Trisót teszel bele? Drágább megoldás, mint vastag vashordót falú hordót venni/szerezni! A vizet cserélni kell, ahogy a te üst/ hűtő paramétereidet elnézem minden felöntés után a felét. Nem tudod a meleg vizet akármire (pl. birs párolásra , mosogatásra..stb) felhasználni , és persze fák/ kert öntözésére sem.Használt, rozsdásodó vashordó a hűtőm jópár éve, kívül belül lefestve, bírja a strapát. Ha valahol kilukadna, és még nincs úgy általában reménytelenül elrohadva behegesztem, oszt hali! Ráadásul két hűtőnek való vastag falú ott áll vigyázba, tartalékba, egyikbe takarmány, másik cefre előmelegítő célt szolgál. Egy szó mint száz, drága, és rossz , pazarló megoldást választottál!
Nyomd körbe az egészet FBS-el,kend el egyenletesen,plusz még a sisakra is egy vékony csíkot,és akkor nem kell külön szilikontömítés.Ha megszárad mindkét oldal,és összehúzod a csavarokkal ott nem fog ereszteni semmi.Az FBS is 100% szilikon, saválló,hőálló,nagyszerűen tapad a savállóra,rézre,rugalmas marad,nem porlik mint a sziloplaszt egy idő után.Egy ekkora tábla szilikonlemez árából sztem kapsz vagy 8-10 kartussal,ami elég az örökkévalóságig:-)
Nem a főzőüsthöz, hanem a falusi házak falának sérüléseihez. Egészségedre neked is, én sajnos má' megin offtopik vagyok, csak egy kis kékfrankost tudok felhozni mentségemre.
Azt kellene pontosítani, mit szeretnél mérni s miből?! Az általad feltett termék nem alkalmas "szeszfok" mérésre, csak szárazanyag tartalom meghatározásra.
Szilikon gumi helyett jobb a szilikon paszta (fogpasztaszerű tubusban árulják). Egyszer felkened, mint az agyagot s aztán évekig megmarad. Tulajdonképpen szilikon gumi lesz belőle, csak annyi a különbség, hogy minden formahibát kitölt. Aztán pedig megoldod, hogy mindig ugyanabban a pozícióban teszed fel a fedőt.
A múlt héten raktam fel képeket az enyémről, azon látni a golyóscsapot ami főzés közben egy picit nyitva van, az olaj tágulása miatt. Kiöntésnél figyelni kell acsap elzárására, azért van rajta apillanatszorító hogy figyelmeztessen.
Ha már így belemerültünk a RAT DESTILATION stílusba, /most találtam ki na milyen? / a páracsövem és a hűtőm egy 28-as négy méteres rézcsó négy méter kétcolos vascső burkolatban megy a hűtővíz. A fotót megpróbálom feltölteni.
Sőt, miután szereztél egy ekkora gumit, a legegyszerűbben úgy lehetne leszorítani, hogy az üst két füle alá betolsz egy zártszelvényt melynek a közepét kifúrod, hegesztesz rá egy anyát és egy menetes szár végére t alakban szintén hegesztesz egy darab vasat ami a tekerő lesz, a menetes szár aljára meg egy nagyobb alátet ami a tál tetejének feszülve szorul le.
Hát szerintem a gumi összeégne, nem tartana semmit. A tetőnek kb. 1 cm-es pereme van, ha szorosan rányomom az üstre illeszkedik. De ugye nem tömít. Csiriz nagyon jól tömít, de elcsúnyítja, mert nem lehet levakarni, illetve nagyon macerás. Az agyaggal úgy szoktam, hogy mikor vége a főzésnek, leveszem a páracsövet és 1-2 liter vizet öntök át a hűtőből a fedélre. Várok fél percet, és a fogantyújánál fogva simán lejön, de még az agyag is, könnyen elmosom. A burítás két emberes, de ha nincs senki éppen, akkor kimerem belőle a talicskába.A föld örül neki, végülis csak a cukrot- alkoholt veszem ki belőle, az összes tápanyag benne marad. Jobban tetszik a kukta-söröshordó, mert annak csak egy kattintás a fedele.:-) Bár lehet, hogy ha valami leégne benne kicsit, akkor viszont macerásabb kisúrolni, mint az üstömet, ezt nem tudom.