A végzetcserje (Clerodendrum) tágabb kategória, mint a vérzőszív (Clerodendrum thomsoniae). A vérzőszívnek ugyanolyan sziromszerkezetű virága van, mint a kék pillangóvirágnak (Clerodendrum ugandense) csak piros és krémszínű csésze (fellevelek?) veszi körül.
nem is tudjak, a baratnom dolgozott viragkotokent olyan viraguzletben ahol csereps szobanovenyeket is arultak. amirol lovesuk se volt azt turbolyanak hivtak es se tuzo napra se sotet helyre nem ajanlottak, se tul sok vizet nem ajanlottak neki, se a nagyon keveset:))
Remélem sikerül berakni a linket. Ha nem, akkor a kertpont.hu oldalán a növényhatározóban ki lehet keresni. Vérvirgáként és anyósnyelvként is említi.vérvirág
Ha minden igaz vérvirágnak hívják a növényedet. Télen hideg helyen teleltesd és akkor minden évben fog nyílni. A virága valóban olyan, ahogy az előbb rágica leírta. Nagyon szapora, ha szereti a helyét.
Nekem egy óriási angyaltrombitám van, tavaly úgy teleltettem, hogy kiástam egy akkora földlabdával, amit még meg tudtam mozditani, persze meg kellett metszenem a gyökerét hozzá. Ezért aztán a koronáját is megmetszettem akkorára, mint a földlabdája volt. Anyám lakásában telelt kb. 10-15 fokban, hetente egyszer kapott vizet. Tavasszal kiültettem, most kb. kétszer akkora, mint tavaly volt, virágzik mint egy eszement, igaz, csak esővizzel öntöztem, lehet, hogy attól bolondult meg. Hogy az idén mit csinálok vele, azt nem tudom, tulajdonképpen a gyökerénél kellen szétszedni, de azt nem tudom, kibirja e .
Azért nem voltam biztos a dologban,mert aszonták az okos emberek,hogy "az már túl nagy és rengeteg a hajszálgyökere,ezért nem tud annyi tápanyagot felvenni,és kipusztul"
Mér csak erőt kell vennem magamon,hogy megcsináljam...:-)) Vagy ha tud valaki egy nyugdíjas bácsit a XVII. ker. környékén, aki vállalna kertgondozást,azt szívesen venném.
Akkor azok már költöző tuják - biztosan megedződött a gyökerük az évek alatt. Nehéz elképzelni, hogy közben szépen fejlődnek, és hogy odébb bírja még cipelni valaki.
A levágott szárat földben próbáltam gyökereztetni. Egy-egy sikerült, de ha nem vagyok itthon pár napig, elfelejtik locsolni, a gyökérkezdemények pedig elhalnak. Így még nem sikerült új növényt létrehozni a clerodendrum nyesedékéből. Angyaltrombitája egy barátomnak van. Minden évben kiülteti a kertbe, ősszel kiássa és lecipeli a pincébe. Ha érdekelnek további részletek, megkérdezem. Mi a baj az orchideáiddal? Kihajtott egy csomó törökszegfű mag. Szétültettem őket cserepekbe és ágyásokba. Kiderül, nem tűnnek-e el a nagy tavaszi nekibuzdulásban.