Ezt a topikot azért hoztam létre, hogy aki a Mátravasútról szeretne megtudni, vagy éppen megosztani információkat, képeket, az itt is megtehesse.
A topikkal azt az űrt is szeretném pótolni, ami a weboldaluk (információ)hiányosságaiból adódott.
Türelmes vagyok,szerintem mások is ha van miért.Esetleg több napos topiktali Szaljkán?Én benne lennék.Tőlem telhetőleg sokat megadnék azért hogy láthassam Gyöngyit önerőböl feljutni Szalajkára.Csodálatos az a környék,egy csühös nagyban növelné a táj szépségét és vonzerejét.Remélem mielőbb összejön.Esetleg mikorra tervezitek hogy ez megvalósul?
Igazából minden megoldás jó, de én pl. megvárnám, hogy legyen végleges engedélye a felső szakasznak, és akkor úgyis terveztünk rászervezni egy topiktalit. Akár többnaposat is...
gyerekkoromban többször lesétáltunk szentimréről lajosházára, és onnan vonattal gyöngyösre. akkor a menetrendszerinti vonatokat (általában egy zárt és egy nyitott kis négytengelyes kocsi) c50-es vitte.
No erre a "komoly" teljesitményre gondoltam-:) Mert ottjárva láttam hogy nem egésszen vizzintes a pálya,és bizony talán még az az egy kocsi is sok ennek a táltosnak-:) De kettö ilyen gép már valami, kiad az ottani pályán egy egésszet
Azért a teljes képhez tartozik, hogy van ott egy másik C 50-es is..., csak annak egyik tengelyhajtása le van kötve. ( a javítása már rég tervben van, csak...... )
Ha adott esetben mindkettőt együtt használják, már " komoly" vontatási kapacitásra tesznek szert !:-)))
Ez a kisvasút a Mátrában van és nem a Bugaci havasokban.Ide kellenek a pacik.Itt 1 db. MK 48 max. 2 db. Bax.Mi van ha nagyobb az igény?Köszönhető a jelenlegi vezetőségnek hogy van igény a meglévő géppark bővítésére.Az üzemelő szakaszokon nem üres kocsikat rángatnak.Az utasbarát menetrendnek köszönhetően egyre többen váltanak menetjegyet,ez személyes tapasztalat.Részemröl a gondolat,nehogy kevés legyen az 1 darab C-50.Amúgy a jelszót mindenki tudja.Hajrá Mátravasút.