Nem eszi meg a tápot, főzök nekik. Kizárólag emberi fogasztásra való alapanyagokból. Kb. 60% húsféle (baromfi, marha, tengeri hal, vad vagy birka) vagy baromfimáj (abból kevesebb), 30% rizs, gríz, tészta, (néha kukoricaliszt) 10% zöldség (répa, zöldbab, zöldborsó, saláta, spenót) vagy esetleg alma. A lhassám 17 évig élt, 14 után ő is lefogyott. Nem jól etetem az öreg kutyákat esetleg? A 7 éves yorki ugyanettől jó húsban van, igaz nem kövér, de vigyázok a vonalaira. Ja és reggelente kapnak a testsúlyuknak megfelelő kutyakekszet amiben vannak vitaminok és kálcium.
Egy vérkép+ pajzsmirigy hormonszint nem ártana a tiszta képért. Egyébként könnyen emészthető, jó minőségű senior tápokkal érdemes próbálkozni. Sajnos ebben a korban már romlik az anyagcsere, nagyon sokat kell egy kutyának ennie ahhoz, hogy elegendő tápanyagot hasznosíthasson.
Kedves Zsolt! Van egy 15 éves kutyám, jó étvágya van, de csontsovány. Nem látszik rajta, mert nagy a szőre, de nagyon bánt. Féreghajtót rendszeresen kap három havonta! Mit tehetnék?
A laparoszkópiás műtétekkel nincs semmi baj, nyilván a maguk helyén tökéletes megoldások lehetnek. Én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy egy jó, több évtizedes technikát csak akkor érdemes leváltani, ha az valamilyen előnnyel jár a régivel szemben. A macska ovariectomia esetében én semmilyen előnyt sem látok, de a divat és a modernség nyilván itt is fontos szempont lehet.
A laporoszkopiás műtét humán területen is igen elterjedt ma már. Nem kéne riogatni az embert vagy konkrétan magyarázd el légy szíves, mi az hogy "belülről ugyanugy szét van rámolva mind ember mind állat", " a mütéti technika miatt jóval nagyobb megterhelésnak van kitéve szintén mind ember mind állat a mütét során mintha ugyanazt a mütétet nyiltan végeznék el" . Sok százezer ilyen műtétet csinálnak szerte a világban, ez vadhajtás lenne?
Mert a fémanyag bárrmennyire is szövetbarátnak gyártják idegentest a szervezetben és mint ilyen összenövéseket, gyulladásokat indukál a fonallal szemben , ami ugye felszivódik idővel és nem adja ezeket as reakciókat.Na ezért baj.Mint az irtam én biztos,hogy nem operáltatnék semmit ilyen technikával egyetlen állatomon sem.
Kedves Zsolt! Rendkivül örülök ennek a véleményednek.Nekem ugyanez a véleményem, és nap mint nap szembesülök vele humán vonatkozásban.Egyszerüen behülyitik az embereket akiknek ez érdekében áll.Több pénzt le lehet gombolni a gazditól ugyanazért a beavatkozásért,merthogy belülről ugyanugy szét van rámolva mind ember mind állat csak kivülről nem látszik.Arról pedig,hogy a mütéti technika miatt jóval nagyobb megterhelésnak van kitéve szintén mind ember mind állat a mütét során mintha ugyanazt a mütétet nyiltan végeznék el senkinek fogalma nincs.Erről nem irnak a neten.Én csak azt tapasztalom,hogy emberek fél országrészt vándorolnak érte és nyilván az operáló orvos zsebébe jóval nagyobb paraszolvencia kerül mint a hagyományos mütétért.Én, bár nap mint nap altatok ilyet esküdt ellensége vagyok a technikának egyszrerüen azért mert jórészt nincs értelme .Ugyanolyan vadhajtása a sebészetnek mint eddig sok egyéb ami már kiment a divatból.Ez is ki fog csak meg kell várni.Én biztos,hogy soha nem operáltatnám egyetlen állatomat sem ezzel a technikával.A topiktárs kérdezett , én megkerestem neki a neten.Engem személyesen nem is érdekel mert ugy ahogy van hülyeségnek tartom.
Ezt sosem értettem: miért jó az, ha egy olyan seb helyett, amit 3 öltéssel össze tudok zárni, csinálok minimum két sebet, amihez ugye 4 öltés illik. Sokszáz ilyen műtétet megcsináltam már, de gallért még sose kellet használnom. Arról nem is beszélve, hogy a hagyományos módszernél felszívódó fonalat használunk, ami pár hét után eltűnik, míg laparoszkópiánál fémkapocs dukál, ami ugye örök életére bent marad.
CRF én is állandóan a holisztikus oldalakat bujom csak én a cicásakat!pozirótiv a véleményem Kopócsi doktornőről és Bartakovics Andreáról! fitoterápiás orvos Dr Csikó György!!!!!!Igaz én telefonom beszéltem velük.A cicódat csak nyers husival etteted?esetleg adtál naki táplálék kiegészitőt?üdv
sajnos tegnap elpusztult a kutya, kiderült, kullancsfertőzése volt. azon tűnődöm, ha ezt hamarabb diagnosztizálják, lett volna-e esélye a gyógyulásra. persze oly mindegy már...
Ja kérlek, a totál illegális biznicek (drog, fegyver...) meg a hadiipar után a legtöbb pénz a szépség-, és egészségiparban van manapság... gyógyszerekek, gyógyhatású (vagy annak reklámozott) dolgok, babaápolási dolgok, házikedvenceknek való dolgok, kenceficék, fogyasztó, mellnövesztő, potenciiakavító, ráncokat eltüntető csodabogyók, mind-mind érzékeny pontjon találják meg az embereket, ha jók az infóim, már pár éve is a jövedelmünk 15-20%-át ilyesmire költöttük, és folyamatosan növekszik a részarány, lassan többet költünk ebbe a vertikumba tartozó dolgokra, mint kajára... szóval ma ezen a területen robbanás van, évente többszöröződik a kínálat...
Ayurvedikus, kifejezetten állatoknak... banyek, mik nincsenek ma már, csak lesek:)
Ezt most kicsit macerás lenne beszereznem, viszont eszembe jutott róla, hogy van egy Aloe First spray-m is a szekrényben. Ezen az alapon az is szóba jöhet:)
Egyébként adok még időt ennek a keserűnek, egy hete használjuk csak.
Szerintem az ilyen krónikus nyavajáknál, mint ez a rágás-nyalogatás miatti kisebesedés is, minden olyan gyógyhatású cucc megérhet egy próbát, ami ártani biztosan nem árt, hátha pont az használ. Ez meg egy olyan cuccnak tűnik, persze leszámítva az esetleges allergiás reakciót, ami ugye gyógynövényes kenőcsöknél mindig előfordulhat, akár még a közönséges kamillára is... szóval gyógynövényes kenőcsöt mindig úgy kell, hogy először egy picit a bőr egy pontjára, és ha másnapra nem vörös, hólyagos, akármi, akkor lehet a kúrát elkezdeni.
Nézd szerintem, ha nincs baja, akkor extra diétás kezelésre sincs szüksége. Amit én megtennék, hogy félévente-évente ellenőriztetném tünet nélkül is a vesefunkcióra utaló laborparamétereket, hogy még azelőtt kiderüljön egy esetleges lappangó krónikus veseprobléma, hogy szembe tűnő tüneteket ad. Ha meg a laborparaméterek mutatnak eltérést, mondjuk túl savas vagy túl lugos az a vizelet, homok van benne, magasabb a kreatinin/karbamid, akkor az aszerinti diétás kezelés az indokolt.
Szerintem azért célszerű kikérni egy másik állatorvos véleményét is, egyfelől többféle központi idegrendszeri vagy belső fül eredetű betegség okozhat ilyen tüneteket, és egyáltalán nem azonos a gyógyítási lehetőségük, másfelől meg az állatorvoslás is sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, vannak olyan nyavaják, amit 20-30 éve még gyógyíthatatlannak tartottak, mára meg gyógyíthatókká váltak.
mennyi az a szteroid és milyen időközönként ami még nem jár komoly mellékhatásokkal?
Szerintem ez alapvetően tök egyedi, szteroidot hosszú távon nem lehet sémásan adagolni, egyedileg lehet meghatározni a legkisebb hatásos dózist/adagolási gyakoriságot, figyelve a hatást és a lehetséges mellékhatásokat.
Én nem tudok róla, hogy korlátja lenne a keserűspraynak, és szerintem a 2-3-4 alkalmazás is jó. Viszont nyilván mellette a viszketéshez vezető folyamatot okilag is célszerű kezelni, mert egy ponton a viszketés nyilván legyőzi az undort - pedig tényleg borzalmas az íze:)
Arra azért szerintem lehet gondolni, hogy alkoholos, ami szárít és tartósan használva megzavarja a hámosodást, már ha éppen ki is van sebesedve az a folt. Néha kend meg egy kis Neogranormonnal vagy hasonló vény nélküli hámosító-bőrvédő cuccal:)))
most jöttünk meg az állatorvostól, ezentúl naponta kétszer szúrnom kell a 11 éves macskánkat inzulinnal.
az tűnt fel, hogy nyár óta rengeteget iszik.
a doki szerint elélhet 14 éves koráig, ha sikerül rendesen karbantartani a vércukor szintjét :(
már most szomorú vagyok.
ez csak a keköszöntő volt, azt hiszem ezután jó párszor megfordulok majd a topikban, csak gondolom ilyen alapgondot már nagyon rég kitárgyaltatok, azért szívesen vennék némi tapasztalatot tőletek.