Keresés

Részletes keresés

csipec Creative Commons License 2008.01.04 0 0 182

Teljesen igazad van!

De, sajna ebben az esetben is fel kell ronom egy egyhaz, uzleti fogasait.

A vitaminok mennyisege?

Fuggetlen szakmai forumokat kell megkerdezni.

Valamilyen erderkes oknal fogva, a szakemberek egy bizonyos resze a mersekletes fogyasztasra hivja fel a figyelmet. Azt hiszem, hogy jo magam is erre az oldalra hallgat.

Kulfoldon elek, es itt az orvosom a kovetkezoket tanacsolja!

Ha a napi taplalkozasom nem igenyel vitamin kiegeszitoket akkor ne is probalkozzak vele. De, mivel ezt a mai vilagban eleg nehez betartani (anyagilag is), igy azt javasolja, hogy fogysszak vitamin tablettakat. De, hazai gyartoktol akik az itteni konyhanak megfeleloen keverik ki a helyes napi adagot. Viszont e mellett, keruljem a multi es egyeb vitaminos italokat es eteleket, mert az mar tuladagolashoz vezethet!

Valahogy az hozzaertok kisebbik szazaleka a hippper adagokat helyezi eloterbe, mondvan- A vitaminokbol semmi sem eleg-, nem gondolva a majra, sem a vesere es folrg a szivre. Nem veszik figyelembe a betegsegeket sem.

Hat, ezen "nagyokosok" tobsege szcientologus.

Ne feledjuk el, hogy a vitamin hatalmas hasznot hoz a mai vilagban! Mint a pelenka, vagy a intim betetek!

Lenkei ur egyhaza ezt lovagolja most meg!

Mivel jar a tuladagolas, es ez miert jo egy egyhaznak?

Elsosorban egy fix vevokort alakit ki. A vevokor a tuladagolas kovetkezmenyeben egy ido elteltevel felporgetve erzi magat, mint ha egy bodulmi allapotba kerulnenek. Voros, duzadt arc, kellemetlen szagu verejtekezes, folyamatos szellenetesek...stb.!

A felfokozott allapot, tulzott aktivitas es a kevesebb megfazas eleinte jo dolog.

De, ezt ok nem a vitaminoknak tulajdonitjak, ha nem a szcientologia csodatetelenek, auditalasoknak, tanfolyamoknak.

Mi kozben tonkre mennek egeszsegileg, anyagilag, erkolcsileg.

De, ezekrol nem mernek beszelni!

Egy felelem lista, ami miatt nem mutathatjak a rosszat!

Itt, jon be a Lenkei ujra!

A szcientológusokban az alábbi félelmek szoktak lenni:

-Félelem a betegségtől vagy annak kiderülésétől. Mit szólnának a többiek főleg ha clear vagy OT vagyok

-Félelem attól, hogy valami etikátlanságot követek el.

-Félélelm attól, hogyha egy szabályt megszegek, akkor az etikán mit kapok érte.

-Félelem attól, hogy ha nem segítek munkával és pénzzel eleget, akkor az emberiség elpusztul.

-Félelem attól, hogy más scientológusok mit gondolnak rólam.

-Félelem attól, hogy a nem scientológus párom miatt nem lehetek OT.

-Félelem, hogy nem tudok elég pénzt keresni.

-Félelem attól, hogy megmondjam a véleményem szabadon, mert különben nem lehetek OT és kizárnak az egyházból.

-Félelem attól, hogy hibázom (auditorként)

-Félelem az enthetától (hirek, internet, újság)

-Félelem az SP-ktől

-Félelem a PTS-ektől.

-Félelem a „pszi”-vel kezdődő dolgoktól.

-Félelem attól hogy nem vagyok elég jó.

-Félelem attól hogy nem vagyok magas tónuson és ezt mások megtudják.

-Félelem attól, hogy nem vagyok eléggé OT (okozó) és ezért lenéznek.

-Félelem attól, hogy nem lehetek OT

-Félelem az OT anyagoktól, amik az interneten vagy könyvekben hozzáférhetőek és meghalhatok tőle vagy sok pénzbe kerül helyrehozni az esetemet.

-Félelem attól hogy alacsony kondícióban vagyok.

-Félelem, hogy nem lesz elég a pénz az auditálásra amit befizettem.

-Félelem a kölcsönöktől,amiket felvettem és nem tudom hogyan is fogom visszafizetni.

-Félelem a meg nem értett szavaktól.

-Félelem attól, hogy gonosz szándékaim vannak.

-Félelem attól, hogy megtudják nem értek valamivel egyet.

-Félelem attól hogy túl lassan haladok a hídon.

-Félelem attól, hogy kevésnek gondolják a pénzügyi támogatásomat.

-Félelem az OT-któl, mert azok emberfeletti képességekkel rendelkeznek, és látják a gondolataimat is.

-Félelem attól, hogy nemet mondjak scientológia munkatársaknak, főleg sea org tagoknak.

-Félelem attól, nehogy kritikus legyek valakivel,mert akkor azt hiszik elkövettem valamit.

-Félelem a biztonsági ellenőrzésektől.

-Félelem attól, hogy nem lehetek clear.

-Félelem, hogy lemegy a statisztikám.

-Félelem az etikától, etikatiszttől.

-Félelem a kevés időtől.

-Félelem attól, hogy leértékelnek.

-Félelem attól, hogy valaki értékel engem.

-Félelem, a magasabb posztú munkatársaktól.

-Félelem a tudomásjelentésektől.

-Félelem hogy magamra költök egy kis pénzt és mit szólnak hozzá a többiek.

-Félelem attól hogy megmondjam, egy szabállyal nem értek egyet mert hülyeségnek tartom.

Előzmény: y*4 (180)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 181
Szerintem nem teljesen felesleges párhuzamba állítani ezeket a dolgokat, mert hát, párhuzamban vannak. És mivel Lenkeiről szól a topik.
De igazad van abban, hogy a fő kérdés - Lenkeitől függetlenül - az, hogy milyen mennyiségben van szükség a megnövelt vitamin-bevitelre. Azt már megtárgyaltuk, hogy nem muszáj Lenkei cégétől megvenni - ezt egyénileg is össze lehet állítani- gyógyszertárból pl.
Előzmény: y*4 (180)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 180

Jó hát figyelj, engem nem érdekel ez az egyház-dolog, a tudomány szerint kissé több vitamin kell, mint az a köztudatban van :-)

Nem szeretnék belefolyni ebbe, nem érdekelnek az ilyen szekta-dolgok, de szerintem felesleges párhuzamba állítani a tápkieg-ipart ezzel.

Lenkein kívül csomó más cég termékeit használják, elég csak a sportolókra gondolni, akik már évtizedek óta fogyasztják ezeket. El is tekinthetnénk most a lenkei-től... inkább az lenne a kérdés (és a lényeg) e fórum kapcsán: valóban szükség van-e ezekre a termékekre, és mennyiségekre, vagy sem?

Előzmény: csipec (178)
csipec Creative Commons License 2008.01.04 0 0 179
Előzmény: zsuzsi07 (177)
csipec Creative Commons License 2008.01.04 0 0 178

http://www.vitaminkiraly.hu/

Demecs István: 150 év legnagyobb orvosi tévedései

490Ft.
Kosárba rakom!

Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

A korábban orvosként dolgozó szerző szerint manapság egy tudatosan fenntartott és profitorientált betegségipar szereplői vagyunk , és az orvoslásban nem a megelőzés a cél, hanem a profit érdekében a betegség fenntartása.

http://www.vitaminkiraly.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=23&Itemid=57&vmcchk=1&Itemid=59

Eleinte úgy tűnt, Horváth gyógyszeres kezelése eredményes lehet, panaszai enyhültek. Kis idő múltán azonban bejelentkezett hozzá egy auditor (ők valami hasonló funkciót töltenek be a szcientológiában, mint más egyházakban a papok), Demecs István személyében, aki egyébként a sógora volt.

http://nol.hu/cikk/374504/

A ceg!!!

Hol itt a tudomany?

Előzmény: y*4 (176)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 177
Amennyit én erről tudok, annyi a köze, hogy a szcientológusoknak elő van írva mindez. Vagyis a vitaminszedés, az, hogy lehetőleg (?) ne éljenek a gyógyszeripar termékeivel. Vagy pl a pszichológia/pszichiátria elutasítása. Szóval, pl a Lenkei-féle elmélet+gyakorlat szerves része az "egyház" tanainak.
Találtam egy filmet, amit régebben már vki beidézett. Itt nem erről van szó, de érdekes. Sok mindent meg lehet tudni belőle a szcientológiáról.

http://video.google.com/videoplay?docid=1953111836089262961&hl=en
Előzmény: y*4 (176)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 176

Sajnálatos esetek ezek, de nem értem, mi a köze ezekhez a Lenkeinek... főleg mi a köze ezekhez a vitaminoknak?

Attól, hogy van ez a szekta (vagy mi), még nem kell feltétlenül ítélkezni, vagy véleményt alkotni úgy általánosságban a tudományról, vagy bizonyos készítményekről.

Tehát nem tudom, mi köze ennek az étrendkiegészítőkhöz, ami nem ehhez az egyházhoz (?) köthető. Azért nem értem, hogy jö ez ide.

Előzmény: csipec (174)
csipec Creative Commons License 2008.01.04 0 0 175

Igen, a doktor ur, szcientologus.

Miert is baj ez?

Emberek mennek tonkre, csaladok hullanak szet!

http://nol.hu/cikk/374504/

Talan, itt lepett ki elsonek a mediaban egy csalad. Sokan nem mernek a mai napig sem.

De, volt olyan cukorbeteg akitol megvontak az inzulint, szedje csak a vitaminokat, es vegezze el a tanfolyamokat! Persze nem kotelezo az egyhazon belul megvenni a tablettakat, de erossssen ajanlott!!

Mi, is tortent utana?

Ujra egy halal eset!

Hat, igen! Neha nagyon dragak azok a vitaminok!!

Előzmény: zsuzsi07 (173)
csipec Creative Commons License 2008.01.04 0 0 174

Egy orvosi rendeloben, mit keres a szcientologi es a hozza kapcsolodo vitamin kezelesek, tisztito kurak. Ugye, itt jon a Lenkei ur szerepe illetve azon amerikai vitamin keszitmenyek amiket a cege(i) hoznak be Magyarorszagra.

Parhuzamban azokkal a tamadasokkal a magyar orvosok es gyogyszereszek ellen mit, a szcientologiai inteztet az ilyen fedo cegeivel, szervezeteivel. Itt, megint csak felmerul egy orvos neve.

Mi kozben meregnek nevezik az osszes gyogyszert, es csaloknak az orvosokat, eloterbe helyezik a sajat keszitmenyeiket.

Uzlet, penz. A legszemetebb es legetikatlanabb modszerekkel!

S, tudvan a szcientologia elveit, hogy mit mert csinaltat a hiveivel ez igen csak aggaszto!

Ugy erzhetnem, hogy gyogyitas helyett kuruzslas megy, es a betegek lehuzasa, akiknek visszaelnek a tehetetlensegevel.

Ennel ocsmanyabb dolgot meg nem, nagyon lattam.

Előzmény: y*4 (172)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 173
Szerintem arról, hogy Lenkei szcientológus.
Előzmény: y*4 (172)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 172
ezt most csak én nem értem? miről van itt szó?
Előzmény: csipec (169)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 171
Ezek a szupermarketes bio cuccok elég furcsák, én is találkozam már ilyenekkel. Szerintem ezek kamuk, hacsak nincs rajta vmilyen elismert ellenőrző szerv emblémája, hiv.száma, stb. De a citromon gondolom ilyen nem volt :-)
Előzmény: zsuzsi07 (165)
y*4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 170
No igen, én tudod mivel kapcsolatban vagyok még szkeptikus? Hogy az "ismerősöm ismerősének az ismerőse az egyik ismerősének ismerősétől hallotta, hogy ...." :-)
Előzmény: verz (163)
csipec Creative Commons License 2008.01.04 0 0 169

2 resz

A dobbenet!

Válasz erre | 2007. december 18., 21:15 | 133.

A doktornő azt mondta, hogy több egészségpénztárral is kapcsolatban állnak, ergo a "vizitdíj"-ról (7.000 Ft/alkalom...) adnak számlát, és azt az egészségpénztár elvileg ugye visszarakja az ember számlájára. Ez hogy függ össze a szcientológiával? Ez csak eszembe jutott... most már nem bízom a dokinőben sem...

Előzmény: csipec (168)
csipec Creative Commons License 2008.01.04 0 0 168

Kommentar nelkul, csak egy kerdessel!

Ugye, ez mar nem etikus (orvosi)?

Válasz erre | 2007. december 17., 20:27 | 100.

Új doktornőm ajánlotta, hogy olvassam el a Dianetika c. könyvet. Ha jól tudom, ez is hozzátartozik a szcientológiához, ugye jól tudom? Remélem, amint elolvasom (jó vastag könyv), tényleg segít nekem, rajtam..

Válasz erre | 2007. december 18., 08:48 | 103.

101: A kényszerbetegségemet akarja gyógyítani úgy, hogy leállunk a gyógyszeremmel, vitaminokat szedek, és el kell olvasnom a Dianetika könyvet. Pár napja megint csökkentettük a gyógyszerem adagját... baromi rosszul vagyok, iszonyú ideges, és képtelen vagyok megnyugodni... ja, és állást is keresek, de nem találok... Azt mondta, a könyv segít...

Válasz erre | 2007. december 18., 19:37 | 108.

106: Hát, a doktornőm a Dr. Lenkei-féle vitaminokkal kezel, és fokozatosan csökkenti a gyógyszeradagomat, valamint napi sétát írt elő. Igaz, hogy ajánlotta a Dianetika könyvet, de szerintetek ez az első jele...? Mert azt nem mondta, hogy lépjek be bárhová is, azt se, hogy legyek a szcientológia híve... Nem tudom. Elbizonytalanítottatok. Egyébként neurológus szakorvos, csak magánorvos. Írjatok!

Link | Válasz erre | 2007. december 18., 19:53 | 109.

Ja, az asszisztense foglalkozik szcientológiával, már fel is ajánlott egy 12,5 órás lelki kezelést, potom 50.000-ért, persze nem igényeltem. Ez akkor már az lenne, amiről folyamatosan írsz, Andreas Sebastian? Na most mit csináljak? A dokim is és az asszisztense is egy lakásban vannak Budapesten. Kérlek, írj, mert megijesztettél rendesen. Köszi: Hajni

Link | Válasz erre | 2007. december 18., 20:01 | 111.

110: Hát pénzt tőlem nem kap az asszisztens, hiába ajánlgatta a lelki kezelést vagy mi a nyavaját 50.000-ért... a doktornő meg... hát nem tudom. Neurológus. Fogalmam nincs, mennyi köze van az egész szcientológiához, mert ha már egy szcientológiával foglalkozó az asszisztense... most rámhoztátok rendesen a frászt...

Válasz erre | 2007. december 18., 20:04 | 112.

110: Ja, a lényeget nem írtam. A Dr. Lenkei-féle alap vitamincsomagot szedem, meg még Kalcium-magnézium port, C-vitamint és B-vitamint. Az alapcsomagon túliakra a gyógyszer-leállás miatt van szükség (ezt mondták), Spitomint szedek még mindig, ezt csökkentjük.
(Na most mit csináljak?)

zsuzsi07 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 167
Én is így tudom, sajnos. De akkor honnan vegyünk narancs- és citromhéjat, ami bizonyos ételekbe/sütikbe kell? És vajon a zacskóban, fűszerként kapható citromhéjat kezelt citromból csinálták? Információ a zacskón - semmi!
Előzmény: verz (166)
verz Creative Commons License 2008.01.04 0 0 166
Én úgy tudom, hogy a citrusfélék héját muszáj kezelni, különben nem bírja a tárolást. Ezért nem ajánlják, hogy mosatlanul (de még megmosva is is marad a héjban vegyszer...) beletegyünk citromszeleteket az italokba. Ha tévednék, és akad kivétel a szabály alól, elnézést kérek!
Előzmény: zsuzsi07 (165)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.01.03 0 0 165
Minden törvény/szabály annyit ér, amennyire betartatják. Most közhelyet mondtam, de attól még így van. Sajnos.:(
Épp ma néztem: egy szupermarketben "bio-citromot" árultak. Megnéztem, mitől olyan bio. Rá is volt írva, hogy organikus termesztés, de pl az, hogy a héját kezelték-e valamivel, arról nem találtam semmit. Pedig a citrusfélékkel kapcsolatban engem ez érdekelne elsősorban.
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.03 0 0 164

Helló, Verz!

Hát igen: van az a pénz:-/ (amiért az ellenőrzp cég elhallgatja a száját)

Pont ezért vagyok én is szkeptikus.

verz Creative Commons License 2008.01.03 0 0 163
Amikor kezdtek divatba jönni a bioélelmiszerek, éppen mezőgazdasági szakemberekkel dolgoztam együtt, ők állították "eskü alatt", hogy szinte mindegyik "biotermesztő", akit ismernek permetez kisebb-nagyobb mértékben, ill. ha beüt a krach egy betegség formájában, akkor - a legártalmasabb módon - megküldik jó nagy adag vegyszerrel a növényeket, hogy ne veszítsenek nagyon az üzleten.

A mai viszonyokról nincs átfogó képem, de szkeptikus vagyok, mivel külföldön is elég sok "biogazda" bukott meg az élelmiszer-ellenőrzési vizsgálatokon. Ettől eltekintve lehet, hogy most már jobb a helyzet, de biztosan csak akkor tudod, hogy mit eszel, ha van otthon egy jól felszerelt laborod. Én még a különböző tanusítványokban sem nagyon bízom, mert azokat is meg lehet bundázni, és nem csak nálunk...
Előzmény: y*4 (147)
y*4 Creative Commons License 2008.01.01 0 0 162
Igaz bocs, én is így értem.
Előzmény: Szilaj Szőrmók (160)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.01 0 0 161

És ehhez még hozzájön a szilárd táplálék víztartalma (napi 400-800 ml durván).

Tehát nem, nem kel 6 liter alapesetben (4-4,5 csak folyadékból).

Előzmény: zsuzsi07 (158)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2008.01.01 0 0 160

A félreértések elkerülése végett: ez a 60 ml/ttkg nem azt jelenti, hogy ennyire van szükség, hanem ez már egy olyan beviteli érték, amelyet meghaladó bevitel esetén hosszabb távon károsodás (vese, szív) léphet föl (ezek megint csak kb.-i értékek!!!).

Átlagos mozgás mellett folyadékból 40-45 ml/tkg-nál többre aligha van szükség.

Ez is az egészséges életmódot túl komolyan vevőkre jellemző, hogy túlhangsúlyozzák a folyadékbevitel kérdését. Nem szabad, mert könnyen át lehet esni a ló túlsó oldalára.

Előzmény: y*4 (156)
y*4 Creative Commons License 2008.01.01 0 0 159
Szerintem 5 l simán, a 100 kilós ember teste is ~70% víz, pótolni meg kell.
Előzmény: zsuzsi07 (158)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 158
Nekem 3 liter az ideális naponta. Simán meg is tudok ennyit inni (persze, levessel, egyéb levekkel együtt). Így pontosan a 60 ml/kg jön ki. De akkor aki 100 kg testsúlyú, annak 6 liter kell?
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2007.12.31 0 0 157

Egyszer van gyereknap, igaz?:-)

y*4 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 156
60ml/ttkg-al kiegyezek :-)
Előzmény: Szilaj Szőrmók (154)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2007.12.31 0 0 155
Mert ha ehhez a 4-5 literhez még hozzáadod az oxidációs vizet és a szilárd táplálék víztartalmát, máris majd' 1 liter hozzájön...
Előzmény: Szilaj Szőrmók (154)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2007.12.31 0 0 154

Bocs, én átlagos testtömeggel (70 kg) szoktam számolni. Hozzászoksz majd te is;-)

(Akkor mondok inkább 60 ml/ttkg-ot.) Ez egyébként attól is függ, milyen táplálékot és mennyit eszik, tehát durva közelítés.

Előzmény: y*4 (153)
y*4 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 153
Naja, hát attól is függ, mekkora az illető ember, mert mondjuk egy 110 kilós fickónak (aki nem feltétlenül elhízott), azért 4-5 liter nem olyan sok :-) Inkább reális.
Előzmény: Szilaj Szőrmók (152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!