Az ország egyik legnagyobb forgalmú vasútvonala volt régen az ózdi vonal. Mára már nincs akkora forgalom itt, de úgy gondoltam hogy,legyen ennek is egy topikja.
Nos én nem azokra a vágányokra gondoltam amik az osztályozó alól jöttek ki, hanem azokra amik a 26-os főűthoz vannak közelebb.
Nos valahol a neten láttam egy régi fekete-fehér képet a rendezőről(és azon látszódott már a villamosítás) az osztályozóval együtt ahol nekem úgy tűnt hogy a vágányok benyúlhattak teljesen idáig(vagy még tovább!). Ezek a vágányok még teljesen a "gerincvonalból" ágaznak ki a barcikai vég felől, mielőtt a vonal ténylegesen bemenne a rendezőre. Csak azért vetődött fel bennem az a kérdés hogy ezekre a szentpéteri vég felől is belehetett járni, azaz betorkollottak-e a "gerincvonalba" vagy valahogy máshogy oldották meg.
Ezt csak azért gondolom, mert mint a képen látszik leágazott ott egy vágány pont a többi irányéba(érdekes mi?)
BOCSI A MINŐSÉGÉRT DE MOBILLAL KÉSZÜLT KÉPEK, digicamre meg jelenleg nem telik:(
drót:'71-ben Ecsegig, 82-83ban Secseg.től Barcikáig asszem, bocs, ha tévedek
A rendezőről, majh'olnap irok..., a tológépeket nemtom,
azokra kihúzóvágányokra gondolsz, amelyikek az osztályozó alól' húztak ki, és a fővonal a "B"-vágány?
Barcika felől van forgalom rajta(B-vg-n), azon tolják be a fát az erőműbe (mert nincs körüljárási lehetőség, arra fele (amerre megyen), a rendezőre bemenni meg kerülő lenne')
ez a vg.út nem érinti a rendezőt és a 'ZöldVonat' (a Sulzeres szénvonatot, hivom/híttam', így, a ződ' kocsijai miatt) sem ment a rendező közepibe...
Valaki megtudná nekem írni hogy Miskolc és Barcika között mikor villamosítottak és hogy Berente rendezőn milyen gépekkel tologattak annó? Csak azért érdekelne mert ugyebár a rendezőt villamosították(persze nem teljesen az elülső vágányokat nem amiken a régi tehervagonok is álltak)talán V41, V42-kel.
Valamikor megszámoltam hogy hány vágány is lehetett ott, de már nem emlékszem a lényeg az hogy meglepődtem mert kevesebbre számítottam.
A nemvillamosított kihúzóvágányok egyébként Sajószentpéter felől is betorkollottak a fővonalba? Csak azért kérdem mert mostanság csak a barcika felőli leágot használják(na jó ez azért egy kicsit túlzó, fogalmazzunk úgy hogy tízévente egyszer használják) a vágányok pedig azalatt a hoszzú felüljáró alatt ami a szénosztélyozóhoz vezetett egyszerűen eltűnnek. Mondjuk akkora szénpor van rajtuk hogy az nem is csoda!
Na, ezt jól öszzecsaptam! Remélem ti is tudjátok követni, válaszaitokat előre is köszönöm.
Másik delta Putnok és Bánréve közt a vonatból úgy látszik, mintha meglenne. ...csak a két végén lévő váltót, és a biztosítóberendezést bontották(tuk) el.
Igen arra én is emlékszem mikor csak megállt az IP Bánrévén, de nem volt beleírva a menetrendbe. Amúgy olyan sok időt áll ott szerintem néha pedig nem várunk semmilyen vonatra sem, hogy szabad legyen a pálya.
1994 ben még használták a személyvonatok a bánrévei deltát, az a pár darab.
1995-ben évközben is módosítás volt és ekkor minden személyszállító vonat bement Bánrévére.
Később is van egy IP ami látszólag nem érinti Bánrévét, de a szolgálati menetrendben Bánrévénél "inverz" alapú időadat van, ahhol 5 perc irányváltás van benne talán ez a 2001-es. Ez azt jelenti csak üzemi okokból áll meg a vonat, azaz utascserét nem engedett meg.
Később meg lett hírdetve Bánréve is az IP számára.
Mi a helyzet mostanság Bánréve felé tehergép ügyben, mer' itt egy cseppet délebbre(dél-keletebbre:) Sajószentpéteren az utóbbi időben lehet tapasztalni teherCsörgőt ?
Jobb így hogy bejön bánrévére a vonat. Különben is szlovák határ, sokan járnak át tanulni ide magyarországra meg az Interpici itt nagy kihasználtságnak örvend. Ha a deltán járna a vonat, bánréve állomást vasúti határral együtt rég becsukták volna.
Sajnálattal olvasom hogy megakarják szüntetni a berentei vonalat.
Én viszont úgy tudom hogy a Berentén tárolt sok régi tehervagont is azért vonszolták el mert a M.Á.V megszabadult a területtől, most hogy jukón is megszünt a szénbányászat és a szénosztélyozót is lebontották. Én úgy tudom hogy a területet megvette a BorsodChem és beakarja építeni, magyarul terjeszkedni akarnak.
Előnyösebb lenne ha csak a villamosítást bontanák el és egy-két vágányt ami már nem kell, de a vasutat megtartanák. Lehet hogy csak ezért húznak ki még egy drótot, no mindegy majd meglátjuk HALISZTOK!!!!!
gondolom kihúznak még egy drótot amin viszik az áramot(de hogy hová és miért????). Mivel Berente iparvágány megszűnik, ezért új megkerülővezetéket kell kiépíteni.
A Berentei iparvágány Sajószentpéteri részén nemrég láttam az A27-003
Mikor mikor mikor??????? holnap az 1. dolgom az lesz, hogy kimegyek és végigjárom egész Barcikáig, hátha látok valamit a BC kerítésin belül, lehet hogy oda ment be
jóéccakát midenkinek (+ aki nézi annak jó meccsnézést:)