Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4632
Mikor az előző házunkban laktunk, a szomszédunkban lakó kb. 10 éves fiú egész nyáron napi 10-12 órában vagy a) fedőket vert össze b) a fejreállított biciklije kerekét tekerte (dinamóval). A szemben lakónak volt 3 kutyája, amely kutyák egész nap ugattak (lehet, hogy a fedőveréstől), a házban pedig tavasztól őszig nyitva volt az összes ablak és metált hallgattak ezerrel. A másik szomszédunk Sas Jóska-kabarét hallgatott egész nap az udvaron és szintén ezerrel. Az eggyel távolabbi mindennek adott még némi pikantériát napi 10-12 óra lakodalmas zenével. Csak másfél évig laktunk ott, de senkinek nem törtük el a kezét. Sőt, ezekkel a szörnyű népekkel még viszonylag jóban is voltunk.
petike23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4631

" nekilátott , egyiknek eltörte a csuklóját másik kettö elszaladt "

az ilyen úgy szokott folytatódni, hogy a gyerek visszajött a családjával, és rádgyújtotta a házat. :-((

Előzmény: murray (4629)
petike23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4630

Helló Cherry,

én a helyedben felmennék, becsöngetnék (ha nem nyitja ki, lekapcsolnám a vill. órát, arra biztosan kijön), és megmondanám neki, hogy kuss legyen, mert kihívod a rendörséget.

Ha nem fejezi be, tényleg hívd ki a rendőrséget (kijönnek).

Nem szabad szívbajoskodni.

Viszont a "csuklóeltörés petárdázásért" az bűncselekmény !!!

Simán a delikvensre verhetnek egy súlyos/könnyű testi sértést, + polgári per.

Előzmény: cherry26 (4626)
murray Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4629

még mindig OFF petárda ügy.

Haver tegnap felhivott, mondom mivan? áh semmi fáj a kezem, be van kötve..szilveszter éjjelén vki visszatéröen bedobálta a kertjébe a petárdákat, a kutya meg a féléves gyereke a lakásban nyüszit, srác kivárta a bokorba a köv. járatot baseball ütövel kiment 3 20 év körüli gyerek, nekilátott , egyiknek eltörte a csuklóját másik kettö elszaladt . kocsi kinn állt direkt,nyomás utánuk végigkergette öket a fél városon. 

Istenem, annyira tisztelem!

mondtam, jövöre együtt ünnepelünk!:-)

Előzmény: Fülöpmami (4625)
murray Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4628

részvétem.

imádkozz hátha a kis zenehallgató buzi elköltözik vagy baleset éri vagy ilyesmi.

néha bejön.

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 4627
Ez a világ nem az!  És egyre jobban távolodik...:(((
cherry26 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4626
Sziasztok!

Nálunk az alattunk lakó folyamatosan dübörögteti a zenét de úgy, hogy a szöveget is hallani. Beszélni nem lehet vele, elköltözni nem tudok. Ami furcsa, hogy ha halkabban hallgatja a zenét akkor is rezeg az ágy a szék a parketta és így egyszerűen nem lehet élni nemhogy pihenni.
Erről ennyit. MÉG GYŰJTÜNK 5 ÉVIG ÉS EL TUDUNK KÖLTÖZNI:-))
A lényeg hogy mosolygok de az idegtől sírok mikor nem lát senki. Megoldás nincs, csak a költözés. Egyetemre szeretnék menni kérdés így tanulni hogy fogok tudni.....:-(
Remélem hogy normálisabb szomszédaim lesznek és nem megyek tönkre idegileg, mivel már most be kell vennem időnként nyugtatót.
Megjegyzem, nem értem hogy milyen világ ez? Engem még a másikkal szembeni odafigyelésre tanítottak és csupa olyan dologra ami eltűnni látszik.

Aki hasonló problémákkal küzd sok sikert a megoldáshoz!
Fülöpmami Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4625
mondasz valamit, de sajnos ha felidegesitenek hajlamos vagyok drasztikussa valni:))
szvsz amikor a par eves gyereked laba elott robbanna egy petarda, ilyen gondolat a te fejedben is megfordulna...
Előzmény: telefongyula (4619)
Fülöpmami Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4624
TILTANI??? 4. napja maszek tuzijatek van minden este... hiaba no szilveszter hajnalig szabad, ami marad vigyek vissza!!!! HA HA HA, SOT KAC KAC BRUHAHA!!
Tudod mit durrogjon szilveszterkor, egye fene, de a sajat telkere lovoldozze a raketakat meg a petardakat, ha kerhetem!!!! Ehez is nemi kulturaltsag kellene...
Tóthika Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4623

No igen, és ahelyett, hogy próbálnának valami normális szemléletet elterjeszteni, kormányunk majd jól eldönti, hogy nem vagyunk ennyire felnőttek, legjobb lesz betiltani, akkor nem lesz gond. Attól eltekintve, hogy betiltás után megint csak azok fognak vele szórakozni, akik eddig is balesetveszélyesek voltak. (Tévedés ne essék, nem szeretem a petárdázást, zavar a durrogás, de évente egyszer kibírom, hogy mások szórakoznak. Bár inkább rakétáznának, az legalább szép. ;-) )

Előzmény: petike23 (4621)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4622
Nálunk a ház elé, a kertbe hajigáltak egy csomó petárdát. Jó érzés volt hallgatni a robbanásokat. (Meg gondolom, hogy szerették a növények is.)
Előzmény: petike23 (4621)
petike23 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4621

Mi is így csináltuk (lakást újítottunk fel), szóltunk a többi lakónak,

hogy felújítás lesz, igyekszünk minél kevesebb kellemetlenséggel megoldani, és előre is elnézést a kényelmetlenségért.

Petárda: bár már legális a petárdázás, de még nem terjedt el a petárdázás kultúrája: pl: nem dobjuk mások elé, kutyára, stb.

Előzmény: Flex (4615)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4620
A Duna-kanyar fölött lakunk egy dombon. A szilveszteri látványhoz és hanghatásokhoz képest augusztus 20. egy gyufalobbanás. Honnan van ennyi pénzük az embereknek tüzijátékra?!
telefongyula Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4619

mellesleg hadd legyen jogom felni attol ami robban

Ezt a jogodat senki sem vitatja. Csak arra próbáltam rámutatni, hogy az ijedtség és a csonkolásos sérülés (kivánása) nem egy kategória.

B.U.É.K.

tgy

Előzmény: Fülöpmami (4594)
murray Creative Commons License 2005.01.03 0 0 4618

na nálunk is eltelt a szilveszter.

csak egyszer kellett lemennem a kocsihoz mert vki aládobott egy petárdát és elindult a riasztó.

amin meglepödtem, hogy nem a tinik petárdáztak hanem komplett családok vonultak le, és a papa a 5 éves gyerekeinek mutogatta a technikát! aszittem rosszul látok! beszarás!

31én du. a mellettem levő kölyök probálgatták a cuccost, fel voltam készülve az esti banzájra de este semmi, hulla csönd. nem voltak itthon sehol, se mellettünk se felettünk , semmi zene!:-)

khirály volt.

borzimorzi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 4617

Kedves Laja és Flex, grat köb!

Én kicsit féltem, hogy nem lesz kedvező a fogadtatás...

Csót:

b

Infomaker Creative Commons License 2004.12.31 0 0 4616
Így is lehet, de egy ilyen levélre 10ből 9 szomszéd kurvaanyáz.
Előzmény: Flex (4615)
Flex Creative Commons License 2004.12.31 0 0 4615

Én is tudok pozitívakat írni, írtunk egy levelet a szomszédnak, amiben kultúrált hangon előadtuk a bajunkat, 1 hét múlva telefonáltak hogy menjünk át, megmutatták mit újítottak fel, beszélgettünk másfél órát, kérdezgették hogy mit csináljanak hogy ne hallatszon át szinte semmi, januárban gondoskodnak róla hogy megcsinálják még ezeket. Hát, így is lehet.

Laja73 Creative Commons License 2004.12.31 0 0 4614
Akkor jó a sztori vége:)
Én is jártam már hasonlóképpen - tanulság, hogy felcuccolás után jobb egyből beállni rendesen. Amolyan Murphy módjára, ha egész nap nem jön senki, az tuti, hogy jön valaki azalatt a félóra alatt, amíg fenn vagy.
Előzmény: borzimorzi (4613)
borzimorzi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 4613

Kedves Topiclakók!

Bocs, hogy sokáig nem voltam, januárban majd lelkiismeretesen vissza fogok olvasni.

Hogy legyen valami kellemes az év végére: tegnapelőtt épp csak hazarohantunk az Urammal meg a számítógéppel, hogy aztán vacsora után már menjünk is tovább. Uram az anyósülésen, szgép a mögötte levő ülésen utazott, értelemszerűen úgy kellett megállnom, hogy mindkét jobb oldali ajtót sarkig lehessen nyitni. A fák miatt csak úgy lehet ezt megtenni, hogy az ember a lehető leggazdaságtalanabbul használja ki a helyet. 20 perc múlva, már vacsival a hasban jöttünk le, hát nem ott áll egy zsémbes szomszéd, hogy irgumburgum, alig tudott beállni? Mivel időre mentünk, magam is elég zsémbesen szóltam vissza, hogy csak 20 perc volt stb. Aztán azért (már a kocsiban) megbeszéltük az Urammal, hogy voltaképpen igaza volt, csak a hangnem volt elég helytelen és mellesleg amúgy is van neki egy kis asszonykája a 8. hónapban, úgyhogy valószínűleg inkább az dühítette, hogy kiállni se tudna, ha hirtelen rohanni kéne. Úgyhogy tegnap este a friss palacsintából átvitem párat és szóltam, hogy izé, tényleg. Nagyon kedvesek voltak.

Lényeg a lényeg:

Boldog, békés új évet mindenkinek!

Csót:

b

wazul Creative Commons License 2004.12.29 0 0 4612

Szervusztok!

http://index.hu/politika/belfold/rendzav1201/

Történt előrelépés az ügyben? Ha nem, mikorra várható döntés?

csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2004.12.29 0 0 4611

PETÁRDAÜGYBEN!

Kedvenc szomszédomnál nagy a vircsaft, két leány 18 körül és hozzájuk kapcsolódóan egy rakás suttyó. (Az egyiknek gyakran szólal meg a riasztója, fontolgatom az autó fa testápolóval történő átrendezését)

Tavaly nagy petárdázás ment (pénzhiányra panaszkodva az utcára nyomják a szennyvizüket, de a durrogásra nem sajnálódik lé) és már az idén is elcsattant egy-két piffpuff.

Történt viszont egy sajnálatos baleset.

Időközben felnőtt egy tacskó kölök, amelyiket az ideköltözésünk után először úgy láttam meg, hogy kinéztem az ablakon, mert bekapcsolt a mozgásérzékelős reflektor. Őt láttam meg, volt 8-10 éves és miután ő is észrevett engem, eldobta azt a követ, amit a reflektornak szánt.

Naszóval ő vonult el karácsony első napján a házikóm előtt, hatalmasakat durrantva.

A harmadiknál elővettem a pisztolyomat és kilőttem az ablakon.

Azt hittem, riasztótöltet van benne, de tévedtem.

Gáz volt.

A köcsög gyerekig nem jutott el a felhő, de látta, mit szántam neki.

Azóta négy házzal előttem felfüggeszti a petárdázást és csak messze utánam folytatja.

oriza Creative Commons License 2004.12.27 0 0 4609

Azért írtam,hogy pénzbe kerül,mert ugye szakember nem csinálja ingyen,bár valóban a hozzá kellő anyag is pénz épp ezért félreérthető volt!:)

Valóban nem csodaszer,de a zajok többségét elnyeli és a szomszéd se töri el minden héten a lábát!:)Remélhetőleg!

A másik,én úgy tudom létezik szerkentyű,legalább is nagyobb építkezéseken használják,hogy leellenőrizzék a szigetelés mennyire tökéletes,illetve hol hiányos,hol jön át a hideg,ez lehet cigifüstre nem alkalmas,de valahol biztos hiányos a szigetelés a kartonfal mögött,vagy a karton sérült,mert a szomszéd levegője azon nem jöhetne át!Illetve valószínüleg át lett ütve mögötte a fal,mert egyébként képtelenségnek tűnik!

A szomszéd ajtóból való félrelökésén kívül azt lehet tenni,hogy visszabontják a falat,leellenőrzik az esetleges lyukat a falon,illetve a szigetelést és kijavítják!

Bár ez is pénzbe kerül!:)

Előzmény: kuoni pasztor (4608)
kuoni pasztor Creative Commons License 2004.12.27 0 0 4608
...csak szakember csinalja es akkor tenyleg okes lehet. Habar a fodem meg ekkor is hozza viszi a hangot.
Nalunk sajna hasonlo volt a helyzet annyival tetezve hogy a szomszed oreglany suket mint az agyu. Ennek megfeleloen mi hallottuk hogy mit nez a teveben, viszont ot nem zavarta a kontra. Mondjuk a szep szo segitett, de neha elfeledkezett a beszelgetesunkrol maskor pedig az ejszaka kozepen rafekudhetett a tavvezerlore es uvoltott a tv.
Iden nyaron felkerult a szigeteles es a gipszkarton, valamint odakerultek a szekrenyek ami sokat segitett, de amikor eltorte a labat siman hallottuk ahogy gipszes labbal jar :( Nem csodaszer ez sem.

Viszont a kovetkezovel nem tudok mit kezdeni: tavaly vestek valamit, azota atjon hozzank a bagofust. Nyaron nem mert akkor szelloztet, de telen kegyetlen tud lenni. Allitja hogy nem utottek at a falat, de teny hogy azota van a jelenseg miota vestek. Ha igazat mond attol meg a csobilincs csavarja is atjohetett amit azert nem lattunk mert az ominozus falon mar a kartonozas elott is volt valami kezdetleges szigeteles. Mit lehet ezzel tenni? Valami hivatalos / felhivatalos ut lenne a legjobb, mivel a lakasaba nem tudok behutni. Letezik olyan szerkentyu amivel lokalizalni lehet a szivargas helyet?

K.p.
Előzmény: oriza (4607)
oriza Creative Commons License 2004.12.27 0 0 4607

Csak egy javaslat ,gipszkarton előtétfal,hangszigeteléssel,ha egyenes a fal 5-7 centinél nem vesz el többet a lakásból!Ellenben nem hallod majd a szomszéd napi rutinját!Sok helyen használják hasonló okokból!Pénzbe kerül,de hatásos!:)

Előzmény: Flex (4603)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.22 0 0 4606

nálam is hasonló a probléma. 24 éve lakom a házban, sosem votl áthallás a szomszédba. Na jo. Kutyaugatás, hangos nyűszítés, ordibálás ilyesmik persze ha csend van, akkor hallatszottak. De az új szomszéd a felújítás után? Ha csendben ülök a szobában, hallom amikor a szomszédban a parafadugót kihúzzák a palackból. Szerencsére nem nagyon zavaró, mert csendes a szomszéd.

Sajnos nálam is, meg nála is csupasz a fal. De 24 éves tapasztalatom az, hogy ettől még nem kellene áthallani. Nekem sincs ötletem, hogy mi lehet a probléma. Talán a régi parketta alól kidobálták a hagszigetelést, és kiöntötték betonnal? Esetleg a papírtapéta is számít? Passz.

Fido Dido Creative Commons License 2004.12.22 0 0 4605
Ki kéne próbálnod a parafa tapétát!
Fülöpmami Creative Commons License 2004.12.22 0 0 4604
egy dologban remenykedhetsz, hogy ha mar ilyen sok idot munkat es penzt oltek a lakasba nagyon fognak vigyazni ra, es vagy 10 evig nem lesz festesen kivul mas munkalat.
Flex Creative Commons License 2004.12.21 0 0 4603

Történt két és fél éve, hogy végre beköltöztünk a mostani lakásunkba az előző helyett, ahol 120 kilós anyuci a hiperaktív rohangálós gyerekkel a fejünk fölött keserítette meg az életünket. Két és fél év alatt maga volt az álom ez a lakás, sehol egy hang (amúgy a legfelső szinten lakunk), néha ugyan a szomszéd gyerek a haverjaival bömböltette a zenét délután, de mikor hazajött apuci egyből csönd lett.

Ez az oldalszomszéd viszont szeptemberben elkezdett felújítani. Érdekes volt hallani hajnal 1-kor a fejem mellett a tapéta kaparását, kicserélték az ablakokat, ajtókat, átépítették a fürdőszobát, és ki tudja még mit csináltak. 4 hónap alatt még nem fejezték be, de lassan már palotát építenek, mert minden napra jut valami. Ha más nem, egy kis kalapálás, fúrás. Öröm látni, ahogy hazaér a bútorlapokkal és kezdődik a 2-3 napos összeszerelés.

Na de ez egyszer csak végetér, nem is ezzel van a gond. Az átépítés után már azt is meghallom, ahogy fingik. 5-kor kelnek, 11-kor fekszenek, este 10-kor még kopácsolás, csapakodás van (fogalmam sincs mit csinálnak), a dörömbölésre nem hagyják abba. Hallom ahogy ereszti a vizet, ahogy becsukja az ajtót, ahogy beszél, ha közelebb megyek a falhoz, azt is hogy mit. Kirúgja maga alól a széket, nehéz tárgyakat dobál le a padlóra, és bizony még azt is meghallom, ha a csavarok szétgurulnak a parkettán.

Gyanítom átrendezték a lakást, talán eddig felőlünk voltak a szekrények és szőnyeg volt, most meg parketta van nulla alátéttel simán a födémre szőnyegek nélkül. Múltkor egy napra itthon maradtunk, kifejezetten pihenni, 5.40-kor egyszerre ébredtünk fel a párommal hogy a szomszéd felkelt és készülődik. Azt hittem ilyen nincs is. Az a durva, hogy két évig semmit sem lehetett hallani. Szinte hergeli is magát az ember. Olyan jókat aludtunk máskor vasárnap délutánonként kaja után, rá lehetett pihenni az elkövetkező hétre, de most már nincs ilyen, ha csak hangosabban beszélgetnek, már hallom, és persze nem ülnek, hanem zörögnek, csapkodnak, néha kiabálnak, stb.

Mit lehet tenni? Át nem fogja építeni a lakást, rendezni pláne nem, valamit felőlünk kellene csinálni, nem lehet a falakat valahogy hangszigetelni? Persze nem csak a hang terjedését kellene meggátolni, a födémben is jön a zaj, szerencsére klumpát még nem vettek.

Próbáltam beszélni vele, de tudja hogy vaj van a füle mögött (a felújítás miatt), mert mikor meglát elsunnyog egyből, míg régebben egyből integetett meg köszönt. Alsó szomszédot  még megkeresem, hátha őt is zavarja, aztán együtt lépünk fel az ügy érdekében, de ha nem lesz változás, akkor harc lesz. Én biza felkelek hajnal háromkor, odarakom a falhoz a hangszórót aztán 1 perc VHK. Ébredjen csak fel, idegesítse fel magát, aztán aludhatunk tovább :)

Vagy ha nincs más, akkor csinálunk egy gyereket végre, az ellen nem tiltakozhat, hogy miért bőg a gyerek, odatartom a falhoz aztán mondom hogy ordíts szívem :)

kismiki Creative Commons License 2004.12.18 0 0 4602

Csatlakozom, Mezzo nagyon jó.

Az osztrák tv reggel 7-ig fincsi jazzt nyomatott a monoszkóp alá, de upc tavaly kivette a sógor2-t.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (4600)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.18 0 0 4601
Az siráj! Én is azt szoktam nézni mindig. :-)
Előzmény: Infomaker (4599)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.12.18 0 0 4600

mezzo!

:)

Infomaker Creative Commons License 2004.12.18 0 0 4599

Én is feliratkozom.

Kedvencem a Discoveryn a Teutul család (a motorépítős ordibálós bajuszos ember) 

:-D

Előzmény: freeze flash (4598)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.18 0 0 4598

Discovery

Animal Planet

Travel

...feliratkoznék... ;-DDDDDDDDDDD

Na, jó, TV2 is. ;-P

Előzmény: Törölt nick (4596)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.18 0 0 4597

Ilyen esetekben jogos a hatóság hívása. :-(

A szemétláda. Asszem elültettem volna kertitörpének, hátha kisarjad.

:-)

Előzmény: Törölt nick (4593)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.12.18 0 0 4594
mellesleg hadd legyen jogom felni attol ami robban, masreszt a masik szomszedomtol tudom (aki a rokona a petardasnak, de ettol fuggetlenul csipem) hogy a piacrol nagybani aron anyuci szerzi be.... nem vagyok mai csirke, bar gyerekem nincs, de nekem ha annak idejen az anyukam azt mondta ne menj at a zebran ha piros a lampa, meg ne robbants petardat mert rosszul jarhatsz erdekes modon felfogtam. tolem szilveszterkor meg porsing raketat is eresszen mert ott az ideje, de amikor bekesen olvasok egy konyvet, akkor delutan 4kor ne a szomszed 10 eves gyereke hozza ram a fraszt a profi kis raketaival!!!
Előzmény: telefongyula (4575)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4593
Hát gyík szomszédom nekem is volt. Hál istennek elköltözött. Eccer elzárta a vizemet ( mert a vízórám az ő telkén volt) és nem volt hajlandó se beengedni, se kinyitni. Május elseje volt. Aznap kétszer jöttek ki a rendőrök. A kurvaanyázásokról (az ő részéről) most nem is beszélnék.
freeze flash Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4592
;-DDDDDDDDDDD
Előzmény: csúnyabácsi a szomszédból (4590)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4591
Nem szoktam hangosan zenét hallgatni. :-)
Előzmény: Azigazisolti (4589)
csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4590

Ha már jogi okfejtésbe megyünk bele:

az előre kiterveltség EGYÁLTALÁN semmi szerepet nem játszik ezekben a szabálysértésekben, illetve bűncselekményekben.

Ahhoz hogy valami garázdaság vétsége legyen, ahhoz a következőket kell  tudni egy cselekményről egyidejűleg megállapítani:

- kihívóan közösségellenes

- erőszakos

- alkalmas arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

Ebben nincs szó előre kiterveltségről, ami viszont megközelítőleg sem azonos a szándékossággal.

Becsületsértés nem? Ezt milyen alapon mondod?

Ha valakit megütsz, az akkor könnyű testi sértés (Btk. 170.§./1/), ha NYOMA marad, amiről az orvos megállapítja, hogy 8 napon belül gyógyul. Ha nem marad nyoma, akkor könnyű testi sértés sincs, csak tettleges becsületsértés (Btk. 180.§./2/)(nyakonvágom, seggberúgom, stb).

Amit a kárenyhítésről, meg a következmények elhárításáról írtál, az arról szól, hogy hallottál már jogi kifejezéseket, de még nem ismerkedtél meg minddel. Addig meg talán nem kellene dobálózni velük.

Ha pedig viccnek szántad, akkor kac-kac.

Előzmény: freeze flash (4588)
Azigazisolti Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4589
"De ha már a verbális pengecsattogtatáson túl valami kitolást is foganatosítani akarsz, akkor áztasd be őket. A fürdőben a kád melletti illesztést kicsit megkaparod, és a panel az illesztésnél frankón levezeti a vizet."

Csak nem te laksz alattunk???
Előzmény: freeze flash (4580)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4588

Nem BCS, csak SZS. Garázdaság /egy jó ügyvéddel az ellenoldalon, amit a te jó ügyvéded simán kivédhet :-)))/ csak akkor húzható rá, ha előre megfontolt szándékkal, mondjuk üvöltözve odarohansz egy vödörrel, és ráutaló magatartást tanúsítasz azirányban, hogy a leöntés után a vödörrel még jól fejbe is somod. :-)

De ilyen alapon lehetne rendzavarás, vagy rendbontás is /a kettő nem ugyanaz!/, becsületsértés nem, jó hírnévhez való jog megsértése esetleg, ha a szándékosság bizonyítható, könnyú testi sértés /ha nem vágod pofán a vödörrel/ semmikép sem.

De ez mind-mind csak csűrés-csavarás.

Mész a járdán, egy vödör vízzel a kezedben, majd megbotlasz. Sajnos ráborul. Ugyanez az erkélyen, takarítás közben. Kiborult,leömlik, sajnos. Ha kihajolva, és lekiabálva nyakon öntöd, az persze már más. :-)

Bizonyítsák be a szándékosságot. Ha ezek után még odarohansz bocsánatot kérni, és szárítgatod a ruháját, akkor a jog szerint mindent elkövettél részint a nem létező kár enyhítésére, részint a cselekményed következményeinek elhárítására /ha leszúrsz valakit, majd mentőt hívsz, helyből ugrott a szándékos vagy egyéb emberölési kísérlet, megáll a súlyos testi sértés, vagy még az se/.

:-PPP

Előzmény: csúnyabácsi a szomszédból (4585)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4587

Azon nagy valószínűséggel el fog gondolkozni, ha egy esetleges kérésére, hogy ugyan nézzétek már meg, nem folyik-e a kád alatt a víz, azt mondod, majd megnézed, ha lesz rá időd, meg ilyen zajban nem látod rendesen a csempét...

;-PPPPPPPPPPPPPP

Előzmény: Trompipi (4583)
csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4586
ez tecc! :)))))))))))
Előzmény: freeze flash (4509)
csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4585

"Ha leöntesz valakit egy vödör mésszel, akkor károsítottad a ruházatát, ha ugyanezt egy vödör vízzel teszed meg, semmi."

Dehogynem, bűncselekmény! Alapesetben tettleges becsületsértés, mitn a leköpés, vagy a pofon, de kis csűrcsavarral a garázdaság is ráhúzható.

Előzmény: freeze flash (4494)
csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4584
nem lehet hogy valami ipar?
Előzmény: Bojlertestű nő (4464)
Trompipi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4583

Olvasom ezt a topikot régóta és a Te hozzászólásaidat is. Azért nem úgy kell engem elképzelni, mint egy hippit, aki mosolyogva próbálja szeretetre vagy békére felszólítani honfitársait. Először megadom mindenkinek az esélyt és úgy szólok hozzá/kérem meg, ahogy én szeretném, hogy hozzám szóljanak. És teszem ezt kizárólag abban az esetben, ha tudom, hogy amit "elvárok" tőle, azt magamtól is elvárom. Nem tudom, ez így érthető-e.

Ha nem sikerül ezzel a viselkedéssel semmit elérni, akkor marhára bepipulok és kő kövön nem marad. Nem kezdek el verekedni, egyrészt, mert nő vagyok, másrészt mert nem tudok:-), de a hangomat kieresztem. Ennek aztán vagy van foganatja, vagy nincs. Viszont azt nem tudom, és alkalomadtán magyarázd már meg, légyszi, hogy azzal, hogy leáztatom az alattam lakót, mivel fog megváltozni a hozzá(m)állása???

Előzmény: freeze flash (4582)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4582

Ja, az előbbiekhez még csak annyit, úgy általánosságban:

mindenkivel a saját szintjén kell kommunikálni.

Ha a kommunikációs szintje eléri az értelmes megbeszélést, akkor azt kell tenni, ha egy kib@sz*** nagy pofonból ért, akkor azzal.

Ennek ebben a vetületben semmi köze a Balkánhoz, legfeljebb annyiban, hogy a célszemély van azon a szinten. ;-PPPPPP

Ha a szomszéd abból ért, hogy a fenyegetésére csak mosolyogsz, és te is megfenyegeted, akkor azt kell tenni. Ha megüt, na, akkor kell feljelenteni. :-)

Vagy visszaütni egy nagyobbat, és amortizálni.

freeze flash Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4581
;-DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Caipi (4578)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4580

Na, akkor kifejtem másképpen, mert úgy tűnik, nem pont azt értetted, amit szerettem volna. Ha olvastál volna tőlem /akár ebben a topicban is/ több régebbi hozzászólást, akkor nagyjából sejtenéd, mi az álláspontom. :-)

Nem vagyok az erőszak híve, ha kapok egy pofont, inkább elmegyek, semmint visszaüssek, de ez természetesen csak egy határig igaz, a szó valódi, és képletes értelmében egyaránt.

Ha egy ilyen helyzetet nem lehet "házilag" rendezni, akkor szvsz egyébként sem lehet. A feljelentés, pereskedés csak olaj a tűzre, persze, van, amikor már csak az segít _átmenetileg_ megoldani a dolgot, mert, hogy az végleges megoldást nem nyújt, az biztos. Szerintem.

Ha minden este becsöngetsz /mondjuk a párod kíséretében/, amikor hangosan hallgatják a zenét, és udvariasan megkéred őket, hogy hagyják abba, előbb-utóbb ők fogják megunni. :-) De ha már a verbális pengecsattogtatáson túl valami kitolást is foganatosítani akarsz, akkor áztasd be őket. A fürdőben a kád melletti illesztést kicsit megkaparod, és a panel az illesztésnél frankón levezeti a vizet. Nálunk egyszer beázott ilyen miatt az alattunk lakó, pedig csak annyi volt a hiba, hogy a kád melletti csempék között kb. 10-12 cm hosszan kiesett a fuga, és azon a 1,5-2 mm-es résen pár nap alatt leszivárgott annyi víz a zuhanyozások során, hogy szép nagy folt lett a plafonon.

Szép dolog, hogy született egy ilyen jogszabály, ami mindennemű hangosságot tilt, de miután vannak hiperérzékeny pszichopata típusú emberek is szabadlábon, ez csak arra lesz jó, hogy a nyolcvan éves Málcsi néni egyfolytában a szomszédait basztassa a feljelentgetéseivel.

Természetesen más kategóriát képvisel a hónapokon keresztül, minden este több órán át fúróval, flex-szel, fűrésszel dolgozó ember, főleg, ha ezt iparszerűen űzi.

Azt meg szerintem senki nem vetheti a másik szemére, ha mondjuk vesz egy lakást, és csak esténként vagy hétvégente ér rá felújítani, és ez eltart neki hetekig.

Ilyen esetben meg lehet normális szóval is oldani a dolgot, hogy mondjuk este 8 után már nem barkácsol, de az viszont senki ne várja el, hogy soha egy lukat nem lehet a falba fúrni. :-)

Előzmény: Trompipi (4573)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4579

én 20 éves koromban vettem vagy 50 petárdát, meg egy rakátát. A rakétát majdnem a szemelévő erkélyre lőttem, iszonyú mázli volt hogy nem oda ment, tutira tüzet okozott volna, ha az erkélyen landol. A petárdák közül pedig volt olyan, hogy gyújtottam és azonnal dobtam, és még a levegőben felrobbant. Ja és volt egy hülye kutya, amelyik államdóan ránkijedztett, annak dobtam egy petárdát. Azóta nem is foglalkoztam se rakétával, se petárdával.

Ha nem lett volna ilyen szerencsém, akkorlenne  3 újjam, illetve priuszom lenne gyújtogatásért???

Caipi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4578

Már hogy lenne durva. Mindenki dögöljön meg, aki engem zavar.  Aki aszongya, hogy én zavarom, az meg egy rohadt bunkó, és szintén dögöljön meg. Echte tősgyökeres magyar vónék, vagy mi.

Infomaker Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4577
Na, én is jó topikba írtam (zavaró szomszéd lettem, azaz topikszomszéd :))
Infomaker Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4576

Hello,

még megvannak az apukám gépei, nem tudtok rá vevőt?

7 db. 3 fázisú gép: szalagfűrész, abrikter, vastagoló, korongcsiszoló, esztergapad, állványos fúró, cirkula

1 milla összesen, adok 10% jutalékot ha egyben elviszi valaki (nem vicc)

telefongyula Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4575

drukkolok hogy szetrobbanjon a kisbunko gyerek kezeben egy, es egy eletre elmenjen a kedve attol hogy a kornyekemen durrogtasson

Ez azért durva, nem gondolod???

Nekem is van kutyám, "aki" rendszeresen bepánikol mindenféle durrogó hangtól, de azért nagyon nem szeretném, hogy bármelyik petárdázó/rakétázó szomszédom megnyomorodjon.

Attól, hogy valaki szilveszter környékén durrogtat, nem biztos, hogy "kisbunkó", lehet, hogy csak poénnak gondolja.

Nem tudom, van-e, lesz-e gyereked, de gondolj rá, hogy ha Te nem is engeded, akár osztálytárstól, szomszéd gyerektől, bárkitől kaphat petárdát, ami az ő ujjacskáit is letépheti. Nem kivánom Neked. :-((

Mondom ezt úgy, hogy kertesházban lakom, jó szomszédság mellett és életem eddigi 30 évében ha öt petárdát elnyomtam, akkor sokat mondok.

Bocs a beledumáért.

üdv

tgy

Előzmény: Fülöpmami (4570)
Fido Dido Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4574

Próbálkozni lehet bármeddig, ez a ti türelmeteken múlik.

Az a baj, hogy egy tulok nehezen győzhető meg szép szóval, és az intelligens próbálozásaitokat úgy értelmezheti, hogy ő van nyerő helyzetben, rajta áll a döntés. Ezt az elképzelésüket (és az orrukat) kell kettétörni, ha a szép szó hatástalan marad.

Előzmény: Trompipi (4573)
Trompipi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4573

Tehát akkor szerinted -ha nem hagyja abba szép szóra- inkább forduljon tettlegességre a dolog, mintsem próbáljam továbbra is meggyőzni arról, hogy amit csinálnak, az -hogy is mondjam- nem helyes??? Bocs, de én erre nem vagyok vevő, nem a balkánon vagyunk. (Pedig a férjem jó nagy darab ember és elég határozott a fellépése, hidd el.)

Az meg, hogy "indokolatlanul" hallgatja olyan hangosan a zenét, hogy a gyerek ágya remeg tőle, szerintem egyértelmű. Mi lehet erre jó indok szerinted?

Egyébként lekopogom, tegnap este csend volt. Nappal viszont bömbölt a zene (végülis én írtam meg nekik, hogy nem hőzöngök, ha nappal csinálja, csak este legyen tekintettel a gyerekekre). Kíváncsi vagyok, meddig bírja. És remélem, idén karácsonyra nem fúrót kap. Ja, az már van neki. Akkor nem flex-et, mondjuk...

Előzmény: freeze flash (4571)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4572
Tömören? Ez egy nagy faszság.
Előzmény: cszoli (4546)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.17 0 0 4571

Na jó, ezt bátran felejtsd el, mert ha én speciel hétköznap délután kettőkor akarnék /mint ahogy nem szoktam, hátha valaki lepihizett/ polcot felrakni a falra, akkor felrakom. Pont.

Ha valaki megkér, hogy hagyjam abba, akkor abbahagyom, és felrakom máskor.

A rendőr meg udvariasan jelenthet. Pont.

Kifelejtetted belőle részint a rendszeresen, illetve az indokolatlanul, ok nélkül kifejezéseket és társait. :-))) Olvasd el még párszor. :-))))

Majd, ha engedély nélkül asztalosüzemet létesítek a hivatalosan egyébként lakás céljára szolgáló helyiségben, akkor szólhat a rendőr, de borítékolom, nem fog.

;-PPPPPPPPPPPPPPPPPP

Vicces, ahogy jogszabályokkal vagdalkoztok... ;-DDDDDDDDDDDDDDD

Nem kellene átesni a ló nyolcadik oldalára. Mint sok más jogszabály, ez is tág kereteket hagy a gyakorlati végrehajtása, alkalmazása során, hál' Istennek.

Ilyen alapon egy konyhakést sem vihetnél haza a boltból, mert közbiztonságra különösen veszélyes eszközt birtokolsz nyilvános helyen - a jogszabály szerint. A gyakorlati alkalmazás viszont úgy néz ki, hogy amíg a táskádban van, és nem fenyegetsz vele senkit, egy rendőr sem fog belédkötni. Ha már előveszed, az utcán, _ok_ nélkül, /például nem a tetőcsomagtartóra rákötözött bútorlapot tartó madzagot vágod el/, már szólhat érte a hatóság.

Tipikus magyar vonás a feljelentgetősdi.

Nem ellened beszélek, csak furcsállom, mikor az emberek egy egyszerű hétköznapi dolgot mindig jogszabályba takarózással akarnak vagy mernek megoldani.

Elhiszem, hogy zavar benneteket a hangos zene, amikor ez velünk előfordult /leírtam itt is párszor/, akkor első körben szóltam a skacoknak, hogy nem kellene este háromnegyed tízkor népitáncolni, utána másnap az apuka bunkózott egy nagyot, mikor kifejtette, ő bizony nem szól rá a gyerekeire, hogy ne rohangáljanak, aztán erre én is kifejtettem, hogy gipszelt lábbal meglehetősen nehéz népitáncolni a nappalink feletti födémen, aztán meg kb. háromszor toltam fel csutkára a zenét /It's my life.../, és abbamaradt a rohangálás esténként.

Nappal is zavart néha, de azért soha nem szóltam. nehogy már valaki lábujjhegyen mészkáljon a saját lakásában - és ez oda-vissza igaz. :-)

Előzmény: Trompipi (4545)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4570
erzesem szerint ennek az uj torvenynek vagy rendeletnek pont semmi ertelme, ettol sok jot ne varjunk. ami a sulyos hogy nemely embert hatosagilag kellene ravezetni
arra hogy regen lemesztunk a farol....de akinek nem adott a sors annyi IQ-t...

amugy kezdodik a kedvenc petardas idoszakom. (erre is milyen jo hatosagi szabalyozas van ujje...) szegeny kutyaim halalra remeulnek tole, de drukkolok hogy szetrobbanjon a kisbunko gyerek kezeben egy, es egy eletre elmenjen a kedve attol hogy a kornyekemen durrogtasson
Fido Dido Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4569
Ha nem probléma vagy éppen aktuális a költözés, akkor ilyen esetekben érdemes egy kínai vagy roma családnak eladni a lakást! :)
Előzmény: cszoli (4568)
cszoli Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4568

Azt hiszem, inkább fordítva volt. Ide családi házból költözött, de azt hallottam, ott is megkeserítette mindenki életét, azt hiszem, a kutyaugatás is idegesítette. (Pedig én hogy élveztem, amikor ideköltöztem, az utcában sok kutyus volt, és olyan vicces dolog pesten reggel madárcsicsergésre és kutyaugatásra ébredni. Olyan falusias. :o) )

Állítása szerint már lakott társasházban, de érzésem és emberismeretem szerint (utóbbi eléggé jó) sikerült mindenkit terrorizálnia, és mindenki zabszemmel a hátsójában gubbaszthatott ott. elképzelem azt az ovációt, amikor elköltözött.

Én csak remélem, hogy amikor elmegy innen, vagy esetleg meg találna halni, lesz elég pénzem, hogy én vehessem meg a lakását. Soha senkit nem engedek odaköltözni.... :o|

Előzmény: Fido Dido (4567)
Fido Dido Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4567

Az idióta, fülelős szomszédokkal nem sok mindent lehet kezdeni.

Viszont okozhatja ezeket a rossz reakciókat az is, hogy évekig kellett egy valóban zajongó lakó mellett laknia, és reflexszerűen felidegesíti már a legelső zörej is.

Előzmény: cszoli (4564)
Caipi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4566

Úristen. Na ez is vidám lehet..:-(

Én elköltöztem..:-)))

Előzmény: cszoli (4564)
Fido Dido Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4565

A beépítésnél vagy a műholdvevőnél a károkozás csak mint lehetséges tényező szerepel. Bár az utóbbi le tud esni, és esett is már le pár.

Itt inkább a felfogással van a baj. Amikor azt hiszi a lakó, hogy a ház külső része is az övé, ami a lakása körül van, és azzal azt tehet, amit akar. Persze, amikor tatarozni kell azt a részt, akkor természetes, hogy a ház fizeti!

Beépítésekből nagyon kevés szépet látni, és egyre elterjedtebb a berha. Én sem örülnék, ha a színskála minden színében pompázó, rondábbnál rondább beépítések között kéne laknom, az amúgy is ronda panelben.

(Persze szerencsére nem panelben lakom.)

Előzmény: cszoli (4563)
cszoli Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4564

Akkor félreértettelek.

Én is voltam fenn párszor tiztázási céllal az öregembernél (persze mindig hiába, szembe veled nyájas, azután meg éktelenül dörömböl, ha véletlenül kicsit erősebben csukódik a mikró ajtaja). Egyszer, míg fenn voltam, a kedvesem berakott valami nagyon hangos zenét a hifibe és jól feltekerte. Fenn lazán beszélgettünk. Hallottuk, hogy kintről (!) szól valami, meg is jegyeztük, hogy ezek a suhanc szomszéd fiatalok már megint bömbölő rádióval jöttek haza a kocsival. Ennyi.

Amikor visszamentem, teljesen le voltunk döbbenve, hogy azt az iszonyú hangerőt egyáltalán nem a födémen, falakon át hallottuk, és egyáltalán nem annyira, hogy ne lehetett volna csendesen beszélgetni mellette...

Előzmény: Caipi (4562)
cszoli Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4563

Ismét egyetértek veled, de inkább csak a klíma hatásai miatt.

Hogyan alkalmazható az érvelésed egy erkélybeépítésre, vagy egy műholdvevő antenna felszerelésére? Ott nincs zaj, nincs hőterhelés. Egy erkélybeépítés le se nagyon szokott esni...

Előzmény: Fido Dido (4560)
Caipi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4562

Én egy az egyben úgy értettem, ahogy írtam. Tényleg most jutott el az agyamig, hogy pl. lehetnek panelben felnőtt emberek, akik nem is tudják, hogy ez lehet máshogy is. Mondjuk az én lakásom ahhoz képest is extrém áthallásilag, de ez más tészta. Egyébként persze, tiszta hogy akinek nincs kinél reklamálnia, az kénytelen ezzel együttélni és hogy akkor kompromisszumokat kell kötni. És teljesen igazad van, hogy vannak állandóan panaszkodó, feljelentgető emberek, akik a normál életviteledet akarják korlátozni.

El tudnád hinni, mikor a zajbemérettetést csináltattam, az első mérés egy olyan repülőgépmotorszerű zaj alapján volt. Mivel a szomszédban meg a felettem levő lakásban is jártunk közben, így pontosan tudom, mennyire (nem vészesen) hallatszott át. És mindez hétközben nappal volt, és mondjuk 10-20 percig tartott.

Valaki panaszra ment az építtető ügyvezetőjéhez..  

Előzmény: cszoli (4557)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4561
De ha jól értettem, a beázás miatt volt a feljelentés és utána heppiend?
Előzmény: Fido Dido (4556)
Fido Dido Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4560

Pedig most az önkormányzatok kifejezetten ráálltak az ilyen ellenőrzésekre és büntetésekre.

Az viszont kifejezetten jogosnak tartom, hogy ne szerelhessen fel bárki bármit kívülre, csak azért, mert a panel amúgy sem szép. (Ilyen indokokat találnak a kutyájukat a tér közepére szaratók is, hogy úgyis sok a szemét, mit számít a kutyaszar! )

A homlokzat a lakók közös tulajdona, nem azé, akié a mögötte lévő lakás! Ha onnan bármi leesik, és kárt okoz, akkor a lakók közösen felelnek érte. Ráadásul a kívülre szerelt dolgok kifejezetten zavarhatják a szomszédot. Pl. egy meleg nyári éjszakán üvöltve működő klíma kültéri egység nem zavarja a tulajdonosát, mert nála csukva vannak az ablakok, viszont rajta kívül mindeki hallgathatja egész éjjel, nyitott ablak mellett. Az ilyen kis apróságokból szokott aztán elindulni a csatározás, kocsirongálás, verekedés, miegymás. Persze néha nincs más lehetőség, mint egy jó nagy pofánvágás, ha a zajongót szép szóval nem lehet jobb belátásra téríteni.

Előzmény: cszoli (4559)
cszoli Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4559

Ebben tökéletesen igazad van. Bár ez nem mentesít, azért az tudni kell, hogy itt majd mindenhol vagy be van építve az erkély, vagy klíma van felszerelve, ne adj isten, virágosládák "zavarják meg" meg a védendő szocreál összképet....

Az ilyen rendeleteket jogosnak tartom védett építészetű részeken, műemlék házakon, de egy panelrengetegben erre hivatkozva büntetni pofátlan képmutatás, még akkor is, ha jog szerint való.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4558

És ez az a rendelet, amit senki nem tart be. Minden házban van legalább egy lakó, aki csakazértse, és akkor már nem lehet feltenni. Pécsen is az ostoba lakásszövetkezetes bácsi kiverte a balhét, hogy mindenki szedje le a klímát, mert károsíttya a falakat. Megkérdezték a lakókat, mondták, hogy ők ugyan le nem szedik....

(csak hogy érzékeltessem, nálunk egy bácsi azért rendezett hisztériát, hogy miért a UPC kötötte be a kábeltv-t, miért nem kértünk más ajánlatokat, igen emelt hangon kellett vele közölni, hogy más sajnos a kerületben nem szolgáltat...)

cszoli Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4557

Caipi, itt nem éjszakai mosásról és porszívózásról beszélünk, hanem arról, hogy este lezuhanyozhatsz-e vagy sem, vagy ne adj isten, szellenthetsz-e egyet a saját WC-den vagy sem.

Természetesen annak kellene lennie az alapértelmezésnek, hogy az extrém zajterhelésen kívül (fúrás, kalapálás, hangos zenehallgatás, amire nem lehet költséghatékonyan hangszigetelést méretezni) a falak a normál napi élet zajait teljesen csillapítják.

A probléma ott van, hogy nincs semmiféle hangszigetelés. Ebben az esetben, eltekintve attól a lehetőségtől, hogy eladod az egész kócerájt, és veszel/építesz magadnak egy jobbat, marad az együttélés kompromisszumokkal.

Ez a kompromisszum azonban nem csak azt jelenti, hogy maximálisan igyekszem tiszteletben tartani a szomszédok jogát a csendhez, de azt is, hogy azért a lakás használatához is jogom van. Ha nem fürödhetek, főzhetek a saját lakásomban, akkor mi a francnak az egész?

Tehát az általad reagált hozzáállás nem azt jelenti, hogy tök normális, hogy a szomszéd bármi zajával együtt kell élni, de azt igenis, hogy vannak normál üzemi zajok, amely a legnagyobb odafigyelés mellett is keletkeznek. Ezekkel együtt muszáj élni, vagy elköltözni.

Előzmény: Caipi (4555)
Fido Dido Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4556

Csak tisztázásképpen:

A ház homlokzatára (beleértve az erkélyeket is) csak a lakók beleegyezésével, látványterv önkorm építési osztályán elfogadtatásával lehet bármit is felszerelni. Legyen az műholdvevő, klíma kültéri egysége,vagy csak az erkély beburkolása!

Engedély híjján az önkormányzat kötelezheti a lakót az eredeti állapot visszaállítására, és jelentős pénzbüntetésre (100ezer Ft).

Tehát nem a boszorka miatt volt a bünti, csak tőle indult el a dolog.

Előzmény: cszoli (4552)
Caipi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4555

Úristen, én csak most döbbentem rá valamire.

Vannak, akik azt hiszik, hogy az normális állapot, hogy hallani más mosását vagy porszívózását. 

Na megyek is.. a franc az úri ízlésembe... már az építtető is megmondta, hogy én vagyok a Borsószem királykisasszony...:-)

Trompipi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4554

Na, akkor mégiscsak van ilyen is...

Az alsó szomszéd megint bömbölteti a zenét. Válaszul elkezdtem mosni (nem raktam tele a gépet, hadd szóljon) és porszívózni. Csodálatos tisztaság lesz itt hamarosan, kérem szépen. Főleg, ha ezt mindennap eljátszom. Viszont tényleg venni fogok egy fapapucsot!

Előzmény: cszoli (4553)
cszoli Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4553

ld. 4507, az illető az én felső szomszédom. És szerintem is beteg....

Mindenesetre valamennyire engem igazol, hogy mindenki utálja a házban.

Előzmény: Trompipi (4551)
cszoli Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4552

Ne gondold. Szüleiméknél lakik egy szintén idióta öregasszony, aki feljelentette a felette levőt az önkormányzatnál azzal, hogy az erkélykorlátra szerelt műholdvevő antenna miatt ő beázik. Az önkormányzattól kijöttek, és ránézés nélkül kiszabtak 100 ezer Ft (!) büntetést. Ezzel kezdték. Aztán persze ezt a felső lakó megfellebbezte. Áttette az antennát az erkély másik felére, az öregasszonynál pedig furcsa módon a beázás ugyanott maradt.

Végül azt hiszem, nem kellett fizetni, de jól megkeserítette a szomszédi viszonyt mindez. Ja, és a felső szomszéd egy nyugdíjas házaspár, tehát ott sem valami suhanc kopaszvállalkozó kivagyira kell gondolni.

Előzmény: Törölt nick (4550)
Trompipi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4551

Hát nem tudom, van-e ilyen egyáltalán, mert én még nem találkoztam ilyen esettel. Az ismerőseim között talán én vagyok ilyen "kényes" a nyugalmamra, de mondom, nagyon sok mindent hajlandó vagyok eltűrni, az éjszakai zavaráson kívül. És azt sem szeretem, ha elrontják az ünnepeket. Nem hiszem, hogy ez bűn lenne.

Aki mégis minden koppanásra a szomszédban terem, az vagy nagyon ráér hallgatózni, vagy beteg...

Előzmény: cszoli (4549)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4550
Ezt csak úgy tudom elképzelni, ha a feljelentő valami geci fejesnek a rokona, hány olyan emebr van, akinek évekig keserítik meg az életét, és nem történik semmi ...
cszoli Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4549

Hát ez az, de mi van akkor, ha kivételesen nem a zavaró lakó antiszociális, és nem képes megbeszélni a dolgokat, hanem a "szenvedő" fél az, aki túlérzékeny, és minden szomszédjától megkövetelné, hogy mindig kussba legyen.

Egy olyan gumiparagrafus, minthogy "a szomszédok zavarása nélkül" ilyen szomszédok mellett egy amúgy kompromisszumkész, szomszédokat tiszteletben tartó, ám az életét normális keretek között élni kívánó embernek maga a rémálom, mert egy ilyenre hivatkozva bárki megkeserítheti az életét a jogot maga mögött tudva vagy gondolva.

Előzmény: Trompipi (4547)
Caipi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4548

Igen, ez egy olyan téma, amin már én is hosszan töprengtem. Ugye pl. az én lakásomban mégcsak meg sem felelnek a falak az előírásoknak. És engem személy szerint zavart a nappali/étkezőben pl. a szomszédok... izé.. szellentése, meg a körbenlakók pisilése. Betiltathatom-e?:-) És mivel az egymás alatt/felettlevő lakásoknál a kádak a hálószobafal túloldalán vannak, így nem is lehet aludni, ha valaki zuhanyzik. Szerintetek bűn este 10 után zuhanyozni? Mert szerintem nem.  

Másrészt. Én egyedül lakom, és leginkább olvasni szeretek. Tévét csak minden szökőévben nézek, zenét is inkább csak hétvégén hallgatok. Ergo nálam általában csend van, ami azt is jelenti, hogy én az átlagnál jobban hallok a szomszédból mindent. Akik most bérlik a lakást, a vietnamiak, azoknál általában a hálóban zene szól, vagy be van kapcsolva a tévé, és eleve hárman vannak a kisbabájukkal, aki feltehetően néha bömböl. Biztos sokkal kevésbé hallanak mindent, mint anno én. De így is emlegetik a szomszéd "hangos" tévézését.

Az anyámék (régi, nagy belmagasságú) lakásában nemigen hallani semmit. De.. a szomszédasszony egyetlen szobája a fürdő túloldalán van, és már többször feljelentette őket, merthogy kerreg a csap. (A kijött egyének meg megállapították, hogy semmi baja.) És állandóan dörömböl meg panaszkodik az éjszakai zuhanyzás meg az esti mosások miatt. Az utóbbiakat a sógornőm gyakorolja, mi családilag anno odafigyeltünk erre. A sógornőm viszont van hogy éjjel vagy hajnalban megy dolgozni, és azt mondja, hogy jogában áll zuhanyozni. Amiben igaza van. És akkor most mi van? 

Trompipi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4547

Itt is hallatszik, ha a másik lehúzza a wc-t, vagy fürdik, de eszembe sem jutna ezért szólni - ilyen erővel marhatnánk egymást egész nap. Ez szerintem teljesen normális, természetes dolog, ha vki késő estig dolgozik, vagy netalántán összebújt a párjával:-), hadd fürödjön már meg utána!

Sőt, azért sem hőbörgök (pedig zavar), ha akár vasárnap (természetesen normális időpontban, mondjuk reggel 9-este 6-ig) fúrnak-faragnak. De mikor Szenteste fúrt a parasztja, az igenis rosszul esett!

Sütéssel, főzéssel, takarítással járó zajok szintén a normális életvitelhez tartoznak, normális kereteken belül meg lehet ezeket oldani.

cszoli Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4546

Már korábban fölvetettem, csak nem volt reakció rá, hogy vajon mit jelent az, hogy valaki zavar valakit a zajongásával. Félreértés ne essék, szembe se jut védeni azokat, akik éjjel ordíttatják a hifit, meg hasonlókat, inkább a skála másik felére utalnék.

Van nekem egy ismerősöm, akit a szomszéd néni feljelentett az önkormányzatnál azzal, hogy őt zavarja, amikor ez az ember zuhanyozik este. És kapaszkodjatok meg, az önkormányzat határozatot hozott, miszerint az illető nem zuhanyozhat este 10 után.

Vannak olyan öregemberek, akiknek se tv-je, se rádiója, rosszul is alszanak, minden zörejre felébrednek, nappal pedig ülnek a süket csendes lakásban, és minden zörejre méltatlankodva verik a falakat. Lehet hétköznap délután, vagy vasárnap ebédidő, ha az ember nem lábujjhegyen főz vagy süt, ők dörömbölnek, és mindeközben erre a rendeletre hivatkoznak.

Erről mi a véleményetek?

Előzmény: Trompipi (4545)
Trompipi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4545

Téved bizony! Utánajártam a neten, és a nap 24 órájában érvényes az, ha vki akár a lakótársait zavarja a zajongásával, szabálysértést követ el, akár 30ezer Ft-ig büntethető. Alkalomadtán be is dobom a postaládájába, hadd tudja. Mert legközelebb bizony kihívom a rendőrséget, az biztossss.

Előzmény: kukonya (4544)
kukonya Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4544

> Erre a nő, hogy semmi nem tiltja, hogy ők zenét hallgassanak, blablabla...

Pedig mekkorat teved.

Előzmény: Trompipi (4541)
Trompipi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4543

Sajna a biztosítékszekrény a szemétledobó helyiségben van, amit a lakók zárnak, szóval nekünk nincs hozzá kulcsunk.

Nem értem az embereket, egyszerűen az ilyen viselkedés nem fér a fejembe... Nekem olyan alapvető az, hogy nem zavarok másokat, pedig nekünk is van hifink, házimozink, fúrógépünk, porszívónk, mégis úgy és akkor használom azokat, hogy -és amikor- másokat nem zavarok vele.

Előzmény: Fido Dido (4542)
Fido Dido Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4542
Úgy látom marad a biztosíték lecsapása, és az áramszünetre kijövő fiatalember tetleg bántalmazása!
Előzmény: Trompipi (4541)
Trompipi Creative Commons License 2004.12.16 0 0 4541

Tegnapi történések: 20:15-kor a nagyobbik lányom (akinek 8-kor fekvés) jön ki a szobából, hogy nem tud elaludni a zajtól. Bemegyek, a falak csak úgy döngenek. A csajszikám galériaágya is rezgett szegény alatt. Mondom az uramnak, lemégy, vagy menjek én? Végül ő ment le. Harmadszori csengőnyomás után nyitották ki az ajtót (a hülyegyerek anyja). Párom udvariasan megkérte, ugyan, vegyék már kicsit halkabbra a zenét. Erre a nő, hogy semmi nem tiltja, hogy ők zenét hallgassanak, blablabla... És hogy mi a múltkor is szóltunk neki, hogy a kölke (aki szerintem olyan huszonvalahány éves) éjszaka (ld. este 10 után) kicsit halkabban is számítógépezhetne, vagy Nintendozhatna, vagy mittomén, mivel lehet autóversenyeset játszani, és már az sem tetszett neki. Szóval a tárgyalás eredménytelen volt...

Azt hallottuk, ahogy feljött a párom, hogy lent a kölök üvölt, gondolom, minket szidott. Én sem voltam rest, írtam egy udvarias levelet, arra utalva, hogy intelligens emberek tudnak kompromisszumot kötni, és mi sem fogunk azért ugrálni, ha napközben továbbra is "zsinatolnak", csak este legyenek a 2 gyerkőcre tekintettel. Továbbá kellemes ünnepeket kívántam és a borítékba tettem 2 db szaloncukrot is.

Az egészet letettem az ajtajuk elé, gondolom, majd ma találják meg. De az is lehet, hogy a kölök éjszaka már megtalálta, nem tudom, mindenesetre olyan 10 órától csend volt. Egészen 3/4 3-ig, mikor arra keltem, hogy újfent szól a zene, sőt, a parasztja néha még hangosabbra is veszi. Nem tudom, anyuka lehet, hogy hallássérült, és nem zavarja, vagy direkt bedugta a fülét, csak a fiacskája tudja a hülye szomszédokat bosszantani.

A ma estét megvárom, ha továbbra sem változtatnak, kénytelen leszek beszerezni családom mindhárom járni tudó tagjának 1-1 klumpát fatalppal (párom 100 kg felett van, biztos jól fog szólni alatta). És sajnos a mosásokat is kora reggelre fogom időzíteni (remélem, a fentiek nem hallják majd, őket semmi esetre nem szeretném zavarni).

Fülöpmami Creative Commons License 2004.12.13 0 0 4540
en szerznek egy jo draga hallokeszulekeket tartalmazo katalogust es egy level kisereteben amin az all hogy vele fogod kifizettetni mivel miatta suketulsz meg, az ajtajaba tuznem. ha van humora lejjebb veszi a kakaot, ha nem meg mindig lehet anyazni
freeze flash Creative Commons License 2004.12.13 0 0 4539

Ez így van.

Előzmény: Trompipi (4538)
Trompipi Creative Commons License 2004.12.13 0 0 4538
Ez is egy nagyon jó tipp, de innentől kezdve értelmetlenné válik a csengetés és a beszélgetés:)))
Előzmény: 8feketebari (4537)
8feketebari Creative Commons License 2004.12.13 0 0 4537

Javaslom a villanyóra /biztosíték kiiktatását!

Egyrészt csend lesz, másrészt meghallja, ha dörömbölsz az ajtaján...

Hm?

Előzmény: Trompipi (4536)
Trompipi Creative Commons License 2004.12.13 0 0 4536

Köszi, én is ilyesmi megoldásra gondolok. De egy normális hangnemben történő beszélgetésre mindenképp. Már ha meghallja a zajtól a csengőt. Lépcsőházban még nem is találkoztam vele, csak egyszer.

Előzmény: Törölt nick (4535)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.13 0 0 4535

szerintem hivd meg egyszer egy kávéra...

Előzmény: freeze flash (4534)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.12 0 0 4534

1x, /1x!!!/ próbálj meg vele értelmesen beszélni, és elmondani neki, hogy ez mennyire zavaró számotokra.

Ha nem sikerül, még mindig meg lehet szívatni...

;-DDDDD

Pl. áztasd el a plafonját nekije, lyól... :-)

A kárt úgyis a biztosítód fizeti, a felelősségbiztid alapján - persze, már, ha van biztosításod.

/Lazán le lehet áztatni egy lakást úgy, hogy a te lakásodnak semmi baja nem lesz, nem kell belőle medanszét csinyáni./

Előzmény: Trompipi (4533)
Trompipi Creative Commons License 2004.12.12 0 0 4533

Látom lépten-nyomon velős hozzászólásaidat:-)).

Nem vagyok 1 pofozkodós típus, na meg nőnemű vagyok, ő meg egy buta hím. A férjem lepofozná, de ezt inkább szeretném elkerülni (nem akarok haragosokat). Nem akarok kutyaszart kenni a lábtörlőre, sőt, az autóját sem akarom megrongálni. Nem szeretném a nagyobbik lányomat az eddigi nevelési elveimmel ellentétesen arra buzdítani, hogy ugrálókötelezzen (egyszer pedig mérgemben megtettem), labdát pattogtasson a lakásban, én a nyugodt egymásmellett élés híve vagyok.

Arra gondolok naivan, talán ez a kedves alsó szomszéd nem is sejti, hogy mennyire felhallatszik minden, amit csinál. Vagy talán csak balek vagyok, így egyszerűen:))

Előzmény: rali (4532)
rali Creative Commons License 2004.12.12 0 0 4532
Pofozd le.
Előzmény: Trompipi (4531)
Trompipi Creative Commons License 2004.12.12 0 0 4531

Sziasztok!

Nekem is van zavaró (nagyon zavaró) alsó szomszédom (panelban lakunk).

Eddig elnéztem, hogy nappal (gyes-en vagyok épp a 3 hónapos babámmal) úgy bömböl a zene, hogy a konyhában a talpam alatt érzem a "vibrálást", de nem azért, mert én is legszívesebben táncra perdülnék...

Azt is elnéztem, hogy éjszaka 10 után jut eszébe meghívni a barátait, és egy irritálóan vékony hangú csajszi álmélkodását kell hallgatnom ("Jaj, de édes!" - fogalmam sincs mi lehet olyan nagyon édes, de nem is érdekel, 10-kor már szeretnék aludni).

Azért sem szóltam, mikor szintén késő éjszaka elkezdett vmilyen autóversenyes számítógépes játékkal játszani, és a Hungaroringen éreztem magam (igaz, kb. a második alkalommal kitettem egy levelet a lépcsőházba, de nem történt kedvező változás az ügyben).

Akkor kicsit ideges voltam, mikor tavaly Szenteste, este 6 óra felé, tehát kb. a legmeghittebb időpontban a barom állatja elkezdett fúrni (biztos fúrót kapott karácsonyra és kipróbálta, igaz, 11-ig kisebb megszakításokkal használta is - mi lekopogtunk, a felső szomszéd meg visszakopogott, és ez így ment egész este).

De azt, hogy egész héten megint fúrt, és nem sikerült elég lyukat produkálni, így úgy döntött vasárnap délben tovább lyuggatja a falat, az már kicsit sok. Épp elaludt a gyerkőc, mire vadállat módjára megint elkezdte.

Mi a francot tegyek??? A múltkor, a talp alatt vibrációs esetnél lementem, hogy szóljak, de hiába nyomtam a csengőt, az állatja nem hallotta. Ekkor történt az, amit sosem tudtam volna magamról elképzelni: megkértem a nagyobbik lányomat, nyugodtan pattogtassa a labdát (előtte szívtelen anya voltam és nem engedtem meg neki, tekintettel a többi lakóra). Most legyünk mi is büdös parasztok? És az hova vezet???

Kérek szépen tippeket.

Köszi!

freeze flash Creative Commons License 2004.12.12 0 0 4530

Ja. Osztán ha nem jelenik meg a tárgyaláson, akkor elővezettethető lyól.

Ilyenkor szoktak körözöttett csinálni.

Előzmény: Fülöpmami (4529)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4529
namarmost attol hogy a postaladara nem irja ki a nevet.... elvileg a postas szemelyesen adja at a levelet az idezessel, es ha nem veszi at az se hatja meg a birosagot, van ra valami rendelet hogy ha nem jelentkezik erte a postan x nap utan kezbesitettnek tekintik az ilyen jellegu kuldemenyeket
Előzmény: nermál (4518)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4528

"A RÉGI LAKÓ LÉPCSŐHÁZÁBA SZERETNÉK BEJUTNI!!!"

:-O

Ez a világ egyik legegyszerűbb dolga... ha nincs duplán kulcsra zárva.

Mondjuk, akkor is be lehet jutni, max. türelem kell hozzá, ha már illegális módon nem akarsz bemenni. Erről később.

Sima elektromos zárat egy darab elhasznált telefonkártyával, vagy csomagolóanyagból kivágott vékony, de erős plasztiklappal ki lehet nyitni.

Ha egyszerű hengerzár van rajta, huszonegynéhány kulcsból már sanszos, hogy valamelyik némi röcögtetéssel nyitja, tudniillik ilyen helyekre a sok kulcs miatt az egyszerű kombinációs termékeket szokták berakni. Ha tollas, akkor max. 34 variáció van. ;-DDDD

17 jobbos, 17 balos kulcs létezik. Hoppá. A zárszakértők, akiket kihívhatsz, ha nem tudsz bejutni a lakásba, ugyanezt művelik. :-)))

A türelem meg ahhoz kell, hogy ha nagyon kulcsra van zárva, akkor megvárj valakit, aki jön kifelé. Ez azért érdekes, mert ha elmenőben van, nem fog veled foglalkozni, és nem várja meg, hova mégy.

Akkor te szépen bemégy. Ha érdeklődik, kit keresel /egy-két új lakóparkszerű házat kivéve ez igen-igen ritka eset lenne/, elég egy nevet bemondani a névtábla valamelyikéről, majd azt mondani, hogy egy küldeményt hoztál neki. /Ha nagyon aggódós vagy, előre elkészíthetsz egy borítékot, ami meg van címezve valakinek, és van benne vagy egy szórólap, ami konkrét ajánlatot tartalmaz valami ügynöki munkára, vagy egy Cora nyereményakciós felhívás, vagy bármi semleges... A többi már csak duma kérdése, lebukás nulla./

Beperelés hogy folyt? Egyszerűsíti az ügymenetet, ha az ominózus levéllel bementek a területileg illetékes bíróságra, és kértek egy sima ténymegállapítást, amit jegyzőkönyvben rögzítenek. /ez akkor praktikus nagyon, ha mondjuk a céggel, akit be akarsz perelni, egyezkednél előzőleg valami nem vagyoni jellegű peren kívüli kártérítésben, de ez hosszúúúúú.... viszont magánszemély esetében is jól jön/

Ettől kezdve olajozottan megy az ügylet.

:-D

rali Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4527
Ne is törődj vele - én se törődök vele.
Előzmény: Törölt nick (4526)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4526
Jóvanna, ez nem az én napom...
Előzmény: Laja73 (4525)
Laja73 Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4525
Akkor mesélj nekem az emeri értékekről! :ĐĐ
Előzmény: rali (4524)
rali Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4524
Nagynehezen megértettük.
Előzmény: Törölt nick (4523)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4523
Mindegy, nem ragozom, tudjátok mire gondoltam.
Előzmény: Törölt nick (4522)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4522
Baxus, tesápolót.
Előzmény: Törölt nick (4521)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4521
Ismerve a bíróságok gyorsaságát, döntéseik hatékonyságát, lehet hogy érdemes volna átmenni a kedves szomszédhoz, vinni neki egy kis fa testápólót, és szépen elbeszélgetni vele az általános emeri értékekről, mint barátság, becsület, meg ilyenek.
Laja73 Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4520
Hasonlóképp :Đ
Előzmény: Spanci (4519)
Spanci Creative Commons License 2004.12.10 0 0 4519
Nyihaha:oDDDDDDDDDDDDDDD
nermál Creative Commons License 2004.12.09 0 0 4518

Sziasztok!Vártam egy kicsit,milyen lesz az új szomszédom.Hát... izé.... mondjuk sokkal kultúráltabb, ám a zörgés itt sem marad el.Szegény nem tehet róla, hogy az előtte lakó elmebeteg állat kiverte a falakat és sikerült ezáltal egy igen kritikán aluli akkusztikát elérnie.Köszi mindenkinek a sok jó tanácsot, úgy tűnik még szükségem lesz rá.Várok januárig, mire belakja magát,aztán megpróbálok tárgyalni vele. Ha nem megy, folyt.köv.A RÉGI LAKÓ LÉPCSŐHÁZÁBA SZERETNÉK BEJUTNI!!!Ebben kérem a segítséget!Tudom melyik lakásban lakik, de a postaládára nem írja ki a nevét,szerintem nem akarja átvenni a bírósági idézést.Ugyanis bepereltük rágalmazásért, mert minden szomszédnak írt 1 szép oldalt rólunk, hogy mekkora pusztulatok vagyunk. Ilyenkor mi van?

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 4517

Erre két saját sztori: Régebben, amikor otthon laktam, a szomszéd öreglány reggel fél hatkor kezdte szegelni az ablakkeretet. Szerintem ez nem az a tevékenység volt, amit csak ilyen korai órán lehet elvégezni. Azt tudtam hogy kurvára utálja a zenét. Ezért délután a "Fred skálázik a gitáron, fél órás verzióban" című műsorszám jött, ezt követte "A Rock klasszikusai", Fred előadásában. Biztos nagyon élvezte, nálam a  hangerőtől kiugrott a kályhacső a falból....

Az áthallásról: én is hallom hajnalonként ahogy a szomszéd köhög, meg hogy munkába készülődik. Nem zavar. Néha jó hangosan Led Zeppelint hallgat délután, az sem zavar, mert szeretem. Jól megvagyunk.

Előzmény: Törölt nick (4514)
riszt Creative Commons License 2004.12.08 0 0 4516
Ez engem is erdekelne!
Előzmény: pIMPA (4512)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.06 0 0 4515

Köszönöm.

Előzmény: Infomaker (4513)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 4514
Ilyesmit csak akkor érdemes csinálni, ha nem sül el fordítva, én pl. nagyon szeretem hallgatni a Rammsteint, vagy a VHK-t, szóval engem nem zavar ha üvölt.
Lehet hogy téged jobban fog zavarni a mintahang cd....
Előzmény: pIMPA (4512)
Infomaker Creative Commons License 2004.12.06 0 0 4513
Ez elegáns  :-DDDDDDDDDDD
pIMPA Creative Commons License 2004.12.06 0 0 4512

Sziasztok!

Szintén reciprocitás ügyben fordulnék hozzátok. Tudom, hogy már rengeteg előadóművész sikeres albumát ajánlottátok szomszéd megrendszabályozása céljából, nekem mégis konkrét kérdésem lenne. Nagyon régebben láttam olyan CD-t, amelyen különböző frenvenciájú mintahanhok voltak felvéve mélytől a magasig, tehát semmi zenne csak a purítán hang. Sajnos akkor nem csaptam le rá, és most boltokban, ismerősöknél nem jutok a nyomára. Ha esetleg valamelyikőtök tud ilyenről, vagy van nékije, szívesen venném az infót. Előre is köszi.

Égensétáló Lukács Creative Commons License 2004.12.04 0 0 4510
Heheh

Én meg papírfalú koliban. A két szomszéd meg török meg hindu, csonton megy a népzene... De Luke toleráns, főleg mióta csonton nyomatja nekik Vörös hds féfikarát, meg Cheb Mami: Lazrag Saani című albumát. De most Lester Bowiet hallgat és száálll, csakúgy mint Lester, amíg végleg el nem szállt!
freeze flash Creative Commons License 2004.12.04 0 0 4509

Ez félig off, de parkolással kapcsolatban egy másik helyre beírtam, humornak /itt a hétvége/, ide is berakom. :-D

Valamikor '90-es évek végén.

Zugló, Egressy út.

A cég előtti szervízúton szoktunk parkolni.

6-7 autóval.

A házban egy család kivételével nyugdíjasok laktak, a nyugdíjasok közül két családnak volt autója. /Roppant érdekes módon, az ő helyükre sosem álltunk be./

A szomszéd házban lakott egy taxis. Reggeltől éjszakáig dolgozott.

Szerinte neki "elsőbbsége" volt velünk szemben a parkolásnál, mert ő ott lakik, mi meg nem. /Vicc. Különben is a cég előbb lakott ott, mint ő a másik házban./ Zavarni sem nagyon zavartuk, mert olyan kilenc körül mentünk be dolgozni, és négy körül elfüstöltünk haza.

Mindegy, taplókám először nyíltan megfenyegetett bennünket, hogy kiszurkálja a gumijainkat, ha az ő helyére parkolunk, akár napközben is, mert mi van, ha haza akar jönni ebédelni?!?!

/Lehet, hogy szegény embernek kellett volna 30-40 métert gyalogolni./

Erről az ötletéről igen hamar leszokott, mert mi is elmeséltük neki a magunk verzióját, nem egészen az ijedős stílusunkban. ;-DDDD

Akkor támadt az az elvetemült ötlete, hogy ásott két kib*tt nagy lukat pont a lakása ablakával egyvonalban az útba /kavicsos volt/, ezzel praktice kijelölve egy szééééép, széles parkolóhely külső két sarkát.

Maaaajd, kihozott két, egyenként olyan méter hosszú, másfél zollos vascsövet, helyes kis karikákkal az egyik végükön, formás kis kiálló keresztvasakkal a másik végükön, és tutin belebetonozta volt a lukakba.

Kollégáim is megcsodálták ezt a remekművet, mire a fazon büszkén rávágta, hogy ezt ő bizony lánccal le fogja zárni.

Amatőrebb típusú szervizes kolléga rögvest telefonálni akart a polgármesteri hivatalba a polgár jenőnek, a hivatalba, hogy mi ez itten, ez a zojjektum, vagy egyszerűen ráhajtani a láncra egy terepjáróval, de leintettem, mint másnapos karmester a főpróbát.

Aztán két nap múlva, mikor már a beton frankón kőkemény lett, én viszont telefonáltam a közterület derék ellenőreinek, akik bennünket egyfolytában baszogattak az egyébként teljesen hivatalosan, engedéllyel  a lámpaoszlopon kihelyezett utcai cégtábla miatt /innen volt meg a telefonszámuk/.

Akik annak rendje, s módja szerint kinyomultak a tettszín helyére, és miután a taxis úr éppen otthon volt, egy igen rövid, de velős, helyben átnyújtott határozatban /a mi irodánkban töltötték ki :-)))/ kötelezték a taxist, hogy még aznap tüntesse el onnan azokat a csöveket, és állítsa helyre az úttest azon részét, vagy úgy meg...., hogy kétfelé áll a füle.

Végül is korrekt voltam, mert megmondtam a taxisnak röhögve, hogy én szóltam nekik. :-)

Kérdésére, hogy miért csak két nap múlva, a válaszom elég egyszerű volt: ennyi idő kellett, hogy csutkára szilárd legyen a beton, mert így nem tudja kihúzni a csöveket, hanem körbe kell ásni mindkét gombócot, és szétverni....

Na, _azt_ az arcot kellett volna fényképezni...

;-PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

freeze flash Creative Commons License 2004.12.04 0 0 4508

Hát egen.

Én is elmorfondíroltam rajta valamelyik este, hogy a fürdőszobám mellett van a szomszédék szobája, ahonnan remekül áthallatszik néha a TV hangja, ha hangosabbra állítják. Én meg későn szoktam hazaérni /az elmúlt hetekben sokszor éjfél után/, és olyankor elvetemült módon zuhanyozni is szoktam.

Sőt, azt a barbár szokást is gyakoroltam párszor, hogy rendeltetésszerűen meghúztam a WC-öblítő láncát. :-)

Azt is jól hallom, mikor a felettem lévő lakásban a gyerekek mászkálnak, miután a galéria szintje két méterre van a plafontól.

De szvsz ezek a zajok azok, amikhez hozzá kell szokni, mert azt senki nem várhatja el, hogy valaki a saját lakásában suttogva beszélgessen, telefonáljon, vagy lábujjhegyen járjon. Ez, szerintem, teljesen normális, amíg egy adott határt meg nem halad. /Lásd korábbi beírásom, előző lakás, felettünk a skacok este 10 körül népitáncoltak csizmában.../

A házirend is egy érdekes dolog, mert az egyik lakásban, ahol dolgoztunk hétvégén, maszekban, ott a házirend szerint hétköznap reggel nyolctól este nyolcig lehet zajongani /fúrni-faragni/, munkaszüneti és ünnepnapokon meg egyáltalán nem.

Na, most mi van akkor, ha a lakás tulajdonosa, vagy az iparosok csak esténként, vagy hétvégén tudnak ott dolgozni?

Bár, akkor is feljöttek hőbörögni, mikor hétköznap este hatkor padlót fektettünk...

Előzmény: cszoli (4507)
cszoli Creative Commons License 2004.12.03 0 0 4507

Sziasztok,

érdekes ez az egész problémakör, különösen, hogy ha elolvassátok mellé még az "ÁTHALLÁS új építésű lakásokban" c. topicot.

Mert az ugye egyértelmű, ha valaki este 10 után hangosan házimozizik, vagy bulizik, netán falat fúr, de mit szóltok ahhoz a "renitens" szomszédhoz, aki netán 3 műszakban dolgozik, és kénytelen este 11-kor vagy hajnali 4-5 körül zuhanyozni, öltözködni, reggelit vagy vacsorát készíteni. Ha egy áthallásos házban lakik, a szomszéd felébred és dörömbölni kezd, mert nem tud aludni.

Vagy úgy egyáltalán, későn jön haza a munkából, és lezuhanyozna, de a szomszéd, aki a fal túloldalán, vagy ugyanott egy szinttel arrább alszik, erre felébred és méltatlankodik. Mert ő nyugdíjas, és már este 9-kor lefekszik. Érdekes módon a 7 előtti fürdés (mert vagy este, vagy reggel, de fürdeni kell) sem tetszik neki.

De tovább fokozom a dolgot.

Mit szóltok ahhoz, aki nem átall pl. vasárnap kora délután két szelt húst kiklopfolni, étkezési célból. És akinek a szomszédja, az összesen kb 1 percig tartó akusztikus inzultus első 10 másodperce után éktelen dörömbölésbe kezd?

És azt állítja, ipari tevékenységet végzel, mert ő tudja, mik az együttélési szabályok.

És elmagyarázza neked, hogy 10 cm-es talpú szivacspapucsban kell járni lábujjhegyen. És amikor egyszer leejti az after-shave-es üvegét, rémülten szalad a szomszédba bocsánatért esedezni, hogy biztosan milyen nagy zajt keltett. Ugyanezt persze viszont is elvárja.

Nem tudom. Remélem, az új törvény arról is rendelkezik, hogy definiálja a zavarás fogalmát. Jelenleg ugyanis ez nincs leírva egy törvényben sem, miközben házirendek tucatjai, és a társasházi tv. ill. annak kapcsolódó dokumentumai is hivatkoznak rá.

Egy ügyvédbojtár barátom véleménye szerint zavarásnak minősül minden olyan, a sértettet zavaró tevékenység, mely nem tartozik bele a rendeltetésszerű használatba. A fürdés, húsklopfolás, kávédarálás viszont szerintem igen.

Egy kivonat egy SZMSZ házirendjéből:

ˇ      zajjal járó háztartási gépek használata

szombaton: 8 és 20 óra között,

vasárnap és ünnepnapokon: 9 és 14 óra között engedélyezett.

(vajon hétköznapra mi vonatkozik?)

Tehát pl. vasárnap 15:00-kor nem porszívózhatok, nem darálhatok és nem főzhetek (géppel) kávét, nem kapcsolhatom be a mikrót, ha az a szomszédot zavarja, és erre hivatkozik???????

Az a baj, hogy ha nem kötünk ki objektív kritériumokat, vagy legalábbis nem kötjük megegyezéshezt a zavarás fogalmát, az vég nélküli vitákhoz fog vezetni.

the end Creative Commons License 2004.12.03 0 0 4506

Bocsika.

Nem megy a linkelés.

http://index.hu/politika/belfold/rendzav1201/

Talán így jobb lesz :o)

Előzmény: the end (4504)
Laja73 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 4505
Asszem még nem láttam. Ezt biztosan nem ;o)
Előzmény: the end (4504)
the end Creative Commons License 2004.12.03 0 0 4504
Sziasztok!
Ha láttátok már akkor bocs, de ide vág a téma.

Üdv End
eMM Creative Commons License 2004.12.03 0 0 4503
Ha meg 3 ilyen szöget csínálsz, azt hívják spannyollovasnak.
Tank ellen is kíváló,bár akkor szögvasból készül.
Lmr Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4502
Sziasztok! az eddigiek elég radikális és elkeseredett megoldásnak tűnjön, én még nem tartok itt. délután átcsöngetett az egy szinttel lejjebb lakó csajszi féléves kisbabával, hogy van-e kedvem az alattam lakóval "elbeszélgetni", mert délután 2kor hazajött a suliból, nekiállt döngetni a hifit, amire felébredt a gyerek. 3x kérés után után kioktatta a nála 10 évvel idősebb csajt (a csákó kb 16-17 éves), hogyan is kell élni egy társasházban...engem is szokott zavarni, ahogy feljön a basszus, ezért lementem. mi 3an voltunk a csaj meg a férje meg én. a srác anyja, meg a keresztanyja(60körül) fogadott minket, és mi csak szerettünk volna szólni hogy 1. a gyerek hangosan hallgatja a zenét 2. szemtelenül beszél, erre olyan üvöltözés lett belőle hogy csak na. a srác elmondta a sztorit. keresztanyuka szerint a csaj amióta szült idegbeteg lett (az tény ha srác bekapcsolja a hifit, akkor a baba felébred, szerintetek melyik anya viseli ezt mosolyogva?), és szerintük a társasház arról szól hogy el kell viselni a másikat... hát ha ennek az üvöltésnek nem lesz eredménye akkor legközelebb rendőrt hívünk, utána meg jöhet az izovajsav... még nekik állt feljebb hogy intelligens módon szóltunk, az agyam eldobom.
Fülöpmami Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4501
en ezeket az autos trukkoket csak abban az esetben tennem meg ha nem lenne autom, kitudja hatha masnap engem is meglepetes erne,mert ha valaki akkora taplo hogy nem lehet egy hazban megmaradni vele, valoszinuleg nem csinal lelkiismereti kerdest a bosszubol. akar az osszes szomszednak viszonozhatja a meglepetest, ha nincs konkret gyanusitottja...

nermal: orulok hogy elcuccoltak a hulladekok, drukkolok valaki normalis jojjon!!!!
amikor annak idejen tolunk a konyhat az emeleten rendszeresen kidobaloek reggel 6 tol orditva koltozni kezdtek, dacara annak hogy halottak napja volt, nagyon boldog voltam!!! amugy hallottam hireket a regi hazunkrol, azota +2 ciganycsalad is koltozott oda!!! allandoan all a bal.
freeze flash Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4500

Nincs itt semmi ellentmondás. :-)

Tudom, hogy szabálytalan gyorsan közlekedni, mégis gyorsan megyek....

;-PPPPPPPPPP

Előzmény: yenoee (4495)
yenoee Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4499
Aha. Kellett ez a kis segítség, de most már azért nagyjából előttem van...
Előzmény: Törölt nick (4498)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4498
Mit nem értesz? A szellőzőbe belefújsz gázspary-t, ha nem is megy bele az egész, szépen lassan beszivárog az utastérbe...
Előzmény: yenoee (4497)
yenoee Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4497
Ezt fejtsd ki egy kicsit bővebben, légyszi...
Előzmény: Törölt nick (4496)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4496
Aztán van az a része, ahol bemegy a levegő az ablaktörlő alatt/bocsi csajszi vagyok nem tudom mi a neve/,oda öntsünk rohadt hal levét, olvasztott sajtot stb

A szellőző beömlőnyílása, és gázspray-t bele. Egy egész flakonnal. Utána az unokádnak is előre fog köszönni.
Előzmény: nermál (4491)
yenoee Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4495

"Autórongálásnál azt azért mindenki vegye figyelembe, hogy ha valóban kárt okoz a jogszabályok szerint, akkor azért adott esetben nagyon meghúzhatják.

...

Régi trükk, de nagyon hatásos: cukor az üzemanyagba. Beégnek a dugattyúk."

Ezesetben jó esély van rá, hogy nem csak azt kevered bajba, aki ellen az ártó szándék irányul. A "megcukrozott" autó menet közben igen érdekes tüneteket bír produkálni, amiből akár baleset is lehet - hol reagál a gázadásra, hol nem.

Mellesleg az idézetként kiemelt két rész szerintem ellentétben áll egymással. Ha idejekorán felfedezik a bajt, hiába nem minősül rongálásnak egy komplett üzemagyag-ellátó rendszer átmosás sokkal tovább tart, mint egy kerékcsere.  

freeze flash Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4494

Alakulnak a kollégák!!!

:-DDDDD

Volt egy másik hasonszőrű topic is régebben, ott valami hihetetlen mennyiségű /nagyrészben általam is megvalósított kollégiumi trükkök/ sorakoztak.

Izovajsavat közforgalomban nem lehet kapni, kell hozzá egy vegyész ismerős, aki laborban dolgozik, vagy BME vegyészkari hallgató. Nekem egyébként a KKKI-ból van.

Moon kolléga megelőzött téged, holnap veszi át az árut... remélem, van még benne anyag, nem száradt be. Kibontani nincs kedvem, mert kib**** büdös.

Autórongálásnál azt azért mindenki vegye figyelembe, hogy ha valóban kárt okoz a jogszabályok szerint, akkor azért adott esetben nagyon meghúzhatják.

Pl. ha kiszúrod a gumit, akkor azt rádverik, plusz bírság, ha csak leereszted, az jogilag nem támadható, csak áttételesen. /Elmaradt haszon adott helyen meg nem jelenés, vagy késés miatt./

Ha leöntesz valakit egy vödör mésszel, akkor károsítottad a ruházatát, ha ugyanezt egy vödör vízzel teszed meg, semmi.

A falemezen átvert szög jó, csak látszik. Sokkal praktikusabb két szöget, aminek mindkét végét hegyesre köszörülted, középen 120 fokra meghajlítani, és összeforrasztani. Ilyenből gyártasz pár darabot, és bedobod a kerekek elé. Mindenképpen felfelé áll egy hegyes szögvég... ;-)))

A purhab a kipuffba jó, de ugyanúgy megteszi két darab nyers krumpli is.

Egyszerűbb is, meg olcsóbb is. :-)

Régi trükk, de nagyon hatásos: cukor az üzemanyagba. Beégnek a dugattyúk.

Lakásilag lehet bosszantani folytonos telefonálással, modemmel, a rádió zavarásával, vagy, ha hozzáférsz a koax-hoz, akkor simán tönkre lehet tenni a GiFI Básnyáját, TV-t, ilyesmiket.

jajajca Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4493

Úgy látom te nem szorulsz rá semmi kenceficére...

Rothasztott hal-lé? Purhabbal a kipufogót?

Nem szeretnék a szomszédod lenni.

Mondjuk ez egy kicsit soknak tűnik.

Biztos, hogy nem vagy őrült?

yenoee Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4492

Azta nemgyenge mindenit...

Veled se érdemes ujjat húzni.

Mondjuk belőlem is ki lehetne hozni az állatot, ha 10+ óra meló után, szénné égett aggyal nem lenne nyugalmam...

nermál Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4491
Sziasztok november 28-a pirosbetűs ünnep. ELKÖLTÖZÖTT A SZOMSZÉD! A közös képviselőnk hívott, körtelefon ment a házban, mindenki az ablakban lógott. Fel is vettem kamerára. Úgy látszik a halszag, gépzsír a kocsiablakon, és a bírósági feljelentés megtette a hatását. Azonban nem adom fel, és utána megyek. Lekövettem a kocsit, az emeletet távcsővel kukkoljuk.Most azonban még mindig nagy a para milyen állat lesz a következő.Már nem bízom senkiben.TISZTELT FREEZE FLASH-nek üzenem, hogy szívesen átgurulok a IX-ből a XIII-ba.Ha már más reménytelennek odaadta, akkor kérdem honnan lehet ilyet beszerezni. Milyen gyárból, vagy lehet -e venni valahol? Közben nekem rengeteg ötlet összegyűlt. A szomszéd kocsija mindig vonzóbb, mint a lakásajtaja előtt kommandózni. Pl:a kocsiajtót be lehet ragasztani palmatex-el, ha jól körbenyomod vele a keretét. Aztán van az a része, ahol bemegy a levegő az ablaktörlő alatt/bocsi csajszi vagyok nem tudom mi a neve/,oda öntsünk rohadt hal levét, olvasztott sajtot stb, ha mézzel kevered jobban tapad.Fújjuk ki pur-habbal a kipufogót.GUMIK! Mindig ott a para, hogy nem sikerül-ha a szögeket vékony falapba szögeled,és úgy támasztod oda, biztos beleáll.Ragasszuk oda az ablaktörlő gumit pillanatragasztóval.Tök jó lehet mikor megpróbálja beindítani.Szezonális ajánlatom a kulcslyukba vizet juttatni.Hát egyenlőre ennyi! Várom FREEZE FLASH válaszát.
rali Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4490
Sehogyse bizonyít, csak szemétkedik.
Előzmény: Törölt nick (4489)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4489
ÉS hogy bizonyítja?
Nem tudom, ez mennyire jó (az igazmagyar feljelentők országában meg kell ezt gondolni...), de az eddigi tehetetlenség marhára nem volt jó.
Előzmény: freeze flash (4488)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4488

Rengeteg visszaélés lesz vele.

Ha valakivel ki akarnak baxni, csak feljelentik, aztán mehet a viszontpereskedés.

Elég, ha mondjuk két, egymással jóban lévő szomszédod nem kedvel.

Előzmény: Törölt nick (4481)
moonshadow Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4487
Köszi, vettem az adást! :)
Előzmény: freeze flash (4486)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4486

Persze hogy ér, csak valami miatt tegnap nem láttam az a levelet.

Sorry.

Előzmény: moonshadow (4482)
eMM Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4485
Ez ugye az ugatós gazdik ugatós kutyájára is igaz?
Előzmény: Törölt nick (4481)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4484

Nem. Osztályismétlők...

;-DDDDD

Előzmény: Fülöpmami (4479)
freeze flash Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4483

Emil bácsi visszalátogatott.

Előzmény: moonshadow (4482)
moonshadow Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4482

Freeze flash kartács, él-e még az izovajsavas felajánlás?

Írtam mailt, semmi válasz nem jött, légyszi írj vagy írd ide ha már elkelt a cucc.

Igaz nem szomszédok ellen kellene, hanem a kiültetett fenyőim karácsonyfának történő ellopása megakadályozására, de hamarost válasz kéne mert ha nem megy a dolog alternatív megoldást kell keresnem. :)

Előzmény: freeze flash (4472)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4481
Vik 23 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4480
Nem tudom, honnan szedték őket, de én vagyok egyhetvenöt, és nálam jóval magasabb "csemeték" voltak. Egyébként nálunk az anyukám megoldotta a helyzetet: a kiásott fákat fogta, bevonszolta a kertünkbe, és ott elültette, amikor meg befejezték (remélem az összes) árokásást, akkor visszaültette őket. Szóval nálunk megmaradtak a fák.
Előzmény: Fülöpmami (4479)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4479
2-3 meteres facsemetek????? azok mar tulkorosak voltak a faiskolaban???
Előzmény: Vik 23 (4476)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4478
hat nem kapkodjak el a patkazast... vagy legalabbis a lathatatlan ember brigadja csinalja..... ma mar pofatlanul elgereblyeztem az arok mellol a bejaro fele foldet, dehat ez meg mindig edes keves...meg mindig eleg necces a kocsival kiallni...ugy dontottem hetvegen feltoltjuk a bejarot, de innentol kezdve nem vagyok hajlando rendben tartani
az arkot, meg viragokat ultetni az utcara...
Előzmény: Vik 23 (4476)
ioio Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4477

A mi szomszédunk is fúrt, 2-3 év után teljesen abbahagyta. Csak nyugalom :)

Előzmény: Bojlertestű nő (4458)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4476
Nálunk úgy csinálták a cstornát, hogy előbb megcsinálták az utat, az út mellé pedig 2-3 méteres hársfákat ültettek. Aztán feltörték az utat és kiásták a hársfákat, hogy megépítsék a csatornát. (Ezt többször játszották el: először a vízvezetékkel, aztán a gázzal és legutoljára a csatornáva.)
Előzmény: eMM (4473)
moonshadow Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4475
Írtam is neked mailt. :)
moonshadow Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4474
Be hát, miért ne? :)
eMM Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4473
Jó hogy ezt írod,mert ami "utunk" is pont ilyen.
Az önkormi úgy tartja karban hogy néha letolja a tetejét ha kedve tartja.Ha nem simán elmerülünk a sárban terepjáró nélkül.
De lessz majd aszfaltút ha meglett a csatorna.Látom még van milyen horrorra felkészülnöm.
Előzmény: Fülöpmami (4456)
freeze flash Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4472
Bekened vele a fenyőfát? :-D
Előzmény: moonshadow (4471)
moonshadow Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4471
Erre nekkem nagy szükségem lenne, a karácsonyi fenyőlopás elkerülésére. :)
Előzmény: freeze flash (4462)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4470
Nekünk is van fenyőfánk (az is jó magas), lehet, hogy azon is van galambfészek, tehát lehet, hogy galambtojásunk is van. Az az igazság, hogy eddig még nem jutott eszembe ellenőrizni.
Előzmény: murray (4469)
murray Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4469

sőt szerintem ezekkel a müholdakkal még azt is látni hogy a lakásotokban is van galambtojás és biztos lopjátok, és akkor is!:-))

Előzmény: Vik 23 (4468)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4468
Ez valóban nem jutott eszembe.
Előzmény: Ati-pati (4467)
Ati-pati Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4467

Ezek szerint Te nem érted az összefüggést! Azzal a műholdal a tojásokat is meg lehet számolni a fészekben. Hány felesleges mászástól megkímélné meg magát az öreglány!

Ati-pati

Előzmény: Vik 23 (4466)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4466
A szomszédasszonyunk (a fenyőfára mászós, galabtojás-gyűjtő) kifejtette, hogy ő tud arról, hogy az amerikaiaknak van olyan műholdja, amivel be lehet látni az emberek lakásába, és milyen jó lehet egy ilyen műhold. (Lehet, hogy arra spórolnak!)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4465
Még nem lógnak át hozzátok a szögek?
Előzmény: Bojlertestű nő (4463)
Bojlertestű nő Creative Commons License 2004.11.27 0 0 4464

Eleinte éjjelente is csinálta, mikor hazaértem, még hallottam. (Kb. 23 óra)

Aztán kisebb szünetekkel folyamatosan...

Előzmény: csúnyabácsi a szomszédból (4460)
Bojlertestű nő Creative Commons License 2004.11.27 0 0 4463

Mivel félálomban utálok kommunikálni, nem megyek át...Fogalmam sincs mit fúr/t, mivel mára fejlődött a dolog...most éppen valamit szögel...remélem nem a lukakat tömi be, hogy holnaptól újra fúrhassa őket...

Előzmény: kheiron (4459)
freeze flash Creative Commons License 2004.11.27 0 0 4462

Hölgyeim és Uraim!

Garázskipakolás közben találtam még egy kis izovajsav nevű szert, szomszédok ellen tuti hatásos!

Másik topicban régebben két szomorúsorsú kolléga is használta szomszédok ellen, hatása garantált! ;-DDDDDDDDD

Csak most, csak akciósan, ingyé' odaadom, ha valaki eljön érte.

"Budapest XIII." jeligére a kiadóba!

/Annyit kell tudni róla, hogy zsírban oldódó anyag, magyarul eléggé ragaszkodik ahhoz, amihez odakenődik. Kézről legalább egy hét, mire elmúlik a hatása.

Ami miatt alkalmas a kellemetlenkedő emberek bosszantására, az a szaga.

Leginkább penetránsan avas fókazsír, rothadt pálpusztai sajt, és döglegyes fekália illatanyagainak keveréke. Egyszóval nem lehet elviselni, hacsak valaki nem mazochista. Jelenleg úgy van tárolva, hogy üvegcse, sok-sok fólia, befőttes üveg, nájlonszatyor bekötve, de 15-20 cm-ről is érződik az "ájer".

;-DDDDDDDDDDD

nermál Creative Commons License 2004.11.27 0 0 4461
Sziasztok! Kaptam egy tippet, hogy jöjjek át erre a topicra, mert pörgős. Igaz volt, köszi szépen. Én is a szomszédommal szenvedek, az antiszociális barommal. Sajnos felettem lakik így elég kevés lehetőségem marad a megtorlásra. Javaslom mindenkinek, aki ilyennel kűzd, kenje be éjszaka a szomszéd küszöbét pápusztai sajttal,  igen jó bukéja van. Aztán a kovászos ubi leve is szépen bepenészesedik a lábtörlőbe.Hogy minden napra jusson valami jó, végy egy konzerv olajos heringet, és a levét folyasd a küszöb és ajtó közé. Ha gyerekkel is rendelkezik az istenadta, a babakocsitároló zárját érdemes szétbarmolni. Esetleg elé néhány keksz és széttaposod. Biztosan szeretni fogják érte a szomszédok. Ha valakinek van jó ötlete egy olyan szomszéd ellen, aki kivereti a falakat, hogy a 600 darabos vasgolyókészlettel játszon a kölke, és képes betonkeverőt hozni az emeletre, az írjon!!! Szívesen kipróbálom, és megírom hogyan vált be. KITARTÁS!!!
csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2004.11.27 0 0 4460

Mióta csinálja?

Úgy értem, hogy mostanában kezdte, vagy a három hónap óta folyamatosan?

kheiron Creative Commons License 2004.11.27 0 0 4459
És mit mond, mit fúr?
Bojlertestű nő Creative Commons License 2004.11.27 0 0 4458

Három hónapja új környezetben élek.

Egy normális családnak látszó képződmény lakik mellettem.

A fickó reggel 6 óra 12 perckor már fúr.

Hétvégén folyamatosan fúr.

Először azt hittem, a képeiket, polcaikat szereli fel, és roppant megértő voltam, ám ennyi rohadék képe a Nemzeti Galériának és ennyi polca a világ összes IKEA-jának sincs...

Lmr Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4457
sziasztok, már javasoltátok korábban a kosárlabdát az alsó szomszéd zenehallgatási szokásai ellen, voltam hervisben de nem volt olyan laszti ami tetszene, de cserébe meghallgattam néhány hangfalat és úgy néz ki hogy nemsokára akár versenyezhetünk is, bár a labdát mindenképpen megveszem.... nálunk is volt levelezés, pont ezzel a kiscsákóval alattam, reméljuük lesz foganatja. este legalább mán nem szokott hangoskodni, csak napközben, amikor lóg a suliból...
Fülöpmami Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4456
par sumahher mar feltunt (szerintem a falu lakoi kivancsiak az uj utra), es a utcaban lako ifas is tolja neki rendesen!!!de az a folduton is tolta es akkor meg meg jobban zorgott hajnali 5kor
de ki fogjuk birni, jobb mint nyakig sullyedni a sarban. szerencsere igen kisforgalmu utca ez, joforman csak az ittlakok jarnak, naponta 5-6 kocsi ha elmegy elottunk, szerencsere nem egerut...
Előzmény: murray (4448)
rali Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4455
Nem szándékozok.Jó ez itt is.
Előzmény: csúnyabácsi a szomszédból (4451)
csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4454
lemaradt a szmájl
Előzmény: Vik 23 (4453)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4453
Ez tényleg komoly bölcsesség.
Előzmény: csúnyabácsi a szomszédból (4452)
csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4452

úgy általában (a topikot olvasgatva szültem ezt a bölcsességet)

Az embreknek két hibája van.

Az egyik, hogy vannak.

A másik, hogy közel.

csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4451
rali, isteni a cetligyűjtemény, nem csinálsz ebből honlapot?
csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4450

Sziasztok, népek!

Mizújs errefelé?

Most olvastam a régebbi hozzászólásaimat, meg a mostani Tiéteket!

Szép az élet, vazzeg? ;o)))))

Detonátor Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4449

Off

Nálunk a melóhelyen cetlizte ki valaki, hogy: "Kérlek, használd a kefét!"

Én meg nagyon jó kedvembem voltam, és aláírtam, hogy: "Köszönöm, de inkább maradnék a papírnál." ;)

Előzmény: rali (4427)
murray Creative Commons License 2004.11.26 0 0 4448

én spec anyáméknál visszasírom a földutat.

olyan jól megcsinálták hogy menekülőutnak használják a 4-es és az 5ös között!

reggel 4 töl teherautók dübörögnek!

tavaly bejött egy kamion leszaggatta az össze alacsony TEL. kábelt a villanypóznáról és visszafordult. kijött a tel társaság és egy teljes du alatt raktuk vissza -segitettem neki egy létrával- kb 5 szomszéd leszaggatott drótjait!

úgyhogy készülj!

Előzmény: Fülöpmami (4446)
moonshadow Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4447

Nem tom mér divat, hogy az utcákat felénk rendszerint a kemény fagyok beálltával kezdik felújítani.

Fülöpmami Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4446
kosz a hozzaszolasokat
mai allaspont szerint meg nincs kesz, majd a jovo heten csinaljak a patkat, mert a vallalkozo a heten nem ert ra..... kivancsi leszek, de talan par napot meg kibirunk, aztan a bejarot mindenkepp fel kell tolteni
amugy fold ut volt, ugy de ugy legyalultak mint allat, aztan hoztak 2szer annyit foldet helyere (kicsit pottyos a majam de biztos valami bennfentesnek elsozni valo foldje volt) igy lett bazi magas, de szombaton a vilagosban csinalok kepet rola es felteszem hogy tellegy annyira magas. amugy mar most van repedes rajta!!!! igazi magyar utepitesi remek!!!! hetfon mikor onos eso esett akkor aszfaltoztak a masodik reteget!!!
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4445
Az ecetes-kukacos-cseresznyés férje már elhunyt. (Miután jól összeveszett velünk, mert azt állította, hogy nyár végén azért száradnak le a tőlünk kapott málnabokra levelei, mert mi biztosan lemérgeztük, agyvérzést kapott, és jobblétre szenderült. Nem volt képes megérteni, hogy a málna az egy olyan növény, hogy a letermett vesszőket le szokták vágni, és nőnek helyettük a következő évben újak.)
Előzmény: murray (4444)
murray Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4444

micsoda hozzállás, nem baj, remélem ezeket a bolond öregeket az Úr minél előbb magához szólitja....

Előzmény: Vik 23 (4443)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4443
Nálunk a fáramászós-galambtojás-gyűjtő szomszéd megépítette a járdáját, az ecetes-kukacos-cseresznyés nem, mondván: ő nem fog járdát építeni azért, hogy mások is használhassák!
murray Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4442

akkor már inkább sört adtak vóna!:-)

a cement nagy dolog volt emléxem pár hónapja csináltuk a betont egy kocsihossznyi területen mire a 40 cm diffrenciát kiöntöttük betonnal  belement majd 20 talicska beton aszittem hülyét kapok.

elment vagy 5-8 zsák cement

Előzmény: Vik 23 (4441)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4441
Az is valami. Vödörben vagy üvegben?
Előzmény: tangerine (4440)
tangerine Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4440
Nálunk csak a vizet adták. :)))))
Előzmény: freeze flash (4438)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4439
Aki azt kért, kaphatott kész betont is, de ahhoz 2-3 embernek össze kellett fogni, mert egy egész keverőautóval hoztak egyszerre. (Egyébként az utcánkban lakók fele felhasználta másra a kapott anyagokat, és ma is tocsoghatunk a gödrökben meg a sárban.)
Előzmény: murray (4437)
freeze flash Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4438

Anno Anyáméknál is ugyanez volt. Ott is csak a kavicsot adták. :-)

Arra is emléxem, hogy a hidat is nekünk kellett rendbe tenni.

Úgyhogy valószínüleg az alant említett 40 cm-es szintkülönbség-kikalapálás marad sk kivitelezésűnek!

Előzmény: murray (4437)
murray Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4437

cementet is kaptatok?

mázlisták! :-)

Előzmény: Vik 23 (4436)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4436
Nálunk is ugyanez a helyzet (mármint az ingyen sóder, cement + csináld magad mozgalom), úgyhogy valószínűleg ez lehet az általános önkormányzati szabályozás.
Előzmény: murray (4435)
murray Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4435

anyéméknál is ez volt kb 40 cmvel   magasabb volt az út folyton lebasztam a kipufogot, anyámat beküldtem asszonták max ingyenes sódert tudnak adni járda+ilyesmi épitésre, és meg kellett csinálni a beton feljárót.

így is tettünk.

Előzmény: Fülöpmami (4433)
freeze flash Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4434

35-40 cm?!?!?!?! Az qrva sok! Milyen "út" volt ott ennek előtte?! :-O

Ha tesznek rá kavicságyat, döngölik/hengerezik, alap, teherhordó réteg, kopóréteg, akkor kijön, de szvsz ott azért nem egy kis autópálya épült!!!

Milyen rétegek vannak benne? Vagy csak jött pár autónyi sóder, ezen végigballagott az úthenger, majd jött az aszfalt? Mert akkor az nincs annyi, igaz, tavaszra darabos lesz, mint egy doboz babapiskóta, ha ráültél! :-D

Megnézem majd, hogy ezekre milyen központi szabályozás vonatkozik, de el kell, hogy keserítselek, az erre vonatkozó szabályok nagy része önkormányzati hatáskörbe tartozik.

Előzmény: Fülöpmami (4433)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.11.24 0 0 4433
sziasztok!!!

most nem annyira zavaro szomszedok mint zavaro onkormanyzat
itt annyi jogszabalyokban jartas sorstars is van, kerlek ha tudtok segitsetek

gondom a kovetkezo:
aszfaltoztak az utcat. olyan jol sikerult hogy az eredeti szinttol kb 35-40 cmrel feljebb van az ut, igy a telkunk magassagatol is. patkat azt elfelejtettek csinalni, a kocsival alig tudunk kiallni, az arok meg ahogy kinez az egy hanyas (amugy mikor idekoltoztunk mi tettuk rendbe az arkot, a kapu elotti reszt gondoztuk). namarmost a mostani koncepcio szerint nem akarjak normalisan helyreallitani. nekem kb egy ifanyi fold kellene hogy normalisan fel tudjam tolteni. kerdem en van e valami jogszabaly arra ha valaki utat epit es ezutan en nem tudom mnormalisan megkozeliteni a telkem kotelezi a munka normalis befejezesere???? (kocsi alja leer, eso eseten fellabszarig merulok a tocsaba ha kilepek a kapun)
petike23 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 4432

Kinyomtattam fit to page, és kiraktam a WC-ben.. nagyon állat !! :))

Te romboló állat !!! :)

Előzmény: rali (4423)
rali Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4431
Nem, egy pps-ben kaptam és kimentegettem a képeket.
Előzmény: eMM (4430)
eMM Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4430
Szép kis gyűjteményed van.
Ez mind a Ti házatokban történt?
Előzmény: rali (4427)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4429
Tudtad, hogy magyartanár vagyok. (Ezt komolyan mondom.)
Előzmény: mouser (4428)
mouser Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4428
különös tekintettel a falivakolat szóösszetételre :-)
Előzmény: Vik 23 (4424)
rali Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4427
murray Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4426

"Te Sátán! " :-))

rali Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4425
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4424
Ez gyönyörű!!! Nagyon bele tudom képzelni a megalkotójának helyébe a saját szomszédaimat. A stílus, a szóhasználat, a külalak... tökéletes!
Előzmény: rali (4423)
rali Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4423
Előzmény: Vik 23 (4422)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4422
Én még írni nem láttam a szomszédunkat. Lehet, hogy nem tud. Pedig miket írhatna zseblámpafénynél a fenyőfán!!!
Mikolt Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4421

nalunk tavaly karacsonykor volt kint az ajton egy cetli, amit a srac, aki a futescsohoz lancolva tartja a bringajat, rakott ki:

"Kedves Lakotarsak,

Aki ellopta a bringam nyerget, annak Kellemes Karacsonyt es eredmenyekben gazdag Uj Evet kivanok."

rali Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4420
NeMM kell külön topic:

Előzmény: eMM (4419)
eMM Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4419
Háháhá erre megérné külön topicot nyitni,bár ígyse rossz,sőt jobb,mert többen olvassák.
Na megyek a "kapjatok a fejetekhez kutyások" topicba dühöngeni,mert az se rossz sőt rokontéma.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100
Előzmény: rali (4418)
rali Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4418

Előzmény: freeze flash (4417)
freeze flash Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4417

Lépcsőtári gyűjtemény! :-D

Régebben én is fotóztam ilyen gyöngyszemeket a saját lépcsőházunkban is.

:-) Valahol megvannak, de a csuda tudja hol.

A legjobbakat a gondnoknő követte el, remek helyesírással.

Nyelvtanilag a csúcs az volt, amikor a lakásszövetkezet képviselőivel elkezdték "kitáblázni" a házat, többek között tűzrendészeti szempontyból.

Ezen pl. órákat vitatkoztak, az eredmény konszenzus lett, mert több helyen is másképpen van kiírva:

Száraztüzi víz vezeték, száraz-tüzivizvezeték, száraz tüzi viz vezeték, stb.

A liftet persze szokás szerint egyfolytában összefirkálták, karcolták, lehányták.

A legjobb graffitik ott voltak. Elő kéne keresnem....

;-DDDD

Előzmény: Mikolt (4415)
rali Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4416
Nem tudom, egy pps-ben kaptam.

Előzmény: Mikolt (4415)
Mikolt Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4415
ez derekas, de legalabb nem kertel:) honnan van?
Előzmény: rali (4414)
rali Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4414
Előzmény: Mikolt (4413)
Mikolt Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4413
anyamek hazaban az elson a kapuval pont szemben lakott egy elmebeteg idos ur, aki 25 even keresztul filmezte egesz nap a kaput, a felveteleket meg archivalta. egy idoben jart hozzam egy csak matekot korrepetalni, ekkor a ficko joindulatuan szolt anyamnak, hogy apam szeretot tart:)
Előzmény: freeze flash (4412)
freeze flash Creative Commons License 2004.11.10 0 0 4412

Hm. És szerinte mit kukkoltok rajta? Amikor a kertben motoszkál, vagy a lakásába kukucsoltok? :-)

Tudniillik egyik tevékenység sem ütközik jogszabályba, amíg ezt a saját telkeden belül teszed, és nem az ő lakása ablakában kapaszkodva.

Ha kiraksz egy csomó kamerát, az sem törvénybe ütköző, egészen addig, amíg nem használod fel a felvételt valamilyen célra valaki ellen.

Gondolj csak bele, ilyen alapon nem lehetne vagyonvédelmi kamerákat sem felszerelni. Video kaputelefont sem, mert azzal meg a járdát kukkolhatod.

Tojni bele, max. a rendőrök is röhögnek egy jót.

:-DDDD

A fenyegetés viszont támadható... jogilag is.

Előzmény: Vik 23 (4410)
Mikolt Creative Commons License 2004.11.10 0 0 4411
semmi gond:)
Előzmény: oregmedve (4402)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 4410
Nem rossz ötlet. Bár a banya biztosan feljelentene. Már azért is megfenyegetett, hogy feljelent, mert szerinte őt kukkuljuk a WC-ablakból (ugyanis van a tetőnkön egy bukóablak, amit igen sokszor kicsit nyitva szoktunk tartani a szellőzés okán)
Előzmény: freeze flash (4409)
freeze flash Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4409

Tegyétek azt, amit én tettem, mikor az autókat rongáló skacokat kaptam el:

erkélyre állvány, kamera, 8 órás felvétel... :-)

Előzmény: Vik 23 (4408)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4408
Erre szokták azt mondani, hogy annyit adnának érte, mint egy rendes emberért
Előzmény: murray (4406)
sachertorta Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4407
Esetleg fényképet is elfogadunk bizonyítéknak :)))
Előzmény: Vik 23 (4405)
murray Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4406

szedjétek le az öreglányt egy légpuskával!

tévedésből.

Előzmény: Vik 23 (4405)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4405
Elmeséltem a férjemnek, hogy nem hiszitek el, hogy a szomszéd nénink a fenyőfájára mászkál galambtojást szedni. Azt mondta, pénzért kéne mutogatnunk, érdemes lenne. Csak az a baj, hogy nem tudjuk előre, mikor jönn rá a mászhatnék
murray Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4404

jó kis szállóige! :-))

ha végképp nem tudsz mit csinálni: "kérd meg freeze flash-t! "

:-))

Előzmény: freeze flash (4403)
freeze flash Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4403

thx!

;-DDDD

Előzmény: oregmedve (4402)
oregmedve Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4402

Van abban igazsag, amit mondasz, a tegnap nem az en napom volt :-)

Nem mondtam, hogy kocsog vagy. Szerintem azert nem tokolt az illeto a kozos kepviselovel, mert alig lehet normalisan kommunikalni az emberekkel. Probalj meg beszelni egy problemarol az okozojaval, es az esetek 90%-ban nem mukodik. Oldd meg ahogy tudod (pl. kerd meg freeze flasht-t :)) es elorebb jutsz. Ez igy nem jo, de _altalaban_ nem tudsz mast csinalni.

Ugyhogy megegyszer bocsika :-)

Előzmény: Mikolt (4401)
Mikolt Creative Commons License 2004.11.08 0 0 4401
elmentem es eltakarittatta. biztos voltam benne, hogy a vegen csak megszulod, hogy miert EN vagyok a kocsog ebben a helyzetben, csak ido kell hozza:)) morgosmaci:)
Előzmény: oregmedve (4400)
oregmedve Creative Commons License 2004.11.08 0 0 4400

Te miert nem mesz a kozos kepviselohoz, hogy takarittassa el a cuccot az ajtodbol?

En is favagot hivatnek.

Előzmény: Mikolt (4398)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4399
asszem az a helyzet hogy kislattyogsz es eltakaritasz... amugy a kedves iparos (fuggetlen attol kinek az aga gallya) a munka elvegzese utan eltakarithatott volna maga utan. (legalabbis ha en iparos lennek igy tennek)

nalunk is van kabare 2 hete, csinaljak az utat, illetve annyira nem mert 10 es 4 ora kozott ebedszunet van, ha eppen dolgoznak akkor valakinek valami mindig nem jo, megy az utca forum...
brrr.... meg kell varni a fagyokat, akkor fasza lesz az ut
Előzmény: Mikolt (4395)
Mikolt Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4398
mielott felkapaszkodsz a magas lora, gondolkodj el azon, hogy ha egy 100 lakasos tarsashazban belog az ablakodon egy ag, akkor kapasbol favagot hivatsz, vagy atmesz a masik szazlakasos tarsashaz kozos kepviselojehez, ahol a fa van, hogy oldanak mar meg a problemadat. merthogy a mi kepviselonknek senki nem szolt, megkerdeztem.
Előzmény: oregmedve (4397)
oregmedve Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4397
Felajanlhatjatok, hogy kifizetitek a munkat, ami a ti dolgotok lett volna.
rali Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4396
Rábaszás van.
Mikolt Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4395
ma delutan eppen orat tartottam, amikor az udvar (osztott, teglakerites valasztja el a szemkozti haz reszetol) tulso felen felhangzott a lancfuresz. a szemkozti haz egyik lakojanak az ablakat majdnem kiverte egy fa aga, amelyik a mi terfelunkrol nyult oda. a ficko favagot hivatott, es levagatta azt az egy agat. a favago fel is maszott, elkezdte gallyazni az ominozus agat, jo nagy kupac szemetet szorva a mi hazunk udvarara. majd lepakolt, es szo nelkul ELMENT, otthagyva az osszes szemetet az ajtom elott. ilyenkor mi van?
eMM Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4394
Hát igen a fagy elintézi amit az ember nem.
Előzmény: Vik 23 (4393)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4393
Remélem, a parlagfű-ügy legalább idén már végetér. Mármint a parlagfű virágzásával együtt.
Fido Dido Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4392
Azért én megpróbálnám a helyedben! Ha az önkormányzat nem lép, akkor őket is megbüntetik. :)
Előzmény: Fülöpmami (4390)
murray Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4391

Menj , az úton menj tovább..

Ne nézz, ne nézz vissza már...

Menj , az úton menj tovább..

az út végén egy tanya vár Rád!

:-))

Előzmény: Caipi (4387)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4390
ez akkor jon be ha az embermagassagu parlagfuvel benott telek (ami pl a mi telkunk mogott van) nem a volt polgalmester csaladjae.
Előzmény: Fido Dido (4381)
Caipi Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4389

Ja, de nekem pechemre a semmi közepén levő összkomfortos tanyához vagy egy összkomfortos hapsi is kellene... vagy egy richtig a tanya előtt megálló, valami nyüzsgősebb helyre tartó buszjárat!:-)

Előzmény: eMM (4385)
Fido Dido Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4388
Nem, csak parlagfű ügyben van kapcslatom! :)
Előzmény: eMM (4386)
Caipi Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4387
Szívem, Te engem tényleg üldözöl ezzel a Mobillal..:-) Most mér kell folyton a szememre hányni a fijatalkori botlásaimat?!:-) 
Előzmény: murray (4382)
eMM Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4386
Miért Te vagy az önkormányzat evő szörnyike?
Előzmény: Fido Dido (4383)
eMM Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4385
Ez már régóta világos,tanyára kell költözni ahol 2-3-4-5 kilóméteres körzetben nincs 1 szomszéd se.
Kár hogy viszonylag ritka a BP közeli öszkomfortos(villany víz telefon ADsL stb) tanya.
A minap volt a Duna TV-n az Aranytó c.film.Piszkosul irigyeltem a filmbeli házaspárt akiknek olyan vízparti nyaralójuk volt, ahol nem volt a közelben egy kumma szomszéd se.(nem úgy mint nekem 1 négyzetkilóméternyi körzetben minimum 20-30-50(?) kutya nagyrésze jó ugatós).A közvetlen szomszédságról is írtam már jókat.
persze ámerikában van hely.
Előzmény: Caipi (4380)
murray Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4384

bakker!:-))

mi van még?:-))

Előzmény: Vik 23 (4378)
Fido Dido Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4383
Ha nem reagálnak az önkormányzatnál, akkor küldj egy mélt helymeghatározással az itteni címemre, és a fejükre koppintatok!
murray Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4382

Nyuszika, mehetsz Te bárhová, a Mobil kazikat úgyis utánad viszem, és jószomszédként ügyelek rá hogy hallgassad is szépen őket!:-)

Előzmény: Caipi (4380)
Fido Dido Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4381
Be kell jelenteni a helyi önkormányzatnál, és ők felszólítják a tulajt a parlagfű-mentesítésre. Köteles megtenni, és komoly pénzbüntetések vannak, ha nem kaszáltatja le/írtatja ki.
Caipi Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4380

A társasház se jó, a családi ház se jó.. már látom, hogy egy ranch-en kell élni Amerikában. Na megyek is Green Card-ért folyamodni.. :-) aztán már csak 1 farmert kell találnom. (Nem gatyát, embert!)

eMM Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4379
Időbem(már júniusban) kezdjél el nagyon veszekedni az önkormányzattal.Kutya kötelességük leírtani,vagy leirtatni.
Nekem bejött,de kellett/kell ütni a fejüket ezerrel.
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4378
Mögöttünk meg (úgy hogy a telkeink vége ér össze) van egyrészt egy csirketenyésztő-telep (nem szabadtéri), másrészt mellette egy parlagfűmező (mármint a parlagfűmező is egy telek, csa másfél méteres parlagfű borítja, amire én allergiás vagyok)
Előzmény: murray (4377)
murray Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4377
akkor Ti jól álltok szomszédügyileg, baloldalt a skót öregek, jobboldalt a cserkós kukacos emberek..hát nem irigyellek!:-)
Előzmény: Vik 23 (4373)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4376
Nem tudom milyen az íze az ecetes cseresznyének. Még nem kértem belőle a szomszédasszonytól, de engem a kukac jobban zavar benne, mint az ecet.
Előzmény: hokedli3 (4375)
hokedli3 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4375
Mennyei íze lehet az ecetes cseresznyének. Zseniális. :o) Vagy utána 5 napig kell vízben áztatni, hogy az ecet íze is kijöjjön belőle? :o)))
eMM Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4374
Ja akkor ez olyan cseresznye mint a mézga gézáé volt.
Az ajándék cseresznye elfogyasztása után máris szomszéd kijelentette hogy állatkínzás ilyen kevés cseresznyébe ennyi kukcaot belezsúfolni.
Jó lehet ez az ecetes befőtt recept, ennyi erővel akár a kukacokat is benne hagyhatná,nem befolyásolná nagyban az élvezeti értékét.
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4373
A cseresznyéjét azért nem szedjük le, mert egyrészt nekünk is van, másrészt az övé iszonyatosan kukacos (már kezdenek az egész környékben, nálunk is, elterjedni a cseresznyelegyei, amik megkukacosítják a cseresznyét). Egyégbént mág némi adalék ahhoz, hogy milyen hülyék tudnak lenni az ember szomszédai: ez a cseresznyefás előadta nekünk, hogy az nem baj, hogy a cseresznye (vagy egyéb gyümölcs) kukacos, mert ha megenni nem is lehet nyersen, akkor be kell főzni. Csak előtte egy napig jó ecetes vízben kell áztatni, mert attól kijönnek belőle a kukacok, és azokat le lehet halászni a vízről (azt nem tudom, hogy a kukacokkal ezután mit csinál!?). Ezután teljesen kukacmentes lesz a befőtt. Az, gondolom, mellékes, hogy belülről meg vannak rágva a cseresznyék és töltve vannak a kukacok emésztésének végtermékével...
Előzmény: eMM (4370)
rageaganist Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4372
láncfürészt neki!
Előzmény: Vik 23 (4366)
Tóthika Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4371
Akkor utólagosan elnézést kérek a lakóktól. Viszont az önkormányzat még annál is mélyebb ponton üldögél, mint gondoltam. ;-)
Előzmény: gzm (4369)
eMM Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4370
Miért nem szeditek le a cseresznyét?
Ha már 1x átlóg.
gzm Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4369
Amit Csepelen láttál, az nem arról szól, hogy a telektulajdonos a bicikliútra épitette a keritését, hanem éppen forditva: az önkormányzat tervezte a bicikliutat és a járdát a telkekre. Aki nem fogadta el az önkormi ajánlatát a kisajátitásra, ott még mindig a helyén van a kerités és asszem évek óta megy a pereskedés.

A mi utcánkban van olyan idióta szomszéd, aki nem épitett járdát, viszont a járda helyén növényeket ültetett. Szépen megyünk végig az utcában a járdán és egyszercsak egy virágoskertbe érünk. Megérdemelné, hogy letapossák neki, de inkább mindenki megy tovább az úttesten.
Előzmény: Tóthika (4363)
tüzes fal Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4368
Az átlógó ágakat tudtomal le szabad fűrészelni.
Nem próbáltátok?
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4367
Megbüntetnék a gangon duhajkodókat

Megbüntetnék a gangon duhajkodókat
Elzárással vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtanák a jövőben azokat, akik társasházi folyosón randalíroznak, hangoskodnak, vagyis zavarják a többi lakó nyugalmát. Az erről szóló törvénymódosítási javaslat indoklása szerint rengeteg ilyen panasz érkezik a lakók részéről, a rendőrség pedig tehetetlen, nem kezdeményezhetnek eljárást a rendbontók ellen.

Vik 23 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4366
A másik szomszédunknak csak a cseresznyefája dőlt át hozzánk. Még az a szerencse, hogy nem volt kint az autó, mert a kocsibeállóra esett. De van még neki 3 hasonó (iszonyú nagyok) a kerítésünk mellett, amikről tavasszal az elszáradt virágok, nyáron a kukacos rohadt cseresznyék, ősszel a falavél, télen az ágakra fagyott hó ágastul hullik hozzánk mázsaszám
Előzmény: hokedli3 (4365)
hokedli3 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4365
Ez világos volt. Nálunk birtokháborításról még nem érkezett hír, de magasabb telkekről átvezetett esővízről igen. A nagynéném szomszédja lazán beépített 2 méterenként egy vízelvezető csövecskét a kerítés alapjába. Az ő telke kb 50 centivel magasabban van, mivel feltöltötte és amikor jön egy jó kis nyári zuhi, akkor az összes vizet lazán átvezeti hozzájuk. Pontosabban megpróbálta. 1 vödör beton megoldotta a helyzetet. :o)
Előzmény: Vik 23 (4364)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4364
A mi említett szomszédunk az út felé nem terjeszkedik, csak felénk próbál. Az út és a telke közti kb 5 métert szimplán csak úgy tekinti, mintha a sajátja lenn: gyümölcsöt termel rajta, elzavarja, az odatévedő gyerekeket...
Tóthika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4363
Ezt még akár meg is úszhatják. :-) Amiről én beszéltem, az Csepelen van, és tényleg röhej, hogy a szakosan kivitelezett járda megáll a kerítésnél, aztán a másik oldalán folytatódik. A gyalogos meg másszon ki az útra, ha mindenáron arra akar kolbászolni, fene a mocskos pofáját.
Előzmény: hokedli3 (4362)
hokedli3 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4362
Igazad van. De az a cumi, hogy igazából nem látszik, csak ha mérik. Mert ez 1 főút magas oldalán van. A környék dombos, és a főút egy völgyecskében fut. Ezek a fiúk meg a telkek és az út között kiépített vízelvezető árok partján laknak. Az árok és a kerítések között volt még kb 3 m hely. ebből lett az évek során másfél. Van járda is, így nem nagyon tűnik fel senkinek. Először egy csóka elkezdte, utána az évek során szépen szintbe hozták a többiek is. Bár, ez az ő dolguk. Majd eszámolnak vele, ha egyszer feltűnik valakinek. Csak elég furcsa, hogy a köv. utca után meg 3 méter hely van az árok és a kerítés között. :o)
Előzmény: Tóthika (4361)
Tóthika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4361
Ez olyan környéken bájos, ahol később jönnek járdát meg bicikliutat építeni. Vadiúj, használható közlekedő - lenne, ha helyenként nem egy-egy kerítésbe torkollna. (Mondjuk én az önkormányzat helyében simán ledózeroltatnám a nem jogszerűen felhúzott birtokhatárolót.)
Előzmény: hokedli3 (4360)
hokedli3 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4360
Van rá esély. Nálunk is divat lett, hogy az utcából 1 ürge elvett kb másfél métert, pár év múlva minden szomszédja követte.
Előzmény: Vik 23 (4359)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4359
Nagyon nem tud érdekelni, ha 5 centit elfogalanak a telkünkből. 300 négyszögöl. És legalább jókat lehetett rajtuk röhögni. Bár ha rászoknak a dologra, abból már baj lehet (pl. ha már métereket akarnak foglalni)
Előzmény: hokedli3 (4358)
hokedli3 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4358
Az igen. Kitartó népek lehetnek. Orvosi esetek. Remélem, nem sikerült nekik a honfoglalás?
Előzmény: Vik 23 (4357)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4357
Nem hiszem, hogy ezek vesznek bármit is. Főleg nem bevásárlóközpontban. De még semmilyen boltban nem találkoztam velük. Termelnek a kertjükben répát, káposztát meg salátát, meg hát terem nekik galambfióka és -tojás a fenyőfán. Ezen eléldegélnek. A kettő együtt nincs 50 kiló. De azért ahhoz is van erejük, hogy körbeásták a köztük és köztünk levő kerítés oszlopait, és megpróbálták arrébb taszigálni őket, hogy elfoglaljanak kb. 5 centit a mi telkünkből. Ezt hetekig csinálták.
hokedli3 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4356
Én csak kertvárosi galambokat ismerek közelebbről. :o))) Csirkeól melletünk is van, 0 méterre a kerítésünktől. Légy hegyek, orrbaverő bűz, kodács, kukorék, minden játszik. Már gondoltam rá, hogy összegyűjtöm az egy nap alatt lecsapkodott B52-es méretű legyeket, és 1 borítékban bedobom nekik. De gőzük nem lenne, honnan jött. Patkány is jött már át tőlük. Mázli, hogy komondorom van, és letartóztatta. Mindezt a kertvárosban, ahol nem illene csirkét, gyesznyót, egyebet tartani. DIsznó is volt 1 pár hétig.:o(
Egyébként el tudom képzelni, hogy ennyire faszari legyen valaki. Az ilyenen képes 30 km-t kocsikázni, hogy olcsóbban tankoljon, és a 9 rugóból megspórol 80 pénzt a 2 garassal olcsóbb üanyagon. És a soxorosát kocsikázza el amíg odaér. :o))) A bevásárlóhangárokban meg átgázol a békés polgáron, hogy vegyen egy leárazott taiwani import sörnyitót. :o)
Előzmény: Vik 23 (4350)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4355
A vénember esztergályos műhelyt vezetett az "átkosban", és mikor nyugdíjba ment, hazavitte az egész berendezést. Azóta otthon TB- és adómentesen autóalkatrészeket meg mindenféle kütyüket csinál (kinek mi kell): Naponta jön hozzá kb. 15-20 megrendelő. Ha csak pár ezer Ft-ot fizetnek is fejenként... Szóval nem állnak rosszul. Főleg hogy szinte semmit nem költenek
Előzmény: jajajca (4353)
rali Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4354
Ez szörnyű.
Előzmény: Vik 23 (4352)
jajajca Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4353
jól keresnek ezek szerint a kórházi liftkezelők.
Előzmény: Vik 23 (4349)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4352
Van egy kb. 30 éves kispolszkijuk. A garázs kb. 15 méterre van van a kaputól, és egy kicsit lejt a kocsibeálló. Ezért az említett szomszédasszonyunk férje (közel 80 éves) tolni szokta az autót az utcáig, hogy spóroljon a benzinnel.
murray Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4351

mesélj. láttam már pár példát faszarágásra de ez nem semmi.

Előzmény: Vik 23 (4348)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4350
Azt hiszem a köznyelv (mármint aki nem ért kimondottan az ilyesmihez) a gerlét is galambnak nevezi
Előzmény: hokedli3 (4345)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4349
A te dolgod, hogy elhiszed vagy sem. Egyébként nem mértem meg a fenyőfájuk magasságát, de az tuti, hogy sokkal magasabb, mint a házuk. A néni egyébként nem artista, hanem nyugdíjas kórházi liftkezelő
Előzmény: jajajca (4326)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4348
Teljesen komoly. Tudnék még róla hasonlóakat mesélni. Pl. (mint említettem sokszoros milliomosok) de az udvaron egy iszonyú koszos és rozsdás vasüstben melegített vízben szoktak mosdani. Ha vendég jön hozzájuk, azt nem engedik be a házba, viszont feltétlenül megmutatják neki a tyúkólat (a mi kerítésünktől 1 méterre van, förtelmesen büdös és koszos).
Előzmény: murray (4315)
Biovadász Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4347
ha találnak valami megfelelő készlakást akkor beköltöznek. De ha a galamb maga épít fészket, akkor az tényleg csak pár egymásra dobált szál.
Fido Dido Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4346
Akkor ezt a tényt nagyon sok galamb nem tudja! :)))))))))
hokedli3 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4345
Gerlét már én is láttam fán költeni. De a galambok általában sík, lapos területen építenek kéglit. Már ha azt a 3 szál füvet fészeknek lehet nevezni. De ez már offtopic.
Előzmény: Törölt nick (4344)
hokedli3 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4343
Galambfészek a fenyőfán? Hm. Érdekes. :o)))
Előzmény: Vik 23 (4314)
rali Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4342
Agyérelmeszedése van a néninek?
Előzmény: Mikolt (4341)
Mikolt Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4341
oszinten szolva nem olyan nagy kar, ha a szeket locsolgatja. nyilvan ha a gyerekemet ontene le felmennek egy teara es nehany kedves szora:)
Előzmény: rali (4340)
rali Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4340
Igen, egy kis türelem, ennyi az egész.

Szigorúan ebben az az általad leírt esetben.
Előzmény: Mikolt (4339)
Mikolt Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4339
nem vagyok bosszuallo tipus. ellenben jartatom a szamat a neten:) es ezzel el is szal az a kis mereg is, amit akkor erzek, amikor esoben megyek a kert kozepere a szekert:)
Előzmény: rali (4338)
rali Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4338
Jól teszed szerintem.
Előzmény: Mikolt (4337)
Mikolt Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4337
en inkabb a bekesseget szeretem:) o az idosebb, nekem meg semmibe nem telik engedni:)
Előzmény: Nikkelezett nikk (4336)
Nikkelezett nikk Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4336
Azért egyszer megjátszanám, hogy lecsavarozom valamihez a széket.
Előzmény: Mikolt (4328)
eMM Creative Commons License 2004.10.31 0 0 4335
Akkor a kutyák törtek be az ereszcsatornán, azért nem ugattak.Tiszta sor.
Előzmény: Mikolt (4334)
Mikolt Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4334

arra o meg nem jott ra, hogy az erkely ALA nem tud belocsolni, es nem szolok neki, mer azzal is edzi magat, amig azt a 4-5 lavor vizet a furdobol kihurcolja az erkelyre.

amugy megosztotta velem, hogy a fia rendor. meg hogy szemermetlen perszona vagyok, de ezt nem reszletezte. azt is mondta, hogy tudja hogy augusztusban en masztam fel betorni a masodikra az ereszcsatornan, mert a kutyak nem ugattak, igy csak en lehettem, es majd szol a fianak. az nem zavarta, hogy augusztusban 7 honapos terhes voltam:)

Előzmény: eMM (4332)
anyabanya Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4333
A nyögdíjfolyositó meg téged fog anyázni, hogy jó karba tartod az öreglányt...
Előzmény: Mikolt (4331)
eMM Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4332
Ha aktív, örökké fog élni és még játszhatjátok sokáig a toligálós játékot.:)
Na most az erkélye alatt levő száraz ruhákat locsolja? Az erkélyről? Mert akkor ügyes.Na várjál,majd ha le is pisili.Talán nem olvassa a topicot,mert adom itt a jobbnál jobb tippeket.:D
Előzmény: Mikolt (4331)
Mikolt Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4331

hat ha szolt volna, magamtol arrebb vittem volta a szeket, eddig aszittem a kutyak voltak:) 2 napja tok veletlenul meglattam az ugykodeset, akkor jottem ra, hogy nem az allatok. amugy mindent arrebb tesz az erkelye alol, meg a 30 kilos kutyahazat is arrebbtoligalta tavaly telen. a szaraz ruhat meg locsolja vizzel nyaranta.

felmerulhet mindenkiben a kerdes, minek teszem az erkelye ala a cuccokat akkor: csak ott nem esik az eso:) a ferjem negyed eve bevonalazta neki kretaval a falon, hogy meddig tart az erkelye a kert folott. ezt legalabb tiszteletben tartja, igy mi is az o agybajat. amugy erdekes modon azert meg nem tiltakozott, hogy a leveleket osszesoprom alatta:)

amugy en orulok, mert legalabb aktivan tartja a testmozgas.

Előzmény: eMM (4329)
anyabanya Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4330
Mifelénk, szorgos-dolgos-takarékos népek élnek. Erre idejöttünk a városközpontból és 100-as égővel világitunk...Két szomszéd már megjegyezte, hogy de sok lesz a villanyszámla, meg hány százas égötök van, stb, stb
eMM Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4329
Biztos nem szereti a néni hogy az orra alá dohányzol.
Várjál csak, majd ha fel is gyújtja a széked!:)
Előzmény: Mikolt (4328)
Mikolt Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4328

nem kell a tetejere maszni, eleg az also agakra:)

nalunk a folottunk lako 86 eves neni kepes naponta 26x lejonni az elsorol es visszamenni gyalog(!!), csakhogy a konyhaajtomol balra az erkelye ala (szerinte az o maganteruletere) tett dohanyzoszekemet bekurja a kert kozepere. szoval vannak fitt mamak Rubint Rekan kivul.

yenoee Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4327

Ilyesmit hazugságnak nevezni szerintem költői túlzás lenne.

Különben is, honnan tudod, lehet, hogy nyugdíjas artista a néni, aki flitteres ruhában, kis napernyővel, drótkötélen kereste össze a milliókat, még valamikor ie. 306-ban...

jajajca Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4326

30m magas fenyőfára egy 68 éves nő mi?

A mai hazudóversenyt megnyerted.

freeze flash Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4325

Ja. Biztosan a tehén farka a Hot Spot, arról nyomul!

;-PPPPPPPPPPPPP

Előzmény: rali (4322)
rali Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4324
Rendben.
Előzmény: freeze flash (4323)
freeze flash Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4323

Ne hergeld magad, inkább olajozd a macsekot, ne nyekeregjen!

:-DDDDD

Előzmény: rali (4322)
rali Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4322
Nekem te ne írjál privátban, buta paraszt vagy.
Előzmény: szekitori (4317)
rali Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4321
Hülye parasztka: az nevem, a képem, a lekcímem meg a telefonszámaim itt vannak az Indexen.

Ehhez képest mérsékeljed a buta pofádat, sötét bunkó.
rali Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4320
Soványka, nézzél széjjel, meg nézzél a primitív lelkedbe.
rage Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4319

Nem arra gondoltam, hogy térdig kell járni a kakiban, azért félre ne érts

De arra igen, hogy azért butaság lenne azt megpróbálni elérni, hogy

a telketekre egy szál élőlény se mehessen be.

rage Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4318

Nem javaslom , hogy a kisgyerekedet igyekezz teljesen steril körülmények között felnevelni. Egyrészt, ha eleve úgy tanítod , hogy az állatok csak betegséget terjesztenek, s hozzájuk sem szabad nyúlni, azzal csak azt éred el, hogy utálni fogja mindet, meg félni fog tőlük.

Ha meg tényleg steril, jó kis Domestosos világot alakítasz köré,

az meg arra lesz jó, hogy elkap minden betegséget , ami csak megkörnyékezi.

Előzmény: szekitori (4316)
szekitori Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4317
Neked meg privátban akartam megírni, micsoda seggfej vagy, de még a mail-címedet sem mered megadni, nullagyula. Bocs mindenki.
Előzmény: rali (4303)
szekitori Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4316

Persze, meg a falusi cigánygyerekek is felnőnek cipő nélkül, mostanában is, és a vezetékes víz és angolvécé sem elengedhetetlen feltétele a létezésnek. De attól ez még nincs így jól. Ez is off.

Kíváncsi lennék, ha neked szarna az ajtód elé a szomszéd háziállata, mennyire lennél mosolygós és elnéző vele. Én már unom a macskaaknákat a kertemben, noha én is vidéki gyerek vagyok... Ami meg a kórokozást illeti, nem magamtól találtam ki.

murray Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4315
bakker, eddig ez volt a legdurvább..ez komoly??:-)
Vik 23 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4314
Nekem olyan szomszédom van (egy 68 éves nő, 145 centi és 25 kiló, mellékesen sokszoros milliomosok), hogy éjjel zseblámpár magára szerelve kapál. Valamint képes felmászni a kertjükben található mintegy 30 méter magas fenyőfára, hogy a fészkekből kiszedje a galambtojást és a galambfiókákat, hogy megfőzze.
Fido Dido Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4313
Egyszerű a dolog. Lemész és becsöngetsz. Ha kijön, lehet az ő fejével is verni az ütemet. Ha nem jön ki, akkor villanyóra OFF, és máris csend van. Elöbb-utóbb úgyis ki kell jönnie, mert kiolvad a mirelitpizzája. :)
Előzmény: Lmr (4312)
Lmr Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4312

;)

hát akkor már inkább a páromból, mert akkor legalább énekelhetem hogy rendőrnő az álmom... ha a szomszédból lenne, akkor feljelenten kosárlabdázás miatt, és azt biztos hogy engem hamarabb büntetnek meg mint őt...

Előzmény: freeze flash (4309)
Biovadász Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4311
kosárlabdapattogtatást tovább lehet birni, mint az izomból odacsapott talpas pároslábazást.:)
Előzmény: Lmr (4310)
Lmr Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4310
Hát azért amikor páros lábbal, mezítláb és teli talppal ugrál valaki, akkor a monolit vasbeton födém elég rendesen leviszi az üzenetet, a kosárlabdázástól is fitt leszek :)
Előzmény: rage (4308)
freeze flash Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4309

"Az biztos hogy előbb utóbb rendőr lesz belőle..."

A párodból, vagy az alsó szomszédból?! :-D

Előzmény: Lmr (4307)
rage Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4308

Szerintem az ugrálás nem sokat segít.

Max abban, hogy fittek lesztek :)

Előzmény: Lmr (4307)
Lmr Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4307
köszi a tippet, párom is ezt javasolta, ő páros lábbal szokott ugrálni, ha megunja, ugyanis az alsó szomszédról van szó. de félek hogy pont ellenkező hatást vált ki, és éppenhogy felhangosítja. Az biztos hogy előbb utóbb rendőr lesz belőle...
Előzmény: Biovadász (4306)
Biovadász Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4306
Alsó szomszéd ellen könnyebb a harc, vegyél egy kosárlabdát és pattogtasd. :)
Előzmény: Lmr (4299)
murray Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4305

hivjatok rendört, én is azt tettem, tuc-tuccos kis buzik ellen a szomszédban!

rendesek voltak bár nem láttam őket azóta a tuc-tuc kb 80%ot esett!

próbáld meg!

Előzmény: Lmr (4299)
oriza Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4304

szia "kedves" riszt!

"Örömmel" látom,hogy büszkén vállalod tetteid (a bűntetendő fajtából),igaz ezt nick névvel,arc nélkül!Mélységes bánatom,hogy mindezt nem a szomszédok és a bíróság elött teszed!:/

Igazán érdemes volt a fórumon történő korábbi megnyílvánulásaid megtekinteni!Azzonall kiderült,hogy te sem az általad említett inteligens "civilizáltabb emberek" közé tartozol!

A kérdésem pusztán annyi lenne,hogy milyen szankciókat vetsz be kedvenced ellen(elvileg van ilyen,saját bevallásod szerint),ha éppen természetétől persze "eltérő" módon ugatásra adja a fejét(amikor te épp pihennél)?Megfenyegeted egy kis patkánymérges chappi-vel?!

Vagy feneketlen nagy értelmi képességeiddel megtanítottad,hogy hal szerű hangokat hallasson?!

Igazán csak gratulálni tudok,remélem sokáig osztod még az észt a zavaró tényezők elhárításáról,s idővel valaki téged érez majd feleslegesnek!

Bosszantó mindenesetre már vagy!Ez is valami!

Jó éjt mindenkinek!

Előzmény: riszt (4275)
rali Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4303
Neked?Meg vagy te húzatva.
Előzmény: szekitori (4301)
rage Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4302

Az, hogy valahogy azok a vidéki gyerekek is fel tudtak nőni, akiknél

volt macska (régen szerintem szinte mindenhol volt) , illetve vélhetőleg

azok az emberek is láttak gyepet , érdekes okfejtésekre adhatna lehetőséget,

de ez már végképp offtopic lenne ebben a fórumban.

Előzmény: szekitori (4301)
szekitori Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4301
Konkrétan is meg tudod fogalmazni az ellenvéleményedet, vagy csak arcoskodni tudsz, okostojás?
Előzmény: rali (4280)
rage Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4300

Azért , ha lehet, ne próbálj senkit meggyőzni arról, hogy az a helyes megoldás

ha megöljük a szomszédok állatait

Egyébként elmondtad már a szomszédoknak, hogy te mérgezted az állatait?

Vagy jobban mennek a dolgok titokban ?

Tagadni biztos jól megy.

Meg hazudni is

Az fontos a mai világban az érvényesüléshez

A korunk embere a "jól menő vállalkozó üzletasszony" csak úgy tud ám

áttörteni másokon !

Előzmény: riszt (4298)
Lmr Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4299
Sziasztok! nálam az alattam albérletben lakó az aki tönkretesz. egy kis suttyó gyerek, van legalább 16 éves, és olyan hangosan hallgatja a tuctuc zenét, hogy simán felhallatszik. Persze szóltunk már neki, a főbérlő annyit reagált hogy szóljunk rájuk. az egyik szomszédjában kisbaba van, az anyuka már megigérte hogy megveri ha nem hagyja abba, lassan ott tartunk hogy rendőrt hívunk rá, de nincs pofám ezzel zavarni a rendőröket, meg szerintem ki sem jönnének. Itt talán már korábban olvastam róla, csak most nem találom, hátha valaki tudja jobban. Olyan ketyerét akarok szerezni, ami megzavarja a hifijét, és így kénytelen lesz kikapcsolni. Perzs közben keresem én is, de megköszönném ha valakinek lenne segítő ötlete. Lmr
riszt Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4298

Mindenki magából indul ki kedvesem, erre akár mérget is vehetsz:-)))

Előzmény: Törölt nick (4297)
würthkiller Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4296
a mi füvünket is teleszarják a szomszéd macskái.mikor szóltam neki, azt mondja, az nem létezik, a macska nem szarik fűbe, biztos valami nagy madár volt(!!!)
Előzmény: Biovadász (4295)
Biovadász Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4295
"3 Hadd tudjam már megkülönböztetni a macskát a kulyától. Láttam, mit csinálnak az ablakon keresztül. (Fűbeszarás, teraszra vizelés). A kiskorukban elkényeztetett macskák sok esetben nem ássák el szerény művüket."

eMM-et ne próbáld meggyőzni, az ő macskái kis csákánnyal és légkalapáccsal járnak, hogy mindenhol el tudják kaparni a végterméket, még ott is ahol kemény agyagos a talaj, vagy gyeptéglákat kéne feltépni, valamint egy kerítésen se tudnak átmászni, ha nincs alatta lyuk. :)
Előzmény: trikó (4293)
rage Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4294

"A kutya életét is tiszteletben tartom addig, amig engem nem zavar"

Egyik hozzászólásodban találtam

Gondolom, ez lehet a mottód

Bízzunk benne, hogy nem zavar semelyik szomszéd sem,

vagy a buszon a melletted álló, mert akkor azok sem húzzák sokáig

Amúgy tetszett, hogy javarészt ezekbe a fórumokba írtál:

-Zavaró szomszédok

-Hogyan mérgezzem meg a szomszéd kutyáját

-Hogyan öljem meg a szomszéd kutyáját

Ha jól látom, legfőképp ezek a dolgok foglalkoztatnak leginkább.

Ha ennyire nem megy az egymás mellett élés, s ennyire zavar minden élőlény,

akkor miért nem költözöl el egy olyan tanyára, ahol 5 km-es körzetben nem lakik

senki ? Egycsapásra megoldódna a te problémád is, meg a lakóközösségé is

Előzmény: riszt (4292)
trikó Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4293

1 Nem kívántam indulatokat gerjeszteni.

2 Nem befogadja a kóbor macskákat, hanem egyet hazahozott a gyerek (nőstényt) és azóta szaporulat van, mert nincs annyi esze, vagy energiája, hogy ivartalanítsa a macskát, viszont a szaporulatot sincs kedve pátyolgatni. Ez nem szívre vall, hanem felelőtlenségre!!!

3 Hadd tudjam már megkülönböztetni a macskát a kulyától. Láttam, mit csinálnak az ablakon keresztül. (Fűbeszarás, teraszra vizelés). A kiskorukban elkényeztetett macskák sok esetben nem ássák el szerény művüket.

4 A kerítés amúgy kutyák számára nem is átjárható, nem véletlenül.

5 Ha bármilyen indulatból bárkit méreggel etetnél, semmivel nem vagy különb, mint az illető, sőt!

Előzmény: eMM (4290)
riszt Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4292

Semmit sem bizonyít. Sem a tömeges macskapusztulás, sem az IP-cím loggolás. De azért örülök hogy aggódsz értem:-))

Előzmény: rage (4291)
rage Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4291

Ha valahol a környéken gyanúsan sok macska tűnik el,

azért az ott élők előbb-utóbb gyanakodni fognak, hogy

valaki mérgezi a macskákat.

Aztán, hogy mennyire lehet rájönni, hogy az éppen te vagy-e, azt nem tudom.

Idővel minden kiderül, pláne ha valaki nagyüzemben űzi a macskaírtást

(Nyilván neked nincsen semmilyen állatod, különben nem mernéd kint hagyni

a mérgezett ételt tálban)

De érdekes gondolkodás, hogy akkor másnak se legyen, 2 km-es környezeten

belül.

u.i:

Ha beírsz fórumba , az IP cím loggolható.

Előzmény: riszt (4289)
eMM Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4290
Téged kéne méreggel étetni te állat.
meg azt is aki légpuskázza a maccsokat.Én se légpuskázom az ugatós kutyákat pedig fenemód nem hagynak pihenni.

Szóval a szomszéd szíve joga etetni a kóbor macskekot meg helyet biztosítani az alomnak.Mert van szíve és nem hagyja agyonfagyni a cicceket.(Az egy másik dolog hogy állítólag! nem törödik az állománnyal aztán)
Ha átjárnak és tán odaszarnak a füre 1 dolog.Amúgy nem macska lesz az, mert az mindig elássa a végterméket és a fűbe aztán meg végképp nem nem szarik, ellentétben az elzavarására javasolt kutyával, aki bizony hogy össze fogja szarni a kertet,lábtörlőt meg mindent.

A kandúrjelőlés lehet gond.Mérgezésről én is mindenkit lebeszélnék mert rizikós dolog.El kell vinni a tetemet persze.Ez az állat riszt azt gondolja hogy ott múlik ki a maccs helyben.Pedig dehogy is.Hazavonszolja az magát a gazdihoz, aki aztán megteszi a szükséges lépéseket.Egyelőre ismeretlen tettes ellen nade ki lehet az az alapos gyanúsított más mint a szomszédság? kutyánál tán nem igy tennétek???

Szóval kandúrjelölés ellen citromfű.Illetve a Freesnapfban(és gondolom máshol is) lehet kapni citromfüves gélt.Ez garantáltan távoltartja a maccsokat,nekünk bejött.Ez jó a lábtörlőre.
És igen a kertben érdemes citromfüvet ültetni ha valakit zavarnak a grasszáló macsekok.Meg még sok más növényt is rühelnek de a citromfüvet nagyon.

Na gyertek csa kutyások,kövezzetek meg,hozom a légpuskát meg a patkánymérget.:)
Biovadász hol vagy?:D

Előzmény: riszt (4289)
riszt Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4289

Azt be is kell ám tudni bizonyítani, hogy én a saját telkemen macskákat mérgezek.

Tetem nélkül nehéz lesz.

Előzmény: rage (4288)
rage Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4288

Az emlősállatok szándékos pusztítása bűncselekmény, amiért

(teljesen jogosan) immár a magyar törvények szerint is lehet letöltendő

szabadságvesztést kapni.

Ugyanúgy, mint mondjuk ha a gyerekek szemetelnek / játszanak

az ablakom alatt, azoknak sem illik ciánnal mérgezett csokoládét adni

(Mondjuk, ha megkérdezzük risztet, ő lehet , hogy mást mond)

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4287
ha nincsenek beoltatva, akkor köjál.
Előzmény: trikó (4271)
Tóthika Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4286

Ha lehet, ne tudd jobban, mint én, hogy mi zavaró számomra, és ne tulajdoníts olyan kijelentéseket nekem, amik csak a te agyadban fogalmazódtak meg. (Kettőnk közül nem én mérgezném meg az ellenszenves körülményeket, bár időnként engem is idegesít a szaghatás, mikor idegen kandúrok jelölgetnek a kertünkben.) Mivel a megnyilvánulásaid alapján te már rég túl vagy a feltételes módon, a jövőben inkább tartózkodni fogok a veled való társalgástól.  

Előzmény: riszt (4277)
Tóthika Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4285
(Nálunk azért kellett, mert a kutyám profi szabadulóművész, 3m magas kerítés neki nem akadály. Kétszer próbálkozott a villanypásztorral, többször nem, azóta béke van.) Alulra azért javasoltam, mert nem tudom, milyen a kerítésetek, de a macska  minden rést kihasznál, nem feltétlenül a tetején mászik át, és ahol a feje átfér, ott átpréseli magát.
Előzmény: trikó (4282)
trikó Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4284

Ebben én is reménykedem, de amilyenek egyes kutyák és egyes macskák, bármi is lehet. Anyáméknél a németjuhászon szokott aludni a szomszéd két macskája egyszerre.... :)))

Előzmény: Fülöpmami (4283)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4283
a kutya pont jo lesz, hidd el ha azt kiszagoljak messze elkerulik a telket. nalunk ugyanigy tortent, pedig abszolut szelid, naphosszat henyelo kutyaink vannak, akik meg a macskat megkergetni is lustak:)))
trikó Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4282
Ez a villanypásztor jó lehet.... megnézem. Legfeljebb majd a mi kutyusunk is tisztelni fogja a kerítés alját:)) Bár ha jól csinálom, tényleg csak fentre kell. Mikor jön a cigányasszony bekukucskálni a kerítés felett, hogy van-e itthon valaki, akinél házalni lehet, valszleg hamarabb és mást fog kiabálni, mint szeretett volna:))
Előzmény: Tóthika (4273)
Hary Plotter Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4281
"Nem szívesen vállalnék innen egy-két topiclakót. :)" mexivtad, haver:-)))
Előzmény: Harry Plotter (3923)
rali Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4280
Te meg hülyeségeket terjesztesz, de ez ne zavarjon.
Előzmény: szekitori (4276)
riszt Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4279
:-))) te szerencsétlen flótás
Előzmény: Törölt nick (4278)
riszt Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4277

Odaseneki! Tóthika szerint csak annyira zavaróak a dögök mint az idősödő rokonai.

Mindenesetre érdekes.

Előzmény: szekitori (4276)
szekitori Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4276

Na, nem csak én szívok a szomszéd macskájával :)

Beköltöztünk szép kertes házunkba, és nekiestünk az elhanyagolt kert gyöpösítésének. Locsoltam, nyírtam, de a garázs sarkánál, kb. 1 m2-en az istennek sem nőtt a fű. + az egyik hibiszkusz körül is csak a puszta főd vót, fű semmi. Mi a ló lehet az oka? És egyszer csak megláttam, hogy a szomszéd(ok) közös macskái közül a cirmos bizony odajár toalettre a garázshoz, majd utána a hibiszkusz tövében porfürdőzik az aljas. Kurva jó. A szomszédok etetik, nálam meg brunyál.

Kitaláltam, hogy ültetek a kritikus helyekre olyan növényeket (keserűnarancs, vmilyen ruta, stb.), amelyek szagát nem bírják a dögök. Sajnos, még nem találtam ilyet, úgyhogy egyelőre marad a kődobálás, csúzli, légpuska, stb.

Marha kellemetlen, mert az egy dolog, hogy nem nő a gyöp, de betegséget is terjeszthet, főleg kisgyerekekre veszélyes. És mi most várjuk az első babát. Úgyhogy, nincs mese, takarodnia kell mindenáron.

riszt Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4275

A tetemet illik azért elvinni messzire miután kinyuvadt.

riszt Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4274

Amennyiben te az összes öregedő rokonomat akit én megunok és a telkedre betéved kedvesen eteted élete végéig, és mindent megadsz nekik ami kell, nem nyirom ki a kertembe tévedő macskákat akik teleszarják az udvarom.

Előzmény: Tóthika (4270)
Tóthika Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4273
Most jutott eszembe még valami, ami nálunk működik, és bár a kutyák miatt szereltük fel, macskák ellen is hatásos a hátsó udvarban: villanypásztor. Az Anivetben kapható, a kerítésetek aljára (hogy ne tudjon besurranni a réseken) és a tetejére (felkapaszkodás ellen) kell tenni. Kellemetlen élmény, de bajuk nem lesz tőle, és hamar megtanulják, hogy kerülendő.

Viszont ha a szomszéd csak egy kicsit is intelligens, akkor ha elmagyarázod neki, megérti, hogy nemcsak a saját népszerűségének árt a túltermeléssel, de jóval megkönnyíti a saját életét is, ha ivartalaníttatja a "gyárat". (Túl a humanitárius szempontokon.)
rali Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4272
Slag, vízipisztoly.
trikó Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4271

:)) Nemcsak azért aktuális a dolog, mert ma széttfröccsentettem a fűnyíróval egy adagot, hanem azért is, mert kutyát szeretnénk. Lévén hogy a szomszéd felelőtlenül gyártja a kóbormacskákat, féltjük egyrészt a leendő "nemesi családokból" származó golden retriever-németjuhász keverék kutyust (előbbi ugye mnmhogy a macskával nem ellenséges, de a betőrőnek is pacsit ad, mielőtt a tartalékkulcsot kiadja neki a kapun:)). Másrészt sok egész pici gyerek jár nálunk akik szintén veszélybe kerülhetnek a kóbor macskák miatt (macskaszar a fűben, közvetlen kontaktus...stb).

A kóborló macskák átlagos jelenlétével tisztában vagyok. Azoknak többnyire kutya sem kell, mert idegen helyen félénkek. Ezek viszont már otthonuknak tekintik a mi kertünket is, és hamarosan a jelenlegi ötről kb 15-re fog emelkedni a számuk.

Szóval muszáj csökkenteni a macskalétszámot. A szomszédok ugyan az előző elléskor is igérték, hogy elajándékozzák őket, de ezt is csak egy szomszédban bírták megoldani egyetlen cicával. Én nem fogom őket beolttatni, mert nem az én dolgom. Elvinni hajlandó vagyok őket menhelyre, vagy bárhová ( a hidakon tényleg nem mernek átmenni?).

A patkányméreg egyébként túl azon, hogy nem humánus (belső vérzésben pusztul el az állat), ha valakinek eszébe jut, hogy elvigye a szomszédban legeltetett de kinyúvadt kedvencét boncoltatni, a méreg kimutatható és még viccből sem szeretnék ilyen ügyben én állni a vizsgálat fókuszában. Álljon a "gazdájuk", hamár ilyen bunkó és felelőtlen... 

Szóval ahogy látom dolgoznom kell ezzel az üggyel. Rendeletről, előírásról nem tudtok, ami a gazdit kötelezné, hogy legyen gazdi....

Előzmény: raider (4267)
Tóthika Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4270
Ezt alkalmazod majd öregedő rokonaidon is, mikor már csak nyűgnek fogod érezni őket? A szüleid is mehettek volna inkább moziba...
Előzmény: riszt (4269)
riszt Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4269
Patkányméreg macskakajába keverve, tányérban állandóan az udvaron tartva. Biztos megoldás.
Előzmény: trikó (4263)
Tóthika Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4268
Rossz híreim vannak. ;-)
Egyrészt feltehetően nem kizárólag a szomszédod macskái rajcsúroznak nálatok (nekünk négy van, mégis rendszeresen ideeszi a fene a környék kényurait is, és sajnos jelölgetnek, még nem sikerült semmit kitalálnom ellene, úgyhogy ha valakinek van ötlete, én is megköszönném), másrészt a macskák területbirtokló hajlamaiból adódóan ha kiiktatod a szomszéd jószágait, rögtön lesz igénylő a megürült territóriumra, vagyis szélmalomharcra készülsz, harmadrészt valószínűleg a szomszéd jóindulata is elég meredeken lefelé ívelne, ha kinyúvasztanád a kedvenceit. (Nálunk a macskatartás a fenyegető egérveszély miatt kezdődött - igaz, kicsit túltelt a létszám, de árva kölyköket nincs lelkem elzavarni -, és nem is óhajtjuk őket beszoktatni a lakásba. Ha a szomszédodék is hasonlóan gondolkodnak, nem hiszem, hogy bármit is tudnának tenni, a macskák elég önálló és kóbor lelkületű lények.) A kutya, mint megoldás a környékünkön elég jól működik, esetleg nálatok is beválhat. ;-)

(Negyedrészt meg Infomakernek kívánom, hogy valaki pusztítson el egy számára nagyon fontos dolgot csak azért, mert nem tetszik az illetőnek.)
Előzmény: trikó (4266)
raider Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4267
Én egy jól megtermett bodrikutyára szavaznék... :-)
Előzmény: trikó (4266)
trikó Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4266
Jogi fellépés nincs? Tehát köteles vagyok elvben elvisalni a szomszéd macskát a kertben? Viszonylag intelligens emberek amúgy de csak annyit mondtak, zavarjam el a macskáikat bátran. Ezért kérdem, hogy nincs-e más megoldás, csak a macskasintérkedés.... :)))
Előzmény: Infomaker (4265)
Infomaker Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4265
Szerintem tüntesd el őket.
trikó Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4264
:))) Nem a hugyos lábtörlő a kajaszagú, hanem a kajaszag miatt jönnek oda, aztán hamár úgyis helyben vannak, pisikaki intéződik inkluzíve....
trikó Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4263

Szervusztok!

Kertes házban nőttem fel, láttam sokmindent. Egy darabig a városi lakások sóját borsát is élveztem, most ismét kertesben lakom. A szomszééd puszta nemtörődömségből szaporítja a macskákat, vagyis eteti őkez, és ha leellenek, csinál nekik almot. Aztán szélnek ereszti őket, de természetesen csak a környéklbeli házak körül portyáznak.

Rendesen be vagyok kerítve de ugye felülről nem, mert azt madárreptetőnek hívnák, nem kertnek. A szomszéd macskái átjárnak hozzánk, és kedvesen kinéztek egy helyet az ablakunk előtt a fűbe szarni (semmi elkaparás meg ilyenek...). Az imént csaptam szét egy rendes adagot véletlenül a fűnyíróval.

Kérdés1: Köteles vagyok-e viselni a szomszéd állatainak átkóborlását, hogy télen az ajtó előtt ólálkodva végzik minden dolgukat, ha kajaszagot éreznek (hugyos lábtörlők és egyebek).

Kérdés2: Ha véletlenül elvész néhány macska (mondjuk az összes) tehet-e valaki feljelentést mert a kertben elfogom őket? 

zAcsKO Creative Commons License 2004.10.25 0 0 4262

Na amikor ideirtam régbben nem gondoltam, hogy nemsokára én is áldozat leszek.

Földszinten lakok, alattam pince, ahol most egy asztalosműhelyt alakitottak ki, reggel hétkor kezdenek kalapálni fűrészelni, szombat délelőtt is nyomták, én meg mivel reggel értem haza igy aludni se tudtam.

Nemrégiben a ház eladta ezt a pincét akkor én jóhiszeműen hozzájárultam a dologhoz sajnos, azt senki nem közölte, hogy itt milyen tevékenységet terveznek.

Viszont egy kicsit tanulmányoztam a társasházi törvényt és abban azt írják, hogy a nem lakás céljára szolgáló külön tulajdonban végzett tevékenységhez is kell határozatot hozni a közgyűlésnek úgy, hogy a szomszédok szavazatai is kellenek.

Szerintem ilyen határozat nem született, csak arról döntöttünk, hogy eladjuk ezeket a pincéket, tehát elvileg illegálisan tevékenykednek ott.

Kérdés hogyan tudok fellépni ellenük, kihez lehet fordulni ezügyben, hogy történjen is valami.

Az a baj, hogy jó lenne diplomatikusan megoldani, mert alapvetően normálisan álltak hozzá a kalapálók, mert mondták, hogy tesznek fel hungarocelt a plafonra, de én tudom, hogy az nem sokat ér hangszigetelés szempontjából, főleg a kalapács ellen szóval ha összebalhézok velük és nem sikerül öket kirugatni onnan utánna már könyöröghetek, hogy csináljanak jó hangszigetelést, viszont ha előbb nem támadok hanem csak megcsináltatom velük a hangszigetelést, de végül kiderül hogy nem ér semmit, mert ugyanugy hallom akkor meg már kellemetlenebb támadni.

murray Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4261

tegnap este felettünk is mostak. eddig sosem hallottam ha jól emléxem.

most mint az állat.

szerencsére 2*3 perc volt a buli nem érdekelt túlzottan.

Előzmény: Caipi (4259)
eMM Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4260
És akkor a szellőzőben fog bőgni,na akkor lesz igazán zaj!
Előzmény: murray (4256)
Caipi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4259
Na azér!:-)
Előzmény: murray (4258)
murray Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4258

vicceltem!:-)

Előzmény: Caipi (4257)
Caipi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4257
Na de Murray barátom! Micsoda agresszív megnyilvánulás?!:-))
Előzmény: murray (4256)
murray Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4256

tömitsétek el a gyerekkel a szellözöt oszt jóvan! :-)

Előzmény: Caipi (4255)
Caipi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4255
A tippem: valami szellőzőnyílás okán, ami a lakásotokban van fejmagasság fölött.
Előzmény: KissMe (4250)
KissMe Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4254
Hát, nagyon jót derültem az alábbi három hozzászóláson! :-)
Igen, lehet, hogy igazad van. A hölgy, aki ezt mondta, éppen otthon van gyesen. És tényleg csak kb. azóta ilyen feltűnő, mióta az ő kisfia megszületett. :-)
Előzmény: Infomaker (4251)
Biovadász Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4253
Aha, mósó masa tv-nézés közben észre sem veszi, hogy nem megy a mosógép, én viszint kimegyek a zuhany alól habosan ús úgy tarkónvágom egy péklapáttal a főcsapzárogatót, hogy megzöldül. :)
Előzmény: sasmadár73 (4252)
sasmadár73 Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4252
Áhhhh... Nagy ötletem van! A legközelebbi mosógéphangnál zárd el a főcsapot a pincében és figyelj... Ha valaki kiront negyedórán belül, hogy namivanmááá, mégiscsak Mosó Masával laksz egy házban. Ha nem, akkor mégiscsak valami egyéb gépészeti csodával van dolgod.:)))
Előzmény: Infomaker (4251)
Infomaker Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4251
AKi felvilágosított, hogy az a hőközpont hangja, na tuti ő mos mindig.
Előzmény: KissMe (4250)
KissMe Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4250

Azért egyvalamit még mindig nem értek. Miért felülről hallom a hangot, amikor a hőközpont alattunk van? Na mindegy, ez már szőrszálhasogatás. Majd hangosan hallgatom a rádiót, ha zavar a zaj.

Köszi az együttérzést.

Előzmény: Caipi (4249)
Caipi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4249

Nu Te szegény!..:-(

De látod, hogy nincsenek is zavaró (folyton mosó) szomszédaid! De azért jó szar lehet..

Előzmény: KissMe (4248)
KissMe Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4248
Megvan a megoldás! Tegnap felvilágosítottak a kedves lakótársak, hogy az alattunk lévő hőközpontban szokott valami keringtető bekapcsolni, ezért az a mosógépre emlékeztető zaj állandóan. Ezt sosem gondoltam volna. Viszont emiatt meg kell barátkoznom vele, és nem tehetek semmit az ellen, hogy mindig halljam. :-(
Előzmény: KissMe (4247)
KissMe Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4247
A közgyűlésen megkérdezem, hogy megjavították-e a szellőzőt. Lehet, hogy igen.
Előzmény: Caipi (4246)
Caipi Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4246
Zajelnyomónak is gondoltam, nem azt, hogy törj át a födémeken a zenével..:-) De látod, lehet, hogy van megoldás. Az én bérelt lakásomban is rejtélyes dolgok történnek, a fürdőszobában van szellőzőnyílás, és egész hétvégén időnként hatalmas robajok jöttek belőle. Ma már második reggel az alatta álló mosógép teteje tele van fekete porszerűséggel, és ma mintha szárnycsapkodást hallottam volna a nyílás mögül?! A tulaj  megnyugtatott, hogy volt már, hogy odazuhant egy madár... Jól nézünk mi ki..:-)
Előzmény: KissMe (4243)
KissMe Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4245

Ez azért érdekes, mert a mi lépcsőházunkban tudomásom szerint már vagy 6 éve nem működik a szellőző. Ezen kívül a földszinten lakunk, oda azért mégsem hallatszana le ilyen durván, mert akkor a 4.-en tuti rég reklamáltak volna.

Ámbátor, most hogy mondod, lehet akár az is.. Holnap utánajárok.

Előzmény: sasmadár73 (4244)
sasmadár73 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4244

Anyukám lakásában volt hasonló zaj hosszú időn át. Aztán kiderült, hogy a zaj nem mosógépből, hanem a ház szellőző rendszerének motorjából  ered. Excenrikusan járt, minden fordulóban jól odakoppant gyet, dingdingdingdingdingdindg....:(((

Előzmény: KissMe (4241)
KissMe Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4243
Biztosan mosógép, és én sem értem, hogy miként lehetséges du. 1 órakor, reggel 9-kor és este 9-kor is mosni. Lehet, hogy nem ugyanonnan jön a hang, de borzalmas. Egy ideje már tényleg azt csinálom, hogy hangosan rádiót vagy CD-t hallgatok, de kétlem, hogy azt meghallaná az, akinek szánom. Viszont legalább én nem hallom a mosógépet.
Előzmény: Caipi (4242)
Caipi Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4242

Na Te szegény! Biztos, hogy nem valami más, ami állandóan működik, és olyan a hangja? Fura lenne, ha folyton mosnának..?! (Ha úgy hallod, mint én a /kiadott/ lakásomban, akkor megértem az elkeseredésedet. Ott is iszonyú volt a szomszédé.. A nappali falán jött át, meg a fürdőszobai szellőzőből, meg a konyhaiból.. )

Mi lenne, ha állandósultan hangosan rádiót hallgatnál?:-)

Előzmény: KissMe (4241)
KissMe Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4241

Nálunk nem szokott buli lenni, három éve lakom ott, de még csak egyszer hallottam hangosabb zenét, és társaság akkor sem volt.

Viszont a mosógépek valami iszonyúak. Komolyan mondom, azóta sem hagy nyugodni, mióta egyszer már beírtam ide a topicba. Teljesen mindegy, hány óra van, hétköznap van-e vagy hétvége, mindig legalább egy gép centrifugál valahol. Megbolondulok! Mert semmi mást nem tehetek.

Előzmény: Caipi (4240)
Caipi Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4240

Szerintem időnként mindenki zavaró szomszéd. Erre vonatkozott az írásom 2. része. Én pl. megboldogult fiatalkoromban csináltam évente 1-2 kb.200fős házibulit, és volt, hogy kihívták a rendőrséget. (Ottmaradtak bulizni..!:-)) A későbbiekben aztán levelet dobáltam be mindenkihet előre, onnantól nem szóltak többet. Ez egyébként Németo-ban a házirendben szabályozva volt, mindenki havonta 1x bulizhat, pénteken vagy szombaton. Na de ez az oka, hogy még soha nem dörömböltem, nem szóltam senkinek, és nem hívtam senkire rendőrséget. De persze nem tagadom, hogy léteznek iszonyúan, bunkó módon zavaró szomszédok is, de ilyennel még hálistenneknem találkoztam, és nem is tudom, mit tennék. Részvétem minden ilyen helyzetben lévőnek..:-(

Előzmény: KissMe (4239)
KissMe Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4239

Nálunk holnap lesz a lakógyűlés/közgyűlés. Majd beszámolok. :-)

Tudom, én is zavaró szomszéd vagyok...

Előzmény: Caipi (4238)
Caipi Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4238
Nem, de mindneki rájött, hogy ő maga a zavaró szonszéd..:-) És ahogy a német mongya, aki üvegházban ül, ne hajigáljon köveket.:-)
Előzmény: KissMe (4237)
KissMe Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4237
Elfogytak a zavaró szomszédok?
murray Creative Commons License 2004.10.13 0 0 4236

most az alattad lakó aszitte hogy Te kalapálsz?

kommmunikációs probléma, go to politika topic!:-)

Előzmény: Holdanyó (4234)
freeze flash Creative Commons License 2004.10.12 0 0 4235

Kis zöld. Hm. Librium?

Előzmény: Holdanyó (4234)
Holdanyó Creative Commons License 2004.10.12 0 0 4234

AAAAAAAAA!!!!

Adjatok egy nyugtatítóbogyókát!!!!

Most büdösparasztoztam össze az alattam lakó technógörénymunkásproletárral...

Valaki kalapál valahol.. alattam, fölöttem.. nem tudom.. erre a csököttagyú, primitív állat (bocs állatok) teljes erővel üti a mennyezetet magánál.. , majd kalapáccsal veri a fűtéscsövet, a következő pillanatban kihajolt az erkélyen és felanyázott nekem..

Na nekem sem kellett több, eldurrant az agyam, és rákérdeztem, hogy tanítanak-e fizikát a kisegítőben. Mert biztos ott mondták, hogy a hang csak lefele terjed...

Némileg le is anyáztam...

Most pedig megkeresem a kis zöld bogyókám, és beveszem vodkával :-)))

Uff!!

murray Creative Commons License 2004.10.11 0 0 4233

szombat este sajna fél 12 kor gátlástalanul ment a 90 db-es tuc-tuc mellettünk a gyerek nem szarozott , de én sem, felhivtam a rendoroket egy korrekt palival beszéltem, asszonta kiküld egy kollégát. kétszer kinéztem az ablakon, de rendort nem láttam, de a zene elhallgatott. azóta olyan csend van mint a kriptában.

hogy kijöttek vagy nem , nemtom de megnéztem volna a srácok arcát mikor ajtót nyitottak.

Előzmény: freeze flash (4232)
freeze flash Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4232

Ahogy a boldogult Hofi Elvtárs mondta volt:

"Nem csak az hallatszik át, hogy mikor, hanem az is, hányszor!"

Tisztességes hő/hangszigetelés mellett tökmindegy, miből van a fal, vagy a födém.

Na, ha ezt kilopják vagy kispórolják, az már egy más kérdés!

Az előző lakásban /ahol most az ex-em meg a két gyerekem lakik/, panel, semmi zaj sem jött át sehonnan.

Párszor a gyerekek népitáncoltak felettünk este 10-kor, azért persze szóltam, de egyébként semmi.

Most egy téglafalú házban lakom, mondjuk, itt csendesek a lakók, de pl. a szomszéd galéria nyikorgása néha áthallatszik éjjel, ha nagy a csend.

Előzmény: mEdvE (4231)
mEdvE Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4231

Csatlakozom a "panel-nem-is-olyan-sz*r" párthoz: 2+1 éve lakom téglaházban, előtte 20 évig panelben. A panel összehasonlíthatatlanul csendesebb volt (persze az üvöltöző szomszéd áthallatszott, de az más kategória). Most, ha a felső szomszéd végigkopog a papucsában a lakáson, akkor az olyan hangos, mintha nálunk kopogna. Előtte meg - egy másik tégla-panelben - szintén a fenti szomszédot lehetett gyönyörűen hallani, amikor lefeküdt az ágyába (komolyan, olyan részletgazdagon nyikorgott, hogy szinte láttam magam előtt, ahogy forgolódik :-)).

Az is igaz, hogy már megszoktam, néha szinte hiányzik, aggódom, mi történt, tán csak nincs valami baj :-)

Előzmény: Törölt nick (4230)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4230

az a helyzet, hogy panelházban lakom, a hangszigetelés a lakások között tényleg jónak mondható. Rengeteg más házban megfordultam már, ahol az egérfing is áthallatszik...

Persze ha a fölöttem lévö szomszéd hülye, és a parketta alatti üveggyapotot kidobta, és helyette betont öntött fel, és arra rakta a parkettát, akkor a tüsarkó cipö kopogása már lehallatszik. De ezzel nem lehet mit kezdeni..

Előzmény: eMM (4229)
eMM Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4229
ez az ami nem igaz.
Előzmény: petike23 (4216)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4228
Viszont ha beledobsz neki egy kis nitrohigítót, akkor le fog szokni a tüzelésről, vagy olyan lesz, mint a Niki Lauda :-)
Szomszédokat is ennek az emlegetésével szoktattam le a gyújtogatásról...
Előzmény: Törölt nick (4225)
moonshadow Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4227

Azért is vagyok rá mérges, mert rossz mlékeket idéz.

Amikor gyerek voltam a szomszédunk gumival tüzelt mivel gumigyárban dolgozott.

Előzmény: Törölt nick (4225)
moonshadow Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4226

Nekünk is volt kazánunk, ha begyújtottam akkor az nem füstölt, hanem égett rendesen.

Gyanítom más oka is lehet, hogy nem ég rendesen.

Vagy teletömi a kazánt minden szarral, vagy a kémény van eldugulva.

Egyébként mit bánom én mit csinál vele, ha elégeti ne sajnálja róla azt az 1-2 deci olajat ami tisztességesen begyújtja a kazánt.

Vagy gyújtson be fával szénnel és amikor rendesen ég akkor rakja rá.

Különben tőlem megjátszhatja évente egyszer-kétszer, de ne csináljon rencert belőle.

Tele van a góréja csöves kukoricával. :))

Előzmény: Törölt nick (4223)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4225
jobb helyeken pakurával szoktak tüzelni. Azt lehet szerezni ingyér is. A gázolaj az pénzbékerül....az nyemjó...
Előzmény: freeze flash (4224)
freeze flash Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4224

Na, most akkor képzeld el, ha még megmártogatja gázolajban, hogy jobban égjen!

Előzmény: moonshadow (4222)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4223
nem termszetek kukoricát, igy nincs keletkezik megsemmisitendo kukoricacsumám. Tényleg? Ha lenne, mit kezdjek vele? Rakjam le a szomszéd kertjének a végében?
Előzmény: moonshadow (4222)
moonshadow Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4222
De basszus pont kukoricacsutkával?
Az a legbüdösebb füst, a méhészek is azt használják dirrekt mert olyan büdös.
Előzmény: Törölt nick (4221)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.08 0 0 4221

had füstölögjön magában, ha úgy akarja. Csak a korom ne szálljon rám, mert arra bez allergiás vagyok...

Előzmény: moonshadow (4218)
freeze flash Creative Commons License 2004.10.07 0 0 4220

Az a hülye gaz, az!

Előzmény: moonshadow (4218)
freeze flash Creative Commons License 2004.10.07 0 0 4219
Ja!!! ;-DDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Törölt nick (4217)
moonshadow Creative Commons License 2004.10.07 0 0 4218

Kár volt elkiabálni.

Tegnap kertészkedünk, egyszercsak fojtó füsttel lett teli a telek.

A baloldali szomszéd tüzelt valamit veszettül, ömlött a sötétszürke füst a kéményéből.

A füst átment a kistelek felett, majd lecsapódott a nagytelekre ahol kertészkedtünk, meg beterítette a szembeszomszédokat is.

Átmegyek, szólok neki, hogy nem kéne ennyire tüzelni a műanyagot.

Erre ő, hogy nem műanyag, "csak" kukoricacsutka és ő nem tehet arról, ha átmegy a füst a szomszédba.

Meg hát este fázik éés elkívánja azt a kis meleget.

Mi meg szívjuk a füstöt, mert a tisztelt szomszéd annyira faszarági, hogy a csutkát égeti a kazánba.

Szerencsére van gázkazánja is.

Még most nem lakunk ott, de azt hiszem meg kell kezdeni az idomítást.

Megfelelő szélirány esetén én is meg tudnék gyújtani 1-2 kupac gazt amit eddig komposztálóba töltöttem.

Elvégre nem tehetek arról, hogy felé száll a füst.

Ő meg mindíg azzal piszkál, hogy szerinte tőlünk megy át hozzá a gaz.

Az viszont nem baj, hogy tőle füst, disznó, kutya trágya szag jön át.

Előzmény: eMM (4129)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.06 0 0 4217

Előfordult már, hogy aggódtam pár napig.

Mikor az anyós bejelentette a látogatását ? :-)))))

Előzmény: freeze flash (4211)
petike23 Creative Commons License 2004.10.06 0 0 4216
A téglában kevesebb az áthallás, mint a panelben..
Előzmény: eMM (4215)
eMM Creative Commons License 2004.10.05 0 0 4215
A tégla meg még olyanabb.
Előzmény: petike23 (4214)
petike23 Creative Commons License 2004.10.05 0 0 4214
A panel már csak ilyen... költözz inkább téglába !
Előzmény: murray (4212)
Harry Plotter Creative Commons License 2004.10.05 0 0 4213
Ilyesmi neki eszébe sem jutott. Inkább nem takarít. :)
Előzmény: Tóthika (4177)
murray Creative Commons License 2004.10.05 0 0 4212

Skacok nem igazán értem ezt a biztositos sztorit, de sebaj úgyis fenn voltam éjjel a mellettem veszekedő párocska miatt.

tegnap elkezdett a gyerek mellettem zenét hallgatni.de4 ami a legrosszabb ugyanazt a számot folyamatosan egymás után. kb 8 alkalom után elmentem fürdeni.

Előzmény: freeze flash (4211)
freeze flash Creative Commons License 2004.10.02 0 0 4211

Előfordult már, hogy aggódtam pár napig.

;-PPPPPPPPPPPPPPP

Előzmény: oregmedve (4209)
freeze flash Creative Commons License 2004.10.02 0 0 4210

Jóvanna, nem cikizni akartalak benneteket /bár egy picit lehet/. ;-DDDDDDDDDDD

Én csak a a hivatalos eljárás rendjéből indultam ki, és ezek a történések bár magát az embert meggyőzik az igazáról, de hivatalosan semmivel sem viszik előbbre az ügyet, megoldást tekintve meg mégúgy se.

Abból a szempontból, hogy az illetőt delokalizáljátok a környékről, valóban jó. :-)))

Sajnos a saját bőrömön tanultam meg, hogy nem szabad mindent elkapkodni, sőt.

Inkább aludni rá egyet. :-)

Előzmény: Laja73 (4207)
oregmedve Creative Commons License 2004.10.02 0 0 4209

Nagyon f@sz@ gyerekek, meg te is.  Nem felsz, hogy lelonek egyszer?

Előzmény: freeze flash (4206)
tüzes fal Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4208
Olajoshajú munkanélküli agysebész átmegy a szomszédjához kölcsönkérni:
-Há Janikám, aggyámá kőccsön húszezret fizetésig.
-Miért, mikor lesz a fizetés?
-Té tudod, té dógozol...
Előzmény: Biovadász (4205)
Laja73 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4207
Látom, nem hagy nyugodni a sztori. Akkor azt mondd meg, ha nem kezdesz el keréknyomokat nézni, meg műanyag-darabkákat felszedni (függetlenül attól, hogy utána mit kezdesz velük), honnan állapítod meg, ki volt az elkövető? Jöhet a tarokk-kártya, esetleg elvágod az első szembejövő torkát, hátha ő volt? Csak vicc volt.
Bár fájó pont, de itt nem pusztán arról van szó, hogy elbukja-e valaki azt a pár tízezer forintos önrészt; ez egy nagyjából normális társaság, akik nem veszik természetesnek, hogy egymás autóját zúzzák. Szerencsére így megtudtuk, ki lóg ki a sorból. Következő ütem az eltávolítás, ez van folyamatban, és akkor mindenki boldog lesz.
Azt a hatvanezer forintot meg összedobjuk, a maradékot elisszuk, de hát mi csak ilyen amatőr brigád vagyunk.
Előzmény: freeze flash (4206)
freeze flash Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4206

Ja, idegen. :-) 8 éve hordom oda az autókat. :-)))))

Most egy kicsit simliztek, csak _nekem_ felejtettek el _előre_ szólni, de sima volt az ügy. ;-D

Máskor is történt már ilyen, hogy valakinek a kötelezőjére javítottak meg egy másik autót. Istenem, ilyen időket élünk... ezért írtam annál a gk. meghúzásnál, amit írtam.

Ifjonti lendülettel keréknyomot figyelni, meg műanyagcserepeket szedegetni. Háááát... :-D

Előzmény: murray (4149)
Biovadász Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4205
Jut eszembe a régi vicc és igyekszem nem megsérteni vele egy népcsoportot, ezért nemlétező lesz. :)
Aki már hallotta, attól elnézést.

Felépül két teljesen efyforma ház két ugyanakkora egymás melleti telken, az egyiket megveszi egy fehér emberke, a másikat meg egy olajoshajú kékbőrű.
Egyik reggel megy dolgozni az emberke, a szomszédja aki még munkáról sosem hallott átszól neki:
- Há' szomszéd, tuggya-e hogy az én házám többet ér mint a mágájé?
- Miért érne többet? Teljesen egyforma!
- De magának kékbőrű a szomszédja, nekem meg nem!

(mindenki helyettesítse be arra amire gondol)

Biovadász Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4204
"De legalább úgy tűntél, mint aki nyugodt! Én idáig se jutottam volna el..:-)"

Jahm. Közben ajtók bezárva, és indítókulcs a gyújtáskapcsolóban, kezem közel a kulcshoz. :)
Előzmény: Caipi (4202)
Caipi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4203
Oké, jövőre újult erővel keresek. Most már túl hideg van..
Előzmény: Laja73 (4200)
Caipi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4202

De legalább úgy tűntél, mint aki nyugodt! Én idáig se jutottam volna el..:-)

Előzmény: Biovadász (4199)
Caipi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4201
Na, Te se semmi helyen lakhatsz.. Ott se veszem a következő lakásomat..:-) HOgy bírod?:-( Ami az enyémet illeti, igen, az, hogy minden az életemben keresett pénzem benne van, meg hogy úgy örültem neki hónapokig, mint majom a farkának, és ez lett belőle, úgy hat rám, hogy inkább bele se gondolok, csak viccelődöm, mert különben leülnék a földre és csak sírnék és sírnék..:-)
Előzmény: KissMe (4198)
Laja73 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4200
Oh...olvastam. Azért majd szólj, ha megvan az igazi, mer toda meg én megyek akkor el :O)
Előzmény: Caipi (4191)
Biovadász Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4199
Lehet. :)

Nekem a legszebb élményem, amikor muteromat vittem valami rokonhoz, csak 10 perces beugrásra. Én a kocsiban várakoztam, és közben nagyon magányosan éreztem magam fehéremberként. Közben két kiscsapat igazi harlemi négerjárással többször is elsétált mellettem alaposan benézve a kocsimba minden menetnél.
Nem volt őszinte a nyugodt arckifejezésem. :)
Előzmény: Caipi (4197)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4198

Hmmm. Jól tetted, más megoldás nem igazán kínálkozott volna. Olvastam a másik topicodat is. Az a bosszantó, hogy az ember nem azért vesz sok-sok pénzért lakást, ami tetszik neki, hogy aztán ne ott éljen. :-(

Megjegyzem, hogy a mosáson kívül nálunk is hallatszik a felettünk lakó wc-zése, még az is, amikor pisil (jó, mondjuk a szobákban nem lehet hallani, csak a konyhában, de reggelizés közben tök jó). Meg a szobám falszomszédjából áthallatszik MINDEN. Hangos beszéd, veszekedés, TV, gyerekbömbölés, mintha csak a mi lakásunkban lenne. Kezdem megszokni. Bár egy-egy éjszakai veszekedés elég rossz.

Most viszont hazamegyek... illetve oda csak 8 után fogok érni. Mindenesetre elindulok a munkahelyemről.

Előzmény: Caipi (4195)
Caipi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4197

Megjegyzem, több mint egy évig hetente többször vártam reggelente a 24-est a kisebbség közepette, és hozzám se szóltak soha. Lehet, hogy házinyúlra nem lőnek?:-)

Előzmény: Biovadász (4193)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4196
Értem én. Illetve a barátnődet nem értettem, hiszen ha ő zajos tevékenységet végez, akkor mit érdekli egy szomszéd zenéje, pláne ha nem napirendes. De hát látom Te sem értetted, tehát egyezik a véleményünk.
Előzmény: KissMe (4192)
Caipi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4195
A fás tetejű belülre eső felében van a lakásom, de már nem lakom ott, mert kiadtam vietnami piacozóknak.. Van egy (tüneményes) bébijük, a szomszédasszony meg terhes, úgyhogy majd jól ellesznek egymás gyerekének a visítozásával. Lehet, hogy gonosz vagyok, de mot mi a francot csináltam volna? Mindenki azt mondta, hogy adjam el, de nekem nem lenne pofám elhallgatni ezt az iszonyú áthallást. Úgyhogy per folyik, én meg jól elvagyok egy bérelt tetőtérben..:-)
Előzmény: KissMe (4189)
murray Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4194

én is megtehetném a tuccos gyerekek ellen berakokmzenét de éjjel 1 kor?

én gondolok másokra is!

még egy húzásuk van és kihivom a yardot. hátha kijönnek

Előzmény: KissMe (4186)
Biovadász Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4193
Szép környék. 10 év múlva ha már teljesen kiépül, akkor majd merek járni éjszaka is arra atomrakéta nélkül is...

Suliba járok szerdánként, újépítésű irodaház IX. kerületben, sorban durrantják le a lepukkadt házakat és épülnek a csilvilek a helyükre. Suli után mentem íjászkodni, sétáltam a metrómegálló felé, de az utcán ácsorgó nagyonráérő olajoshajú etnikumcsoportok miatt erős késztetést éreztem, hogy ne szabályosan tokban hordjam az íjamat... Osztálytársnőm meg csak a szélárnyékomban mer közlekedni a suli-metrómegálló távon.

Szóval akármilyen szép házikók épülnek oda, én még egy jó darabig nem szeretnék odaköltözni. Még akkor sem, ha félméter vastag dupla hangszigetelésű falakat ajánlanának dupla rétegű parafa padlóburkolattal a felső szomszédnál...
Előzmény: Caipi (4188)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4192
O.k., nem is az volt a gond. Hanem az, hogy a barátnőm apja, meg a barátja még rákontráztak. Az dühített fel, hogy ilyen egyszerűek, és nem gondolják végig, nem az alattuk lakó zavarja őket, hanem fordítva.
Előzmény: Spanci (4190)
Caipi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4191
Szia, igen, tizenvalahanyadikán. A bírósági szakértő véleménye még nincs meg, ha meglesz, majd felteszem az áthallósba. Nem tom olvastad-e.. finom volt a vaníliafagylalt!!:-))
Előzmény: Laja73 (4184)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4190
:o))) Ha engem zavarna a fúrás vagy a kopácsolás hétvégén, én is beraknék egy kis zenét, hogy ne halljam annyira.
Előzmény: KissMe (4186)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4189
Úristen! Te az Orczy-házban laksz? Gyakran járok arrafelé. Kívülről elég jól néz ki, de nem gondoltam, hogy amúgy ennyire tré. És azt hittem, hogy ott még nem is lakik senki. Az utcáról nézve nem gondolnám, mert sehol nem látni a függönyöket, virágokat, semmit. A kolléganőim a tetején lévő fáktól mentek a falnak. Pedig szerintem látványnak nem rossz az egész ott abban a gettóban.
Előzmény: Caipi (4188)
Caipi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4188
Nekem mondod, én vagyok az "ÁTHALLÁS új építésű lakásokban" c. topic szellemi szülőanyja...:-) Az én lakásom viszont teljesen vasbetonból épült, cserébe kívülről teljesen beburkolták téglával.. (Orczy térnél, ha jársz arra.)
Előzmény: Otto Normalverbraucher (4187)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4187

nem minden társasház van szarul megépítve.. hanem ebbe a topicba általában az ír, aki szarul megépített házban lakik

:-)))

Ráadásul nemcsak panel-szindróma. Nézzetek át az építkezés fórumra, néhány lakóparkos topicba. 3-400ezer ft/nm áron megvett vadiúj lakások, és olyan áthallások vannak, hogy nocsak!  Sokan elájulnak a "lakópark" elnevezéstől, pedig ugyanolyan (vagy még sűrűbb) beépítés, mint a lakótelep. Csak szebb anyagból van, picit igényesebb kivitelezéssel. De a vasbeton már csak olyan, hogy vezeti a hangot. Hiába a túlnyomórészt tégla fal, ha a tartók vasbetonból vannak.

Előzmény: Caipi (4181)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4186
Az egyik barátnőmön akadtam ki nagyon. Értelmes csajnak tartom, egyetemet végzett, de amit a lakásfelújításuk során művelt! Ők is lamináltak, járólapoztak, festettek, stb. Voltam náluk a munkák során, és egyszer csak hallottam, hogy az alsó szomszéd (felső nincs, mert a 10.-en laknak) elkezdi mélynyomóval bömböltetni a techno-t, vagy valami hasonlót. Szombat délután volt, az emberek általában nem ilyenkor pihennek (gyakrabb a vasárnap), ezért nekem nem volt furcsa. Ha zenél, hát zenéljen, engem járólapozás közben nem nagyon zavart volna. De a barátnőmék totál kiakadtak, hogy hogyan lehet ilyen bunkó, és csak azért is sokkal jobban kezdtek kopácsolni, használni mindenféle fúrógépeket, vágógépet, ilyesmit. És még mondták is, hogy úgy kell neki, majd nem fogja bömböltetni a magnóját. Persze az alattuk lakó erre fel mégjobban nyomta neki a hangerőt, aminek az lett a következménye, hogy a végén már egyáltalán nem értettük egymás szavát. A lakásban a fúrógép zajától, majd a hangos zenétől.
Előzmény: Spanci (4182)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4185
ÁÁÁ, most már értem. Azért van egy pár rosszul megépített ház, látod?
Laja73 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4184
Hello, tárgyalás október, ugye?
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4183
Persze hogy a mosógéptől is függ. Nekünk sajnos most egy ilyen görény elugrálós van. Ha nem figyelünk elugrál a falig és leveri a csempét. Eszembe nem jutna vele este mosni.
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4182

Jajjj!

Mi amikor lamináltunk, tudtuk, hogy csak kb. este 9-re fejezzük be a kopácsolást, szóltunk is az alattunk lakónak, hogy mi van. Nagyon megértőek voltak. Kaptak is egy csomó csokit meg mobiltartót pijááááárt utána.

Viszont nekem meg a fiam kezd már kamaszodni, eddig még nem szóltak, de tartok tőle, hogy ő is zenél napközben. Monnyuk ha szólnak, jól fenékbe fogom rugni a gyereket.

Előzmény: murray (4178)
Caipi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4181
Hát úgy értem, hogy nem minden társasház van szarul megépítve.. hanem ebbe a topicba általában az ír, aki szarul megépített házban lakik. (Persze van olyan is, akinek a szomszédja tényleg olyan bunkó, hogy az se számít, hogy a ház jól meg van építve.)  A bérlakásban, ahol immáron 3 hónapja lakom, szintén nem hallani mosógéphangot. (A sajátomban viszont, ami ki van adva, szintén tévét kellett hangosítani, ha a szomszéd mosott.. És az ő mosógépének a hangját a sima áthalláson kívül az egész szellőzőrendszer is közvetítette gyakorlatilag minden helységbe. És én is kevésbé hallottam a sajátomat! Ami mondjuk nem is az az ezeréves ugrálós fajta, mint a szomszédé, gondolom ettől is függ.) 
Előzmény: KissMe (4172)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4180
Nem sok reményt látok rá, hogy ilyen formában meg tudjak egyezni a szomszédokkal. De az óra jól működne, azt csak át kell állítani. Talán nem olyan megterhelő agyilag sem.
Előzmény: Tóthika (4177)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4179

Igen, a földszinten. És emiatt aztán ott van még a tárolókhoz vezető lépcső, valamint a tárolók előtere is. Aki az elsőn lakik, annak csak egy lefelé vezető lépcsőt, és a saját szintjét kell rendben tartania. Nekünk két lépcsősort, két előteret, plusz a szintet. Ez van! Azért örülök, hogy nem a 3. emeleten lakunk.

Előzmény: Spanci (4176)
murray Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4178

hát azért annyira nincs rendben. bár a trappkölykök elmentek felettünk, de a helyette lévő fiatal pár, nagyjából elmegy. Tv-t néha bömböltetik, székhúzogatás néha de nagyjából elmegy..nade a nagyszoba melletti lakásban kis tuctucos buzi kölykök laknak önkontroll nélkül. pl éjjel 1 kor simán beinditja a zenét

teljesen gátlástalan a kölyök , úgy megrúgdosnám, Édes Istenem!:-)

Előzmény: Spanci (4167)
Tóthika Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4177
Talán még egyszerűbb, ha év elején egy A/4-es lapra táblázatszerűen kinyomtatjátok a heteket és a "felelősöket". Akkor még az sincs, hogy kedden felmos a szomszéd, te meg szombaton azt hiszed, rajtatok a sor. ;-)))
Előzmény: KissMe (4174)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4176
Földszinteeeeeeeeen? Naneeeeeee! Akkor mindenkinek a szutykát sikálhatod egyfolytában.
Előzmény: KissMe (4174)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4175
Anyáméknál 10-en laknak egy folyosón, sok vénasszony. Ott is van kint tacepao, kinek mikor kell felmosni. Be is tartják, sőt lesik egymást, überelik egymást ki fényezi fel jobban:o)))
Előzmény: Tóthika (4170)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4174

Az óra nem rossz ötlet!

Egyébként korábban én is úgy csináltam, hogy amikor a lakásban takarítottam, akkor kimentem a lépcsőházba is a végén. Aztán párszor felháborodva szólt a szembeszomszéd, hogy ő éppen tegnap napközben mosott fel, és hogy én megint miért? Különben ő egész nap otthon van, én meg napközben véletlenül dolgozom, és nem láttam, amikor takarított.

Ráadásul a földszinten lakunk, nálunk a legnagyobb a kosz...

Előzmény: Tóthika (4170)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4173

Én sem takarítok. Nem elvből, hanem mert nem szeretek:o)

Tréfát félretéve én már olyan dzsuvás lépcsőházba költöztem, hogy eszembe sem jutott megváltani a világot. Mondtam magamnak, ha a másik két lakónak nem számít, én sem foglalkozom evvel. Egyszer megpróbáltam a "Szeretlek Marika" "Cucu" és egyéb markerral felírkált baromságokat oldószerrel lepucolni a liftajtóról, de nem jött le, így szartam arra is. Egyedül a falon véstem egyet, mert odavolt róva, hogy "Szilvi és Meli a két csöves", és az én lányom is Szilvi. Na azt valahogy kikapargattam, nehogy valaki azt higgye az én lányom volt csöves. Most szembe új lakó költözött, az megpróbálja megváltani a világot, még a szemétledobót is felmosta. Bár látom lassan ő is kezdi feladni. Összefogásról meg nem lehet szó, elég maguknak való emberek mindkét szomszéd. Becsukom az ajtót, oszt szarok rájuk. Monnyuk az új lakó hiába játsza az eszét a felmosásával, amikor a három lánya tökmagot köpköd a liftajtó elé, és grafitiznek ezerrel. Tuti ők, annyira hülyék, hogy még a nevüket is kiírják.

Előzmény: KissMe (4164)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4172

Ezt most hogy érted?

Egyébként, ahogy alább is írtam, én három évvel ezelőttig nem laktam semmiféle építésű társasházban. A mostani lakhelyem az panel, nem is olyan régi, mert a 80-as évek végén épült. Nem vagyok egy nyavajgós típus, de amikor már a rádiót vagy a TV-t is fel kell hangosítani azért, mert valahol centrifugál egy mosógép, az már sok. És akkor nem is beszélek mondjuk egy gyertyafényes vacsoráról, halk zene mellett. Gondolhatod, hogy olyankor lőttek mindenféle romantikának.

Esküszöm, a saját fürdőszobánkból kevésbé hallom a mosógépet, mint valahonnan a fejem fölül.

Előzmény: Caipi (4168)
Caipi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4171
Ja! Gyerektrapp eltűntével megjött a tuc-tuc?:-) /Részvétem./
Előzmény: murray (4163)
Tóthika Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4170
Anyáméknál a lépcsőházban van egy óra (kartonlapból vágták ki, rajzszöggel beletették a mutatót), mindig mutatja, melyik szomszéd esedékes a négyből. Hétvégén megcsinálja az illető, aztán továbbnyomja a mutatót. 21 éve működik. Amelyikünk az előszobát takarította, az automatikusan kint is felpucolt, ha mi voltunk soron. (Ez mára az ősökre maradt. ;-) )
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4169
Ennél még cifrább sztorik is vannak, de most nem untatlak ezzel titeket. Három évvel ezelőttig nem volt társasházas gyakorlatom, mert falunk, családi házban laktunk. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz együtt élni másokkal. Főleg ha pénzről is szó van. Az előző közös képviselő sikkasztott, ezért nincs elég pénz a számlán, és nem lehet szigeteltetni a házat.
Előzmény: Törölt nick (4165)
Caipi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4168
Na most jól megdöbbentem. Nekem a mostani lakásom az első, ahol zavaróan hallom, ha valaki mos. Előtte a panelban úgy-épphogy hallottam messziről centrifugálást, egyéb lakásokban meg egyáltalán semmit. Ezek szerint minden társasház szarul van megépítve, és én csodákban laktam? - gondoltam, de aztán bevillant, hogy talán inkább úgy van, hogy nem véletlen kerültetek ide a zavaró szomszédok topicba...:-)
Előzmény: Törölt nick (4162)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4167
Amúgy meg mi van? Azt hittem veled minden rendben már.
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4166
Persze, hogy ki lehet. Szerintem ki is jönnek.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4165

Ez egy olyan dolog, hogy én vidéken egy kb. 5 lakásos "társasházban" béreltem lakást, nem is kis pénzért. Elvileg takarítani kellett volna a lépcsőházat, de igazából én nem tettem, ide-oda ingáztam bp és a város között össze-vissza, követni sem tudtam mikor kellene. Nem is szólt érte senki.

Nálunk meg a közgyűlésen azon borult ki az egyik hülye, hogy miért a UPC szolgáltatja a kábel-tv-t merthogy van más lehetőség is. Üvöltött a barom, amig fel nem világosították, hogy más kábeles cég nem szolgáltat a kerületben, nem muszáj bekötni, ha jobban tetszik tegyen ki saját antennát, vagy mikrót. Hihetetlenek az emberek, tényleg...

KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4164

Sajnálom. Én minden egyes közgyűlés alkalmával megdöbbenek azon, hogy milyen egyszerűek az emberek, és mennyi dolgot nem képesek felfogni.

Egyébként nálunk eddig csak az a 70-es vagy 80-as évekbeli plakát van kifüggesztve, amin valami házirend olvasható. Ehelyett már pont aktuális lenne egy új SZMSZ. Egy olyan, amit mindenki be tud tartani.

Különben én is zavaró szomszéd vagyok. Három éve költöztünk ide, és akkor azt mondták, hogy szóbeli megállapodás alapján mindenki a saját szintjén takarítja a lépcsőházat, és mivel három lakás van egy emeleten, így három hét után kerül sor újra ugyanarra a lakóra. Egy darabig működött is, még meg is beszéltem az egyik szomszéddal, hogy a mi takarításaink ne ütközzenek. Egyszer aztán az egyik közgyűlésen felvetődött, hogy kellene fogadni egy takarítónőt, aki egy kis pénzért az egész lépcsőházat (pincétől a negyedikig) rendesen, hetente egyszer takarítja. Ment a vita róla, több órán keresztül. Egyesek még a rendes közös költséggel is évek óta el vannak maradva, sokan azt mondták, hogy nem tudnak havi plusz 100 Ft-ot kifizetni. Így nem alkalmazunk takarítónőt. A vita során mi kifejtettük, hogy sajnos nem igazán érünk rá arra, hogy állandóan figyeljük, mikor kerül ránk a sor, és nem akarunk vitatkozni azon, hogy egymás után két napon mosunk fel a szomszéddal, ezért mi jobbnak tartanánk, ha lenne egy takarítónő. Miután nem szavazták meg, mi nem takarítunk. Egyáltalán. Ennek már vagy másfél éve, és nem is mer senki szólni, mert gondolom emlékeznek rá, hogy mi volt a közgyűlésen.

Üdv

Előzmény: Törölt nick (4160)
murray Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4163

ha már itt tartunk szerintetek ki lehet hivni a yardot pl ha vki hétköznap éjjel 1 kor bazi hangerőn tuc-tucot hallgat??? 

már lassan ott tartok....

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4162
normális házban azért többségében betartják...az amelyik mosógéppel mos az éjjel, annak le kéne kapcsolni az áramát. had olvadjon be a fagyasztója...
Előzmény: Spanci (4159)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4161
Azért meg lehet próbálni. Nem mindenki elvetemült. Pl. ez a éccakai mosógépes, lehet eddig azt mondta, hogy nincs leírva sehová, hogy ilyet nem lehet. Most meg majd le lesz. Hátha...
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4160
Az a baj, hogy ezeket a társasházi szabályzatokat be lehet kötni szép börkötésbe, és mutogatni a gyerekeknek, mert sok másra nemigen jók...:(
Előzmény: KissMe (4150)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4159
Persze, a szabályzat arra lenne való. Viszont minden szabályzat annyit ér, amennyit betartanak belőle, nem többet. Ha továbbra is éjszaka fog mosni, sok mindent nem tehetsz ha amúgy nem normális az illető, max. lobogtatod a szabályzatot, ő meg kiröhög.
Előzmény: KissMe (4158)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4158
Igen, igazad van. Azt hiszem komolyan kell foglalkoznom a témával, mert valóban arra való a Szabályzat, hogy mindenkinek jó legyen.
Előzmény: Spanci (4157)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4157

Hát pont ez az! Ezért lehet a saját szájatok íze szerint formálni a megkötéseket. És ki az a marha, aki azt akarja, hogy zavarják? Meg kell beszélni a közös képviselővel, hogy mi az ami tényleg zavaró, és nem a normális lakhatással kapcsolatos (pl. éjszakai mosás), és azokat bele kell tenni. Tuti mindenki elfogadja.

Amikor az én tortúrám volt annak idején, direkt még a "hi-fi" szót is külön beletették.

Előzmény: KissMe (4156)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4156
És ha nem önkormányzati a lakás, hanem magántulajdonban lévő lakások vannak a társasházban?
Előzmény: Spanci (4155)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4155
Szerintem mindegy milyen város.
Előzmény: KissMe (4154)
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4154
Megpróbálom valahonnan letölteni. Szerinted Pécsett hasonló lehet, mint Budapest különböző kerületeiben? Volt már itt néhány idézet, de pécsit nem láttam.
Előzmény: Spanci (4153)
Spanci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4153
Szerezd meg az Önkorminak a szabályzatát. Abban eleve nem 10 óra van, hanem 8. Társasházi szabályzatnál inkább még szigorítanak, mint ettől engednek. Abban például az is benne van, hogy napszaktól függetlenül semmi olyat nem lehet csinálni, amivel a másik szomszédot zavarhatod.
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4152

Hát, lényegében semmit. Ugyanis most jut eszembe, hogy szankció viszont nincs a szabályzat-tervezetben. Azt is kellene kitalálni (mondjuk éjszakára kikapcsolni az áramot, ha-ha).

Szerintem az, aki minden éjjel mos, nincs is tisztában azzal, hogy mennyire zavar másokat. Ha erre felhívnánk a figyelmét, és a közgyűlésen szóba kerülne, akkor talán elgondolkodna, és nem tenné újra. Biztosan magára ismerne, név nélkül is. Én bízom ebben, de lehet, hogy naív vagyok. A mi lépcsőházunkban roppant primitív emberek laknak /engem kivéve :-) /

Üdv

Előzmény: Biovadász (4151)
Biovadász Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4151
"A mosógép zaja lehet olyan zajjal járó tevékenység, amire vonatkozik a fenti szabályozás? Vagy ha nem, akkor hogyan kellene megfogalmazni, kiegészíteni? Háztartási gépek által keltett zaj, vagy valami hasonló...? Segítsetek légyszi, mert nemsokára lesz közgyűlés, amin el kell fogadni a szabályzatot."

Ha beveszik a szabályzatba és az illető mégis tovább mos minden éjjel, akkor mit tudsz tenni?
KissMe Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4150

Sziasztok!

Egy témába vágó kérdésem lenne. Tegnap dobták be a postaládánkba a mi társasházunk tervezett SZMSZ-át. Okulva az itt olvasottakból rögtön megnéztem, hogy milyen utalás van a hangoskodásra, lakók zavarására. Sajnos kevés. Csak annyi van benne, hogy hétköznap este 10 és reggel 6 között nem szabad hangosan rádiót hallgatni, TV-t nézni, barkácsolni, vagy más, zajjal járó tevékenységet végezni.

Engem legjobban az idegesít, amikor hajnali 2-kor, vagy esetleg szombaton reggel 5-kor mosógép centrifugálására ébredek. Ez komoly, minden nap van ilyen, a lépcsőház 15 lakás közül valamelyikben (de lehet, hogy mindig ugyanabban, mert egyfelől jön a hang) MINDIG mosnak.

A mosógép zaja lehet olyan zajjal járó tevékenység, amire vonatkozik a fenti szabályozás? Vagy ha nem, akkor hogyan kellene megfogalmazni, kiegészíteni? Háztartási gépek által keltett zaj, vagy valami hasonló...? Segítsetek légyszi, mert nemsokára lesz közgyűlés, amin el kell fogadni a szabályzatot.

Üdv

murray Creative Commons License 2004.09.30 0 0 4149

OFFha jól értem Te megbíztál vmi idegent hogy adja el a exnejed autóját?

már elnézést, de ez szinte ordít azért hogy megszop..ssanak! OFF

nem?

Előzmény: freeze flash (4147)
freeze flash Creative Commons License 2004.09.29 0 0 4148

"freeze, akkor arcod van, hogy lelog a monitorrol"

Gondolkoztam is rajta, hogy kéne venni egy 21"-osat. :-)

Csak nincs pénzem. Ami a szarabb, melóm se. :-(

Előzmény: oregmedve (4146)
freeze flash Creative Commons License 2004.09.29 0 0 4147

Nem azt mondtam, hogy tömegével így oldottam meg dolgokat, hanem azt, hogy előfordult.

Nem vagyok rá büszke, de van amikor más megoldás nincs, mert az illető csak ebből ért.

Ezt meg hidd el nekem. Valóban szar érzés néha, igazad van.

De mit csinálsz pl. akkor, ha az exnejed autóját ott hagyod egy szervizben, meghatalmazással, hogy javítsák meg, adják el, te hosszabb időre bevonulsz kórházba, közben a kocsit eladják, happy. A lét odaadják, mert szükséged van rá, de a szerződés még nincs kész. Ha elkészül, viszik az exnek. De nem viszik, te meg nem tudsz utánajárni, telefonon soha nem elérhetőek heteken át.

Majd kiderül az eladást, pénz odaadását követő másfél hónap múlva, mikor a biztosító küld egy levelet az ex-emnek, hogy közben meghúztak vele egy másik autót a próbaúton, állítólag. A szerződés persze még mindig nincs nála. Ex iszonyú döhüs, csak egy méterre kell eltartani a mobilt a füledtől, mikor beszéltek - annak dacára, hogy neki semmilyen anayagi kára nem származott a manőverből.

Többször odamész személyesen is a szervizbe, de a két tulaj, akik ezt intézték, soha nincsenek ott, mert vagy nyaralnak külföldön, vagy valami.

Na, mit teszel?

Ami a másokon való segítést illeti, az is előfordult már, de az illető sem hülye, hogy ezt közkinccsé tegye. Én sem fogom.

Egyébként meg látogass át a Bemértek 120-al, mit csináljak? topic-ba. ;-D

Előzmény: oregmedve (4146)
oregmedve Creative Commons License 2004.09.28 0 0 4146

freeze, akkor arcod van, hogy lelog a monitorrol, de meg soha nem olvastam egyik topiklakot sem, hogy ime, szoltam freezeünek, aztan a marha nagy eszevel-erejevel-kapcsolataival ugy megoldotta a helyzetet, hogy csak na...

Nem nagy orom am ilyenekkel fenyegetozni. Vagy nem tetted meg soha, csak a szad nagy, vagy tudnod kellene, milyen szar erzes... mennyi bajt okozhat. Es akkor nem lennel ra buszke, es nem csinalnad.

Előzmény: freeze flash (4144)
Infomaker Creative Commons License 2004.09.28 0 0 4145
Nem az a fajta..Merci, stb..
Előzmény: tangerine (4143)
freeze flash Creative Commons License 2004.09.27 0 0 4144

Mondjuk én még életemben nem jelentettem fel senkit névtelenül - olyan már volt, hogy két ügyvéd társaságában mentem valahova ilyesmi miatt, vagy megmondtam előre a fazonnak, mi lesz a következmény. /gyanakkor kilátásba helyeztem azt is, az első azonosíthatatlan elkövetőjű retorziónál automatikusan őt fogom elővenni.

Olyan is volt, mikor erőből oldottam/oldattam meg esetet.

De hát ez nem mindenkinek megy, belátom, és ezért javasoltam a névtelen bejelentést.

Előzmény: Törölt nick (4140)
tangerine Creative Commons License 2004.09.27 0 0 4143
Szerintem 200 Ft-ért, vagy 1 l borért eladnák neked azt a kutyát. (egy próbát megér)
Előzmény: Infomaker (4141)
Infomaker Creative Commons License 2004.09.27 0 0 4141

Ha még csak az lenne..

c betű az eleje, és ny a vége..

Előzmény: Törölt nick (4136)
freeze flash Creative Commons License 2004.09.27 0 0 4138

Önkormányzat => jegyző => névtelen bejelentés.

Kivizsgálják.

Előzmény: Törölt nick (4136)
moonshadow Creative Commons License 2004.09.27 0 0 4137
Ha annyira lenne pénzem mint amennyire nincs, istenbizony megvenném. :))
Infomaker Creative Commons License 2004.09.27 0 0 4135

nem lenne célszerű..Nem magyar az ember..érted :)

Ki lennénk nyírva.

Előzmény: Törölt nick (4134)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 4132
forró nyomon...
Előzmény: Infomaker (4131)
Infomaker Creative Commons License 2004.09.27 0 0 4131

Apámék mögötti szomszéd kutyatartása:

Hosszú telek, a legvégén egy 1.5m*1.5m-es box, valami tetővel, benne a németjuhász méretű korcs. Ennyi. Soha nem engedik ki.

moonshadow Creative Commons License 2004.09.26 0 0 4130

Télleg.

Most, hogy mondod, kutyaugatás sincs.

Van ugyan a gazos szomszédnak kutyája, de az nem ugat, csak ha odamegyek a kerítéshez.

Dehát nem járok arra sűrűn, éjszaka álmomban meg pláne nem fogok.

De ha ugatós kutya lenne is megnevelném.

Inkább sajnálom viszont, mert nagy testű kutya és rövid láncon tartják.

eMM Creative Commons License 2004.09.26 0 0 4129
Valóban szerencsések vagytok.
Gyűjtsetek pénzet addig amíg az áloszomszéd is telket vált.
Kutyaugatás sincs? ha így van eladom az enyémet és odaköltözöm:)

Előzmény: moonshadow (4128)
moonshadow Creative Commons License 2004.09.26 0 0 4128

Magam is úgy vélem.

Azért vettük meg, mert így magunk választhatjuk meg, hogy kinek adjuk el.

Aztán úgy döntöttünk, hogy nem is adjuk el, puffertér  és egyben kert is lesz, teleültetjük fákkal.

A tőlünk jobbra lévő szomszéd viszont egy álomszomszéd.

Kicsi gazos kert, minket nem zavar, mert sose zörög mezőgazdasági munkával.

Bár zöröghetne is, az se zavarna különösebben.

Alig látni, hazajön bemegy a házba, reggel elmegy és kész.

Kocsija nincs, zajos hobbija nincs, szinte látni sem lehet, mindössze egyszer öntött fel nagyon a garatra valami rokona aki nála volt vendégségben és ennek következtében üvöltözött az udvaron lakodalmas nótákat.

Szóval jelenleg szerencsések vagyunk szomszédilag.

Inkább az agaszt, hogy ha neki egyszer eszébe jut, hogy elköltözzön, vagy eladja a házat, akkor ki veszi meg...

de ez a jövő zenéje, mindenesetre mi nem tudjuk mgvenni mert nem lesz rá pénzünk.

Előzmény: eMM (4127)
eMM Creative Commons License 2004.09.26 0 0 4127
Á a néni biztos csak komposztál...:)
Szerencsés vagy ha még egy telek választ el a szomszédtól és az is a sajátod.
Előzmény: moonshadow (4126)
moonshadow Creative Commons License 2004.09.26 0 0 4126

Hogy némileg ontopik legyek.

Szomszéd nénink amikor megvettük a telket, köszönés után azzal alapozta meg a jószomszédi viszonyt, hogy közölte, az előző tulajt feljelentette mert gazos volt a telek és átnőtt hozzá a gaz.

Meg, hogy az előző tulajt emiatt meg is bűntették pontosan 100 ezer forintra.

Reméli, hogy mi rendesen műveljük majd a telket...

Tegnap hátraballagott és ismét megjegyezte, hogy gazosodik a kerítés töve, le kéne megint gyomirtózni.

Tavasszal is mondta és elégedetten vette tudomásul, hogy akkor legyomirtóztam.

Igaz nem miatta, hanem mert a motoros kaszát nem akartam a betonhoz nagyon közel ereszteni, de így mindenki jól járt, ő is mert azt hitte miatta gyomirtóztam le, én is mert kiméltem a motoros kaszát.

Fura egy szomszéd, ha valamilyen növény kidugja a fejét nála a ház háta mögött, rögtön kikapálja, emiatt sötét és kietlen nála a ház mögötti rész.

Tavasszal még át is dobálta amit kiszedett, merthogy tőlünk megy át hozzá a mag. :D

Egyébként ritka undorító egy veteményese van, mert fehér műanyag szőlőkötöző madzaggal minden ágyást elválasztott a másiktól.

Ennek nem tudom mi értelme van, mert egyrészt ronda, másrészt rajta kívül senki és semmi nem megy oda, neki viszont útban van amikor műveli a kertet.

az ő kultúrnövényei átnőnk hozzánk, ami számunkra gaz, mert nincs rá szükségünk, viszont nem piszkáljuk érte.

Inkább a szagokkal van baj, mert egy trágyarakást készített, amit letakart fekete fóliával.

Nyáron aztán amikor a nap megmelegítette a fóliát, nagyon büdös volt arrafelé.

de másképpen is büdösít, rendszeresen tüzel a kazánjában műanyagot.

Még szerencse, hogy nem ezen a részen lesz a házunk, hanem a mellette lévő telken.

Jó nagy és tüskés sövényt tervezünk a kerítése mellé...

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 4125

az kéménymumus

olyan nálunk is van

Előzmény: moonshadow (4123)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 4124

igen. valoszinüleg az emésztés zajait az ágynemütartóból szivesen hallgattam volna:))) fujjbazze belegondolni is szörnyü amit mondtál:)Ö

egyébként az ablakom előtt egy fenyőfa van, aminek az ágai hozzáérnek az ablakomhoz, hogy ettől-e vagynem, nálam helikopternagyságu pókok fordulnak elő amit azonnal kivégzek ha meglátom.

ennél már csak a százlábuak undoritobbak, amik szerintem évről évre nagyobbak lesznek. egyszer beteszek ide egy fotót róluk, hogy ti is hányjatok egy jót tőle

Előzmény: moonshadow (4123)
moonshadow Creative Commons License 2004.09.25 0 0 4123

Látod, ha lett volna egy kígyód, megette volna az egeredet és nem kellett volna kidobni a frencságyat. :)

Albiban lakom, ahol annak idején kissé meggondolatlanul ültettek fenyőket az ablak elé.

Ahogy megnőttek, hozzáérnek a falhoz és gyakran jönnek 4-5cm-es pókok be a redőnyön.

Eleinte még felforgattuk értük a házat, most meg már átlépek felette ha beszalad egy is az ágy alá.

A kéményben éjszaka meg a franc tudja mi közlekedik, de valami állat az és rendszeresen kaparászik fel-alá éjszaka.

(Parapetes konvektor van, a kémény használaton kívül)

Macskánk rendszeresen hoz ajándékba egeret, pockot, gyíkot, vakondot.

:)

Előzmény: Törölt nick (4122)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 4122

vszinü az lenne a jó, ha az ember a saját portáján beleütközik egy ilyen gusztustalanságba, gyorsan megfogja, enni ad neki, lefekteti aludni, és besorolja álattanilag. na pertye:))) multkor azért dobtam ki a franciaágyamat, mert egér mászott bele

Előzmény: oregmedve (4119)
freeze flash Creative Commons License 2004.09.25 0 0 4121

Én szeretem a kígyókat. Annak dacára, hogy kiskoromban borzasztóan féltem tőlük, meg attól, hogy bejön egy a szobámba.

Habár sütve még jobban szeretem őket - kígyópálinkáról már nem is szólva! :-)

rali Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4120
Bírjad is.
Előzmény: Törölt nick (4118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!