azert, mert ha elloptak a bugyijat, meg a borotvajat, ellenben a zsebeben van a 3 milla, akkor szerintem nem indokolt, hogy tul ideges legyen es hazamenjen. igy viszont kenytelen lesz.
Ha érdekel, hogyan látja egy hajléktalan az utcai életet: olvasd el! Ha nem: ugorj azonnal! (Sajnos belinkelni nem tudtam, ne haragudjatok!)
OFF
Elzer Anna: Ki a hajléktalan? És ki a csöves?
Sajnos –szomorú tapasztalatom – nagyon sok ember (tisztelet a kivételnek) nincs tisztában a hajléktalan és a csöves szó fogalmával. Nos, azokat az embereket nevezzük hajléktalanoknak, akiknek egy fél négyzetcentiméteres helység sem áll rendelkezésükre, nincs a tulajdonukban semmi, vagyis anno volt, de egy rossz lépés miatt elveszítettek mindent. Lakást, gyermeket, bútort, …
Csövesnek azokat az egyéneket nevezem, akik eleve nem akarnak, nem voltak hajlandók dolgozni, csak lejmoltak, kéregettek, s így nem bírták fizetni a lakbért, a rezsit, vagy pedig egyszerűen eladták lakásukat, s az érte kapott összeget hamarjában elmulatták.
A hajléktalan igyekszik mindig tiszta és ápolt lenni testileg és ruházatilag is. Igaz, néha bekattan, tesz mindenre, aztán pár nap múlva erőre kap, és megint csillog-villog a tisztaságtól. A csöves eleve szarik a testi és ruházati higiéniára, nem foglalkozik vele, hogy a ruhája már egyenesen megáll a sarokban a sok mocsoktól.
A hajléktalan igyekszik előteremteni magának a napi szükségleteit. Ki így, ki úgy, de becsületes úton. A csöves viszont állandóan kéreget, s utána leissza magát, mint egy disznó, míg a hajléktalan a napi penzumát fogyasztja el, hogy tompítsa dübörgő agyát, és hogy ne fázzon.
Szóval, ne általánosítsunk! Nem hiszem el, hogy nem lehet észrevenni a különbséget a hajléktalan és a csöves között. Nagyon sok szülő igazán elmagyarázhatná csemetéjének a különbséget. Persze lehet, hogy ő maga se tud – vagy akar – különbséget tenni, így aztán nem egy gyerek nem egy esetben ordibálta már nekem, hogy „pfúj, csöves”. Mit ne mondjak, igencsak szíven talált minden esetben.
Hát milyen jogon, honnan van merszük gyerekeknek és felnőtteknek egy tiszta hajléktalant koszos csövesnek titulálni. Talán meg kellene tanulni különbséget tenni!
(Forrás: Fedél Nélkül, 2004. január 29.)
ON
Magának kereste... Ez a vonulat egyébként nagyon amatőr!!! Ha már a hajléktalanságot, drogot, alkoholizmust, bűnözést, miegyebet be akarom hozni egy történetbe, akkor nem ártana előtte legalább beszélgetni egy szakértővel - de még jobb volna, ha az illető belefolyna a történet alakításába. Ha meg nem akarnak osztozni a tiszteletdíjon, akkor normálisan olvassanak utána az adott témának! (A mostanihoz ajánlott a "Fedél Nélkül". Tele van olyan írásokkal, amelyek BELÜLRŐL láttatják az utcai életet. És a neten is fent van!)
Manyus milyen hangfekvésben rikácsolt és ribinek vagy rüfkének nevezte Terikét?
Szerintem az első csapásokkal szembesülvén nem rikácsolt. Inkább egyre lejjebb eresztett, mint a kétnapos lufi. Szinte sajnálnivaló volt. Aztán meglátta a kiránduláson készült fotókat, és egyből összekombinálta a "fiatalokat". Na ekkor kezdett rikácsolni, és Terikét boszorkánynak nevezni.
Mi van a borfolttal?
Él és virul. Kiderült, a sokat keresett henger végig a szekrény tetején lapult, ahová Manyus tette eská.
Monó tényleg az a tésztaképű közép-negyvenes most, akit a nem sokkal lennebbi fotón láttunk?
Azzal fogadták: "Fogytál!" Jót röhögtem...
Pirosban? Beszélt is?
A ruhára nem emlékszem. Beszélt: leginkább beszállt a közös sopánkodásba.