Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.03 0 0 26878

Már a vevőt is közelebb raktuk, és minden évben 2 szer cserélek elemet. Ennek ellenére nem megbízható.

Előzmény: Taki29 (26829)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.03 0 0 26877

Több mint 30 éves nyitott rendszer tapasztalat után marad a trisó + a tágulási víz felületén úszó lap kombináció.

Az OPOP H424-et előző kazán (eleve használtan beépített) még el lett adva úgy 30 éves üzem után, a víztér és tűztér oldala is ép maradt.

Előzmény: Csavarhúzós (26876)
Csavarhúzós Creative Commons License 2016.10.03 0 0 26876

Nekem olyan volt a rendszerem az előző lakásomban, hogy a nyitott rendszer részben zárttá volt téve. A tágulási fölé érkezik a gőzvezeték, azt összekötöttem a (hengeres) tágulási tetjével nejlonnal (+gumiám paszta), ami így felfújódik-leereszt, követve a vízszintváltozást.  (Ha nagy baj lenne, akkor viszont nem jelentene komoly akadályt.)

A légtérbe belógattam külön edényben mindenféle oxigénfogyasztót (ugyanis diffúzióval jut be oxigén folyamatosan): aszkorbinsavat, alumínium-vas réz darabkákat összekutyulva.

Magába a vízbe trisót tettem, az erősen lugosított víz ugyanis még oxigén jelenlétében se korrodálja a vasat. De az amfoter fémeket oldja, így a cinket (horganyzott szerelvényekről a bevonatot), alumíniumot. Utóbbi miatt gázkazán nem kerülhet a körbe! 

A mostani lakásomban gázkazán is van, így boltban vettem semleges inhibítort. 

Előzmény: joevagyok68 (26868)
jano5691 Creative Commons License 2016.10.03 0 0 26875

Én a múltkor vettem egy kilót a József körúti Azurban (ilyen csomagban volt csak), szivesen adok belőle. A vegyész kollégám biztos hülyének néz majd, de még egyszer meg kell tőle kérdeznem, hogy hogy kell kiszámolni az adagolást. Ha jól rémlik nekem valami 50 g kellett az 1500 literhez.

Egyébként én sem hinném, hogy oldott oxigén, vagy a forrás miatt lenne ilyen 'levegősödés'. Oxigén nagyon kevés van a vizben a fűtési rendszerekre jellemző hőmérsékleten (<10 mg/l), a forrás meg nem levegőt termel, hanem vizgőzt, ami a rendszer hidegebb részén lekondenzál. Múltkor vitatkoztam Nagykunnal, hogy szivhat-e be levegőt a rendszer az alacsony nyomású pontokon (mint amilyen pl. egy magasan lévő nyitott kupakú légtelentő). Nyomott rendszernél még most se nagyon akarom elhinni, de egy nyitottnál esetleg előfordulhat.

Előzmény: joevagyok68 (26871)
Kapocska Creative Commons License 2016.10.03 0 0 26874

A víz tágulás szempontjából jó helyen van a tágulásid bekötve,DE a

szivattyú szempontjából rossz helyen van.

A tágulási vezetéket a tág.tartályból át kellene kötni a szivattyú szívócsonkjához.

Van biztonsági vezeték?

Előzmény: Törölt nick (26869)
Kapocska Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26873

Lehetőleg a hidrazint kerüld,mert rákkeltő,helyette a nátrium-szulfit –ot

használják inkább.

Sok mindenhez nem értek és ebben benne van a vegyészet is,úgyhogy

kérdezd meg őket:

http://www.molar.hu/?page=products&type=molar&kat=&category=&keres=1&mit=n%C3%A1trium-szulfit

Nem inkább valami nullpont eltolódás van(légtelenítő)?

Előzmény: joevagyok68 (26871)
joevagyok68 Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26872

Ja...a köszi lemaradt !

(de csak azért mert pöcs vagyok....)

tudod...

:-)

Előzmény: Kapocska (26870)
joevagyok68 Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26871

Hol tudnék venni ebből  egy "pufferre" valót ?  :-)

Mennyi is kéne mondjuk 1200 literhez ?

EZ utólag IS adagolható, vagy csak ha "nyitott" tartályban van a víz ? Előkezelésre..

Előzmény: Kapocska (26870)
Kapocska Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26870

Az oldott oxigén eltávolítására különösen kazántápvizek előkészítésekor hidrazin-hidrátot [N2H6(OH)2], egyszerűbb nevén hidrazint alkalmaznak.

N2H6(OH)2 + O2 = N2 + 4 H2O

A hidrazin használatakor csak gáznemű termékek és víz keletkezik. A hidrazin bomlásakor képződő ammónia a víz lúgosságát növeli, így korrózió szempontjából előnyös.

jano5691

Én tettem bele (vezetékes vizbe) nátrium-szulfit -ot a maradék oxigén megkötésére.

Előzmény: joevagyok68 (26868)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26869

:-))

A pufferel a rendszer új!(vagyis a pufi új meg a csövezése meg szelepek stb..)

A kazán és a lakásköri dolgok régebbiek.(4-5 éves)

A légtelenítés megvolt többször több ponton  van a pufi tetején egy autómata is! meg a kazán felső meleg cső felső pontján is.Ráadásul nyitott rendszer és elméletben a felső pont felett (mármint a puffer teteje) még van egy 120 literes tartály vagy 80-90 liter vízzel ami ha ugye ki büfög levegőt, vizet onnan vissza pótol a lakás körben nincs is semmi levegő pedig nem hőcserélőn vagy máshogy hanem direktbe a pufiból kapja a vizet a kazán épp úgy direktbe van a pufiba ezzel arra gondolok hogy ha levegős lenne azt valószínűsítem a lakáskör fele is be vinné.

És nem is csilingelő a hang inkább olyan mint ha nehezen menne át a víz egy ponton és pont a rugós visszacsapónál hallom :-((

Ja és igen el tudom manuálisan indítani a keringetőt ha kell full hidegen is!

Majd holnap meg próbálom addigra tán ki hül a pufi.

(Bár már a lakásba 26 fok van és 25 re van állítva a szoba termosztát így a pufiból nem igen fogy a melegvíz :-)))

Előzmény: joevagyok68 (26866)
joevagyok68 Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26868

Hátha valakinek jobb a memóriája, vagy aki "elkövette" erre jár..

Most ugrott be a legősödésről, hogy vagy itt vagy vegyesesben írta valaki, hogy rakott "valamit" a vízbe az oldott oxigén "megkötése" ?, csökkentés miatt...

Hogy mi, akkor nem jegyeztem meg, írtam fel..No majd ha lesz időm vissza keresek/olvasgatok

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26867

Napjainkban kezdtem láncfűrészporral fűteni az OPOP H424-ben, felfűteni 60-70%-ra a puffert.

Sikerült a primer levegőt úgy szabályozni, hogy forráshangokat adott a kazán, aztán visszavettem és elmaradt.

Kiépítettem egy  felmenő vezetéket a tágulásiba, ha az nyitott, a szivattyú keringeti a vizet a kazán és a tágulási között.

Ez eléggé intenzív légtelenítést jelent, ennek ellenére maradt a forrás.

A kazán konstrukcióból és az ellene elkövetett tuning = samott a szekunder égészónában, eredményezheti a helyi túlmelegedést.

Van tehát helyi tűzhőmérséklet és víz tömegáram határ, ami felett megforr a tápvíz.

Előzmény: joevagyok68 (26866)
joevagyok68 Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26866

"mennyi idős" a rendszer ?

Légtelenedett rendesen ??

Mondjuk nálunk nincs ott rugós, bekötés ugyan ez...ÉS 4-5 év után is küzdök megmagyarázhatatla (legalábbis én nem tzudom megmagyarázni...) levegősödéssel !

Hogy most tűz leégése után parázs csinál helyi forrásokat nem tudom...de majd minden első szivattyúinduláskor elindul egy légbubi..

Ami ugye neverendind sztori..mert esbe míg nem nyiut "teljesen' levegő kis " körön" kering..

Néha eloszlok, majd összegyűlve elindul...csilingel szivattyúban

Volt már itt kavitációs felvetés is...

Szóval szerintem nálad is ilyesmi lesz !

Rá tudsz indítani a puffertöltő szivattyúra hidegen,manuálisan ?

Következő begyuttás előtt próbáld ki !

Hogy úgy és ott van-e bubi, ahogy írom...

Előzmény: Törölt nick (26861)
Kapocska Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26865

Beállítási tartománya 30–65°C

Kilépő hőmérséklet-tartomány: 120-185°F (49-85°C)

Hidegvíz bemenő hőmérséklet: 39-80°F (3,9-26,6°C)

Minimális hőmérséklet különbség melegvíz bemeneti és vegyes

vízkimenettel optimális teljesítmény: 27ºF (15 ° C)

Előzmény: Törölt nick (26862)
nagykunsági Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26864

Az, hogy a hideg ág nyitott, vagyis, hogy azt nem tudja teljesen elzárni, azt jelenti, hogy mindíg hidegebb lesz a kevert víz, mint a beérkező. Még akkor is, ha a beérkező víz, hidegebb, mint a beállított érték. 

Viszont a meleg ágat teljesen le tudja zárni, így egy 80 fokos vízből stabilan ki tud keverni 65 fokos vizet. 

Viszont az 50 fokos beérkezőből is csinál 40 fokos kevert vizet. 

Tehát ez azért rossz , mert nem tudod a pufit nagy intervallumban használni. 

Előzmény: Törölt nick (26863)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26863

arra gondolsz hogy a hideg ág állandóan nyitott? és ezért nem érzem látom hogy a lakás fele menne magasabb hő ? és 65 nél át nyitott és akkor már a kevert víz is volt 65?

mert az alja 65 foknál ahonnan a hideg ág jön bele ott még csak 35-40 fokos volt mikor a teteje nyitott 65 nél!

Aztán 65 fölött a lakás fele akkor is max 65 maradt mikor a pufiba felül már 80 volt alul meg 60-65.

szóval lehet ez ilyen :-((  vagy nem tudom .

Most már erősen gondolkozom hogy kell egy esbe vta 322

tudom mondtátok hogy az kéne :-( de én naív az árát lestem hogy ez is jó lesz :-(( meg még olcsóbb is :-((

na mindegy aszt hiszem az lesz a legjobb ha nem is agyalok rajt hanem fogok venni egyet.

Előzmény: nagykunsági (26858)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26862

kifele max fele és befele min fele is próbáltam ja és hiába vettem le a tekergető kupakot a belseje nem engedte így sem tovább tekerni de nem javult!

Előzmény: Kapocska (26860)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26861

Igen már az elején hidegen vagyis mikor a keringető elindul olyan 40-45 fokon onnan végig.és tényleg a rugós vissza csapó felől hallani alul

Előzmény: Törölt nick (26859)
Kapocska Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26860

Helyezze a fogantyút a kívánt számot
tekintetében az index pont. csavarja ki a
csavar, húzza le a fogantyút, és helyezze
úgy, hogy a fogantyú illeszkedik a belső nyílásba
A gombot. Húzza meg a csavart.

Próbálj állítani rajta.

Előzmény: Törölt nick (26855)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26859

Mindig jelentkezik a zaj?

A felfűtés kezdetén csak a kazánban keringeti a szivattyú a vizet az esbe meleg ágon, akkor is zajos?

Előzmény: Törölt nick (26856)
nagykunsági Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26858

Ezt nekem az ESBE VTA 372 csinálta, aztán megállapítottuk, hogy soha nem zárja a hideg ágat, így nem is használtam, hanem kicseréltem.

Most vagy  nálad is ez a gond, vagy rosszul működik.

Ha beállítod 65 fokra, és 50 fokos víz van a pufferban, azt egy jól működő keverőszelep keverés nélkül átengedi. 

Előzmény: Törölt nick (26847)
nagykunsági Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26857

Jó helyen tapogatsz, de nem légtelenítési gond van, hanem a rugós visszacsapónak van egy hangja. Vagy gyengíteni kell a rugón, vagy együtt kell élni ezzel a hanggal. :)) 

Előzmény: joevagyok68 (26854)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26856

itt a fórumon találtam pár rajzot a puffer bekötéséhez és az ajánlott szerelvényekhez az alapján építettem az amit látsz.

Naggyábol ez a modell annyi különbséggel hogy nekem nyitott a rendszer.

:

Előzmény: joevagyok68 (26854)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26855

Keringető 1 esen van akkor is hallani ,ha 2 esre rakom akkor még jobban ,de a lényeg a kazán a régi, a csövek eddig is 1" voltak csak előtte nem volt ugye puffer!

És a lakáskör a kazántól kb 2 m re le szűkült előbb 28 as 5 rétegűre aztán az 5 méter után ahol a falba először be ment ott le szűkült 22 es 5 rétegűre!

Visszafele ugyan ez volt.

Na most ugye a puffer kazán közt alul felül 1" vascső a kazán ki be lépő csöve i is 1" ezek nem változtak! ahol hallom a szurtyogó hangot az inkább az esbe kazánvédő és a kazán előre menő meleg ág körül hallom azaz felül.

A másik (mint a levegősség de nem az ) azt meg a szivattyú után a rugós visszacsapó környékén.

de a másik gondomra nem tudod mi lehet a megoldás ?? Vagy az jó úgy így kell dolgozzon??

Előzmény: Kapocska (26853)
joevagyok68 Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26854

Nem lehet, hogy a rugós visszacsapó miatt nem tud rendesen légtelenedni a szivattyú ?

Amúgy minek oda rugós ????

Előzmény: Törölt nick (26847)
Kapocska Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26853

Lehet,hogy elég volna kisebb fokozat(most nem tudom milyenen van a sziv.) mert:

A rendszer elemeiben, mint pld. a kazánban,a  csövekben

és az iránytörésekben előálló nyomásveszteség a térfoga-

táram négyzetével arányosan nő.

A térfogatáram növekedése

megnöveli a részegységeken átáramló folyadék sebességét

is, ami zaj problémákhoz  vezethet.

Előzmény: Törölt nick (26852)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26852

:-((( Akkor gyakorlatilag rövid a szerelvényezés és nincs a víznek ideje (szépen) áramlani és ezért van a hang :-((

Előzmény: Kapocska (26851)
Kapocska Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26851

Akkor nem is kell!.:-)

Szerintem a szivattyúhoz túl közel vannak a szerelvények (iránytörés,peremek)

és turbulens áramlás alakul ki, aminek hangja van.

Ha pl. egy 10-es gömbvasat (ha lehet egy tárcsával a végén,füledhez) ráteszel a vizsgált szakasz

elemeire nagy valószínűséggel meghallod a fő hangokozó elemeket.

Előzmény: Törölt nick (26850)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26850

Ja és hülyeséget írtam nem vtc 522  hanem vtc 511  60 C os

Előzmény: Kapocska (26848)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.02 0 0 26849

?? miért??

Amúgy a jófogáson.

Előzmény: Kapocska (26848)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!