Keresés

Részletes keresés

barkasarja Creative Commons License 2017.05.05 0 1 6003

Betegesen hazudsz, mint mindig!

 

A beteges, ocsmány hazudozásaiddal ellentétben az az igazság, hogy mivel a Székely hadosztály a túlerőben lévő román megszállókkal szembeni hősies küzdelmében teljesen egyedül maradt (sem fegyveres segítséget, sem egyéb utánpótlást nem kapott a Károlyi- és Kun vezette magyar kormányoktól), sőt, két tűz közé szorult (szemből a románok támadták, hátulról a vörösök). Ebben a kilátástalan helyzetben Kratochwil ezredes, a Székely Hadosztály főparancsnoka nem látott más kiutat, mint tárgyalásokat kezdeni a román hadvezetéssel abban a reményben, hogy katonához méltó elbánásban részesítik őket, ha leteszik a fegyvert.

 

Sajnos a románok jellemükhöz híven, itt sem tartották be az ígéreteiket, és igazi rabló módjára a legbrutálisabban bántak (kifosztották, internálták, börtönbe vetették, stb.) azokat, akik a fegyverletétel mellett döntöttek…

Előzmény: Glavingojn (6001)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.05 0 0 6002

"Lehetett volna segíteni rajtuk, csak Horthy Magyarországa nem éppen a szociális érzékéről volt híres."

 

A betegesen gyűlölködő hazudozásaiddal szemben, főleg az oláh tolvajbanda által teljesen kirabolt, valamint a győztes hatalmak által területileg megcsonkított, tehát gazdaságilag teljesen tönkretett Magyarország, sajnos már nem volt abban a helyzetben, hogy a több százezer menekültnek emberhez méltó hajlékot biztosítson. Mégis, az országban uralkodó katasztrófális gazdasági helyzet ellenére is, minden lehetséges eszközzel segítette a menekülteket és erején felül teljesített...

Előzmény: Glavingojn (6000)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.04 -3 0 6001

Nem elbukott, hanem a vezetői elárulták a hazát, kiegyeztek a románokkal.

 

Az alakulat kisebb része úgy döntött, hogy nem fogadja el ezt, inkább folytatták a harcot, belőlük lett a Székely Dandár. 

Előzmény: barkasarja (5996)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.04 -3 0 6000

Nagy ívben leszarták az erdélyi menekülteket. Lehetett volna segíteni rajtuk, csak Horthy Magyarországa nem éppen a szociális érzékéről volt híres.

Előzmény: barkasarja (5997)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.04 -3 0 5999

A magyarok is bevándoroltak a Kárpát-medencébe. Lehet azon vitatkozni, hogy ki volt előbb Erdélyben, de semmi értelme. Ez már csak egy lejárt lemez.

Előzmény: egy hazafi (5995)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5998

Ha valaki itt nevetséges és egyben hányingerkeltő, az a beteges gyűlölködéseiddel te vagy!... :(

Előzmény: Glavingojn (5992)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5997

Magyarország vezetői gondoskodtak róluk, sokan egy évtizedig vagonlakó páriák lettek.

 

Itt se szégyelled magad egy kicsit sem?!

Ott van egy ellenségekkel körülvett, teljesen kifosztott ország, az iszonyatos csonkolás után megfosztva szinte minden gazdasági forrásától, és akkor te ocsmány módon "páriázol"?

Te már tényleg olyan erkölcsi mélységekbe süllyedtél ebben az agyament, beteges gyűlöletedben, hogy arra még nem született kifejezés... :( 

Előzmény: Glavingojn (5994)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5996

Tényleg nem sül le a sunyi pofádról a bőr, amikor ilyen otromba hazugságokkal rágalmazod azokat, akik meg akarták védeni a hazát, és szembeszálltak a betolakodó, oláh rablóbandával?!

A Székely Hadosztály volt az egyetlen valamire való magyar fegyveres egység, amely bizonyítottan a kezdetektől harcolt a betolakodó oláhok ellen olyannyira, hogy esetenként még vissza is tudta szorítani ezt az oláh csürhét. Az, hogy végül elbukott, szintén az idióta, és hazaárulóvá züllött Károlyi megbocsáthatatlan bűne!...

Előzmény: Glavingojn (5987)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5995

"Senki sem szeret kisebbségben élni."

 

És senkit nem illik a saját országában kisebbséggé tenni, még a magyarokat sem! Világos, Glavingojn és Antant?

A románok meg bevándoroltak Erdélybe, ezért az még nem az ő országuk; nekik ott volt és van anyaországnak a Kárpátokon túli Románia!

Előzmény: Glavingojn (5994)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.04 -3 0 5994

Senki sem szeret kisebbségben élni. Ezért aztán például azok, akik nem tudtak vagy nem akartak megtanulni románul, Magyarországra jöttek. Magyarország vezetői gondoskodtak róluk, sokan egy évtizedig vagonlakó páriák lettek.

 

Összkomfortos magyar vagon

Előzmény: egy hazafi (5993)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5993

"1919 tavaszán az erdélyi magyarok még reménykedtek abban, hogy majd a magyar Vörös Hadsereg felszabadítja Erdélyt, de azóta már egy évszázad telt el."

 

Szóval elismered, hogy az elszakított - így az erdélyi - magyarság nem akart idegen uralom alá kerülni. És azóta mi a helyzet? Megszerették a románokat? Azt hiszed, nem vágynak vissza az anyaországhoz? Ha van is ilyen köztük, akkor azt is biztosan az 1945 óta eltelt évtizedek "magyar" politikája, politikusai, illetve ezek "tanuljunkmegkicsiklenni" ideológiáját magukévá tevő közemberek (pl. te) taszítják el tőlünk. Egy ilyen gyenge, önsorsrontó, önfeladó és defetista anyaországból ugyanis könnyű kiábrándulni!

Előzmény: Glavingojn (5980)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.04 -3 0 5992

Helyette inkább hősiesen megadta magát a románoknak. Nevetséges.

Előzmény: egy hazafi (5991)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5991

"A Székely Hadosztály ahelyett, hogy felvette volna a harcot román hadsereggel, hogy kiűzze a betolakodókat Erdélyből, inkább Budapestet akarta elfoglalni"

 

Mivel az akkori Budapest, azaz a magyar vezetés nem törődött az ország védelmével, ezért érthető, ha a további honvédő harcaihoz erkölcsi és anyagi támogatást váró, és ebben csalatkozó Székely Hadosztály el akarta azt távolítani és hazafiasabb vezetést akart a helyére. Bárcsak sikerült volna a tervük és utána újult erővel fordulhattak volna a román megszállók ellen.

Előzmény: Glavingojn (5987)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5990

"Szerintem te nem vagy tisztában azzal, hogy milyen erőt képvisel ma a magyar hadsereg, s mekkorát a román."

 

Gondolom arra akarsz kilyukadni, hogy ha a román hadsereg nagyobb a magyarnál, akkor emiatt egy háborút már eleve a románok nyernének.
Hát közlöm veled, hogy a világtörténelemben számos esetben győzött már le kisebb állam kisebb hadserege nagyobbat (ettől persze még valóban ráférne Honvédségünkre az újjáépítés). Lehet bármilyen nagy a hadsereg, ha a katonái nem harcolnak szívvel-lélekkel.
Másrészt meg a Bécsi Döntéseket is békés úton érte el az ország, és éppen azért, mert bátran, szókimondón és egységesen emlékezett és emlékeztetett a nemzet Trianonra. Ha ebből a mostani posványból kibillenne már az ország és pl. valódi Trianon-emléknapunk lenne, az már óriási lépés lenne a revízió megvalósítása felé.

 

"Magyarország elfogadja a mai határokat"

 

Legfeljebb a fideszesek + a ballibek. De egyébként sem készült erről közvéleménykutatás vagy nemzeti konzultáció.

 

"a románok sem akarják már elfoglalni a Tiszántúlt"

 

Nem? S mióta?

 

"A XX. századi meccs eredménye 2:1 a románok javára. Román hadsereg kétszer járt Budapesten"

 

De csak segítséggel és mások engedélyével. Nem mások ezek, mint közönséges ágyútöltelék dögkeselyűk.

 

"Jelenleg mindkét ország a NATO és az EU tagja"

 

Nem mondod? És akkor mi van? Annakidején mindkét ország a Tengelyhatalmak szövetségese volt, és azok legalább kezelték a területi vitáinkat. Ma erre a NATO és az EU miért nem képes? Ennyire bénák a Tengelyhatalmakhoz képest?
Egyébként meg manapság is jónéhány ENSZ, NATO meg EU tagországnak van területi vitája más ilyen országgal szemben, akkor meg kit érdekel, hogy ki milyen tag?

 

"Barátok vagyunk."

 

Mint a helyzet mutatja, egyáltalán nem vagyunk azok. Egy barát nem a másik rovására növeli a saját tulajdonát és főleg nem a másik házatáján ünnepli a rablást, hogy csak egy példát említsek, illetve idézzek tőled ("a románok meg időnként Budapesten ünneplik az országuk egyesülésének ünnepét").

Előzmény: Glavingojn (5975)
Tömegtajtékoztatás Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5989

Az aljas hazugság. De tőled mást nem is kell várni.

Előzmény: Glavingojn (5987)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.04 -3 0 5988

Korábban még harcoltak a románok ellen, egy székely század egészen Egeresig jutott el. 

Előzmény: Glavingojn (5987)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.04 -3 0 5987

A Székely Hadosztály ahelyett, hogy felvette volna a harcot román hadsereggel, hogy kiűzze a betolakodókat Erdélyből, inkább Budapestet akarta elfoglalni Antant, illetve román segítséggel. Amikor ez nem jött össze, többségük gyáván megadta magát a románoknak.

Előzmény: barkasarja (5986)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.04 0 0 5986

"Sajnos a Székely Hadosztály sohasem érkezett meg a Sóvidékre, árulók lettek, letették a fegyvert a románok előtt."

 

Minden józan godolkodású embernek kifordul a gyomra attól az ocsmány, és beteges hazudozáaidtól,  alattomos rágalmaidtól, amit itt a fórumon előadsz! És ahányszor csak előadod e szokásos beteges, és gyűlölködő, mocskos hazugságaidat, annyiszor lesznek megcágolva!... :(

 

Ellentétben az ismételt aljas hazudozásaiddal, az áruló, és egyben hazaáruló az a Károlyi-kormány volt, amely a haza védelme helyett lefegyverezte a magyar hadsereget, és ezzel olyan mérhetetlen anarchiába süllyesztette az országot, ami józan ésszel egyszerűen felfoghatatlan, érthetetlen, és elképzelhetetlen. Ennek a kormánynak "köszönhető" az is, hogy regnálása után a hatalmat az a csavargó, Kun Béla-féle vörös csőcselék ragadta magához, amelynek legkisebb gondja is nagyobb volt a haza védelménél - ezt a fogalmat nem is ismerték ezek a kommunista gazemberek -, viszont az ország további lezüllesztését, és kiszolgáltatottságát, sajnos még képes fokozni...

 

Ebben a teljesen kiszolgáltatott, és morálisan lezüllesztett helyzetben egyedül a Székely Hadosztály jelentette még az egyetlen reménysugarat, és esélyt az ország megmentésére, amely a kezdetektől fogva szembeszállt a betolakodó, rabló oláh csürhe túlerejével, és becsülettel helytállva megpróbálta a lehetetlent. Sajnos azt a kevés esélyt is, ami még megvolt, a Károlyi-kormány semisítette meg azzal, hogy ezt az egyetlen harcoló magyar egységet is elárulta, mivel a többszöri sürgető kérésére sem küldött semmiféle támogatást neki... ?( 

 

 

Előzmény: Glavingojn (5985)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5985

A sóvidéki lázadás azzal kezdődött, hogy a deményházi vasútállomásra 1919. március 29-én távirat érkezett, mely szerint „a magyar állami vasút alkalmazottjainak a román hatóságok az eskü letételét elengedték." (Bencze János: Deményháza monográfiája. Kiadatlan kézirat., 1976/27) Ezt a táviratot a vasúti munkások úgy értelmezték, hogy megszűnt a román megszállás. 


A székely vasúti munkások a kocsmában ünnepelték meg a hírt, melyet a magyar hadsereg közeledtével magyaráztak. Délután egy román csendőrt, aki a lovak rekvirálásából Nyárádszeredából Remete felé tartott, a felkelő székelyek megtámadtak, késsel megsebesítették (Balogh Lajos visszaemlékezése, 1921; Bencze, 1976/28). A sebesült csendőrt társai feltűzött szuronnyal kísérték az orvoshoz. 

 

A deményházi, tévesen értelmezett távirat híre megbolydította az egész felső Nyárádmentét.

 

Nyárádmentén Kovács Andor, Kováts György és Ernő a felfegyverzett remetei férfiakkal megtámadták a csendőrőrsöt. Lefegyverezték és egy pincébe zárták a román csendőröket. Küldöncöket menesztettek a nagy- és kis-nyárádmenti falvakba, csatlakozásra szólították fel a frontharcos székely férfiakat. A Nyárád felső folyásának falvaiban gyorsan terjedt a mozgalom, amely céljául Marosvásárhely felszabadítását és a román katonaság lefegyverzését tűzte ki. A felkelők abban reménykedtek, hogy a Székely Hadosztály Erdély nyugati területeiről megindítja offenzíváját és így sikerül felszabadítani Magyarországot az idegen uralom alól.

 

Sajnos a Székely Hadosztály sohasem érkezett meg a Sóvidékre, árulók lettek, letették a fegyvert a románok előtt.

 

barkasarja Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5984

Hagyhatnád már ezt a mantrádat a magyar vöröshadsereggel kapcsolatan, mert a hadereje a visszafoglalt Felvidék szégyenteljes feladása után, mér egy kalap szart sem ért. Kunbéci és bandájának ugyanis csak a hatlmuk megtartása volt a fontos, olyan fogalmat, hogy nemzet vagy haza, sohasem ismertek...

 

Előzmény: Glavingojn (5980)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5983

Elfelejted azt az "apróságot", hogy a székelyek a szülőföldjükön élnek már több mint ezer éve, míg Erdély megkaparintása után (amit a románok hazugságokkal és nagyhatalmi segítséggel kaparintottak meg), éppen a homogenizálás érdekében, rengeteg románt telepítettek be. Ezek nem őslakói Erdélynek, és ha nem tetszene nekik a magyar környezet, nyugodtan visszamehetnének őseik földjére a Regátba...

Előzmény: Glavingojn (5979)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5982

Tudod te jól, de a topikra tévedő fiatalok kedvéért cáfolom a szánalmas sztoridat. Magyarország 1918 novemberében letette a fegyvert, a románok magyar hadsereggel nem találkoztak csak vörösökkel, akiket nem érdekelték a határon túli területek, az első szóra feladták azt a keveset is amit a szerencsétlen honvédeink visszafoglaltak. Azonkívül a román hadsereg az antant eszköze volt, nem önálló nemzeti hadsereg, olyan ugyanis sosem volt nekik. Azt sem tudják, mi az a háború. 

Előzmény: Glavingojn (5980)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5981

Nem kéne ez a nagy arc a román hadsereg erősségéről, mert nem eszik olyan forrón a kását, ahohy te azt elképzeled. Csak emlékeztetnélek, hogy mi már lényegesen erősebb hadsereggel szemben is keményen ellent tudtunk állni (pl. 1956-os forradalom és szabadságharc), és zavarba tudtuk hozni, úgyhogy egy fityfasz román csürhe gyorsan a rövidebbet húzná, ha meg merné támadni hazánkat. Mint az előbb írtam, most lenne ellenállás, és vissza is lőnének...

Előzmény: Glavingojn (5975)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5980

1919 tavaszán az erdélyi magyarok még reménykedtek abban, hogy majd a magyar Vörös Hadsereg felszabadítja Erdélyt, de azóta már egy évszázad telt el.

Előzmény: Laja73 (5977)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5979

Ez a véleményed a kisebbségben maradt magyarokról is? Mi lenne, ha a románoknak eszükbe jutni homogenizálni Székelyföldet arra hivatkozással, hogy a többség úgyis magyar állampolgárságú hazaáruló?

 

Nem lenne az jó senkinek.

Előzmény: barkasarja (5978)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5978

Igen, Sopron esetében többségi alapon döntöttek. Néhány helyen meg a fegyveres ellenállás döntött a javunkra, lásd pl. Balassagyarmat esetét.

Amúgy meg sajnos a nagyhatalmi erőszak döntött, ami leszart mindenféle többségi- és történelmi jogot. Ha akkor meg lehetett csinálni ezt az égbekiáltó aljasságot, akkor egy későbbi időben vissza is lehet állítani a természetes rendet. És tök mindegy lesz, hogy melyik népcsoport van éppen többségben az adott területeken. Ha nem tetszik nekik, majd elmennek az anyaországaikba. Mondjuk a tótoknál ez probléma lesz, de őket majd befogadják a cseh testvéreik...

Előzmény: Glavingojn (5967)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5977

Na, azt szorozd be kettővel.

Előzmény: Glavingojn (5976)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5976

Volt magyar felkelés is (sóvidéki lázadás) halálos áldozatokkal.

Előzmény: Laja73 (5974)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 5975

Szerintem te nem vagy tisztában azzal, hogy milyen erőt képvisel ma a magyar hadsereg, s mekkorát a román.

 

De szerencsére ilyesmi nem fog megtörténni. Magyarország elfogadja a mai határokat, s a románok sem akarják már elfoglalni a Tiszántúlt. A XX. századi meccs eredménye 2:1 a románok javára. Román hadsereg kétszer járt Budapesten, magyar (pontosabban osztrák-magyar erős német támogatással) egyszer Bukarestben.

 

Jelenleg mindkét ország a NATO és az EU tagja, és egyiknek sem jut eszébe megtámadni a másikat. Barátok vagyunk. Gondold meg, hogy a magyar miniszterelnök Romániában szervez nyári tábort az ottani magyar fiataloknak, a románok meg időnként Budapesten ünneplik az országuk egyesülésének ünnepét.

Előzmény: egy hazafi (5971)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 5974

Milyen milliókat :D:D:D

Hány magyar ment neki a román karhatalomnak Trianon után?

Na, azt szorozd be kettővel, kb ennyi harcias románra kell felkészülni.

A többi csak morogna a bajsza alatt.

Előzmény: Glavingojn (5967)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!