Üdv! Dunaújvárosban mennyire vannak kint ikarusok most a nyári szünet alatt? Helyi és helyközi is érdekel. Illetve hogy melyik vonalakon érdemes próbálkozni. Köszi.
LLT-062 az. A "sok" Localo már nem is olyan sok. KPN-ek donorok, KXM és KOE közül turkálnak működőképeseket. A Citarok csak fóliázva vannak és megbízhatatlanok.
Egyik Arrivás a Volán telepen (KNYKK-s telepen) áll. Talán az LLT 064-es az. Az az új fajta MAN is nagyon hamar felszívodott ami kb 1 éve volt kint. A telepükön sok Localo, és egyéb busz áll, majd egy párat megcsinálnak aztán gondolom azokat helyezik csatasorba.
A VT-nek lassan vissza kell adnia a bérelt exberlini Citaroit. Mi lesz a helyükre? Eredetileg Budapestről akartak áthozni Citarokat, de ott ha jól értem, sikerült szerződést hosszabbítaniuk, úgyhogy más megoldás után kell nézni.
Tényleg arra a kékre emlékszem, még egy kicsit sötétebb is a BKV kéknél. Évtizedeken keresztül kaptunk ki nem jutott gépekből, már a 180-asoknál is így volt a '70-es években.
Tegyük hozzá, hogy ez azt jelenti, hogy fehérvári színekben maradva újra járatokon. Csak mert eredetileg elhangzott olyan (nem Te írtad, nem így értem, csak szó volt róla), hogy ez is megkapja az újvárosi fényezést, és én "elkészült" alatt először arra gondoltam. :)
Nem olyan régen még alvállalkozói 263-is járt ide ugyanebben a színben. És ha nem csal az emlékezetem, akkor a GMY-392 ide érkezett festése alatt is megbújik egy BKV kék réteg, ez a lépcsők alatti rész kopásakor már 2-3 éves korában látható volt. De a történetét sehol sem olvastam, így az alsó kék réteg oka ismeretlen.
Mobilitási alkotótábor indult a Mobilissimus és az Önkormányzat szervezésében: öt egyetemi és főiskolai kar 11 hallgatója – tájépítészek, közlekedésmérnökök, valamint regionális település- és gazdaságtant tanulók – egy héten keresztül keresnek kreatív és innovatív megoldásokat a városi közlekedés problémáira:
KUGnak 19.én járt le a műszakija. 21.én még a jó placcon állt. 22.én nagyon félrerakva a műhely mellett pihent. Már már sirattam. 23.án a műhelyben volt bent és dolgoztak rajta a szerelők. Így nem kizárt, hogy még láthatjuk utasforgalomban, ha nem is itt de más városban. :)
Persze, hogy nem. Nem túl valószínű, hogy amíg van még mit házon belül ide átcsoportosítani, addig KNYKK szert tenne egy 30 év körüli vagy feletti járgányra. Csak furcsán mutatott a Béke térnél a sötétkék szín.
Többen megsérültek abban a balesetben amelyben egy távolsági autóbusz és egy személyautó ütközött össze Csákváron, a Kossuth utca és a Berényi utca kereszteződésében.
Ez bizony tovább fogja tolni az új autóbuszok beszerzését, nagy valószínűséggel. És hogy a megadott végső határidőig, 2,5 éven belül sikerül-e valamit újítani, az bizony jó kérdés.
c. pályázatot eredménytelennek nyilvánította, így a jelenlegi, KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel kötött közszolgáltatási szerződés meghosszabbításra került „a Modern Városok Program keretein beszerzendő autóbuszok birtokbavételéig, de legkésőbb 2020. december 31.”-éig."
------------------------------
Ok.
Joguk van hozzá.
Akkor 2020.12.31-ig egyetlen új busz sem érkezik az KNYKK_n keresztül, Dunaújváros helyi járatába.
"Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 281/2018. (V.17.) határozata az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatás megújításával kapcsolatosan, a Mobilissimus Kft. által elkészített és meghirdetett pályázati kiírás értékeléséről
1. Dunaújvárosi Megyei Jogú Város Közgyűlése megállapítja az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatás megújítására kiírt pályázatra egy pályázat érkezett, amit a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. küldött Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata részére.
2. Dunaújvárosi Megyei Jogú Város Közgyűlése megállapítja a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. „Dunaújváros Megyei Jogú Város autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás közszolgáltatási szerződés keretében történő ellátására” című pályázata érvényes a pályázati szempontoknak megfelelő.
3. Dunaújvárosi Megyei Jogú Város Közgyűlése a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja, a „Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának pályázati kiírása autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás közszolgáltatási szerződés keretében történő ellátására” című pályázati felhívás VII.20 pontjában megfogalmazottaknak alapján, mely szerint az igényelt ellenszolgáltatás összege Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata mindenkori teljesítőképességéhez mérten nem vállalható, egyben felkéri a polgármestert a határozat közlésére."
"Fontos megjegyezni, hogy Dunaújváros MJV Közgyűlése 281/2018. (V.17.) határozata alapján az Önkormányzat a „Dunaújváros Megyei Jogú Város autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás közszolgáltatási szerződés keretében történő ellátására” c. pályázatot eredménytelennek nyilvánította, így a jelenlegi, KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel kötött közszolgáltatási szerződés meghosszabbításra került „a Modern Városok Program keretein beszerzendő autóbuszok birtokbavételéig, de legkésőbb 2020. december 31.”-éig."