekoromban.. Aki egymás után kétszer hányt (csütörtöki nap volt asszem a lénnyeg hogy hétvége előt..) kihívtuk az orvost de csak jövöhéten jöt ki mert a hányás az nem veszélyes a hétvégén elpusztult a kutyusom:S:S:S azóta ha Sammyvel bármi van viszem az orvoshoz... Nem fáradság inkább mint h késő legyen..
Én ugy gondolm h egyenlöre semmi gáz nincs a kutyával.Várok. Meg ha megyünk ugyis lassan dokihoz majd ö meg mondja menyire komoly a dolog és kell e anyira aggodni. Köszi az infot.
Ha ez az én kutyámmal történ volna, már aznap orvoshoz viszem! Anyukám tanult ilyesmiket az egyetemen, mikor rákérdeztem tőle, hogy létezik e ilyen, rögtön nagyon ijedtre váltott a hangja, mert azt hitte az én kutyámnál tapasztaltam ezt. Egészséges állatoknál nem gondolnám, hogy ez előfordul, vagy normális lenne, hogy ilyen tüneteket produkál.
Én tuti nem itt a fórumon bizonygatnám, hogy a kutyám makk egészséges egy ilyen eset után, hanem megpróbálnám megtalálni a módját, hogy többet ne forduljon ilyen elő. Persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.
Figyelj ide. Lehet h nem hallotál erröl, de istenem ez van, attol még létezik.
A kutyánál eddig csak egyszer fordult elö. Aznap is a kaki hányás eset után rendesen kakilt. A mai napig. De mondom a kutya egészséges. De emlitettem ha mégegyszer elöfordul viszem az orvoshoz. De mondom az nem táp darab volt,nem is szétrágott kaki, meg ismétlem ha látom kakit eszik biztosnem hagynám....de mondom semmi baja nincs manonak.
Akkor ezek szerint Bius esetében ilyen nagy a baj?? (ne legyen!!!) Vagy szerinted ha a kutyának semmi baja, további tünete nincs, akkor is hányhat ugyan olyan alakú, és kinézetű kakit, mintha a fenekéből jött volna?
Sajnos tényleg előfordulhat ilyen. Bélerzáródáskor nem tud másképp ürülni a belek tartalma vagy pl olyan erősen öklendezik akutya, hogy a rekeszizma visszaengedi a gyomorba a belek tartalmát.
Egyébként azt tudom még elképzelni, hogyha tápot eszik a kutya, az úgymond "beáll", összeáll, vagy hogy is mondjam a gyomrába, és azt tudja így összeállva kihányni. De az akkor sem kaki!
Ne húzd fel magad, jól láthattad, mert előfordulhat, de akkor sajnos nem egészséges a kutyád:(( Ez elég nagy baj, ha ilyen előfordul nála. Feltételezem, már rég elvitted orvoshoz, ha 1 kis hányás vagy hasmenés miatt rögtön a dokit hívogatod. Ez annál sokkal súlyosabb, akár bélerzáródása is lehet, ami nem játék. Ha orvos még nem látta, én a helyedben minél hamarabb elvinném, még a 7vége előtt:S Jobbulást a kutyának!
Bánom én, akármi is jött ki a száján, de mielőtt retardáltnak minősítesz, tanulj meg olvasni, vagy az olvasottakat értelmezni. Eddig hárman reagáltunk a "furcsa" esetedre. Kettőnknek ugyanaz volt a véleménye, miszerint kakit ehetett a kutyád, mert hányni gyomortartalmat lehet, nem vastagbélből visszavándorolt hurkakakit. A harmadik hozzászóló ezt írta, idézem: "Szerintem nagyon sürgősen vidd orvoshoz!!! Kutyusoknál még nem tapasztaltam ilyet, de a szomszédunknak volt ilyen baja, konkrétan kihányta a székletét és nem jelentett jót." Ezek után Téged ismétellek, ha nem haragszol: "Hallod nem akarlak megbántani,de nem birod felfogni uristen. Hány éves vagy?"
Hallod nem akarlak megbántani,de nem birod felfogni uristen. Hány éves vagy? Mondom h az jött ki a szájábol. A kutya nem evett kakit, 3 méteres a porázom és csak látom mit eszik. Nagyon megsem áll mert mindig fut ha sétáltatom. De már mondtam ha látom h eszik valamit belenyulok a szájába. És mondom, megismétlem az jött ki a szájábol. Amugy meg az én kutyámat te csak ne sajnáld! A kutyának a legjobb cucok vannak megvéve, a legjobb kaja, sampon ami csak kelhet. Már ha a kutyának egy kis hasmenése van, van hányt egyböl hivom az orvost. Ne sajnáld az én kutyámmal semmi baj vele! Amuyg meg a kutya 10 honapos eddig 3x kellet orvoshoz vinni és közlöm veled teljesen egészséges. Én nem akarok veszekedni,de inkább rád hagyom.... felidegesitesz....ne magyarázd meg ott sem voltál.....a kutyakaki meg tudom milyen(hál isten 20éve látok ilyet h milyen,nem üvegburokba nöttem fel). De amuyg meg emlitette valaki a forumon h van ilyen a szomszéd kutyájának a széklete jött ki a száján és beteg volt a kutyus. Ugy h hidd el van ilyen.
Oké, legyen ahogy akarod, én feladom. Attól nekem nem lesz drágább a kenyér, ha a Te kutyusod néha a száján kakil, bár igazán sajnálnám szegény állatot. Ettől függetlenül érdekelne mások véleménye is erről a különleges esetről. Én még mindig azt mondom, hogy kakit evett a kutyusod, és kihányta. Mindamellett ebben az esetben jobban is jársz, ha kivételesen nekem lesz igazam.
Sziasztok! Nézzetek föl a www.webkutya.hu oldalra,vannak kullancs elleni szerek, nyakörvek. Tápot kis kiszerelésben is lehet rendelni. A házhoz szállítás ingyenes, és a termékek sem drágábbak mint máshol. A rendelés másnapján már itt az áru.
Ez szégyen gyalázat hogy egyre több kutyust "lopnak el". És nem egy ilyet hallottam már, én ezért nem sétáltatom a Mayát póráz nélkül, de ha még is elvinné valaki az biztos az adrenalin segítene elkapni :@ Remélem előkerül a kutyusod, nagyon szurkolok!
A kullancs témához hozzászólva: Én nagyon félek a kullancsoktól ezért természetesen Mayámat is próbálom megóvni tőlük,mi Frontline spray-t vettünk 100ml-est ezzel csak alaposan be kell fújni a kutyát és bolhák ellen 5hét a kullancsok ellen 4hét védelmet kap. Egy ilyen spray elég fél évre. Nem volt olcsó,de az állatorvos is ezt ajánlotta. Ami engem idegesít az zöldek,akik kitalálták hogy nem lehet se kullancsot se szúnyogot irtani, na most csúnyát mondok,de majd egy fertőzött kullancs megcsípi az egyik főmuftit és majd akkor irtani fogják, de amíg minket átlag polgárokat vagy drága kutyusainkat csípi meg hát az nem baj, természetes szelekció.... Ááááá bocsi ,de ezeken kiborulok!
Én ismerek egy helyet ahol mindig lehet kimért száraztápot venni, viszont minden héten mást, tehát érdemes előtte e-mailben konzultálni a hölggyel hogy épp mikor lesz az amire neked szükséged van. itt a honlap címe,ahol további elérhetőségeket találhatsz. (Déli pályaudvartól van nem túl messze ez a hely) http://www.szendiallatosbolt.hu/
Én nem bohockodok. Komolyan irtam, ezt láttam, ez volt. A kaki jött ki a száján. A páromat vártuk kint és akkor történt ez. Odahivtam öt is és látta a kakit. Ugyanolyan volt mint amikor a fenekén jött ki. De mondom ez nem baromság és azért is irtam meg ezt a forumon igy, h én ilyet még nem láttam. Én nem szorakoztatásbol irok ilyet, ez tényleg megtörtént. Ha kell lefényképezem és felteszem. Bár nem hiszem h a többiek örülnének ennek h egy kaki virit a forumon :-) Hidd már el végre, ez megtörtént.
A mi cicánk még szoptatta a 2 több mint 3 hónapos kölykét és akkor elvittük ivatalanítani, mert féltünk, hogy megint terhes lsz. Ugyan a méhét nem szedték ki, mert nem voltak benne kicsik, de a petefészkét kipakolták. Még kb 2 napig tudott szoptatni utánna. Amúgy a cicák farral születnek, az nem baj.
köszi a kullancs témára a választ. Mi is advantax-ot használunk, de ezek szerint nagyon kell tartani a 28 napot, mi alig csúsztunk ki belőle és tessék..kullancs lett a vége. voltunk dokinál, azt mondta 2 hétig figyeljük mert kihúzódhat a lappangási idő. Adott tesztcsíkot, hogy csináljuk meg neki, ha elzöldül gáz van... Szerintetek lappangási idő alatt az nem mutatja ki??
kérem szépen, ha tudtok segítsetek! mint egyik yorkis a másiknak...
sziasztok!
régen sokat jártam erre a fórumra, már nem tudom, ki lehet itt azok közül, akik ismernek. a segítségeteket szeretném kérni!
eltűnt Gézu kiskutyám. ma du 14 óra körül, a X. kerületben veszett el. szemtanú szerint egy biciklis fiú felkapta és elvitte. Gézu nagyon pici testű (kb 1,8 kg), frissen nyírt, most nagyon rövid szőrű, 4 éves kan kutya.
nagyon kérem, ha esetleg hallotok-láttok valakit, akinek egyszer csak lett egy felnőtt yorkija, szóljon.
a megtalálót magas jutalomban részesítem, ha esetleg vki megvette, veszek neki egy másik yorkit. nagyon szeretném megtalálni Gézát!
a telefonszámom: 06304478226 emailem: ajtayl@gmail.com
Bocs, de Te azt mondod, ugyanolyan kaki jött ki a száján, mint amilyen a fenekén szokott. Ilyen szerintem nincs. Ahhoz, a kaka olyan legyen, mit amikor a kutya rendes felén távozik, keresztül kell menni a beleken. A belek gyűrűitől (tudom, hogy nem ez a neve) alakul ki az a jellegzetes alakja (nem részletezem). A vastagbélből meg csak nem indul vissza, vékonybélen, gyomron, nyelőcsövön stb át, alakvesztés nélkül, hogy a kutya "kakiformában" ki tudja hányni. Mindezt úgy, hogy a kutya láthatóan nem beteg, más tünete nincs.
Mi a nagy butaság amit mondtam? Én nem szorakoztatok senkit. Ird meg nekem h szerinted mi a nagy butaság. Kiváncsian várom. Nem akarok veszekedni,de lehet érvelni nyugodtan.
S.O.S Békásmegyeri gazdik ha van egy kis időtök válaszoljatok. A hegy felöli oldalról eltűnt a kutya kozmetikából egy 5 éves yorksi lány kutyus pénteken. Nagyon szomorú a gazdija. Állítólag a Pajzs iskolánál egy idős néni találta meg. Meg kéne tudni hogy ki az a néni. Én egyedül kevés vagyok. Ha többen érdeklődünk, akkor nagyobb az esély hogy megtaláljuk. Próbáljátok átérezni, hogy mit érezhet a kutyus gazdija. Előre is köszönöm a segítséget Anita: 06 70 9 30-40-85
Nekünk az állatorvosunk ajánlotta az advantix cseppet állítólag ez a legújabb fejlesztés.A frontline már megszokhatták -mármint a kullancsok -főleg a kék pipettást.A zöld az újabb fejlesztés.Killtix nyakőrv tényleg jó az udvaron levő 2 kutyánknak mi is azt használjuk de lakásba van 1 kis szaga és csak akkór hatásos ha állandóan rajta van.Az ára is borsósabb nem sokkal olcsóbb mintha 3 hetente cseppeket veszek.Jó ólcsobb de mellettünk alszik a hálóba meg a kocsiba az ölembe naponta a kezem is átveszi a szagot úgyhogy mi maradunk a cseppeknél.
Sziasztok Kil-tix kullancs irtót a Fress-Napfban vagy maszek állatorvosi rendelőkben is lehet venni. Én csak azt használom. Nem akarom elkiabálni, de még soha nem volt Bodzában kullancs.
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy mini yorkshire felnőtt kutyusnak milyen frontline, vagy más kullancsirtót használtok? Gondolom a kullncs elleni szerek bolhára is hatnak, nem mintha azzal gond lenne. Ma kettőt sikerült kiszedni belőle.
Szia! Nem akarlak megbántani, de gondold már végig, rettenetesen nagy butaság amit mondasz! Szerintem nem is gondolod komolyan, csak "szórakoztatsz" bennünket.
Szia! Én gödöllői vagyok és a mi dokijaink most oltották be Codyt, 4200 forint volt az ismétlő kombinált oltás és 4500 körül van a veszettség elleni oltás. Nagyon rendes, lelkiismeretes orvosok. Cody anyukája és nővére is az ő páciensük. Ha érdekel adok címet és telefonszámot.
régen sokat jártam erre a fórumra, már nem tudom, ki lehet itt azok közül, akik ismernek. a segítségeteket szeretném kérni!
eltűnt Gézu kiskutyám. ma du 14 óra körül, a X. kerületben veszett el. szemtanú szerint egy biciklis fiú felkapta és elvitte. Gézu nagyon pici testű (kb 1,8 kg), frissen nyírt, most nagyon rövid szőrű, 4 éves kan kutya.
nagyon kérem, ha esetleg hallotok-láttok valakit, akinek egyszer csak lett egy felnőtt yorkija, szóljon.
a megtalálót magas jutalomban részesítem, ha esetleg vki megvette, veszek neki egy másik yorkit. nagyon szeretném megtalálni Gézát!
a telefonszámom: 06304478226 emailem: ajtayl@gmail.com
Sziasztok, Segítség!!! Bogyónak most jött meg először, és nagyon rosszul néz ki. Hajnalban hányt, hasmenése van két napja (sárga nyálkás büdös) semmit nem csinál egész nap, csak bújik hozzánk. A kérdés az. hogy ennyire megviseli - vagy vigyem sürgősen dokihoz, mert megint bélfertőzése van...
elianar-dogfashion Szia! Nagyon tetszenek a munkáid! Lehet esetleg vásárolni is tőled?? Én pilcsit szeretnék a kislány yorkimnak és overállra fáj a szívem! Ha esetleg fent leszel jelölj be iwiwen létszi! Németh Nikoletta vagyok(mosonmagyaróvár)
Tudnátok ajánlani Budapest és vonzáskörzetében olyan állatorvost, aki megfizethető áron adja be az oltásokat. Eddig vidéken meg tudtuk oldani a pesti árak töredékéért.
Nézegettem neten árlistákat, de pl egy kombinált oltásért 1-2 helyen 6000 ft-ot is elkérnek, vagy a veszettségért 3500-at, amit őszintén megmondom, hogy sokallom, ahhoz képest, hogy vidéki doki 3500-4000 ft-ért adja be a kombináltat. Ez a különbség 2 kutyánál már azért nem mindegy. Mivel most csak oltásról lenne szó ezért kevésbé szempont, hogy hightech rendelő, és nagy tapasztalattal rendelkező doki legyen.
Mi Kiltix kullancs-bolhanyakörvet használunk. Nem túl olcsó, de nincs vele gond (elfelejtve fürdés után, vagy csökkenő hatóanyag) Tavaly későn raktuk fel rá és persze összeszedett egy kullancsot. A vizeletét figyeltem, de semmi elváltozás nem lett.
Tesóm cicájánál tegnap megindult a szülés, az első kicsi farral jött, nem mozgott. Miután egyértelműen láttuk, hogy nem él, segítettünk kihúzni, mert már nagyon kimerült és ez még csak az első cica lett volna. Több mint egy óra múlva megszületett a második egészséges cicus, ez este negyed 11-kor volt. Reggel 8-ig se jött ki a többi, így bevittük a kórházba, megcsászározták, még két kiscicát kivettek. Az egyik be volt szorulva a szülőcsatornába, kicsit torz is a buksija, meg a hátsó két lába, mintha nem lenne egészséges. Az a fő problémánk, hogy az anyacica méhét is el kellett távolítani. Esetleg valaki tapasztalt már hasonló esetet? Lesz teje az anyának, meddig tudja szoptatni a kicsiket? A doki se tudott biztosat mondani, ezért fordultunk hozzátok.
Köszi az infot. Én vidéken lakom, veszprém megyében. És én még nem láttam ilyet sose,h ilyen történt volna. De azota már többször is voltunk kint kakilni akkor rendesen a fenekéböl jött ki. De biztos h nem szedett össze semmi,hiszen porázon sétálunk és mindig nézem h mit vesz be a szájába. Azt tudom ha még egyszer ilyen baja lesz vagyis látom h ez történik, viszem az orvoshoz. Most ma meg kimentünk sétáni azt megint bevett valamit a szájába. Szokás szerint belenyultam és egy méhe volt. De már megette a végét. Azonnal hivtam a dokit, azt mondta ha dagad a kutya vigyem be egyböl a rendelöbe. Utána furán is vette a levegöt,de hál isten ugy látom nincs baja. Egyenlöre.
De hidd el h a kaki jött ki a száján. És nem ehette meg mert mindig figyelem h mit eszik meg. 2oránként kivittem tegnap. És mondom az jött ki a száján,nem ette meg.
Még szét sem volt rágva,hanem ugy egybe volt.....és mondom fél percre sem veszitem el a szemem elöl....azt meg látom h kakil és megakarja enni. Én azt jol megnéztem,az kaki volt. De este ugyanugy a fenekén jött ki,meg reggel is. Komolyabb baja nincs. hál isten
köszönöm szépen a hozzászólásokat. Mi advantaxot használunk, csak időközben fürdettük és valószínűleg csökkent a hatása, illetve a téren ahol voltunk tegnap fűnyírás volt, és a sötétben már nem láttam, hogy nem vitték el a levágott füvet....valószínűleg felbojgatták.... egyébként ha már 48 órája a kutyában van, akkor gondolom hatalmasra dagad nem??
Mi ezt 1,5 hónapon belul már 2x végigéltük ,tudom milyen idegörlő.De nem lett bajunk.Én is egyfolytába a neten lógtam infóért és 1 kedves yorki gazdi nekem ezt az infót küldte.Kicsit hosszú de okulásért érdemes elolvasni.Én azóta 3 hetente ismétlendő adventixre váltottam (mivel a fűrdetés lerövidíti a hatóanyagát)és főleg a pofiján és a nyakánál sűrű fésűvel mi bolhafésűt használunk minden séta után és lefekvés elött alaposan átfésülüm ,hogy mielött belefúródna kivegyem a szőréből.
A babézia viszonylag hamar jelentkezik. Étvágytalanság, bágyadtság. Én a csípés után 1 hétig minden sétánál az első pisi után odateszek egy tiszta zsepit Zsebi fütyijéhez és 1-2 csepp pisit felitatok vele. Amíg azt látod, hogy sárga, addig nincs baj. Ha már barnásnak, vagy ne adj Isten pirosnak látod, akkor futás a dokihoz. Szerintem felesleges lenne beadatni neki előre az Imizolt amíg nem biztos a fertőzés.
A kullancs által terjesztett egysejtű parazita által okozott kórkép fertőző vérfestékvizelés néven is leírásra került. A kullancsok fokozódó aktivitása tavasszal egyben a babesiosis gyakori előfordulását is jelenti.
A babesiosis kórokozói egysejtű, vérben élősködő paraziták, melyek a vörösvértesteket teszik tönkre. Világszerte számos állatfajt károsítanak, más babesia okoz betegséget a szarvasmarhákban, mint a lovakban, és ismét egy ezektől eltérő babesia faj betegíti meg a kutyákat. A macskákra veszélyt jelentő Babesia cati vagy a Babesia felis Indiában és Afrikában ismeretes, hazai előfordulását még nem igazolták. A babesiák embert is képesek megbetegíteni, a kórokozót ember esetében is a fertőzött kullancs közvetíti. Az emberi babesiosis ritkán megállapított betegség.
A babesiák a fertőzött kullancsból kerülnek vérszívás útján az áldozatba. A kórokozót hordozó szukából a vemhesség alatt a fejlődő kölykökbe is átjuthatnak az élősködők, így a kölykök már fertőzötten születhetnek. A vértranszfúzió során történő fertőződés elméleti lehetősége fennáll.
A babesiák valódi vektorai a kullancsok. Hazánkban az egyik leggyakoribb kullancsfaj, a Dermacentor reticulatus a kórokozó fő terjesztője, az utóbbi években viszont már az Ixodes ricinus kullancsfajból is kimutatták. A kullancsok a vérszívás kezdetekor nem azonnal juttatják be az áldozat szervezetébe a kórokozókat. A babesiák az éhes kullancsban ugyanis olyan szerkezeti formában találhatók, ami nem alkalmas az emlősállatok megfertőzésére. A vérszívás megindulása egyfajta jeladás, melynek hatására szerkezeti átalakulás indul be az egysejtű élősködőknél. Mintegy 48 órával a vérszívás megkezdése után a kullancsban már tolonganak a fertőzésre kész, átalakult babesiák. A babesiák átvitelének esélye a vérszívás kezdetétől számított 24 órán belül minimális, 24-48 óráig kicsi, 48-72 óra között nagy, 72 óra elteltével pedig szinte teljesen bizonyos.
Babéziában megbetegedett kutyákon a következő tünetek jelentkeznek:
Heveny esetben: kezdetben bágyadtság, étvágytalanság, láz (ez utóbbi gyakori, de nem feltétlenül megjelenő tünet), vérfogyottság. Ezt követően vérfestékvizelés, sárgaság, és a veseelégtelenségre jellemző tünetek (bűzös lehelet, hányás, stb), az elhullás néhány napon belül bekövetkezhet. Idegrendszeri tünetek jelentkezhetnek. A súlyos elváltozások arra vezethetők vissza, hogy a babesiák a vörösvértesteket szétrombolják, a szétesett vörösvértestekből a keringésbe jutott vérfesték a vesék finom szűrőrendszerét tönkreteszi, a mérgező anyagok kiszűrése a szervezetből leáll.
A vérfesték kávébarna színezetet ad a vizeletnek, ez nem összetévesztendő az egyéb betegségek esetén fellépő vérvizeléssel, amelynek során a vér alakos elemei, pl. a teljes vörösvértestek is megjelennek a vizeletben.
Idült esetben az étvágytalanság, váltakozó testhőmérséklet és lesoványodás hetekig- hónapokig fennállhat, a vérfogyottság, sárgaság és a veseelégtelenség tünetei kevésbé jellegzetesen vagy alig észlelhetőek.
A heveny formában megbetegedett kutyák gyógyulási esélyei az oki terápia megkezdésének idejétől függnek. Egyes esetekben az időben megkezdett, gondos állatorvosi ellátás sem képes a beteg kutya életét megmenteni. A babesiák elpusztítására megfelelően hatékony injekciós készítmény áll az állatorvosok rendelkezésére, azonban a végzetesen károsodott veséket csak veseátültetéssel lehetne pótolni. Az első tünetek jelentkezése esetén azonnal állatorvoshoz kell fordulni. Gondos tulajdonosok már a vérfogyottságot is észlelik a sápadt nyálkahártyákon, ennél is feltűnőbb azonban a hirtelen jelentkező levertség és étvágytalanság, illetve láz. A kávébarna színű vizelet 1-2 nappal az előbbi tünetek után jelenik meg.
Hogyan előzd meg a babéziát?
A betegség megelőzésének lényege, hogy a kullancsok ne juttathassák a kórokozókat a kutya szervezetébe, ennek megfelelően a vérszívókat a babesiák átvitele előtt el kell pusztítani. A kullancsokat elpusztító készítmény kiválasztása során javasolt a konzultáció az állatorvossal. A megvásárolni kívánt készítmény csomagolásán szerepelnie kell, hogy rendelkezik a magyarországi forgalmazáshoz szükséges engedéllyel (gyógyszerek esetében törzskönyvi szám), ellenőrizzük továbbá, hogy a mellékelt magyar nyelvű használati utasításban szerepel-e a kullancsellenes hatás. A kullancsok ellen alkalmazható hatóanyagok közül a permetrin és az amitráz macskákon mérgező, az ezt tartalmazó készítmények használata kerülendő olyan kutyák esetében is, amelyek macskákkal szoros kontaktusban (egymás kölcsönös nyalogatása) élnek."
Hát mivel még nem volt hála istennek fertőzött kullancsunk így nem tudom,szerintem ha más se tud rá választ adni kérdezd meg az állatorvosotok ő biztos megmondja. Kerestem az interneten,de hát ott írnak mindent,valahol azt mondják egy hónap valahol meg 1-7 nap,úgyhogy fogalmam sincs...sajnos
kedves vagy, hogy válaszoltál. Szerinted mennyi időn belül fogom észrevenni, ha mégis valami baja van?? tudom kicsit túl aggodalmaskodom, de így 2 év távlatából sem tudom egyszerűen elviselni, ha valami baja van.. ÜDV Martina
Én is most szedtem ki nemrég a Lolámból egy kullancsot,semmi baja nem lett, nem volt fertőzött a kullancs.A dudor az normális, egy-két napig volt ott nekünk,csak állítólag viszket nekik, de az is elmúlott!Úgyhogy szerintem ne aggódj,ha fertőzött is lenne azt úgy is észreveszed,hogy nagyon levert meg nem akar semmit csinálni.
Sziasztok! Kérném a segítségeteket tapasztalt kutyagazdik!!!!
Egy ideje már nem voltam fent, de ,,régebben,, állandóan ezt a fórumot olvastam..Most viszont gazdik segítsetek nekem a tapasztalataitokkal.
Van egy 2 éves Dolly yorkim. Mi Szegeden élünk. Tegnap este sétáltatás után, felfedeztem Dollyban egy kullancsot, jobb oldalon a nyakán. Azonnal ki is szedtük csipesszel, szépen kijött a feje sem szakadt bele.
Halálra vagyok rémülve, nagyon félek a kullancs okozta fertőzésektől. Felhívtam még este az ügyeletet, ahol azt mondták, ne vigyük be egyenlőre, figyeljük, hogy történik-e valami változás ( vizelet elváltozás, láz, levertség, étvágytalanság....)
Ami még nagyon bosszant az, hogy a kullancs helyén egy piros dudor maradt. Ti tapasztaltatok már ilyet kullancs kiszedés után?? Vagy van okom aggodalomra?
Nem tudom igazából mit tegyek. A lázát 3 óránként mérem. Egész éjjel egy percet sem aludtam, bár tudom, ha valami történne is, az nem most, hanem napokkal később. Vajon mennyi idő lehet, amíg jeleit látnám fertőzésnek? Annyi félét olvasni interneten, sokkal inkább érdekelne élő példa. Tudom túl aggódom, de hát nyilván..nekem csak Ő van ,,gyerek,,:)
Szerintem nagyon sürgősen vidd orvoshoz!!! Kutyusoknál még nem tapasztaltam ilyet, de a szomszédunknak volt ilyen baja, konkrétan kihányta a székletét és nem jelentett jót. Nem akarok riadalmat kelteni, mert sok minden elképzelhető, tényleg lehet, hogy összeszedett vmit séta közben, de VIDD EL ORVOSHOZ!!!! Nem tudom, hogy pesti vagy-e, de ha igen az Állatorvosi Egyetem állatklinikáját ajánlom, nagyon felszerelt minden műszerrel, eszközzel és az orvosok profik.
Beni is vándorol, általában a párom mellet alszik el, utána a helyére megy az ágy mellé, utána az ágy lábához, majd kezdi előröl. De ha pl sokat mozgolódunk ő morog is álmában. De horkolni is szokott ha hanyatt van, de ált. oldalt alszik.
Szia! velem az ágyamban alszik, és nekem is kb 2 óránként arréb megy egy kicsit, de ez egész éjszaka így van. Én arra gondoltam, hogy felmelegszik alatta a pléd és már ott melege van :)
Mi a hálóban horkolunk, a kutya meg a nappaliban. Egy felnőtt férfit megszégyenítő hangerővel tud horkolni,(főleg ha hanyatt fekszik) volt már hogy a becsukott ajtón keresztül éjjel felébredtem a hangra. Van másnak is horkolós kutyija?
Szia, a kutyusunk fekhelye a hálószobánkban van, de egy pár óra után kimegy a nappaliba és alszik a fotelben. Szerintem azért mert mindketten horkolunk sajnos :) Reggel, ahogy hallja a hangunkat, már jön is be köszönni és hozza a kedvenc labdát.
Mira is vándorol álmában:-) Tök kómásan felkel megy 4-5 lépést vagy többet és ledobja magát,ja és néha a leghihetetlenebb helyekre tud lefeküdni a leghihetetlenebb pózokban :-D Jókat nevetünk rajta!
szerintetek az normális egy kutyánál, hogy nem a saját fekhelyén alszik, hanem 2 óránként kb. vándorol egyik helyről a másikra? van 3 kijelölt helye ezeket váltogatja hajnalban Danny. mindig felkelek a tappancsainak hangjára és látom hogy vándorol...lehet alvajáró? :) nektek se alszik meg egy helyen?
Biztos nem a kaki jött ki a száján.A belekből a nyelőcsőbe nem tud visszamenni mert még ott a gyomór.Legfeljebb megette a kakit és ezt öklendezte ki.Hányni csak a gyomórtartalmat tudja.
Elmesélem hogy ma hogy jártam. Kivittem ma Miát szokásos pisi, kaki séta. Aztán amikor már majdnem hazaértünk elkezdett ökölödni. És kihányta a kakiát....ugy egybe mint amikor rendesen kakil értitek. De amikor ma legelöször voltunk kint akkor rendesen kijött neki a kaki a fenekén, most meg a száján jött ki. Én ilyet még nem láttam. Amugy a kutyának nincs semmi baja. Járt már valaki hasonló helyzetbe? Írjatok lécci
Bogyó nagylány lett!! Úgy örülök neki, mert annyit nyalta már a suncáját, hogy majdnem elvittem dokihoz nem-e valami méhgyulladása van...Amúgy most 10,5 hónapos.
Ismét írok, mert nagyon szükségem van a segítségetekre. Főleg azokhoz szeretnék fordulni, akik Békásmegyeren a Pajzs iskola környékén laknak, és ott szoktak sétálni. Állítólag azon a környéken vette magához valaki az 5 éves yorksi kislány kutyust. Citrom a neve, pénteken tűnt el a kutyakozmetikából. Egy idős néni talált rá. Reméljük, hogy magához vette a kiskutyát, és nem az utcán kóbóról. Közepes méret. Nagyon kérek mindenkit fogjunk össze valahogy és találjuk meg a kiskutyát. Gondoljatok arra, hogy ti is lehettek ebben a helyzetben. Nagyon szomorú a gazdija. Tel: 06 70 9 30-40-85 Előre is nagyon köszönöm Anita
Nekem is sokszor eszembe jut, hogy jó lenne a Micinek egy játszótárs, de a párom nem díjazza az ötletem. Azt mondja, hogy egy Mici épp elég. :-) Kis ördög fióka. :-) Mostanában szegényt Rommelnek hívja, mert mióta meg lett nyírva, olyan mint egy kis sivatagi róka. :-)
Mi Micit Balogunyomról hoztuk, Szombathely mellől. 55 ezer Ft volt tk és chip nélkül, egy oltása volt meg, és rendszeres féregtelenítés.
Hamma: hála a jó égnek, a Mici bármit megenne, amit elé rakunk. Csak annyit kell kiejteni a szánkon, hogy hamma, már hegyezi is a fülét, és rohan a konyhába. :-) Bár mi még csak 8,5 hónaposak vagyunk. Lehet nálunk is eljön egyszer a válogatós idő. Bár igyekszem nem elkényeztetni ilyentéren. Enni szigorúan csak tápot kap.
Egy kicsit más téma. A pünkösdi hétvégn lesz itt egy kutyakiállítás Komáromban a monostori erődben, és szállodában, ahol dolgozom, már nagyon sokan foglaltak szobát. Azt nem tudom, hogy yorkikkal jönnek-e, mert nem minden foglalás nálam jött, de lesz legalább 10 törpe schnauzerünk, 2 kuvaszunk, és egy kínai meztelen kuty. :-) Már nagyon várom. Tele leszünk kutyusokkal. Szerintem ennek csak én örülök egyedül itt szállodában. :-) Lehet elhozom a Micit is magammal majd a munkába, hogy lásson néhány nagy "tesót", és hogy szokja a kutyusok közelségét. :-)
Épp most szált el negyed órányi irásom, mert lecsatlakozott a net... mérges vagyok.
Csuzli, amikor elküldtem már a kérdést épp olvastam a hozzászólásodat!
Most értünk haza a Mygo kennelből, nagyon aranyosak, és szépek a kutyák, kedvesek, tiszták. Még két kiscsaj volt, meg tegnap születtek babák, megmutatott egy picit is. Hát ez hihetetlen volt.
A lényeg, megszületett a döntés, kiválasztotuk az egyik kislányt, illetve inkább ő választott ki minket, egyből elkezdett harapdálni. A törzskönyves neve Flora. Minden oltása megvan, kedves aranyos, szép. Vasárnap megyünk érte, lefoglalóztuk.
Amikor hazajöttünk beni tiszta dinka, szimatol össze vissza, meg mintha meglenne sértődve... jobban bújik mint szokott, most épp idetelepedett a billentyűzetre. De már kezd maga lenni, újra harap és cibál. Majd meglátjuk mit szól majd a hugihoz.
Nagyon szeretnénk megköszönni mindenkinek a hozzászülásokat, a sztroikat, a tanácsokat, és hogy segítettetek ebben a nem könnyű döntés meghozatalában.
Reméljük Benike is jó döntésnek fogja majd fel.
Az etetéssel akpcsolatban... 11 hoapos kora óta beni is vélogatós a tápot illetően, továbbra is midnent megevett de tápot nemigen... ezért mi belekevertük a konzerves tápba, így becsúszott. meg váltottunk eukanubára, azt egy ideig ette, de utána maradt a keveréses müdszer. most megint kapott royalt, de nem rajong érte. Viszont a párom új praktikája, hogy egy ici-pici májkrémet keneget a tápra és így vígan ropogtatja, sőt repetázik is. De pl míg a royal starter tápot imádja, mint jutifalat, és kézből végtelen mennyiséget megenne, a tányérjából már nem hajlandó.
Remélem mostmár elmegy az üzenet..
Jó éjtszakát mindenkinek, és mégegyszer köszönjük!
Hát mondjuk én csontot még nem mertem neki adni, de ha husi leves van, akkor abban áztatom meg a tápját, azt imádja.Most mi is Pro plant adunk a Pamacsnak, de csak ha megnedvesítem egy kis langyos vízben úgy eszi meg a kis betyár :) Szerintetek nagyon gonosz gazdi lennék, ha nem hagynám egész nap előtte a vizet.20percenként iszik, minden mozdulatát figyelnem kell, mert ivás után max 50percet bír ki pisilás nélkül...Ma úgy 20 percre hagytam egyedül, az alatt nem tudom mennyit ivott, de ahogy dolgoztam a konyhában, csinált akkora tócsát, hogy nem hittem a szememnek ekkorka kutyában hol fér el ennyi pisi :(
Eltartott egy ideig, míg visszaolvastam, amiről lemaradtam, de sok érdekes téma volt.
Mi is elég jó áron vettük Csombit. Nem tenyészőtől van, 35 ezerért vettük, egy oltással, féreghajtózvaj. Ott nem minőségi tápot kapott, én igyekszek prémium kaját venni neki, szerencsére mindenevő, szóval ezzel nincs gondunk.
Ha már így szóbakerült a kaja, szerintetek a Purinának a Dog Chow tápja milyen? Most a Pro Plant és a Dog Chowt keverem neki, szerintetek butaság?
A vasárnapi husilevesből már kétszer kapott Csombi egy jó nagy lapocka csontot, nagyon jól elszórakozik vele, de egy idő után elkezdi lefarikcsálni, így el kell venni tőle.
Még volt egy érdekes téma, a név. Ennek nálunk is sztorija van. Csombi egyébként Csombék, de így csak akkor hívom, ha rosszalkodik. Szóval már akkor így emlegettük, hogy majd, ha a kis Csombékunk itt fekszik köztünk, amikor még tervezgettük, hogy veszünk. Mikor elhoztuk, elgondolkodtam rajta, hogy ez nem gonosz név e egy kis manónak. Persze mi a Csombékot azért adtudk neki, merthogy olyan kicsi (bár már közel van az 5 kg-hoz).
Bocsi a kisregényért. Még van pár dolog a fejemben, de majd lassan adagolom, ha nem bánjátok.
Az édességgel csak óvatosan bánunk.csokit nem kap.Tudom hogy nem hal éhen,de nem jó azt sem látni hogy semmit nem hajlandó a kisasszony megenni.De kifogom próbálni a csak tápot + cseppet.És meglátjuk mi lesz az eredménye.ha semmi,akkor megyek további megoldás felé.Mert mondhatni azt h szúr a csontja,és nem azért mert nem figyelek rá vagy mert nem kap.Csak egyszerűen nem hajlandó...Mert egy mocsok macsa:) Gengszter macskának is hívom...A világ legjobb dolga hogy ő van nekem.Ezért szeretném egészségben tudni.De ez evidens.
Azért jobb lenne ha naponta egyszer lehetőleg száraz tápot enne valamelyik prémium tápot Pl.achana,hepi- dog, hills stb.Nem csak hogy jól lakjon hanem a benne lévő vitaminok miatt és a fogkő kialakulasát is gátolja.Csont nem igazán kutyának való Zsebikém is imádná de nem kap,mert megakadhat a belekbe és sok problémát okozhat ha eddig nem volt gond az nem jelenti ,hogy nem is lesz.Add a csont végi porcot így is a kedvébe jársz.Próbáltad már ,hogy nem adsz egy pár napig neki mást mint tápot? Ez elég kemény de eredményes lehet.Anyukám yorkijával is ezt csináltuk + a bérescsepp azóta legalébb 1x elfogadhatóan eszik naponta.Ne félj egy kutya se halt éhen ha étel volt előtte.És a sok nasi is elveszi az étvágyát a csoki meg veszélyes is lehet a kutya szervezetére.Errő olvashatsz a http://yorki-kisokos.blogspot.com/-on.
Cukorral az a baj,hogy amit nem szabadna ennie lásd édesség mint nápolyi vagy más étel,azt szívesebben megeszi mint bármi mást.Ha odateszem neki az ételt szinte csak másnap nyúl hozzá.De a levest néhanapján megeszi akkor és ott helyben.És amit mindig elintéz az a csont,amin még van husi is.Kiscsontot már számtalanszor eltüntetett,elropogtatott.Soha nincs baja tőle.Szereti.De a tápra nem lehet rábírni,csak ha már éhes akkor eszi.És ez zavaró h ilyen keveset eszik.Nem tudom miért válogathat,és mit miért eszik meg egyből,vagy sokadszorra sem.Még dilemme számora.Ezért írtam h erősen jó lenne változtatni rajta,mert ő kistermetű és olyan 1,6-1,7 kilónál jár.Lehetne több is... :(
Sziasztok! Nem akarom elkiabálni,de elég jól van a kisasszony! Elmentem suliba ( esti suliba járok) és elég is kókatka volt,hazaértem és mintha kicserélték volna, játszik,dobálózik, rágja a kezem :))))) Remélem jól van és nem csak azért mert hazaértünk.
Hozzánk Zsebi 9 hetesen került. Az első nap kivételével inkább óvnom kell a kajától mint tukmálni ,hogy egyen.Őmost 10 hónapos és 5,4dkg pedig normálnak vettük és nem is kövér.Ezt a súlyt kb.2 hónapja tartja.A royalt Ő se szereti de a hepi dog bejön neki.Az acanát meg jutifalatként kapja az a kedvenc.
Kanosság: még hálótársnak vettünk annó 1 plüss kutyit na azt minden este lerendezi menetrendszerint de se minket se mást nem zaklat .Minket nem zavar legalább jó lefárad és egász éjjel meg se moccan úgy alszik,így eggyenlőre nem tervezzük az ivartalanítását ezenkívül nagyon jó jelzőkutya nem szeretném ha esetleg erről leszokna ha ivartalanítanánk.
Sziasztok. S.O.S. Nagyon szépen kérlek titeket, segítsetek nekem. Április 16-án pénteken Békásmegyeren eltűnt a hegy felüli oldalról egy 5 éves Citrom névre hallgató Yorkshire terrier szuka lány kutyus. Állítólag egy idős néni megtalálta őt. Ha valaki tud róla akkor a 06-70 9-30-40-85 telefonszámon okvetlen értesítsen. Segítsetek. ELŐRE IS NAGYON KÖSZÖNÖM ANITA
Sajnos ez nálunk is előfordult, pont így 11 hónapos korára. Mindent megeszik, kivéve a tápot. Jó, azért végső esetben megeszi, de már nem habzsol, mint eddig. Tegnap találkoztam egy yorki gazdival, akinek szintén 11 hónapos a kutyusa és most Ő sem nagyon akar enni. A miénk fiú, és nagyon kanos mostanában, az sem kizárt, hogy nálunk ez a probléma.
Azt hiszem én vagyok a szerencsés kutyatulajdonos. A yorkikról semmit sem tudtunk, de vettünk egyet 45.000,- tk.nélkül (elmentünk megnézni és elborzadtunk a helytől, most már jól tudom - ezek a szaporítók) Ahhoz képest hogy meg kellett kapja a kötelező oltásokat, mint költség most hogy 2 éves, nekem viszonylag kevés. 2 havonta kozmi (1500,- ) fürdés itthon (egy doboz Héry sampon sokáig elég), Orijen a kaja (én szigorúan nem szoktam extra nasikat - csak jutinak sajt, alma, ropi). Beteg (kopp,kopp) soha nem volt, néha örömében ő is szokott hörgő hangokat hallatni. A pelus meg nagyon ritkán kell, csak ha nagyon esik az eső, mert akkor nem hajlandó kimenni. A füle kis korától áll mint a cövek. Hát ezt a kutyát hívják malac szerencsének, mindenkinek ennyi gondot kívánok.
Köszönöm.Kifogom próbálni. Amikor elhoztam 12 hetesen,és még maradt a tápból,azt megette.Utánna vettem neki ugyancsak nekik való tápot,még azt is megette.És utánna jelentkeztek a dolgok. Köszönöm a tanácsod.
Próbáld ki a Béres (mineral?)cseppet.A fressbe lehet kapni,kimondottan állatok számára készült.3-4csepp kell cseppensd rá valamire amit biztos megeszikPl:keksz állagú jutifalat.Anyukáméknak is használt mostmár legalább naponta 1xeszik.
Szeretném a segítségeteket kérni:van egy Czukor nevű 11 hónapos lány yorkiem,és az a helyzet hogy már jó idő óta nem hajlandó rendesen enni.nagyon válogat.Semmi jele nincs hogy baja lenne a kutyusnak: nagyon mozgékony,játékos,fürge,éber. Mit tennétek a helyemben? Mit tehetek én,mert szegénykém eléggé vékonyka.Ez látszik is rajta.Akik látták ők is azt mondták hogy nem annyira jó a dolog. Köszönöm előre is.
Szívesen megadom, de most nem tudom, h vannak e babák meg ha vannak is mennyi idősek! ( mi Kirát több mint 3 hónaposan hoztuk el!! Előbb nem is engedik! Ami jó is!!! )
Szia! Én Bömi Budapesten vettem 70 ezerért törzskönyv nélkül, chip nélkül! Szerencsére eddig semmi komoly baja nem volt és remélem nem is lesz! Az összes foga magától esett ki, egyiket sem kelet húzni.
Na úgy néz ki megszületett a döntés... Belevágunk a tesóprojektbe:)
Nem tudnád megadni a tenyésztő elérhetőségét, ahonna Kira van?
Most beszéltem ma már kb a 10. tenéysztővel. Janiár 6 án született kislány, kb 3 kg os lesz, most 1,35. Törzskönyve már folyamatban van és így 100e ft. De nem chipje van hanem tetoválása. Azt mondta a tenéysztő azért, mert olyan picinek még ő nem szereti a chipet mert hallotta hogy elvándorolt, de nagyoknak már jobb minőségű chipek vannak. Pásztón van, És a MYGO Little Mountain kennel. Valakinek van róluk tapasztalata? Be vagyok sózva.
Valaki tudna segíteni? Nagybátyámék kutyusának kihúzták két tejfogát tegnap este. Mára sem lett jobban. Most is csak fekszik, nem eszik, nem iszik, nyögdécsel. A doki csak késöbb rendel, addig kellene valami átmeneti megoldás!!!!
Ez a fulladás nekünk is van néha Daisynél sajnos. De még nem annyira, h gyógyszerezni keljen.Mondta doki, h nincs értelme kivizsgálásokra hordani amíg csak néha fordul ez elő. a kicsi kutyáknál sajnos ez elég sűrű. tegnap amikor meg mentünk a dokihoz varrat szedésre, volt ott egy mopsz aki nagyon hörgött, fulladt , de egész végig, és nekik azt mondták, h ezt gyógyszerezni kell . amit 3-4 hetente ismételni kell.... vmi olyasmit is mondott, h a nyár miatt is lehet: allergia, ők túl közel vannak a földhöz.... kicsi a légúti csövük.... anyósomnak is yorkija van 6 év körüli , de neki már nagyon súlyos. ő főleg akkor csinálja, ha izgatott pl: örül nekünk
Daisyt 50.000 ezer forintért vettük nem olyan jó helyről! akkor még nem gondoltuk ezt végig...... megláttam, beleszerettem, vittem :) de kopp kopp minden rendben vele
Kirát 80.000 ezer forintért vettük kezdőcsomaggal. szerződéssel
tk, chip nélkül azzal 100.000 lett volna. Nagyon jó helyről vettük!!!! Budapest
Nagyon át kell gondolni az biztos!!!! Én Kirát olyan helyről vettem akit ajánlottak nekem !
És mindenkinek csak azt a tenyésztőt ajánlom, aki kis yorki babát szeretne :) !
Sajnos az ár se biztosíték mindig! Bármilyen betegsége lehet..... olyat is hallottam, h 120.000 ezerért vették a kutyit, de sajnos beltenyészet..... és hát nagyon beteg a kutyi
Én sok sikert kívánok nektek !!!! Amennyit itt segítenek az embernek, biztos jól döntesz majd!!! :)
Én Freesnapsból vásárolok Porcinak, mert ott egy helyen minden megvan, sokan azt mondják kicsit drága, de nem kell 10 helyre rohangálni cuccokért. Kaja ami jó, és nekünk bevált: Preimer konzervek, Meat konzervek. A nagy kedvenc, amit én büdöscsontnak hívok, azaz a fogtisztó :D
Szia! Én szeretem a Fressit, bár kozmetikumokat (sampon, szemtisztító) soha nem ott veszek, hanem a patikában. Nálunk múlt héten nyílt az Alphazoo. szinte ugyanaz int a Fressi, de pl van Acana táp is.
Sziasztok! Nemsokára megnyílik Dunaújvárosban is a Fressnapf! Kinek milyen tapasztalata van. melyik termékeket érdemes megvenni a kutyinak? Köszönöm! :)
Nekünk több fajta és korú kutyánk van.Ezen kívül tenyésztettünk régebben dobbermanokat és chow-chow kutyikat is.A mi tapasztalatunk szerint ha új kiskutya jön a családba a régi kutyák vérmérsékletük szerint más és más módon reagálnak.Én nem ajánlom,hogy a régi kutyát jobban szeredgessük vagy kiemelt figyelmet szenteljünk neki csak amennyire addig is tettük amíg egyedül volt mert így erősíted ,hogy az új jövevény ellenfél és tartani kell tőle.Te is azt súgallod akaratlanul ti tartoztok össze az új jövevény csak megtűrt alantas tagja a falkának.A falkavezér dönt ki milyen rangot foglal el a csopórtba.A falkavezér barátja felette áll a csoport többi tagjának.Próbáld meg bevonni eggyütt mind a két kutyát a játékba eleinte sértődékenyen viselkedik de szép lassan rájön te mindkettőjuket egyformán szereted és nem kell félni a kicsitől.Nálunk Brúno az első perctől elfogadta Zsebit de Lessynek 5 hónap kellet de mostmár nagyon jó barátok.Csak türelem és következetesség mint a szobatisztasághoz vezető rögös út.
Nagyon változó valóban a yorki ára. Attól is függ, honnan veszed. Pesten drágább. Én Nyíregyházán lakom és most, hogy hírdetjük a kicsiket, néztem az árakat. Elég alacsony ára van most, okát nem tudom. Van aki 30.000 Ft-ért hírdet yorkit, ezt végképp nem értem. Nekünk 40.000 Ft volt a császár csak és ez csak egy egyszeri, kezdő kiadás....
Mi annak idején 60.000 Ft-ért vettük Dzsulikát, törzskönyv nélkül, 4 éve, de az apát 160.000 Ft-ért, Pesten, törzskönnyvel. Én most 50.000 Ft-ért hírdetem a fiúkat, a kislányt meg 70.000 Ft-ért.
Rakok fel egy tegnap készült képet a kisasszonyról, épp elcsicsikált a kezembe :))
Hosszú (talán túl hosszú) gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy 3 éves yorki kislányunk mellé társat veszünk, szintén kislányt.
Ezzel kapcsolatban szeretném leírni a tapasztalataimat, és remélem hogy nálunk is előbb-utóbb "megtörik a jég", és szeretni fogják egymást. Szerdán hoztuk el a kicsit, de egyenlőre azt érzem, hogy ez nem volt valami jó ötlet, mert a nagy menekül előle, és úgy le van törve, hogy étvágya sincs. Viszont pozitív, hogy legalább nem bántja a kicsit, csak ha már túlontúl molesztálja, akkor odamorog neki, de egyébként nem vesz róla tudomást. Remélem azért jobbra fordul a helyzet, mert el vagyok keseredve, mi csak jót akartunk neki, hogy kicsit vidámabb legyen. Mert ahogy írtátok ti is, hogy vannak a nyugodtabb zárkózottab természetű kutyik, na hát ő pont ilyen, én meg gondoltam majd kicsit oldódik, de egyenlőre nem. Annyival próbálom jobbá tenni a nagylány számára a helyzetet, hogy továbbra is csak ő alszik velünk, és ő van többet az ölemben, és őt visszük mindenhova (a kicsit még mondjuk nem is lehet). Várunk egyenlőre, de tekintve, hogy már 3 éves, nem tudom mi lesz így .
Költségek:
Nekünk hál'istennek havi szinten 3-4 ezer forintból megvan (táp+ pelus), egy évre elegendő egy Héry sampon (2000), meg fújok rá egy kis GlissKurt néha az egyémből. 2-3 havonta jelentkezik extra kiadásként a kozmi, ami 4000; és évente egyszer az oltás (5000).
Isten adja, hogy a kövi év is ilyen legyen, hogy csak oltásra kelljen vinni. Bár a fogkőleszedetés a nagynak, a kicsinek meg a foghúzás az minden yorkinál szinte alap. Az kezdőcsomag viszont az nem volt olcsó: fekhely, rucik, fésűk, játékok, hám, nyakörv, póráz de ezeket egyszer kell csak megvenni, és igény szerint.
És végezetül; a nagylányt Pásztón vettük az of Mygo Little Mountain kennelből, mininek hobby célra, de csak törzskönyvvel lehetett, mert akkoriban még az alom megszületése után automatikusan lekérték a törzykönyveket, ezért 100 ezerbe került (ma már ezzel is lehet 20 ezer forintot spórolni, ha nem kéred a kiskutyához). A picikét pedig az Alézi York Kennelből, Pilisszentkeresztről hoztuk, őt normál méretűnek vettük és majd lehethogy szeretném elvinni tenyésszemlére, és kiskutyikat tőle (de ez még a jövő, éljem is meg), ő is ugyanannyiba került.
Köszönöm, hogy leírhattam a tapasztalataimat, és bocsánat a kisregényért.
Sziasztok! Vízfejűségről: A fej kupola alakot ölt, és a fejtetőn lévő koponyacsontok nem záródnak össze. Egy puha részt lehet észrevenni a fejtetőn, ezt nevezik nyitott fontanellának. Az érintett kutya jellemzően vak, vagy rohamai vannak, vagy megváltozott testtartása. A vízfejű kiskutyák gyakran tompák szellemileg, és csak korlátozott mértékben képesek tanulni. Az esetek súlyossága eltérő. A hidrokefáliás kutya élettartama általában igen korlátozott. Az esetek súlyosság eltérő, de kevés vízfejű kutya él két évnél tovább. A legtöbb eset kezelhetetlen. Neurológiára szakosodott állatorvosok időnként leszívják a felgyülemlett felesleges folyadékot. A vízfejű kiskutya gyakran egész életén keresztül különböző gyógyszerekkel (Prednizon, Lasix) kezelik. Műtéttel, vagy gyógyszeres kezeléssel is csak ritkán élhet normális életet. A kezelés gyakran sikertelen és drága. A hidrokefália veleszületett betegség, a vízfejű kutyákat ki kell zárni a tenyésztési programból. Rolekszita, édesek a kutyusok, ahogy bújnak egymáshoz a kosárban is :D
Köszi. Abból gondolom hogy fázhat mert nem rég volt lenyíratva és ha be van takarva nem remeg, de lehet igazad van. Szeretnék várni pár napot és ha még mindig nincs jól irány a jól megszokott orvosi rendelő :S
Én biztos, hogy elvinném dokihoz. Emlékszem, amikor megvettük Codyt minden - most már apró cseprő dolognak tűnő problémával rohantunk a dokihoz. Ő azt mondta, hogy inkább kérdezzünk és találkozzunk sűrűbben, minthogy baj legyen, hisz nem volt még ilyen kutyusunk.
Szerintem mindenféleképp vidd el az orvoshoz. A remegés az nem csak annak a jele lehet, hogy fázik a kutyus. Lehet kimerültségtől, de fájdalomtól is remegés.
Sziasztok! A múltkor meséltem hogy kórházba kellet rohanni Mayával mert fulladozott! Na azóta nem volt fulladás,de nem ússzuk meg ennyivel:S Azóta nagyon levert nem eszi a kajáját csak azt amit én eszem, nem sokat iszik és folyamatosan remeg. Nincs láza. Eddig itattam fecskendővel teát (természetesen cukor és citrom nélkül) és C-vitamint kap. Mára a kedve jobb,de a remegés még mindig van, nagyon aggódóm van rajta ruha még is remeg.... Most vigyem orvoshoz és mondjam neki azt hogy nincs láza csak remeg .... ááááááá nem tudom:S
Mi Gödöllőn vettük Codyt, 55 000 forintért. Szerencsére eddig azon kívül, hogy a Royal táptól vakarózott és két tej szemfogát ki kellett húzni semmi más problémánk nem volt vele. 2 - 3 havonta járunk látogatóba a családhoz, akitől vettük.
Mi annak idején (lassan 3. éve) Budapestről hoztuk a Flórát. 100.000. Ft-ért vettük, és nem is bántuk meg. Most van útban az első almunk. Bármelyik nap megérkezhetnek a bébik.
Én is olvasgatam ezt a fórumot meg utána olvastam a neten milőt meg lettt Sammy hozzá teszem gyerek korom óta ilyen kutyusra vágytam. De nem vetettem meg mert nem csak a vételárat kelkifizetni Sammyit 50 ezerért vetük é ezek után a kiadásokat 150 ezerig számoltuk aztán abba hagytuk... És korpásodáson kívül nem volt baja . Nem olcsó kutyus. Sammy elöt 4 kutyusom volt mindet örökbe fogadam és szeretük és még az örökbe fogadot kutyus sem olcsó ezt apukám tanusíthatja.:) oltások kozmetikus mert azok is hósszuszőrüek voltak annyi, hogy azok nem voltak ennyire érzékenek. Például immádom a tacsikat is annak nincs hósszú szöre.:) Nem kell megsértödni szerintem inkább fogadd el a tanácsokat. Ha ennyre yorkit szeretnél keress keveréket vagy várj te is türelemmel. Én sem engethetem meg mgamnak és nem szídtam azokat akiknek van...
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ki honnan vette a kutyusát? Mert én már azt sem tudom hol áll a fejem. van 40e-is meg 140-is. mondjuk 40 ért... nemtudom. Légyszíves mondjatok megbízható tenyésztőket, vagy kutyulelőhelyeket, ha lehet árral! Köszönöm!
Rolekszita! Köszönöm szépen a történetet..Olyan jó iyleneket hallani, meg a képek! Gyönyörűek, nagyon aranyosak, mint tényleg két jó testvér. Most megint megingottam, pedig tegnap végérvényesen eldöntöttük, hogy Benike megmarad egyke elkényeztetett kiskedvencnek. Tegnap beszéltem egy tenyésztővel, aki a lehet nem ez a neve Yorki klub vezetője. Meg előtte azzal is beszéltem akitől a Beni van. Róla nagyon sokan mondják hogy jó kereskedő... mi eléggé ráfaragtunk vele. Bár nem mondok ilyet mert imádjuk a Benit, de nem volt tisztességes.
Mivel jár egy kutyánál az hogy vízfejű? Hamarabb meghal? Milyen törődést igényel?
Valakinek van olyan tapasztalata, hogy a kutyája ilyen gágogás szerű fulladós hangot ad? Voltunk orvosnál, megröntgenezték, mondták hogy nem egyértelműen látszika légcsőszűkület, de rá is lehet mondani. Tegnap eza kedves hölgy megadott egy doki elérhetőségét, és elviszem majd hozzá, és ő ultrahanggal ki tudja deriteni. Remélem nem derül ki hogy az van neki. Remélem nincs ilyen köztetek, de van akinek légcsőszűkületes a kutyája? Megint kezdődik a dilemma:)
Köszönöm a hozzászólásokat, és szép napot mindenkinek!
Szia! Mi is ugyanígy állunk. Nekünk is van egy Plüss (asszonyunk) és azt 2 havonta veszi elő a játékos táskából, de olyankor ő is rámászik a fiú kutyákra is.. :( Kb. 2 havonta jön rá és kb 1 hétig tart! Én is gondolkodtam már az ivartalanításon.. Nálunk ez már kb 1 éve így megy..
Hát, nagyfiú lett az Én kiskutyusom. Vasárnap kapott ajándékba az egyik ismerősünk kisfiától egy nagyobb plüss elefántot. Maga alá gyűrte és órákig elszórakozott vele. Tegnap meg nagybátyámék kutyusával próbálták felváltva elkapni egymást, pedig mindketten fiúk. Remélem ez nem állandósul, mert nem akartuk ivartalaníttatni.
Sztem a többiek nem bántásból írták amit leírtak, azaz hogy mit jelent yorkei tulajdonosnak lenni.
Nem elég megvenni, sajnos ez a fajta elég "pénznyelő". Azaz minőségi táp, majd konzerv, oltások, (kiskorában elég sokat kell kapnia), nem beszélve ha van bármi váratlan betegség, aztán még ott van a kozmetika (mi havonta járunk), és még sorolhatnám.
A havi 10.000 Ft elköltése nálunk alap, és ebbe nincs benne semmi különös (kaja, kozmi).
Kutyánál mit jelent a vízfejűség?Embernél jóval megnő a fej térfogata és epilepsziás szerű rohamokat okozhat valamint a fejvízet töbszőr is lecsapolhatják.De ezen a kölykön semmi ilyesmit nem látok.
Szia! Hát igen, nehéz dolog, és nagy felelősség, (és igen nagy kiadás) egy vízfejű kutyust bevállalni. Nem akarok paraszt lenni, de az ilyen kutyust inkább el kellett volna altatni, mint eladni! Szerencsétlen kis állat!!
Szia! Tényleg nagyon sokban van, nekem csak egy van, de ha nem is megyünk orvoshoz, akkor is 6-7 ezer naponta. Minőségi táp ami kitart egy darabig , de pici minőségi konzerv ami reggeli és vacsora az 500ft naponta! + még az egyéb samponok amik szintén nem olcsók, és muszáj a jó minőség mert érzékeny a bőrük!
Szerintem senki nem akart megbántani,de jobb ha az ember tisztába van mire vállalkozik és mindig figyelembe veszi a rosszabb lehetőséget is.De ha mindenáron szobakutyát szeretnél figyelmedbe ajánlom a lenti elérhetőséget és Treffet a palotapincsit.Biztos nagyon boldog és hálás lenne egy szerető családért.Nekünk is menhelyről volt kutyánk amíg még nem tudtunk nagyobb összeget áldozni rá.Ja és még mindig velünk él már 7 éve.Nem bántam meg az akkori döntésünket.
Elég sokan lehetünk szerintem, akik éveket vártak arra, hogy ilyen kutyusuk legyen. Köztük én is. Gyűjtögettünk rá....és vártunk. Én személy szerint foghibásan vettem 60 000 Ft-ért, de törzskönyves és mindene megvan. A tenyésztővel a mai napig beszélünk. Inkább most adj rá többet, mint, hogy később kiderüljön, hogy beteg és folyton orvoshoz kell vinni. Ne akarj ennyiért kutyát venni. (persze ne vedd kézpénznek, hogy ami drága nem lehet beteg, csak sokkal kisebb a valószínűsége) A véleményeket meg hallgasd meg, nem rosszszándékból írunk, tényleg nem olcsó egy ilyen kutyus, készülj fel rá! Nem arról van szó, hogy csórónak nem való ilyen kutya. Én se tudom mindenfélével kényesztetni, de ami kell neki azt mindig megkapja. Mindenképpen gyüjts rá és legyen egy kis félrerakott pénzed, ha netán vmi baj történne vele.
Szia Poci18, Egész egyszerűen ne vegyél yorkit!!! Semmiképp!! Nekem van saját keresetem, de nem akarom firtatni hogy mire elég... A yorki nagyon kényes. Ha belefogsz, és nem tudod fizetni az orvoshoz járást, el is pusztulhat. (folyamatos bélhurutos...)
Fogadj be egy kistesű utcai mixet... azok se nem kényesek, se nem drágák, és örülnek, ha valaki befogadja.
Én nem akartalak bántani, sőt...szerintem a többiek sem rosszindulatból írták, amit írtak. Látva a kiadásokat, biztos vagyok benne, hogy amíg egyetemista voltam, nem tudtam volna egy ilyen kutyust fenntartani. Imádjuk őt, de minden pénzbe kerül.
Ne is haragudj, de ha mások teljesen normális hangnemben szólnak hozzá a dolgaidhoz, akkor nem kellene ilyen stílusban válaszolnod! Mindenki csak jót akart és figyelmeztetett! Igen, nagyon fontos, hogy a kutya olyan helyre kerüljön, ahol szeretik... De ez nem minden... Ha azon kapod magad, hogy a kutyádnak van valami baja és nem tudod elvinni az állatorvoshoz (de nagyon szereted), akkor meg fog gyógyulni? Nem hiszem... Elhiheted, hogy senki nem lenne itt, ha nem családtagként szeretné a kutyáját.
A "csóróságról" meg csak annyit, hogy nekem több évet kellett várnom arra, hogy megkaphassak egy ilyen kutyát, mert anno nem fért volna bele a keretbe. De vártam, mert nem akartam hülyeséget csinálni...
Igen, Mi értünk hozzá...
Ahogy Te mondanád: Csóró gyereknek nem való ILYEN kutya!
20.000 Ft-ért yorkit? Aztán úgy jársz, mint aki 50.000 F-ért ment repülővel all inclusive ellátással Egyiptomba, aztán panaszkodott, hogy lepusztult volt a szállás a semmi közepén távol mindentől, kevés és rossz a kaja, sivár a tengerpart, stb! Csodák nincsenek, ezt jó lenne nem elfelejteni.
Elhiszem, de én is ugyan úgy szeretném ha nem jobban mint Ti a kutyátokat ... ! Szerintem nagyon is fontos hogy hogy milyen családba kerül mert a kutya megkaphat mindent ha szeretetet nem ... na nem vitatkozok Ti jobban értetek hozzá ! Legyen igazatok ! ... Csóró gyereknek nem való kutya ! ... Üdv mindenkinek !
Én is megosztanám veled a tapasztalataimat ha nem bánod. :)
Nekem is 2 kismanóm van. Rolex a kisfiam kb. 1,5 éves volt amikor is arra a döntésre jutottunk hogy kell mellé egy társ mert itt ahol mi élünk nem nagyon vannak kisméretű kutyák,nem volt kivel játszani stb. Szóval eldöntöttük hogy belevágunk. Ekkor jött a nagy kérdés hogy akkor most fiú legyen vagy lány? Ugye mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. Ha fiút veszek mellé....baj lehet a dominancia miatt....ami nem feltétlen van,de sokszor megesik és ennek az ivartalanítás vethet véget.Ekkor belegondoltam ha már ivartalanítani kell akkor lehet akár lány is. Aztán hogy úgy mondjam nem tudtuk eldönteni. :) Így maradt az a lehetőség hogy szerelem első látásra. A kistesó kislány lett. :)
Ez azzal járt hogy a kisfiam ivartalanítva lett a késöbbi gondok elkerülése végett.
Az első nap nagyon izgalmas volt a kisfiamnak...nagyon oda volt a hugiért....csak este kezdett furcsán nézni rá - hogy ez minek maradt itt??? Na onnan 2 hét volt amit átvészeltek.Nem marták egymást meg semmi...csak szépen fokozatosan egymáshoz szoktak.Igazi nagy féltékenykedés sem volt! Egy tálból ettek, ezzel sem volt gond. Csak Rolex mondjuk úgy nem foglalkozott vele, direkt felment az ágyra...vagy épp oda ahova a pici nem tudott utána menni.Mondjuk úgy levegőnek nézte....de aztán megtört a jég. :) Azóta elválaszthatatlanok! Annyira szeretik egymást hogy hihetetlen.Állandóan megy a nyelves puszi. :)
A szeretet irántunk mit sem változott. A fiam anyás, a csajom meg apás. :D
Nagyon jól eljátszanak, elvannak együtt.
Nálunk a séta sem gond, simán megy...1 hét alatt belejöttem a póráz tekergetésbe. :)
Szóval én azt mondom hogy a tesó életünk második legjobb döntése volt! És hozzá kell tennem a fiam is sokkal kiegyensúlyozottabb....láthatólag jót tett neki hogy végre van mellette valaki. :)
Én is csak csatlakozni tudok Davideee hozzászólásához. Az olcsó yorki, nem véletlenül olcsó. És az csak a kezdet. Mire kölyökkorába megkap minden oltást, már az 25 - 30 ezer forint. A minőségi táp sem olcsó és a kozmetikus is pénzbe kerül. Mi megpróbáljuk nem kényeztetni és minden szart megvenni neki, de így is több ezer forintot költünk rá havonta és ha még esetleg orvoshoz is kell vinni....
szintén én sem akarlak megbántani, de ennyiért nem kapsz megbízható helyről kutyát. A másik meg: most jöttem az állatorvostól, chip+útlevél 6.500+6.500 Ft, parvó ismétlő 3.600 Ft, Ex spot 840 Ft, azaz ott hagytam több mint 17.000 Ft-ot!!! Igaz a chip+útlevél csak egyszer van a kutya életében, de a 4-5 alapoltást évente ismételni kell, és azok darabja 4.000 - 5.000 Ft között van. Kutyakozmetika 4-6 hetente 3.000 - 4.000 Ft, vagy ha otthon fürdeted és hosszúra hagyod a szőrét szintén fontosak a prémium minőségű ápolószerek. Szóval nem olcsó mulatság.....
Nem akarlak megbántani, de ha tényleg 20.000. Ft-ot szeretnél kiadni egy kutyáért, akkor nem ebben a fajtában kellene gondolkodni. Nem csak megvenni, de utána oltatni, és kozmetikáztatni is kell. Ráadásul minőségi táppal kell etetni, ami szintén nem a legolcsóbb dolog. Ha be is szerzel egy "Yorkshire terriert" ennyi pénzért, utána ne csodálkozz, hogy hetente kell hurcolgatni szegénykét az állatorvoshoz.
Tényleg nem megbántani akartalak, de ha tényleg ilyen kutyát szeretnél, és azt akarod, hogy minden rendben legyen vele, akkor nem ennyi pénzért keresed.
Hát hátha ! Azért láttam a neten egy két olyan hirdetést ami felkeltette a figyelmemet de a gazdi finoman szólva is bunkó volt velem ... ! Hogy eladja hívjam fel ezen a számon és hát nem vette fel egyetlen egy hívásomra se, pedig próbáltam minden időpontban ! Többször is hagytam neki üzenetet és azokra se válaszolt !
1 éves volt a kislány yorkink, amikor én is elkezdtem azon gondolkozni , h kéne neki egy barátnő :) kinéztük, megvettük....... Elmentünk a kis kutyáért , hazavittük.... Daisy a nagyobbik kutyus velünk volt egész végig amikor elhoztok , de nem jött be neki amíg ott voltunk, mert nagyon sok kutyus volt ott . Hazaértünk , össze lettek engedve, és hát.... nem volt jó a helyzet! Daisy neki akart menni, féltékeny volt nagyon , pedig ugyanannyit foglalkoztunk vele, mint amikor még nem volt kis kutyi, de hát akkor is rosszul esett neki, hogy mást babusgatunk. Daisy minden játékát féltette, ha kajáról/rágókáról volt szó na ott voltak igazán gondok!! Nem engedte fel az ágyra, h a kicsi is velünk aludjon.... Teltek a napok és egyre jobb lett a helyzet!!!! most már együtt alszanak/ alszunk :) párom, én, és a 2 kutyi :D Nagyon sokat játszanak együtt ! A kicsi sokszor mosdatja :) Nagyon jó látni , h milyen jól el vannak!!! Én nem bántam meg!
amin sokat nevetek az h simogatom az egyiket és jön a másik és kitúrja :) utána egyszerre kell őket simizni
Ami macerás: én egyedül nem tudok 2 kutyát levinni egyszerre sétálni, próbáltam, de egyik kutya balra-másik jobbra :D ezt még gyakorolnunk kell. vettem ikerpórázt is, az még rosszabb , ott a 2 kutya húzza egymást el.... egyszer az egyik vonszolja maga után a másikat, utána fordítva
-Ha jön egy kóbor kutya vagy ami támadni készül 2 kutyát kell védenem, gyorsan fel kapnom...... -Régen Daisyt mindenhova vittem magammal, most a kettőt sajnos nem tudom :(