Találtam réz illetve acél fúvókákat is nem is drágáért.(1000-3000ft között szűrővel) Lehet rendelek párat-de előbb a méretet kell kiokoskodni, hogy mekkora legyen.
Van itt 0,15mm-0,5mmig. Kérdés, hogy ezek mennyit szállítanak milyen nyomáson. Rendelek szerintem 2méretet aztán majd meglátjuk.
1 kis érdekesség 2 soros adagoló az 1ik megy ,,normál" mennyiséggel x előtöltéssel a gyári helyén a másik kapcsolható nagyobb fordulatra hangolt töltéssel 3000nél elindul és bő nyállal forog 6000ig 1 rakás nitró+ víz kíséretével Ezek biztos hogy nem normálisak //26// http://www.dieselpowermag.com/features/dodge/1206dp_twin_p_pump_cummins_race_engine/
a mai kis egy kör után az biztos hogy sok tévhiedelmet megcáfolt a rendszerem.. és igen komoly kis rendszer lett... bár egy napos melo lett volna csak hát már kéznél volt minden hozzá :)
félórával ezelőtt sikerült odajutnom hogy meglett az első teszt kőr a házi készitésű vízbefecskendezéses rendszer ami egyenlőre anyira ált össze hogy tényleg tesztelés céljából hogy egy állítható vizmenyiséget tudok porlasztani a szívó oldali részbe .. holnap 10kor megy az időmérős teszt kőr... mert ény érzetre becsapós. :) de eddig pozitivnak tűnt ... de holnap a számok mutatják a valóságot. :) szóval a lelkesedés még megvan :)
de az biztos hogy vízre marhára szomjas :) holap a vizfogyasztásról meg mindenről pontos mérések készülnek.. hát ma 4óra barkácsolás után összeált a rendszer :)
renault megane 1,9dci 2007 böl teljes alubeömlös 650 széles 260 magas a vastagsága annyi mint a gyári 1z nek most szegeltünk g3 ba 1 ilyet igen jo lett
1-2ben leléptem, de száz felett ott volt a nyomomban. A második etap meg nem volt tiszta mert mögüle indultam, de aztán behoztam és majdnem mellé értem, csak nekem más fele volt dolgom úgyhogy feladtam és hirtelen eltűntem a mellékutcákban :))))) Egyszer mennék vele egyet rendezett körülmények között, de elég szoros volt...
Milyen konfig az övé és hány ló lehet? Csak hogy tudjam hanyas a kabát? :) Én már könnyen nem tudok plusz lovakat elővarázsolni a kalapból az övébe szerintem szunnyad még vagy 60 ló amit ki lehetne hozni belőle.
csak érdekességképpen,nem tudom hogy van ez,mondjuk a toyota land cruiserben szereplő motor FIGYELEM 1kd-ftv:170 lóerő körül van,erre a Japán beteszi ugyanezt a motort 1kd-ftv a Toyota Dynába és itt már "csak"109 illetve ujabban 140 paci ki érti ezt(ugyanazok a denso porlasztók,ugyanaz a magasnyomásu rendszer,)szóval én ezt nem értem...
annyit nekem is sikerült megtudnom,hogy ugyanez a motor tehát a 2kd-ftv szerepel a hiluxokban is 2005 től már 120 le-t teljesit,valamint 325 nm-t,én magam is erre gondolnék
Sziasztok valakinek van ötlete vento-1z-be intercoolert szeretnék tenni a gyári helyett a lökhárító faragása nélkül.Melyik tipus melyik fajtája lehet jó?Vagy valami jó ötlet!
Megmértem a kocsi (BMW E91 320d) menet súlyát: 1680kg
Álláspotot kértem a tárcsafék gyártójától és az alábbi választ kaptam:
Autó: féktárcsarezgés, kormánykerék rázás.
Az esetek többségében a kellemetlen és veszélyes rezgéseket az angol szakirodalomban jól ismert DTV rövidítéssel emlegetett (Discs Thicness Variation), vagyis a változó vastagságú féktárcsa okozza. Ez a probléma általában úgy jelentkezik, hogy kb. 2000 - 6000 km-el a beszerelés után válik erősen zavaróvá a vibráció, fékezéskor. A kellemetlen vibrálás legtöbbször nem abból adódik, ahogy azt gyakran tévesen feltételezik Pl., hogy a féktárcsa gyárilag hibás, vagy azért mert a használat során elgörbült és ütni kezdett, hanem szinte kivétel nélkül a vastagság változás az okozója. Úgy alakul ki a tárcsa felületi hullámosodása (változó vastagsága), hogy a fékrendszer deformálódott geometriai tényezői miatt, egy idő után bizonyos területeken rendellenes kopás alakul ki a fékbetéttel helyenként és időnként érintkező felületeken. A vastagsági különbségek mértékétől függően gyakorol rázó, pulzáló hatást az egész fékrendszerre és így, csalódást okoz a közelmúltban felszerelt tárcsák tulajdonosainak, akiket a szervizekben, ,, igyekeznek megnyugtatni” azzal, hogy a tárcsa garantáltan gyári hibás. És azonnal vissza kell vinni oda, ahol az ügyfél vásárolta. Az a lehetőség természetesen fel sem merül, hogy szerelési gondatlanság vagy a futómű (kerékagy esetleg gólyaláb), deformálódásának következménye ez a jelenség. A szerelők mentségére lehet felhozni azt a sajnálatos tényt, hogy Magyarországon a legtöbbjük nem is ismeri ezt a jelenséget, annak ellenére, hogy az itteni útviszonyok mellett szinte törvényszerű a futómű kisebb-nagyobb mértékű sérülése előbb vagy utóbb.
Amik ezt a jelenséget előidézik:
A féktárcsa felszerelése előtt nem megfelelően előkészített felületek. Az esetleges rozsda vagy egyéb szennyeződés a tárcsán illetve a kerékagyon nagyon gyakori ok.
A megváltozott fékrendszer geometria (kátyú, útszegély, baleset, vagy egyéb fizikai hatás) következményeként is gyakran előfordul ez a jelenség.
A kerékagyra nem központosan felszerelt, esetleg kiegyensúlyozatlan (centrírozatlan) vagy hibásan kiegyensúlyozott féktárcsa, ám ez a legritkább.
Minden fent említett esetben előfordulhat olyan kopás a féktárcsán, aminek következtében kialakulhat a változó vastagságú féktárcsa egy idő után.
Ennek a problémának a megoldását nem a tárcsa cseréje jelenti és a hagyományos tárcsa felszabályozás sem oldja meg a helyzetet, mert a hiba többnyire néhány ezer kilométer múlva ismét jelentkezni fog. A kiváltó okot kell feltárni és megszüntetni, ami sokszor nehezen megoldható feladat, mert akár több okozó tényező is fennállhat egyidejűleg. Az esetek többségében a legolcsóbb megoldás az, ha a megváltozott értékekhez igazítjuk a féktárcsát és ezzel visszaállítjuk a helyes geometriai állapotot.
Az olcsó, gyors és tökéletes módszer, hogy megszüntessük ezt a problémát, a járműre szerelt féktárcsának a saját helyén történő felszabályozása. Létezik több olyan szerszámgép gyártó aki megoldást kínál ennek a műszakilag eléggé összetett feladatnak az elvégzésére. Az EBC Brakes gyár álláspontja szerint, jelenleg ezt a műveletet a már bevált Pro-Cut rendszerrel lehet a legpontosabban kivitelezni, mivel mikroprocesszoros giroszkópja segít a fékrendszer geometriai hibáinak korrigálásában.
Ezekkel a problémákkal a nálunk lényegesen jobb úthálózatokkal rendelkező országokban is küzdenek a járműtulajdonosok és a járműjavító szakma.
Azonban van egy lényeges különbség az ottani szakemberek és a hazai kollégák között. Amíg itthon, nem is hallott a szerelők többsége a DTV-ről, addig az említett külföldi szakemberek jól ismerik a probléma kialakulásának és megoldásának menetét is.
A változó vastagság kialakulásának folyamata, animáció: