Keresés

Részletes keresés

Jamie25 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 160
Sziasztok!

Krisz:köszi az árajánlatot,ilyen körül gondoltam rá...kezdem kapisgálni,hogy milyen pici dolgok viszik majd el a pénzemet,amit nehéz előre betervezni!:)))
gg:azt hiszem maradok a házilagos kivitelezésnél,édesapámnak mutattam,azt mondta hogy nem probléma simán tud ilyet csinálni...
Amin lehet és ésszerű,azon próbálok spórolni...most úgy néz ki,hogy anyagot nem is kell vennem,mert van ismerős aki "beszerzi":)akkor meg a mespórolt kb. 45 e Ft-ot inkább költöm másra...a garázs egyik oldala ki is jön belőle!:))
Üdv:
Jamie
Kemer2 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 159

A kemencés engem is érdekel, ha bevált.

Amúgy a fakorongos dolgot akár milyen hihetetlen Honkás házban láttam.Kiütik, aztán ugrálmak felette a tetőn, hogy a helyére menjen.

 

matranensis Creative Commons License 2005.02.18 0 0 158

Sziasztok,

 

Hát el voltam maradva egy kicsit a fórum követésével, de hát fontos projekten dolgozunk: úgy néz ki sikerül megvenni a Telket. Mi ugyan csak birtoknak hívjuk a mérete miatt, de egyszer mégiscsak a miénk lesz!

Merthogy a gerendaházat már megálmodtuk, de csak nem rakhatjuk be akármilyen környezetbe. Ámde hegy lábánál, patak mellett, erdő szélén utca végén... :)

 

Gratula Jamie!

 

Meg tudnátok osztani velem a kemencésember elérhetőségét? Mint alternatíva érdekes lenne!

 

Nem bírom megállni: láttam egy részét a gerendaházak c. ATV műsornak. Kár volt. (kriszbácsinak köszönhetően csak ennyi. :))

 

Üdv,

msis

 

kiscowboy Creative Commons License 2005.02.18 0 0 157
Arra gondoltam, ez egy megfelelő forma lehet arra, hogy ne keljen másnak is végiglapoznia sok-sok oldalt a régi fórumokban, ha egy-egy specifikus kérdésre választ keres, ezért lenne jó ez a kérdezz-felelek: http://ronkhaz.info/kerdesek

nekem is lesznek majd kérdéseim, sok-sok kérdés
ezeket az "új kérdés" cimszó alatt lehet felvinni, aki pedig tud rá válaszolni, az a "Válaszra váró kérdések" alatt tud segiteni
Garesz Creative Commons License 2005.02.18 0 0 156

kiscowboy!

Miképpen tudunk segíteni!? Ami konkrét infó van azt oda írjuk be vagy miképpen gondoltad?

Garesz Creative Commons License 2005.02.18 0 0 155
Ez a vas kütyü egy teljesen szabvány dolog a gerendeházaknál és a rönknél is. Szerintem házi barkácsolás helyett jobban jársz kriszbacsi ajánlatával. A fakorong kiütés szerintem kicsit Mekk Elek megoldás. Ugyanis a köztes állapotokban vagy feszül vagy lóg az adott szerkezet. A végén meg vagy lógva vagy feszülve marad. A csavarral elég finoman utánna lehet állítani amíg kívánja a szerkezet.
Előzmény: Jamie25 (153)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 154

PB típus: 80x80 a felső talp, 90x90 az alsó talp, M10-es ragasztós dűbellel tudod az alaphoz rögzíteni, úgyhogy ezt előre nem kell beépíteni, mert utólag is beteheted.
2500.-+ÁFA /db

PS typus: itt van egy 350mm-es menetes szár, azt betonozod be, a talp az 80x80 mint a másiknál.
3650.-+ÁFA/db
Előzmény: Jamie25 (149)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 153

Hát ennyi ötlettel,lehet hogy mégis nekiállok házilag gyártani:)))kösz István az ötletet!Apámat ráuszítoma dologra,gondolja én nem szeretek fémmel dolgozni:(

persze krisz ajánlatát még megvárom!!!kérdés mennyire akar lenyúlni!:)))))

azt hiszem nyithatnánk egy faház-alkatrész árusító boltot már!!!:)

remélem nem lesz gondunk a gombával,nálunk műszárított padlóból vannak a gerendák ragasztva,elvileg szállítás után egyből lerakodjuk...majd meglátom...

 

 

Kemer2 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 152
Én olyan megoldást láttam, hogy  nem csavarral oldották meg a verandánál, hanem be volt téve két kb 4 cm-es fa korong, és azt egy év után kiütötték a helyéről a süllyedésnek megfelelően egyet vagy mind a kettőt.
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 151
Egy dolog az elmélet, és egy dolog a gyakorlat... Mikor 1 hétig nyáron a kamionban rohad ponyva alatt a fa bedunsztolva, azért egy-két helyen előjön a kékpenész, mert tökéletes felületkezelés nem létezik. Ez a fa minőségét nem befolyásolja rövidtávon, mivel csak a felületén telepszik meg, egyszerűen el lehet tüntetni, egy kis ipari hypoval meg kell kenni és pár perc múlva már nyoma sincs a gombáknak.
Előzmény: Jamie25 (145)
fakeco Creative Commons License 2005.02.18 0 0 150

  A  sulyedest  szabalyozo  csavarokat  hazilagosan  elotudod  allitani , megfelelo  meretu  menetes  szalbol  a  kivant  meret,   talp behegesztese  a szalba, sossavval

 zsirtalanitod,  badogosok  altal hasznalt  forraszto ont  tepsiben  felolvasztasz

  ebbe bele  a zsirtalanitott  csavarokat  - onfurdo- faggyus  rongyal  attorolgeted- nemszabad  hogy  a  menetekben  sok  on  maradjon

   vagy  valammilyen  cegnel  tuzi  horganyoztatod a  talpakat

  a         rozsdamentas  talp             kicsit  sokba  kerul!

Jamie25 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 149

Szia Krisz!

 

Pontosan ilyen kell!:)))

Túl sok nem kellene belőle,kb. 10 darab.Számolva arra hogy a hátulra is fogok teraszt építeni!

Meg tudnád kérdezni nekem mibe fájna ez nekem?

És persze Te mennyiért adnád el nekem?:)))

Kösz!

Jamie

 

Előzmény: kriszbacsi73 (148)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 147

Szia Jer!

 

Fix-re nem lehet beépíteni a terasz tartó oszlopait,mert akkor az nem követi a ház süllyedését ,ettől a tető tartószerkezete feszültség alá kerül ...Ha süllyed a ház akkor ezzel tudsz utánállítani,hogy a tető is vízszintes legyen a házzal együtt!

Sajnos barkácsboltokban csak olyat tudtak eddig mutatni,ami fix.Az jó könnyűszerkezetes házakhoz,ott nincs függőleges irányú mozgás amit követni kellene!nem akarok ebből problémát,eddig finnországban csak ilyen megoldással láttam oszlopokat gerenda- és rönkházaknál!

Édesapám minősített hegesztő -igaz nem ez most a munkája-elvileg meg tudná csinálni,nem tudom hogy ez a rozsdamentes anyag mennyire könnyen hegeszthető!Tapasztalataim szerint nem egyszerű ilyet hegeszteni.

Azért szeretnék olyat ami gyárilag így készül.

Üdv:

Jamie

Előzmény: jer (146)
jer Creative Commons License 2005.02.18 0 0 146
Jamie25!

Nem értem a működését, ezt mindig lazán kell tartani, hogy süllyedhessen az oszlop? Vagy csak egyszer kell beállítani? Mert akkor inkább az oszlopot kell jól kimérni és elég az egyszerűbb fix magasságú...
Ilyet még nem láttam, a barkácsboltokban fixet lehet kapni. De szerintem leolcsóbb, ha magad megcsinálod, mert a hagyományos is 1500-2000 Ft körül van. Csak kell valaki aki tud hegeszteni.
Jer
Előzmény: Jamie25 (143)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 145

Szia Kemer2!

 

Gombásodás?Ilyen nem fordulhat elő,hiszen a faanyagot kezelni kell gomba ellen(is)!Elvileg ebből kifolyólag nem lehet problémád,ha ez rendesen meg van csinálva!

Még összerakás előtt kezeld-kezeltesd le,hiszen azután nem lehet minden részét lekezelni!

Üdv:

Jamie

 

 

Előzmény: Kemer2 (144)
Kemer2 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 144
Érdekes amit írsz,de én a gombásodás miatt írtam a februárt.Vagy ha rögtön lekened azt ki lehet küszöbölni?.Ilyen szempontból az ősz talán nem túl jó.
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 143

Sziasztok!

 

Tudna segíteni nekem valaki,abban hol lehetséges szerelvényeket venni faházhoz?Az oszlopok alsó pillérei betonozva lesznek,erre kerül később a fa oszlop.Jó lenne olyat venni,amit után lehet állítani.Ezt szeretném még az építés előtt megcsinálni és a betonozással egyidőben rögzíteni!

Ilyenre gondolok konkrétan:

szerelvény

Lehetőség szerint web-es elérhetőség  kellene!

Kösz!

Jamie

 

kiscowboy Creative Commons License 2005.02.18 0 0 142
sziasztok,

létrehoztam egy új oldalt, számitok a segitségetekre és részvételetekre :)

http://ronkhaz.info

http://ronkhaz.info/forum
fakeco Creative Commons License 2005.02.18 0 0 141

Igen  ez az  idoszak  idealisnak  mondhato  ronk  epites  szempontjabol de  talan  ettol  megjobb  a  keso  oszi  epites- a  lenyege  a dolognak legyen  ideje  a  ronknek  szepen  lassan leadni  a  nedvesseg  tartalmat  - kanikulas  idoszakban  ez gyorsan  tortenik  es  akkor  jonnek  a  ronda  repedesek.

   FONTOS a szalitasra tarolasra  nagyon  figyelni   nelegyen  dunsztban  a fa- 

  a  borovi  hajlamos  a kekulesre!!!!!!

Kemer2 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 140

Rég voltam, de figyelek. :)

Szuper, hogy mások is búbos kemence pártiak.Mi is azt tervezünk, bár kicsit bizonytalan voltam, mert mindenhol kandallót látok.Lehet hogy nem is illik rönkházba búbos?Voltak kétségeim, de annyira tetszik, és miért ne illene egy kedves kis házba egy kedves kis kemence!?

Más.

Azt hallottuk, hogy a rönkök rakását februárban célszerű elkezdni, (páratartalom és hőmérséklet).Mi a társaság véleménye?Nekünk ugyanis sok időt spórolna, ha ez nem feltétlenül lenne fontos.

babydevil Creative Commons License 2005.02.17 0 0 139

Szia Jamie!

Örülök, hogy lesz kemence. Meglátod isteni találmány. Nálunk a búbos a nappaliban van, viszont a nappali/dolgozószoba falán van egy lyuk, úgyhogy a fűtőtérből a lyukon keresztül a dolgozószoba is simán fűthető. Lehet is egy szál gatyában rohangálni, mertha a lakásban 24 fok van, akkor a dolgozóban 26-28!!

Úgyhogy bár húzós volt a kemence ára, és az uram is kétkedett a hasznásságában egy ideig, igy utólag, hogy teljesen használatba fogtuk, hát áldom azt a napot, amikor kitaláltam, hogy legyen.

Egyébként ha a kemencével fűtünk be és nem a cirkót használjuk csak, akkor a lakás páratartalma/klimája is megváltozik.Cirkóval 60-65% a páratartalom, kemencével 75-80%.Szóval egy cseppet sem száraz a levegő tőle, sokkal kellemesebb az egész ház "érzete".

A sarokkád is nagggyon prima találmány: amikor már végképp romokba heversz, bele lehet dögleni és még 10 fúvókán a buborékok is massziroznak... Van egy "ülőke" része is, úgyhogy én már jó ideje csak ülve zuhanyzok:-) nagggyon jó dolog.

Az öntöttvas kád nekem is tetszett (örülök hogy sikerült ingyé' beszerezned!), dehát győzött a kényelmi funkció, éshát csak egy fördőszobánk van ...

"Csak időközben született egy kislányunk " Nahát, nahát :-) Azért jóval nagyobb vállakozás, mint egy házépités :-) Látod, Ti már ennyivel előrébb vagytok. Jóval nagyobb "kincs", mint egy ház.Mi még csak most kezdjük el majd betervezni, pedig már öléggé öreg tyúkocska vagyok :-)

"Remélem a látogatási ajánlat még áll!!Igaz ezt már kétszer megbeszéltük!:)"

Persze, csak előtte egyeztetnünk kell, merthogy az iszonyat össz.havi törlesztéseinkre (+eva,+lejárt a kocsi műszakija, stb)  meg köll keresnünk a pénzt.Úgyhogy még 1-2 hónapig dolgozni kell, mint az igás állatkának, aztán már egy kicsit jobb lesz (de legalábbis kifut 2 csekk, igy 60 ezerrel kevesebb törlesztenivalónk lesz).

Ha egyszer rászánjuk magunkat és veszünk egy digit. képet, majd teszek fel én is a honlapomra /azon most csak a macskáink és az orchideáim láthatóak:-) /.

Tsók:

babydevil

Előzmény: Jamie25 (122)
Garesz Creative Commons License 2005.02.17 0 0 138

Sikeredett!

A fene sem gondolta, hogy a képfelirat utáni gonbot is még nyomogatni kell!!

Garesz Creative Commons License 2005.02.17 0 0 137
3d
babydevil Creative Commons License 2005.02.17 0 0 136

Szia Kriszbacsi73!

Én sem magamtól találtam ki, hogy várjunk a hajópadlózással:-) Csak szerencsére van egy nagyon jó barátunk, aki ezt tanácsolta, mivel Ő is úgy járt, mint Te.

Úgyhogy én az Ő kárán tanultam meg ezt...

"Rönk vagy gerendaházatok van?" Hát sajnos itt egy kicsit csalok... Eredetileg rönkház lett volna, de az anygilag kb. 2x annyiba került volna, mint ez.

Ez gyakorlatilag egy egyedi tervezésű faház, aminek az összes elemét az Erdért gyártotta le nekünk. 22 cm vastag falakkal.15-ös höszigeteléssel.Viszont kivülről az egész ház félgömbölyű fával van boritva, úgyhogy úgy néz ki, mintha... sajnos ezt a kompromisszumot kellett kötnünk, mert 15 millió alatt igy sem fog megállni, mire teljesen kész lesz.

A nappali is ugyanilyen félgömbölyű fával van boritva, úgyhogy nagyon szépséges.Ahogy lesz pénzünk rá, időbel az összes háló/dolgozószoba is be lesz ezzel a fával burkolva.

babydevil

Előzmény: kriszbacsi73 (120)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 135

Szia gg,

 

a kép feltöltése után a kép felett megjelneik apró betűkkel egy beszúr felirat,ha arra rákattintasz,akkor beteszi a szövegmezőbe a képet,ezt egyből ellenőrizni is tudod!

Gerendaháznál is van ilyen vállalkozás:Gófer Kft...(www.gofer.hu)

Ajánlat készítés:20.000 Ft!!!!!Persze itt is azt írják hogy szerződés esetén jóváírják...

Ez kb. olyan mintha egy autókereskedésbe bemennék és mondanám hogy kérek bele klímát,meg 10 légzsákot és ők ezt kiszámolnák 10.000 Ft-ért...nevetséges nagyon...

Lehet hogy kellene falból csinálnunk egy vállalkozást és pénzért ajánlatot készíteni?(persze olyat ami senkinek sem fog megfelelni és biztos hogy nem akar házat tőlünk...)

Mielőt ez utóbbit valaki komolyan venné,kizárólag viccnek szántam ,senkit nem bíztatok erre!!!!!!!!

Üdv:

Jamie

 

Előzmény: Garesz (134)
Garesz Creative Commons License 2005.02.17 0 0 134

Ne  jön össze nekem ez a kép beszúrás!

Kicsit érdekesnek tartom, mert annyira nem tünik nagy dolognak, hogy az ember kijelöli a könyvtárába amit beakar illeszteni. A másik  index fórumon is sokat problémáztak vele a srácok. Valahogy nem frankó!

A kézikönyv dugdosásán nem is csodálkozom. Ebben az országban mindenki gyorsan sokat akar keresni és mindenen. Ez sajna megadja az alaphangulatot.

Nem lepődök meg, mert egy ismerősöm mikor elkezdte felújítatni a lakását itt a nagyvárosban, akkor beszámolt róla, hogy a mesterek egy része pénzt kért azért, hogy ajánlatot adjon. Azt hittem lemegyek hídba. A tarifa átlagosan 10 ezer pínz volt. Persze avval a dumával, hogy ha őt választja akkor beszámítja.

Akkor megfogadtam, hogy ilyen embereket nem engedek a közelembe. Eddig sikerült is ezt betartani.

Gondoljátok el. Elmegy naponta ad x ajánlatot, a zsírosakat becserkészi a többire meg mond valami hülyeséget és begyűjti a 10 rugót. Elképesztő hova jutott ez az egész.

kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 132
Szent-Orbán fogadó
Előzmény: CHARLI (131)
CHARLI Creative Commons License 2005.02.17 0 0 131
ha mondjuk nincs arra pénzem, hogy rönkházat épitsek, tudtok arra lehetőséget, hogy bérelhető rönkházat hol lehet találni?
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 130

Lefordíttajuk és majd mi elkezdjük árulni!!!:)))

Elég jó kis terjedelme van ,lehet hogy érdemes lenne tényleg lefordítani és elküldeni a házépítőknek...sajna németből nem vagyok túl jó,pedig tanultam 6 évig:(

mindenestre én kinyomtattam és megpróbálom valakire rásózni hogy fordítsa le!!:)

Előzmény: vertsi (127)
Rönk(fan) Creative Commons License 2005.02.17 0 0 129
Hali!

Szóval már megint ez a magyaros f..ság! A németeknek miért nem fáj ezt publikálni a honlapjukon, pedig ők is a piacról élnek!ők bezzeg kiteszik fehéren feketén nézzétek emberek ezeket a házakat így és ebből és ilyenből kell összerakni, stb. De ezt kriszbacsi tudja a legjobban, hiszen ő összerakta a házikót. Mindenesetre köszönöm az infót. Sebaj ez is csak a korrektségen és az üzleti kultúrán nameg a mérhetelen kapzsiságon múlik!
Előzmény: vertsi (127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!