Keresés

Részletes keresés

Feriba51 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76686

Örülök, hogy van még valaki, akinek bejön ez az "egymenetes". Szerintem is jobb a minőség, több illat és aroma marad meg.

Természetesen nem kell összetéveszteni az egylépcsősökkel. Itt sokkal kisebb a kiválasztás hatásfoka és az utópárlat leválasztásnál kell egy kicsit jobban figyelni.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: pam-pi (76684)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76685

Nagyon köszönöm a receptet, de elárulom neked, hogy mostanában reggelente a feleségemmel a "fahéjast" isszuk (ketten egy pohárral):-))))

Nagyon ízlik, de csak annyit hagyom benne, hogy egy diszkrét sárga színt kapjon a nedű. Még a 46% is passzol.

Azért nem írtam ide, mert féltem, hogy lehurrognak.:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Törölt nick (76678)
pam-pi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76684

Szia! Nekem egylépcsős van. Nem ez a típus, nem tányéros, de egylépcsőben nagyon jó pálinkát csinál. A nickemre kattintva a hozzászólásaim között láthatod a főzőt és a tapasztalataim . Tudok vele hagyományosan 2 lépcsőben is főzni. Ugyan azon cefréből, 1 és 2 lépcsőben készült pálinka vak teszten eddig mindig az 1 lépcsős nyert. Így mostanában már csak 1 lépcsősként használom. Igaz ez nem tányéros!!! Talán "Fokozott Kiválasztású Páracsőnek" (by Feribá51) lehet tekinteni. A refluxot is csak whisky-nél használom.

A videóból ítélve szerintem kevés a hűtés, mert " füstöl" a kifolyócső. 

Az opálosodás tényleg probléma lehet, ha 40% körülire hígítasz. De szűréssel ez is orvosolható. Szerintem ez annak tudható be, hogy nincs kozmaolaj leválasztás. De szerintem ez nem is baj. mert így több aromát tartalmaz a pálinka.

Előzmény: Elveon (76641)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76683

...köszöni szépen!!...egyébként rosszul írtam, nem a nappali, hanem az előszoba lett a "főzde"...

Előzmény: CefreTársaság (76677)
stapika Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76682

Ez egy fontos kérdés.:-DD

Előzmény: jana001 (76681)
jana001 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76681

Miért kell ehhez 1 l-es üveg? Fél lityis nem jó?

Előzmény: Törölt nick (76678)
stapika Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76680

Látom a Mesterek nem érnek rá.Amennyiben megfelel,én adok egy tippet.

   Amennyiben forr a cefréd,öntsd bele a cefrébe,ha nem tedd az alszeszhez(másodszori főzés)

  A cefre mennyiség 10%-nál már érezhető az íz változás.

    Próbáltam,nem kompóttal(szerintem befőttre gondoltál),friss birssel.

Előzmény: pikvikk (76611)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76679

Szia.

 

Ha lehet engem is érdekelne egy kevés a citromsavból!!!!

Előzmény: Amateur-no1. (76676)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76678

Neked is jó nedűt!:-) Cserébe küldök neked egy jó kis receptet, én is ilyet iszom most az asszonnyal. Hátha bejön.

3 dl 46%-os almapálinkát tegyél egy literes üvegbe. 1 egész fahéjrudat dobjál bele+20-30 szem mazsolát. Zárd be az üveget és 24 óráig rá se nézz, tedd félre.:-)) Amikor majdnem piros a színe, akkor jó, egészségedre! A mazsolák is finomak, olyasmi, mint a bonbon meggy, bár sokkal erősebb.

Előzmény: Feriba51 (76675)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76677

Minden tiszteletem a feleségedé!! :)

Előzmény: rézműves1 (76618)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76676

Teljesen aláírom a szisztémádat !

Citromsav !  A munkahelyemen, van olyan AGRESSZÍV  citromsav  (só formában )  az asztán üt !

Üveges vállalkozás és ezzel maratjuk az üveget, szerinted... kis dózisban is patyolat a végeredmény !

Lopni, nem szoktam, de olyan olcsón megvan akár egy egész zsáknyi  (25 Kg. ), m megbeszélkem a góréval és elosztható.

Előzmény: fehérkutya (76671)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76675

Helló ROBI876!

 

Nagyon örülök, hogy segíthettem. Én is mástól tanultam, de még eddig mindenkinek bevált.

Jó nedűt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (76664)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76674

EZ IGEN! Lehet válogatni, köszönöm Uraim!  :))))

 

Én már holnap reggel kipróbálom valamelyik módszert!

Prophet09 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76673

A hétvégén ki is próbálom!

Előzmény: Baracilin (76672)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76672

A hideg zsíroldó ilyen megoldás....nekem Miklós1 javasolta, nagyon bejött. Belecsurgatszegy kis löttyöt, egy kefével elkened az oldalán, vársz 1-2 percet még egyszer végigsurolod az oldalát és már lehet is kiöblögetni és csillog villog.

Előzmény: Prophet09 (76670)
fehérkutya Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76671

en meleg vizet nem ajanlom. Egyszer csinaltam, masnapra ketfele volt nyilva  a ballon. Nyilvan volt benne valami feszultseg. Szoktam venni borkoves hasznalt ballonokat, azokat ecetben mosoko vagy homokkal szoktam hintaztatni. Eltart egy darabig, de vegere tiszta. 54 litereseket is igy mostam.Lenyeg, hogy jopar marek homok legyen benne es keves citromsavas viz vagy ecet.

Előzmény: Amateur-no1. (76669)
Prophet09 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76670

Ej, de jó ötletek! Én is ezzel a problémával küzdök, csak részletekben. 3 db 20 literes ballon, plussz vagy 10 darab fonott korsó különböző méretekben. :) Azért mindenképpen olyan megodás kell, aminél nem feltétlen kell teletölteni, hiszen 20-30-40 kilót forgatni emelgetni nem egyszerű dolog. Pláne ha nedves is...

Előzmény: Baracilin (76667)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76669

Eszedbe se jussék   EGYEDÜL  RÁZOGATNI  , ketten, mégis  kellemesebb ! ! ! 

Előzmény: Kariboy107 (76660)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76668

Nem szerettem volna ezt közprédára adni, de mindegy HYPO ,- jó keményen sűrűn bele, álljon vagy két napot és laboratóriumi tisztaságú lesz!  Próbáltam !  Azért nem tettem be, nehogy bántsanak.

NAGYON KI KELL ÖBLÍTENY   !!!!!!!!!!     szuper lesz  !!!!!!

Előzmény: Kariboy107 (76660)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76667

Mr. muscle hideg zsíroldó..vagy valami egyéb lúgos hideg zsíroldó ami neked kell. (gáztűzhely takarító folyadék) percekalatt kiszedi a szmötyit.

Előzmény: Kariboy107 (76660)
hal65 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76666

30 Literes.

Előzmény: foxrudi (76647)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76665

Mi lehet az az oldalra kiálló vaslap??? Csak nem oda kell tenni az üveget amibe gyűjtöd a pálinkát? az az üst főzés közben forró lesz... jó öltet a kész pálinkát órákon át ilyen hőfokon tartani....? 

Előzmény: Elveon (76641)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76664

Szia Feribá! Ma amikor kimentem főzni, előtte vettem még egy tubus Fbs-t, biztos, ami biztos alapon. De jó lett!:-)) Főztem is vele, ráadásul folyékony állagút, amit erősebben is lehet hevíteni. A fedőn a hőmérő 82 fokig ment fel a főzés folyamán, és nem eresztett sehol sem, alaposan végig szimatoltam a tetejét, nem lehetett pálinka, vagy gyümölcs illatot érezni és a gőz sem nyomta fel róla a fedőt, fix maradt végig. A 200 literes új hűtő is nagyon jó újítás volt, a 3-3,5 órás főzés végére is hideg maradt benne a víz, néha megkevertem a tetejét. Kellett neki ez a 200 liter, a 120 épp csak megfelelt. A másik tubus szikonnal majd picit belejavítgatok, de így is tökéletes. Köszi a jó tanácsot, maximálisan bevált!

Előzmény: Feriba51 (76576)
kupeci Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76663

Megpróbálnám erősebb mosogatószerrel kefével, ha nem jönne be akkor vízkőoldó. Ha az sem jönne be lesz még egy két ötletem:))

Előzmény: Kariboy107 (76649)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76662

Azért, ha megtöltöd vízzel ne hogy oldalra fordítsd, mert aztán nem kell tovább mosni!:-)))

Jó nedűt!

Előzmény: Kariboy107 (76660)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76661

Rakjál bele 3liter forró vizet utánna 8 evőkanál mosószóda. Ezt rázd össze.

rázás után töltsd tele forró vízzel.Ha kihült kicsit önts ki belőle ,megint rázás .

ez kihozza szerintem.

Előzmény: Kariboy107 (76660)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76660

Köszi mindenkinek!

Mennyivel könnyebb lenne, ha ez is csak 5 literes lenne.. :D

Ezt a nehéz ballont elég felemelni is, nemhogy rázogatni :/ pedig muszáj leszek, reméltem, van erre valami titkos, rendkívül könnyű módszer :DDD

sogi01 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76659

" megnézem az érdi piacon" Csak nem itt laksz a környéken?

Előzmény: Csakaházi (76644)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76658

Szia!

 

Küldj valami elérhetőséget, a hollót hova küldjem ?

Előzmény: Baracilin (76657)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76657

Ha kicsit is igényes vagy akkor semmi árulkodó jel, nem hogy szag de egydarab muslicanem lesza környéken... igényesség alatt a tisztaságot értem pl az erjedéskor zárt cefréző edényeket,főzés után elmosni a hordókat stb...

Előzmény: truffle (76595)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!