Egerben a sorompók állandó témái a városlakók beszélgetéseinek. Ahhoz képest, hogy nincs belőlük sok, és a vonatok se járnak igazán gyakran, sok galibát okoznak.
A Sas utcai átjáró nagyon hosszan zárva van, mielőtt a vonat áttotyog, a tapasztalt egriek kerülik is, mint ördög a tömjénfüstöt.
A putnoki vonal útátjárói többször is nehezen belátható helyen vannak, a viszonylag rövid és ritka zárva tartásuk alatt sok forgalmi torlódást okoznak, komplett mellékutcákat dugítanak vissza.
A Felnémetig feljáró vonatoknak túl sok hozzáadott értéke nem lenne, mert egyedül Egervárnál tudnának megállni.
Szóval én megértem polgármester urat, és a testületet is, hogy nem akartak további akadályokat a város életében.
Az akkori polgármester (Habis) minden követ megmozgatott a terv ellen, a sorompók zárvatartási idejének növekedésére hivatkozva. Eger elöljárói akkoriban kendőzetlenül kijelentették hogy nekik nem kell semmilyen vonat, jó nekik a busz a Bazilika tövéből indulva.
Jó, majd kedden megkérdezem azokat a kollégákat, akik ismerik az Angelstart, a Trainguardot, az Alstomot és az Ebicabet is. Érdekes módon egyszer sem hallottam őket panaszkodni az Alstomra.
Ez az IHO mindig szolgáltat meglepetésekkel. Pár nap óta ugyanis ezt írják:
"Az üzemeltető China Railway Express nyilatkozata alapján a vasúti fuvarszolgáltatás a közúti szállításhoz képest egy nappal rövidebb, a légi áruszállításhoz pedig hasonló szállítási időt kínál: a szerelvények a több mint ezer kilométert öt órán belül teszik meg, miközben akár tizenöt tonnányi rakományt cipelnek."
Érdemes 15 tonna (=15 000 kg) rakományért egy vonatot indítani???
Miért spórolták ki a három nullát a tonna elő ? Vagy csak nem olvasták el, amit írtak?
Érdekes, azt gondoltam volna, hogy ő helyezkedett, mert látta, hogy nembarátkozunkéknál nem sok jövője van.
Konkrétan emiatt tették lapátra, mert nem sikerült "barátkoznia"?
Mondjuk az tény, hogy a Siemens Mobility Gizella utcai részlegének így nem sok jövője van, max. még azt a pár GYSEV Vectront pofozgatják, meg talán valami Combino meg jelzőlámpa karbantartás van még nekik, de nem vagyok benne biztos, hogy ezek még futnak-e.
3 évvel ezelőtt majdnem munkába álltam náluk, az "illetővel" is beszéltem személyesen, korrekt embernek tűnt, de marha nagy szerencse, hogy végül az utolsó pillanatban kifaroltam a váltás mögül, mert most lassacskán bújhatnám az álláshirdetéseket.
Viszont van nekik egy másik részlegük az Infoparkban, ahol a Siemens világszintű fejlesztési projektjeibe dolgoznak be informatikusok, gondolom azokat nem érintik ezek a dolgok. Mondjuk az "illető" elvileg értük is felelős volt, tehát elvileg maradhatott is volna.
Értem,akkor Mo-n azért vannak ezek,mert az új járművek gyártói késnek a szerződésben kikötött szállítási határidőhöz képest és a külföldre járó 230 km/h-s MÁV-Startos szerelvények nyomják a síneket a szentesi műhelyben.