húha srácok... nekem még a K20D is sokat tud!!! :-) a 645D-re igazából a nagyobb formátum miatt várok, szerettem nagyon ezt a méretet filmes időkből ... :-)
Köszi:-) izé.. képeim per pillanat csak itt vannak: www.pintograf.com , de ezeket láttátok talán:-) viszont szeretném felkarolni ezt a jobb ídőket is megélt márkát, ugyanis tényleg sokat bizonyított! Sajna a Pentax eléggé elzárkozik...nem találtam olyan kontaktot akikkel tudnék komunikálni, ugyanis szerettem volna egy féléves örményországi fotóstúrát(könyv stb) és jó lett volna őket megnyerni hogy támogassák ezt a vállalkozást sok-sok reklámért cserébe, de falakba ütköztem... A K20D elötti ist D-m pl megszégyenítette egy barátom Canon mark II csodamasináját(amit 800e ft-ért vett:-S), ugyanis annak megállt a zárja 70 e expo után :-( az ist D pedig igy 140e expo után szólt, hogy már fáradt kicsit :-) Én sok sok évet lehúztam a "szakmában" főleg Canon-okat használva, de még nem találkoztam olyan "profival" aki Canon vagy Nikon-ról váltott volna Pentax-ra!!!! Ha valaki tud ilyenről szóljon:-) De tudjátok mire várok nagyon??? egy jó kis Pentax 645D-re!!! de sajna várat még magára... Na itt van pár dolog amihez hozzá lehet szólni...:-) de a pontosítás kedvéért: lóerő=megapixell, sebességmérő=MB/s, stb:-))))))))))))))) Szép napot és jó fényeket!!!:-)
Ami meg az F1-ben folyik, az tiszta vicc (csak az a baj hogy rossz vicc). Visszamentek 2-3 évtizedet az időben... mert drága... mi legyen drága, ha nem a királykategória. Na befejeztem.
Had cáfoljalak meg egy kicsit. Csak azért mert történetesen van egy 2.2 D4D Toyota a családban és egyáltalán nincs villanyautó hangja (az eggyel ezelőtti Astráknak annál inkább). Iszonyat jó motor, keveset eszik és kimenne a világból. Egyszer kipróbáltam üres autópályán: 190-nél kezdett el lassulni. Van egy Renault-nk is újonnan vettük, most lesz 9 éves: az össz hibalista, hogy elromlott a belső levegőkeringetés...
"Te még nem érezted át az olasz fílinget, így hiába is magyarázzuk.:))"
őőő... mit magyarázol azon hogy az alfa gt nem megy jobban mint egy izmosabb (3,2es) s80as volvó (ami - lássuk be - egy mocskos nagy batár), viszont sokkal szarabb anyagokból van összerakva... arról nem is beszélve hogy nem sokkal tágasabb mint egy kispolszki... ha ez az olasz fíling akkor nem különösebben szeretném átérezni :)
nem kell félreérteni, ha egy lamborghini lp640-et akarnának rámtukmálni akkor nem lenne nehéz dolguk, de az alfa gt - pláne egy olyan országban ahol lamborghini reventont és ferrari f360asokat terveznek - mindennek nevezhető csak sportautónak nem...
Ha nem minősül a topic szétoffolásának: Nem az "olasz ipari hulladék vs. a német ipar remeke" háborút kívántam szítani, pusztán csak arra utaltam, hogy szerencsétlen da Silva bármely autógyárhoz megy, csak alfa-t képes rajzolni. Spirituális értelemben vedd cáfolatnak :D
Direkt nem olasz példa:) : http://209.85.129.132/search?q=cache:vU8Tvo-ooxIJ:en.wikipedia.org/wiki/Honda_S2000+Honda+2000&hl=hu&ct=clnk&cd=1&gl=hu&client=firefox-a
Ígérem befejezem az offolást, mennék fotózni ,de ilyen időben?....
Tudom, hogy nem autós topik de ezen a mondaton elgondolkoztam:)) és 2010-ben is jelentősen csökkentik a kiadásokat, és - az egységes motorok elkerülése érdekében - úgy határoztak, hogy 2011-től olcsóbb erőforrásokkal versenyeznek. 1.8-as turbómotorokkal mennek majd, feltalálták a spanyol viaszt, visszajön a turbókorszak. Mellesleg semmivel se voltak olcsóbbak a régi 1.5-ös turbók, mint a mostani szívómotoros F1 autók.
Amúgy amióta Olasz kocsim van, nem tudok más kocsiba beleülni. A motor a futómű, az ülések, a kormányzás, egy teljesen más érzés. Német autó egyszerűen kivet magából, japán kocsinak villanyautó hangja van, no karakter, még a Renault ami tetszik, de az igazság meg az, hogy az olasz autókra mondják hogy megbízhatatlanok, de a statisztikák szerint a francia kocsik romlanak el. 5 éve semmi gondom nincs az Olasz autómmal, Saffhauzen:))
Sziasztok, kicsit próbálgattam a K20D vízállóságát jeges-zúzmarás körülmények között, és jelesre vizsgázott. A ráfagyott jég-zúzmara szépen borította a vázat meg az obit (16-50), ami meleg helyre betérve, gyorsan le is olvadt, a gép-obi szó szerint csöpögött. De, mint vártam is, nem lett semmi baja, száradás után is tökéletesen működik, tehát jó a szigetelés. Magáról a gépről nincs fotó, csak az időjárási viszonyokról az oldalamon: www.sirbuday.hu/blog
"SIGMA (Pentax) 28-300 mm f/3.5 6.3 DG Macro" ról nem találtam sehol tesztet, ha megtennéd. hogy adnál egy linket ahol utána olvashatnék jó lenne!
Félre érthető voltam a felsorolt objektívek közül a pentaxról olvastam tesztet, ami nem tünt rossznak, itt a forumon többen használnak 70-300-as sigmát annak is megtaláltam a tesztjét de a pentax jobbnam tünik.
Példátoknál maradva Én nem tudtok nekem olyan embert mutatni aki megengedhetné magának a ferrarit és mégis trabantot vesz (ha van ilyen annak úgy kell)...
azért azt kijelenteném szép halkan, hogy a k20d _nem_ alsó középkategóriás...
másrészt az s5re azért nem teszel 15ös lemezfelnit mert szvsz az arra rátehető legfaszább gumikkal sem lehet az autó teljesítményét hatékonyan átvinni az útra mert baromi kicsi az érintkező felület. szerintem. (nem vagyok autószereló) meg a féktárcsa se nagyon fér el a felniben :)
lefordítva fotósra: a 14 megapikszeles cmos-t nem tudják kiszolgálni ezek a szutykok, egyszerűen túl alacsony a feloldóképességük (meg túl szar a képük de ebben gondolom egyetértünk :)).
aki ilyet akar használni annak elég egy 6mp-s ist ds.