OI-hez van belső sárvédő borításom. Kis hibával, az a lelógó része van letörve. Érdekel v.kit? Megmaradt, elfekvő, foglalja a helyet. Tehát ez határozza meg az árát is. :-)
Szerintem bepattanós "bolhák" tartják, simán húzni kell.
De jobban jársz, ha megkérdezed a szervízben, vagy egy autó-hifi boltban.
A nappali világítást a diagnosztikai műszerrel lehet kikapcsolni (Vag-COM), de olyat is hallottam már, hogy valamit át kell kötni a biztosítéktábla környékén.
Ha már szerelésnél tartunk, OII-höz lenne két kérdésem, biztos tudtok segíteni:
Hogyan lehet a bal oldali A-oszlop műanyag burkolatát roncsolásmentesen lebontani?
A 2008-as modellév egyik fícsöre, az automatikus fényszóróaktiválás, vagyis a motor beindításával - a világításkapcsoló "0" állásában! - egyből bekapcsolja a tompított fényszórót. Így járó motornál azt ki se lehet kapcsolni, legfeljebb parkolófényre visszavenni. Ezt valami szoftveres beavatkozással meg lehet szüntetni? (Nyilván megfelelően felszerelt műhelyben.)
Az autó OII Ambiante, abból is a Gift versio.Van ködlámpám is-tehát valószínű a B -versio lesz a nyerő, ez pedig örömmel töltene el.
Sajnos Cegléd nagyon messsze lenne ,ezért a mutaványért.Miskolci vagyok , ezért ha valamely kedves forumtársam tud valakit,aki jól dolgozik a környéken az lérem jelezze.
Ja még egy kérdés.Ha nem márkaszervízben lesz beszerelve, akkor a garanciám az ugrik vagy nem?
www.kobetuning.hu Koncsik Béla a mester neve, ő meg fogja tudni mondani neked, hogy lehet-e. (De szerintem ha elektromos gázpedálos, akkor lehet.) Cakk-pakk beszereléssel, karral 30e körül van a "mutatvány".
Egy másik topikban hosszabban "értekeztem" a tempomatról annak alkalmából, hogy az én -hasonlóan motorizált- autómba is bekerült.
Bemásolom ide:
1. Nem bonyolult a tempomat beépítése.
A kormányt és a kormányoszlop alsó-felső borítását kell levenni, de ha nőgyógyásznak indult a szerelő a pályafutása elején, akkor a kormány leszerelése nélkül is megoldja a dolgot.
Cak az indexkart cserélik, ill. -bár állítólag a 2007-es modellévtől már nem kell- egy plussz vezetéket húznak be a kormányoszloptól a műszerfal alján a komputerig.
Az árakról majd Donbcsi nyilatkozik, Ő szereli be a topikon lakók tempomatjait kedvező áron, gyorsan, igaz Cegléden.
Maga szerelés nagyjából egy óra, de ebben már a cigiszünet is benne van.
A tempomat szerelhetőségének feltétele, hogy a kormányoszlop aljára szerelt elektronikai elem (nem tudom a nevét) alkalmas legyen tempomat fogadására.
Ez az elem 3 féle lehet. "A" alap verzió, nem tud tempomatot "B" tudja a tempomatot, "C" tudja a tempomatot és a multikormányt is.
Ha Classic autód van és nincs ködlámpád, akkor esélyes, hogy "A" típusú a modul, akkor nem lesz tempomatod olcsón. Ha Ambiente vagy magasabb a felszereltség, akkor van ködlámpád és "B" vagy "C" a modul. Ha van Maxi-DOT és/vagy multi kormány, akkor tuti "C" a modul és lehet bele tempomatot tenni.
Donibcsi-t a www.hildep.hu oldalon is megtalálod, helyileg Cegléden dolgozik.
Árakat majd ő mond, de kedvezőbb, mint a márkaszerviz.
A márkaszerviz zsövegétől kinyílt a bicska a zsebemben, különösen, mert láttam miből áll a beszerelés.
Jó esetben csak a kormányoszlop alsó-felső borításának leszerelése, rosszabb esetben a kormány, a kormányoszlop borítás, a műszerfal bal alsó elemeinek és egy-két kipattintható biztosítéktábla kiszerelése a feladat.
Ha ez megvan, akkor kipattintják a bajuszkapcsolót, be az újat és -esetleg- egy kábel két végét kell bedugni a csatlakozókba és felkötözni a kábelköteghez kötegelővel.
Ha a kormánymodul nem elég fejlett, akkor igaz lehet a 70 eFt-os alkatrész.
Most írok előszőr nektek,de már 2,5 hónapja tualaja vagyok egy 1,6-os OII-nek.
Szeretnék az autóba tempomatot utólag beszereltetni.Voltam a szervízba,ahol a srác azt mondta, hogy nem tudja senki megmondani, még a gyárban sem, hogy a kormányelektronika tudja-e.
Ezért szét kell szedni (ktsg 10 ezer), majd ha nem tudja akkor 70 ezerért belerakják, illetve a tempomat még 30 ezer lenne.
Szerintem ez csak egy nagy átba...
Nem hiszem el, hogy a motorszámból és a gyártási időből nem tudják, hogy tudja -e az elektronika vagy nem.
Az AEE 2002-ig húzta az Octiban, az egyik utolsó a miénk. :o) Legalábbis MO-on. (Elvileg már 2002-ben sem lehetett volna eladni, de a még 2001 végén megrendelt gépeket behozhatta a PH.)
Nekem is AEE van. Én az IV-V-ös Golf 1.6-os motorjaira gondoltam, hogy 16 szelepesek, nem a régebbbi modellekre. Akkor a Boraban volt 8V és 16V-s motor is?
Grata hozzá! A java egyébként még csak ezután jön. Én már 500 km után is éreztem, ahogy napról napra továbberősödik. Azért ne nagyon told neki az első 1.000-1.500 km-en, mert akkor Szux sucks! (Bocs, nem hagyhathattam ki ezt a szójátékot...:-)))
Én, ha hajtottam (VW Bora 1,6, de ugyanaz a motor, mint az Octiban)
Ez biztos? Szerintem a Bora (ebben nem vagyok biztos) és a Golf 1.6-osai 16 szelepesek, a Skodákban pedig 8 szelepesek ezek a motorok. Néha el is ámulok, hogy egyes kereskedők a hasznaltauto.hu-n az OI-ek 1.6-os motorjaira azt írják, hogy 1.6 16V. Nem nagyon vannak képben.
350 km már benne is van a szekérben, messze utra még nem mentünk vele, csak itt a környéken. Gyerekek ez fantasztikus, Ez az elsö komolyabb diesel autóm, azt kell mondjam megérte, ha menni akarsz csak egy kis gáz kell neki, nem kell visszakapcsolgatni tolni 5-6 ezerig hogy mennyen. mire a kereskedésből hazaértem 20 perc, sikerült magamra állítani az ülést kormányt, minden elérhető nem kell az útról levenni a szemed ha akarsz valamit kapcsolgatni.