Érdekel , hogy hatnak rátok a reklámok aTv Óriásplakát stb. Pont azért veszel meg egy terméket mert jó a reklámja vagy azért nem mert hülye a reklám.Hogy reagálsz a reklám özönre , mit hiszel el belőle.Megveszel e valamit csak azért mert kedvesen mosolyog az eladó.Illetve mlm ben a "baráti" ajánlásokra hogy reagálsz.. STB.
Reklám-pszichológia. Ha nem veszik le a műsorról a UPC Radiátor együttesét, lehet nemsoká pszichológusra, vagy rögtön psziciáterre lesz szükségem. Gyűlölöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igazából az van, hogy aki ilyen tévésoppos "egynapalatthúszmiligrammotfogytammegmittomén"- című dolgokat veszi, az azért veszi, mert a reklám azzal etet, hogy szinte semmit nem kell csinálni. Tehát az ilyen emberkék valszeg UTÁLNAK bármilyen sportot űzni. Én sem vagyok egy sportsman, de ha olyan kedvem van, jólesik egy jót gyúrni, vagy görkorizni.
El nem tudom képzelni hogy ezeket a szerkezeteket EGYEDÜL otthon az ember jokedvel tudja hasznalni. Csoportosan azert csak konnyebb minden ilyennel való foglalkozás ... bár meg nem probáltam pedig rendesen rámferne.
Hú, az ügynököket lexívesebben felgyújtanám! Utálom őket!
A tévésoppos cuccokról meg annyit hogy a kondis dolgok puhány embernek valók. Tudniillik: Szeretek gyúrni. Télen/hűvösebb időkben elég sokat jártam egy helyi konditerembe. Egy alkalommal dumáltam egy csajjal, aki futópadon edzett rendszeresen, és minden testtájra gyúrt, szóval nem volt kamu-sportoló/divatsportoló, hanem komolyan gondolta. Ő mesélte, hogy egyszer rendelt egy tévésoppos comberősítőt (azt amit két láb közé fogva kell összeszorítani). a 2. nap után kettétörte. No comment. Ezért való puhányoknak.
1. ha ezt betartanák, 1 éven belül tönkremenne a magyarországi hálózatuk 2. ha nem használnának egyáltalán, már így is tönkrementek volna 3. hogy ilyet kormányrendeletben rögzítenek, annak az is lehet az oka, hogy talán tényleg használ és csípi a szemét a gyógyszergyár-lobbistáknak a nagy FLP, Bionet, Ökonet, Neways, Nutrilite, Noni stb forgalom. Az meg a másik, hogy azok próbálnak ki ilyeneket, akiknek a hivatalos, gyógyszertárakban kapható cuccok nem segítettek.
lehet hogy ontopik: a főváros televan egy Marlboro-ruhabolt plakátjával. Ez több szempontból is érdekes.
1. Dohányterméket ugye nem könnyű reklámozni (sok tilalom miatt), ruhaboltot pedig szabad, de vajon kinek mi jut eszébe a Marlboro szóról? Ruha vagy cigi?
2. A ruhabolt szigorúan férfiaknak, roppant férfias modellel. Ennek ugye a hagyományos Marlboro cigi - férfiasság kép az oka.
3. A hagyományos Marlboro férfiasság oka az, hogy a Marlboro volt az első olyan cigi amerikában, amibe a füstszűrő bele volt építve, ezért nőiesnek tartották. Erre válaszul elkezdték ezt a kampányt, ami teljesen bevált, ma már a férfias cigimárkák talán legférfiasabbika - holott értelemszerűen az utolsó logikus értékelés szerint azoknak való, akik nem bírják az erőset.
Persze mindamellett a dohányosok egyszer már bebukták ezt a kört, amikor rászoktak a cigire, egy férfiasabb/mokányabb/komolyabb/felnőttesebb önkép vágya miatt. Nyilvánvalóan senki nem cigizne, ha racionálisan mérné fel az élvezet/teher arányt. Miután egyszer rosszul mérte fel, a kognitív disszonancia (a reklámpszichológia egyik alappillére!) arra ösztönzi, hogy magát és környezetét meggyőzze, hogy jól döntött, aminek a legkézenfekvőbb módja az, hogy elkezdi látványosan viselni a fenti felnőttesebb/férfiasabb önképet, amivel a még nem dohányzókban erősíti a dohánytermék imidzsét.
Én csak akkor térek el a listától, ha a szokásos termék mondjuk 20-30%-kal olcsóbb. Azt akkor is veszek, ha éppen van még otthon belőle egy fél csomag. Tehát ilyen akcióknak bedőlök :-), de totál ismeretlen terméket soha nem veszek, csak azért mert akciós. Azoknak a normál árát sem ismerem, tehát el sem lehet dönteni, mihez képest akciós az ár.
Mégyegy pozitív történés: párom (tv néző :) tvshopban meglát egy haspadot. 30k HUF+posta, mondom megnézem neten. Vateráról 19k HUF kiszállítással együtt tökugyanaz, újonnan. :) Mai napig megelégedettséggel használjuk és tényleg hatásos, csak csinálni kell.
... meg a többi olyan módszert, ahol azt akarják bebizonyítani, hogy nekem mennyire szükségem van arra a bizonyos termékre. Méltatlanul hanyagolt topikomat hadd ajánlgassam, hátha újra életre kél. Nekem sajnos nincs időm gondozgatni.
Ezt is lehet reklámpszichológiának nevezni, de akár ámításnak is. Amit látsz a kiflin, az nem sajt. Sajnos most nem találom azt a cikket, pedig lementettem magamnak. Valami műizé, némi sajtaromával dúsítva. :-(
ezen kívül a zene is nagyon fontos tényező a boltokban. EGyrészt a jó hangulat miatt jobb kedvünk van költekezni, de az sem elhanyagolható, hogy állítólag a zene pont arra az agyrészre van hatással, ahol a döntés történik. Tehát ha elvonja a figyelmünket, leterheli azt az agyféltekét, könnyebben pakolunk a kosárba. Nincs agykapacitás arra, hogy felmérjük, vajon tényleg szükségünk van-e arrra a bizonyos árucikkre.
Nem tudom, mennyire UL, de állítólag a McD-ból sem véletlenül szűrődik ki "némi" illat, hanem nagyon tudatosan pumpálják ki a megfelelő szagokat (és még csak véletlenül sem az égett olaj szagát).
Pfff ez nem semmi.... Egyből eszembe jutott az Auchan, ahol mindig friss kenyérillat van, mégsem látok ott sürgés-forgást.
Canned Smell – Most Supermarkets bake their bread early in the morning, however to entice more custom some have resorted to pumping out the smell of fresh baking bread to add to the illusion that it is constantly baked through the day. Go into Niketown on Oxford Street and smell the deodorant like pong they pump into the air!