Keresés

Részletes keresés

hemerencia Creative Commons License 2011.12.10 0 0 397

Szia, tegnap ajandekban kaptam egy pfaff varrogepet, sajnos nemet utmutatoja van, tudnal-e segiteni, talaltal magyar nyelvut?Elore is megkoszonom!Emerencia.

Előzmény: anitaszhely (81)
hemerencia Creative Commons License 2011.12.09 0 0 396

Sziasztok ,segítségre lenne szükségem, ajándékban kaptam egy pfaff 2524 es varrógépet, magyar útmutatója, nincsen ,nem sikerül befuznem a cérnát, kérlek segítsetek, köszönöm szépen!

groszur Creative Commons License 2011.12.08 0 0 395

sziasztok,
a következő kérdést szeretném feltenni nektek:
az alábbi varró és hímzőgépekkel kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak? Jó/rossz is érdekelne. Esetleg melyiket ajánlatátok megvételre?

Brother NV-1e
BERNINA 830 
Husqvarna Viking Designer Diamond Deluxe


Vagy esetleg egyéb alternatívák? 
Köszi előre is a választ! 

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.05 0 0 394

 

Üdvözlök Mindenkit!

Érdeklődnék, hogy esetleg valakinek nincs-e, jó állapotú, eladó singer varrógép fiókja. Olyan kellene, amit felülről lehet becsúsztatni. Olyan is jó lenne, aminek a gombfigója hiányzik. Ha esetleg van valakinek, kérnék egy árat is írni.

 

Köszönöm!

üdv. Bence

Forby Creative Commons License 2011.12.05 0 0 393

Köszönöm, végül egy régi necchi 559-et vettem, honap érkezik remélem boldoggá tesszük egymást:)

 

Elriasztott ez a csak számítógéppel lehet hozzáérni dolog, meg a potenciális javítási költségek - rájöttem hogy tök fölösleges ennyi pénzt belerakni. 

Előzmény: nimrod50 (392)
nimrod50 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 392

Kedves Forby!

Az általad választott BERNINA Bernette92c gép a háztartási gépek között csúcsgép!

Amit lehet tudni egy gépnek, azt tudja. 44 különbözö himző, sztreccs programm, ( aminek a 90%-át soha nem használod rendszeresen) és ha jól tudom 11 gomblyukazó programm! Nem semmi! De: minél több elektronikai alkatrész, csipp, intregnált áramkőr van benne, a hibalehetőség annál nagyobb, javítása( a garanciális időn túl) komoly pénzekbe kerülhet, mivel egy hagyományos varrógépműszerész

megfelelő múszerek( oszcilloscop, laptop) és szakismeret nélkül hozzá sem tud fogni.

Csak speciális szakszerviz!Az meg a tudjuk, (lásd pl.gépkocsi)aranyárban dolgoznak.

Tehát nem tudok, ( nem is akarok) tanácsot adni, mert ez anyagi kérdés.

Azt meg megmondani, hogy milyen tartós a gép még nem lehet,mert ahhoz még nagyon fiatal tipus.Mindenesetre csodálatos masina, és ha valakinek a 99.900 ár nem sok,egy háztartási gépért,akkor tudom ajánlani!.Az eddigi géped után olyan érzés lesz, mintha valaki egy 1200

ladából átülne egy 7-es bömcsibe!

Üdvözlettel: nimrod50

Előzmény: Forby (391)
Forby Creative Commons License 2011.11.24 0 0 391

Kedves Nimrod, megkérdezhetem hogy a bernette 92c-ről mi a véleményed? Varrógépet keresek otthoni hobbi célra, megbízhatót, masszívat. Eddig csak egy régi neumann géppel varrtam, és nagyon nem vagyok képben hogy mostanában ki mit tud, melyik márka minősége milyen. A bernette-et az oktogonos bolt ajánlotta, de ők az importőrei is, ergo szeretném körbejárni a dolgot, esetleg hasonló tudású jó gép van-e még 100ezer alatt. 

 

Köszönöm! 

Előzmény: nimrod50 (379)
KEEP Creative Commons License 2011.11.23 0 0 390

Sziasztok!

Feleségemnek szeretnék venni egy varrógépet karácsonyra. Nagyon jó kézügyességű, kreatív nő, csomgó kreatív dolgot csinál, ez eddig kimaradt. Valószínűleg dekorációs dolgokat, párnahuzatokat, nem túl bonyolult ruhákat varrna-javítana vele. Első körben nem szánnék rá túl sokat. Ha komolyabban bejön neki a dolog, akkor talán egyszer, de indulásra valami megbízható alap gép lenne talán az ideális. Ennek megfelelően talán használtak között nézelődnék első körben.

Szerintetek mit lenne érdemes venni, mire kell figyelni? Sajnos teljesen ismeretlen ez a terület nekem, bár édesanyám két nagyon komoly ipari géppel varrt évekig, de ez rám nem ragadt át :)

nimrod50 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 389

Üdv.A gépednek valószinűleg az a baja, hogy az eltört tű egy darabja beszorult a greiferbe.

ne feszegesd, mert törés lehet a következménye, de legjobb esetben is felsérti a hurokfogó

( greifer) álló és mozgó részeit.

Javítható, de csak a hurokfogó szétszedésével, amit legjobb szakemberre bízni!.

Üdv.

Előzmény: hipervandor1979 (388)
hipervandor1979 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 388

Üdv mindenkinek

Tudna valaki segíteni.Van egy trion varrógépem vartam vele de eltőrt a tű próbáltam kicserélni de nem tudtam se fel se le megmozdítani a fejet hogy kivegyem.Kis próbálkozás után sikerűlt kicserélni.De nem tudok vele varni mert nem tesz teljes fordúlatot a tengely vagy mi nem nagyon értek hozzá max.1 cm mozdúl le és fel is olyan mintha meglenne szórúlva .Mi lehet a baj lehet javítani?

 

kokopali Creative Commons License 2011.11.20 0 0 387

Üdv mindenkinek!

Kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni . A régebbi gépünkön cseréltünk ékszíjjat és azóta mindig kilazul a tengelyen ez a rögzítö ill kioldó kerék, miért?

Köszi a válaszokat Pál

kopalko@freemail.hu

nimrod50 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 386

Üdv.

Ha himzőgéped alulra hurkol (esetleg alul egyenes a varrás) valószinüleg szoros az alsószál.

Több oka lehet: a boninrugó szoros( a kis csaavarral lehet lazítani, bizonyos mértékig, az orsó alatt piszok van, vagy az orsó szétnyilt.

( túl szoros orsózás miatt)

Vedd ki a bonbint, tedd bele az orsót, és tedd sima felületre, és fogd le, és húzd a cérnát.

Ha nagyon szoros, vagy egyenetlenül, akadozva jön, ott a baj.

Egyenletesen, nem túl szorosan kell jönnie, akkor jó.

Üdv.

Előzmény: Nyulocsi (385)
Nyulocsi Creative Commons License 2011.11.18 0 0 385

Na ezt jól megasszondtam..

 

Szóval a hímzőgép folyamatosan felveszi az alsó cérnát, próbálltam már az orsótokon is állítani, de akor sem lett jobb a helyzet. Amann hímzőcérnákat használok túlnyomórészt 40-es finomságút...  Eddig nem volt vele probléma..   nem tudom hogy mi lelte...

Előzmény: Nyulocsi (384)
Nyulocsi Creative Commons License 2011.11.18 0 0 384

Reggelt...

 

HURÁÁ...!!! 

Két éve törtem el a pedált akkor is majd egy huszasba került (volna) ha nem találok olcsóbb megoldást a neten... :o(  Na mindegy majd lessz vele valami...

 

Egyik gépem sincs iparszerű tevékenységre felhasználva ezek hobbi gépek, és annak megfelelő koptatásnak vannak kitéve. Itthon már nem varrok semmiféle ruházatot maximum a családnak ezt-azt ha kell. Amikor eltört a pfaff akkor vettem egy E&R gépet a tescoban és meg kell mondjam ritka nagy rakás sz@r.. :oS

 

nagyon jó a  brother, bár sokan elítélik ezeket a gépeket.. A hímzőgép sincs agyonhajszolva hiszen négy év alatt mindössze 5 099 477 öltés van benne, ami baszolút nem ipari felhasználásra utal :oDD

 

Szösz nincs .. Nút sincs... :o( csak akár hogy akarom beállítani a megfelelő szálfeszességet, csak feszít az alsó.. és ennek megfelelően a felsőt is húzza elég erően... :o(

Előzmény: nimrod50 (383)
nimrod50 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 383

Üdv.

 

Problémáidra: A Pfaff géppel kapcsolatban tipikus elektronikai vezérlés hiba,amit csak

speciális szakmühelyben tudnak behatárolni...Nem olcsó!

A Brother himződ az  egyik legjobb, legmegbízhatóbb gép.A hibajelenség arra utal, hogy a szálfeszítő tárcsák közé ( köznyelven) szöszmösz halmozódott fel, ( a mai cérnák mercelizálása nem mindig felel meg teljesen a speciális követelményeknek), vagy a sok

használat következtében a cérna bevájt magának egy járatot a spanungtárcsába, és ha abba ugrik a cérna, lazábban fog varrni. ( alul hurkol)

Az első hiba a tárcsák közének kitisztításával javítható, a második sajnos csak a tárcsák

felületének sikcsiszolásával ( finom csiszolópapiron, egyenes felületen)javítható.

Egyébként felsőruházat iparszerűen tőrténő előállításánál inkább javasolnám az ipari

varrógépeket ( Pfaff helyett)

Üdv.

Előzmény: Nyulocsi (381)
LBZS Creative Commons License 2011.11.17 0 0 382

Sziasztok!

 

Egy gyors kérdésem lenne. Van valakinek megbízható varrógép szerelő ismerőse Bp-en vagy Gödöllő környékén? Egy overlock gép lenne a javítandó. Előre is köszönöm a segítséget!

Nyulocsi Creative Commons License 2011.11.15 0 0 381

hmm...

 

Pedig pont egy brother típusú hímzőgéppel morcoskodunk..  Negyedik éve használok egy NV 700II típusú hímzőgépet, és mostanság nem bírom beállítani a megfelelő szálfeszességet..  13 éve dolgozom felsőruházat iparban, igen, tudom milyen gép jó és mit érdemes megvenni. Csak sajnos gondolom te is tudod milyen anyagi körülmények uralkodnak a ruhaipar területén.

 

Szóval nem tudom mi lelte a masinát, valahogy hogysehogysejó állapotban van..... :oS

 

Előtte egy PE-150es gépem volt sokáig. Soha semmilyen problémám nem volt vele.. :o)

 

Valamint van egy PFAFF Tiptronic 1071-es varrógépem, amit használtam vettem KB vagy hét éve. Tavaj év elején eltört benne egy alkatrész,ami a felsőkelmetovábbíto tolómozgatását végzi. ( egy cca 2.5-3 cm es pici alkatrész aminek mindkét végén furat van és az egyik végén egy távtartó.) na ezt az alkatrészt nagy nehezen a helyi öntödébe sikerült legyártatni, ami teljesen méret és formahű lett. És beépítettem egy ismerrős műszerész sráccal, és igy a gép mechanikailag tökéletesen működik.

Viszont azóta KB fél órát varr a gép, majd megáll. Az elektronika adja a visszajelzéseket, viszont a motort nem indítja. egy kis pihenő után megint varr de megint megáll..

 

vajon milehet a baj..:? A gép teljesen laza, jól fordul nem szorul, nem akad nem kattog, megy mint a doxa.  :o)

 

csak valamiért megáll..  és nem tudom miért..  Vajon elektronikai hiba lehet?

Előzmény: nimrod50 (379)
formax Creative Commons License 2011.11.12 0 0 380

Sziasztok!

 

Régóta szeretnének a lányok asszonyok a családban egy overlock gépet, amivel egy-egy ruhát megvarrhatnának, maguknak, hobbiból. Az ALDI-ban akciós az itt http://catalog.aldi.com/core/main.php?&SITEID=87122&PROJECTNR=10276&PHPSESSID=b98e6afba917a1c62da57dad47aed014 található szórólap 8. oldalán található SINGER overlock, 49.990,-ért.

Van egy hagyományos Neumann varrógépünk, azon már elég jól tudnak varrni, de szeretnének egy ilyesmi gépet, érdemes-e megvenni.

 

Köszönöm a segítséget.

nimrod50 Creative Commons License 2011.11.11 0 0 379

Üdv.

 

Kérdésedre válaszolva: tanulmányaim során egyik választott szakom a konfekcióipari és

és textilfeldolgozóipari gépismeretek volt,majd gyakorlatban évekig ( min 20év) foglalkoztam varrógépekkel többnyire mint irányító egy azóta megszünt felsőruházati vállalatnál.

A mai háztartási gépek zöme a távolkeleten készül. A Singer, a Husqarna,a Dürkopp,a Pfaff

a Brother,,és még sorolhatnám a márkás cégeket, kihelyezte üzemeit, az olcsó munkaerő miatt, és ott gyártják az ilyen-olyan minőségű gépeket, amelyek el vannak látva mindenféle feleslegel programmokkal, csak éppen azt nem tudják tökéletesen amit egy

varrógépnek tudnia kellene hosszú távon.

Ezekkel a gépekkel én nem foglalkozom.

Üdv.Nimrod50

Előzmény: Nyulocsi (377)
Luca anyu Creative Commons License 2011.11.10 0 0 378

Sziasztok!

 

Kis segítséget szeretnék kérni. Teljesen kezdő lennék.

Fejembe vettem, hogy varrni szeretnék. Még soha nem varrtam, de az alap háztartási javító és alakító munkákon (szoknya-, nadrág-, függönyfellvarrás, cipzár, babaruhák, jelmezek a gyerekeknek, stb.) kívül nagyon meg szeretném tanulni a foltvarrást is. Sok jót olvastam a Janome gépekről, de most nem merném rögtön nagy költségekbe verni magam és a családom. Így találtam egy nagyon alapgépet. JANOME POWER S. 1010  Szerintetek ez túl egyszerű? Nem jó? Amihez én szeretném ahhoz elégséges?

Úgy nagyjából azok benne vannak amik nagyon fontosak:

4 varróprogram
automata gomblyukazás
tűpozíció állítás (pl:cipzár bevarráshoz)
öltéshossz állítás
öltésszélesség állítás
fokozatmentes cikk-cakk szélesség állítás
ikertűs varrás (fedőzés utánozásához)
szálvágó
szabadkar
anyagtovábbító fogazat leengedhető
szabdkezes gépi tűzés (kukacolás) megvásárolható varrótalppal

De azt is írta vki, hogy a Janoméból nem a nagyon alapgépek a jók, hanem középkategóriától kezdődően.


Vagy esetleg az ennél egy fokkal jobb gép? JANOME JR 1012?  Érdemes lenne ezt vennem? http://varrogepcentrum.hu/termekek/varrogep/janome/all/ar_asc/1 Elnézést az abszolút zöldfülű kérdések miatt. :)

 

Vagy inkább keressek használt varrógépet?

Előre is köszönöm!

 

Nyulocsi Creative Commons License 2011.11.09 0 0 377

Üdv.

 

>>>Nimrod50

 

Szia Megkérdezhetem mióta foglalkozol varrógépekkel...?   Értesz az ujabb ketyerékhez is..?

nimrod50 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 376

Üdv.

 

Küldtem néhány tanácsot,a géped beállításával kapcsolatban, sikerült a korrigálás?

 

nimrod50

Előzmény: Chronoss (374)
nimrod50 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 375

Üdv.

 

 Jelentkezni fogok a megadott címen, és megpróbálom egyszerüen leírne neked a teendőket,

talán holnap már jobban ráérek.

Üdvözlet: Nimrod50

Előzmény: Chronoss (374)
Chronoss Creative Commons License 2011.11.01 0 0 374

Köszönöm a választ! Próbálom értelmezni :) Ha volna kedved a beállítást részletesen leírni nekem, azt nagyon megköszönném.

chronoss_kukac_torzsasztal.hu.

 

Előre is köszönöm!

Előzmény: nimrod50 (373)
nimrod50 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 373

Üdv.

 

A leirt hiba valószinüleg a túrud átlengés beállításának a hibája okozza, semmi köze nincs a

heveder (gurtni) helyzetéhez.Korrigálása elmondás alapján elég bonyolult.Először az átlengés pozicióját kell a megfelelő helyre állítani, utána a tűmélységet kell beállítani, majd greifert kell az új beállításhoz hozzáállítani.

Sajnos ezeket nemigen lehet távtanácsokkal megoldani.

( Talán imélben többet tudok segíteni)

Üdv.

 

Előzmény: Chronoss (372)
Chronoss Creative Commons License 2011.11.01 0 0 372

Üdv!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy Naumann 8014/35-ös varrógépet szeretnék működőképessé tenni, de sajnos elakadtam. A tű az alsó holtpont felé valhogy nem a helyére talál, illetve valószínűleg a fogasszíj helyzete nem megfelelő. Sajnos leírásom nincsen hozzá. Az alapbeállításokra lenne szükségem ha lehet konyhanyelven :), hogy megfelelően működjön a gépezet. A segítségeteket előre is köszönöm!

BONNIE Creative Commons License 2011.10.28 0 0 371

Köszi szépen mindkettőtöknek! Hétvégén meghajtom :)

Előzmény: nimrod50 (370)
nimrod50 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 370

Helló.

 

Az a valami ( egy lemez, amit egy csavar rögzít) amit az öltésváltókar alatt találsz, az öltéshossz beállítására szolgál. Ha lejjebb rögzíted, nagyobb lesz az öltés, ha feljebb

állítod, kisebb. ( A kart mindig ütközésig rá kell húzni!).Általában háztartási célokra 1cm.-ben 3 öltés az

elfogadott. Az orosz gépednél ugyanúgy működik(a beállt csavart kombinált fogóval ki tudod

lazítani.)

üdv.: nimrod50

Előzmény: BONNIE (368)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.27 0 0 369

Az nem arra való, hogy visszavarrás esetén ugyanaz legyen az öltéshossz. Minkét irányból határolja az öltéshossz állítót.

Előzmény: BONNIE (368)
BONNIE Creative Commons License 2011.10.27 0 0 368

Sziasztok!

Tegnap lomtalanítottam egy singer varrógépet:

Az öltéshossz/irányváltó mellett balra található egy csaavrszerű valami, amit ha kitekerek fel-le csúsztatható. Ez mire való? Az unionomon ez reménytelenül be volt ragadva, így igényem sem volt rá, hogy használjam, de ezen működik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!