Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
A topik nem azért nyílt mert lusta vagyok olvasni, hanem mert nem mindenki van tele pénzel és tudaja megvenni a kész modellt, vagy a modell építéshez szükséges anyagokat. A célom az volt ezzel hogy a lehető legolcsóbban hogyan lehet minnél szebb modelleket építeni csaknem szemétből.
Senki nem profi modellezőnek születik, de aki most kezdi csak, az találjon itt olyan ötleteket amiket fel tud használni modelljei építésénél.
Másrészről pedig sok topik nem foglakozikolyan dolgokkal amiről itt már volt szó, pl. a floppy lemez használata. Megfelelően előkészítve hihetetlen milyen formákat meg lehet belőle csinálni.
Légy szíves a továbbiakban inkább jó tanácsokat írjál le segítő szándékkal, mint hogy bírálod mások munkáját.
Előre is köszönöm, és továbbra is várjuk hozzászólásaidat!
"amúgy véleményem meg még mindig az, hogy a "kezdő" kérdés nem OFF annyira mint egy CD-tokből összetákolt valami amire szergejt, vagy hóekét akar valaki ráfogni"
Szerintem meg nem szép dolog valaki munkáját így leszólni, mert:
1. Elveszed a kedvét az egésztől. Ha ő örömét leli benne attól még nem kell lefikázni! Elvégre a modellezés kompromisszumokról szól. 2. Szerinted mindenki úgy kezdte, h tökéletest alkotott? 3 A visszakeresés saját tapasztalataim szerint nem az egyik erőssége az Indexnek 4. ha te jobbat tudsz építeni, akkor rakd fel a képeidet róla és oszt meg a tapasztalataidat velünk.
A nevemben a 17 NEM a koromra utal, ráhibáztál.Csupán azért 17, mert ez az egyik kedvenc számom, és nem tudtam, hogy milyen nevek vannak megadva, nem akartam olyat, amilyen már van vkinek, így kreáltam egyet.
Amúgy még valami- de ez már személyeskedés: Gondolom a nevedben a 17 a korodra utal, na már most 17 évesen már illik tudni azokat amit a 30hsz.ben leírtam!
Műanyag lapról hallottál? Az eddig meglévő 3 vasutmodelles + 1 villamosos topicban pár járművet láttunk épülni, könnyen alakítható műanyag lapból... CD-tokot is lehet használni a modellezésben de nem ilyen célra...
Talán nem értelmetlenül kell nyitogatni a topicokat, főleg nem olyan témába amiből 4 is van azzal az indokkal, hogy a nagy tapasztalatú emberek (félre ne értd nem magamra gondoltam) csesztetik a kezdőket, hogy OFF-oljáktok a topicot a kezdő kérdéseitekkel. Elérulom, kb ugyanannyi erő visszaolvasni mint egy másik topicot nyitni, de ehez ész kell...
(amúgy véleményem meg még mindig az, hogy a "kezdő" kérdés nem OFF annyira mint egy CD-tokből összetákolt valami amire szergejt, vagy hóekét akar valaki ráfogni)
Tehát a tanulság ebből Neked az, hogy ha visszaolvasol megtudod, hogy jármű építésre milyen anyagot nem használsz, aztán meg azt, hogy eszközeid, időd, tudásod és elszántságod alapján milyen anyag ajánlott.
A topic nyitónak is hasonló a tanulság, csak annyiban, ha lusta vagy visszaolvasni akkor ne nyiss új topicot, ahol a többi topic lakóit fikázod, hogy ezt azért kellett mert Ők bunkók és egy 10x feltett kérdésre mikor azt 11x is felteszik nem írják le 11x-re a választ, hanem "olvass vissza" a válasz!
Kipróbáltam a floppyt, bevált.Rezet, múanyagot nem sűrűn tudnék most megformálni, és beszerezni sem tudom.Majd talán a nyáronn, a szabadban kipróbálom.Amúgy szépek a képek(v41-523)
A szellőzőK a vastag CD tok recés széléből készültek. Szikével levágtam a helyéről de úgy hogy a szikét a recés oldallal párhuzamosan tartottam. A levágott rész tovább daraboltam a szellőzők méretének megfelelően. A géptérajtókba a szellőzőrács méretének megfelelő lyukat reszeltem, aztán belülről ragasztottam pillanat ragasztóval.
Szervusztok. Tetszik a topic szerintem van értelme... Egy kérdésem lenne, h az iménti képen lévő ,floppyból készült mozdonynak milyen technikával készítetted a szellőzőket a motortérajtókon?
megéri kipróbálni a floppy lemezt nálam bevált. A nagyobb szilárdságot igénylő helyekre az epson 1180-as nyomtató festékszalag kazettájának a tokját hasnálom. Lényegében ugyan az mint a Floppy lemez csak vastagabb.
Nálam ilyen egy nyers kaszni floppyból. Erről a mozdonyról már korábban raktam be képet csak mér ott le van festve.
Ezt nem tudom miért veszed szétoffolásnak, témához tartozó.És ha nem zavarna, még eléggé nincs kész a két mozdony.De cd-tok-ból nem lehet olyan igazán nagyot alakítani.
Én is elkezdtem magam készíteni modelleket. Az egyik egy hóeke, a másik egy M44-es, meg egy M62-es lesz. Még csak a hóeke van kész, de az M44-esbe már csak a hajtást kell a kerekekhez juttatom.Anyagaik cd tok, telefonkártya.Még nincs lefestve nagyon semelyik se, csak a hóeke, de az már működés- és szolgálatképes.:)
Remélem aki akart az már elmondta a topiknyitásról a véleményét.
Amiért a topik létrejött hogy megvitathassuk a modellépítés különböző módjait, módszereit, felhasznált anyagokat, stb.
Én a lehető legolcsóbban próbálom készíteni a modelleket. Az idáig bevált anyagok a floppy lemez és a CD tok. A műgyantával még nem foglalkoztam.
A jelenleg készülő modellem az M46-os.
A forgóvázak megeggyeznek az M41-vel ezért az fuggreth gyártmány. Az egyik forgóváz van csak meghajtva, mert a motor elhelyezés eléggé nehézkes volt
Revell Ludmilla. A kerekei Zzemoki fém vasutikocsi kerekek mert mérete eggyezik az eredettvel és áramszedésre is alkalmasak. Forgóvázanként a két szélső kerekeket hajtottam meg csigás áttétellel. A motorja egy egyszerű villanyborotva motor viszont 6 pólusú és tettem rá lendkereket is.
375-ös gőzös Megajtást még nem tettem bele de ha van valakinek ötlete az írja meg