Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Ma szembesültem a ténnyel, hogy a kamrát nem csak mi használjuk éléstárként. Elsősorban a lisztekben találtam ezt az alább látható apró, legfeljebb 1-1,5 mm hosszúságú barna/sárgásbarna jószágot, de gyakorlatilag bárhol megtalálhatóak kisebb számban. Sőt, a kamrával szomszédos wc-ben is elfordulnak szétszórva a falon. Sajnos apró méretüknek köszönhetően az egyébként zárt tárolókba is bejutottak, így most éppen kukázom kifele a dolgokat, majd átmosok mindent.
Ami azonban érdekelne, hogy mi is ez pontosan? Az eddigi legjobb tippem a por/zugatka lenne, de az elvileg nem épp a spájzokban tanyázik.
Makróoptika hiányában ennyire tellett. A mellette lévő apró lyukak bőven tized mm méretűek, tehát tényleg apró kis dög.
Uhh... Nehéz megmondani, mert nagyon mosódott a kép... Osztom Nóra véleményét ,bár ha nem is bodobácsféle, az biztos, hogy poloska (Heteroptera) fajzat... Sajnos pontos fajnevet nem tudok mondani, mert ahoz életlen, és mosódott a kép... Mondjuk nehéz elkapni egy folyton izgő-mozgó, pár miliméteres rovart... :)
Sziasztok, valaki meg tudja mondani, hogy milyen rovar ez? Gazos területen több(ször) a kutyára repült, volt amelyiket már a füléből szedtem ki. Elég lapos, kemény, összenyomni alig lehetett. Hossza kb 7-8 mm, a képen egy rotring vége látszik még. Köszönöm
Milyen bogár lehet ez? Kb 1 mm nagyságú és nem köthető semmihez, mert a lakás különböző helyein láttuk. Nem tudjuk honnan jön, de egyre többször találkozunk vele.
Sokféle bodobács van, nemcsak a verőköltő (ami egyébként rokonuk, de másik családba tartozik). A bodobácsok a poloskák egy családja, a Lygaidea család, sok fajt itt meg lehet nézni:
Köszönöm akkor várjuk a következő rész. Atkairtó sray sajnos nem tudok, de egyszer egy szlovén tulajdonú áruházban ami azóta megszűnt vásároltam egy olyan spray-t ami re ez volt írva hogy elpusztítja a kullancsokat sajnos nem őriztem meg a kiürült flakon bízva abban hogy majd veszek újat de azóta sajnos nem találtam sehol sem.
Szerintetek ha egy kullancsos területen az ember fölszed egy kullancst gondolom először a ruhára akkor ezeket a rovarölő spray al lefújva el lehet e pusztítani. Gondolok itt a légy -és szúnyogirtó spray vagy inkább a csótány és hangyairtó spray-ra.