Keresés

Részletes keresés

bigup Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85174

Szarka borok ennyiért abszolút. Juharost és cuvéé édest ittam, mind a kettő könnyen csúszós, de tartalmas, és egy kis izgalommal. Ez az akciós ár érte semmi.

 

Előzmény: Tybald_ (85168)
Maci_P Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85173

Szászi Csókája utoljára (18-as) számomra nagyon jó volt, a 20-as 3500, nem kóstoltam még:

https://szaszibirtok.hu/webshop/csokaszolo-2020

Előzmény: Tybald_ (85168)
Hepci Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85172

Németh János személyesen 2500-ért adta az előző évi kadarkát a BAH-csomóponti benzinkúton.

A helyében k. nagy erővel seggbe rúgnám ezt a borboltos (pénisz)arcot...

Előzmény: Tybald_ (85168)
Tybald_ Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85171

Őszintén szólva abban az árkategóriában ritkán veszek bort, főleg "látatlanban", és nem is biztos, hogy hazait vennék ennyiért;-)

 

Szelesháttól a K2 és a PN ami engem érint, azok korrektek szoktak lenni amennyire rémlik, még ha  a PN nem is fajtajelleges érett gombás, inkább a könnyű Szekszárdias gyümis vonal.

Előzmény: ShiDeci (85170)
ShiDeci Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85170

A két új Heimann? A Francesco és a Agnus merlot? Épp csak elkezdte tolni őket a BT, erre itt ejnyebejnye -25% van rájuk. Hú most mi lesz.

 

Szeleshát Cab. Sauv. 2016-ot kóstoltam, amit itt is árulnak most, de csak azért, mert a Lidlben még sokkal olcsóbban (1500 körül) volt pár hete. Korábban nem volt velük igazán jó tapasztalatom, és ez a CS is vicces lenne a 3000 körüli alapárért. 1500-öt azért megért.

Előzmény: Tybald_ (85168)
Tybald_ Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85169

Kadarkából is lehet inkább Balla Géza Kolna lesz.

https://borbolt.hu/balla-geza-kadarka-kolna-2018/t/14861

Előzmény: Tybald_ (85168)
Tybald_ Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85168

Egyébként milyenek a Szarka borok?

 

borbolt elég szépen leárazta, ha van amit érdemes berendelni, mert nem tucat tokaji azt a tippet megköszönném.

https://borbolt.hu/szarka-denes/k/720

 

De van pár Németh Janó bor is aminél odacsapott az árnak, (a Sygno 2000-ért ősszel azért jobb vétel volt) a Kadarka ha jól gondolom bőven jó ennyiért.

https://borbolt.hu/nemeth-janos-pinceszet/k/233

 

Szeleshát borok dettó, bár 2015-ösöket kóstoltam nem tudom a '16/'17 milyen évárat volt arrafelé.

 

https://borbolt.hu/szeleshat-borok/k/63

 

Szentesinél is van némi árengedmény, kár, hogy a PN-on és a Csókán nincs nagyobb:)) tényleg létezik még valamelyik pincénél megfizethető és jó Csókaszőlő?

https://borbolt.hu/szentesi-jozsef/k/896

 

Ezt biztos behúzom, a sima is bejött:)

https://borbolt.hu/balla-geza-feketeleanyka-kolna-2018/t/14412

Előzmény: shiraz2 (84714)
naivkezdo Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85167

Igen, de az most nekem nem is kell. Egy kis területen rögzítenem a hőmérsékletet, hogy mit ültessek 2 év múlva. Kajszit, őszit vagy újra szőlőt

Előzmény: barkócza (85166)
barkócza Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85166

Aha, ez jónak néz ki, csak páratartalmat nem mér.

Előzmény: naivkezdo (85165)
naivkezdo Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85165
Előzmény: barkócza (85164)
barkócza Creative Commons License 2021.03.03 0 0 85164

A helyzet az, hogy a közvetlen napsütés és az eső az, amit valószínűleg nem bír. Amúgy is egy fehér árnyékoló ernyő alá kell tenned. A kommersz elektronikát általában 0 és 70 °C közöttre specifikálják, de ez nem jelenti azt, hogy mínuszokban nem működne, csak esetleg kissé odébb mér. Fagyban az akkukkal lehet baj, amik ott nem működnek egész jól, de azt hiszem, a szén-cink elemek fagyban is elműködnek. Nem olyan drága, hogy ne érne meg egy próbát.

Előzmény: naivkezdo (85162)
Tybald_ Creative Commons License 2021.03.02 0 0 85163

borbolt.huáltal ma küldött listát aki nézte látott bestbuy, vagy vételre ajánlott tételeket?

naivkezdo Creative Commons License 2021.03.02 0 0 85162

Na hát ez majdnem tökéletes, ha kettővel osztom amit ír, akkor is fel évig -bírja a li-ion akksi. Egy gondom van vele, ez nem -bírná a kültéri időjárást szerintem. Mert annyi a terv, hogy kitenném egyszerűen a régi szőlős területre. De innen már este tovább megyek weather sealed csak lesz. Köszi!

Előzmény: barkócza (85161)
barkócza Creative Commons License 2021.03.02 0 0 85161
Előzmény: naivkezdo (85160)
naivkezdo Creative Commons License 2021.03.02 0 0 85160

Rendben, köszi.

Előzmény: barkócza (85159)
barkócza Creative Commons License 2021.03.02 0 0 85159

Utána kérdezek.

Előzmény: naivkezdo (85158)
naivkezdo Creative Commons License 2021.03.02 0 0 85158

Ha nincs sim kártyás megoldás, jó az offline is, kérdés milyen gyakran kell akkut cserélni. Erről van infod, ez az 1-2 hét? Mert az nem sok nekem. 18650 akkuból van sok itthon.

Előzmény: barkócza (85157)
barkócza Creative Commons License 2021.03.02 0 0 85157

Igazából Vácrátóton van egy ismerősöm, akik erdőbe helyeznek ki ilyen adatgyűjtőket, de kijárnak érte elemet cserélni és adatokat begyűjteni. Netes cuccal nincs gyakorlatom, de ilyet, ami egy-két hétig magában gyűjt, majd el kelll menni hozzá, szeretnék magamnak is csinálni.

Előzmény: naivkezdo (85156)
naivkezdo Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85156

erre a témára egy picit visszatérnék, jobban benne vagytok szerintem mint én lennék 2 nap múlva ha csak ezzel foglalkozom.

Olyan megoldást tudtok, ami akksiról megy, hőmérsékletet mér és rögzít mondjuk óránként és elküldi x időnként vagy lekérhetem távolról mobilnettel?

Előzmény: barkócza (84874)
Hepci Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85155

Babarczi Kékfrankos 2019

Babarcziék pannonhalmi rajnaija a kevés méltányolható és nem drága magyar rajnai egyike. Most rendeltek tőlem ollóalkatrészeket és kértem tőlük bort, a rajnaik mellett rakattam a kartonba egy sauvignon blanc-t és egy kékfrankost is.

A lazább szövésű, de azért még nem silleres kékfrankos-vonal tagja, mérsékelt szesszel, savanykás bogyós gyümölcsökkel. Önmagában túlságosan is savanykás, étel mellett jobban működik - ár/értékben nem érzem túl vonzó darabnak.

4+ pont, 3100 Ft (pincénél)

BZoltan Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85154

A Pátria fajtát Dr. Bakonyi Károly állította elő az Olaszrizling és a Tramini szőlőfajták keresztezésével. Az Olaszrizlingnél kb. 8-10 nappal korábban érik, de sokáig a tőkén tartható, mert egyáltalán nem, vagy csak alig-alig rothad. Éréskori cukorfoka 1,5-2,0 mustfokkal, mustjának savtartalma 1,0-1,5 ‰-kel múlja felül az Olaszrizlingét. 

 

A Ság-hegyen Fehér Tamás borászatában van Pátria. Én még nem kóstoltam, de egyszer beszélgettem róla a Fehér Tamással és ő szentül meg van győződve arról, hogy ez a fajta a a magyar borok szent-grálja. 

Előzmény: bigup (85152)
bigup Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85153

Céklából bor?? :D

bigup Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85152

Talán a P10 az én szerény tudásom szerint. Ha jól tudom, annak is már vannak változatai.

Van egy olaszrizling X tramini keresztezés, amit mindenhol szenzációs tulajdonságokkal írnak le, olyan megváltásként az olaszrizling problémáira. Ez a Pátria. De alig találkozni a borával (Bezerics Borház asszem és punktum), pedig már vagy 30 éve létezik a nemesített fajta. Ennek jobban utána akarok járni, mert lehet benne ráció, igaz, csak a leírt tanok szerint. (Van esetleg tapasztalata valakinek a Pátriával?)

Előzmény: naivkezdo (85120)
kifli Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85151

magában is fasza a cékla. vagy rizzsel. főleg mostanában:)

Előzmény: Hepci (85149)
BZoltan Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85150

Rosszabb mellé is  :) Ettem már simán virsli mellé is sült céklasalátát. Működött.

Előzmény: Hepci (85149)
Hepci Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85149

A sült cékla igen kellemes köret valami jobb hús (pl. kacsamell vagy szűzérme) mellé.

Előzmény: Daeril (85148)
Daeril Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85148

Nem gondolom, hogy Putyinnak bármi köze van a borscshoz :)

 

Sütve tudtam én is a legtöbbet kihozni eddig a céklából, de imádom reszelve nyersen mustáros vinegrettel, csak sajnos a legszőrnyűbb hasfájással átrohan emésztetlen a szervezetemen...

Előzmény: BZoltan (85147)
BZoltan Creative Commons License 2021.03.01 0 1 85147

Főzve szerintem is unalmas. Bár főzve és utána ecetes lében marinálva, behűtve szerintem rántotthús, krumplipüré mellé veri az ecetes uborkát. A kovászolt verzióban mondjuk szerintem az uborka a király, de a cékla is izgalmas.

Ami nálunk hatalmas sláger az a sült cékla, sütés után olívaolajba pácolva, lehűtve, fetasajttal és pirított dióval, rukolával tálalva.


Namegház a céklaételek királynője az igazi orosz borscsleves :) Azért én még Putyinnak is meg tudok néha bocsájtani :D

Előzmény: Daeril (85145)
Daeril Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85146

Az alkohol a natúrborban is idegméreg. Ezt a biodinamika se tudja kikerülni :)

Előzmény: Hepci (85143)
Daeril Creative Commons License 2021.03.01 0 0 85145

A kovászolt céklát kipróbálom a nyáron. Nyersen nem tudom megemészteni, sülve-főve unalmas, de kovászolva látok benne fantáziát. Uborka / retek kovászolva nagyon frankó, tavalyi felfedezésem a kovászolt karalábé volt. Ősszel meg leraktam egy nagy cserép kimcsit 100% saját termesztésű cuccal. Még a gyömbér is kertben nőtt hozzá :)

Előzmény: BZoltan (85142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!