Egyébként van olyan a topikon, akihez el lehetne menni egy-egy kifőzénél tanulgatni, leskelődni, kérdezősködni? Mert ugye más itt a rengeteg infót begyűjteni és kezdőként semmit nem érteni belőle, mint látni a valóságban.
Az ember még nem is lenne hálátlan, vinne valami "jó kis cseh páleszt":D
Semennyire....Nekem a 45 nek sincs hangja, legfeljebb amíg a moslékot ürítem...Nyugodtan csináld, nem lesz gond, ha megfelelően gondosan, tisztán jársz el. Persze én nem panelban nyomom...
Nincs igazad Hal, Józsipapának jogos a megjegyzése.
Ez tényleg egy szakmai topik, Az illyenekkel teszed gagyivá...
Nekem sem tetszett amit betettetek, ezentúl nem mondom jóérzéssel a kezdőknek, hogy olvass vissza, mert az álltalad is betett szarokat kell nézegetnie.
Ha 5 l-es hobby főzővel(gyári, réz) panelházban szeretnék főzőcskézni, akkor a kedves szomszédok mennyire fogják kívánni, hogy létesítsek édesanyámmal szexuális kapcsolatot? Gondolok itt a szagokra.
Vagy ezek a főzők vannak annyira zártak, hogy nem lenne zavaró?
A "legjobb akkor mikor egyszer megcsípte a fagy." tétellel nem értek egyet, de a szakirodalom sem! Ennek a gyümölcsnek van egy szedésérettségi állapota, amely fajtától, termőhelytől, évjárattól függ, de elmondható hogy szeptember végétől, október közepéig le kell szedni a fenti kitételek függvényében. A komolyabb fagykárt szenvedett gyümölcsöt azonnal fel kell dolgozni, ami nagyobb tételnél valóban nehezen kivitelezhető. A birset utóérlelni érdemes ha lehet, erre a hibátlan, kézzel szedett, nem hullott gyümölcs alkalmas. A hibás , vagy hullott darabokat azonnal érdemes feldolgozni, azok romlásnak indulnak...Sajnos egyes években a hibátlannak tűnő darabok is. Én ládákba rakom az utóérlelhető birset, és időnként átválogatom. Ilyenkor a sárga, teljesen utóérlelt, vagy romlásnak indult példányokat dolgozom fel, kivág va a rohadó részt az ép részeket kimentve. Érdemes szerintem így bajlódni vele, általában elenyésző a rohadásból eredő veszteség. Mostanában főleg érdemes időben szedni a tolvajok miatt is, ha nem zárt kertben van, nagyon népszerű lett a birs, főleg a pálinka miatt! A feldolgozásom hasonló, mosás, szőrtelenítés, darálás, és párolás addig amíg egy evővilla könnyen bele nem szúrható. A forráspontot nem éri el a főzővíz hőfoka, és nincs kompótíz a pálinkában! Higitásra elég általában a főzőlé, amit hozzáöntök a cefréhez, a főzőlébe keverem a cukrot, ha 40 fok alatti, az egyéb adalékok csak lehülés , 30 fok alatti anyagnál.
Mondja meg már nékem valaki, hogy ezeknek a gagyi zenéknek mi köze van a pálinkafőzéshez? Van olyan topik, ahol mindenki kiélheti a zene iránti rajongását. Ne silányitsátok már el ezt at odalt is.