Szerintem borzalmas, hogy hogy néz ki ez a szőke csaj! Hogy lehetett kiválasztani a szereplő válogatáson ??? Nem hiszem, hogy kishaznánkban nincs szebb arcú lány...
Jó jó jó rendben "2Emese" után a dolgozó jöjjön rá hogy valami nem stimmel azzal amit csinál. De hát miért mindig a dolgozónak keljen rájönni valamire. Tessék a főnököknek is BK-t nézni és tanulni. És azt a dolgozót igenis nem kirúgni ha szép napos időben elmegy csobbanni a strandramunkaidőben. A teremburáját hisz mi dolgozók vagyunk többen...
akinek annyi esze van, hogy 18-20 évesen még mindig a BK-t tartja életnek az meg is érdemli. :-) Egyébként ha fejlődőképes akkor 2 "köszönjünk emese" után már tudni fogja, hogy szarul csinálja.
Igaz. De mint azt már sokan említettük, az "egyszerű" nézőknek nem csak mese: tanmese! Eléggé meg fog nyúlni az "egyszerű" fiatalok arca, amikor a munkahelyen néhány ilyen lelépés után aszongyák: "Köszönjük, Emese." (Vagy más névvel...
Bezony. Mert ugye az igaz, hogy nem dokumentumfilm az irodai munkáról, de azért ennyi szabadidő egy munkahelyen... Meg az, hogy elmentem, mert családi ügyem van... NA ÉS??? Egyedül Bartha képviseli a valós felfogást, de ő sem következetes, mert Vili bácsit már kábé ötvenszer kirúghatta volna!
Nnna igen. És hányszor volt egyedül, a futárcég telefonjait is fogadva. Ha ezek igazi cégek lennének igazi problémákkal, örökké csörögne a telefon, és szervezni kellene, kitalálni, megoldani dolgokat. Akárcsak egyetlen esküvő is milyen összetettséget igényel, de gondolom nemcsak egy megrendelésük van egy hónapban.
... aki folyton Imrét szapulja, hogy élhetetlen, amiért filmszöveg-fordításokból próbál megélni, bezzeg Zsófi...
MijÉÉ? Mit is csinál az unokahugi? Művésznek készül! Az aztán tényleg biztos megélhetés! És milyen érdekes! Az utóbbi időkben nem is nyúlt ecsethez, pasztellhez, miegyébhez... A jelen munkája pedig olyasmi, amit a nénikétől kap. Ez "tényleg" önállóságra tanítja!
Ne reménykedjetek, Imiért nem fog megküzdeni senki. Nem is értem Zsófit, nem létezik, hogy ne válogathatna a pasik között.
Meg miért is féltékeny Vandára, hogy Klaudia szépségszalonba akarta vinni, őt meg nem? Egyetemre jár, ott lakik, eltartja a nénikéje, de örökké csak mindenért szemrehányást tesz köszönet helyett.
úgy megnéznék már két nőinemű szereplőt, ahogy visítva tépik egymás haját az udvar közepén...
Sztem volt már ilyesmi. De lehet, hogy rosszul emléxem. Mintha valami pasi miatt ugrott volna egymásnak két csajszi... (Bár mi másért verekedne két csaj?)
Ez sommás, és belegondolva egyet is értek vele. A "2" ponthoz talán hozzáteendő hogy egyik Bk. "színészt" sem találni más szerepben aki meg próbálkozik az látom rendre "alulmarad" és fitetés kiegészítésként jön vissza a Bk-ba. Csak aki meghal nem jöhet vissza. A többi már fel-feltünedezett olykor. De az meg egy nagyon érdekes dolog hogy máshol remek színésznek ismert tag a Bk-ban valahogy elveszti a tehetségét. Lásd Koncz(Ruzicski), de nem mindenki, van aki jó Oszvald(Terike).
3, a bkban játszó pártucat ember hosszú évek óta egetrengető faszságokat mond és tesz kamerába hétről-hétre, de mégse vetteték még magukat a dunába. pont újnyomi ne tudná megoldani?
Én könyörgöm neked, a megoldást nem IRL értem, már megbocsáss. Hanem úgy hogy egy elbaszott karaktert kell vinnie. Elsőre szarembert alakítani biztos nagy dolog. Ha remek a színész.
Lemaradtam Vilibá bajuszvissza-őszítéséről. Aztat hogyan csinyáta? Lemosta a festést? Olyat lehet?
De ha már Magduskát nem lehet visszalőni a holdra, neki azért tényleg kéne valamit csinálnia azzal a rémes fejével. Egy új frizura, meg némi hajfestés csodákra lenne képes. Különben is, mért kell itt erőltetni ezt a lumpenproli feelinget, nemiséretem...
mert szerinted ezt neki kell megoldania?? könyörgöm, ő csak egy színész, aki alakít egy figurát, azt csinálja, amit mondanak neki. simán lehet, az "új Nyomi" folytatja az elődje nyomdokain és még mélyebbre süllyed a szarba...
Okszi rendben megoldanak mindent. megbeszélik az uncsitesóval hogy igaz nem beszéltünk vagy húsz éve de fogadd szeretettel az alkoholista bekattant lányomat. A bolond lányt is tudják tuszkolni a repcsire vagy vonatra mitomén, nem kezd el a reptéren kiabálni hogy el akarják rabolni ezek a csúnya idegenek. Megérkezik rendben. De tud angolul? Vagy a helyi ír tájszólásban? Na vegyük hogy tud. Aztán ott mindig fogják a kezét a rokonok? a "mamára" nem hallgat a rokonra meg igen? Mi a biztosíték hogy ott nem keveredik még genyább társaságba. Mert ott min- den hepi? Vagy ezt Orsiék hogy gondolják? Mindegy mi lesz csak ne minket égessen? Ott mehet a börtönbe. Mert ott nem szaroznak vele, mama papa nem tudja kimosni. Szvsz ezt egy kicsit elnagyolják a forgkönyvírók.
Na meg az írországi unokatestvérre vajon milyen szöveggel sózzák rá? Azt mégsem mondhatják, hogy hozzátok küldjük alkoholelvonóra, mert akkor tuti megmondják, hogy "a sajátjukkal verjék a csalánt".
Bár erről a csomagról eszembe jutott egy jó ötlet: Noémi elutazik Írországba, aztán pár nappal később ott áll a ház bejáratánál egy nagy pecséttel: "VISSZA A FELADÓNAK".
És persze senki sem gondol az írországi unokatesóra, akinek a nyakába akasztanak egy ekkora koloncot (mivel a le/h/ányzó a mostani állapotában tényleg teher). Ja, az unokatesó véleményét mikor akarják kikérni? Amikor a csontrészeg csitri a küszöbén támolyog egy családirtó konyhakéssel? Mert ugye kezd beszámíthatatlan lenni - ezt illusztrálta a bejzbólütős jelenetke is. (Amely szerszám egyébként Bandika tulajdonát képezi.)
azt azért nem értem, hogy gondolják Lacáék, hogy Nyomit eltakarítják a környékről. úgy tanácskoznak róla, mintha egy csomag lenne, "most már nincs más választás, el kell küldenünk Írországba". vazz, hogy gondolták, feladják postán? mert ez nemigen akar sehova menni a piás haverjai nélkül, de még csak meg sem kérdezték eddig.
Egyetlen atyai/anyai/nagyanyai/stb. pofon sem Moéminak, sem Vandának nem ártott volna... Értsétek jól: nem agyonverés - egy kizökkentő, józanító pofon, amelynek az üzenete az, hogy "mindent azért te sem tehetsz meg".
Nekem az tetszett mikor Noémi ......elmentek ám a jó büdös......felkiáltással kirohant a szobából. Sajnos nekem ilyesmire nem volt lehetőségem (mármint a kirohanásra) mert lefejeltem a falat a pofon után. Persze az én apám nem volt porszívó ügynök, az anyám meg nem volt egy kimondott agykurkász (kanapénk az viszont volt). Ezzel nem azt mondom hogy Noémit le kell pofozni mert manapság más világ van de elgondolkodni érdemes.
feltételezem h ezt még berényi zoltán hagyta örökül mint fő és kedvenc munkaeszközét, azóta 6 hónapos rotációban imádja a szent tárgyat a ház minden lakója és most épp magtalan a soros.
:)) Meg nekem úgy rémlik, hogy egyszer a múltban Hoffer Józsi is leütött valakit egy ilyennel. :) Vagy csak megvédte magát, nem tudom, de tekintettel arra, hogy mikor volt ez már... :P
Tod mikor tünt fel először ? Mikor a Solymos Marcit (Rossz doktor magyar hangja) kergették el a Panda elleni erőszak után, Pali lengette azt az ütőt, mintha képes lett volna bárkit is megütni vele saját magán kívül. Aztán Mikihez került, mikor riasztót szereltetett a lakásába, akkor volt olyan hogy betámadott valakit vele tévedésből, de ennek nem emlékszem a részleteire, talán nem véletlenül. :)
Meg az összes fogát ki kellene szedni, aztán Magdi anyus protkóját betenni. Eddig azt mondtam, Zsófi nem jó nő, de most... Huhhh... Zsófi egy Mona Lisa...
A szája és az álla ... ha muzulmán lenne, asszem, bírna jól is kinézni.
Egyúttal megfigyeltem, hogy a BK vagy a sminkes ragyát okoz. Már Orsi és Nojci is olyan ragyás az arca közepén, mintha valami csúnya járvány vonulna át a Matrex téren.
Imó meg kezdi elkapni a tépett fejet, még nem tudom eldönteni, hogy Noémitől vagy Nórától.
Kihagytam mostanában pár részt,úgy látom semmiről sem maradtam le. Úgy látom minden szépen el lett húzva megint, ráadásul kiakaszt az egész az első részt látván. Noémit továbbra is egy lövőárok közepére kívánom,sImi meg az matyiaszreksz új dunhuánja. Na,mindegy.
Te tényleg komolyan gondolod, hogy Nyuszika szájából hangzik a legpasszentosabban a másik ember megszólása az érzelmekbe való gázolás és a csapongás miatt? :-)
Ó, lesz itt még csúnya beszéd is, csak győzzük kivárni! Noémi alkoholista lesz, Imike szexfüggő... Tényleg a suszter cipőjén tátonganak a legnagyobb lyukak (emlékezzünk: Orsi pszichiáter)!
Na most ez hogy is lesz? Az Imi az ügyeletes "cassanova". Mindenkit megfarkal aki él és mozog. Rendesen átesett a ló túloldalára. Ebből még nemibeteg gondozó lesz. Nem szeretek ilyet mondani de most a púpot is elnézem a Tildának mert szvsz jól beszélt. Mikor nem lelkesedett hogy a Pali szervezze be a csajszit Iminek mert Zsófinak nem biztos hogy jól fog esni.
Hát ez az. Mikor meg "elmúltam" és hőbörögtem akkor apám azt mondta rendben ha már felnőtt vagy és önállóan akarod tenni amit akarsz talán nem is kell velünk étkezned, sőt lehet a szobádra sincs szükséged. Na ez aztán lehűtött rendesen.
Baseballozni? :)) Lehet Írországban. És ez aktuális időpont lenne Nyomiváltáshoz: elmegy Írországba a régi és hazatér az új. Bár ahhoz még egy kicsit korán van, csak nem rég kezdette el forgatni...
Most válhatna el az ocsú a búzától. Vagyis, hogy Kalamárék maguknak csinálják-e a sorozatot, netán a hirdetőknek, vagy a valódi nézőiknek. Félek, hogy cseppet sem az utóbbi változat lenne a befutó...
Hááát ez nem biztos. Akármi lenne a mérkőzés eredménye csak Gejzué lenne a szőke. Ha Botond leveri Gejzát akkor "kavarógépterézanyukinga" azonnal Gejzát ápolgatná mert az a gaz Botond leverte, és ugye ápolni kell szegény bolond Gejzát. Ha meg valami csoda folytán Gejza nyerne (pl. Botond nem figyel és Gejza leveri) akkor meg a győztes jogán vinné a "szőkeokostojáselmebajnok" nőt.
De tényleg: HOGY MERI?!?!? Most már elég lett egy kicsit ebből az elcseszett kis nyafigépből! Meddig kell még ezt hallgatnunk? Inkább jöhetne egy kis Gézu-Kotond bokszmeccs! (A győztes vihetné a nőt...)
" Jaj mama, hogy lehet valaki ilyen tapló hogy fejemhez vágjon minden igazságot. Hisz elvégre először én támadtam le az udvaron, én mocskoltam le a barátnőmet is, és most hogy veszi a bátorságot ez a tapló hogy kioktasson. Jaj mama és ennek a taplónak még igaza is van. De hogy meri ezt mindenki elött megtenni?
Mikor nyomi doktorsi ölében pihentette elcseszett fejét,az meg bügyürgette az idióta bóbitáját,vigasztalva szegény,igen nehéz sorsú lányát. Akit mostanában igencsak megérintett az élet nehéz oldala,és komoly,még edzett emberek számára is nehezen elviselhető nehézségei. De kibírja,mivel-mint már oly sokszor hangsúlyozta-ő már felnőtt. Még jó,hogy anyja olykor segíti kisebb dolgokban,pl.otthon lakhat ingyen,összeszedi-kimossa a le,és szétdobált ruháit,áthúzza az ágyát,kitakarítja a szobáját,bevásárol,főz neki/is/,pénzt ad neki,ha pl.buliba megy,felvételiben segíti,Kanadába küldi pihenni,mindent fizetve,stb. Ezek az apró dolgok sokat segítenek nyominak jelenlegi nehéz helyzetében.
Igaza van Claudiának, Imi olyan "tejbetök". Vajon Andi/Anita mit eszik rajta? Igaz, ő nem Imit, hanem Ottót szereti. Mennyi is az IRL korkülönbség közöttük?
na most már hirtelen nem "boszorkány" a Terike és nem fél Manyus, hogy a szoknyapecér Vili rámászik? lehordta mindennek, aztán most nagyvonalúan megbocsát. ő.
Én már kicsit jobban vagyok a látvány okozta sokktól, hála a két levél Xanax látványától. A feleségem meg még nem jött haza, az üzleteket járja egy ilyen után kutatva. Hiába mondom neki, hogy ezt kifejezetten Manyusnak csinálta a Dior Krisztián...
Én is hasonlítok Claudia Schifferre. Van két szemem, ha megborotválkozom még nem is szúrok. De leginkább egy sötét alagútban hasonlítok rá. De hasonlítok.
szűzkurvaként indult, mára a Mátyás tér hivatásos ribanca lett, Zsófival karöltve ami ugye érthető is ebben az erősen inger és pasi-nőszegény környezetben, mert ugye lányok fiúk valjuk be őszintén ki ne érezné magát szarul a viszkető puncival-fütyivel ha életét mindennapjait egy 20x20-s "kalitkában" kellene leélnie évek óta ugyanazokat a pofákat nézve.
Miklós:
hivatásos szarkeverő, csodálkozom, hogy a "balesete" óta még nem írtak neki egy jó kis pofánverést. Ráférne de alaposan arra a műmájer fejére.
Nóra:
azon túlmenően, hogy ő testesíti meg az antinő szerepét (mikor dugott utoljára pl????) és a magyar társadalom hivatalos álláspontját, hogy "legyünk szaremberek amennyire csak tudunk és tegyük tönkre mások és egyben saját kis tyúkszaros életünket", neki pl. eltudnék képzelni egy gang-bang jelenetet amikor is este hazafelé a kapualjba.... Feldobná a nézettséget plusz megoldaná elfolytott nemi vágyait ami jelenleg a frusztráltságában csúcsosodik ki. Patrik spec erre alkalmatlan lévén síkbuzi - ezt csak a hülye nem látja - és szerintem ez hamarosan ki is derül.
Imi:
hiába várom csak nem akarja bevallani, hogy ő tulajdonképpen meleg, az eddigi "nőjei" csak alibinek kellettek, és valójában viszonzatlan érzelmeket táplál Patrik felé.
Kinga:
szerepe lejárt, egyszerűen "elfogyott" szerintem hamarosan lapátra kerül. Szarkavarásai szvsz már semmit nem érnek, Zsolt is únja már a folyamatos lógásait, pár rész és kirúgja (ha esze van). A Kotond alakitása után ez még jól is jönne ki, hiszen együtt léphetnének le és válthatnák Géza szerepét a rendező pályaudvaron. Mondjuk Kinga kicsit nehezen tud majd futni a tehervagon után a 10 centis tűsarkúban, de ergo Olaszba ahová mennek ott úgyis jól fog jönni (a rúdon való pörgéshez elengedhetetlen kellék)
Manyus:
szívlapáttal azonnal hátbavágni, felkoncolni, darabjait az ország négy pontjára széthordani, mindegy mit csak tűnjön el a francba. Szerepét messze túljátsza, abszolút nem természetes ergo egy ember igy nem viselkedik. Irritál az egész lénye, ha nagyanyám ilyen lett volna én magam dugom egy szeretet otthonba.
Apus:
papucs orrán pamutbojt, teszetosza beszari alak akinek a leginkább televan a töke manyussal de fosik ezt bemondani. Emellett sunyi is, hiszen láthattuk, hogy kis segítséggel megmászta volna Terikét (talán egy két feles segített volna)
Géza: ezzel a "világgá megyek sosem jövök vissza" faszsággal kb olyan mintha azt mondanám az asszonynak, hogy "leugrok a sarki kocsmába szivem, majd jövök", de baszok hazamenni, mert jobb a lángos mint odahaza, hát... bődületes, hogy valakinek ilyen ingerszegény gondolat egyáltalán eszébe jut. Abszolút életszerütlen, nulla valóságtartalom ami egyébként elmondható az egész sorozatra. Szvsz, soha, sehol ilyen jelenetek, ilyne élethelyzetek, konfliktusok majd azok "kezelései" nem történnének meg, nincs az a marha aki "hasonló" helyzetben igy viselkedne.
Nagyhirtelen ennyi, ha valakit kihagytam volna az biztosan nem a véletlen műve.
Már rendesen be van szarva Botond hogy a nagyanyus megtalálja Gejzut. Még lehet hogy Kinga is elhagyja.
Azt meg külön bírnám ha most hogy hazamegy jönne a rndőség hogy "mégis nyomo-
zunk mert ugye maga nem menekült volna ha nem fél hogy a vaj megolvad a fején..
még az is lehet hogy maga tetette el láb alól a börtönben a tettestársát csak hogy ne derüljön fény a stiklijére....ugyhogy ezt rendesen elkurta Mr.Gejzu.....
maga meg kedves anyuka a bejelentésével hogy szökésben van a kedves fia csak ártott az ügynek, mert már éppen raktárba akartuk tenni az ektát mikor maga berohant rikácsolni....
Kérlek, fedjétek fel előttem a lángos, a kezeslábas és a többi történés titkát! Tegnap este nem láttam a BK-t, és úgy sejtem, érdekes dolgok történtek...
Szerencsétlen Magdinak fogalma nincs, hogy a fia hogy néz ki hátulról :) Mindenki levágta azonnal, hogy ebből csak egy kínos pillanat lesz, mert nem a csenevész őrangyal tolja ott kék kezeslábasban :)
aha, tényleg :)) hála neki gyűlölete két tárgya újra egymásra talál :PP engem vanda idgesít rettenetesen: pl eddig még ő haragudott klaura, mintha csak klau hazudott volna neki és nem ford. ... na meg h úgy csinál mintha ő áldozat lenne, hogy jaj hogy szét fogják szivatni... ráadásul az a legjobb, hogy le se szarják.
Na ez a Mónika katasztrófa, pontosabban az őt játszó Farkasházy Réka! 2 mondatnál többet nem képes bemagolni: ki kér kávét, bundáskenyéret, ....és ez volt a fél óra.... Kb. ennyi. Te jó ég, és milyen bénán mozog. És a a kép, amit vágni tud.. Messze a legdebilebb az egész bagázsban. Nála tutira még Vanda, Bandita meg a Bercikutya is jobb "színész".
Azér' az se semmi,hogy bemész a kórházba,mondod,hogy az ŐRANGYAL(mondhatták volna azt is,hogy eljött Jézus második eljövetele) és egyből vágják,ki mi hol.
hát azt nem mondtam, hogy következetesek a sztoriírók :-). egyébként is gáz a megjátszás, semmi értelme, pláne így, hogy Zsófinál ez simán belefér az eddigi dolgai meg karaktere alapján.
Lehet hogy egy kicsit félreértetted a dolgot. Dehogy nem kefélhet egy nő csak a szex miatt. De a Zsófi arckifejezéséből ítélve ez számára másról is szólhatna. Ha ez (megint) szerelem akkor gáz, mert elfogadja hogy Mr Cassanova Imi csak és kizárólag dugni akar vele és semmi más. Na ez a "zokni" effektus. Az hogy "gáz" magára az egész szituációra értem, nem csupán Zsófi viselkedésére. Ha szerelemből (megint fellobbanó szerelemből) fogadja el a magyarázatot (az arcki- fejezése erre enged következtetni) az is gáz, ha pedig "szőkeségből" az még gázabb. Ha nem lett volna az arckifejezése akkor azt mondom (bár lehet hogy nem jól értelmez- tem) használja ki mindegyik a másikat amíg kellemes.
Zsófinak persze ez nem tetszik, csak megjátssza, hogy minden OK.
Na persze, majd pont egy olyan karaktertől várjunk el ilyet, aki hajlandó lett volna egyszerre két sráccal kavarni, meg a nagynénje érdekében kifeküdni egy felmentő vallomást...
azért ne hasonlítsunk már egy rajongó, a szerelembe is szerelmes csitrit, akivel, ahogy apuci is megmondta, nem lehet csak úgy szórakozni, a Zsófi-karakterhez, aki egy tapasztaltabb nő, mellesleg volt már kapcsolata a zimivel.
egyébként egy nő nem gondolkozhat "laza" kapcsolatban? nem hinném, hogy feltétlenül zokninak kéne éreznie magát. persze nem egész életére, de mondjuk egy-egy rövidebb időszakban. Zsófinak persze ez nem tetszik, csak megjátssza, hogy minden OK.
Nincs ebben semmi különös, ahogy lúzerimi hirtelen már csak dugni akar - de mekkora dumát vágott már le, ahogy ezt körülírta - hisz ennyi szívás után (őt kihasználó avagy zizilabor nők, nyomulós tinipicsák) az a csoda, hogy csak most jutott el idáig...
Krisztofóró és Emma Emmeghónap pedig szintén sikeresen belépett a "lőjék már le őket" csapatba.
Irritál viszont az a hazatért Mónika. Baromi gyenge, rohadtul rosszul játszik, mondhatni az ég világon semmit nem csinál.
Mónika felbukkanásának egyedüli célja: Farkasházi Réka anyagi megtámogatása egy kis sztárgázsival. Az unatkozó sztáranyuka dolgozni vágyott, és kevésnek bizonyult számára az a pár bevillanás a Vitál Tv-n. Szerintem ezért. Mónika jelenléte nem bír dramaturgiai funkcióval, és ez az, ami sokakat idegesít (engem is).
Imi mintha kissé férfiasodna...
Túlzottan is. Hirtelen váltás az előző felfogásához képest ez a kötetlen "barátkozási" vágy... Persze, előfordul ilyesmi, de ennyire hirtelen és magyarázat nélkül... Vandával akkor miért nem szórakozott kötetlenül? Vanda élvezte volna (vagy nem), és nem kezdődött volna el az erőszak-mese és erőltetett utóélete. A tegnapi kávézós jelenet is... Vanda lassan tényleg olyan viselkedésbeli jeleket mutat, mint aki tényleg bűncselekméyn áldozata lett!
Szerintem Imi átesett a ló túloldalára. Lelkiekben gazdag, érzelmekben cizellált (idézet Hofitól) fiatalemberből most a vigyorát nézve egy lelkileg deformált beteg ember lett. Talán Vanda hatása. Ez a figura sem tetszik, ahogy a másik "terézapus" sem.
Zsófi meg bólogasson bárgyún mindenre amit az új "szexgép" mond...."igen igen Imi- kém nézzél csak zokninak, húzzál föl aztán utána dobjál nyugodtan a szennyesbe.....
Csirkefej baromira idegesítő, bár mostanság kicsitt visszafogottabb. Irritál viszont az a hazatért Mónika. Baromi gyenge, rohadtul rosszul játszik, mondhatni az ég világon semmit nem csinál. Jelenleg nekem a leggyengébb szereplő. ggrrr...
Imi mintha kissé férfiasodna, legalábbis már nem vörös a haja.
Számomranem is a Magdi anyus bölcsességosztása a legidegesítőbb, hanem ennek az újszíves fiúnak az odamondogatós bátorsága. Az is meglehetősen szelektív, mint a betegsége, mert amikor a nehézfiúkkal került szembe, majd elbőgte magát. Ennyire irritáló szereplő azért nem sűrűn fordul elő, pedig azért akad belőlük.
Nyuszika és Cápali tökéletesen megérdemlik egymást, ahogy az egyik pillanatban még a másik félrekúrásán gondolkoznak, aztán meg egy tehéncsordát is megszégyenítő mértékű nyáladzásba kezdenek - a kettő között meg csak nyűglődnek, hogy akkor mi a rosseb is legyen...
Elfuserált mini-Jockey. A pitiáner bűnöző megtestesítője, aki remek módon álcázza magát sármos, sportos fiatalembernek. Ami számomra roppantul különös: a házban mindenki tisztában van a múltjával (tán csak Kristóf nem), és mégis jobban elfogadják, mint sok más szereplőt. Például sem Nóra, sem Noémi nem gyűlölte hevesen azért, mert a pörgetős drogbogyókkal elindította a romlás útján Tónit... ÉRDEKES! Emma viszont a világ legócskább q...ája lett azért, mert bele merészelt szeretni egy fiúba, akiről nem is sejtette, hogy a barátnője halott kedvesének egy átültetett szerve működik benne. Ez tényleg gyalázatos!
Kinga:
Abszolút dekorációs elem. Néha a pletyóival megkeveri a történet menetét, máskor erkölcscsőszként funkcionál, de semmi különös. Legfontosabb (passzív) szerepe, hogy ő Manyus gyűlöletének első számú tárgya. Az összehazudott álcsaládja és a kiderült abortusza óta hétköznapi szintű dolgok történnek vele. Botikával pedig megérdemlik egymást. Ők az úgynevezett "szép" pár. Majd meglátjuk, ki tetszik meg előbb valaki másnak...
Így van. Néha magam sem tudom miért nézem. Annak idején falra másztam Etus "bölcsességeitől" a Szomszédokban, mégis néztem. Bár az csak kéthetente pusztította a szürkeállományomat...:)
Egyszer végre kipróbálhatja, milyen az, amikor kitalálnak valamit az emberről, és hiába kapálózik ellene, nem hisznek neki. Ezt ő rendszeresen megcsinálta másokkal - most tessék megenni, amit főzött, Magdi kedves!
És hogy kik kívánták vissza FoZsókát a sorozatba? Azok a vén szatyrok, akik éppen úgy viselkednek, mint a sorozatbeli karaktere...
Nórika:
Érik a pofára esés... Annyira vadul és annyira rosszkor gyűlöli Mikit, hogy az valami essszméletlen!
Miki:
Saját taktikáinak foglya. Ha tisztességes eljárást javasolnak neki, akkor is a kopasztáson jár az agya. Patrik át lesz rázva - bár az is lehet, hogy most ő játszadozik el Miki idegrendszerével üzleti téren. Lehet, hogy nagy gazember? Nekem folyton ez motoszkál az agyamban!
Tilda:
Azonnal elhagyni! Azt sem tudja mit akar! Ha egyedül hagyják, akkor talán el tud gondolkodni azon, hogy mit is rontott el.
Gézuka:
Többféle módon is rejtve maradhatott volna:
1) Csak a kórház ajtajáig viszi szegény hajlékony barátját, és rábízza a magyar eü ellátórendszerre.
2) Beviszi, de nem várja meg a tv-stábot.
3) Megvárja a tv-stábot, de közli, hogy nem nyilatkozik.
4) Nyilatkozik, de kéri, torzítsák el "kép- és hangmását".
5) Saját arccal és hanggal nyilatkozik, de álnevet mond be.
Erre mit tesz? Bemutatkozik, nyilatkozik, mutogattatja magát... BRÁVÓ!!!
Kristóf:
Beköltözik a BK-házba, és egyből pletykálni kezd! Gerinces, mondhatom! Új helyeken a normális ember meghúzza magát egy kis ideig, ismerkedik, és csak akkor kezd bizalmasan csevegni, ha már tudja, kivel lehet!
Laci:
Pletykázásban méltó versenytársa Kristófnak és Manyusnak. És hogy tudja keverni...! Indulataiban pedig épp olyan keresztényi tud lenni, mint a ház Igazságosztója! (Lehetne a neve Lacifer...)
Orsi:
Mint már írtam, szakmájában bukott ember, mert ha nem is akar saját lányával pszichiáteri síkon értekezni, riaszthatta volna valamelyik kollégáját! Esetleg olyat, akivel Noémi jóban van. (A gyerekek általában ismerik a szülők kollégáit - én legalábbis sokukat jól ismertem...)
Noémi:
Érdeklődve várom további sorsát. Rajta keresztül még sikerülhet hitelesen ábrázolni, milyen torzító hatásokkal járhat a gyász és a bűntudat. De ezt alaposan el is lehet tolni. Meglátjuk, mi lesz.
Magdi anyus és a kereszténység: háááát, ebből a nőből süt a gonoszság, utálat, harag, irigység, és minden, ami ellen a keresztény tanítás elvileg fellép.
Na mindegy.
Ennél már csak a beteg csirkefej rosszabb. Bár az is beteg, aki ilyen nő után epekedik. Magyarul a Miki beteg.
Ha már híradó. Tegnap este Szellő Isván. Nyissuk ki az ablakot, és engedjünk be egy kis friss levegőt. Mi lett volna, ha levegő helyett szellőt mond. :)
Eszerint már nem bujkál. Pár napon belül beállít a Mátyás király térre. Azután a rendőrség a Bauer halála ellenére talál ellene bizonyítékot, és mehet a sittre.
Az elmebetegségre még maga Magdimanyus is rátesz egy lapáttal. Miért kell neki pongyolában futkosnia a kicsi fia után. Minden ruháját eldugták? Ez a megátalkodott gonoszság ez a lelki sötétség nem semmi. A templomban erről nem neveli le az atya. Egyébként meg azt mondom hogy rúgják ki a francba, a Terike szvsz sokkal jobb. Nem tudom kik azok a rajongók akik úton útfélen megállítják és követelték hogy jöjjön vissza, és tegyen rendet.
Most lehet hogy megint kiveri a biztosítékot sokaknál amit mondok de szvsz egy pofon lehet hogy helyretenné Nóra agyában a kerekeket. Tudom tudom gyenge ember pofozkodik. De szegény beteget valahogy rá kéne ébresz- teni a valóságra. Egy sokkolóval mégsem mászkálhat Miki. Vagy igen? Vagy ölbekapni és berohanni vele a fürdőszobába és zuhany alá rakni. Vagy valamit.
Ez a nóra megagyökér!!!Már nem is köszön Mikinek,hanem egyből nekiront,szurkálja,rugdossa,habzó szájjal.Miki meg mindig magyarázkodik,az meg csak olaj a tűzre.
Valaki magyarázza el nekem hogy a büdös francba jött ennek a degenerált agyonisko- lázott Nórának az az ötlete hogy a rövidke kis kabátja alatt felfújt úszógumit viselő Claudia le akarja csapni a kezéről szentpatrikot? Amit az a másik eszement áramoltatott (infó) az volt hogy szentpatrik megkérdezte az uszodából épp hazatérő (és a gumit magán felejtő) Claudiát hogy mi a véleménye Miki üzleti vénájáról.
én azt szúrom ki rendszeresen, hogy az udvarra néző ajtók körül a fal milyen retkes. egy festésbe azért igazán beruházhatnának... ott van kéznél a zerik. :-P
OFF Ez nem így van. Nálam volt már párszor a házidoki, és sose fogadott el pénzt, és másnap kérés nélkül kijött minden alkalommal, hogy lássa, jobban vagyok-e már. Az ilyet hívom én igazi lelkiismeretes ORVOSnak.
Ha jól emlékszem, anno Zsófi tervelte ki, hogy felváltva fog randizni Pálcival és Imivel, mert nem tudott dönteni köztük, úgyhogy lehet, hogy P. már megszokta az osztozkodást. (Ettől még Matild koppanhatna.)
És Viking rosszul dobott célba a gyűrűvel is. Határozott MaTilda fejéhez kellett volna vágnia. Aki tényleg egyre jobban megérdemli, hogy mindkét fószer otthagyja. Akik egyébként érdekes jellemek, mert egy egészséges férfi az osztozkodásnak már a gondolatától is rosszul lesz, nemhogy egy ilyen gyakorlati kivitelezéstől!
Jesszusom. Most láttam hogy Magdimanyus bement a rendőrségre parádézni hogy kerítsék elő a drága kisfiát aki ellen már (Bauer halála miatt) nincs is bizonyíték a gyémántcsempészetre? Nincs már bizonyíték, érti ezt rendőr úr ? Dehogy érti hisz maga nem anya. Huhhh. Az a megjegyzés meg rendesen elhanyagolható amit a rendőr mondott " aki nem bűnös az nem menekül".
Atyám, most már csak azt lenne jó tudni kik voltak azok az elvetemült rajongók akik megállították Magdianyust az utcán és mondták "jöjjön vissza kedves nagyon hamar mert az egész család nyakig merült a szarba, már csak maga hiányzik .....onnan.
Igazad lehet: a homoszexualitás utoljára a Hoffer-fiúval képviseltette magát a BK-ban. Lehet, hogy újra itt az idő? De az Mikinek tiszta Hawaii, mivel nem kell rettegni, hogy közel van az ebédlőhöz a hálószoba meg az ágy...
nem a karakterekről, hanem a dramaturgiáról beszéltem, meg hogy kit fognak kiírni, észrevetted? látom, továbbra sem érted a különbséget, de azért nyugodtan kötekedj.
Ajánlom figyelmedbe 133629-es hsz-em zárójeles megjegyzését. Tartalmának lényege röviden annyi, hogy az új karakter valószínűleg nem makulátlan. Lesznek itt még sötét titkok... BK-jellegű fordulat lehetne, ha az új hapsi veszélybe sodorná Nórikát, esetleg a pici lányt is, és jönne Miki, mint hős megmentő... Például Patrik tehetne egy Maja-féle gyerekrablási kísérletet, és akkor mondhatná Miki, hogy "lám, Te sem vagy jobb". Aztán fogná a gyereket, és elmenekülne vele Kancsalfalvára vagy hova, míg Patrik ki nem leheli bűnös lelkét.
Petrik Svéjzi csak kamuzzik a testvére haláláról, azért mesélte el a sztorit Claunak, hogy az majd tutira elmondja csikefej genyónak, az meg majd még jobban meghatódik, mondván: "...oh Petrik".
Miki egy phaszfej,mit könyörög Nórának,aki rugdossa???A Nórika is egy köcsög. Szerintem amúgy ennek a patrik szvéjzinek van valami vaj a fején. A Palika is Phaszfej,amikor epekedve várta Tildát,hogy jöjjön megvEriktől,hogy mi volt... Tilda a nyakába borult,és réveteg,Erikre gondoló tekintettel kijelentette,hogy "szeretlek"! Fogadni mernék,ha Erik beújítana egy dögös csajt,Tilda behalna a féltékenységtől.
Főiskola vagy nélkül főtörzszsászlós lehetne maximum, ha jól tudom. Ha viszont valami nagy tettet vitt végbe, akkor jutalomból nem léptethetik elő? Nem ismerem a szabályzatot.
Pedig mennyi nehéz ügyet felgöngyölített és még csak nem is méltatták előléptetésre. :)
Bezzeg a Kisváros! Ott legalább mindenki a sorozat folyamán egyszer előlépett (Hunyadi főtörzsőrmester -> hadnagy, Járai őrnagy -> alezredes, Zolnay főhadnagy -> százados, Balogh (Máté fiam) zászlós -> hadnagy, Barna ezredes -> dandártábornok)
naná, hogy nem fognak elköltözni. legtöbbször az ilyesmi csak terv maradt. hogy oldanák meg akkor a napi utálkozásokat találkozásokat dramaturgiailag? akkor máshol kell irodát is bérelni, Matildot meg nem írják ki, csak Pálcit.
Azért micsoda merészségnek számít, hogy Pálcikáék költözni akarnak. Zsófi Tildának: "Nem fogsz buszra szállni minden este, hogy meglátogasd a nagymamádat"
Még ilyet, csakúgy kiköltözni a kommunából, nem gondolva annak súlyos következményeire... :))))
azert, mert ha elloptak a bugyijat, meg a borotvajat, ellenben a zsebeben van a 3 milla, akkor szerintem nem indokolt, hogy tul ideges legyen es hazamenjen. igy viszont kenytelen lesz.
Ha érdekel, hogyan látja egy hajléktalan az utcai életet: olvasd el! Ha nem: ugorj azonnal! (Sajnos belinkelni nem tudtam, ne haragudjatok!)
OFF
Elzer Anna: Ki a hajléktalan? És ki a csöves?
Sajnos –szomorú tapasztalatom – nagyon sok ember (tisztelet a kivételnek) nincs tisztában a hajléktalan és a csöves szó fogalmával. Nos, azokat az embereket nevezzük hajléktalanoknak, akiknek egy fél négyzetcentiméteres helység sem áll rendelkezésükre, nincs a tulajdonukban semmi, vagyis anno volt, de egy rossz lépés miatt elveszítettek mindent. Lakást, gyermeket, bútort, …
Csövesnek azokat az egyéneket nevezem, akik eleve nem akarnak, nem voltak hajlandók dolgozni, csak lejmoltak, kéregettek, s így nem bírták fizetni a lakbért, a rezsit, vagy pedig egyszerűen eladták lakásukat, s az érte kapott összeget hamarjában elmulatták.
A hajléktalan igyekszik mindig tiszta és ápolt lenni testileg és ruházatilag is. Igaz, néha bekattan, tesz mindenre, aztán pár nap múlva erőre kap, és megint csillog-villog a tisztaságtól. A csöves eleve szarik a testi és ruházati higiéniára, nem foglalkozik vele, hogy a ruhája már egyenesen megáll a sarokban a sok mocsoktól.
A hajléktalan igyekszik előteremteni magának a napi szükségleteit. Ki így, ki úgy, de becsületes úton. A csöves viszont állandóan kéreget, s utána leissza magát, mint egy disznó, míg a hajléktalan a napi penzumát fogyasztja el, hogy tompítsa dübörgő agyát, és hogy ne fázzon.
Szóval, ne általánosítsunk! Nem hiszem el, hogy nem lehet észrevenni a különbséget a hajléktalan és a csöves között. Nagyon sok szülő igazán elmagyarázhatná csemetéjének a különbséget. Persze lehet, hogy ő maga se tud – vagy akar – különbséget tenni, így aztán nem egy gyerek nem egy esetben ordibálta már nekem, hogy „pfúj, csöves”. Mit ne mondjak, igencsak szíven talált minden esetben.
Hát milyen jogon, honnan van merszük gyerekeknek és felnőtteknek egy tiszta hajléktalant koszos csövesnek titulálni. Talán meg kellene tanulni különbséget tenni!
(Forrás: Fedél Nélkül, 2004. január 29.)
ON
Magának kereste... Ez a vonulat egyébként nagyon amatőr!!! Ha már a hajléktalanságot, drogot, alkoholizmust, bűnözést, miegyebet be akarom hozni egy történetbe, akkor nem ártana előtte legalább beszélgetni egy szakértővel - de még jobb volna, ha az illető belefolyna a történet alakításába. Ha meg nem akarnak osztozni a tiszteletdíjon, akkor normálisan olvassanak utána az adott témának! (A mostanihoz ajánlott a "Fedél Nélkül". Tele van olyan írásokkal, amelyek BELÜLRŐL láttatják az utcai életet. És a neten is fent van!)
Manyus milyen hangfekvésben rikácsolt és ribinek vagy rüfkének nevezte Terikét?
Szerintem az első csapásokkal szembesülvén nem rikácsolt. Inkább egyre lejjebb eresztett, mint a kétnapos lufi. Szinte sajnálnivaló volt. Aztán meglátta a kiránduláson készült fotókat, és egyből összekombinálta a "fiatalokat". Na ekkor kezdett rikácsolni, és Terikét boszorkánynak nevezni.
Mi van a borfolttal?
Él és virul. Kiderült, a sokat keresett henger végig a szekrény tetején lapult, ahová Manyus tette eská.
Monó tényleg az a tésztaképű közép-negyvenes most, akit a nem sokkal lennebbi fotón láttunk?
Azzal fogadták: "Fogytál!" Jót röhögtem...
Pirosban? Beszélt is?
A ruhára nem emlékszem. Beszélt: leginkább beszállt a közös sopánkodásba.
Itt van a honlap, de kiegészíteném azzal, hogy nem Pál, hanem Erik fényesítette a gyűrűt, és nem írnak Gézáról, pedig hosszan volt a tegnapi részben, hogy odament két hajléktalanhoz a vasút területén, összebarátkozott velük, suhancok megdobálták őket, s amíg elment kajáért megverték a két hajléktalant és kirabolták őket, Géza táskáját is elvitték. Kérdezte az egyiket nem fázol? Kiderült, hogy már 15 éve fázik. Pedig nem volt öregember. Próbálta őket rábeszélni, menjenek vele.
Bizonyára. Az sem véletéenül hangzott el Magdi anyus szájából, hogy Géza hogy megvédte a kis iskolatársát, akit mindig kicsúfoltak... És persze nagyon szeretett verekedni!
Más: a stáblistából - annak ellenére, hogy rohan, mint a mágnesvonat - sikerült elolvasnom egy nevet: valamelyik "hajlékony" cimbora becenevét - Patkány. Ezek szerint hosszabb jelenléttel számolhatunk a részükről?
Gondolom a pénze nem a táskában volt, de akkor is, most nincs semmi holmija azon kívül, ami rajta van. Lehet, hogy a hajléktalanokat megverőkön is bosszút akar állni.
Előbb-utóbb Palika elmegy, mivel őt írják ki, és nem Eriket és nem Gézát. Erik meg nem fogja könnyen feladni, ahogy az eddigiekből kitűnt. Géza nem akar normál vonattal menni, mert teherrel ingyen van, csakhogy a teherek gyakran Horvátországon keresztül mennek, tehát még határőrrel is találkozhatnak. Bár ha Hódos felé mennek, akkor nem.
A csöviknek meg nincs pénzük vonatjegyre, így náluk a személyvonat szóba sem jöhetne.
Géza szerintem visszatér, és akkor Botond a saját hülyesége miatt megszívja. Ezzel nemcsak Gézát, hanem Magdi nénit és Vili bácsit, sőt még Kingát is magára haragítja szerintem.
Manyus ezzel a cirkusszal csak azt éri el, hogy Vilibá rájön _tényleg_ jobban járt volna Terikével. Sőt, tulajdonképpen bárkivel jobban járt volna. :-D
egyébként ez a Tilda-Pálci-Erik háromszög engem valami Nagy Ő-féle valóságsóra emlékeztet. a kérdés: ki kapja a rózsát? a legszebb befejezés mégis az lenne, ha Tilda két szék közül a földre esne.
szerintem elviselheti, ha tényleg nagyon szereti, el tudom képzelni. Csak aztán lehet hogy két év múlva páros lábbal dobja ki, mert a bizalom nem nagyon visszaszerezhető (szerintem)
Kotond csak féltékeny az oschtoba Kangára, ezért nem szólt Gézának. Pedig normális pasinak nem kellhet egy ilyen műszőke, deszka, akinek folyton jár a szája. :)
Én sokat olvasok itt, sokak örömére keveset írok, de...
Úgy ír be ide sok topic-oló, mintha egy valós eseményben résztvevő Vanda, Noémi, Vili bá' stb. JELLEMéről vitáznánk, nem egy előre megírt nyalóka-operán. Én is nézem, nem tagadom. De egy pillanatig nem hiszem azt, hogy a dramaturgok olyan komolyan vennék az események szálainak szövögetését... Ez egy üzlet... Gondoljatok a Dallas-ban Bobbyra, aki a közönség nyomására feltámadt!
Hogy ez a Boti mekkora ganéj,és mekkora hülye! Géza úgyis hazatelefonál,és kiderül minden,akkor Boti vagy mehet,vagy örök kegyvesztett lesz,vagy megfojtja Géza,és őt is eltemetik a parkban. Ismét megtudhattuk a tegnapi részből,hogy Nyomi komoly felnőtt.
Én úgy emlékeztem hogy a Paligyereket írják ki a sorozatból. Most ezzel szemben Gejzu szökött meg. Azt nem hiszem hogy elmegy megint Olaszországba és ottani helyszíneken forgatnak vele. Vagy Magdimanyus felkutatja az ő Gézukáját. Most úgyis megjön innentől aztán minden happy. Rendet vág a gazban.
Megszokhattuk már, hogy az epizódszereplők megformálásával nem (vagy inkább sem) állnak a helyzet magaslatán.
Mostanában jó kontraszt az m1-en a Familía Kft. Az is fix helyszínes, de legalább arról tudjuk, hogy vígjáték és valódi színészek játszanak benne, mellékszerepekben is. Még a gyerekszereplők is megfelelő átéléssel, hitelesen játszanak. És valahogy az egész életszerűbbnek tűnik, mint a BK.
Igaz, most már kezdenek elharapózni a reklámok, de még mindig jobb Magyar Hírlap címmel látni napilapot, mint Napi Lap. :)))
Géza SZABAD! Ez itt a lényeg! Nem vesz jegyet személyvonatra, csak számkivetettekkel áll szóba, és elégeti az átkozott civilizációs mobiltelefont... De ha tényleg annyira szabadulni akar, a pénzt MIJÉ NEM HAJITTYA A TŰZBE??? Ismét egy sánta jelenet. Szvsz itt nem Kertész Géza örvendezett a sorozatból való szabadulásnak, hanem Németh Kristóf.
A BK-ban valószínűleg csak vízummal lehet Mucsaröcsögére utazni. Ezért kell tehervonattal menni. Meg aztán az Interpol, meg az FBI is a Géza mobilját nyomozza nyilván. Ennél Banditának is több esze volt. Ő hajléktalanok segítsége nélkül is föl bírt szállni egy tehervonatra.
Összefoglalva a hsz-eket azt lehet mondani (nekem legalább is ez a véleményem) hogy most ebben a pillanatban nagyobb kár pátyolgatni Vandát (mama és papika részéről) mint az, ha másképp nem megy egy nyakleves kíséretében rászorítani a változásra. Ha most a Juli és papika elnéző és pátyolgató akkor Vandácskában az tudatosul hogy nincs semmi probléma mindent meg lehet úszni csak a mama és papika legyen megbocsájtó. Vanda bánata most csak az hogy mit szólnak a "népek" (csúnyát és az a kis lelkemnek nem jó) és nem azért bánkódik mert Imi mit élt át, és a nagymama, meg ált. mindenki ezért kifordult önmagából, még az anyja is összeveszett Bandrással (persze ez tetszett Vandának). Ha ez így marad a későbbiekben is beüthet ez a "füllentés". Mert most a gödörből való kijutás a fő szempont és nem a gödör betemetése hogy később ne essek bele.
Noémi rettenetes állapotban van... Agressziója önmaga ellen fordult, mivel a legnagyobb haragosa önmaga. Tóni halála miatt nem tud megbocsátani magának. Igen, ilyenkor könnyű a keresztényeknek: a katolikusok ilyenkor bemennek a sokat gúnyolt gyóntatószékbe, a protestánsok elbeszélgetnek esetleg a lelkészükkel, és hittel veszik tudomásul, hogy a bűnük a legmagasabb fórumon nyert megbocsátást, és ők, mint kis pontok a világban már nem haragudhatnak magukra. Érdekes fordulat lenne pl. Noémi beszélgetése egy lelkivezetővel, vagy anyuka egyik kollégájával. Talán megállíthatná - vagy legalábbis lassíthatná - a lejtőn lefelé tartó egyre gyorsabb száguldást.
jól beszélsz. szíre-szóra nem megy a megbocsátás. még akkor sem, hogy mégoly őszintének tűnik is. mondani mindent lehet. hosszú időn keresztül tettekkel kitartóan bizonyítani, na az már nehezebb.
(a keresztény vallás és egyház meg a sötétség maga.)
Vanda Imitől már próbált bocsánatot kérni. Imi valószínűleg meg is bocsájt majd. De Noémi Kristóf miatt is frusztrált, emiatt nehéz eset. Mert ha a Kristóf ügy nem lenne, akkor nem bunkózna talán annyira, és akkor könnyebben menne a dolog.
Amúgy meg Vanda nagyapja is jól tette, hogy hazavitte Vandát, hogy nézzen szembe a tettével.
Még valami a megbocsátás témaköréhez: több nyelvben is ugyanaz a szó jelenti a "megbocsát" és a "(pénz)tartozást elenged" igéket. Szerintem az, aki megbántott valakit, és ezt őszintén sajnálja, éppen olyan érzések közt vergődik, mint az, aki tartozik, és nem tudja megadni, hiába szeretné. Vanda szerintem még nem érkezett el erre a szintre, és az, hogy nem szembesítik tettei súlyával, nem segíti a fejlődésben (ezzel eddig csak Imi próbálkozott egyszer - meg tán a Papika). És igen: elkelt volna az a bizonyos makarenkói... Kizökkentette volna a lánykát a hamis kis világából. Ez persze nem azt jelenti, hogy a verés híve vagyok: én sem kaptam szinte soha, és én sem adtam senkinek.
Na igen, ha tudna őszintén, igazán bocsánatot kérni, megbánni. Ha alapvetően megváltozna a természete. Mert ez egy igenis gonosz dolog volt, alávaló hazugság, amivel tudatosan ártott valakinek, rágalmazás. A keresztényeknek könnyű, mindenki minden bűn alól fel van oldozva, Jézus ugye megváltott mindenkit. De aki nem hisz? Annak csak egy gonosz ember gonosz tette volt. Ha tényleg megváltozott most, az majd kiderül, csak ki kell várni, mert egy ilyen dolgot nem lehet megbocsátani, csak hosszú idő alatt bizonyítani a tényleges megbánást, változást. Szerintem.
Van abban igazság, amit írsz. De más dolog hibázni, és más dolog ármánykodni, tudva és akarva kárt okozni. OFF-olok egy kicsit én is: a két kulcsszó Péter és Júdás. Júdás tudva, akarva és pénzért lett áruló, majd, amikor nem tudott mit tenni, nem kért bocsánatot , hanem elpusztította önmagát. Péter háromszoros tagadása viszont emberi gyarlóságból, félelemből fakadt, és őszinte megbánás követte - el is nyerte bocsánatát.
A szándékkal okozott kár is megbánható, meg is bocsátható, csak sokkal-sokkal nehezebb. És nem a károkozónak kellene sértetten gubbasztania, ha jogosan megsérült emberek a fájdalmukból fakadóan sértegetik, bántják.
Igen, nehéz a helyzet. Szerintem itt a bocsánatkérés lenne a legfontosabb. Nem a "bocsikaléccike", hanem az őszinte, igaz KÉRÉS.
Ennyi jutott eszembe Vanda ügyében. Lehet vitatkozni - vevő vagyok mindenki véleményére.
Azért a való életben sokan még a beismerésig sem jutnak el. Annó a Horthy renszszerig bezárólag ha valaki nagy hibát követett el, akkor vagy párbaj lett a vége, vagy öngyilkos lett az illető. Most bemagyarázza, hogy nem bűnös, és röhög a markába.
Visszatérve a BK-ra, legalább beismerik a szereplők, hogy hibáztak, és sz*rul érzik magukat. Azért ez nem arra biztat, hogy hibázzuk nyugodtan, annak ellenére nem, hogy nem az a legjobb megoldás, amit a szereplők tesznek.
Ezért kéne egy kicsit odafigyelni mit közvetít pl. a Vanda sztori. Nem véletlen hogy mostanában verik a tanárokat a tanulók. Hisz gyüjtöttünk mi már Isaura kivásárlására is. Miért pont Vanda ne hatna a fiatalságra. Nem igaz? Ez az amerikai stílusú "bocsánat elnézést, megbántam, beszéljük meg" agyturkász beszéd meg egyenesen az agyamra megy.
"Megviselt ez a döntés, hiszen a Barátok köztben töltött időszak eddigi életem legjelentősebb szakasza volt, egy csapatba tartoztam, amelyet nagyon nehéz otthagyni"
Naná, sok pénztől esett el. Máshol nem tudott elhelyezkedni, így visszajött a BK-ba. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy most a hülye picsa szerepét oszják-e rá, mint Nórára.
Igazad van, de: a dramaturgia szempontjából ez a vedelés lesz az a fegyver, amely sokáig a színpadon van, csak azért, hogy egyszer elsüljön. Nem ok nélkül ábrázolták ezt az extrém vízigényt!
Noémi ügyéhez egy szösszenet: a le(h)ányzó hazatér, és vödörszám vedeli a vizet... Anyucinak, aki drogosokra spécizett pszichiáter, nem tűnik fel, hogy a gyermeke diszkódrogok fogyasztása utáni tünetekkel ékeskedik? Csak sopánkodik: most mondd meg, mit csináljak? Mintha nem is szakember lenne.
Hány ilyen felnőtt van aki azt hiszi egy "bocsánat"tal minden el van intézve, pedig dehogy is. Mielőtt az ember szemétséget csinálna kell gondolkodni. Vanda szemét egoista aki csak magát sajnáltatja, mert szegénynek most rossz.
Vigyázz, amikor én kezdtem erről beszélni, nem nagyon állt mellém senki. Mármint a TV közerkölcsre való hatásáról beszélek. Közfelkiáltással azt modták, ez kereskedelmi TV, itt lehet...
Én egyetértek Veled (ha nem tünt volna ki a mondataimból...)
Tudatosítani kellene benne mit is tett, és nem vigasztalgatni.
Mert Vanda most is csak magára gondol, saját magát sajnálja. Az eszébe sem jut, hogy Imrének milyen volt hetekig amikor megvádolta, hogy Imre is úgy járkált a házban, hogy megjegyzéseket tettek rá, összesúgtak a háta mögött, beszóltak neki, holott nem tett semmit, mégis szégyenkezett, de Vandában ez fel sem marül. Nemcsak gonosz, de rettenetesen önző is, és erre rátesz a vigasztalgatásával papika is, anyuci is. Mondják meg neki, hogy ez semmi ahhoz képest, amit Imi átélt ártatlanul, ki kell bírnia, hiszen ő még bűnös is.
Teljesen egyet tudok Veled érteni. A BK erkölcsi-társadalmi tanulságai sok sebből véreznek. Az még nem lenne baj, hogy a készítők értékrendje ilyen. Az a nagy baj, hogy már régen bizonyított tény, hogy a mozgókép hatása a fejlődő pszichére nagyon erős. Nem egy, nem kettő gyerek és ifjú lesz olyan, aki ezeken a maszlagokon szocializálódik, aztán hipp-hopp észbe kapunk, és több ezer ki "berényimiki" meg "barthazsolt" fog köztünk rohangálni. A "botondokról" és a "vandácskákról" nem is beszélve...
Nem is tudtam hogy Noémi a hibás Vanda szemét húzásaiért. Mert Juli szerint le kéne neki keverni egy hatalmas pofont. Sok mindenért le kéne, de ezért nem. A nagypapa szerint is értékeljék hogy visszajött és beismerte a tettét. Ez lenne a közvetített tanulság? Kövess el hatalmas szemét dolgot, hazudj, mocskolj be másokat aztán ha már unod akkor ismerd be és maradj a házban. A lényeg hogy kérjél bocsánatot. A suliban meg verd meg a tanárod. De utána kérjél bocsánatot.
Rosszul hallottam, vagy tényleg mondott valami olyasmit Vilibá, hogy a Géjzának még nem is mondták el, hogy az a rosszarcú, akivel gyémántcsempésztek, meghalt? Vagy má' megin' túl keveset ittam??
Éppen arról beszélek, hogy nem kéne ennyire nevetségesen keményen fogni a csajt... Persze ha Orsin múlna, akkor a nap 24 órájában otthon tanulna és az utcára is csak csadorban menni ki.
mit kene az anyanak csinalnia a lanyaval azon tul, hogy szamtalanszor elmondta, hogy nem helyes amit tett, hanem nagyon randa dolog. uldozze el otthonrol? ugyan mar.
Alapvetően abban igaza van, hogy beszól vandálnak, mert elég gáz, hogy az anyjától megközelítőleg sem kapja meg azt, amit érdemelt. Abban is igaza van, hogy egy 18-19 éves lányt ne kezeljen így az anyja...
Hát ez a Nyomi.../a régi/...Azt mondogatta,felnőtt,azt csinál amit akar. Ez rendben is lenne,de mégis felháborító,hogy szüleinél lakó,18 éves meglett felnőtt,komoly nő létére,számonkérik,és féltik. Felháborító ez kérem szépen,hová fajul a világ...
Jol sejted,elég kavarógép ez a Botond!Nem mondta meg Gézának az igazat,hogy Bauer meghalt,és igy nem tudd vallani ellene.Nyilván azéért nem mondta meg neki,hogy Kingával való kapcsolatát ne veszélyeztesse!
Tildára meg külön kíváncsi vagyok kit fog választani. Ha az Eriket akkor az is egy nagy balf....sz ha így is kell neki, amit művel vele. Aztán még anno Erik szólt be Palinak "gerinc és önbecsülés" ügyben.
Nálam még az csapta ki a biztosítékot, amikor Tilda szó szerint butának nevezte Zsófit, amiért egyéjszakás kalandja volt Imivel! Ő, aki Pali feleségeként Erikkel félrelépett!!!
Bandrás is mekkora nagy franc lett mostanában. Szépen beleteszi a bogarat a lánya fülébe (hozományvadász) aztán mikor kipattan egy veszekedés a fiatalok közt (a lánya meggyanúsítja a kedvesét egy légből kapott váddal, aztán dúlva-fúlva elrohan amit később a fiú nem igazán díjaz) boci szemekkel és nagy sóhajtozások közepette kijelenti a tutit " hát kislányom ha egy ilyen gyanúsítgatást sem bír megbocsátani akkor nem is illetek össze, mert ha szeretne megbocsátana". Szart megkeverni az fasza dolog, a bűzön felháborodni meg nem.
Meg a Claudia is. Elmondja mindennek az Imit (még jó hogy nem fogadott verőlegé- nyeket) aztán most meg "oké rendben, ne is beszéljünk a dologról". Az a fatökű terézanyába oltott férfinak látszó valaki meg mindenkinek megbocsájt. Még a végén szerelmes lesz a Vandába. Annyira rossz volt a Zsófi az ágyban hogy pár óra alatt megváltozott a véleménye? Este még majdnem szerelmet vallott neki. "Sajnálja hogy anno elengedte".
Andrásnak és Júliának problémájuk van a tinédzser lányaikkal. Vajon mit fog tenni Zsófi és Imre az egyéjszakás kalandjuk után? Vajon Botondnak sikerül végleg megszabadulnia Gézától?
András panaszkodik Júliának az Emmával és Kristóffal kapcsolatos problémákról. Később meglepődve fedezi fel, hogy Emma nincs otthon. Közben Júlia megérkezik Ivánhoz azzal a szándékkal, hogy azonnal hazavigye Vandát. Ő és Vanda bocsánatot kérnek egymástól, majd Júlia közli, hogy nincs vita, Vanda nem maradhat tovább Ivánnál. Eközben András vigasztalja a kétségbeesett Emmát, aki azon kesereg, hogy Kristóf kiszeretett belőle.
Claudia és Terike nem tudják, hogy Imre és Zsófi egymás karjaiban alszanak Zsófi szobájában, és megbeszélik a Kertész családban történt kellemetlen eseményeket. Ezután Claudia reggelit visz Zsófi szobájába, és meglátja, ahogy ő és Imre együtt alszanak. Kihátrál, de az ajtócsukódás felébreszti Imrét és Zsófit. Imre később azt mondja Zsófinak: nem hiszi, hogy túl kellene bonyolítaniuk a dolgokat, és azt javasolja, maradjanak barátok.
Zsolt egy kapcsolatától értesül Bauer haláláról, ami azt jelenti, hogy a rendőrség nem fog alátámasztó bizonyítékokat találni Géza vallomására. Ezt elmondja Kingának, aki elhatározza, hogy átadja a jó hírt Gézának. De összetalálkozik Botonddal, aki azt mondja neki, inkább mondja el Vilmosnak és Terikének, és majd ő szól Gézának. Botond hallgat Bauer haláláról, és megismétli: Gézának el kell menekülnie. Miközben Vilmos azon tűnődik Terikének, hogy Géza és Kinga újra össze fognak jönni, Botond kiteszi Gézát a vonatsíneknél.
Vajon Orsolya képes lesz megbirkózni Noémi makacs viselkedésével?
Kristóf eltűnődik, helyes volt-e beköltöznie a házba, ahol Emma lakik.
Botond meg akar szabadulni Gézától, nehogy kísértést jelentsen Kingának.
Orsolya rajtakapja Noémit, amint iszik, és úgy dönt, egyedül foglalkozik vele, mivel László vidékre utazik. Noéminek elege van a prédikációkból, és elhatározza, hogy elmegy bulizni, ha a barátai nem jöhetnek hozzá. Orsolya megpróbálja visszatartani, de hiába. Andrástól kér tanácsot, de András nem tud mit mondani neki.
Miután András figyelmeztette, vigyázzon az olyan férfiakkal, akiknek a pénzére fáj a foguk, Emma elmondja Kristófnak, hogy elég nagy vagyon örököse, de ő kijelenti, hogy nem érdekli. Emma ezt örömmel hallja, és az este még jobban folytatódik számára, mert kiderül, hogy nem undorodik Kristóf műtéti hegeitől. Később, amikor Kristóf viccelődik, hogy Emma pénzéből eltüntettethetné a vágások nyomát, és elmehetnének nyaralni is, Emmának kétségei támadnak, és arra gondol, hogy Kristóf mégiscsak a pénzét akarja. Kristóf állítja, hogy csak viccelt, de Emma erről nincs meggyőződve. Kristóf megvallja Eriknek, hogy nem tetszik neki Emma viselkedése, és eltűnődik, okos dolog volt-e egyáltalán beköltöznie a házba.
Botondnak elege van abból, hogy folyton Gézáról halljon Kingától, mivel sejti, hogy Géza még mindig nem közömbös a lánynak, és kiböki Miklósnak, hogy Kinga még mindig többet foglalkozik Gézával, mint vele. Miklós megerősíti gyanúját, így Botond azt tervezi, hogy megszabadul Gézától, nehogy Kinga kísértésbe essen. Mintha féltené a bácsikáját, azt tanácsolja neki, hogy menjen világgá, inkább, mint hogy börtönbe kerüljön, de Géza nem így gondolja. Botond Magdit és Vilmost is felhasználja, hogy érzelmileg zsarolja Gézát, aki később közli Botonddal, hogy mégis elmegy, és arra kéri, vigyázzon a családra és Kingára.
Tegnap este volt egy kis melóm, így lemaradtam az aktuális adásról!Valaki tudna írni egy kis rövid fogalmazást, hogy mi is történt?vagy a szokásos semmi?:)
Lehet hogy megcsináltatta a fogait és a frizuráját az is lehet hogy a lánya vett neki egy másik színü dzsekit és most meg sem fogjuk ismerni. Még az is lehet hogy a Vilibá sem.
én meg arra szavaznék, maradjon manyus ott ahol van, a francnak se hiányzik. Terike ezerszer normálisabb, ha mást nem is, csak megjelenésre is, míg manyus olyan rusnya, hogy ránézni is rossz.
Igen, a múltkor tett is észrevételt Vili bácsi, miután eltévedtek Terike nem tette az epés megjegyzéseket meg szidalmakat, mint szokta Magdi anyus. Terike nem piszkálja néhány pohár sör miatt sem. És: szereti a focit!!!
Szerintem is. Az a néhány el-elcsíphető beszédes pillantás... Egyébként ismertem egy ilyen Vili-Magdi típusú párt. Azért nem váltak el, mert az nem szép dolog. De közben kizabálták egymás szívét, és leéltek egy elrontott életet. A bácsi pár éve meghalt, a néni azóta csak pasizik, pasizik, de már nagyon nem áll jól neki, és látszik rajta, hogy csak az éveket akarja pótolni. Nem boldog. Szerintem el a házmesternénivel, éljen Terike, az új "információs központ" (= pletykafészek)!
A Botondot megformáló színész jó sok Dallast nézhetett annak idején: elég "dzsokisan" rángatta a szemöldökét az udvaron... (Egy Kránitz-hangú röhögést azért még megereszthetett volna! Az egész Dallasból Jockey kacagása volt a legtutibb.)
Emma már két fiúval volt együtt (egy osztálytársával egy bulin, meg Ricsivel, a Tilda öccsével).
Lehetne diverzifikálni a sorozatot, megmutatni, mit csinál Géza/Zsolt a napsugaras Itáliában vagy a börtönben. A Szökés sorozattal is versenyre lehetne kelni.
Gejzu nem mondta meg Botondnak konkrétan hogy hova megy. Csak azt hogy megy. "Jobb ha nem tudod hova megyek" mondta Botondnak. De szerintem nem fog elvándorolni.
nem tudom, hogy a mellkason milyen a seb, de nekem keresztbe vagtak fel a hasamat es 6 het utan szep diszkret piros hegecske marad a helyen, pont, mint a srace..
Ahogyan megszokhattuk, az erotikus jelentek ismét valósághűek voltak. Emma (aki vagy szűz, vagy csak egy fiúval volt még), úgy fekszik le Kristóffal, hogy még egy jó kis petting sem volt soha. Kristóf meg alig várja, hogy magáévá tehesse Emmát, majd amikor ott van a nő is, az alkalom is, elkezd cidrizni, hogy vajon elzöldül-e a hőgy, ha meglátja a vágást a mellén.
A sminkest ki kell rúgni, mert a sebhely egyenesen komikus volt a felvezetéshez képest. Nagy vörös hurkát kellett volna ráapplikálni, nem ilyen kis rózsaszín izét... De a sminkes amellett, hogy béna, szerencsés is, mert sem őt, sem közeli rokonát, barátját nem műtötték még. Akkor tudná, mi az a műtéti heg!
Az, hogy Géza külföldre megy nem is lett volna rossz ötlet, de még a rendőrségi bejelentés előtt, hisz mit is csinált itthon? Semmit. Viszont most már rossz ötlet. Mégis, melyik országba? A 3 milliót megkapta már Zsolttól?
Olyan is volt, igen. De én arra gondoltam, amikor a II. részben visszamegy 1955-be másodszor és látja a fiatalkori szüleit is, meg saját 85-ös önmagát is a kultúrház parkolójában Biffel verekedni.
Botond viszont tud róla. Ha Géza előkerül, akkor majd lecseszi Vilibá vagy Magdus, hogy hol járt? Ő elmondja, hogy Botondnak megmondta, hogy hová ment, közben meg ő nem mondta el azt Magdinak vagy Vilinek.
de az milyen már, hogy ő csakazértis kiborul, meg márpedig mehessen el bulizni ahol szétpiálja magát, MERT "a Zemma bezzeg a Kristófnál hentereg"? ezek hogy is függenek össze? mert szó szerint erre hivatkozott...
Azért mekkora bunkó Botond! Rábeszéli Gézát, hogy menjen el, az kivételesen hallgat rá, elmegy, majd behazudja a Kingnek azt, hogy nem utazik e Géza. Ennyi esze van. Majd kiderül ez, aztán majd Kinga megharagszik rá, és akkor még Botond lesz megsértődve...
Jajj tééééééényleg! Amikor rasztásan és szakállal láthattuk viszont. Köszike! Hány éve is ennek? Három, öt?
Egyébként - ahogy eccer rég már szó volt róla - ebben a sorozatcsodában, megtalálható volt már eddig is a társadalom mindenféle szemetje. Barátnőjét megcsaló strici, a legjobb barátnőjén átgyalogló cafka, apját meglopó, egyetemről kipenderített huszonéves, adócsaló vállalkozók, sittes pincér (akit annak ellenére senki nem keresett, hogy hetente volt balhéja), hamispénztgyártó nyomdászfater, élettársa millióival lelépő zugügyvéd, illegális CD-díler kamasz némi engedély nélküli fegyverbirtoklással, nemi erőszakot elkövtő dj., félrekufircoló bolti tolvaj anyuci, alhoholista anya, pletykálkodó-áskálódó házmester, zabigyerekét ex-pasija nyakába varró lotyó, satöbbi, satöbbi, satöbbi. Csak úgy egyszuszra. Szép kis életmodell. Ha mindezeknek akár halvány foszlánykája is rögzül egy még kialakulatlan személyiségű nézőpalántában, komoly gázok jöhetnek. Ha valaki egy ilyen ívelésű tévéműsoron szocializálódik, az sokra nem viszi...
Mi ez a sztori Csabival Kisbérről? Én még ott maradtam le, hogy külföldön focizik...
Egyébként az a kapulajas meglesés Botonddal meg Gézáékkal tisztára Vissza a jövőbe feeling volt nekem - mint amikor Marty visszanézte magát az 1955-ös parkolóban.