A Békési Reform. Ekklésia minden Ingó és Ingatlan Vagyonnyainak, 1809.
1mo Vagyon egy Templom, égetett Téglából építve, stukaturral és sindel fedéllel, mellynek belső világának hossza 21 3/6 öl szélessége 9 4/6 öl, melléje ragasztott kő Toronnyal, és körül be kerítve kő kerítéssel.
1878-ban a gyulai Reisner Ignácz (1811 – 1884) három évre bérbe vette a szintén gyulai Dászkál Miklós (1821 - 1911) tégla és cserépégető telepét. Jó eséllyel ekkor születtek az R. jelű téglák, méghozzá tükrözött betűvel.
"Bort, búzát, békességet, sötétségben fényességet! Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt, az maradjon,- ki elindult, az haladjon."
Áldott karácsonyt kívánok mindenkiek ezzel az immár "hagyományos" megfejtés-csokorral.
(Mivel eddig még itt a fórumon nem, illetve tudtommal máshol sem szerepeltek...
Oké, a pecsetestegla.hu-n igen, mert azt folyamatosan frissítem!)
KéT - Krausz és Társai, Tab (Krausz Ignácz, Deutsch Albert, Hausner Zsigmond) 1891-1911 között gőzmalmot üzelmeltettek Igalon és 1898-1913 között hengermalmot Tabon. Ebben az időszakban készülhetett a tégla is.
TO - Trebits Oszkár földbirtokos, téglagyáros, Tét
WH - Weisz Henrik földbirtokos, Kajmádpuszta
SB (kisméretű) - Sebők Béla téglagyáros, Csurgó "Hosszú évekkel ezelőtt mint kereskedő került Csurgóra Sebők Béla, aki csakhamar feleségül vette Traubermann Ádám nagykereskedőnek és téglagyárosnak a leányát (...) időközben apósa átadta neki a csurgói jól menő és szép hasznot jövedelmező téglagyárát." Forrás: Uj-Somogy 1928.02.26.
FR 1824 (tükrös) - Rakovszky Ferenc földbirtokos (élt: 1784-1865), Bátya
Ez utóbbiból ha van valakinek jobb minőségű cseréje, érdekelne.
Tessék. Kurvára utálom, ha lehazugoznak. Kurvára nem szidtam senkit. Olvass vissza nyugodtan. És ahogy lejjebb olvasható, vélhetően az oldalról másvalaki válaszolt, nem te. Bocs, ha a nickedet összekevertem másvalakiével.
Egy nyomorult kérdés volt, kicsit fura számomra itt a lőporos hangulat...
Mivel Fafara az egyesületi oldalon találta meg a cikket, így oda írt. Következésképpen nem a te válaszodat kapta, hanem azét, aki ott, mint admin, produkálta magát, ahelyett, hogy hozzád irányította volna Fafarát.
Mivel csak itt tudtam üzenetet írni, semmi más kontakt nincs, a cikknél meg nem kattintható a piros gomb, lehet eltévedt az üzenet a világegyetemben: https://mbtgye.hu/infok/kapcsolat