Köszi a segítséget.:) Beleolvasgattam abba a topikba amit mondtál, és sok hasznos dolgot sikerült megtudnom.:)
Kérdéseidre válaszolva, még kezdő varró vagyok, de anyu varrógépét már használtam erre-arra. Úgy érzem, most jött el az ideje, hogy saját gépem legyen, de sajnos nem értek annyira a varrógépekhez. Anyu segített abban, hogy tudásilag kb. mit tudjon, de abban nem tudott tanácsot adni, hogy melyik márka lenne a legjobb. Ezért írtam ide. A varrógépet ágyneműk, terítők, függönyök varrására szeretném használni egyenlőre, a későbbiek során pedig gyerekruhák varrására is.
A hosszas utána járás végeredményeként sikrült 3 gépet kiválasztanom, ezek kb. lefedik, amit tudásilag szeretném, hogy tudjon.
Közben sikerült beállítani, hogy egyenesen varrjon. Ezzel együtt más problémánk is akadt. Patchwork takarót szerettünk volna összevarni a béléssel és a hátlapjával, viszont ezt a három réteget valamiért nem varrja. Lépeget, de nem hurkolja össze a felső és alsó szálat, máskor meg kb. két cm-ként csinál egy-egy öltést. Szimpla anyag varrásakor semmi probléma sem az egyenes varrásnál, sem a mintásnál.
Van egy új gépünk is, amit egy éve vettünk, de akkor nem gondoltam még rá, hogy szükséges a talpnyomás állthatósága. Ezzel viszont azért nehéz az előbb említett takaró varrása, mert tolja maga előtt az anyagot egy idő után, így aztán csúnya, ráncos lesz. Szerintetek ezen lehetne segíteni egy rugós, kukacolós talppal?
Nem tudja valaki, hogy mi lehet a Lucznik Predom 436 tipusú varrógépen a tetején a három tekerentyü közül a középső? A két nagyobb számozott a minta kiválasztásához kell. Viszont a középsőre nem tudunk rájönni. Ki lehet húzni felfelé és tekergetni kb. 3/4 fordulatot. A gomb tetején egy pont van onnan mutat egy oda-vissza nyíl egy vonal felé. Akármilyen állásban is van látszólag nem történik semmi.
Van valami ötlet?
Sajnos magyar használati útmutató nincs hozzá...
Még az is kérdés, hogy melyik beállítással varr egyenes öltésekkel...
Itt az Indexen a Varrjunk együtt topikon olvasgasd vissza GPS hozzászólásait sok érdekes infot találsz.
Azt hogy milyen gépet vegyél az dönti el hogy mire szeretnéd használni és mennyit tudsz ráfordítani. Elég egy egyszerű gép vagy több programos legyen. Kezdő varró vagy vagy esetleg foltvarrsz. Mások az igények. Ezekről nem írtál.Igy nagyon nehéz tanácsot adni.Az is fontos hogy a belső szerkezete ne műanyagből legyen.
Pl: a gép automata gomblyukkal rendelkezzen, vagy tű változtatható helyzetű legyen, legyen-e overlok öltés rajta, stb.
Szeretnék varrógépet venni és ehhez kérem a segítségeteket. Annyi féle márka van és nem nagyon tudom, melyik jó és melyik nem, interneten pedig nem igazán találtam információt. Szerintetek melyik márkák közül érdemes válogatni?
Sziasztok! Érdeklődöm,tudna-e valaki segíteni.Szeretném megtudni,hogy szabad gépi tűzéshez(kukacoláshoz) hogyan tudom leengedni a Necchi 599 anyagtovábbító talpat???
Néztem több fajtát is, de nem tudjuk eldönteni melyiket a sokból...
Ipari verziók, ezért szakember tanácsát szívesen venném, ha van itt ilyen. Előre is köszönöm!
- Textima háromszálas, kékes színű (nem tudom melyik a fiatalabb kiadású)
- Textima háromszálas, szürkés színű (nem tudom melyik a fiatalabb kiadású)
- Yamato 4 szálas
- Singer 862B 4 szálas
- Román lock 3 szálas (rimoldi utánérzés)
- Román lock 4 szálas (rimoldi utánérzés)
- Olasz " Rimoldi " 3 szálas
A fentiek közül kéne választani, de más javaslatot is megfontolok. A textimákról hallottam jót-rosszat is. Gyorsvarróban állítólag nagyon jók, de volt olyan szerelő, aki a lockjaiktól óva intett...
Nem szeretnék befolyásolni senkit, akinek tapasztalata vagy tudása van a fentiekkel kapcsolatban, kérem ossza meg velem. Gondolok itt típushibákra, fenntartási költségekre, megbízhatóságra stb-stb-stb;...
Kapott a párom egy minden bizonnyal régi orosz varrógépet, UNION 2M tipusu az interneten kerestem rá a kinézete alapján nem tudom a gyártási évét, talán ebböl aszámsorbol kilehet deriteni, működik, a motor forog. tekeri, felhozza a cérnét a csévéröl, de nem horgol, biztos beálitás problémája van, régen ézemképesen használatbol let kivéve,
Ha tud segítsen valaki. Kaptam egy hibás Singer 533-as gépet. Magjavítottam de jó lenne egy kezelési utasítás. A netról már tőltöttem le alkatrészjegyzék ismertetőt de kezelési utasítást olyat mely letőlthető nem találtam. Nem a párszáz forint a problémám, hanem a lebonyolítás.
Jó lenne egy olyan leírás ami a gép kezelését mutatja be. /Gombfunkciók stb./
Szüleim karácsonyra vennének nekem egy varrógépet. Nincs túl sok pénzünk rá, de 60ezeres gépet még ha nagyon szeretném megvennék, mert kinéztem a BERNINA BERNETTE E66-ot.
Viszont most találtam 39.000-40.000ezerért egy alig használt (2x kipróbált) Bernina Bernette Fun Style gépet még 2,5 éves garanciával. Az új gépeknél 10ezer különbség volt köztük, ezért úgy gondoltam, hogy megéri inkább kicsit többet fizetni, de a jobbat megvenni. De a 20ezer különbség már nagyon elgondolkoztat. Szerintetek? Megéri a 20ezer különbség a jobb gépért?
Eladom régi gépeimet: Veritas Textima 8014-29 szekrénnyel,elektromos és lábhajtás és Singer.Árak,elérhetőségem:www.cbradios.5mp.eu >>Retro tárgyak menüben.
Szia, tegnap ajandekban kaptam egy pfaff varrogepet, sajnos nemet utmutatoja van, tudnal-e segiteni, talaltal magyar nyelvut?Elore is megkoszonom!Emerencia.
Sziasztok ,segítségre lenne szükségem, ajándékban kaptam egy pfaff 2524 es varrógépet, magyar útmutatója, nincsen ,nem sikerül befuznem a cérnát, kérlek segítsetek, köszönöm szépen!
sziasztok, a következő kérdést szeretném feltenni nektek: az alábbi varró és hímzőgépekkel kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak? Jó/rossz is érdekelne. Esetleg melyiket ajánlatátok megvételre?
Érdeklődnék, hogy esetleg valakinek nincs-e, jó állapotú, eladó singer varrógép fiókja. Olyan kellene, amit felülről lehet becsúsztatni. Olyan is jó lenne, aminek a gombfigója hiányzik. Ha esetleg van valakinek, kérnék egy árat is írni.
Az általad választott BERNINA Bernette92c gép a háztartási gépek között csúcsgép!
Amit lehet tudni egy gépnek, azt tudja. 44 különbözö himző, sztreccs programm, ( aminek a 90%-át soha nem használod rendszeresen) és ha jól tudom 11 gomblyukazó programm! Nem semmi! De: minél több elektronikai alkatrész, csipp, intregnált áramkőr van benne, a hibalehetőség annál nagyobb, javítása( a garanciális időn túl) komoly pénzekbe kerülhet, mivel egy hagyományos varrógépműszerész
megfelelő múszerek( oszcilloscop, laptop) és szakismeret nélkül hozzá sem tud fogni.
Csak speciális szakszerviz!Az meg a tudjuk, (lásd pl.gépkocsi)aranyárban dolgoznak.
Tehát nem tudok, ( nem is akarok) tanácsot adni, mert ez anyagi kérdés.
Azt meg megmondani, hogy milyen tartós a gép még nem lehet,mert ahhoz még nagyon fiatal tipus.Mindenesetre csodálatos masina, és ha valakinek a 99.900 ár nem sok,egy háztartási gépért,akkor tudom ajánlani!.Az eddigi géped után olyan érzés lesz, mintha valaki egy 1200
Kedves Nimrod, megkérdezhetem hogy a bernette 92c-ről mi a véleményed? Varrógépet keresek otthoni hobbi célra, megbízhatót, masszívat. Eddig csak egy régi neumann géppel varrtam, és nagyon nem vagyok képben hogy mostanában ki mit tud, melyik márka minősége milyen. A bernette-et az oktogonos bolt ajánlotta, de ők az importőrei is, ergo szeretném körbejárni a dolgot, esetleg hasonló tudású jó gép van-e még 100ezer alatt.
Feleségemnek szeretnék venni egy varrógépet karácsonyra. Nagyon jó kézügyességű, kreatív nő, csomgó kreatív dolgot csinál, ez eddig kimaradt. Valószínűleg dekorációs dolgokat, párnahuzatokat, nem túl bonyolult ruhákat varrna-javítana vele. Első körben nem szánnék rá túl sokat. Ha komolyabban bejön neki a dolog, akkor talán egyszer, de indulásra valami megbízható alap gép lenne talán az ideális. Ennek megfelelően talán használtak között nézelődnék első körben.
Szerintetek mit lenne érdemes venni, mire kell figyelni? Sajnos teljesen ismeretlen ez a terület nekem, bár édesanyám két nagyon komoly ipari géppel varrt évekig, de ez rám nem ragadt át :)
Tudna valaki segíteni.Van egy trion varrógépem vartam vele de eltőrt a tű próbáltam kicserélni de nem tudtam se fel se le megmozdítani a fejet hogy kivegyem.Kis próbálkozás után sikerűlt kicserélni.De nem tudok vele varni mert nem tesz teljes fordúlatot a tengely vagy mi nem nagyon értek hozzá max.1 cm mozdúl le és fel is olyan mintha meglenne szórúlva .Mi lehet a baj lehet javítani?
Kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni . A régebbi gépünkön cseréltünk ékszíjjat és azóta mindig kilazul a tengelyen ez a rögzítö ill kioldó kerék, miért?
Szóval a hímzőgép folyamatosan felveszi az alsó cérnát, próbálltam már az orsótokon is állítani, de akor sem lett jobb a helyzet. Amann hímzőcérnákat használok túlnyomórészt 40-es finomságút... Eddig nem volt vele probléma.. nem tudom hogy mi lelte...
Két éve törtem el a pedált akkor is majd egy huszasba került (volna) ha nem találok olcsóbb megoldást a neten... :o( Na mindegy majd lessz vele valami...
Egyik gépem sincs iparszerű tevékenységre felhasználva ezek hobbi gépek, és annak megfelelő koptatásnak vannak kitéve. Itthon már nem varrok semmiféle ruházatot maximum a családnak ezt-azt ha kell. Amikor eltört a pfaff akkor vettem egy E&R gépet a tescoban és meg kell mondjam ritka nagy rakás sz@r.. :oS
nagyon jó a brother, bár sokan elítélik ezeket a gépeket.. A hímzőgép sincs agyonhajszolva hiszen négy év alatt mindössze 5 099 477 öltés van benne, ami baszolút nem ipari felhasználásra utal :oDD
Szösz nincs .. Nút sincs... :o( csak akár hogy akarom beállítani a megfelelő szálfeszességet, csak feszít az alsó.. és ennek megfelelően a felsőt is húzza elég erően... :o(
Problémáidra: A Pfaff géppel kapcsolatban tipikus elektronikai vezérlés hiba,amit csak
speciális szakmühelyben tudnak behatárolni...Nem olcsó!
A Brother himződ az egyik legjobb, legmegbízhatóbb gép.A hibajelenség arra utal, hogy a szálfeszítő tárcsák közé ( köznyelven) szöszmösz halmozódott fel, ( a mai cérnák mercelizálása nem mindig felel meg teljesen a speciális követelményeknek), vagy a sok
használat következtében a cérna bevájt magának egy járatot a spanungtárcsába, és ha abba ugrik a cérna, lazábban fog varrni. ( alul hurkol)
Az első hiba a tárcsák közének kitisztításával javítható, a második sajnos csak a tárcsák
felületének sikcsiszolásával ( finom csiszolópapiron, egyenes felületen)javítható.
Egyébként felsőruházat iparszerűen tőrténő előállításánál inkább javasolnám az ipari
Egy gyors kérdésem lenne. Van valakinek megbízható varrógép szerelő ismerőse Bp-en vagy Gödöllő környékén? Egy overlock gép lenne a javítandó. Előre is köszönöm a segítséget!
Pedig pont egy brother típusú hímzőgéppel morcoskodunk.. Negyedik éve használok egy NV 700II típusú hímzőgépet, és mostanság nem bírom beállítani a megfelelő szálfeszességet.. 13 éve dolgozom felsőruházat iparban, igen, tudom milyen gép jó és mit érdemes megvenni. Csak sajnos gondolom te is tudod milyen anyagi körülmények uralkodnak a ruhaipar területén.
Szóval nem tudom mi lelte a masinát, valahogy hogysehogysejó állapotban van..... :oS
Előtte egy PE-150es gépem volt sokáig. Soha semmilyen problémám nem volt vele.. :o)
Valamint van egy PFAFF Tiptronic 1071-es varrógépem, amit használtam vettem KB vagy hét éve. Tavaj év elején eltört benne egy alkatrész,ami a felsőkelmetovábbíto tolómozgatását végzi. ( egy cca 2.5-3 cm es pici alkatrész aminek mindkét végén furat van és az egyik végén egy távtartó.) na ezt az alkatrészt nagy nehezen a helyi öntödébe sikerült legyártatni, ami teljesen méret és formahű lett. És beépítettem egy ismerrős műszerész sráccal, és igy a gép mechanikailag tökéletesen működik.
Viszont azóta KB fél órát varr a gép, majd megáll. Az elektronika adja a visszajelzéseket, viszont a motort nem indítja. egy kis pihenő után megint varr de megint megáll..
vajon milehet a baj..:? A gép teljesen laza, jól fordul nem szorul, nem akad nem kattog, megy mint a doxa. :o)
csak valamiért megáll.. és nem tudom miért.. Vajon elektronikai hiba lehet?