Őszinte leszek lenne másik csonk de le vakoltam mondván az úgyse kell! és ha most ki szedném a dugót akkor a pufiból az 1/3 -a vizet le kéne engednem hogy rá tudjak kötni :-((
ez pontosabban mit is akar jelenteni?? "azonos időben mennyi a tervezett (kivett) mennyiség" Nem vagyok fűtés szerelő!
Nekem azt írd hogy igen lehet mert elbírja , vagy nem mer nem bírja ,vagy csak úgy hogy egyik szivattyú 1 esen megy még a másik max 2 esen . vagy mit tudom én valahogy légyszi így!
vagy most akkor mennyi is kell nekem tágulási ? hány literes??
Mert ugye előbbre írtad legalább 10% azaz ha nekem van összesen a rendszerbe 1400L víz akkor oda 140 L kell minimum mer az a 10% nem??
vagy elég kevesebb is??
Mert akkor a meglévő 120 ast kell módosítanom "csak" és elvileg az nekem jobb mert ha csonkokat teszek rá Co2- val a 1" csonkot rá heggesztem azt csá mert ugye az egy vastag falú tartály jobban hegeszthető.
A vashordó az is van de annál macerásabb a dolog. (de azt is meg tudom oldani! )csak minek ha nem kell!
Oké csak a szint mérést itt az gátolja hogy a padlásra fel jutás elég macerás! Van értelme? már arra gondolok hogy adott 150L víz a kiegyenlítőben ha pl: a feltöltő nyíláson kb a hordó 3/4 -nél fogom és rá töltök egy sima slaggal ha meg van a szint és le csatolom alul a slagot ott a szint-ig vissza is folyik a víz magyarul ez lehetne a szint mérés is egybe nem? és pl : havonta , 3 hetente rá töltök? vagy mikor érdemes?mekkora a kipárolgása milyen hamar fogyna a víz?
A bypass ág zárása után (megszűnik a szivattyú hatás), de lehet hogy már hamarabb is, a buborékoknak egyenes útjuk van a kazánból a kiegyenlítő tartály felé.
tudom hülye kérdés de egy 200 L fémhordó jó lehet kiegyenlítőnek??
Arra a vastagabb falú abroncsos hordóra gondolok.körbe szigetelve. és az aljától vagy 10 cm re behegeszteni egy 1" csonkot (állítva a hordó) A tetején a nagyobbik beöntő nyílás lenne a csatorna fele kivezetendő túlfolyó(itt is maradna az 1" akkor gondolom) a kisebbik beöntőre meg itt is 1" csonk és a csőhurok ide csatolna be?
Jó lehetne így?
A szivattyútól a padlás kb 3,5 m magasan van a hordó alja lenne ott! a teteje majd 1 méterrel feljebb.