Tegnap délután, azaz 2018. jan. 02. kb 16-17 óra tájban 5, azaz öt rendőr járőr autó volt egyszerre némelyek villogó lámpákkal, az Örs vezér téren a "Gombánál", BKK pénztárak?
Karigeri jobban tenné, ha inkább kimenne a ligetbe és igéretéhez híven a fákhoz láncolná magát. Amiket épp most vágnak ki a gyaláatos módon a liget legjobb részén kialakakítandó sportpálya vagy mi helyén.
Ide most csak 89 kép került fel a kb. 130 képet tartalmazó albumból (részletesen itt olvashattok róla), de van egy másik - valamivel kisebb felbontású - másolat is a fotókról, ott 108 képet lehet megnézni (a teljes kollekció feltehetően sosem fog előkerülni, mert mindegyik megtalált album csonka).
Szokatlan kérdés, az internet korában, mindenkinek más az igénye. Trófea, Mexikói-Erzsébet kir-né sarok. Aranyhal, Thököly-Amerikai sarok, Thököly, Stefénia-Thököly sarok. Lajos király, Nagy Lajos-Boros M sarok, Árkád földszint középen, önkiszolgáló, nagy választék, naponta garantáltan friss.
Ha jól emlékszem, már a 60-as években készült terv, a Kerepesi úttól a Kassai térig. Akkor még több régi ház útban volt, azóta eltüntek a Bosnyákig, most már csak egy szakasz lóg bele a nyomvonalba a Jávorka u - Telepes között. Az Erzsébet Kir-nétól kész van.
A legtöbb baleset nem a Gervay-Gyarmat u-nál volt, hanem a Telepes NLK-nál. Már a lámpa óta is volt. Kérdezd meg a Bácskai u. sarki patikát, hányszor javíttattak portált?.
A másik leggyakoribb a Telepes-Fűrész sarok, néhány hónapja bedöntötte az iskola kőkerítését.
A 3-as, 62-es villamost napi szinten használók sokat nyernek vele, mert ezekben a kereszteződésekben nagyon sok baleset volt, amik megbénították a villamosközlekedést, nemritkán órákra. Sokszáz embernek okoztak bosszúságot, régesrég le kellett volna zárni ezeket a kereszteződéseket.
A N. L. páratlan oldalán pedig kiépített parkolókat hoztak létre. Én mindkét változást pozitívumként élem meg, igaz, nincs autóm.
A BKK "nagyot alakított" a legújabb ötletével. Nem lehet a Nagy Lajosról közvetlen behajtani a Gyarmat, Gervay utcákba. Megszüntették az úttest és a villamos sínek között a parkolási lehetőséget!
Társasházi panaszokkal foglalkozik e a jegyzői hivatal? Kinek van tapasztalata? Miért kötelező tulajdoni lap másolatot beadni a panasz mellé, ha egyszer a hivatalnak is jogában állna ellenőrizni a földhivatali adarokat?
Nem beszélve arról, hogy ilyen dokumentumot nem ad ki a hivatal, természetellenesen a kedves kuncsaftnak kell regisztrálnia magát a magyarorszag.hu oldalon és onnan próbálja meg vért izzadva letöltenia tullap másolatot.
Szándékosan nehezitik a panaszkezelést a közhivatalokban? akkor minek vannak ?
Ez nem csak a bringásoknak szívás (egyébként én is ott szoktam áttekerni). Nem tudom hány baleset történt vagy mennyire lassították a keresztutcába behajtók a villamost, de kétlem hogy mostantól sinkanzenek fognak a Nagy Lajoson furikázni. Az amúgy is mindenhol sínekkel határolt kerület kap még belső közlekedési nehezítést is.
Egy ideje sok bringással együtt bosszankodok, hogy a belvárosból Alsórákos felé az egyetlen nyugis bringás útvonalat, a Gyarmat utcát a Nagy Lajos király útjánál lezárták. Most megtaláltam az okát, íme:
Elég értelmetlen dolog ez így szerintem úgy en bloc, ráadásul attól tartok, hogy a bringázó ingázók se fogják tudni ezentúl keresztezni a villamos síneket a Nagy lajos király útján. Alternatív útvonal mg legfeljebb a nem igazán ideális Thököly út vagy az Erzsébet királyné útja marad a bátraknak. Bárcsak tévednék!
A Városliget körüli rész a Fővárosé, a hétvégi díjszabás az Ötvenhatosok terére (Felvonulási térre) vonatkozik, legalábbis az oldal infói alapján.
Mindenesetre marhára nem örülök, hogy a gyakori családi program zuglóiként is parkolási díjassá vált. Valószínűleg a kerület forgalmán meg semmit sem javít.
A XII. kerületben is ez van. Ott is csak az kap parkolási matricát akinek a lakcíme fizetős övezetben van. De ő sem az egész kerületre, csak az adott zónára. A rendszámkötelezőség már más téma. Ez valóban szivatás és nagyobb részt nyomkövetési lehetőség. Adott kocsi (és annak tulaja) mikor és hol jár a városban. Ha ezt másutt lépné meg valamelyik ordaskomcsi fideszes kerület, akkor akár még érteném is, na de itt, a nagydemokrtikus Advent Gigi falujában?! Hóóógy?