1. Tőlük kérdezd, nem ez volt az érdekes. Mi a karácsony eredeti üzenete?
2. Hát ezt talán vele tisztázd. A karácsonyhoz viszont az ádventi koszorú és a jászol illik.
Nah, mit gondolsz, miről beszélgetett a tiszteletre méltó, tanulók számos generációját felnevelt tanárnő édesanya és igen jólnevelt fia, a(z ÁLLAMI!!) Polgármesteri Hivatal vezetőjének, a polgármesternek, és a(z EGYHÁZI!!) főapátnak a városnak ajándékozott nagy karácsonyfán történt ádventi KÖZÖS !! gyertyagyújtási szertartásáról éppen nagyon-nagy áhitattal való elbandukolása közepette ?!
Ha olyan ostoba volnál, hát én megmondom:
A Megszületett Megváltóról beszéltek! Jézus Krisztusról, a bűnös emberek helyettes isteni áldozatának a földi megszületéséről! Az ezért való hűla, a lelkületükből verbálisan folyt ki az éterbe, mint üdítő harmat!!
És az mszp-s képviselő valószínűleg ezt érthette félre! Lehet, hogy azt gondolta, azzal csúfolják, hogy netán ő volna a Jézus Krisztus...
Nagyon gonosz és kegyetlen ember volnál, ha azt gondolnád, hogy ez a kedves kis társaság, anya és fia valami mocskos, ordenáré szöveget okádott volna ki pofájából, sandán és jól érzékeltetően félre-félre (a képviselő felé) fordítva fejüket, esetleg köpködve maguk körül !!
A te kedvenc egyházad sötét foltjai megtöltik a fél bibliát, de arról hallgatni illik. A kereszténységet viszont szinte sikk állandó jelleggel gyalázni.
Mi van koma ideges vagy? Magdáról már leírtam a véleményemet. Most azt ismételgessem a kedvedért a topic címe miatt? Ha nem teszik valami vegyél be egy seduxeint.
Amúgy meg jól utánanéztem a dolognak te végtelenül egyszerű lélek. Bebizonyosodott hogy a rendőrt egy ÁVO-s lőtte le lesből.
Amúgy nem voltam ott a helyszínen, mint ahogy a Rákóczi szabadságharcnál sem voltam ott, ezért nincs róla fényképem, videóm, hangfelvételem..., most akkor lehet hogy nem is volt Rákóczi szabadságharc? Csak a fideszhírtévé hazudozik?
"A Jobbik Magyarország az ország 27 különböző pontján akart keresztet állítani, saját megfogalmazásuk szerint azzal, hogy felhívják a figyelmet a karácsony eredeti üzenetére,"
Tényleg el kéne már valakinek magyaráznia: mi köze a karácsonyhoz a keresztnek?
NB Lóf.Ő!
"...Ha a házamat sárgára festem, kisajátítom a sárga színt?..."
Ugyan föl se fogod, de attól még tény, hogy az a ház, ahol uraságod méltóztatik lakni ab ovo "Sárgaház", lett légyen valós színe jajvörös, takonyzöld avagy enciánkék - ergo a kisajátításról szó se essék.
Azon a 90%on nem vitatkozok, szerinted ennyi vallásgyakorló van az országban, persze ez nem igaz.
Mint azt korábban is írtam, ne keverjük össze a vallásgyakorlókat, a magukat keresztény/tyén-nek vallókkal.
1. Jobbik: "A Jobbik Magyarország az ország 27 különböző pontján akart keresztet állítani, saját megfogalmazásuk szerint azzal, hogy felhívják a figyelmet a karácsony eredeti üzenetére, de ehhez több település önkormányzata nem járult hozzá. "
De vajon miért?
2.Gáncs Péter evangélikus püspök: "is elitéli a jobbikok kufárkodását a keresztekkel:
És akkor most mi van? bizonyára egy bolsevista békepap. Van belőlük bőven. Ott az a vörös hajú, szakállas szintén evangélikus pap (a neve nem jut eszembe) mszp-s színekben. Miféle pap az ilyen? hogy nem szégyelli magát amikor belép a templomba?
ebben az országban 15-16% ketresztyén/tény él. a többiek vagy a "maguk módján" vallásosak, vagy sehogy, ami messze nem többség
A népszámlálás mint erre vonatkozó hivatalosnak tekinthető kimutatás nem ezt igazolja. Arról most kár vitatkozni hogy hányan vannak az "igazi" templomba járó vallásgyakorlók, ha egyszer sokkal többen vallották magukat keresztény(tyén)-nek a kérdezőbiztos előtt.
le lehet jöni a föllegekből, ez az egész keresztesdi csak egy hangos kisebbség politikai provokációja
Nem kaptam még választ arra a kérdésemre hogy a kereszt állítás miért provokáció.
a menóra állítása többezer éves vallási szokás, az adventi keresztállítás nem az.
Lehet. De nem itt Magyarországon. Lehet hőbörögni, de tény hogy Magyarország keresztény(tyén) többségű ország, a zsidóság pedig csak töredéke a teljes magyar lakosságnak. Most akkor ezzel az erővel megkérdezhetném én is hogy miért állítanak a zsidók ilyen több emelet magas menórát ami eltakarja a napot? Ez nem provokáció? Szvsz sokkal inkább tűnik annak, mint az a néhány szerény fakereszt.
szélsőjobboldali pártocska partizánakciója, akik egyszerűen nem bírják elviselni, hogy zsidók is élnek egy országban (amit fényesen igazol, hogy az egész keresztesdi csak a menórákkal összefüggésben kerül szóba, nem mint önálló cselkedet), annak ellenére, hogy arra az ominózus keresztre végtére is ugyanúgy egy bibsit raktak föl a rómaiak...
Miben is nyilvánul meg a jobbik szélsőjobboldalisága? Ha állítasz valamit illene indokolnod is. Ez a "keresztesdi" pedig az én hozzászólásomon kívül hol van még párhuzamba állítva a menórával? Hallottál ilyet a Jobbik részéről vagy csak vagdalkozol?
És ha már bibliai cselekményt említesz, azt sem ártana tudnod, hogy római részről csak végrehajtás történt, a "Feszítsd meg!"-et a "bibsik" kiabálták.
a kereszt végezetül NEM a keresztyénség jelképe, tisztességes kálvinista gyomra fordul föl az ilyesmitől.
Mit nem mondasz. No és ki írt olyat hogy a kereszt a keresztyénség jelképe? Mert én biztosan nem.
És egyébiránt tisztességes kálvinista vagyok, de nem fordul fel a gyomrom más vallások jelképeitől. Mifelénk ez nem szokás.
Az utolsó bekezdésedre pedig úgy gondolom fölösleges reagálnom. Egy idegbeteg, szellemileg és morálisan leépült szerencsétlen ember hisztériája. Olyan keveréke a mocskolódásnak és az ostobaságnak, amit még TGM is megirigyelhetne.
Magda Sándorról pedig azt tudom amit olvastam róla. Egy állat módjára viselkedő, agresszív, brutálkontrollálatlan vadbarom, aki nőket ver, gerekeket fenyeget. Tipikus egyenbolsi.
Ideges vagy. Miért? És mire alapozod?
Valami roppant szigorú büntetést szabtak ki rájuk, nem kaptak két napig lekvároskenyeret, vagy valami hasonló. Olvasd el a perükrúl szóló cikkeket. Szerencsétlen, beszari kölykök voltak. Mit kellett volna tenni velük?
Kik gyakorlják azok közül ma a hatalmat?
Egyébként annyit hadováltam inkvizicióról (zárójelben ugye ugri), amennyit ti hadováltok egy csomó ide nem illő dologról.
Ad 1.: mert bizonyos közterületeken bizonyos önkormányzatok nem engedélyezték.
A miértre lettem volna kíváncsi.
Ad 4.: többen felháborodtunk azon, hogy milyen alapon merészeli egy valamilyen pártképződményecske kisajátítani a keresztet, és ráadásul olyan formában, hogy egy tisztességes ács leköpné őket.
Miféle kisajátításról beszélsz? Ha a házamat sárgára festem, kisajátítom a sárga színt? Szoktál gondolkodni mielőtt kinyilatkoztatsz?
Ad 5.: hány keresztgyalázásról tudsz?
Egyről tudok, amikor a gyerkőcök lefűrészelték a Regnum Marianum emlékkeresztet. Valami roppant szigorú büntetést szabtak ki rájuk, nem kaptak két napig lekvároskenyeret, vagy valami hasonló.
Magda Sándorról pedig azt tudom amit olvastam róla. Egy állat módjára viselkedő, agresszív, brutálkontrollálatlan vadbarom, aki nőket ver, gerekeket fenyeget. Tipikus egyenbolsi.
Hát mi lett volna? Hörögtek, mint egy század tie-vadász.
Nem szoktam minden alap nélkül jósolgatni.
Pláne, ha hozzáveszem, hogy azonnal vallásgyalázatról hőzöngenek, ha valaki csak megpendíti a kedvenc egyházuk sötét foltjait, már kerekebb a kép.
A más vallásúak ellen nap mint nap elkövetett ugatás meg már csak hab a tortán...
Elfelejtesz valamit. Akikről ő ír, azok részben ugyanazok akik jelenleg a hatalmat bitorolják. Másik részük (mármint a hatalomgyakorlóknak) ezek szellemi és morális örökösei. (nem egy esetben vér szerinti örökösökről van szó) Emlőiken nevelkedtek.
Most akkor mit is hadoválsz itt az inkvizícióról? Nehogy már meg akard magyarázni hogy ennek a klientúrának ugyanannyi köze van az ÁVO-s diktatúrához mint az inkvizícióhoz, vagy Gellért püspök kivégzőihez!
Utánanéztem a dolgoknak, és belátom rosszul tudtam. Elnézést. Az eset valójában úgy történt, hogy a rendőrség kiment Pócspetribe, hogy államosítsanak egy iskolát. Volt ott egy kisebb csoportosulás, aki tiltakozni próbáltak ez ellen. Az egyik rendőr hirtelen lövés következtében összeesett és meghalt. Nem önmagát lőtte le véletlenül mint korábban írtam, hanem egy közelben elbújt ÁVO-s, lesből, provokáció céljából lelőtte a rendőrt, hogy okot kreáljon a későbbi kegyetlenkedésekre. A papot nem végezték ki "csak" megkínozták, megalázták, összeverték. Gondolom a korábbi cikkemben leírt "receptek" szerint.
Tehát óvd, védd továbbra is lelki-"morális" testvéreidet, mentegesd őket és légy hű hozzájuk. Legyél büszke szellemi elődeidre, és támogasd hatalomban regnáló utódaikat.
Karácsony Jézus születésének ünnepe (meg/inkább általában a szereteté). Ő pedig mintha nem kereszten született volna.
A templomban van a kereszt, mint írod: nagyon helyes, odavaló, meg utak, földek mellé, temetőkbe. A Jobbik erkölcsösebben járt volna el (ha ez a fogalom egyáltalán társítható egy szélsőjobb gyülekezethez), ha óriásplakátokon reklámozza magát. Így a keresztnek, a Karácsonynak adott óriásplakát jelleget.
Nem ezeket mondtam, de mind1. Egyébként felőlem is kirakhatják ezeket is, a kereszteket is, meg a menórákat is. Nem fogom bántani, akármelyiket tiszteletben tartom, ha ez másnak fontos. Ettől még a véleményem marad a Jobbik eme akciójáról.
Nézd, mondtam hiába ugrándozol a Tehát a mazsihisz álltal el nem fogadott Berlotz traubi, bünöző kitételeiddel, nem érdekel.
Az meg nem vall fényes elmére, hogy rájöttél, azt gondolom a keresztállítgatás a menórákra adott válasz volt, már többször leírtam.
Ha esetleg kétségeid vannak, olvasd el még egyszer(?) macskosz idézett hozzászólását vagy olvasd el a VAU cikkét.
Azt mondtam, tán ez se volt világos, hogy a keresztnek a karácsonyhoz (és annak eredeti üzenetéhez a la Jobbik) nincs köze, az a születésről és a szeretetről szól. Ha ádventi koszorút raktak volna ki vagy jászolt, az illett volna a karácsonyhoz.
Persze, hogy a többi egyházfő nem tiltakozott, ezt magad se gondolhattad komolyan.
Mellesleg álhírt (én!) nem gyártok, a véleményemet írtam le és büszeségtől dagad a keblem, hogy ezzel szereztem neked néhány kellemes percet. Ugyanez nem mondható el rólad.